Archief

Welkom op de website van de Zaalvoetbal Competitie Rosmalen. Hier vindt u een overzicht van berichten uit ons archief, gerubriceerd per jaar en maand.

 


Seizoenen

2010-2011
2009-2010
2008-2009
2007-2008
2006-2007
2005-2006
2004-2005
2003-2004
2002-2003
Zaalvoetbal Competitie Rosmalen - www.zaalvoetbalrosmalen.nl

Welkom op de website van de Zaalvoetbal Competitie Rosmalen. Hier vindt u altijd het laatste nieuws, de actuele standen, de laatste uitslagen en uiteraard het programma.


26-04-2005 | B-POULE | De competitie lijkt gespeeld in de B-poule. De tweewekelijkse potjes worden echter nog elke keer erg fanatiek gespeeld. Down Town Café kwam tegen Lasik Centrum weliswaar op een 1-0 voorsprong, maar ging hierna alsnog met een 2-4 achterstand de rust in. In de tweede periode speelde Lasik collectief erg sterk, en wist de score geleidelijk uit te bouwen tot maar liefst een 2-9 eindstand. Lasik kan door deze overwinning de komende weken weer omhoog gaan kijken, terwijl DT Café in de slotfase van de competitie waarschijnlijk niet verder zal komen dan de 8e plaats.

De Kiet stevent inmiddels af op het kampioenschap. FC De Bergen werd vakkundig opzij gezet (6-2), waardoor alweer de twaalfde overwinning werd binnengehaald. Met vooralsnog zes punten voorsprong op de runner-up en nog slechts drie wedstrijden te gaan, lijkt de strijd om de titel gespeeld.

Waar de rode lantaarndragers van de Hazelaar in de vorige competitieronde verrassend met 1-0 wisten te winnen van Bever/Chambers, wisten ze dit kunstje deze keer opnieuw te flikken. Ditmaal was het Zwart Wit dat aan de zegekar werd gebonden. Wel moest er een 1-0 achterstand geïncasseerd worden, maar door een doelpunt van Menno van Gemert werd er gerust met een 1-1 stand. Direct na rust zorgde Marco van Doremalen voor de voorsprong, en even later wist ook Stan van Lokven te scoren, en hiermee voor de 1-3 eindstand te tekenen.

Om in het spoor van de koploper te blijven moest Bever/Chambers de punten binnenhalen tegen B.Z.E., dat zelf als nummer drie te ver achterstaat om nog enige rol van betekenis te spelen. De wedstrijd werd door Bever sterk geopend met twee treffers van Dijon van Hoof, en een van Yokito Margoritha, wat voor een 3-0 ruststand zorgde. In de tweede helft werd het zelfs 4-0, maar B.Z.E. wist erg sterk terug te komen tot 4-3. In de laatste seconden van de wedstrijd besliste Margoritha met zijn derde treffer van de avond het duel; 5-3.

De gerenommeerde ploegen van Korsten Verzekeringen en Galvin zijn in deze fase van de competitie min of meer uitgespeeld. Toch maakten ze er op de vrijdagavond een boeiend duel van, waarin Korsten aan het langste eind trok: 5-4. Galvin moet gaan oppassen dat het ontketende Hazelaar hen niet voorbij komt.


18-04-2005 | A-POULE | In de hoogste klasse van het Rosmalense zaalvoetbal is in de meest recente speelronde definitief bekend geworden wie zich de kampioen van het seizoen mag noemen. Allereerst was het echter aan runner-up FC Bachus, dat in Dollevoet een erg taaie tegenstander vond. De mannen uit de Kruisstraat hielden lang stand, maar met veel pijn en moeite wist Bachus er toch een belangrijke 3-4 overwinning uit te slepen.

De wedstrijd tussen De Sport en Alabastine was een heel stuk minder spannend, getuige de 4-14 uitslag. Nummer laatst De Sport lijkt zich al vroegtijdig te hebben verzoend met degradatie naar de B-poule. Tegenstander van vanavond Alabastine heeft echter aangegeven er volgend jaar niet meer bij te zijn, waardoor de handhavingskansen voor De Sport er wellicht weer wat rooskleuriger uit zien.

Op donderdag stond de kampioenswedstrijd van WSD/Blank op het programma. Wel moest er dan gewonnen worden van Kroezen Verzekeringen, wat geen probleem bleek. 15-6 werd het maar liefst, waardoor WSD op de ranglijst nu al niet meer in te halen is. Proficiat!

ZVV '72 moest het op vrijdag opnemen tegen Colorado. Zonder wissels en met speler Tom Passon onder de lat wist die laatste ploeg lange tijd tegenstand te bieden. In de slotfase wist ZVV door doelpunten van Stefan van der Heijden toch de overwinning binnen te slepen: 5-2.

Hoedemakers gaf tot slot de jongelingen van R.E.D. Stars een lesje geroutineerd zaalvoetbal. Tot aan de rust ging het duel gelijk op (2-2), maar in de tweede helft vloog de kampioen van vorig jaar over de gefrustreerde Stars heen. Mede dankzij fraaie treffers van Twan Voets - binnen 10 seconden na de aftrap - en Lawrence Heijmans werd de einduitslag op 3-8 gezet.


11-04-2005 | B-POULE | Een verdiende overwinning voor FC De Bergen, daar opende de speelronde in de B-poule mee. Tegen Galvin wisten de mannen uit 't Ven de geboden kansen goed af te maken, waardoor zij een 7-2 winstpartij mochten bijschrijven. Opmerkelijk waren met name de doelpuntenmakers aan Galvin-zijde; nieuweling Peter Delmee, en doelman Erwin van der Biezen zorgden voor de (ere)treffers.

Opnieuw 7-2 werd het een uurtje later bij Zwart Wit tegen Down Town Café. Aan het begin van de tweede helft wist DT Café met twee doelpunten van Maik van Mierlo nog knap terug te komen tot 2-2, maar daarna moest men het toch afleggen tegen een beter spelend Zwart Wit. Sjoerd van Wijk en Tim Meijlink hadden met respectievelijk drie en twee doelpunten een groot aandeel in de overwinning, waarmee hun ploeg zich inmiddels stevig in de subtop heeft genesteld.

Een uiterst sportieve pot was die tussen Korsten Verzekeringen en B.Z.E. op de donderdagavond. Hierin nam Korsten het initiatief, wat resulteerde in een 2-0 voorsprong. B.Z.E. stelde echter binnen tien minuten orde op zaken, en mocht met een 2-4 tussenstand gaan rusten. Het gebrek aan fitte wisselspelers brak Korsten danig op, al werd er in de tweede helft bij tijden gespeeld alsof de ploeg op voorsprong stond. Helaas gebeurde dit samenspel echter alleen op eigen helft, waardoor B.Z.E. nimmer in gevaar is geweest. Zelf wisten zij nog wel eenmaal het net te vinden, waardoor de eindstand op 2-5 werd gezet.

Gekeken naar het programma op vrijdag, leek het vooraf nog spannend te kunnen worden in de top van het klassement. Nadat de wedstrijden gespeeld waren, kon echter een totaal andere wending genoteerd worden…Met nog vier speelronden op het programma, mag De Kiet haar verkregen voorsprong van maar liefst zes punten niet meer uit handen geven.

De koploper had het zoals verwacht niet eenvoudig tegen een gedreven Lasik Centrum. Na een 1-0 achterstand strafte De Kiet getreuzel in de Lasik-defensie genadeloos af, waarna de snelle Paul Langenberg voor rust ook nog de 2-1 op het scorebord bracht. De emoties liepen in de tweede helft hoog op, met verschillende twee minuten-straffen tot gevolg. De Kiet profiteerde uitgekookt van de weggeven ruimte en bouwde de voorsprong verder uit. Een prachtige knal van de herstelde Lasik-routinier Joop Donkers betekende echter de 3-2 en aansluiting voor Lasik. De alles of niets poging om gelijk te maken gaf de Kiet wederom de ruimte, waar het wel raad mee wist: 4-2.

Hierna was het aan Bever/Chambers om haar plicht te doen tegen rode lantaarn-drager Hazelaar. Doelpunten bleven in dat duel echter erg lang uit. Pas even voor rust werd er eindelijk gescoord, en opvallend genoeg was het Hazelaar dat op voorsprong kwam. Nog voor rust en ook in de tweede helft ging Bever hierna op zoek naar de gelijkmaker. Kansen krijgt de ploeg te over, maar geen van allen worden benut. De ploeg die tot nu toe gemiddeld meer dan zes doelpunten per wedstrijd heeft weten te maken, kan tegen de nummer laatst het net niet vinden. Een fantastisch resultaat van Hazelaar, dat met deze volledig onverwachte punten helaas niet kan klimmen op de ranglijst.


04-04-2005 | A-POULE | Ook deze week weer een interessante competitieronde, maar helaas begon het met een magere wedstrijd tussen ZVV '72 en Dollevoet. Al voor de aftrap was dit duel beslist, aangezien Dollevoet de gehele wedstrijd over slechts drie veldspelers moest beschikken. De verwachtte monsterscore - aangezien ZVV bekend staat als zeer makkelijk scorende ploeg - bleef echter uit. Dollevoet kon zelfs nog een aantal tegenprikjes uitdelen, en wist drie keer fraai doel te treffen. Uiteindelijke uitslag: 8-3.

De Sport - Kroezen Verzekeringen was een uurtje later een stuk spannender. Beide ploegen bevinden zich in de onderste regionen van het klassement, en voor De Sport lijkt het seizoen zelfs te gaan eindigen met degradatie. Zeker na vanavond. Want lange tijd ging het gelijk op, maar in de slotfase wist de gelukkigste en meest geslepen ploeg - Kroezen - de overwinning naar zich toe te trekken (4-6).

Op donderdag stond met Hoedemakers - FC Bachus een wedstrijd van formaat op het programma. Helaas konden beide ploegen de hoge verwachtingen niet waarmaken. Er werd namelijk ver beneden het normale niveau gespeeld. Toch wist Hoedemakers dankzij twee gelukkige doelpunten van Lawrence Heijmans en Erik Kivits met een 2-0 voorsprong te gaan rusten. Na de pauze waren de rollen omgedraaid, en FC Bachus kon vijf minuten voor tijd in de persoon van Otto Hijnen zelfs de belangrijke gelijkmaker bijschrijven: 2-2.

Vrijdag volgde de op papier ook erg leuke wedstrijd tussen WSD/Blank en R.E.D. Stars. Al snel was hier echter de winnaar bepaald. Via goed aanvalsspel enerzijds en knullig verdedigen aan R.E.D. Stars-kant, wist de koploper al vroeg een 4-0 voorsprong te bereiken. Hierna werd er gas teruggenomen en konden de Stars nog wat aan de score doen. Na 50 minuten stond een 7-4 overwinning voor WSD op het scorebord. Goalie Edwin Verdonk stond erop dat zijn naam ook eens in het verslag vermeld werd, dus bij deze.

Colorado - Alabastine was hierna voor de neutrale toeschouwer een amusante wedstrijd. Beide ploegen waren aan elkaar gewaagd, maar zoals al (te) vaak dit seizoen moest Alabastine haar voorsprong in de slotfase prijsgeven. Colorado wist een 1-2 achterstand knap om te buigen naar een 4-2 overwinning, en doet met deze drie punten erg goede zaken op de ranglijst. 


Mobiele site | © Zaalvoetbal Competitie Rosmalen