Archief

Welkom op de website van de Zaalvoetbal Competitie Rosmalen. Hier vindt u een overzicht van berichten uit ons archief, gerubriceerd per jaar en maand.

 


Seizoenen

2010-2011
2009-2010
2008-2009
2007-2008
2006-2007
2005-2006
2004-2005
2003-2004
2002-2003
Zaalvoetbal Competitie Rosmalen - www.zaalvoetbalrosmalen.nl

20-06-2005 | Het Rosmalense zaalvoetbalseizoen zit erop. Twintig ploegen hebben het afgelopen jaar tweewekelijks met veel plezier en fanatisme haar wedstrijden gespeeld. In de slotfase van de competitie zijn nog twee complete speelronden en enkele inhaalwedstrijden gespeeld, waarover we u nog graag willen bijpraten.

Kampioen WSD/Blank liet daarin zien dat voor hen het einde van het seizoen op het juiste moment kwam. Met alweer de derde nederlaag op rij sloten zij het verder toch uiterst succesvolle seizoen af. ZVV '72 was de gelukkig winnaar (6-3). Alabastine speelde op de zelfde avond haar laatste wedstrijd. Volgend seizoen zijn zij er niet meer bij. Er werd afscheid genomen met een 4-2 nederlaag tegen FC Bachus, en de vertrekkende ploeg eindigt hiermee op de zevende plaats.

Kroezen Verzekeringen was een dag later slechts met vier spelers present, en in onderling overleg met tegenstander Hoedemakers werd besloten een speler te lenen. John Schuurman zorgde met zijn inbreng voor een gelijkopgaande strijd, maar er zal een 0-3 overwinning (en een tweede plaats in de eindrangschikking) voor Hoedemakers de boeken in gaan. Ook Colorado kon niet genoeg manschappen op de been brengen, en liet dit de competitieleiding en haar tegenstander al 's middags weten. Dollevoet kon hierdoor thuisblijven en drie goedkope punten aan het totaal toevoegen.

De ploeg van Korsten Verzekeringen is na de winterstop begonnen met een gigantische inhaalslag. Vanuit de onderste regionen klommen zij op tot een fraaie derde plaats. FC De Bergen was de laatste tegenstander en werd met 8-4 aan de kant gezet. Een teleurstellend seizoen voor Galvin eindigde een uur later met een 4-2 nederlaag tegen Bever/Chambers. Galvin heeft daarmee slechts twee ploegen onder zich weten te houden. Het had geluk dat Hazelaar haar eindsprint van de laatste weken niet kon verlengen met een overwinning. Lasik Centrum kon met veel pijn en moeite een gelijkspel uit deze wedstrijd slepen (2-2) en moet het dit seizoen doen met 21 punten en een 7e plaats. De routiniers zakken elk seizoen een plaatsje naar beneden.

Kampioen De Kiet wilde er tegen Down Town Café alles aan doen om het seizoen in stijl af te sluiten. En dat lukte, want er werd met 7-2 gewonnen. Van de achttien wedstrijden werden er maar liefst vijftien in winst omgezet; een prestatie van formaat! We zullen over een klein jaartje weten of De Kiet het volgend seizoen nog eens over heeft kunnen doen. Down Town Café mag zich de rode lantaarndrager van seizoen 2004-2005 noemen. Met een minieme naamswijziging (naar simpelweg 'DTC') hopen zij volgend seizoen op betere resultaten.


De Kiet, kampioen B-poule seizoen 2004-2005

De jongen mannen van Zwart Wit behaalden dit seizoen hun beste prestatie sinds de oprichting van de ploeg. B.Z.E. kon in de laatste wedstrijd aanvankelijk goed tegenstand bieden, maar het spelen zonder wissels brak hen op. Het werd met 8-3 verslagen, en door Zwart Wit werd een verdienstelijke vierde plaats in de wacht gesleept.

Bever/Chambers leek in haar slotwedstrijd de titel 'meest scorende ploeg van het seizoen' nog eens te willen onderstrepen. Het arme FC De Bergen keek even na rust al tegen een 8-0 achterstand aan en leek te worden weggevaagd. Zover kwam het niet, want de nederlaag werd uiteindelijk gereduceerd tot 10-4. En daarnaast had De Bergen de doelstelling van vanavond behaald: Bever's Dijon van Hoof was niet tot scoren gekomen. Naast de eerder genoemde fictieve prijs voor Bever/Chambers kon in de kantine nog een échte beker in ontvangst genomen worden. De ploeg van Rien van den Broek mag zich namelijk de meest sportieve ploeg van het afgelopen seizoen noemen. De spectaculaire Fair Play Cup werd door aanvoerder Robert Schapendonk met gepaste trots ontvangen uit handen van ZVC-voorzitter Jack Peters.


Bever/Chambers, de trotse winnaars van de Fair Play Cup

Nadat eerder Colorado te weinig spelers bleek te hebben, kwam amper twee weken later Dollevoet gewoonweg niet opdagen voor de onderlinge wedstrijd. Deze keer ging dus Colorado met een simpel behaalde 3-0 overwinning naar huis. Helaas een mindere afsluiting van het seizoen voor de nieuwelingen, die met leuk voetbal op de vijfde plaats zijn geëindigd. Met wat meer geluk had er zelfs meer in gezeten. Wie weet volgend jaar…?

FC Bachus kon zich tegen De Sport verzekeren van een derde plaats op de ranglijst. Joeri van Geene zette De Sport echter tot tweemaal toe op voorsprong, maar via doelpunten van William van Heumen, Stefan Kramer en tot slot twee keer Hans van Heumen gingen de punten toch moeizaam naar FC Bachus (4-2). De ploeg heeft aangetoond dat de grondige vernieuwing aan het begin seizoen haar vruchten heeft afgeworpen.

Dollevoet - Kroezen Verzekeringen werd een leuke wedstrijd met een 6-4 overwinning voor Dollevoet als uitslag. Er stond bij hen echter een onrechtmatige speler onder de lat, waardoor de punten naar Kroezen Verzekeringen gaan. Dollevoet blijft derhalve steken op vijftien behaalde wedstrijdpunten, en moet het dit seizoen doen met de één-na-laatste plaats. Wellicht is dit het sein voor coach Bennie Vissers om het het komend jaar anders aan te gaan pakken?

De ploegen van De Hazelaar en FC De Bergen tekenden voor de laatste wedstrijd in de B-poule. Bij rust stonden zij nog in evenwicht (2-2), maar in de tweede helft nam De Bergen afstand. Met een 2-4 overwinning komen zij uit op een knappe 5e plaats. Hazelaar was dankzij de genoemde inhaalrace al eerder van de laatste plaats afgekomen. Een goede prestatie van de handballers, die ongetwijfeld vertrouwen zal geven voor het komende seizoen.

ZVV '72 - Kroezen Verzekeringen werd een gemakkelijk seizoensafsluitend partijtje voor ZVV. Er werd met maar liefst 9-3 gewonnen, maar de hoge klasseringen van de afgelopen jaren konden hiermee niet geëvenaard worden. Volgend seizoen zal de teleurstellende 6e plaats ongetwijfeld niet de doelstelling zijn. Kroezen zal op haar beurt ook vast niet tevreden zijn met plaats acht in de eindrangschikking.

De allerlaatste wedstrijd van het seizoen was die tussen De Sport en R.E.D. Stars. Een wedstrijd met eigenlijk alleen nog prestigieuze belangen. De Sport wist de eerste wedstrijd van het seizoen namelijk te winnen, en dat kon met name de Empelse delegatie van de Stars maar moeilijk verkroppen. Ook deze keer werd er niet gewonnen van De Sport, maar met het gelijkspel (4-4) had eigenlijk iedereen vrede. R.E.D. Stars evenaart de prima eindpositie van vorig seizoen (4e) en De Sport eindigt op de laatste plaats. Aangevuld met jonge gasten zullen zij het volgend seizoen echter opnieuw in de hoogste klasse mogen proberen.

Kijk voor alle uitslagen, wekelijkse verslagen, en de eindstanden van beide poules en het Fair Play-klassement op www.zaalvoetbalrosmalen.nl. In de tweede week van september zal de competitie van seizoen 2005-2006 weer starten. Houdt de website in de gaten voor het nieuwe competitieprogramma!Mobiele site | © Zaalvoetbal Competitie Rosmalen