Archief

Welkom op de website van de Zaalvoetbal Competitie Rosmalen. Hier vindt u een overzicht van berichten uit ons archief, gerubriceerd per jaar en maand.

 


Seizoenen

2010-2011
2009-2010
2008-2009
2007-2008
2006-2007
2005-2006
2004-2005
2003-2004
2002-2003
Zaalvoetbal Competitie Rosmalen - www.zaalvoetbalrosmalen.nl

Welkom op de website van de Zaalvoetbal Competitie Rosmalen. Hier vindt u altijd het laatste nieuws, de actuele standen, de laatste uitslagen en uiteraard het programma.


23-05-2005 | B-POULE | Wie dit jaar de B-poule kampioen zou worden, was al enkele weken bekend. In de afgelopen competitieronde van de Rosmalense zaalvoetbalcompetitie kon De Kiet zich dan eindelijk officieel tot kampioen laten kronen. De ploeg was voor de wedstrijd tegen B.Z.E. uiteraard meer dan compleet aanwezig, waardoor enkele spelers niet in actie kwamen maar toch van de kampioenswedstrijd konden genieten.

Zij zagen hun ploeg met 1-0 achter komen, maar al snel werd er orde op zaken gesteld. Na de 3-1 wist B.Z.E. nog een keer te scoren, maar hierna was het verzet definitief gebroken. Uiteindelijk werd het na enkele zeer fraaie treffers van ondermeer Harm Habraken en Emiel van Alebeek maar liefst 9-3, waarmee De Kiet zich toch wel de terechte kampioen mag noemen. Proficiat!

Een uurtje later bleef bij het duel tussen Zwart Wit en Galvin erg lang de dubbelblank-score op het scorebord staan. Totdat Zwart Wit het op de heupen kreeg en even voor rust drie keer trefzeker was. Na rust kwam Galvin - waar doelman Ed Hagen deze keer eens als veldspeler actief was - terug in de wedstrijd (3-2), maar Zwart Wit zette de wedstrijd met nog twee doelpunten op slot. In de slotfase maakte Galvin nog 5-3, maar de punten gaan naar de jeugdige Bosschenaren. Zij klimmen hiermee naar de 4e plaats, terwijl Galvin in dit tegenvallende seizoen blijft hangen in de onderste regionen.

In een uitermate sportief duel maakten Korsten Verzekeringen en Down Town Café er op de donderdagavond een mooie pot van. De routiniers van Korsten bleken na vijftig minuten iets gelukkiger in de afwerking dan het vijftal van DT Café (6-5). Hierdoor blijft de verliezer vooralsnog de rode lantaarndrager.

Nu de kampioen bekend is, staat er voor Bever/Chambers niets meer op het spel. De tweede plaats en promotie naar de A-poule is zeker, maar desondanks startte de ploeg zeer fanatiek tegen Lasik Centrum. In korte tijd stond het al 3-0 door een hattrick van Robert Schapendonk. In de rust was deze stand al verdubbeld door een fraai hakje van Yokito Margoritha, opnieuw Robert Schapendonk en vlak voor rust een doelpunt van Tijn van de Wiel.

Snel na rust werd het 7-0 door wederom Yokito Margoritha en leek het uit te draaien op een monsterscore. Lasik Centrum wist echter de eer te redden met een treffer van Ernst van Nieuwenburg, en dat doelpunt leek het zelfvertrouwen weer wat op te krikken. Bever werd lange tijd de mond gesnoerd, en pas in de laatste minuten van de wedstrijd kon uitblinker Robert Schapendonk nog twee kruisjes achter zijn naam plaatsen. In de allerlaatste minuut kon zelfs Bever-goalie Jeroen van den Broek nog scoren, waardoor de toch al met hoofdpijn kampende doelman van Lasik Centrum maar liefst 10 treffers moest incasseren (1-10).


16-05-2005 | A-POULE | Nummer laatst De Sport lijkt de laatste weken eindelijk los te zijn. Na twee verrassende overwinningen werd de inhaalrace de afgelopen week echter abrupt gestopt door Dollevoet. De ploeg uit Empel keek - op een 4-4 tussenstand na - de hele wedstrijd tegen een achterstand aan, en moest uiteindelijk met een 5-7 nederlaag huiswaarts.

ZVV '72 wist de afgelopen jaren nooit de titel te pakken, maar eindigde wel ieder seizoen bovenin. Dit jaar staat de ploeg er echter een stuk minder florissant voor. Om nog enigszins aansluiting te behouden bij de grote (sub)topgroep moest er dan ook gewonnen worden van Hoedemakers. De nummer twee was echter niet van plan hier aan mee te werken. Na een 2-3 achterstand wist ZVV nog wel goed terug te komen tot 4-3, maar in de slotfase voerde Hoedemakers de druk op, en wisten John Schuurman en Sander Steenbakkers alsnog voor de minimale overwinning te tekenen (4-5).

Kampioen WSD/Blank lijkt het spoor volledig bijster. Sinds het kampioenschap glansrijk werd binnengehaald, is er namelijk niet meer gewonnen. Na R.E.D. Stars en De Sport is Colorado de derde ploeg die dit seizoen van de titelhouder weet te winnen. De 1-1 ruststand werd binnen twee minuten in de tweede helft naar 2-2 gebracht. Hierna kwam Colorado telkens op voorsprong, maar wist WSD even zo vaak terug te komen. Uiteindelijk werd het 4-5, met nog een fraai doelpunt (stiftjes over de keeper) van beide partijen.

Op vrijdag namen R.E.D. Stars en Alabastine het dit seizoen voor het eerst en laatst tegen elkaar op. De vorige wedstrijd werd eerst verzet en toen alsnog niet gespeeld, maar deze keer was Alabastine gewoon met genoeg spelers present. De door Alabastine bekritiseerde 3-0 en 4-1 voorsprong werd door de Stars nog voor rust danig weggegooid. Alabastine kwam snel terug tot 4-3 en leek met goede papieren de rust in te gaan. In de tweede helft werd er echter orde op zaken gesteld, en was al snel duidelijk wie met de overwinning aan de haal zou gaan. Uitslag: 6-4.

In de laatste wedstrijd van de competitieronde kon Kroezen Verzekeringen het FC Bachus niet moeilijk maken. In de beginfase ging de score nog even gelijk op, maar hierna liep Bachus erg snel uit. Na rust was het Kroezen-verzet totaal gebroken en kon Bachus zelfs uitlopen naar een monsterscore: 2-12.


09-05-2005 | B-POULE | In de tweede klasse van het Rosmalense zaalvoetbal is de strijd om de titel beslist. Maar nu de ereplaatsen verdeeld zijn, wordt het plotseling in de onderste regionen nog spannend! Gedegradeerd kan er uit deze klasse niet worden, maar dat lijken de mannen van de Hazelaar niet door te hebben.

Waar in de eerste 13 wedstrijden slechts 6 puntjes bij elkaar gesprokkeld werden, zijn nu namelijk al drie wedstrijden op rij in winst omgezet!! Nadat eerder Bever/Chambers en Zwart Wit het onderspit moesten delven, was het deze keer de beurt aan B.Z.E. om uit de wedstrijd gespeeld te worden door het opgebloeide Hazelaar. Treffers van Mari van de Berg en Menno van Gemert zorgden voor een 2-0 ruststand, en na de pauze werd deze stand door Henri Savelkouls en John van de Ven (2x) uitgebouwd naar een 5-0 overwinning. Het collectief verdient een pluim, want de hele ploeg zat er 50 minuten lang bovenop.

Korsten Verzekeringen en Lasik Centrum zullen ongetwijfeld met bewondering hebben gekeken naar de verrichtingen van Hazelaar in de wedstrijd voor hen. Jan van den Boogaard heeft dat zeker gedaan. Na de 0-1 van Frank Verbiessen maakte hij er namelijk persoonlijk 4-1 van, met vier treffers op rij dus! Deze klap kwam Lasik niet meer te boven, zeker niet toen Ad van Roosmalen en Wim Claassen er 6-1 van maakten. In de slotfase konden Ton Gofers en Ernst Nieuwenburg de eer nog redden, maar genoeg voor de punten was het niet. Eindstand: 7-3.

De wedstrijd tussen Bever/Chambers en FC De Bergen kon helaas geen doorgang vinden. Op nationale bevrijdingsdag 5 mei kan er natuurlijk niet gezaalvoetbald worden, maar in de inhaalronde aan het eind van het seizoen zullen beide ploegen alsnog in actie komen.

Down Town Café zal de uitslag van Hazelaar waarschijnlijk niet mee hebben gekregen, want dan hadden ze er op vrijdag ongetwijfeld alles aan gedaan om hun wedstrijd tegen Galvin te winnen. De ploeg van Hans van Aggelen zegevierde echter met 6-3, waardoor zij hun tegenstander op punten voorbij streven. Down Town Café neemt nu zelfs (op doelsaldo) de laatste plaats in. Er resteren nog slechts twee wedstrijden om van de rode lantaarn af te komen.

De laatste wedstrijd van deze speelronde was Zwart Wit - De Kiet. Als de koploper nog niet zeker was van de titel, dan hebben ze zich met een 0-5 overwinning wel verzekerd van de bokaal. Officieel mag De Kiet zich nog geen kampioen noemen, maar met 9 punten voorsprong en nog 3 wedstrijden te spelen voor nummer twee Bever/Chambers lijkt er geen vuiltje aan de lucht. Zwart Wit laat haar kansen op een goede eindklassering vooralsnog liggen.


02-05-2005 | A-POULE | Deze week een wedstrijd minder dan de gebruikelijke vijf per speelronde. De mannen van Kroezen Verzekeringen en Colorado hadden op het laatste moment namelijk afgesproken dat hun onderlinge wedstrijd niet door zou gaan. Zij besloten liever op de bank naar AC Milan - PSV te gaan kijken…

R.E.D. Stars en FC Bachus lieten de tweede helft van de Champions League-wedstrijd wel aan zich voorbij gaan, en maakten er een mooi zaalvoetbalduel van. Waar Bachus de jonkies eerder dit seizoen nog 'voetballes' gaf, was het nu andersom. Na een terechte 2-0 voorsprong wist Bachus nog 2-1 te maken, maar hierna moest het lijdzaam toekijken hoe R.E.D. Stars nog voor rust uitliep naar 5-1. In de tweede helft zorgde met name het aanvalsduo David van Dam/Wesley Meeuwsen voor enkele fraaie aanvallen en doelpunten, wat resulteerde in een 10-3 overwinning. Ferry Mulder - die zijn doel met verve verdedigde - werd echter de absolute man van de wedstrijd.

Terwijl AZ in Portugal op het veld stond, speelde ZVV '72 op donderdag haar wedstrijd tegen Alabastine. Beide ploegen konden er helaas geen spektakelstuk van maken. Met de 2-2 eindstand kunnen beide middenmoters een punt bijschrijven, en hiermee is het seizoen voor beiden definitief voorbij. Er resteren nog enkele wedstrijden, maar veel gestegen en/of gedaald zal er hoogstwaarschijnlijk niet meer worden.

Bij afwezigheid van Genio de Laak moest Twan Voets op de vrijdagavond het doel verdedigen tegen Dollevoet. Zijn ploeggenoten van Hoedemakers lieten zien het ook zonder hem te kunnen in het veld, getuige de 3-0 voorsprong die al vrij snel werd behaald. Pas hierna maakte Dollevoet er een echte wedstrijd van. Via een 4-2 ruststand werd het uiteindelijk 7-4. Lawrence Heijmans, John Schuurman (Hoedemakers), Harm Pennings en Henri Verputten (Dollevoet) wisten allen twee keer te scoren.

Voorafgaand aan de laatste wedstrijd van deze week werd WSD/Blank gehuldigd. De ploeg stak dit seizoen met kop en schouders boven de rest uit en kreeg uit handen van voorzitter Jack Peters een fraaie beker uitgereikt, voor in de prijzenkast. De geplande huldigingswedstrijd liep echter op niets uit; WSD leed prompt de tweede nederlaag van het seizoen. Als uit de dood opgestaan bestreed rode lantaarndrager De Sport de kersverse kampioen. De ploeg uit Empel was slechts met vijf spelers op komen dagen, maar nam brutaal een 3-0 en even later zelfs 5-1 voorsprong. In de tweede helft kwamen Pieter Schrassert Bert en Bart van de Pas de gelederen versterken, maar het mocht voor WSD niet baten. De score werd zelfs uitgebouwd naar een verrassende maar ook volkomen terechte 8-3 overwinning voor De Sport! Youri van Geene nam met vier treffers de helft van de productie voor zijn rekening, Sander Suurs keepte een berepartij. 


Mobiele site | © Zaalvoetbal Competitie Rosmalen