Archief

Welkom op de website van de Zaalvoetbal Competitie Rosmalen. Hier vindt u een overzicht van berichten uit ons archief, gerubriceerd per jaar en maand.

 


Seizoenen

2010-2011
2009-2010
2008-2009
2007-2008
2006-2007
2005-2006
2004-2005
2003-2004
2002-2003
Zaalvoetbal Competitie Rosmalen - www.zaalvoetbalrosmalen.nl

Welkom op de website van de Zaalvoetbal Competitie Rosmalen. Hier vindt u altijd het laatste nieuws, de actuele standen, de laatste uitslagen en uiteraard het programma.


28-03-2005 | B-POULE | Om in de slotfase van de competitie te blijven strijden om de titel, moest er door Bever/Chambers gewonnen worden van Down Town Café. Met slechts vier spelers is het echter erg lastig om dat te bewerkstellen. Als na acht minuten spelen nummer vijf (en zes) zich melden in de zaal staat desondanks nog maar een 0-1 achterstand op het bord. Al snel wordt de gelijkmaker binnengeschoten, en hierna lijkt het naar een 1-1 ruststand te gaan. In de laatste twee minuten voor de pauze weet Bever de score echter nog om te buigen naar 4-1.

Na rust een compleet andere wedstrijd. Binnen een paar minuten wist Down Town Café zich met twee treffers van Martijn Zijlemans terug in de wedstrijd te spelen: 4-3. Het geloof was echter maar van korte duur, want Bever/Chambers zette hierna weer snel orde op zaken. Met prachtig technisch zaalvoetbal - van met name balgoochelaar Yokito Margoritha - wisten zij een verdiende eindstand (10-3) op het scorebord te zetten.

De Kiet moest na deze match aantreden en wist dus wat hen te doen stond: winnen van Hazelaar, dat zich nog altijd op de laatste plaats bevindt. Dit ging echter moeilijker dan gedacht. In eerste instantie wist Hazelaar haar tegenstander onbedoeld op te houden omdat de tenues waren vergeten, en toen er later toch was afgetrapt, bleken zij ook in het veld een lastig obstakel voor de koploper.

Lange tijd wisten beide doelmannen hun doel namelijk schoon te houden, en toen er eindelijk werd gescoord, gebeurde dat opvallend genoeg, in de persoon van Gerion v/d Berg, door Hazelaar. Hierna braken de twee minuten van René van der Velden aan; hij wist te scoren, poeierde een bal op de paal, en maakte een schlemielige eigen goal. Na rust werd er echter orde op zaken gesteld. Doelpunten van Hans Blom, Peter v/d Plas en Emiel van Alebeek zorgden voor een verdiende winnaar: 4-2.

Galvin kwam op donderdag tot drie keer toe op voorsprong in de partij tegen Lasik Centrum. De 2-1 voorsprong werd, evenals de 1-0 ruststand, weggewerkt door het zestal van Lasik. Een late treffer van Galvin leek de wedstrijd te gaan beslissen, maar Arno Arts besloot anders. Hij schoot meedogenloos in de kruising en bracht daarmee een terechte puntendeling tot stand: 3-3.

Zwart Wit - Korsten Verzekeringen werd helaas voortijdig afgelast. Beide ploegen wilden graag om de punten spelen, maar Korsten kon niet over genoeg spelers beschikken om de jongelingen partij te bieden. Voorlopig gaat een 3-0 overwinning voor Zwart Wit in de boeken, maar wellicht zal de wedstrijd op een later tijdstip alsnog worden gespeeld.

B.Z.E. en FC De Bergen kwamen daarentegen wel in actie, al had ook B.Z.E. last van personele problemen. Beide ploegen kunnen aardig uit de voeten in de zaal, en bleken aan elkaar gewaagd. De lege B.Z.E.-bank moest het echter afleggen tegen de goedgevulde van FC De Bergen. Op conditie en lucht werd dan ook uiteindelijk een terechte overwinning binnengesleept (2-5).


21-03-2005 | A-POULE | De aftrap van deze verkorte competitieronde werd letterlijk en figuurlijk verricht door Hoedemakers en Alabastine. Opvallend genoeg was laatstgenoemde ploeg aanwezig met zes spelers, maar toch kon er niet worden voorkomen dat Hoedemakers met de overwinning aan de haal ging. In de eerste helft wist Geert Peters slechts eenmaal het doel te vinden, maar na rust deed hij dat nogmaals en volgden Lawrence Heijmans en Sander Steenbakkers (2x) zijn voorbeeld. In de slotfase wist Jack van Schijndel de spreekwoordelijke eer te redden voor zijn ploeg; 5-1.

Hierna was het aan WSD/Blank en Dollevoet. De ploeg van Bennie Vissers kon voor de zoveelste keer ternauwernood genoeg manschappen op de been krijgen, maar toch werd er gevoetbald. Bij rust was de wedstrijd eigenlijk al beslist. De 5-1 voorsprong werd door WSD/Blank in de tweede helft zelfs nog uitgebreid naar 11-4. Pieter Schrassert Bert was de topscorer van de avond met vier treffers. Stan de Vocht wist het net drie keer te vinden, Sjoerd van Beckhoven en Edwin Lubbersen maakten de elf compleet door ieder voor twee doelpunten te tekenen. Frank van Nistelrooij mag zich met zijn twee doelpunten voor even de 'goalgetter' van Dollevoet noemen.

Op donderdag alweer de laatste officiële wedstrijd van de week. R.E.D. Stars nam het daarin met sterk defensief spel op tegen Colorado. Opvallend genoeg wist Mark van der Donk toch zijn ploeg op voorsprong te zetten. Het was hierna dus aan Colorado om het spel te maken. Voor rust wisten zij de gelijkmaker binnen te schieten, waarna na de hervatting opnieuw een vroege treffer van de Stars - in de persoon van Jos Verhoeven - volgde. Drie minuten voor tijd zorgde William van de Hout tot slot met zijn tweede doelpunt van de avond voor de meer dan verdiende gelijkmaker; 2-2.

Op de vrijdagavond werden beide competitiewedstrijden uitgesteld. De leeggevallen ruimte werd gretig opgevuld door OJC A3. Zij speelden een onderlinge wedstrijd, waarna R.E.D. Stars en Bever/Chambers in een vriendschappelijke wedstrijd hun onderlinge vete uitvochten. B-pouler Bever liet zien dat het nog altijd niet onder doet voor het A-poule-niveau. Na de toch al verrassende 2-1 voorsprong bij rust werd R.E.D. Stars met name in de tweede helft een lesje effectiviteit gegeven: 5-2.


14-03-2005 | B-POULE | De geroutineerde ploeg van Korsten Verzekeringen is, na een uitermate slechte competitiestart, de laatste weken bezig aan een opmerkelijke inhaalrace. Waar de ploeg in oktober van het vorige jaar nog met 8-2 hard onderuit ging tegen Hazelaar, werd er deze keer netjes met 6-2 gewonnen. Met deze winstpartij klimt Korsten naar plaats vier op de ranglijst en mag het zich na Bever/Chambers de meestscorende ploeg van de B-poule noemen.

Galvin speelt dit seizoen juist erg tegenvallend. Met name een langdurige blessure van vaste goalie Ed Hagen heeft al veel punten gekost, maar als het aan Galvin ligt is deze periode voorlopig voorbij. Na het aantrekken van jeugdig keeperstalent Erwin van der Biezen werden al direct de eerste punten behaald. Of het te danken was aan de nieuwe goalie is onbekend, maar de 5-2 overwinning op B.Z.E. mocht er zeker wezen.

Een ware topper werd op donderdagavond gespeeld. Om in de buurt te blijven bij de tegenstander móest er namelijk door Bever/Chambers gewonnen worden van koploper De Kiet. En gewonnen, dat werd er ook. Al voor rust was de wedstrijd eigenlijk beslist. De Kiet was niet bij machte om iets tegenover de twee doelpunten van Robert Schapendonk te zetten. Na rust wist Paul van Erp het duel definitief op slot te gooien met de laatste treffer van de avond: 3-0.

Een broederstrijd tussen twee recreatieve veldvoetbalteams was te zien op de vrijdagavond. De (oud) OJC 9-spelers van Down Town Café deden in die wedstrijd erg goede zaken tegen FC De Bergen, dat voor een groot deel uit manschappen van 't 7e bestaat. Met de 6-2 eindstand werd alweer de tweede overwinning op rij behaald, en lijkt Down Town Café de onderste regionen vaarwel te gaan zeggen.

Tot slot een snel gespeelde wedstrijd tussen Zwart Wit en Lasik Centrum. De wit-zwarte formatie kwam vroeg op achterstand maar blufte met jeugdig elan, snelheid en veel positiewisselingen het geroutineerde Lasik af. Gezien de vele kansen was het met rust slechts 4-1 voor Zwart Wit. In de tweede helft zagen de toeschouwers een beter spelend en aardig combinerend Lasik dat echter de grootste moeite had om tot scoren te komen. De tegenstander lukte dat wel, waardoor de eindstand op 5-1 werd gezet.


07-03-2005 | A-POULE | De speelronde in de hoogste klasse begon met de wedstrijd tussen R.E.D. Stars en Kroezen Verzekeringen. Een wedstrijd op dinsdagavond om 9 uur is traditioneel mager bezet, maar aangevuld met enkele invallers konden beide ploegen toch een volwaardig team op de been krijgen. Lange tijd ging het gelijk op en wisten alleen Twan van Rixtel (Kroezen) en David van Dam (R.E.D. Stars, twee maal) te scoren. Na nog een treffer van Kroezen wisten de Stars de punten in de slotfase toch veilig te stellen door opnieuw een goal van David van Dam en tot slot Mark van der Donk: 4-2.

Hoedemakers - Colorado werd hierna een erg spannende en stevige wedstrijd. Voor rust was het Hoedemakers dat op voorsprong kwam, maar in de tweede helft kwam Colorado via doelpunten van Frank van de Broek en Frank Pullen langszij. John Schuurman besloot hierna met zijn tweede treffer de gelijkmaker en latere eindstand op het bord te zetten: 2-2.

Het arme De Sport lijkt zich al te hebben neergelegd bij rechtstreekse degradatie naar de B-poule. Ook tegen ZVV '72 geloofde de ploeg geen moment in haar eigen kunnen, en moest dit met een 14-2 nederlaag bekopen. Dollevoet deed in de strijd tegen degradatie erg goede zaken tegen Alabastine. Tegen het vijftal ging het lange tijd gelijk op, tot Dollevoet na rust uitliep en een 5-3 voorsprong nam. In de slotminuut wist Alabastine nog de 5-4 te scoren, maar de broodnodige punten gingen naar Dollevoet.

Aan het eind van de week stond een regelrechte topper op het programma. Koploper WSD/Blank en achtervolger FC Bachus namen het hierin tegen elkaar op. Goudhaantje Pieter Schrassert Bert leek het duel al vroegtijdig te beslissen, maar na zijn twee doelpunten kwam Bachus nog voor rust terug tot 2-1. Na de pauze liepen de gemoederen af en toe hoog op en liep FC Bachus al counterend uit naar een 2-5 voorsprong. Zes minuten voor tijd werd door WSD echter een inhaalrace ingezet, en na twee doelpunten van wie anders dan Schrassert Bert zorgde Ronald Hulsken voor de puntendeling (5-5). 


Mobiele site | © Zaalvoetbal Competitie Rosmalen