Archief

Welkom op de website van de Zaalvoetbal Competitie Rosmalen. Hier vindt u een overzicht van berichten uit ons archief, gerubriceerd per jaar en maand.

 


Seizoenen

2010-2011
2009-2010
2008-2009
2007-2008
2006-2007
2005-2006
2004-2005
2003-2004
2002-2003
Zaalvoetbal Competitie Rosmalen - www.zaalvoetbalrosmalen.nl

Welkom op de website van de Zaalvoetbal Competitie Rosmalen. Hier vindt u altijd het laatste nieuws, de actuele standen, de laatste uitslagen en uiteraard het programma.


29-04-2006 | A/B-POULE | Dat de maandagavond een opmerkelijke en voor sommige teams niet al te fijne speelavond is, benadrukten Bouwbedrijf Timmers BV en Colorado met hun spelersopkomst. Timmers moest noodgedwongen een veldspeler in het doel zetten, terwijl Colorado zelfs niet eens de beschikking had over een wisselspeler. Toch trokken zij na een uiterst gelijkopgaand en sportief duel aan het langste eind. Bij rust was de marge pas een (0-1), maar uiteindelijk kon de voorsprong behouden en zelfs uitgebreid worden. Doelpuntenmakers voor Colorado: Tom Passon, Patrick en William van de Hout. Geert Peters scoorde voor Timmers BV, wat de uitslag 1-3 maakte.

Een dag later kon helaas de wedstrijd tussen WSD/Blank en Kroezen Verzekeringen niet doorgaan. De rode lantaarn-drager had namelijk al na de vorige wedstrijd laten weten op deze avond niet over genoeg spelers te beschikken. WSD/Blank stevent - met opnieuw drie gratis punten in de knip - wel heel gemakkelijk op het kampioenschap af.

Voor Korsten Verzekeringen was het eveneens een geschenk uit de hemel. De ploeg die een niveau lager acteert kon nu haar wedstrijd tegen B.Z.E. (die eigenlijk gepland stond voor 1 mei) tijdens het vrijgekomen uur spelen. Het werd desondanks een wedstrijd die een speler van B.Z.E. ongetwijfeld nog lang zal herinneren. Rogier Schreurs wist zijn ploeg namelijk op 2-0 te zetten, waarna Korsten het duel nog voor de pauze kantelde tot 2-3. In het vervolg van de wedstrijd was er echter geen houden meer aan. Door maar liefst 10 (!!) keer doel te treffen zette Rogier de score bijna hoogstpersoonlijk op 4-11. Hiervoor nemen wij graag ons petje af.

Lasik Centrum - FC De Bergen (eveneens B-poule) was een voorbeeldduel voor onze competitie; de scheidsrechter heeft in de gehele wedstrijd slechts zes keer op zijn fluitje hoeven blazen. De Bergen won gemakkelijk met 1-5, en het vijftal van Lasik ging voor de twaalfde keer dit seizoen met een nederlaag naar huis. Kevin van Liempd was opnieuw topscorer met twee treffers, en Wesley Hendriks is hard op weg naar de titel "meest scorende doelman". Ook deze wedstrijd was hij namelijk weer een keer trefzeker.

Bij het duel tussen R.E.D. Stars en De Sport was er maar een ploeg die voor de overwinning ging. Zij hadden echter de nodige moeite om de freewheelende opponent af te schudden, getuige de 2-2 tussenstand bij rust. Na rust werd meerdere malen afstand genomen (4-2 en 5-3) door de Stars, maar tot in de laatste minuut bleef het spannend. Flinke afzwaaiers en missers voor open doel werden door De Sport opmerkelijk met groot gelach ontvangen, en R.E.D. Stars kon niet anders dan zwijgen en blij zijn met dit falen. Het was uiteindelijk Thijs van Pinxteren die in de slotseconde voor de beslissende 6-4 zorgde. Zijn teamgenoot Ben Gallé en Roy Pels van De Sport tekenden eveneens voor twee treffers.

Bever/Chambers deed goede zaken tegen Dollevoet, en hield na een ruime overwinning aansluiting bij de subtop. Bij rust stond al een 4-0 voorsprong op het bord, en leek de wedstrijd beslist. Dollevoet wisselde in de korte rustpauze echter van doelman, en kwam prompt terug tot 4-2. Hierna was het verzet echter gebroken, en liep Bever uit naar een flinke zege. Robert Schapendonk zorgde voor de achtste treffer van zijn ploeg, en de 9-2 van Bram Ploem betekende ook voor hem de derde van de avond. Een terecht overwinning van Bever/Chambers op Dollevoet, dat haar beste spelers moest missen.

ZVV '72 - FC Bachus was de belangrijkste wedstrijd van deze speelronde. Het ging hierbij namelijk om de titel 'best of the rest', aangezien beide ploegen het dichtst volgen op de aanstaand kampioen. Het werd een spannend duel met goed voetbal, waarbij de spelers elkaar lieten voetballen. Dit resulteerde in een aantal fraaie persoonlijke acties, en een mooie wedstrijd voor het publiek. Hans van Heumen (Bachus) en Antoine Buitenkamp (ZVV) namen hun ploeg met ieder twee treffers op sleeptouw, en zagen het - ondanks een langdurige voorsprong voor FC Bachus - op een puntendeling afgaan. Een onfortuinlijk eigen doelpunt van FC Bachus zorgde mede voor het gelijkspel (4-4).


24-04-2006 | Beste contactpersonen,

Op maandagavond 15 mei om 20.00 uur zal de jaarlijkse Algemene Ledenvergadering aanvangen in de kantine van sporthal De Hazelaar.

Aanwezigheid is hierbij verplicht. Bent u niet in de gelegenheid om deze avond aan te schuiven, zorg er dan voor dat een vervanger uw plaats inneemt. Wanneer dit niet het geval is, zal uw team een boete van 35 euro ontvangen.

Eventuele agendapunten kunt u doorgeven aan onze secretaris, of naar voren brengen in de rondvraag.

Graag horen wij daarnaast voor 10 mei of uw team er volgend seizoen nog bij zal zijn. Dit i.v.m. het tijdig aanschrijven van eventuele vervangers.


22-04-2006 | B-POULE | Op dinsdagavond 18 april rekende De Kiet in een eenzijdige partij af met het wisselvallige FC De Bergen. De vaak geblesseerde Kevin van Liempd speelde daar weer een keer mee en tekende prompt voor de enige treffer van zijn ploeg. Aan de kant van De Kiet waren Emiel van Alebeek, Gert Galiart en Harm Habraken trefzeker. René van der Velden maakte er zelfs twee en zorgde hiermee voor de 5-1 overwinning voor de kampioen van vorig jaar.

Na jaren als 'beste stuurman' op de bank te hebben gezeten, maakte Hans van der Donk in het tweede dinsdagavond-uur zijn rentree op de Rosmalense zaalvoetbalvelden. De vedette viel na tien minuten in bij De Ceders, en baarde direct opzien. Hij zette zichzelf grandioos op het verkeerde been, en ontsnapte hiermee ternauwernood aan een dubbele beenbreuk. De rest van de wedstrijd was hij evenals zijn nieuwe ploeggenoten onzichtbaar. Hun vroege 2-0 voorsprong werd namelijk al snel weggepoetst, en met name in de tweede helft tikte Korsten Verzekeringen de bal rond alsof het een lieve lust was. Het wist voor maar liefst tien fraai uitgespeelde doelpunten te zorgen, waarin met name het aanvalsduo Coolen/Konings een groot aandeel had. Met dubbele cijfers werd een meer dan terechte overwinning binnengehaald: 10-4.

Galvin moest van de nummer laatst winnen om op gelijke hoogte te blijven met de nieuwe (gedeeld) koploper. Rode lantaarn-drager Lasik Centrum is daarentegen al het hele seizoen op zoek naar punten. Deze vonden ze ook tegen Galvin weer niet, maar het maakte er desondanks een aardige partij van. Lasik kwam na een 0-2 achterstand knap terug in de wedstrijd, maar moest Galvin toch uit laten lopen naar een 2-6 ruststand. Pas aan het eind van de wedstrijd kwam het doelpuntenmechanisme van Ton Gofers op gang. Hij zorgde met twee treffers voor de eindstand: 4-7.

De wedstrijd van de week werd gespeeld door Zwart Wit en Bad Brothers. Beide ploegen worden gevormd door fanatieke jonge Bosschenaren die blaken van gezonde ambitie. Ze bleken in dit uiterst sportieve duel prima aan elkaar gewaagd, en gingen allebei hartstochtelijk voor de overwinning. Een 1-2 ruststand in het voordeel van Zwart Wit werd na de hervatting omgezet naar 3-2 voor Bad Brothers. In de allerlaatste minuut van de wedstrijd kwam Zwart Wit echter alsnog langszij, wat een puntendeling betekende. Een terechte eindstand gezien het spelbeeld, maar een uitslag waar beide ploegen eigenlijk maar weinig mee kunnen. Zowel Bad Brothers (20 punten) als Zwart Wit (23) volgen momenteel op korte achterstand achter de top drie (ieder 24).

Bij B.Z.E. - De Hazelaar ging het vooral om de onderlinge verhouding op de ranglijst. Bij winst zou B.Z.E. namelijk op gelijke hoogte komen, maar na de overwinning van De Hazelaar is het gat welhaast onoverbrugbaar vergroot tot zes punten. Het was een gelijkopgaand duel, waarin De Hazelaar mocht gaan rusten met een minimale voorsprong (2-3). Lange tijd hield gelegenheidsdoelman Joost Claassen zijn B.Z.E. op de been, maar tegen doelpuntenkanon Marco van Doremalen was deze avond geen kruid gewassen. Hij tekende voor maar liefst vijf treffers, en bracht zijn ploeg op een 2-6 voorsprong. Even leek B.Z.E. nog terug te komen (4-6), maar De Hazelaar had de langste adem en pakte met een 4-7 overwinning belangrijke punten.


15-04-2006 | A-POULE | Kroezen Verzekeringen tegen FC Bachus was in de eerste vijftien minuten een gelijkopgaande wedstrijd. Hierna kreeg FC Bachus een groot overwicht, wat er voor zorgde dat de minimale 2-1 voorsprong nog voor rust opgevoerd werd naar 4-1. In de tweede helft liepen zij met prima combinatiespel uit naar 11-2. Een ruime overwinning voor Bachus, dat zich hiermee nog steviger op de derde plaats op de ranglijst heeft genesteld. Kroezen blijft keer op keer aardig meevoetballen, maar weet de broodnodige punten telkens maar niet binnen te halen.

Colorado en De Sport zijn normaal gesproken twee uiterst rustig spelende teams. Zo ook in hun onderlinge wedstrijd, wat zorgde voor leuk potje voetbal. De Sport wekte echter niet de intentie voor meer dan dat te willen gaan, terwijl Colorado een stuk fanatieker ten tonele verscheen. Bij rust was al een flink gat geslagen (4-1), en uiteindelijk werden de drie punten binnengehaald met duidelijke cijfers: 10-5. Frans van den Broek en Patrick van de Hout tekenden beiden voor drie treffers.

Zonder haar gevaarlijke spitsenkoppel is Dollevoet een totaal andere ploeg. De verdediging staat altijd wel aardig, maar in aanvallend opzicht scheelt het al dan niet meespelen van Harm Pennings en Robert Nierath zelfs meer dan een slok op een borrel. ZVV '72 had voor rust moeite om de Dollevoet-muur te slechten (1-0), maar kon na de hervatting uitlopen naar een eenvoudige overwinning. Onder meer vier doelpunten van Stefan van der Heijden zorgden voor een 7-1 uitslag.

Voor het duel tussen Bouwbedrijf Timmers BV en Bever/Chambers was geen scheidsrechter op komen dagen. Jack van Schijndel, invalspeler van Timmers, liet zien zijn roeping te hebben gemist, en zorgde ervoor dat er toch gevoetbald kon worden. Beide ploegen maakten het hem ook niet al te moeilijk, want er werd fel maar toch ook zeer sportief gespeeld. Na een 2-0 voorsprong voor Timmers wist Bever/Chambers nog voor rust de stand gelijk te trekken. Via Ivan Parto en een fraaie treffer van Robert Schapendonk werd het 2-2, waarna Bever (ook) in het tweede stuk de bovenliggende partij was. Het bleef desondanks spannend, maar vlak voor tijd zorgde Yokito Margoritha met zijn derde treffer van de avond voor de beslissing. In de allerlaatste minuut bracht Ivan Parto de eindstand zelfs op 4-7, waarmee Bever/Chambers weer de aansluiting bij de middenmoot vindt.

Nadat ze elkaar eerder deze week al troffen in de halve bekerfinale, kwamen R.E.D. Stars en WSD/Blank op vrijdag niet in actie voor de competitie. Ondanks de toch ruime spelerslijst konden de Stars slechts vier spelers op de been brengen. Er werd dus wijselijk besloten de aanstaande kampioen tijdig op de hoogte te stellen van hun reglementaire 3-0 overwinning.


11-04-2006 | BEKER | Het affiche voor de bekerfinale op 23 juni is bekend. Nadat eerder Colorado zich hiervoor plaatste ten koste van FC Bachus, wist R.E.D. Stars in de tweede halve finale namelijk niet te stunten tegen favoriet WSD/Blank. Bij rust leek die kans er nog in te zitten, gezien de 2-1 voorsprong voor de jongelingen. WSD kwam echter terug tot 2-3, en dat betekende dat de Stars in de slotfase uit hun schulp moesten komen. Van de geboden ruimte werd slim gebruik gemaakt door de geslepen zaalvoetballers van WSD/Blank. In laatste minuten van de wedstrijd werd de pot beslist, en mocht voor de statistieken zelfs nog de 5-2 binnengeschoten worden. In de finale mag Colorado gaan proberen de al enkele seizoenen ongenaakbare ploeg van de dubbel af te houden.


08-04-2006 | B-POULE | In de spannende B-poule doen nog maar liefst vijf (en wellicht zelfs zes) ploegen mee om het kampioenschap. Zwart Wit heeft vooralsnog de beste papieren, maar ook deze week gaven de uitslagen maar weer aan dat de stand aan het eind van de competitie wel eens helemaal anders kan zijn dan deze op dit moment is.

Lasik Centrum - De Kiet was enkel in het eerste kwartier een leuke wedstrijd. Al snel nam De Kiet een degelijke voorsprong, waarna ze de boel op slot gooiden, en er een eenzijdige partij overbleef. Lasik Centrum komt immers erg moeilijk tot scoren, getuige de schamele 20 doelpunten die in de tien wedstrijden tot nu toe zijn gemaakt. De goals van De Kiet kwamen op naam van Gert Galiart (2), Paul Langenberg, Peter van der Plas en Hans Habraken. Voor Lasik Centrum redde Ernst Nieuwenburg de eer, uitslag: 1-5.

De wedstrijd tussen Galvin en Bad Brothers was dé topper van deze week. Beide ploegen vinden zich terug in de top van het klassement, en gingen er vooraf ongetwijfeld voor om een directe concurrent vooralsnog af te laten haken. Galvin bleek op het veld echter veel feller en daardoor ook doeltreffender. Al bij rust leidde de ploeg met 5-2, en in de tweede helft werd de score zelfs uitgebouwd naar maar liefst 9-3. Dat clubtopscorer Roel van der Krabben droog bleef staan zegt waarschijnlijk genoeg over de onmacht van Bad Brothers deze wedstrijd. Voor Galvin scoorden Rob van der Doelen, Henri aan den Toorn (beiden 3), Ad Pennings (2) en Hans van Kaathoven.

Na de verrassende overwinning op Galvin in de vorige speelronde, waren De Ceders voor hun tweede competitiewedstrijd met slechts vijf spelers aanwezig. De bank van FC De Bergen was een stuk beter gevuld, en dat zou in de tweede helft de doorslag geven. Via Twan van Rixtel kwamen De Ceders al vroeg in de wedstrijd op 2-0, waarna Maurice van den Bosch met twee treffers voor de 2-2 ruststand tekende. Na de pauze zorgde Mark van der Donk nog voor 2-3, maar in de slotfase maakte FC De Bergen het karwei alsnog af. Een duur foutje van debuterend doelman Bob Bregman bracht De Bergen op gelijke hoogte; Maurice van den Bosch wist het slippertje optimaal te benutten. Hierna zorgden twee keer Freek van Osch en tot slot een benutte penalty van Wesley Hendriks voor een 6-3 overwinning.

Bij B.Z.E. tegen Zwart Wit was de rentree van B.Z.E.-doelman Hans van Vught het meest opmerkelijk. Hij heeft een jaar langs de kant gezeten vanwege een blessure, maar stond nu gelukkig weer onder de lat. Hij kreeg direct een druk avondje, want koploper Zwart Wit overtrof haar tegenstander op alle fronten. De teller bleef na een zeer sportieve wedstrijd uiteindelijk steken bij 8-1, na treffers van Roberto Huijnen (3), Michael van de Wal (2), Wesley Banse (2) en Tim Meilink. Voor B.Z.E. maakte Hans den Otter de eretreffer. Dit gebeurde overigens al voor het rustsignaal.

De Hazelaar kon haar goede reeks niet voortzetten. Na maar liefst drie (en een geschrapte) overwinningen op rij moest het dit keer haar meerdere erkennen in de blauw-witten van Korsten Verzekeringen. Via een 2-5 ruststand liep de score op naar 3-9. Doelpuntenmakers: Jan van den Boogaard (3), Ad van Roosmalen (2), Rob Coolen (2), Hans Wolterink en Martin Vorstermans (Korsten), Marco van Doremalen, Ger-Jan van de Berg en Henri Savelkouls (Hazelaar).


04-04-2006 | BEKER | De eerste halve bekerfinale werd op maandagavond gespeeld tussen Colorado en FC Bachus. De aftrap kende hierbij een half uur vertraging vanwege miscommunicatie binnen het scheidsrechterskorps, maar de massaal toegestroomde toeschouwers hadden naar later bleek alle reden om hierop te wachten. Zij kregen een prima zaalvoetbalwedstrijd voorgeschoteld, waarin na een 1-1 ruststand Colorado tot twee keer toe op voorsprong kwam. William van de Hout leek in de slotminuten met zijn tweede treffer van de avond voor de beslissing te zorgen, maar in de allerlaatste seconde van de wedstrijd maakte Hans van Heumen alsnog gelijk: 3-3.

In de beslissende penaltyreeks waren beide keepers hoofdrolspeler. 'Leermeester' Jaber Herman pakte voor FC Bachus liefst vier van de zes pingels, maar zijn 'leerling' Nicky van den Dungen wist zelfs vijf van de zes ballen uit zijn doel te ranselen! Een supporter kwam met de mooie uitspraak: "Je hebt het hem te goed geleerd Jaber!". Deze prachtige bekeravond werd door uitblinker Albert van Hamond afgesloten. Het was de nieuweling van Colorado die de beslissende penalty binnenschoot, en hiermee zijn ploeg naar de bekerfinale bracht.


01-04-2006 | A-POULE | Kroezen Verzekeringen kon haar competitiewedstrijd tegen ZVV '72 helaas niet spelen. De nummer laatst had de beschikking over slechts drie spelers en een keeper, en besloot daarom maar een vriendschappelijk partijtje te gaan spelen. Aangevuld met een ZVV-speler kreeg Kroezen echter alsnog flink klop (met dubbele cijfers), maar in de stand zal 'slechts' een reglementaire 3-0 nederlaag worden bijgeschreven. ZVV '72 krijgt er weer drie goedkope punten bij.

Ook R.E.D. Stars startte tegen Dollevoet met slechts vier manschappen, maar zij hoefden slechts een halve minuut te overbruggen. Gecompleteerd door enkele spelers kwam het alsnog op een 2-0 en 3-2 achterstand, waarna er snel uitgelopen werd tot maar liefst 3-7. De buit leek binnen, maar twee treffers van Harm Pennings en Robert Nierath (beiden tekenden in totaal voor drie doelpunten) zorgden alsnog voor de niet meer verwachte puntendeling: 7-7.

FC Bachus - De Sport was een krankzinnige wedstrijd. Twintig minuten lang werd er niet gescoord, maar toen het netje eenmaal gevonden was ging het wel heel erg snel. De Sport kwam nog op voorsprong, maar binnen enkele minuten kwam Bachus terug tot een 2-1 ruststand. In de tweede helft gingen alle remmen los, en scoorde Bachus er op los. Uiteindelijk stopte de teller bij 13, tegenover twee schamele treffers van De Sport. De trainingsarbeid van eerder die avond leek hen toch teveel te zijn geworden.

Bij Bouwbedrijf Timmers BV tegen WSD/Blank stond het erg lang 0-1 voor de koploper. Na rust liepen zij uit naar 0-3, waarna Timmers terug wist te komen tot 1-3. Het leek nog even een wedstrijd te gaan worden, maar een prachtige lobbal van Ronald Hulsken zorgde alweer snel voor 1-4. De wedstrijd bloedde hierna dood, al wist Timmers de score met een treffer nog een wat draaglijker aanzien te geven (2-4). Edwin Lubbersen tekende voor twee van de vier WSD-treffers.

Bever/Chambers had moeite om genoeg manschappen op de been te brengen, maar kon met enkele spelers die slechts sporadisch meedoen in de gelederen toch aantreden tegen Colorado. Bij rust stond de ploeg met 0-2 achter, maar al binnen tien minuten in de tweede helft hadden zij de stand gelijkgetrokken. Met overigens aan beide kanten een nieuwe speler in de gelederen bleef het tot het laatste fluitsignaal spannend. Allebei de ploegen gingen in de slotfase nog voor de volle winst, maar aan de stand veranderde niets meer. Einduitslag: 2-2. 


Mobiele site | © Zaalvoetbal Competitie Rosmalen