Archief

Welkom op de website van de Zaalvoetbal Competitie Rosmalen. Hier vindt u een overzicht van berichten uit ons archief, gerubriceerd per jaar en maand.

 


Seizoenen

2010-2011
2009-2010
2008-2009
2007-2008
2006-2007
2005-2006
2004-2005
2003-2004
2002-2003
Zaalvoetbal Competitie Rosmalen - www.zaalvoetbalrosmalen.nl

Welkom op de website van de Zaalvoetbal Competitie Rosmalen. Hier vindt u altijd het laatste nieuws, de actuele standen, de laatste uitslagen en uiteraard het programma.


24-12-2005 | B-POULE | Waar de spelers van FC De Bergen vooraf ongetwijfeld hadden uitgekeken naar de belangrijke wedstrijd tegen Zwart Wit, lieten zij het op het moment suprème danig afweten. Met een keeper en slechts drie veldspelers was het vooraf al onbegonnen werk, maar toch werd er gevoetbald. De Bergen kwam zelfs nog op voorsprong, maar de 1-6 ruststand gaf al aan dat de wedstrijd gespeeld was. In het tweede stuk gaf FC De Bergen toch nog aardig tegengas, maar hierbij moet wel aangetekend worden dat Zwart Wit niet meer hoefde en zij bij tijden de trukendoos opengooiden. Mede dankzij wonderschone doelpunten van Kevin van Liempd (FC De Bergen) ging de 4-9 eindstand de boeken in. Belangrijke punten voor Zwart Wit, maar toch baalden zij. Dit was namelijk al tweede keer op rij dat ze tegen een incomplete ploeg speelden. FC De Bergen was allang blij dat het onder de tien werd gehouden, en er na rust zelfs een fictief gelijkspel (3-3) uit werd gesleept.

Koploper De Kiet trof het lastige team van Galvin, dat weer in haar oude vorm lijkt te steken. De moeizaam scorende ploeg wist in naam van Hans Blom slechts één keer doel te treffen. Twee treffers van Ad Pennings zorgde echter voor een verrassende 1-2 voorsprong voor Galvin bij rust. En deze score werd zelfs alleen maar uitgebreid. Via doelpunten van Nico Scheutjes, Henri aan den Toorn, en de goed spelende Ad Pennings liep de underdog uit naar maar liefst 1-5. Doelman Jos Korsten werd bij De Kiet nodig gemist. De ongeslagen status kan voorlopig de kast weer in. Galvin is na deze fraaie overwinning zelfs de nieuwe (gedeelde) koploper!

Een wedstrijd die bij tijden op of zelfs over het randje werd gespeeld was die tussen De Hazelaar en Bad Brothers. Voor eerstgenoemde was het bittere noodzaak om de eerste punten van het seizoen binnen te halen, waar Bad Brothers de overwinning hard nodig had om aansluiting te houden bij de top. Het leverde een boeiend en strijdlustig schouwspel op, waar Bad Brothers in de laatste minuut voor rust op een 1-2 voorsprong kwam. In de tweede helft kwam ook de 1-3 op het bord, maar lange tijd bleef De Hazelaar in de race. Pas in de slotminuten werd de wedstrijd definitief beslist. Doelpunten van Raymond Reinewald en Rob van Geel zorgden voor de 1-5 overwinning voor Bad Brothers.

Een ploeg die ook nog altijd op de eerste punten moet wachten, is Lasik Centrum. Aangevuld met een aantal nieuwe krachten proberen ze het al enkele weken, maar nog altijd zonder resultaat. Tegen Korsten Verzekeringen leek het even te gaan lukken. Halverwege was het na veel praten en weinig voetballen nog 1-1, maar in de tweede helft werd er beter gevoetbald en nam Korsten met goed combinatiespel afstand van de opponent. Bij afwezigheid aan het spitsenkoppel Ron Coolen/Johan Konings was het deze keer Ad van Roosmalen die voor de aanvallende intenties moest zorgen. Hij wist deze rol goed in te vullen en nam drie van de vier treffers voor zijn rekening.

Helaas werd de laatste wedstrijd van de speelronde niet gespeeld. De gedachte dat DTC het plezier in het zaalvoetbal aan het verliezen is, werd nog maar eens onderstreept. Er konden niet genoeg spelers op de been gebracht worden voor het duel met B.Z.E., waardoor de punten automatisch naar hen zijn gegaan.

De korte winterstop is een mooi moment om de stand van zaken even onder de loep te nemen. We zien erg grote verschillen tussen de grote top van het klassement en de onderste groep van de B-poule. De bovenste zes ploegen staan op slechts drie punten van elkaar, terwijl Lasik Centrum, De Hazelaar en DTC met nog geen enkel punt troosteloos onderaan staan. Het is aan hen om hier in de 2006 iets aan te gaan doen.


17-12-2005 | A-POULE | Onder ongekend grote publieke belangstelling startte de 6e speelronde (A-poule) met de wedstrijd tussen FC Bachus en WSD/Blank; de nummers 3 en 1 van vorig jaar én op de huidige ranglijst. Het massaal toegestroomde Bachus-publiek kreeg niet waarop het had gehoopt. Ook zonder doelpuntenmachines Schrassert Bert en Adriaanse liet de uitgekookte ploeg van WSD zien over veel voetbalintelligentie te beschikken, en een klasse apart te zijn in de Rosmalense competitie. Lange tijd hield Bachus-doelman Jaber Herman zijn onuitputbare ploeg op de been, maar toen aan het eind van de tweede helft alsnog de 3-0 viel was het verzet gebroken. Roel Wagenaar bracht hierna zijn wedstrijdtotaal nog op vier, en zorgde voor de 5-0 eindstand. Helaas lijkt de competitie nu al beslist. Na het beruchte team van Willy Hollander lijkt een nieuwe zaalvoetbalgrootmacht te zijn opgestaan.

Na de topper was ook Kroezen Verzekeringen tegen Dollevoet - zij het niet gezien het vertoonde spel, maar toch zeker qua doelpunten (16 stuks in totaal!) - een prachtige wedstrijd voor de toeschouwers. Helaas hadden deze na de eerste wedstrijd van de avond de zaal alweer verlaten. Een enkeling zag nog de eerste treffer(s) van de wedstrijd. Harm Pennings (Dollevoet) schoot namelijk na 10 seconden al raak, verdubbelde een halve minuut later zijn productie, en tekende na amper drie minuten al voor 0-3! Hierna kwam Kroezen echter uitstekend terug: ruststand 4-4. Na de pauze scoorde Pennings er weer twee op rij (4-6), waarna Kroezen vier keer doel trof en de rollen weer volledig omgedraaid waren. De 8-6 voorsprong werd door Kroezen niet meer uit handen gegeven. In de slotfase werd de eindscore bepaald op 9-7. Opmerkelijk: Kroezen Verzekeringen wist in de eerste vijf duels slechts 8 keer te scoren, en maakte er nu 9 op één avond. Het resultaat was meteen merkbaar: de eerste punten zijn binnen.

De voor een enkeling erg beladen wedstrijd tussen Bever/Chambers en R.E.D. Stars eindigde na vijftig minuten vermakelijk voetbal onbeslist. Ook hier viel het eerste doelpunt (Robert Schapendonk) na amper 15 seconden, en de 2-0 werd niet veel later gescoord door Bram Ploem. Toch kwamen de Stars knap terug tot 3-3, toen David van Dam even voor rust zijn tweede doelpunt van de avond maakte. Het kwam hierna zelfs op een 4-5 voorsprong, maar Bever/Chambers boog deze score - een afgekeurd doelpunt van R.E.D. Stars later - om naar 6-5. In de slotfase tekende Ronald Gallé met zijn treffer alsnog voor de puntendeling (6-6). Een uitslag waar beide ploegen vrede mee konden hebben, al was het erg jammer dat in deze toch uiterst sportieve wedstrijd beide ploegen hinder ondervonden van de hautain leidende arbiter.

De enige ploeg die vooralsnog aan kan haken bij de ongeslagen koploper WSD is ZVV '72. Dan moest er vrijdagavond echter wel gewonnen worden van Colorado, een toch erg lastige ploeg. In de eerste helft kwam er via doelpunten van de gebroeders Van de Hout een 2-0 voorsprong voor de outsiders op het bord, maar met een late treffer wist ZVV de schade bij rust beperkt te houden. In het tweede stuk viel de gelijkmaker, en miste ZVV '72 nog een erg belangrijke penalty. In de laatste minuut werd alsnog de overwinning binnengesleept: 2-3. Stefan van der Heijden (2) en Anthony Gevers zorgden voor de doelpunten bij de runner-up.

Nu alle ploegen inmiddels van de hatelijke nul af zijn, werd het ook voor De Sport tijd om punten te gaan pakken. Al eerder werd in dit wekelijks verslag geschreven dat ze niet lijken in te zien hoe goed ze kunnen zaalvoetballen, maar nu blijken ze het eindelijk door te hebben. De toch aardig hoog aangeschreven ploeg van Bouwbedrijf Timmers BV werd namelijk met maar liefst 7-3 verslagen! De 2-2 tussenstand werd na rust perfect uitgebouwd, ondanks het feit dat De Sport maar liefst zes keer de paal wist te raken. Grote man was de uitblinkende aanvaller Joeri van Geene; hij tekende persoonlijk voor vijf van de zeven doelpunten.


10-12-2005 | B-POULE | Dat het kampioenschap van vorig jaar geen toevalstreffer blijkt te zijn, bewijst De Kiet dit seizoen vooralsnog. Na vier overwinningen op rij werd ook de topper tegen Bad Brothers knap en verdiend gewonnen (4-2). Een minimale achterstand werd nog voor rust goedgemaakt, en in het tweede bedrijf werd met twee snel opvolgende ruimer treffers afstand genomen. Bad Brothers kwam via Sander van Beek nog terug tot 2-4, maar zijn doelpunt kwam te laat. De Kiet blijft de ongeslagen koploper, terwijl de nieuwelingen een vrije val maken van plaats 2 naar de grote subtop (5e).

B.Z.E. - Lasik Centrum was een boeiend duel in de onderste regionen van het klassement. Voor Lasik Centrum was het zaak eindelijk eens punten te gaan halen, en B.Z.E. moest vooral niet verliezen om uit de buurt te blijven van de rode lantaarn. Dat laatste leek zonder al te veel moeite te gaan lukken, maar men had buiten een inhaalrace van Lasik gerekend. Een 5-1 en 6-2 achterstand werd knap teruggebracht tot 6-5, maar het slotaccoord was alsnog voor B.Z.E.. Uitslag 7-5.

Zwart Wit had op donderdag geen kind aan het ongeïnteresseerde DTC. Die ploeg lijkt het plezier in het zaalvoetbal compleet te zijn kwijtgeraakt, en was deze keer met slechts vier spelers aanwezig. Dat in ogenschouw nemend viel de 14-3 nederlaag eigenlijk niet eens tegen. Roberto Huijnen scoorde 5 keer, Maarten van Lokven kwam tot 4 treffers en Michael van de Wal tekende voor 3 doelpunten van Zwart Wit.

FC De Bergen deed, na het verlies van Bad Brothers eerder deze week, goede zaken tegen De Hazelaar. Het werkvoetbal van de oorspronkelijke handballers levert vaak niet de nodige doelpunten op, en zo ook was het tegen De Bergen het geval. De treffer van Menno van Hemert was niet voldoende om ook maar enige aanspraak te maken op de punten, aangezien FC De Bergen zeven keer het net wist te vinden. Doelpuntenmakers aan hun zijde: Felix van Osch (3), Jan van der Heijden (2), Daniël Goossens en Kevin van Liempd. De mannen van FC De Bergen zijn inmiddels opgeklommen naar de gedeelde tweede plaats op de ranglijst.

Tot slot pakte ook Galvin erg belangrijke punten. De routiniers van Korsten Verzekeringen konden tot aan de rust (3-3) aardig bijbenen, maar moesten zich in de tweede helft gewonnen geven. Een benutte vrije trap van Hans van Aggelen werd al snel gevolgd door een curieus doelpunt van Erwin van der Els; zijn afstandschot werd totaal verkeerd beoordeeld door de Korsten-goalie en viel op een opmerkelijke manier binnen. Aan het eind van de wedstrijd zorgde Erwin met zijn derde treffer van de avond voor de definitieve beslissing en een 6-3 overwinning voor zijn ploeg.


03-12-2005 | A-POULE | Kroezen Verzekeringen bevindt zich al het hele seizoen al in de hoek waar de klappen vallen. Zelfs tegen een sterk verzwakt (en evenals Kroezen erg jong) R.E.D. Stars was het niet bij machte om voor een positief resultaat te gaan. Lang wist de ploeg nog stand te houden, maar twee treffers even voor het rustsignaal bleek de genadeklap. Na rust was het verzet definitief voorbij en werd het bij vlagen zelfs eenrichtingsverkeer. Doelpunten bleven echter uit. Pas in de slotfase werd de score uitgebouwd naar 5-0. Ronald Gallé nam hiervan drie treffers voor zijn rekening.

Bouwbedrijf Timmers BV - ZVV '72 was een wedstrijd die 50 minuten lang gelijk op ging. Het afronden van de kansen had ZVV echter beter onder de knie, waardoor zij er met de punten vandoor gingen. Bij rust was het al 2-3 in het voordeel van ZVV, en in de tweede helft werd het zelfs al snel 2-4. Hierna begon Timmers aan een offensief, maar in de counter waren de snelle ZVV-aanvallers nog het meest gevaarlijk. Voor ZVV '72 scoorden Antoine Buitenkamp (2), Marijn van der Heijden en Anthony Gevers. De doelpunten van John Schuurman en Sander Steenbakkers (Timmers) mochten niet baten.

Voor De Sport - WSD/Blank waren beide ploegen met acht spelers op komen draven. Opmerkelijk was bij deze wedstrijd vooral de eerste helft, waarin slechts één keer werd gescoord; een onfortuinlijk eigenlijk doelpunt van Rens de Bekker. Na rust liep de score in hoog tempo op. Met veelal aanvallende spelers in de gelederen wist WSD/Blank een veilige 0-5 voorsprong op te bouwen, waarna De Sport de score nog enig aanzien kon geven: 3-7. Michael Adriaanse tekende voor 3 treffers. Aan de andere kant was Roy Pels de meest doeltreffende speler met 2 goals. Het is jammer dat de jongelingen van De Sport niet door blijken te hebben hoe goed ze kunnen zaalvoetballen.

Voor de mager opgekomen ploeg van Bever/Chambers was er op vrijdagavond weinig eer te behalen. FC Bachus weet door een sterk bezette reservelijst altijd een goed team op het veld te brengen, en het combineerde zich vrolijk naar een fraaie uitslag: 14-1. Alle veldspelers wisten te scoren, waarbij Randy en Ricardo van Schijndel, Bram van Eembergen en Joris van Oers er zelfs ieder drie wisten te maken. Randy van Schijndel was de absolute topscorer van de avond. Hij bracht met een eigen doelpunt zijn wedstrijdtotaal op vier.

Uitblinker Robert Nierath kan bij Dollevoet, ondanks zijn vele doelpunten, nog altijd niet zorgen voor de nodige punten. Ook tegen Colorado waren zijn twee treffers weer niet genoeg. Achter Dollevoet-doelman Jeroen van Hoek vielen er namelijk vier, waarvan twee van Frans van den Broek. Nog voor rust had Colorado de score op 4-0 gebracht, waarna Dollevoet te nonchalant omging met de kansen om terug in de wedstrijd te kunnen komen. Gezien het wedstrijdbeeld was een gelijkspel zeker verdiend geweest. 


Mobiele site | © Zaalvoetbal Competitie Rosmalen