Archief

Welkom op de website van de Zaalvoetbal Competitie Rosmalen. Hier vindt u een overzicht van berichten uit ons archief, gerubriceerd per jaar en maand.

 


Seizoenen

2010-2011
2009-2010
2008-2009
2007-2008
2006-2007
2005-2006
2004-2005
2003-2004
2002-2003
Zaalvoetbal Competitie Rosmalen - www.zaalvoetbalrosmalen.nl

Welkom op de website van de Zaalvoetbal Competitie Rosmalen. Hier vindt u altijd het laatste nieuws, de actuele standen, de laatste uitslagen en uiteraard het programma.


25-02-2006 | BEKER | In strijd om een plaats in de halve finale van de bekercompetitie namen allereerst Dollevoet en WSD/Blank het tegen elkaar op. Saillant detail was dat zij slechts vier dagen eerder ook tegen elkaar speelden, toen voor de competitie. Waar het in de eerste wedstrijd lang gelijk op ging, leek het deze keer al heel snel beslist. WSD nam een 4-0 voorsprong, en liep na rust zelfs uit naar maar liefst 9-3. Mede dankzij drie goals van Harm Pennings kwam Dollevoet nog knap terug tot 9-7. Er leek even een stuntje in de maak, maar erger liet WSD het echter niet worden. Uiteindelijk werd het 10-8, en plaatst WSD/Blank zich hiermee voor de halve finale.

De Sport voelde na de poulefase maar weinig voor nóg een bekerronde, maar was toch ternauwernood 'op tijd' aanwezig. Tegen FC Bachus speelde het opgekomen vijftal aardig mee, maar de intentie om nog een ronde verder te komen, heeft er nooit echt in gezeten. Bij rust hadden Randy van Schijndel (2x) en Hans van Heumen al voor een 3-0 tussenstand gezorgd, en pas na de hervatting wist ook De Sport tot scoren te komen. Nadat het via Roy Pels en twee keer Bart van Dijk was teruggekomen tot 4-3 bracht Bachus orde op zaken. Bram van Eembergen en Hans van Heumen zorgden voor de 6-3 eindstand, en een plaats bij de laatste vier voor FC Bachus.

ZVV '72 en Colorado gingen er beide fanatiek voor, en maakten er een boeiend schouwspel van. De openingstreffer was voor ZVV, maar hierna was het aan Colorado, dat vier treffers op rij binnenschoot. Toen ook de scheidsrechter was gearriveerd, liep de ploeg zelfs uit naar een 6-1 voorsprong, en leek er geen vuiltje aan de lucht. ZVV '72 dacht er echter anders over, en kwam sterk terug. Een minuut of tien voor tijd viel de 6-4, en hierna zag Anthony Gevers zijn schoten tot twee keer toe op de paal belanden. Toen in de laatste minuut de aansluitingstreffer eindelijk viel, was het William van de Hout die zijn ploeg weer opgelucht adem kon laten halen. Vanaf de aftrap begon hij aan een solo, die feilloos werd afgerond; uitslag 7-5.

Na de carnaval zullen Kroezen Verzekeringen en R.E.D. Stars gaan uitmaken wie de vierde halve finalist zal worden. Direct na deze wedstrijd zal in de kantine de loting plaatsvinden.


18-02-2006 | A-POULE | Om aansluiting bij de middenmoot te houden, moest er door Bever/Chambers gewonnen worden van laagvlieger Kroezen Verzekeringen. Zij moesten op hun beurt voor de tweede overwinning van het seizoen zorgen, want ze willen ongetwijfeld af van die laatste plaats. Gesteund door deze gedachte bracht aanvoerder Martin van Kampen bracht zijn ploeg al binnen de minuut op 1-0, maar met een puntgave hattrick zette Robert Schapendonk Bever/Chambers al weer snel op voorsprong. Voor rust maakte Jeroen Verhallen er nog 3-2 van, maar in de tweede helft creëerde Bever binnen enkele minuten een flink gat: 7-2. Via twee maal Bert Parijs en opnieuw Jeroen Verhallen probeerde Kroezen er nog een wedstrijd van te maken, maar hun inhaalslag kwam te laat. Eindstand 7-5.

De wedstrijd tussen Bouwbedrijf Timmers BV en FC Bachus kende vooraf een prachtig affiche. In het veld bleef (zoals verwacht) spektakel in de vorm van doelpunten uit, maar een mooie zaalvoetbalwedstrijd was het zeker wel. Beide ploegen waren aan elkaar gewaagd, en de aanvallers moesten het vaak afleggen tegen de sterke verdedigingsblokken en doelmannen. De eerste die er eindelijk eens doorheen kwam was Geert Peters. Hij rondde een mooi uitgespeelde counter doeltreffend af: 1-0. In een man-meer-situatie bracht Otto Hijnen zijn ploeg weer op gelijke hoogte, maar na rust maakte Enrico Zondag die gele kaart weer goed. Terwijl Bachus-goalie Jaber Herman op het strafbankje zijn tijd uitzat, was het Enrico die voor 2-1 zorgde. Zes minuten voor het einde zette Joris van Oers alsnog een terechte uitslag op het bord, door met een poeier in de kruising voor 2-2 te tekenen.

ZVV ’72 wist zonder te spelen drie punten bij te schrijven. De Sport wist al vroegtijdig te melden dat het op donderdagavond stapavond niet kon komen spelen, waardoor ZVV zich zonder al te veel moeite steviger op de tweede plaats wist te vestigen.

Een blik op de ranglijst doet anders vermoeden, maar Dollevoet - WSD/Blank bleek in de praktijk een erg beladen wedstrijd. Underdog Dollevoet wist tot afgrijzen van de fiere koploper een 3-1 voorsprong binnen te slepen, maar moest door enkele fouten in de achterhoede toch met een 3-5 achterstand gaan rusten. In de tweede helft ging het er af en toe te fel aan toe, wat resulteerde in gele kaarten. De verhoudingen bleven desondanks in tact; beide ploegen scoorden om en om en wisten in totaal drie keer het net te vinden. Hiermee zorgden ze voor een 6-8 eindstand.

Voor R.E.D. Stars werd het na drie wedstrijden op rij zonder overwinning weer eens tijd om drie punten binnen te slepen. In het verzwakte Colorado trof het hiervoor een ideale tegenstander. Al bij rust was de wedstrijd gespeeld, toen - via onder meer twee treffers van nieuweling Frank Willems - een 5-0 voorsprong te noteren was. Hierna kwam Colorado wat beter in de wedstrijd, maar verder dan een doelpunt kwam het niet. Ben Gallé zorgde met zijn tweede treffer van de avond (zijn eersten van het seizoen) uiteindelijk voor de 6-1 overwinning, waarmee zijn ploeg op de ranglijst stuivertje wisselt met Colorado.11-02-2006 | B-POULE | Nog voor het afhaken van DTC bekend werd, speelden koploper Galvin en middenmoter B.Z.E. hun partijtje. Beter gezegd, Galvin speelde mét haar tegenstander, getuige de 8-1 overwinning. Rob van der Doelen kende een goede avond en tekende voor maar liefst vier treffers. Galvin was desondanks niet helemaal tevreden met de uitslag. "Het had wel 16-1 kunnen zijn als we alle kansen hadden afgemaakt", aldus aanvoerder Van Aggelen. Daar moet wel bij aangetekend worden dat B.Z.E. geregeld het houtwerk raakte, en Galvin er in de derde helft ongetwijfeld geen biertje minder om gedronken zal hebben.

Voor het treffen met Zwart Wit had Korsten Verzekeringen te maken met een minimale spelersopkomst. De vijf opgekomen veteranen hielden desondanks knap stand tegen de jonge mannen, en toen publieklieveling Johan Konings het strijdtoneel na een kleine tien minuten betrad, was meteen het eerste doelpunt daar; de eerste de beste counter was raak. Hierna was het echter aan Zwart Wit, dat via enkele wonderschone treffers op een 3-1 voorsprong kwam. In de tweede helft miste Korsten zóveel kansen op 3-2 dat het binnenhalen van punten er echt niet in zat. In de laatste twee minuten benadrukten Maarten van Lokven en Roberto Huijnen dit door ieder voor nog een Zwart Wit-treffer te tekenen. Uitslag 5-1.

In de beker werd door beide ploegen lang meegedaan, maar uiteindelijk volgde toch voor allebei uitschakeling. Het was daarom voor FC De Bergen en Bad Brothers van belang om hun competitiewedstrijd te winnen, en zodoende aansluiting te houden bij de (sub)top. Dit leverde een nerveuze wedstrijd op, waarin voor rust slechts één keer werd gescoord. In het tweede deel kwam Bad Brothers via een afstandschot van Roelof Bout terug in de wedstrijd, waardoor het weer alle kanten op kon. In eerste instantie leek FC De Bergen met de drie punten aan de haal te gaan, maar Bad Brothers hield stand en liep dankzij treffers van Sander van Beek en Roel van der Krabben zelfs uit naar 3-1. Dit zou ook de eindstand betekenen.

Voor De Hazelaar was het extra zuur dat DTC uit de competitie is gestapt. Zij kwamen hierdoor namelijk weer op de hatelijke nul te staan, aangezien DTC tot nu toe de enige tegenstander was geweest waarvan ze hadden gewonnen. Gelukkig was nu de nieuwe nummer laatst - het in een flinke vormcrisis verkerende Lasik Centrum - de opponent. Een spannende wedstrijd met veel inzet leverde een verdiende winnaar op. De Hazelaar stond lange tijd op een doelpunt voorsprong, en maakte laat in de tweede helft de winnende treffer. Twee doelpunten van Henri Savelkouls en Menno van Gemert zorgden voor de 4-3 overwinning.

De nieuwe ploeg kon meteen bij hun eerste (vriendschappelijke) wedstrijd aan de bak. Tegenstander was namelijk De Kiet, de kampioen van vorig jaar. De Ceders kwam via treffers van David van Dam verrassend op een 2-0 voorsprong, maar De Kiet herpakte zich en liet met slim spel zien al veel langer in de zaal te voetballen. Toen Peter van der Plas na rust (2-2) zijn doel verliet en zich naar de spits begaf, was het hek van de dam. Binnen vijf minuten had hij namelijk voor drie doelpunten en dus een glaszuivere hattrick gezorgd! De Ceders kwamen deze klap niet meer te boven, al mocht Marti Beset zijn debuut nog opluisteren met twee treffers. Uiteindelijk eindigde deze leuke oefenpot in een 7-4 overwinning voor De Kiet, en liet De Ceders zien een aanwinst te kunnen zijn voor de B-poule.


07-02-2006 | ALGEMEEN | Helaas heeft DTC per direct onze competitie verlaten. Nadat zij al enkele keren te weinig spelers op de been hadden gebracht om te kunnen voetballen, kon het bestuur niet anders dan de ploeg een officiële waarschuwing geven. DTC onderkende de problemen en besloot de eer aan zichzelf te houden door er maar meteen mee te stoppen.

Om de competitie-indeling in tact te houden, heeft een nieuwe ploeg - genaamd 'De Ceders' - aangeboden het seizoen in plaats van DTC af te maken. Dit voorstel heeft het bestuur met beide handen aangegrepen, wat betekent dat de nieuwelingen al komende vrijdag hun eerste (vriendschappelijke) wedstrijd zullen spelen. Vanaf de tweede competitiehelft zullen zij deel gaan nemen aan de B-poule-competitie. Wij wensen hen hartelijk welkom en veel plezier en succes in onze competitie!

* aan 3 spelers is dispensatie gegeven voor de rest van dit seizoen, aangezien zij ook actief zijn in de A-poule maar er geen sprake van belangenverstrengeling is.


04-02-2006 | A-POULE | Na de veelal gemakkelijke partijtjes in de beker, was het voor de A-poulers deze week van belang om ook in de competitie de punten te pakken. De tegenstand was een stuk groter, en het leverde dan ook mooiere wedstrijden op, met vooral erg veel doelpunten!

Bouwbedrijf Timmers BV en Dollevoet begonnen erg fanatiek aan hun duel, en gingen allebei vol voor de winst. Timmers leek hier in eerste instantie het meeste recht op te hebben, getuige de 4-1 voorsprong die zij wisten te behalen. Dollevoet kwam na rust echter knap terug tot een 5-4 achterstand. Tot enkele minuten voor het einde van de wedstrijd bleef die stand op het bord staan, maar in de slotfase maakte Timmers het karwei professioneel af. Via onder meer een glaszuivere hattrick van de na rust ingevallen John Schuurman werd het 9-4.

Colorado had er vooraf het volste vertrouwen in dat zij het de ongenaakbare koploper WSD/Blank knap lastig konden gaan maken. Colorado kwam dan ook op een 1-0 voorsprong, maar hierna was het WSD - spelend in de gele shirts van Ecoin/Blank - dat de klok sloeg. Ronald Hulsken zorgde met drie doelpunten op rij voor de 7-2 ruststand, en na rust werd de score alleen maar uitgebreid. Colorado-doelman Nicky van den Dungen kende evenals zijn verdediging geen beste dag, en moest in totaal maar liefst 11 keer vissen. Colorado stelde er slechts vier treffers tegenover.

De duels tussen R.E.D. Stars en FC Bachus staan altijd garant voor het nodige spektakel. Vorig seizoen behaalden beide ploegen een ruime overwinning in de onderlinge duels. Deze keer was het weer aan de Stars om met een flinke nederlaag huiswaarts te gaan. Een vroege 2-0 voorsprong leek nog een heel andere score in te gaan leiden, maar na de eerste treffer van Bachus was het hek van de dam. Uiteindelijk werd het maar liefst 8-3 en mochten Hans van Heumen (3) en Ricardo van Schijndel (2) weer enkele doelpunten aan hun totaal toevoegen. Bij R.E.D. Stars tekende Thijs van Pinxteren voor twee treffers.

De ontmoeting tussen De Sport en Kroezen Verzekeringen was voor beide ploegen een belangrijke. Om afstand te doen van de laatste plaats was winst namelijk noodzakelijk. De Sport kwam (zoals volgens eigen zeggen "gewoonlijk") met 1-0 achter, maar nadat de voorsprong weer in handen werd genomen, zijn ze geen moment meer in gevaar geweest. Kroezen speelde zonder wissel en liep daardoor constant achter de feiten aan. Ondanks de vele overtredingen van Kroezen bleef de marge altijd drie á vier doelpunten, waardoor De Sport na een doelpuntrijk duel een 12-8 zege mocht bijschrijven. Doelpuntenmakers: Matthijs Brok (4), Paul v/d Merkhof (3), Roy Pels (3) en Rens de Bekker (2). Voor Kroezen scoorden Tom Parijs, Twan van Rixtel en Jeroen Verhallen ieder twee keer.

ZVV '72 moet simpelweg tweewekelijks haar wedstrijdjes winnen om de druk op de koploper te houden. Bever heeft op haar beurt de punten hard nodig om weer aan te kunnen sluiten bij de middenmoot. Een mooie wedstrijd stond dus op het programma, maar als we puur naar de uitslag kijken was het dat niet. De ploegen lieten elkaar voetballen, wat resulteerde in een vermakelijke en sportieve wedstrijd, met uiteindelijk een geflatteerde overwinning voor ZVV '72. De hele wedstrijd hadden zij de voorsprong in handen, maar even na rust kwam Bever nog gevaarlijk terug tot 3-2. Hierna wist ZVV de ploeg zonder wisselspelers echter naar de slachtbank te leiden: eindstand 9-2. Topscorers van deze wedstrijd waren Antoine Buitenkamp en Anthony Gevers, goed voor beide drie treffers. 

 


Mobiele site | © Zaalvoetbal Competitie Rosmalen