Archief

Welkom op de website van de Zaalvoetbal Competitie Rosmalen. Hier vindt u een overzicht van berichten uit ons archief, gerubriceerd per jaar en maand.

 


Seizoenen

2010-2011
2009-2010
2008-2009
2007-2008
2006-2007
2005-2006
2004-2005
2003-2004
2002-2003
Zaalvoetbal Competitie Rosmalen - www.zaalvoetbalrosmalen.nl

Welkom op de website van de Zaalvoetbal Competitie Rosmalen. Hier vindt u altijd het laatste nieuws, de actuele standen, de laatste uitslagen en uiteraard het programma.


28-01-2006 | BEKER | Onder toeziend oog van secretaris en penningmeester heeft na de laatste poulewedstrijd de loting voor de kwartfinales plaatsgevonden. Allereerst hadden Dollevoet, De Sport en Kroezen Verz. het voorrecht om als nummers twee toch een ronde verder te komen. Helaas voor afvallers Bouwb. Timmers BV en Bever/Chamb. kwamen hierna de volgende wedstrijden uit de kokers:

21-02-2006 21.00 WSD/Blank - Dollevoet
21-02-2006 22.00 De Sport - FC Bachus
23-02-2006 22.00 Colorado - ZVV '72
02-03-2006 22.00 R.E.D. Stars - Kroezen Verz.

De winnaars van deze kwartfinales zullen op maandag 3 of 10 april hun halve finale spelen. Op vrijdag 23 juni zal - voorafgaand aan de seizoensafsluitende feestavond - de bekerfinale plaatsvinden.


28-01-2006 | BEKER | Dat het in het leven roepen van pouleronden niet de gehoopte succesformule is gebleken, moge inmiddels duidelijk zijn. Slechts drie van de vijf geplande wedstrijden zijn deze week ook daadwerkelijk gespeeld. En op de allerlaatste poulewedstrijd na waren het ook nog eens potjes om des keizers baard.

Het begon met WSD/Blank - Korsten Verzekeringen. De onstuitbare koploper van de A-poule was gelukkig zo sportief om met een verzwakte selectie op komen draven. De oude garde van Korsten werd hierdoor gespaard, en er ontspon zich zowaar een erg leuk duel. Bij rust stond een 2-2 tussenstand op het bord, en in de tweede helft wisten beide ploegen nog regelmatig het doel te vinden. Uiteindelijk won WSD met 8-6, maar kan Korsten met opgeheven hoofd het bekertoernooi verlaten.

Of laagvliegers Lasik Centrum en DTC bang waren voor een grote nederlaag is niet bekend. Feit is wel dat zij beiden niet kwamen opdagen voor de clashes met twee ploegen uit een klasse hoger, respectievelijk FC Bachus en Kroezen Verzekeringen. Spijtig dat die teams omgekleed en wel wachtten in de zaal, maar zij zonder te hebben gespeeld weer naar huis moesten. In deze poule kwam DTC slechts bij een van haar drie bekerwedstrijden daadwerkelijk opdagen, en ondanks dat FC Bachus elke keer voltallig aanwezig was, kwamen ook zij door toedoen van hun tegenstanders slechts een keer echt in actie.

R.E.D. Stars - De Hazelaar werd op vrijdag wel gewoon afgewerkt. In de eerste helft leek het zelfs ook op een echte wedstrijd, want lang stond de brilstand op het bord. Toen David van Dam met twee erg late treffers voor de 2-0 ruststand zorgde, was het hardnekkige verzet van De Hazelaar gebroken. Uiteindelijk liep de score op naar 8-0, en mocht Jos Verhoeven vier treffers bijschrijven. R.E.D. Stars is, met 31 treffers vóór en slechts 2 tegen in drie wedstrijden, de grote winnaar van de poulefase. De Hazelaar liet - getuige de slechts 2 doelpunten die zij in totaal wisten te maken - zien dat hun probleem ook in de bekercompetitie geldt: ze scoren zeer moeizaam.

De enige wedstrijd die nog enig belang had, was die tussen De Sport en de verrassende nieuwkomers Bad Brothers. De winnaar van dit duel mocht zich namelijk de nummer twee van de poule noemen, en hield hierdoor zestig procent kans op een plaats in de volgende ronde. Een vroege voorsprong van Bad Brothers werd door het beter voetballende De Sport al snel weggewerkt. Topscorer Roel van der Krabben trof voor Bad Brothers in totaal drie keer doel, maar het bleek niet genoeg. Via treffers van Bart van Dijk (3), Matthijs Brok (3) en Paul van de Merkhof (2) werd het uiteindelijk 8-5. De Sport wist om het feest compleet te maken tijdens de loting ook nog daadwerkelijk een plaats in de kwartfinale te behalen.


21-01-2006 | BEKER | De laatste wedstrijden in de poulefase van de bekercompetitie zijn veredelde oefenpartijtjes geworden. Nadat de A-poulers in de vorige ronde al min of meer hebben besloten wie zich groepswinnaar mag gaan noemen, is het deze weken tijd voor het spelen van enkele leuke wedstrijdjes zonder meestal enig belang.

Dollevoet - Galvin was eigenlijk het enige duel dat nog een verrassende ploeg in de tweede bekerronde kon opleveren. Hier waren het namelijk de B-poulers die verrassend mochten gaan rusten met een 1-3 voorsprong. Galvin kwam zelfs op 1-4, maar moest na het laat invallen van Tommie Heijmans en Harm Pennings bij Dollevoet het initiatief toch aan de ploeg uit de hoogste klasse laten. Het eindresultaat mocht er desondanks zijn, want met 4-4 werd er toch knap gelijkgespeeld door de koploper uit de tweede divisie. Hierdoor wist Galvin zelfs een gedeelde tweede plaats in de poule te behalen, maar desondanks zal Dollevoet - dankzij het betere doelsaldo - zich bij de nummers twee die nog kans maken op de tweede bekerronde mogen voegen.

Bij de wedstrijd tussen Colorado en B.Z.E. was er opvallend genoeg ook maar weinig te merken van het verschil in klasse dat beide ploegen normaal gesproken zou moeten laten zien. Na een 5-1 voorsprong voor Colorado kwam de middenmoter uit de B-poule namelijk sterk terug tot 5-4. Daarna was het echter gedaan en besliste Colorado de wedstrijd met twee late treffers: 7-4. Zij mogen zich met drie overwinningen de absolute nummer één van de poule noemen.

Bever/Chambers - FC De Bergen werd helaas nooit een echte wedstrijd. Het was een gezapige pot met een veel slagvaardiger Bever/Chambers. Met name goalgetters Robert Schapendonk en Yokito Margoritha hadden een groot aandeel in de 9-0 overwinning van hun ploeg. Bever wordt ondanks deze ruime zege echter geen groepswinnaar en zal moeten hopen op een gunstige loting om verder te kunnen bekeren.

Het al voor de volgende ronde geplaatste ZVV '72 had namelijk ook maar weinig moeite met De Kiet. Met ruime cijfers werd de eerste plaats in de poule luister bijgezet. Het eindigde in maar liefst 14-5. Topscorer van de avond was Antoine Buitenkamp met 4 treffers, en Anthony Gevers scoorde er twee. De familie Van der Heijden zorgde in totaal voor acht doelpunten; gebroeders Stefan en Marijn maakten er ieder drie, en vader Sjef - die zijn rentree na lange tijd van blessureleed opfleurde met een treffer na 13 seconde! - tekende voor twee goals. Voor De Kiet scoorden Gert Galiart, Hans Habraken (ieder twee) en René van der Plas.

Zwart Wit kon helaas niet spelen tegen Bouwbedrijf Timmers BV. De Bosschenaren wilden zich graag meten met de ploeg uit een klasse hoger, maar moest zich noodgedwongen vroegtijdig afmelden. Timmers gaat met drie goedkope punten aan de haal, en voegt zich bij de loting in de bak van de nummers twee.


14-01-2006 | B-POULE | In de zevende speelronde van poule B had Zwart Wit eindelijk weer eens een 'echte' tegenstander. Na enkele monsterscores tegen incomplete teams, was nu het vooralsnog teleurstellende Lasik Centrum de opponent. Lasik had eindelijk weer wat weg van de ploeg in de 'gloriejaren'. Niet alleen qua veldbezetting was de ploeg weer wat completer, maar ook het spel was weer alleraardigst. Zwart Wit moest zonder wisselspelers haar beste beentje voor zetten om de drie punten mee naar huis te nemen. Via doelpunten van Sander Keizer, Michael van de Wal en Wesley Banse (2 stuks) lukte dat ook. Aan Lasik-kant wisten namelijk alleen Toine van Gorkum - die na een half jaar blessureleed eindelijk weer zijn opwachting maakte - en Jos Goyaarts tot scoren te komen. Uitslag 4-2, waardoor Lasik nog altijd op de eerste punten moet wachten.

Twee ploegen die ook nog op de zo gehate nul stonden, namen het een uur later tegen elkaar op. De technisch vaardiger ploeg van DTC moest het afleggen tegen het werkvoetbal van De Hazelaar. Twee doelpunten van Jasper Hormann en een van Bas van der Doelen waren niet genoeg voor de overwinning. Een perfecte teamprestatie van De Hazelaar zorgde namelijk voor zes doelpunten, keurig verdeeld over alle aanwezige veldspelers. Het gat is nog groot, maar na de eerste overwinning van het seizoen mag De Hazelaar het zich weer veroorloven om naar boven te kijken.

Korsten Verzekeringen - De Kiet kon maar ternauwernood op tijd beginnen, aangezien de koploper met moeite genoeg spelers op de been kon brengen. Het vijftal dat zich naar de Hazelaar had begeven, moest machteloos toezien hoe Maurits van Hooren en Ron Coolen voor de 2-0 ruststand zorgden. In het tweede stuk verhoogden de gebroeders Jan (3x) en Ton van den Boogaard de score, en kon alleen Marcel van Alebeek iets terugdoen. Hij voegde zich tien minuten na de rust bij het team van De Kiet, scoorde de 5-1, en viel niet veel later alweer uit met een liesblessure. Slim combinatiespel en goed keeperswerk van de 62-jarige Peter van de Wouw zorgden voor de verrassende maar ook zeker terechte overwinning voor Korsten.

B.Z.E. en Bad Brothers maakten er een prachtige partij van op de vrijdagavond. De ploegen waren aardig aan elkaar gewaagd, creëerden veel kansen, en scoorden er op los. B.Z.E. kende in Martijn van Vught en Rogier Schreurs haar doelpuntenmakers. Beide troffen drie keer doel. Voor Bad Brothers deed verdediger Stefan van Meurs hetzelfde, maar absolute uitblinker Roel van der Krabben zorgde voor het verschil. Hij tekende voor maar liefst zes treffers, en zorgde hiermee hoogstpersoonlijk voor de knappe 9-6 overwinning van zijn ploeg.

Galvin kon bij een overwinning op FC De Bergen de koppositie overnemen van het eerder deze week verliezende De Kiet. Dit gegeven was niet aan dovemansoren gericht, want vanaf de aftrap greep Galvin haar tegenstander bij de strot. Ze speelden simpelweg te sterk voor FC De Bergen, waardoor de wedstrijd al snel gespeeld was. Uiteindelijk werd het 7-2 en kon met name Henri aan den Toorn terugkijken op een goede wedstrijd. Hij trof drie keer doel. Beide goals van De Bergen werden opvallend genoeg gemaakt door doelman Wesley Hendriks.


07-01-2006 | A-POULE | De eerste competitieronde van het nieuwe jaar werd afgewerkt door de spelers in de hoogste klasse. Enkele interessante ontmoetingen stonden op het programma, en het zouden ook bijna allemaal prachtige wedstrijden worden.

Allereerst was er de absolute topper tussen WSD/Blank en ZVV '72, de nummers een en twee van de ranglijst. De enige ploeg die vooralsnog kan aanhaken bij de gedoodverfde kampioen is ZVV, en in deze onderlinge wedstrijd was het aan hen om de aanval op de koppositie in te zetten. In een boeiend duel kwam ZVV '72 op een meer dan verdiende 1-5 voorsprong, maar WSD wist niet van opgeven. Het kwam terug tot 4-5, al was het voortoonde spel niet goed genoeg om echt aanspraak te maken op de overwinning. Terwijl de WSD-coach zich al had neergelegd bij een nederlaag en hij zijn collega op de ZVV-bank feliciteerde, besloot de arbiter anders. Terwijl de tijd al was stilgezet, liet hij nog enige minuten doorspelen, en in die toegevoegde tijd scoorde WSD de gelijkmaker. Het wist zelfs tot ergernis van ZVV alsnog de overwinning naar zich toe te trekken door een penalty te benutten. Uitslag derhalve 6-5, waardoor WSD/Blank nog altijd alle wedstrijden in winst heeft weten om te zetten, en definitief een gat heeft geslagen.

In de onderste regionen van de A-poule was het hierna aan De Sport en Bever/Chambers om zich te ontdoen van de allerlaatste plaatsen. De 1-4 voorsprong die de mannen van Bever na een half uur hadden bereikt, kon in de slotfase met enige moeite vastgehouden worden. De Sport kwam nog terug tot 3-5 en maakte er nog een echte wedstrijd van, maar na de 3-6 van Bever/Chambers was de wedstrijd gespeeld. Uiteindelijk werd het 4-6 en had Yokito Margoritha met drie treffers een grote inbreng in de belangrijke overwinning van zijn ploeg.

Colorado had op donderdagavond de nodige moeite met Kroezen Verzekeringen. De nummer laatst kwam op een 0-2 voorsprong, maar zag de opponent even na rust langszij komen. Doelman Patrick Stoop was weer terug onder de lat, en zag één van zijn weinige foutjes direct afgestraft worden. Opvallend was daarnaast het meevoetballen van stand-in goalie Jeroen van Lokven aan de kant van Kroezen. Na de 5-3 voorsprong voor Colorado probeerde Kroezen nog terug in de wedstrijd te komen, maar verder dan 5-4 kwamen zij niet. Colorado kroop door het oog van de naald, maar kon drie belangrijke punten bijschrijven.

Het te laag geklasseerde Bouwbedrijf Timmers BV had geen kind aan R.E.D. Stars, dat tot deze wedstrijd enkel nog verloren had van de koploper. Na een vroege voorsprong kon Timmers de jongelingen laten komen, en dat bleek iets waar zij weinig kaas van hadden gegeten. Nog voor rust kwam de 2-0 op het bord en toen deze tussenstand in de slotminuten van de wedstrijd daar nog altijd stond, werd het 'alles of niets' voor R.E.D. Stars. Het werd uiteindelijk niets; Timmers counterde zich uiterst geslepen naar een 4-0 overwinning. Christian Quaadvlieg had een prima avond met drie treffers en zag zijn ploeg met deze degelijke overwinning weer aansluiten bij de subtop.

Dollevoet - FC Bachus was misschien wel de mooiste wedstrijd van de week. Van het grote verschil op de ranglijst was op het veld maar weinig te merken, getuige de fraaie voorsprong (0-2) waarmee Dollevoet de rust in ging. Zij konden deze echter niet lang vasthouden, want aanvoerder Hans van Heumen bracht zijn ploeg met een loepzuivere hattrick weer op een 3-2 voorsprong. Het slotaccoord was aan Dollevoet; zij wisten de score nog om te buigen naar een onverwachte maar desondanks zeker niet onverdiende 5-3 overwinning. Harm Pennings (drie doelpunten) en doelman Roel Dollevoet waren de absolute uitblinkers aan Dollevoet-zijde. 


Mobiele site | © Zaalvoetbal Competitie Rosmalen