Archief

Welkom op de website van de Zaalvoetbal Competitie Rosmalen. Hier vindt u een overzicht van berichten uit ons archief, gerubriceerd per jaar en maand.

 


Seizoenen

2010-2011
2009-2010
2008-2009
2007-2008
2006-2007
2005-2006
2004-2005
2003-2004
2002-2003
Zaalvoetbal Competitie Rosmalen - www.zaalvoetbalrosmalen.nl

Welkom op de website van de Zaalvoetbal Competitie Rosmalen. Hier vindt u altijd het laatste nieuws, de actuele standen, de laatste uitslagen en uiteraard het programma.


27-05-2006 | A-POULE | Bouwbedrijf Timmers zette ook in het duel met De Sport haar neerwaartse spiraal voort. De zesde opeenvolgende nederlaag werd al voor rust ingeluid. Via een 0-1 ruststand kwam Timmers nog terug tot 2-2, maar na een nieuwe voorsprong voor De Sport leek er weer een nederlaag aan te komen. Het sein voor goalie Geert Peters om mee in de aanval te gaan, wat De Sport de kans gaf om de wedstrijd van afstand te beslissen: 2-4. Voor de mannen uit Empel betekende het de derde overwinning van het seizoen, en opvallend genoeg al de tweede winstpartij tegen Timmers.

Voor het duel tussen ZVV '72 en Colorado werd de in onze competitie meer dan bekende Marijn Mulders weer eens opgetrommeld, en hij blijkt nog altijd het verschil te kunnen maken. ZVV '72 was het merendeel van de wedstrijd in balbezit, en de technisch betere ploeg. Colorado haalde zichzelf uit het spel door het maken van te veel overtredingen. Ondanks een gemiste strafschop na rust, kon ZVV na vijftig minuten drie punten bijschrijven. Het werd 5-2, waarbij de inmiddels 44-jarige Mulders voor drie treffers zorgde.

Dollevoet - Kroezen Verzekeringen was een sportieve wedstrijd met goed voetbal aan beide kanten. Het was Dollevoet dat - zonder uitblinkers te noemen - de overheersende ploeg was. Tot aan de laatste minuut voetbalden ze met een sportieve en positieve inzet naar een dik verdiende overwinning. Hiermee ontvingen ze een compliment van de scheidsrechter, en konden ze met een 8-3 overwinning drie punten bijschrijven.

Jos Verhoeven leek R.E.D. Stars - Bever/Chambers binnen 10 minuten te beslissen, door hoogstpersoonlijk voor drie treffers en daarmee een 3-0 voorsprong van zijn ploeg te tekenen. Voor rust wist Bever echter terug te komen tot 3-2 (doelpunten van Robert Schapendonk en Bram Ploem), en werd het weer een echte wedstrijd. Na de 4-2 van Michael van Liempd leek het alsnog goed te komen voor de Stars, maar te laconiek denken zorgde ervoor dat de winst toch weggegeven werd. In de laatste minuten zorgden Bram Ploem en Yokito Margoritha tot opluchting van hun technisch directeur alsnog voor een puntendeling: 4-4.

FC Bachus kon voor het duel met WSD/Blank niet genoeg spelers op de been brengen, en besloot daarom vroegtijdig af te bellen. Een 0-3 overwinning en drie gratis punten voor de koploper derhalve.


20-05-2006 | A-POULE | Met de tweede overwinning binnen een week, en de derde op rij, deed R.E.D. Stars erg goede zaken. Bouwbedrijf Timmers BV moest teveel spelers missen om alweer de vijfde (!) nederlaag in 'successie' te voorkomen. Via Sander van de Hout kwamen zij nog wel op voorsprong, maar Michael van Liempd maakte knap 1-1. Jack van Schijndel scoorde hierna twee keer op rij, en Dennis van Dam en Mark van der Donk brachten de ploegen wederom in evenwicht. Sander van de Hout schoot nog voor de thee zijn ploeg opnieuw op voorsprong, maar na rust was de doelpuntenmachine van Timmers uitgewerkt. Doelman Hein van Uden hield zijn goal schoon, en aan de andere kant scoorden opnieuw Mark en Dennis voor R.E.D. Stars. Inval-goalie Geert Peters besloot in de slotfase 'alles of niets' te gaan spelen, waardoor Ben Gallé na een onderschepping in de allerlaatste seconden van de wedstrijd de bal simpel in het doel kon lopen. Uitslag derhalve: 6-4. Het gat op de ranglijst tussen beide teams (4e en 6e plaats) bedraagt momenteel maar liefst acht punten.

B-POULE | De ploeg van Korsten Verzekeringen, waar zo langzamerhand de leeftijd wel begint mee te tellen, kampt momenteel met een ware blessuregolf. Om toch te kunnen aantreden tegen de koploper, werd een tweetal jonge krachten aangetrokken. En bijna met succes, want met Jeroen van Hooren onder de lat, en Marc-Jan Coppens (3 doelpunten) als gevaarlijkste man, maakte Korsten het Galvin aardig lastig. De foutjes achterin werden genadeloos afgestraft, en bij rust kende Korsten Verzekeringen zelfs een 3-1 voorsprong. In de tweede helft kwam Galvin echter zeer goed terug, en trok het uiteindelijk ook de overwinning naar zich toe: 5-6. Ad Pennings scoorde drie keer, Rob van der Doelen maakte er twee, en Peter Delmee maakte het zestal vol. Belangrijke punten op weg naar een eventueel kampioenschap.

Bij het duel tussen FC De Bergen en De Hazelaar won zeker niet de beste ploeg. Maar wat zal De Hazelaar er om geven; zij hebben er immers weer drie punten bij! In een wedstrijd waarin met grote inzet werd gespeeld, kwamen beide ploegen maar weinig tot scoren. FC De Bergen was meer in de aanval, maar ging toch rusten met een 1-0 achterstand, door een doelpunt van Sander Dieden. Na de hervatting moest De Hazelaar meer en meer in de verdediging, en kwamen de mannen uit 't Ven tot twee keer toe op gelijke hoogte. Toen in de laatste minuut keeper Wesley Hendriks zich naar de middenlijn begaf, gebeurde hetgeen waar niemand meer op gerekend had. Henri Savelkouls onderschepte de bal en zag zijn inzet vanaf eigen helft tergend langzaam in het vijandelijke doel rollen: 2-3.

Bij Lasik Centrum - B.Z.E. zorgden de spelers ervoor dat de conditie van grensrechter/tijdwaarnemer Robbert de Boer op peil blijft. Hij moest namelijk maar liefst 15x een sprint trekken naar het scorebord! Lasik Centrum kwam al vroeg op 1-0, maar moest hierna lijdzaam toezien hoe B.Z.E. uitliep naar een 1-5 voorsprong. Even na rust was het echter weer 5-6, en kon het nog alle kanten op. Twee minuten voor tijd - bij een stand van 6-7 in het voordeel van B.Z.E. - mocht Lasik Centrum het gaan proberen met een man meer. De gelijkmaker leek in de lucht te hangen, maar het opbrengen van de bal door de keeper van Lasik werd hen fataal. Hij verspeelde de bal en Paul van Helvoort kon met een simpel rollertje van de rand van de eigen cirkel de 8-6 aan laten tekenen (waar hebben we dat deze week eerder gezien?). Dat Lasik daarna nog eenmaal scoorde mocht de pret niet meer drukken voor de topscorer van de avond. Paul van Helvoort (3 treffers) scoorde namelijk volgens eigen zeggen voor het laatst toen er nog met guldens werd betaald, dus deze avond zal hij niet snel meer vergeten.

Na Korsten Verzekeringen lijkt Bad Brothers de tweede ploeg te zijn die moet afhaken in de strijd om het kampioenschap. De uiterst sportieve wedstrijd tegen een directe concurrent ging de hele wedstrijd gelijk op (rust 1-1), maar na vijftig minuten ging niet Bad Brothers maar De Kiet met de drie punten aan de haal. Gert Galiart, Marcel en Emiel van Alebeek (2) zorgden voor een nipte 3-4 overwinning. Bad Brothers moest deze wedstrijd enkele sterkhouders missen, en misschien gaat hen dat wel het kampioenschap kosten. De achterstand op de koploper bedraagt inmiddels al een haast onoverbrugbaar gat van tien punten. De Kiet staat op een gedeelde eerste plaats, maar speelde al wel twee wedstrijden meer dan Galvin.

OEFENDUEL | Twee nieuwe teams die volgend seizoen zo goed als zeker gaan instromen in onze competitie, namen het vrijdagavond op vriendschappelijke basis tegen elkaar op. Solectron United had zich pas enkele dagen eerder bij het bestuur gemeld, en kon al meteen aan de bak tegen de jongens van De Bron, die al weken uitkeken naar dit oefenduel. Het publiek (veelal fans van De Bron) was massaal naar de Hazelaar gekomen, en zag in de beginfase een gelijkopgaand duel. Hierna kwam De Bron beter in de wedstrijd, en wist het uit te lopen naar een 1-4 voorsprong bij rust. Solectron speelde zonder wissels, en dat brak hen duidelijk op in de tweede helft. De score liep op naar 3-8, door doelpunten van Giamo Tenlima (4), Boy Gevers (2), Arda Havar en Mounir Jouhri. Voor Solectron wisten Samir Baddj (2) en Faysal Haddadi te scoren.


13-05-2006 | A-POULE | Voor Colorado leek er voorafgaand aan het duel met Dollevoet geen vuiltje aan de lucht. De tegenstander moest namelijk aantreden zonder wisselspelers, en mistte tevens een belangrijke schakel uit het 'koningskoppel'. Het zou echter totaal anders gaan lopen. Dollevoet gaf prima partij, en er werd door de ploeg van coach Bennie Vissers zelfs knap een punt uitgesleept (3-3). Voor het teleurstellende Colorado waren Patrick en William van de Hout en Tom Passon trefzeker. Roel Dollevoet, Frank van Nistelrooij en Robert Nierath scoorden voor Dollevoet.

Bever/Chambers moest de complete 'jonge garde' missen in het duel met FC Bachus. De overgebleven 'routiniers' konden echter aardig partij bieden aan de nummer drie van de ranglijst. Twee minuten voor rust kwamen zij zelfs op voorsprong door een doelpunt van Yokito Margoritha, maar enkele minuten na de thee was de stand alweer in het voordeel van Bachus. William van Heumen zorgde een kwartier voor tijd zelfs voor 3-1, waarna Randy van Schijndel in de slotminuten voor de beslissing zorgde. Gert-Jan de Wit, nieuweling aan Bever-zijde, wist in zijn debuutwedstrijd nog wel te scoren, maar kon de nederlaag niet meer ongedaan maken; 4-2.

Bij ZVV '72 - Bouwbedrijf Timmers BV kon de 'thuisploeg' ternauwernood genoeg spelers inzetten. Het vijftal kwam desondanks toch aardig sterk uit de startblokken. Fraaie doelpunten van Marijn van der Heijden en Theo Clevers zorgden ervoor dat de geblesseerden Voets/Schuurman - het technisch duo op de Timmers-bank - al snel met de handen in het toch al niet meer in overvloed aanwezige haar zat. Beide doelmannen (waarvan Joop Vissers verdienstelijk debuteerde bij ZVV) blonken uit in deze wedstrijd, en zorgden ervoor dat er weinig gescoord werd. Met nog altijd 2-0 op het bord leek het nog even fout te gaan voor ZVV '72. Tien minuten voor tijd viel Antoine Buitenkamp namelijk uit met een blessure, en leken de vier overgebleven spelers de voorsprong in de resterende tijd te moeten gaan verdedigen. De met een rugblessure kampende coach Sjef van der Heijden bedacht zich echter geen moment, en bond direct de kicksen onder. En met succes! Hij was koud in het veld en de 3-0 lag al in de touwen. In de laatste minuut werd het zelfs 4-0, door doelpunten van Sjef's zonen Stefan en Marijn. Een puike overwinning van nummer twee ZVV op Timmers, dat het spoor al het gehele seizoen bijster lijkt te zijn.

WSD/Blank wist de wedstrijd tegen De Sport om te zetten in de volgende overwinning op weg naar het kampioenschap. Het was een leuke gelijkopgaande wedstrijd, maar de vroeg 2-0 voorsprong voor WSD bleek uiteindelijk beslissend. De Sport voetbalde de hele wedstrijd mee, maar bleef steeds tegen een minimale achterstand aankijken. Uiteindelijk werd het 8-5 voor WSD/Blank, en vijzelde Michael Adriaanse zijn doelpuntentotaal op met drie treffers. Teamgenoot Edwin Lubbersen scoorde twee keer, evenals Joeri van Geene en Milan Bilik van De Sport.

R.E.D. Stars - Kroezen Verzekeringen werd een kraker, al had daar vooraf niemand op gerekend. De Stars hadden de pech dat zowat de complete spelerslijst van de nummer laatst was komen opdagen, en er mede daardoor een sterk team tegenover hen stond. Een 1-0 achterstand werd door het tiental van Kroezen al snel weggewerkt (1-3), maar nog voor rust werd de stand weer gelijkgetrokken. Na de hervatting werd er op het randje gespeeld, waardoor beide ploegen met een overtalsituatie te maken kregen. Kroezen ging hier het best mee om, en kwam weer op voorsprong door Twan van Rixtel. In een tumultueuze slotfase zorgde Frank Willems echter alsnog hoogstpersoonlijk voor de overwinning van zijn ploeg. Twee foutjes en alert reageren bracht de stand op 5-4, waarna het alsnog op een puntendeling af leek te gaan toen opnieuw Van Rixtel scoorde. In de zoemer maakte Willems echter alsnog 6-5, en hij zorgde daarmee voor een prachtige apotheose, en drie punten voor R.E.D. Stars.

B-POULE | De Kiet leek een makkie te gaan hebben aan het dapper strijdende, maar ook maar moeilijk scorende De Hazelaar. De kampioen van vorig jaar kwam in deze wedstrijd echter ook zelf maar moeilijk tot scoren. De Hazelaar kwam zelfs op voorsprong, maar tijdens de thee was het 1-1. Binnen een minuut na rust lag de bal alweer in de touwen. John van de Ven was blijkbaar even vergeten dat er aan het begin van de tweede helft van doel gewisseld wordt, want hij werkte de bal prompt achter zijn eigen doelman. Deze klap kwam De Hazelaar niet meer te boven, waardoor het na 50 minuten nog altijd 1-2 was voor De Kiet. In de derde helft was De Hazelaar de verliespartij alweer vergeten. "Als dat eigen doelpunt maar in de krant komt", zo werd uw reporter medegedeeld. Nou jongens, bij deze.


06-05-2006 | B-POULE | Het was een rustig zaalvoetbalweekje in de Rosmalense Hazelaar. De maandagwedstrijd was namelijk al een week eerder gespeeld, en ook op vrijdag 5 mei werd er niet gevoetbald i.v.m. Bevrijdingsdag.

Dinsdagavond waren er wél vier ploegen die de strijd aanbonden. Allereerst stond de topper in de B-poule tussen De Kiet en Zwart Wit op het programma. Het zou een prima wedstrijd worden waarin beide teams respect voor elkaar toonden. Er waren vele doelkansen voor De Kiet te noteren, maar bij Zwart Wit keepte Rick Weber voortreffelijk. Hij hield de nul, terwijl aan de andere kant Wesley Banse en Maarten van Lokven (terug na een langdurige enkelblessure) beide een keer doel troffen. Het zou dan ook eindigen in een 0-2 overwinning voor de jongelingen. Aan de top van het klassement is het na deze wedstrijd stuivertje wisselen tussen beide ploegen; Zwart Wit is de nieuwe runner-up.

Nadat het halverwege ingetreden De Ceders alsnog uit de competitie is gehaald, werd de wedstrijd tegen Bad Brothers op het laatste moment een vriendschappelijke ontmoeting. Desondanks zou het een alleraardigste wedstrijd worden, waarin beide ploegen goed aan elkaar gewaagd waren. Al vroeg in de wedstrijd nam De Ceders een voorsprong, maar niet lang hierna wist interim-doelman Marti Beset zijn eerste balcontact in eigen doel te tikken. Hij herstelde zich later redelijk - op een bal tussen de beentjes na - en zag zijn ploeg tijdens de rust op een 2-5 voorsprong staan. Bad Brothers kwam na het wisselen van beide goedgevulde banken terug in de wedstrijd, maar in de slotfase werd de Ceders-overwinning alsnog veiliggesteld. Uitslag: 5-7.

De grote winnaars van deze week zouden in alle opzichten de mannen van Galvin worden. Zij konden een nederlaag schrappen, zagen een titelconcurrent verliezen, en moesten van De Hazelaar winnen om hun koppositie te verstevigen. Dit gebeurde, al stribbelde De Hazelaar vooral voor rust nog aardig tegen. Het kwam zelfs brutaal op een 2-0 voorsprong (twee treffers van clubtopscorer Marco van Doremalen), maar moest na doelpunten van Hans van Aggelen en Henri aan den Toorn met een gelijke stand gaan rusten. Opnieuw Aan den Toorn, Peter Delmee, en een ongelukkige eigen goal van Mari van de Berg zorgden voor een 2-5 overwinning voor Galvin.

Het zal in de top van het klassement nog aardig spannend gaan worden in de slotfase van de competitie. Met nog vier of vijf wedstrijden per team voor de boeg, zijn nog altijd vijf ploegen in de race om het kampioenschap. Topwedstrijden als Bad Brothers - De Kiet, Korsten - De Kiet en Korsten - Zwart Wit staan nog op het programma, terwijl koploper Galvin zelfs nog Korsten, De Kiet, FC De Bergen én Zwart Wit zal gaan ontmoeten… Houd e.e.a. dus in de gaten! 


Mobiele site | © Zaalvoetbal Competitie Rosmalen