Archief

Welkom op de website van de Zaalvoetbal Competitie Rosmalen. Hier vindt u een overzicht van berichten uit ons archief, gerubriceerd per jaar en maand.

 


Seizoenen

2010-2011
2009-2010
2008-2009
2007-2008
2006-2007
2005-2006
2004-2005
2003-2004
2002-2003
Zaalvoetbal Competitie Rosmalen - www.zaalvoetbalrosmalen.nl

Welkom op de website van de Zaalvoetbal Competitie Rosmalen. Hier vindt u altijd het laatste nieuws, de actuele standen, de laatste uitslagen en uiteraard het programma.


25-03-2006 | B-POULE | Het was een week vol verrassende uitslagen en spannende wedstrijden in de B-poule. Door enkele opmerkelijke uitslagen is de top van het klassement wederom nóg dichter bij elkaar gekropen, en deden ook enkele ploegen onderin het klassement goede zaken.

Allereerst was De Hazelaar een van deze ploegen. Na het vorige (gewonnen) duel werd in dit verslag nog afgevraagd of er soms weer een inhaalrace aan gaat komen, en meteen kwam het antwoord er: jazeker! Koploper Zwart Wit startte sterk en kwam door Tim Meilink op 0-1, maar was hierna compleet de weg kwijt. Nog voor rust bracht Marco van Doremalen met een glaszuivere hattrick de 3-1 op het bord, en in de tweede helft zorgden Gerjan van de Berg en opnieuw Van Doremalen voor de 5-1 overwinning. Een erg opmerkelijke maar ook zeker verdiende overwinning voor De Hazelaar, dat na zes verloren wedstrijden nu al drie maal op rij de volle winst behaalde. Is Korsten Verzekeringen soms het volgende slachtoffer…?

De Kiet deed wat het moest doen, en behaalde tegen het dit seizoen tegenvallende B.Z.E. een zakelijke overwinning. In eerste instantie leek het hier echter niet op uit te draaien, want na een 2-0 achterstand brachten Joost Claassen en Bas van der Vliet hun team weer knap op gelijke hoogte. Na de rustpauze was het echter gedaan met het B.Z.E.-verzet, en liep De Kiet via doelpunten van Gert Galiart (4 in totaal), Emiel van Alebeek (2) en Paul Langenberg uit naar een ruime 8-2 overwinning.

Met een nederlaag voor Zwart Wit in het achterhoofd, startte Bad Brothers aan de wedstrijd tegen Lasik Centrum. De titelaspiraties waren na de dramatische pot tegen Korsten diep weggedrukt, maar mogen na deze speelronde weer tevoorschijn worden getoverd. De acht veteranen van Lasik konden lang bijbenen, maar moesten na de tweede en laatste aansluitingstreffer (3-2) de tien jonge voetballers toch laten gaan. Met een 7-2 stand op het bord wist Joop Donkers nog iets aan de uitslag te doen, maar zijn vier treffers waren niet genoeg voor een overwinning: 7-4.

Korsten Verzekeringen - FC De Bergen werd een wedstrijd op het scherpst van de snede. De Bergen speelt goed (werk)voetbal, terwijl Korsten het duidelijk moet hebben van het goede spelinzicht. Veel kleine overtredingen kwamen het spel echter niet ten goede, en zorgden voor irritaties over en weer. Twee doelpunten van de geslepen vossen Jan van den Boogaard en Johan Konings waren uiteindelijk belangrijk in de 5-4 overwinning voor hun club. Voor FC De Bergen een flinke tegenvaller, die maar moeilijk verkropt kon worden. De gebeten hond was de arbiter, die in de slotminuten helaas zelfs nog een speler van het veld moest sturen. Voor doelman Wesley Hendriks was het echter duidelijk: "We hebben zelf ook gewoon slecht gespeeld".

De eerste 'echte' wedstrijd voor De Ceders was er meteen een van formaat. Tegenstander was namelijk het gerespecteerde Galvin, dat was gebrand op een overwinning op de nieuwkomers. In de twee oefenwedstrijden was het Ceders-spel vooral in defensief opzicht nog niet al te best, maar in deze eerste competitiewedstrijd lieten zij zien toch aardig te kunnen voetballen. Galvin nam het initiatief en kwam meerdere malen op voorsprong, maar in het laatste kwartier counterde De Ceders zich naar een verrassende overwinning (8-5). Opnieuw was William van Gelder (vier treffers) een belangrijke schakel. Met de eerste drie punten op zak nemen de debutanten al na een wedstrijd afstand van de laatste plaats.

Bad Brothers mag zich (samen met Zwart Wit) na deze speelronde weer gedeeld koploper noemen. Galvin, Korsten en De Kiet volgen op slechts een punt, en dus strijden er momenteel nog maar liefst vijf (!!) van de tien ploegen mee om het kampioenschap! Het is een prachtige competitie, waarin ongetwijfeld nog een spectaculaire tweede seizoenshelft zal volgen.


18-03-2006 | A-POULE | De gedeeltelijk afgewerkte speelronde in de week na carnaval, werd afgelopen week alsnog voltooid. Drie wedstrijden in de A-poule zorgden voor een ranglijst waarin nu iedere ploeg op tien gespeelde wedstrijden staat.

Bever/Chambers deed het in deze tiende speelronde erg goed tegen koploper WSD/Blank. Verrassend kwam het door Tijn van de Wiel op voorsprong, en bij rust leidden de 'Bever-boys' zelfs met 4-2! Hierna was het echter aan WSD dat snel terugkwam tot 4-5. Via 5-5 en 6-6 werd het 6-8 en leek de wedstrijd in de knip te zitten voor de lijstaanvoerder. Er was echter buiten Robert Schapendonk gerekend, want hij bracht zijn ploeg met twee late treffers naar een verdiend gelijkspel. Dit betekende het eerste puntverlies van WSD/Blank na maar liefst veertien wedstrijden (10 competitie, 4 beker).

In Kroezen Verzekeringen dacht Bouwbedrijf Timmers BV een leuke tegenstander te ontmoeten. Ze veronderstelden vooraf dat het partijtje gemakkelijk uit te counteren moest zijn, en in de praktijk bleek dit ook het geval. Het verjongde Kroezen gaat steeds beter spelen, maar moest desondanks de punten aan de geslepen ploeg van Timmers geven. De uitslag was wellicht wat geflatteerd, maar doelpunten van Lawrence Heijmans (4), Sander Steenbakkers (3) en Jeroen Heijmans (2) zorgden voor een overwinning die er mag zijn: 10-2.

Runner-up ZVV '72 lijkt momenteel in een flinke dip te zitten. Na de uitschakeling in de beker tegen Colorado, werd nu ook de competitiewedstrijd tegen R.E.D. Stars verloren. ZVV kwam nog wel op voorsprong via Stefan van der Heijden, maar Frank Willems, Jos Verhoeven en Mark van der Donk (2) zorgden voor een 4-1 stand bij rust. Al na twintig seconden was de eerste de beste counter weer raak, en leek de wedstrijd beslist. Twee aansluitingstreffers zorgden echter nog voor een tumultueuze slotfase, maar de Stars hadden het met name aan het goede keeperswerk van Hein van Uden te danken dat de verdiende punten alsnog naar hen gingen (5-3).


11-03-2006 | B-POULE | Een opmerkelijke speelweek startte met een uiterst opvallende wedstrijd. Althans, de uitslag was in ieder geval erg onverwacht. Laagvlieger De Hazelaar won namelijk van De Kiet, de kampioen van vorig jaar! Bij rust leek er nog geen vuiltje aan de lucht voor De Kiet. Het stond op een 0-2 voorsprong, en leek de wedstrijd gemakkelijk uit te kunnen gaan spelen. In het tweede stuk wist De Hazelaar echter verrassend terug te komen. Doelpunten van Ger-Jan van de Berg, Sander Dieden en twee keer Marco van Doremalen zorgden voor een fraaie 4-2 overwinning, en daarmee een verdubbeling van het puntentotaal van De Hazelaar. Zou er wellicht - evenals vorig seizoen - opnieuw een inhaalrace van die ploeg aan gaan komen..?

B.Z.E. en FC De Bergen zorgden voor de nodige treffers in hun wedstrijd. In totaal werd er maar liefst zeventien keer doel getroffen! Al na twaalf minuten had FC De Bergen een 1-5 voorsprong op zak, en de 3-5 ruststand werd al snel uitgebreid naar 3-8. Uiteindelijk werd het 6-11 en mochten Jan van der Heijden, Fred van Osch en Daniel Goossens ieder drie doelpunten aan hun seizoenstotaal toevoegen. Aan de kant van B.Z.E. deed Martijn van Vught hetzelfde, al leverden zijn goals geen punten op.

De tweede en ook alweer laatste oefenwedstrijd van De Ceders werd gespeeld tegen rode lantaarn-drager Lasik Centrum. Ook hier viel het ene doelpunt na het andere, en wist Lasik verrassend bij te blijven bij de nieuwkomers. De Ceders kwamen continu op voorsprong, maar Lasik Centrum wist deze ook telkens weer recht te zetten. Ceders-goalie Carlo Kerssens kende geen gelukkige dag en zag zowat elk schot op doel achter zich in het net belanden. Joep von Berg deed het een stuk beter, maar kon niet voorkomen dat er acht keer tegen hem gescoord werd. Vooral de doelpunten van William van Gelder (4 stuks) waren uiteindelijk belangrijk in de zwaarbevochten 8-7 overwinning. Vanaf de volgende speelronde zullen De Ceders echt voor de punten mee gaan spelen.

De voor de ranglijst belangrijkste wedstrijden werden op vrijdagavond gespeeld. Galvin trof namelijk in Zwart Wit een getergde runner-up. Vanaf het eerste fluitsignaal werd de koploper vastgezet, waardoor het moeilijk tot combineren kwam, en de kansen op een hand te tellen waren. Zwart Wit kreeg er meer en wist er ook enkele te benutten, waardoor het verdiend op de overwinning af stevende (1-5). Michael van de Wal was uiterst belangrijk met zijn drie treffers. Hans van Aggelen tekende voor de enige Galvin-treffer, en zag lijdzaam toe dat zijn ploeg de koppositie over moet geven aan Zwart Wit.

De mannen van Bad Brothers waren hierna degenen die konden profiteren van de misstap van de gewezen koploper. Tegen de 'ouwertjes' van Korsten Verzekeringen moest er dan echter wel gewonnen worden, een lastige opgave. Bad Brothers moest het de hele wedstrijd lang voornamelijk hebben van de inzet, daar waar Korsten technisch gezien de betere ploeg was. Na een 0-2 achterstand bij rust wist Roel van der Krabben nog twee keer te scoren voor Bad Brothers, maar een prima teamprestatie van Korsten zorgde voor in totaal vijf doelpunten aan de andere kant. Over de gehele wedstrijd gezien een meer dan terechte overwinning voor de geslepen ploeg (2-5).


04-03-2006 | BEKER / A-POULE | Vanwege de feestelijkheden tijdens carnaval, was er afgelopen week maar een kort zaalvoetbalprogramma. Op donderdag stond een bekerwedstrijd op de kalender, en vrijdagavond speelden vier ploegen een deel van een speelronde in de A-poule.

R.E.D. Stars en Kroezen Verzekeringen speelden allereerst om een plaats in de halve finale van de beker. Favoriet in dit duel waren de Stars, maar de verjongde selectie van de nummer laatst op de ranglijst was er uiteraard op gebrand om een stuntje uit te halen. Al bij rust leek dit plan echter in de prullenbak te verdwijnen, getuige de 4-0 die op het scorebord prijkte. Na de hervatting zorgde Arda Havar nog voor 4-1, maar halverwege de tweede helft besliste het vijftal van R.E.D. Stars met een fraai uitgespeeld doelpunt de wedstrijd. Uiteindelijk liepen ze zelfs nog uit naar een 7-1 overwinning (met ondermeer vier doelpunten van Frank Willems), en mag RS in de halve finale gaan aantreden tegen WSD/Blank.

De beide competitiewedstrijden op vrijdagavond bleken spannend, en kwamen toevalligerwijs uit bij dezelfde eindstand. Zo waren Colorado en FC Bachus - die over een paar weken de andere halve finale zullen gaan spelen - de hele wedstrijd lang erg aan elkaar gewaagd. Optimale inzet, af en toe vervelende overtredingen, maar vooral ook goed zaalvoetbal, zorgden voor een vermakelijk schouwspel. Bachus kwam even voor rust, en ook in de tweede helft, op een minimale voorsprong, en wist deze in handen te houden tot het laatste fluitsignaal. Doelpunten van Joris van Oers, debutant Michiel Peperkamp, en Bram van Eembergen zorgden voor de zwaarbevochten 2-3 overwinning.

De Sport en Dollevoet zorgden zoals gezegd voor dezelfde uitslag; ook hier was de 'uitspelende ploeg' de meest gelukkige. Waar Dollevoet met pijn en moeite genoeg spelers op de been had weten te brengen, was bij De Sport duidelijk zichtbaar dat zij op de vrijdagavond niet hoeven te trainen. De goedgevulde bank kon echter niet voorkomen dat het vijftal van de tegenstander qua inzet zeer zeker won. Ook hier stond de uiteindelijke winnaar bij rust op een 2-1 voorsprong, en daarnaast kon De Sport het zichzelf verwijten dat het veel te nonchalant met de gecreëerde kansen om ging. Voor Dollevoet waren Henri Verputten, Harm Pennings en Paul Schimmel ieder eenmaal trefzeker. Zij zorgden hiermee voor een belangrijke overwinning, want met de drie punten op zak klimt Dollevoet een plaatsje ten koste van… De Sport.


02-03-2006 | BEKER | Nadat vorige week WSD/Blank, FC Bachus en Colorado zich hadden geplaatst voor de halve finale van het bekertoernooi, heeft vanavond R.E.D. Stars zich als laatste ploeg bij dit viertal gevoegd. Zij wonnen met 7-1 van Kroezen Verzekeringen, en gaan nu samen met de drie andere teams uitmaken wie aan het eind van het seizoen de finale gaan spelen.

De loting heeft de volgende wedstrijden opgeleverd:
03-04-2006 21.30 Colorado - FC Bachus
10-04-2006 21.30 R.E.D. Stars - WSD/Blank 


Mobiele site | © Zaalvoetbal Competitie Rosmalen