Archief

Welkom op de website van de Zaalvoetbal Competitie Rosmalen. Hier vindt u een overzicht van berichten uit ons archief, gerubriceerd per jaar en maand.

 


Seizoenen

2010-2011
2009-2010
2008-2009
2007-2008
2006-2007
2005-2006
2004-2005
2003-2004
2002-2003
Zaalvoetbal Competitie Rosmalen - www.zaalvoetbalrosmalen.nl

Welkom op de website van de Zaalvoetbal Competitie Rosmalen. Hier vindt u altijd het laatste nieuws, de actuele standen, de laatste uitslagen en uiteraard het programma.


26-11-2005 | B-POULE | Een wedstrijdronde die op de laatste speeldag geteisterd werd door de sneeuwgoden begon met fris maar droog weer. Gelukkig hebben we daar in de zaal weinig last van, dus konden FC De Bergen en Lasik Centrum op dinsdagavond gewoon aftrappen.

Maurice van den Bosch (De Bergen) trok voor rust een hoofdrol naar zich toe. Hij zette met twee treffers de ruststand op het bord, en viel nog voor de pauze uit met een blessure. Aan Lasik-zijde deed Frank Verbiessen hetzelfde, al wist hij niet tot scoren te komen. In de tweede helft maakten Daniel Goossens (twee doelpunten) en tot slot Rob Slegers het karwei vrij eenvoudig af: 5-0.

Ook voor de wedstrijd tegen DTC waren de Bad Brothers weer bijna op volle oorlogssterkte (en dat betekent bij hen al snel een mannetje of tien) naar de Hazelaar gekomen. Er leek geen vuiltje aan de lucht toen Dennis van Loon, Roel van der Krabben en Sander van Beek al snel voor een 3-0 voorsprong hadden gezorgd, maar Martijn Zijlemans en Bas van der Doelen brachten de ruststand op 2-3. Even na rust werd het zelfs 3-3, maar al snel herpakte het hautain spelende Bad Brothers zich en zorgden Sander van Beek en Erik van Meurs voor een 5-3 voorsprong. In de slotfase maakte Bas van der Doelen nog zijn derde treffer van de avond, maar de kansen op een gelijkspel werden niet meer benut.

Galvin had op donderdag minder moeite met De Hazelaar. Al bij rust was de wedstrijd min of meer gespeeld (4-1), en in de tweede helft werd de score alleen nog maar uitgebreid. Doelpunten van Hans van Kaathoven (3), Nico Scheutjens (2), Ad Pennings, Henri aan den Toorn en Bert van Osch zorgden voor een 8-3 overwinning. Henri Savelkouls (2) en John van de Ven troffen doel voor De Hazelaar.

Terwijl de sneeuw met bakken uit de hemel viel stond een dag later een ware topper op het programma. Zwart Wit had namelijk nog geen wedstrijd verloren, en De Kiet had zelfs haar eerste drie wedstrijden in winst om weten te zetten. En ook deze keer zou dit hen weer lukken. Bij rust stond een 0-2 voorsprong op het bord, en na vijftig minuten was de marge nog altijd genoeg: 2-3. Ondanks het veldoverwicht van Zwart Wit wisten zij de kansen niet om te zetten in doelpunten. De Kiet counterde er op los, en wist via Hans Blom, Emiel van Alebeek en Gert Galiart drie keer te scoren. Voor Zwart Wit lukte dit alleen Michael van de Wal twee keer, waardoor de betere ploeg toch met lege handen bleef staan.

Helaas had laat op de vrijdagavond de hevige sneeuwval ook voor de zaalvoetbalcompetitie zijn tol geëist. De ploeg van B.Z.E. kon helaas door overmacht niet compleet aanwezig zijn, en er werd in overleg met tegenstander Korsten besloten vriendschappelijk te voetballen. Aangevuld met enkele spelers van De Kiet kon B.Z.E. nog aardig partij bieden, maar desondanks gingen de punten naar Korsten (reglementaire 3-0 overwinning).

Al na vier competitierondes lijkt zich een aardige scheiding te vormen tussen de top en kelder van het klassement. De Kiet (12 punten) en Bad Brothers (10) vormen vooralsnog de kopgroep. Zij spelen overigens de eerstvolgende wedstrijd tegen elkaar. Galvin, De Bergen en Korsten (ieder 9) volgen hier vlak achter, en troosteloos (tevens puntloos) onderaan staan DTC, De Hazelaar en Lasik Centrum.


19-11-2005 | A-POULE | De speelronde opende met FC Bachus - ZVV '72. Een wedstrijd met spanning, strijd en goed zaalvoetbal. Waar ZVV de wedstrijd controleerde, was het Bachus dat loerde op de counter. Bij rust hadden beide tactieken nog geen effect, want de stand was nog dubbel blank. Hierna kreeg ZVV "72 de betere kansen, wat hen ook op voorsprong bracht. Via een treffer van Joris van Oers kwam FC Bachus nog op gelijke hoogte, maar de gebroeders Stefan en Marijn van der Heijden zorgden voor overwinning van ZVV '72: 1-3. Voor FC Bachus betekende dit de eerste nederlaag van het seizoen.

R.E.D. Stars had wat meer moeite met De Sport, dan een week eerder. Na de ruime bekeroverwinning (9-0) leek de doelpuntenproductie ook deze keer omhoog te gaan schieten. De slechts drie veldspelers van De Sport moesten al binnen enkele minuten twee treffers toelaten. Al snel kwamen echter enkele versterkingen de zaal binnendruppelen en werd het een echte wedstrijd. In gevaar kwam de winst voor R.E.D. Stars echter nooit. Uiteindelijk eindigde het, na ondermeer vijf doelpunten van Jos Verhoeven, in 7-5.

Bever/Chambers wist op donderdagavond de eerste competitieoverwinning van het seizoen binnen te halen. Dollevoet was de ongelukkige opponent en blijft hierdoor op drie schamele punten staan. Vijf treffers van uitblinker Robert Schapendonk waren - na een 2-2 ruststand - genoeg voor een 4-6 overwinning voor de promovendus.

WSD/Blank lijkt af te stevenen op alweer een kampioenschap. Ook het vijftal van Kroezen Verzekeringen kon weinig inbrengen tegen het sterrenensemble, getuige de 12-3 nederlaag die zij aan de broek kregen. Michael Adriaanse, Miquel van den Dungen en Pieter Schrassertbert waren de topscorers van de avond. Zij zagen dat hun ploeg al 33 keer doel trof in de eerste vier wedstrijden. Kroezen staat nog altijd zonder punten.

Colorado en Bouwbedrijf Timmers BV mochten onderling uitmaken wie er aansluiting hield bij de top van het klassement, en zij lieten zien aan elkaar gewaagd te zijn. Uiteindelijk wist Timmers een krappe overwinning uit het vuur te slepen (3-4). Belangrijk was hierbij Sander Steenbakkers met twee doelpunten. Colorado beschikt over een erg degelijke ploeg, maar mist op sommige momenten een scorende speler.


12-11-2005 | BEKER | Deze week opnieuw een bekerronde waarin ploegen het opnamen tegen divisie-genoten. En evenals de vorige speelronde weer spannende wedstrijden, maar weinig opvallende uitslagen. Het was de week van de doelmannen, die haast allemaal een hoofdrol vervulden in hun wedstrijden.

De aftrap was op dinsdagavond voor De Hazelaar en Bad Brothers. Beiden verloren hun eerste bekerwedstrijd, dus was winst noodzakelijk om kans te houden op de volgende ronde. Bij rust (0-1) kon het nog alle kanten op, maar al snel had Bad Brothers een veilige 0-4 voorsprong op zak. Marco van Doremalen redde de eer nog voor De Hazelaar, maar via doelpunten van Dennis van Loon en Roelof Bout eindigde het duel uiteindelijk in 1-6. Bad Brothers zal in januari met De Sport mogen gaan uitmaken wie op de tweede plaats van poule E zal eindigen.

De tweede wedstrijd van de week was namelijk meteen het duel met de grootste uitslag. Bij rust zag het hier echter niet naar uit, toen ook hier pas een 1-0 tussenstand op het bord stond. Na rust was het verzet van het ongeïnspireerde De Sport echter compleet verdwenen, en was alleen doelman Sander Suurs nog van plan het de tegenstander moeilijk te maken. In de eerste helft lukte het hem met geweldige safes nog om de marge klein te houden, maar in het laatste kwartier walste R.E.D. Stars er letterlijk overheen. Uiteindelijk bleef de teller steken bij 9-0, en zijn de Stars zeker van een plaats bij de laatste acht.

Lasik Centrum - DTC was een knotsgekke wedstrijd met een scoreverloop dat maar weinig voorkomt. De rust ging Lasik in met een 0-4 achterstand, met dank aan keeper Joep von Berg. Met kunst en vliegwerk hield hij zijn ploeg op de been, anders waren al na één helft ongetwijfeld dubbele cijfers behaald. Na rust kantelde de wedstrijd echter compleet, en moest DTC machteloos toekijken hoe Lasik terugkwam in de wedstrijd. Via onder meer twee doelpunten van Frank van de Biezen en Ton Gofers vocht Lasik Centrum zich naar een verdienstelijk gelijkspel (5-5).

Ook Zwart Wit en Korsten Verzekeringen kwamen na 50 minuten uit op een puntendeling. Met een nieuwe doelman onder de lat ging Zwart Wit, ondanks een veldoverwicht, nog rusten met een 1-2 achterstand. Ron Coolen wist twee doelpunten te maken uit enkele spaarzame counters van Korsten. Met zijn tweede treffer van de wedstrijd bracht Roberto Huijen na rust de eindstand op het bord. Hij zorgde voor de verdiende gelijkmaker, maar zorgde er hiermee ook voor dat het bekeravontuur voor beide ploegen zo goed als zeker voorbij is.

Kroezen Verzekeringen moest tegen FC Bachus noodgedwongen aantreden zonder wisselspelers, en met spits Twan van Rixtel in het doel. Ze gaven desondanks erg goed partij, en lieten Bachus tot het uiterste gaan om de overwinning binnen te halen. Bij rust was het pas 1-0, maar hierna liep FC Bachus al snel uit naar 3-0. Uiteindelijk wist Kroezen de score nog een enigszins aardig aanzien te geven en werd het 4-2, mede door een benutte strafschop van… Van Rixtel. FC Bachus heeft zich met deze overwinning verzekerd van de eerste plaats in de poule, en is hiermee geplaatst voor de volgende bekerronde.


05-11-2005 | BEKER | Al vrij vroeg in dit seizoen stond de tweede bekerronde op het programma. Dit keer gelukkig geen monsterscores, aangezien ploegen uit dezelfde klasse het tegen elkaar opnamen. In de meeste gevallen maakten de A-poulers in een onderlinge strijd uit wie er hoogstwaarschijnlijk met de 1e plaats in de poule, en daarmee een verzekerde plaats voor de volgende ronde, aan de haal gaat.

Allereerst de wedstrijd tussen grootmachten Bouwbedrijf Timmers BV en WSD/Blank, die al heel snel beslist leek. WSD stond namelijk al ruim voor rust op een 4-0 voorsprong. Hierna kwam Timmers echter pas op gang, en zij wisten knap terug te komen tot 4-3. De gelijkmaker bleef ondanks verwoedde pogingen echter uit, en een scrimmage-treffer van Edwin Lubbersen betekende in de slotfase de beslissing. Einduitslag derhalve 5-3, waardoor WSD/Blank de eerste ploeg wordt die officieus geplaatst is voor de kwartfinale.

B.Z.E. en Galvin zorgden in een uiterst sportieve wedstrijd voor een op-en-neergaand scoreverloop. Uiteindelijk trok Galvin aan het langste eind (5-6), en hiermee houdt het nog altijd zicht op de tweede bekerronde. In de laatste onderlinge poulewedstrijd mogen zij samen met Dollevoet uitvechten wie als nummer twee in de pot zal gaan. De winnende ploeg heeft 60% kans om alsnog een ronde verder te gaan, aangezien na loting 3 van de 5 nummers twee doorbekeren.

Colorado - Dollevoet was een wedstrijd die na een 2-1 ruststand pas in de tweede helft op gang kwam. Toen Henri Verputten vlak na rust voor de 2-2 tekende was dat het sein voor Colorado om een tandje bij te zetten. Zij liepen hierna snel uit naar 6-2 en de wedstrijd leek beslist. Dollevoet vocht zich echter terug tot 7-5, maar met twee treffers bracht Colorado de 9-5 eindstand op het bord. Opvallend was dat bij deze perfecte teamprestatie alle veldspelers van Colorado doel wisten te treffen. Zij lijken zich verzekerd te hebben van een plaats in de volgende ronde.

FC De Bergen verloor vorige week nipt haar competitieduel met De Kiet (2-3), en mocht in deze bekerronde proberen revanche te nemen. De Kiet zorgde er echter voor dat het niet zover kwam. Zij waren over de hele wedstrijd de betere ploeg, en hadden eigenlijk alleen vlak na rust - toen Gunther van Meurs voor de 2-1 zorgde - even moeite met De Bergen. Doelpuntenmakers Gert Galiart, Peter van der Plas (beide twee keer) en Harm Habraken zorgden uiteindelijk voor degelijke 5-1 overwinning.

Bij de wedstrijd tussen ZVV '72 en Bever/Chambers zorgden de individuele kwaliteiten voor het verschil. Waar bij ZVV vooral Anthony Gevers (4 treffers) en Antoine Buitenkamp (3 doelpunten) voor de hoogstandjes zorgden, moest het gevaar aan Bever-zijde voornamelijk komen van Robert Schapendonk (eveneens 4 goals) en Yokito Margoritha. Helaas voor Bever bleef de doelpuntenproductie van Margoritha opvallend genoeg op 1 schamel doelpunt staan. Marijn van der Heijden bracht het totaal voor ZVV met zijn treffer op 8, waar Bever op 5 doelpunten bleef steken.

De punten gingen dus naar ZVV, waardoor zij als koploper een erg goed uitzicht hebben op de kwartfinales. Wanneer De Kiet in de volgende ronde weet te stunten tegen ZVV '72, en Bever/Chambers aan haar plicht voldoet tegen FC De Bergen, kan het in deze poule echter nog erg spannend gaan worden. 


Mobiele site | © Zaalvoetbal Competitie Rosmalen