Archief

Welkom op de website van de Zaalvoetbal Competitie Rosmalen. Hier vindt u een overzicht van berichten uit ons archief, gerubriceerd per jaar en maand.

 


Seizoenen

2010-2011
2009-2010
2008-2009
2007-2008
2006-2007
2005-2006
2004-2005
2003-2004
2002-2003
Zaalvoetbal Competitie Rosmalen - www.zaalvoetbalrosmalen.nl

Welkom op de website van de Zaalvoetbal Competitie Rosmalen. Hier vindt u altijd het laatste nieuws, de actuele standen, de laatste uitslagen en uiteraard het programma.


29-10-2005 | B-POULE | Na twee competitieronden stond in de B-poule al een heuse topper op het programma. Zwart Wit en Bad Brothers wisten beiden hun eerste wedstrijden te winnen en lieten in hun onderlinge strijd zien niet veel voor elkaar onder te doen. Het leek in eerste instantie Zwart Wit te zijn dat met de overwinning aan de haal ging. Zij domineerden het grootste deel van de eerste helft, kwamen verdiend op 2-0 en mochten gaan rusten met een 3-1 voorsprong. Na rust leek de wedstrijd beslist te worden door het tweede doelpunt van Michael van de Wal, maar Bad Brothers dacht hier anders over. Erik van Meurs bracht de marge terug tot één, en twee minuten voor tijd schoot Roel van der Krabben de zwaarbevochten 4-4 binnen.

Vernoemenswaardig is verder het nieuws dat de eigen website van Bad Brothers online is gegaan. Voorafgaand aan de wedstrijd tegen Zwart Wit opende www.zvvbadbrothers.nl haar deuren, en de oranje-zwarten mogen er met recht trots op zijn.

De selectie van Lasik Centrum bevat momenteel meer geblesseerde dan fitte spelers, en dus was uitbreiding gewenst. Met twee nieuwe krachten (Jack van de Broek en Ron van der Loo) in de basis werd gestart tegen Galvin, maar helaas konden zij niet brengen waarop gehoopt was. Er werd wel wat meer tegenstand geboden dan in de voorgaande wedstrijden, maar Galvin had weinig moeite om te Lasik te verslaan. Al na 30 seconde had Hans van Aggelen de score geopend, en uiteindelijk liep Galvin gemakkelijk uit naar een 6-1 overwinning.

Ook B.Z.E. kampt met een groot spelerstekort en besloot voor de wedstrijd tegen De Hazelaar een nieuwe kracht aan te trekken. Of het aan zijn inbreng lag is onbekend, maar met Cor Uzeel in de gelederen werd zowaar de eerste overwinning van het seizoen behaald. In een zeer sportieve wedstrijd tegen De Hazelaar was het 50 minuten lang een gelijkopgaande strijd, en won uiteindelijk de meest gelukkige ploeg. En dat was B.Z.E., dat met de zwaarbevochten 4-3 zege van de zo gehate nul af is. De Hazelaar moet nog even wachten op de eerste punten.

DTC had voor het duel met Korsten Verzekeringen niet de beschikking over wisselspelers. De routiniers wisten dit goed af te straffen, en stonden bij rust al op een 5-2 voorsprong. In de tweede helft werd de score zelfs uitgebouwd tot 10-3. Maar hierbij moet wel aangetekend worden dat DTC veel pech had, aangezien de bal vaker de paal heeft geraakt, dan hij in het doel is beland. Ron Coolen was de absolute goalgetter van de avond. Hij nam maar liefst 6 van de 10 Korsten-treffers voor zijn rekening.

Spannend bleef het tot in de laatste seconden bij FC De Bergen - De Kiet. De ploegen die ook beide hun eerste twee wedstrijden wisten te winnen, maakten er een felle maar toch ook erg sportieve wedstrijd van. Uiteindelijk trok het meest trefzekere team aan het langste eind. FC De Bergen ging erg slordig met de mogelijkheden om, terwijl De Kiet slechts enkele kansen nodig had om de wedstrijd naar zich toe te trekken. Kevin van Liempd had de score in de laatste minuut gelijk kunnen trekken, maar hij miste op twee meter afstand, waardoor FC De Bergen met 2-3 de boot in ging. De Kiet behoudt hiermee nog altijd de volle buit na drie wedstrijden, en gaat - na de puntendeling van Bad Brothers en Zwart Wit eerder deze week - alleen aan kop.


22-10-2005 | A-POULE | Op dinsdag 18 oktober opende de competitieronde met een puike prestatie van de gedoodverfde kampioen WSD/Blank. De jongelingen van R.E.D. Stars hadden tegen de geroutineerde ploeg niets in te brengen en werden met een 8-1 nederlaag huiswaarts gestuurd. Wel moet aangetekend worden dat zij met de zwakste selectie op kwamen draven, en hierdoor zwaar teleur stelden. Het betekende voor WSD/Blank alweer de derde overwinning op rij.

Een team dat eveneens nog altijd ongeslagen is, is ZVV '72. De eerste competitiewedstrijd werd nog gelijkgespeeld, maar hierna volgden twee fraaie overwinningen. Ook Dollevoet moest eraan geloven, al was hier wel een rode kaart van Harm Pennings voor nodig. Bij een 4-5 voorsprong voor ZVV werd hij uit het veld gestuurd, en met een man minder kon Dollevoet het niet meer bijbenen. Uiteindelijk liep ZVV '72 gemakkelijk uit naar een 5-9 overwinning.

Bouwbedrijf Timmers BV had een op papier eenvoudige avond tegen Bever/Chambers. In de praktijk blijkt deze tegenstander echter elke wedstrijd weer een erg lastige. Ook vanavond ging het weer moeizaam, en moest favoriet Timmers gaan rusten met een magere 1-2 voorsprong. In de tweede helft waren de teams nog altijd aan elkaar gewaagd, maar kon Bouwbedrijf Timmers de voorsprong toch uitbouwen tot 1-3. In de slotminuut gaf Tijn van de Wiel met zijn doelpunt de Bever-supporters op de tribune nog enige hoop, maar Timmers liet het niet verder komen en houdt met deze moeizame zege (2-3) aansluiting bij de top.

De nieuwe spelers van De Sport hebben het net als hun voorgangers erg moeilijk in de A-poule. In de eerste twee wedstrijden hebben zij laten zien aardig te kunnen voetballen, maar toch staan ze nog altijd zonder punten. Ook tegen Colorado kon niet gewonnen worden, maar dat was voornamelijk te wijten aan het niet doeltreffend afronden van de kansen. Colorado was daarin een stuk beter en ging daardoor aan de haal met een 7-2 overwinning. Aanvoerder Patrick van de Hout nam de meeste treffers voor zijn rekening.

Een ploeg die ook nog altijd met lege handen staat is Kroezen Verzekeringen. Ook hier heeft een sterke verjonging plaatsgevonden, en duidelijk is dat de jonkies nog even moeten wennen aan het zaalvoetbal. FC Bachus had de wedstrijd tegen Kroezen bij rust (5-0) al beslist, en kon deze in de tweede helft rustig uitspelen. De gebroeders van Heumen en Randy van Schijndel mochten zich de uitblinkers noemen, en met de 9-4 overwinning is ook FC Bachus nog altijd zonder puntverlies.


15-10-2005 | B-POULE | De speelweek begon met een wedstrijd tussen twee uitersten; Korsten Verzekeringen en De Hazelaar. Waar Korsten het van de techniek moet hebben, doen de mannen van De Hazelaar het op pure wilskracht. Dit leverde een spannende wedstrijd op, met een 3-2 voorsprong voor Korsten bij rust. Ook in de tweede helft ging het lang gelijk op, maar in de slotminuten maakte Korsten een eind aan alle onzekerheid. Met twee late treffers verzekerden zij zich van de overwinning: 5-2.

DTC - FC De Bergen was nagenoeg een kopie van de eerste wedstrijd. Ook hier waren beide ploegen aan elkaar gewaagd, maar deze keer won wél de ploeg met de meeste inzet. Bij rust stonden ze nog in evenwicht (2-2), maar in de tweede helft was FC De Bergen een stuk feller op de bal en liep men uit naar 2-5. Doelpunten kwamen op naam van Felix van Klink (2), Jan van der Heijden, Fred van Osch en Rob Slegers.

De wedstrijd op donderdag heeft die naam eigenlijk nooit mogen dragen. B.Z.E. trad noodgedwongen aan zonder wisselspelers en de vaste keeper was er wegens een blessure ook nog steeds niet bij. De jonge mannen van Zwart Wit maakten hier handig gebruik van, en speelden hun tegenstander compleet weg. Bij rust was het al 10-0 en vijfentwintig minuten later stond de 16-0 eindstand op het bord. Doelpuntenmakers: Wesley Banse 4, Michael van de Wal, Sander Keizer en Michael van Elderen ieder 3, Maarten van Lokven 2 en Roberto Huijnen.

Gelukkig ging het er op vrijdag weer wat evenwichtiger aan toe. Nieuwkomer Bad Brothers deed er tegen het stugge Galvin alles aan om hun plaats in de kopgroep te behouden, en met succes! Het ging moeizaam (lange tijd stond een 3-3 stand op het scorebord), maar vijf onoplettende minuten van Galvin werden dat team uiteindelijk fataal. Drie elkaar snel opvolgende treffers van Bad Brothers (Erik van Meurs en twee keer Roel van der Krabben) betekenden even voor het einde de nekslag. Een mooie treffer van Ad Pennings verzachtte het leed van Galvin hierna nog enigszins: 6-4.

Tot slot stond de wedstrijd tussen De Kiet en Lasik Centrum op het programma, maar helaas werd deze niet gespeeld. Het team van Lasik kampt met een ware blessuregolf, en wist donderdag al te melden dat ze geen ploeg op de been zouden kunnen brengen. De Kiet gaat daarom aan de haal met de drie punten (reglementaire 3-0 overwinning), maar had hier ongetwijfeld liever gewoon voor gevoetbald.


08-10-2005 | A-POULE | De hoop op een boeiender scoreverloop tijdens de competitiewedstrijden - na monsterscores in de bekerronden - was gelukkig niet aan dovemansoren gericht. In de A-poule ging het er weer fanatiek aan toe, en lijken de topploegen zich al na twee wedstrijden af te gaan scheiden van de laagvliegers.

De wedstrijd tussen Colorado en Bever/Chambers begon zeer leuk. Beide ploegen waren in het eerste kwartier aan elkaar gewaagd. Hierna kwam de doelpuntenmachine van Colorado op gang, en kon dat team gaan rusten met een 3-0 voorsprong. Even na de pauze was het al 4-0 en ging de wedstrijd op slot. De aansluitingstreffer van Bever kwam te laat, en Colorado speelde wedstrijd makkelijk uit. Via onder meer treffers van de onvermoeibare spits Dave van Reeuwijk liepen zij uit naar een fraaie 7-2 overwinning.

De Sport - FC Bachus bleef daarentegen tot de laatste minuut spannend. De Sport kwam in de beginfase verrassend op voorsprong na ongelukkig uitverdedigen van Ricardo van Schijndel, maar hij maakte zijn 'fout' al snel weer goed door persoonlijk voor de 1-1 te tekenen. Voor rust maakte FC Bachus er zelfs 2-1 van, maar in het tweede bedrijf kwam De Sport via de laat ingevallen Paul van de Merkhof knap terug. Tien minuten voor tijd zorgde Otto Hijnen voor het winnende doelpunt. Gelegenheidsgoalie Hans van Heumen hield zijn doel in de slotseconden namelijk - met enige hulp van het engeltje op zijn lat - schoon: 2-3.

WSD/Blank - Timmers was vooraf gezien de absolute 'wedstrijd van de week'. De kampioenen van de afgelopen twee jaar namen het met een nagenoeg complete selectie tegen elkaar op, en dat moest haast wel een spektakelstuk betekenen. Die gedachte bleef echter uit, maar een opvallend scoreverloop was er wel: na tien minuten leidde WSD al met 3-0 en was de wedstrijd gespeeld. Hierna werd de voorsprong alleen maar uitgebouwd en moest Timmers lijdzaam toezien hoe WSD er met de punten vandoor ging. Uitslag: 7-2. Uitblinker was wie anders dan Pieter Schrassert Bert, die met zijn zes treffers wederom het verschil maakte. Aan de kant van Timmers zorgde Enrico Zondag voor beide doelpunten.

R.E.D. Stars had op vrijdagavond maar weinig moeite met Dollevoet. Al bij rust was de winnaar bekend (4-1) en Dollevoet mocht de voorwaartsen dankbaar zijn dat er geen dubbele cijfers werden behaald. De teller bleef met kunst- en vliegwerk steken op negen (9-4). Robert Nierath wist met zijn drie doelpunten de pijn van Dollevoet wat te verzachten.

Een sterk verjongd Kroezen Verzekeringen kent tot nu toe een merkwaardig seizoen. De eerste competitiewedstrijd werd met 14-1 verloren, maar het bekerduel tegen Lasik Centrum wonnen zij met maar liefst 12-0. Tegen ZVV '72 moest weer een ruime nederlaag geïncasseerd worden, al leek dat in de beginfase nog mee te gaan vallen. Bij rust stond een 0-3 stand op het bord en Kroezen voetbalde aardig mee. Met enkele late treffers werd de eindstand echter op 0-7 bepaald.


01-10-2005 | BEKER | Vorige week werd tijdens de eerste bekerwedstrijden al duidelijk dat het niveauverschil tussen de ploegen uit de A- en B-poule erg groot is. Deze week werd dit nog maar eens bevestigd, met enkele monsterscores als grootste bewijs.

Allereerst was het aan algeheel kampioen WSD/Blank om het dapper strijdende Zwart Wit van het veld te vegen. Dit lukte aardig, getuige de veelzeggende 15-2 eindstand. DTC was hiervan zo onder de indruk dat zij besloten niet te spelen tegen FC Bachus. Hiertoe werden zij dan ook wel gedwongen, aangezien slechts vier spelers present en de tenues spoorloos waren. FC Bachus ging derhalve zonder te spelen met een reglementaire 3-0 overwinning terug naar haar stamkroeg.

Lasik Centrum had op donderdagavond werkelijk niets in te brengen tegen Kroezen Verzekeringen. Waar de A-pouler in de eerste competitieronde zelf nog van Bouwbedrijf Timmers BV op de broek had gekregen (14-1), was het deze keer Kroezen zelf dat al na twintig minuten de wedstrijd beslist had (0-5). De Lasik-doelman had wederom een zware avond - eerder kreeg hij er al tien om zijn oren tegen Bad Brothers - en zelfs de spreekwoordelijke eer kon niet gered worden door Lasik. Uitslag: 0-12.

Ook de mannen van De Hazelaar leken na het aanschouwen van al deze uitslagen rijp voor de slachtbank. De Sport had dan ook het betere van het spel, maar desondanks de nodige moeite met de tegenstander. Na een 3-0 ruststand bleef De Hazelaar goed partij bieden, en deed het er alles aan om terug te komen. Verder dan een eretreffer kwamen ze niet (5-1), maar toch petje af voor de manier van spelen.

Tijdens R.E.D. Stars - Bad Brothers leek er heel vroeg in de wedstrijd nog een stuntje in te zitten; Bad Brothers maakte binnen de minuut 0-1. Hierna waren het echter de Stars die het initiatief namen, en dat de hele wedstrijd niet meer uit handen gaven. Met enkele mooi uitgespeelde aanvallen liepen zij dan ook uit naar 14-1, waarna de koploper van de B-poule in de slotseconde nog een doelpunt kon maken.

Volgende week staat er weer een complete ronde in de hoogste klasse op het programma. Hopelijk gaat het er dan wat evenwichtiger aan toe, en zullen de uitslagen minder weg hebben van korfbal. 


Mobiele site | © Zaalvoetbal Competitie Rosmalen