Archief

Welkom op de website van de Zaalvoetbal Competitie Rosmalen. Hier vindt u een overzicht van berichten uit ons archief, gerubriceerd per jaar en maand.

 


Seizoenen

2010-2011
2009-2010
2008-2009
2007-2008
2006-2007
2005-2006
2004-2005
2003-2004
2002-2003
Zaalvoetbal Competitie Rosmalen - www.zaalvoetbalrosmalen.nl

Welkom op de website van de Zaalvoetbal Competitie Rosmalen. Hier vindt u altijd het laatste nieuws, de actuele standen, de laatste uitslagen en uiteraard het programma.


24-09-2005 | BEKER | Terug van weggeweest is de strijd om de beker. Al vroeg dit seizoen werden de eerste poulewedstrijden gespeeld, namelijk in speelweek drie. Alle wedstrijden begonnen met een indrukwekkende minuut stilte voor de onlangs overleden supporter Rinus Kappen.

De Kiet leek erg van deze minuut onder de indruk, want prompt viel in de wedstrijd tegen Bever/Chambers binnen tien seconden de eerste tegentreffer binnen. Hierna ging het echter een stuk minder snel. Bij rust leidde de promovendus met 4-1, en aan het eind van de wedstrijd kon er slechts één treffer meer bijgeschreven worden. Bever had desalniettemin haar plicht gedaan; er was vrij gemakkelijk gewonnen van de kampioen van vorig jaar (5-1).

ZVV '72 leek in eerste instantie meer moeite te hebben met haar tegenstander. FC De Bergen kwam verrassend op een 1-0 en 2-1 voorsprong, en wist nog voor rust een 2-4 achterstand goed te maken. Door een doelpunt van Antoine Buitenkamp kon ZVV echter toch gaan rusten met een nipte 4-5 voorsprong. Na rust begon het bij ZVV weer wat mak, maar toch kreeg het meer controle over de wedstrijd. Lang bleef een 7-5 stand op het bord staan, en tot enkele minuten voor het laatste fluitsignaal kon De Bergen hopen op een stunt. Met enkele elkaar snel opvolgende doelpunten zorgde ZVV '72 hierna voor de toch duidelijke overwinning: 6-11.

Ook Colorado leek in de beginfase erg veel moeite te hebben met een B-pouler. De snel bereikte 2-0 voorsprong werd al even vlug tenietgedaan door het stugge Galvin. Even later stond ook een knappe 3-3 op het scorebord, maar hierna was het verzet over en scoorde Colorado er op los. Bij rust was het nog maar 5-3, maar in de tweede helft werd Galvin op conditie compleet weggecounterd. Uitslag: 11-4.

B.Z.E. - Dollevoet was een wedstrijd met aan beide kanten goed voetbal. Vooral in de eerste helft ging het gelijk op, getuige de 3-4 ruststand (in het voordeel van Dollevoet). Ondanks de rode kaarten voor Martijn van Vught en Sebastiaan Dollevoet - zij gingen al na een kwartier met elkaar op de vuist - was het een sportieve wedstrijd. Zoals het de duels in deze speelronde betaamt liep ook bij deze wedstrijd de A-pouler na rust flink uit. Uiteindelijk stopte de teller bij 5-11.

Dat het verschil tussen twee grootmachten op dit moment erg groot is, maakten Timmers BV en Korsten Verzekeringen duidelijk. Beide ploegen spelen al sinds mensenheugenis mee in de Rosmalense competitie, maar op dit moment doen zij dat ieder op een totaal ander niveau. Korsten doet het nog altijd met de (met alle respect) 'oude hap', waar Timmers het team in de laatste jaren grondig heeft vernieuwd. Bij rust was het al 11-0, maar in het tweede stuk gaf Korsten nog aardig partij. Zij wisten zelfs nog twee keer te scoren, en zo de uitslag nog enigszins aanzien te geven: 15-2.


19-09-2005 | Rinus Kappen (72) overleden

Helaas hebben wij aan het begin van dit nieuwe seizoen een triest bericht voor de bewoners van Rosmalen in het algemeen, en alle (zaal)voetballers in het bijzonder. In de nacht van zondag 18 op maandag 19 september is namelijk onze eigen Rinus Kappen overleden.

De markante man op leeftijd uit Hintham is een persoon die haast niet weg te denken is uit de Rosmalense voetbalgemeenschap. Vele avonden in de week was hij te vinden in sporthal De Hazelaar, en in het weekend was hij steevast present op het OJC-sportpark. Hij was supporter van bijna alle ploegen, en daarom een bij velen erg geliefd persoon.

Rinus mocht in mei van dit jaar nog zijn 72e verjaardag vieren, maar heeft deze week plotseling afscheid van ons moeten nemen. Zelfs de laatste dagen van zijn leven was hij als supporter langs de lijn te vinden. Een mooiere dood konden wij Rinus niet wensen.

Nooit meer zal zo mooi over de velden klinken "kom-op jongens"…. het gaat je goed Rinus!


17-09-2005 | B-POULE | Nadat twee weken terug de ploegen in de hoogste klasse aftrapten, is nu ook het B-poule-seizoen weer van start gegaan. Galvin en DTC (voorheen actief onder de naam Down Town Café) mochten het als eerst tegen elkaar opnemen, en zij besloten beide voor de overwinning te gaan. Via onder meer twee doelpunten van Ad Pennings liep Galvin uit naar een 3-1 voorsprong, maar even na rust maakte nieuweling Niek Jansen met zijn treffer de stand weer gelijk. Hierna was het echter Galvin dat de klok sloeg, en goals van Peter Delmee, Nico Scheutjens en Henri aan den Toorn zorgden voor een 6-3 overwinning.

Een gedenkwaardig moment volgde hierna voor ZVV Bad Brothers. De onlangs opgerichte ploeg mocht voor het eerst aftrappen in competitieverband, en wel tegen de oudgedienden van Lasik Centrum. Diens lepe spits Frank Verbiessen wist in het eerste stuk doel te treffen, maar Roel van der Krabben (3 doelpunten) en Sander Verbeek (2) zetten een 5-1 ruststand op het scorebord. Het gemis aan wisselspelers brak het gehavende Lasik-team na rust danig op. Een eigen doelpunt van Joop Donkers luidde een ware doelpuntregen in. Uiteindelijk stopte de teller bij de door de fans luidbejubelde tien. Ton Gofers probeerde de eer nog te redden, maar de 10-2 overwinning van Bad Brothers is er een die telt.

Mede dankzij een eigen treffer van Korsten Verzekeringen mocht FC De Bergen op donderdagavond gaan rusten met een 4-2 voorsprong. Na rust werd - terwijl de wedstrijd toch erg sportief verliep - het een tweetal Korsten-spelers te veel; zij gingen voortijdig douchen. De wedstrijd werd na een korte pauze uitgespeeld, en door treffers van ondermeer Maurice van den Bosch (3 stuks) ging De Bergen met een 7-3 overwinning aan de haal. Debutant Kevin van Liempd maakte een verdienstelijk debuut en mocht twee treffers op zijn conto bijschrijven.

Van de vrijdagavondwedstrijden zijn helaas maar weinig feiten bekend. B.Z.E. - De Kiet eindigde in een 3-5 overwinning voor de kampioen van vorig jaar, maar doelpuntenmakers ontbreken spijtig genoeg. Ook is onbekend hoe het scoreverloop bij de wedstrijd tussen Zwart Wit en De Hazelaar was. Wel bekend is dat de Bosschenaren - waar Michael van Helderen, Roberto Huijnen en Rick Weber voor het eerst meespeelden - een grote overwinning hebben mogen noteren. De Hazelaar werd met maar liefst 8-1 verslagen.


10-09-2005 | A-POULE | Het nieuwe zaalvoetbalseizoen werd op dinsdag 6 september geopend door de teams van Dollevoet en De Sport. In een gelijkopgaande eerste helft bracht Joeri van Geene zijn ploeg twee keer op voorsprong, maar toch wist Dollevoet nog voor de rust een gelijke stand (2-2) op het bord te zetten. Na de pauze kwamen Harm Pennings en Robert Nierath de mannen uit de Kruisstraat versterken. Zij maakten duidelijk - in aanvallend opzicht - het verschil, en wisten beide voor twee treffers te tekenen. Dollevoet werd hiermee naar een 6-2 overwinning geschoten. De belangrijkste les voor de jonkies van De Sport was volgens eigen zeggen: "op het veld kun je wel eens verzaken door niet mee om te schakelen, in de zaal niet".

ZVV '72 en R.E.D. Stars maakten er een uurtje later een spannende pot van. Snel kwam ZVV via treffers van de geslepen Antoine Buitenkamp op een 2-0 voorsprong, maar na rust wist R.E.D. Stars er een terechte puntendeling uit te slepen. Zaaldebutant Ronald Gallé (18) zorgde voor beide doelpunten.

Op donderdagavond stond de wedstrijd FC Bachus - Colorado op het programma. Nicky van den Dungen, die tot voorheen FC Bachus-supporter genoemd mocht worden, staat vanaf dit seizoen onder de lat bij Colorado en kon het meteen opnemen tegen zijn 'oude team'. Nog voor rust had hij al drie ballen achter zijn oren gekregen; Bachus strafte de gemaakte fouten goed af. In de tweede helft zagen de toeschouwers een beter Colorado, maar meer dan een doelpunt van William van de Hout zat er voor hen niet in. De eindstand werd derhalve 3-1.

Vrijdag werd slechts één 'echte' wedstrijd gespeeld. Bouwbedrijf Timmers BV (voorheen Hoedemakers) speelde namelijk niet tegen maar mét Kroezen Verzekeringen, getuige de 14-1 overwinning. Bij Kroezen debuteerde een drietal talentvolle voetballertjes (Jeroen Verhallen, Tom en Michel Parijs) die de kans kregen hun kunsten te tonen, maar bij balverlies een lesje effectief voetbal kregen van de routiniers.

WSD/Blank en Bever/Chambers maakten er voor het neutrale publiek wel een mooie wedstrijd van. De kampioen van vorig jaar begon ijzersterk met een doelpunt na slechts dertig seconden. Hierna had het haar handen echter vol aan de promovendus, en kon de gelijkopgaande wedstrijd pas in de slotfase beslist worden (6-4). De gevierde man aan WSD-zijde was Roel Wagenaar met vier doelpunten.


02-09-2005 | Laatste aanwijzingen voor 2005-2006
Van Jack Peters aan alle ploegen en scheidsrechters

Het bestuur is blij om jullie te kunnen mededelen dat Hans van Aggelen (Galvin) het bestuur is komen versterken. Belangrijk ook voor alle teams uit de B-poule om te weten dat hij jullie contactpersoon is.

Indien een speler van een team geen pasfoto heeft ingeleverd voordat de eerste wedstrijd van zijn team wordt gespeeld, dan speelt hij niet.
Voor de goede orde heeft het bestuur afgesproken dat een of meerdere pasfoto('s) voor de wedstrijd kan worden ingeleverd in de sporthal, indien de betreffende speler(s) wel als lid vermeld staat/staan bij zijn team, waarvan onze secretaris voor het seizoen 2005-2006 de formulieren voor heeft gemaakt.

T.a.v. de sportiviteitspunten kunnen de teams op de volgende regeling rekenen:

- er wordt uitgegaan van 10 te behalen punten.
- is het wedstrijdformulier niet voor aanvang van de wedstrijd ingevuld dan kost dit 1 punt.
- is een team niet op tijd in de zaal dan kost dit 1 punt, ook voor niet op tijd met 5 spelers aanwezig zijn zal 1 punt worden afgetrokken.
- belangrijk is het gedrag van een team in de wedstrijd, zowel verbaal als non verbaal, evenals het commentaar op de spelersbank. Hiervoor kunnen 2 punten worden afgetrokken.
- een gele kaart wordt bestraft met 3 punten aftrek.
- Een rode kaart of 2x geel = rood wordt bestraft met 5 punten aftrek.

Indien een speler direct rood krijgt in een wedstrijd, dan is hij automatisch voor 1 wedstrijd geschorst, totdat de definitieve strafzaak uit gesproken is. Hij mag dus ook niet plaatsnemen op de spelersbank tijdens de schorsing.

Ik spreek de verwachting uit dat we even als afgelopen seizoen weer met hoge sportiviteitspunten kunnen werken, zo niet dan is de regeling in elk geval duidelijk.

De spelregels voor het nieuwe seizoen zijn conform de spelregels van de KNVB. Belangrijkste wijziging is dat wanneer een doelverdediger de bal in het spel brengt - dit kan dus zijn vanuit een wedstrijdsituatie of wanneer de bal achter is geweest - hij pas weer in balbezit mag komen als de bal over de middellijn is geweest of aangeraakt is door de tegenstander.
Voor de eerste wedstrijd van elk team zal de scheidsrechter dit punt nog onder de aandacht brengen van de teams.

Dit jaar zal, zoals jullie weten, gestart worden met een bekercompetitie. Hiervoor zijn bij loting 5 poule's van 4 ploegen geformeerd.
Alle team's die eerste worden in de poule gaan door naar de 2e ronde. Indien 2 ploegen met het zelfde aantal punten eerste worden in de poule, dan geld het volgende:
Eerste wordt het team dat het beste doelsaldo heeft, is dit gelijk dan telt het onderling resultaat, is dit nog gelijk dan zal door loting bepaald worden, welke ploeg direct door gaat naar de 2e ronde.

Alle ploegen die 2e worden in hun poule worden gaan naar de loting, welke gehouden wordt na de laatste bekerwedstrijd in de kantine van de Hazelaar. Eerst zullen 3 nummers twee getrokken worden die samen met de 5 poule winnaars doorgaan voor de loting van de 2e ronde.

In het competitie overzicht staat wanneer de bekerwedstrijden gespeeld zullen worden. De finale voor de beker wordt gespeeld op vrijdag 23 juni 2006. Ook zal er op die avond een feestelijke afsluiting zijn van de competitie 2005-2006 en zullen de kampioenen gehuldigd worden en zal tevens de sportiviteitsbeker worden uitgereikt.

Ook dit seizoen zullen er wedstrijdverslagen in de Rosbode komen. Dit is ook belangrijk voor jullie sponsoren en het is een goede P.R. voor onze vereniging. Hierbij hebben wij echter wel jullie hulp nodig!

De scheidsrechter zal in de rust en direct na de wedstrijd aan jullie vragen wie er gescoord hebben en of er nog bijzonderheden te vermelden zijn.
Ook zal er een overzicht komen, om te zien wie er aan het eind van het seizoen topscorer wordt in poule A en poule B.
Aan de hand van bovenstaande gegevens zal Mark van der Donk ervoor zorgen dat de verslagen in de Rosbode komen en er daarnaast zal hij ervoor zorgen dat deze verslagen op onze website terug te lezen zijn.
Website = www.zaalvoetbalrosmalen.nl

De discussie over de plofbal of gewone bal is besproken met de scheidsrechters en binnen het bestuur. Uitkomst is dat we waarschijnlijk voor het laatste jaar met de gewone bal spelen omdat het steeds moeilijker wordt om een gewone bal te krijgen. Daarnaast komen er problemen bij bekerwedstrijden wanneer we de A-poule nu met een plofbal zouden laten spelen, en de B-poule met gewone bal. Conclusie is dat we vooralsnog in beide poules met de 'oude' bal blijven spelen.

Belangrijk punt voor alle teams
Alle teams zijn in het bezit van het jaarprogramma en iedereen weet nu ook wanneer hun wedstrijden gespeeld worden. Ontstaan er problemen voor teams dat zij op wedstrijdavond niet kunnen spelen, dan is het aan deze ploeg zelf, om ervoor te zorgen voor een andere wedstrijdavond.

Daarvoor dient dit team contact te zoeken met de tegenstander en met twee andere teams om deze verplaatsing te kunnen realiseren. Daarnaast dient dit 2 weken voordat de wedstrijd gepeeld wordt bij de secretaris (Mark van der Donk) bekend te zijn. We hebben gewoonweg niet meer uren ter beschikking om ervoor te zorgen dat we een wedstrijd kunnen uitstellen. Dit is mede het gevolg van de extra uren die de ingelaste bekerwedstrijden opslokken.

Indien Robert niet aanwezig is als grensrechter dan zal in eerste instantie de scheidsrechter zelf de tijd bijhouden zonder zaalklok en daarnaast het handbord de stand bijhouden. Als er ploegen zijn die de klok kunnen bedienen, dan staat het vrij om deze in overleg met de scheidsrechter toch te bedienen.

Moge het ook dit komend seizoen weer een sportieve competitie worden en laten we allemaal genieten van de mooie zaal (futsal) voetbalsport! 


Mobiele site | © Zaalvoetbal Competitie Rosmalen