Archief

Welkom op de website van de Zaalvoetbal Competitie Rosmalen. Hier vindt u een overzicht van berichten uit ons archief, gerubriceerd per jaar en maand.

 


Seizoenen

2010-2011
2009-2010
2008-2009
2007-2008
2006-2007
2005-2006
2004-2005
2003-2004
2002-2003
Zaalvoetbal Competitie Rosmalen - www.zaalvoetbalrosmalen.nl

A-POULE | 28-04-2007
T. Pennings/De Bron behoudt kans op periode

Tegen DTS Boys deed T. Pennings/De Bron goede zaken in de jacht naar de vierde periodetitel. In de beginfase van de wedstrijd zag het daar nog niet naar uit, want DTS Boys had het betere van het spel en kwam ook al snel - tot twee keer toe - op voorsprong. Beide keren wist Giamo Tenlima zijn ploeg echter op gelijke hoogte te brengen, wat de ruststand op 2-2 bracht. In de tweede helft nam De Bron definitief afstand van de opponent. Vroege doelpunten van Boy Gevers en Mounir Jouhri zorgden voor een voorsprong die DTS Boys niet meer kon achterhalen. T. Pennings/De Bron boekte zo een belangrijke overwinning (2-4) en blijft kans maken op het winnen van de vierde periodetitel.

Ook ZVV '72 speelde na deze wedstrijd erg goed, en had geen kind aan het uiterst zwakke Dollevoet. Al bij rust stond het 6-0, en na vijftig minuten was het maar liefst 14-2. ZVV '72 stijgt daarmee een plaats op de ranglijst, en is nog altijd kanshebber in de periodestrijd, terwijl Dollevoet zich al verzoend lijkt te hebben met de onvermijdelijke degradatie naar de B-poule.

Bouwbedrijf Timmers BV moest winnen van nummer drie Colorado om tot aan de laatste speelronde om het kampioenschap te mogen strijden. Het werd zoals verwacht een uiterst lastige opgave, maar toch slaagden ze erin om de drie punten aan het totaal te mogen toevoegen. Het was bij vlagen een heet potje, en dat kwam niet alleen door het weer. De ruststand was 1-0 in het voordeel van Timmers, doelpuntenmaker Geert Peters. Frans van de Broek bracht de ploegen (in overtalsituatie) op gelijke hoogte, maar toen hierna Tímmers met een man meer stond, maakte Lawrence Heijmans er uit een vrije trap 2-1 van. Colorado moest op zoek naar het Timmers-doel, maar kreeg van de counterploeg bij uitstek nul op rekest. Drie minuten voor tijd maakte namelijk Twan Voets de beslissende treffer, uiteraard uit een counter: 3-1. Een doelpunt dat in strijd om de titel nog wel eens heel belangrijk zou kunnen gaan worden…

Kroezen Verzekeringen bood aan FC Bachus goed tegenstand, maar kon zonder wisselspelers niet om de punten meestrijden. Wel voetbalde de ploeg goed mee, en kreeg ook Kroezen voldoende kansen om te scoren. FC Bachus was echter beter en gelukkiger met het benutten van die kansen, waardoor de overwinning al bij rust (1-4) in de knip zat. In de tweede helft sleepte Kroezen er een verdienstelijk gelijkspel uit, maar toch was dat niet genoeg om aanspraak te mogen maken op de overwinning. Het heel wat keren raken van de paal en lat zorgde er mede voor dat er met 4-7 werd verloren van de koploper.

T.G.O. - Bever/Chambers was een wedstrijd met een letterlijk spélend T.G.O. Zij voetbalden ogenschijnlijk voor de lol, en verzuimden er een echte wedstrijd van te maken. Hun geluk was dat Bever/Chambers niet kon beschikken over wisselspelers, wat al na een kwartier opspeelde. Doelpunten van iedere T.G.O.-speler leverde uiteindelijk een gemakkelijke 8-3 overwinning op.

In de laatste speelronde voor de A-poule zijn nog twee wedstrijden van groot belang. Uiteraard de kampioenswedstrijd tussen Bouwbedrijf Timmers BV en FC Bachus (dinsdag 8 mei, 21.00 uur), waarbij de huidige nummer twee met drie doelpunten verschil moet winnen. Aan Bachus de taak om de eventuele schade te beperken, en zo alsnog kampioen te worden.
Op vrijdag 11 mei nemen om 22.00 uur ZVV '72 en T. Pennings/De Bron het tegen elkaar op. Bij een overwinning van Bachus eerder die week, zullen deze ploegen samen mogen strijden om de vierde periodetitel, en de daar bij behorende plaats in de play-offs om de beker. Toeschouwers zijn bij deze wedstrijden van harte uitgenodigd, toegang is gratis!


B-POULE | 21-04-2007
Kampioenschap B-poule voor SC De Hazelaar

Met de laatste loodjes van de competitie voor de boeg, was de duel tussen De Kiet en B.Z.E. een ware strijd om de rode lantaarn. De verliezer van deze wedstrijd zal namelijk hoogstwaarschijnlijk op de laatste plaats van de ranglijst gaan eindigen. Grote belangen dus voor beide ploegen, en dat ze niet veel voor elkaar onder deden, verraadt de ruststand (3-3). Na de pauze wist B.Z.E. - mede dankzij drie treffers van Martijn van Vught - uit te lopen naar een onoverbrugbare 4-7 voorsprong. Interim-doelman Paul Langenberg had ook schuld aan een aantal tegendoelpunten, en mag het volgende keer ongetwijfeld weer in het veld gaan proberen. De aansluitingstreffer van Peter van de Plas (ook zijn derde) kwam te laat en bleek de laatste van de wedstrijd. Zijn ploeg verloor dus met 5-7, en is weer de nummer laatst.

SC De Hazelaar speelde hierna tegen Lasik Centrum haar kampioenswedstrijd. Alle spelers waren derhalve opgeroepen, en het merendeel kwam ook in actie. Lasik bood aardig tegenstand, maar toch was bij rust al een mooi gat geslagen. Captain Jan van der Heijden zorgde voor de eerste twee treffers, en Daniel Goossens zorgde voor de 3-0 voorsprong bij rust. In de tweede helft wist De Hazelaar de score ondanks grote kansen niet uit te breiden, en kwam Lasik via Ernst van Nieuwburg zelfs terug in de wedstrijd. Doelpunten van Michael en "barvirtuoos" Kevin van Liempd maakten in de slotfase alsnog duidelijk dat het kampioenschap toekomt aan de enige ploeg die daar dit jaar aanspraak op mocht maken. Met de 5-1 overwinning is het kampioenschap officieel een feit, en konden de bloemen in ontvangst worden genomen. Met vuurwerk en op de achtergrond "We are the champions" werden de spelers door hun supportersschare onthaalt in het eigen sportcafé. Ook namens het bestuur willen wij de B-poule kampioen van harte feliciteren. Volgend jaar ook veel succes gewenst in de hoogste klasse. SC De Hazelaar, proficiat!


SC De Hazelaar, kampioen B-poule 2006/2007

Solectron United en Bad Brothers voetballen dit seizoen eigenlijk nergens meer voor. Al wacht voor laatstgenoemden nog wel de playoffs, en maken zij door de puntenverspilling van de concurrenten nog een aardige kans op de tweede plaats. Met een 5-8 overwinning werd dan ook goede zaken gedaan, zeker kijkend naar de onverwachte nederlagen van De Schutskooi en Galvin. Dat verdediger Stefan van Meurs maar liefst vier keer trefzeker was, mag tot slot zeker niet onvermeld blijven.

Galvin moest het tegen Café De Linden doen zonder de jonge garde. Het om uiteenlopende redenen niet meespelen van Erwin van der Biezen (21), Mark van der Donk (23) en Ad Pennings (19) zorgde ervoor dat Galvin met een ploeg van gemiddeld net geen veertig jaar aan moest treden. Dit was ongetwijfeld de reden voor een ontluisterend verlies. Alle credits ook voor De Linden, dat een aantal mooie treffers wist te maken en zoals altijd streed voor elke bal. Bij Galvin was daarentegen nooit het idee dat de wedstrijd gewonnen kon worden, en ook het kleine beetje hoop dat volgde na de gelukkige 3-2, werd alweer snel de grond in geboord. Een prachtig doelpunt van clubtopscorer Marco van Doremalen zorgde namelijk direct na de aftrap voor de eindstand: 4-2.

De Schutskooi trad volgens eigen zeggen 'gehavend' aan tegen Korsten Verzekeringen, maar volgens uw verslaggever was dát juist de ploeg die écht gehavend was. Zonder wisselspelers moesten deze oudgedienden het namelijk opnemen tegen de nummer twee van de ranglijst, die alleen maar jeugdige spelers in de selectie herbergt en toch nog mooi twee spelers op de bank had zitten. Het werd een mooi schouwspel; de strijd en het loopvermogen van De Schutskooi tegen de routine en het temporiseren van Korsten. Het scoreverloop verliep gelijkmatig, maar Korsten was toch wel het gelukkigst en effectiefst in de afronding. Twee treffers van Ron Coolen en Johan Konings brachten hen zelfs op een 3-4 voorsprong, waarna De Schutskooi alles op alles zette om de gelijkmaker te forceren. Peter van de Wouw hield echter zijn doel met kunst- en vliegwerk schoon, een puike prestatie!

Door een aantal opvallende uitslagen is in de vierde periode nog alles mogelijk. Slechts twee ploegen hebben uit twee duels de volle buit behaald, en beiden hebben al een periodetitel op zak. Hierdoor maken maar liefst zes teams nog goede kans, want zij volgen op drie punten achterstand. Opvallend genoeg is Galvin, winnaar van de vorige periode, de nummer laatst van deze ranglijst. De uitslagen in de laatste twee speelrondes zullen uitmaken wie er zich als vierde ploeg gaat plaatsen voor de playoffs.


A-POULE | 14-04-2007
ZVV ’72 herpakt zich na vormcrisis

Aan Kroezen Verzekeringen had T. Pennings/De Bron haast geen kind. Het was vele malen beter, maar kon dit maar moeilijk in doelpunten uitdrukken. Bij rust was het pas 1-2, en in de tweede helft werd de overwinning definitief veilig gesteld: 1-5. Anthony Gevers nam niet alleen het eerste doelpunt van de wedstrijd, maar ook alle treffers na rust voor zijn rekening. Jeroen Verhalen (Kroezen) en Boy Gevers waren de andere doelpuntenmakers in de eerste helft. Smet op de wedstrijd was de rode kaart voor Paul Eerhart, die zich niet kon beheersen en schandalig liet gaan tegen de scheidsrechter.

Ook Bouwbedrijf Timmers BV kende een makkelijk avondje. Laagvlieger Bever/Chambers besloot zoals altijd mee te voetballen, en liet zich daardoor gewillig naar de slachtbank leiden. Lawrence Heijmans, Sander van de Hout, Geert Peters en Christian Quaadvlieg scoorden ieder twee keer. Met daaraan toegevoegd de doelpunten van Twan Voets en John Schuurman werd door Timmers de dubbele cijfers behaald. In de slotminuut wilde ook doelman Ad Sluiter zijn goaltje nog meepikken, maar dat gaf Ruel Tirtotaroeno de kans om de mooiste van de avond te maken; een mooi boogballetje zorgde in de slotseconde voor de eindstand (10-2).

Nadat het merendeel van de FC Bachus-selectie al een zware veldwedstrijd in de benen had zitten, moest de ploeg ook nog ‘even’ winnen van T.G.O. om het kampioenschap niet te verspelen. Het ging erg moeizaam (ruststand 4-5 voor Bachus), maar een tempoversnelling even na de hervatting bleek de redding. Binnen vijf minuten scoorde de koploper drie keer, en deze klap kwam het goed meevoetballende T.G.O. niet te boven. Het ging vol voor de overwinning, maar moest toch een nederlaag slikken: 7-9. Coen van Overbeek, Ricardo Aguado en Maikel Passon scoorden ieder twee keer. Doelpuntenmakers voor FC Bachus zijn onbekend.

Dollevoet bleek op het laatste moment niet over genoeg spelers te beschikken om aan te treden tegen Colorado. Terwijl de nummer drie van de ranglijst zich al opmaakte voor de wedstrijd, kwam het bericht dat ze zonder te spelen hadden gewonnen. Balen dus, maar wel een 0-3 overwinning voor hen.

ZVV ’72 lijkt na een dramatische serie wedstrijden weer helemaal terug te zijn. Nadat in de vorige speelronde Kroezen aan de kant werd gezet met 7-0, was deze keer DTS Boys de ploeg die ten onder ging. Zij begonnen het duel nog wel met redelijk wat aanvallen, maar het rustig gestarte ZVV trok de wedstrijd al snel naar zich toe. Bij rust stond het voor met 2-0, en met goed uitgespeelde aanvallen liep het een kwartier voor tijd snel uit naar een wederom grote overwinning: 7-1. Heeft ZVV ’72 zich op tijd herpakt, en zal de derde plaats alsnog veroverd kunnen worden..?


B-POULE | 07-04-2007
Galvin laat koploper De Hazelaar zweten

De speelweek opende met de topper tussen Galvin en Sportcafé de Hazelaar. De nummer twee van de ranglijst moest winnen om enigszins zicht te houden op de titel, terwijl de fiere koploper bij winst zo goed als zeker was van het kampioenschap. Het was De Hazelaar dat vanaf de aftrap in de aanval ging en dat het merendeel van de wedstrijd bleef. Lang bleven doelpunten echter uit, maar een treffer van Daniel Goossens brak de ban. Voor rust kwam Galvin terug door een fraai doelpunt – na dito pass en actie - van Mark Slagter. In de tweede helft nam de druk op het Galvin-doel toe, en was het wie anders dan Kevin van Liempd die drie keer op rij trefzeker bleek. De wedstrijd leek met 1-4 gespeeld, maar hierna werd het alsnog billenknijpen voor de koploper. De Hazelaar mocht van geluk spreken dat het vizier van met name sterspeler Mark van der Donk niet op scherp stond (hij miste voor open doel). Een contract voor het leven, en heel wat bier werd hem in de derde helft dan ook aangeboden. Nico Scheutjens was na hem namelijk de enige die nog wist te scoren, waardoor Sportcafé de Hazelaar zich officieus kampioen mag noemen, en dat uiteraard op gepaste wijze vierde.

Bad Brothers had tegen Korsten Verzekeringen de kans om het gat tussen de (sub)top en middenmoot tot uitdrukking te brengen. In een sportieve en aanvallende wedstrijd lukte dat ook, want er werd gewonnen met 4-7. De beide ploegen lieten elkaar voetballen, waarbij Bad Brothers meer in balbezit was. Dit wisten zij ook om te zetten in doelpunten, al was de voorsprong bij rust nog niet zo groot (2-3). Topschutter Jan van den Boogaard van Korsten zat op dat moment alweer voor de televisie. Al vroeg in de wedstrijd voelde hij een blessure terugkomen, en direct daarop vertrok hij huiswaarts. In de tweede helft werden zijn achtergebleven ploeggenoten alsnog op een duidelijke nederlaag getrakteerd. Ook de goed acterende keeper kon daaraan niets veranderen. Via onder meer twee treffers van Erik van Meurs en Mark Lakwijk werd het 4-7 voor Bad Brothers. Johan Konings was met drie goals de topscorer van Korsten.

De Schutskooi moest op nadrukkelijk verzoek van de concurrent winnen van De Kiet. Bij het verspelen van punten zou De Hazelaar namelijk zonder te spelen kampioen worden, en dat vond men maar niks. Het ging erg moeizaam, maar er werd voldaan aan de wens van de koploper. De “oudjes” van De Kiet boden aardig tegenstand, en kwamen tot twee keer toe op gelijke hoogte. Eerst maakte Gert Galiart de vroege treffer van Richard Bout onschadelijk, en ook na het doelpunt van Mark de Jong kwam De Kiet terug (via Peter van de Plas) tot 2-2. Na rust was het De Kiet-goalie Jos Korsten die zijn doel lang schoon hield, maar tien minuten voor tijd moest hij toch zwichten voor een hard schot van Rob van Geel. Het bleek later de beslissende goal te zijn, want De Kiet was niet bij machte om nog een derde keer terug in de wedstrijd te komen. De Schutskooi klimt – na de nederlaag van Galvin - met deze overwinning naar de tweede plaats.

B.Z.E. speelde tegen Solectron United met haar tegenstander. Al in de eerste helft hadden zij de wedstrijd kunnen beslissen, maar men bleek bij uitgespeelde aanvallen liever de bal naar elkaar te willen spelen dan gewoon te scoren. Na rust (1-4) kwam het wat geïrriteerde Solectron goed terug, wat ze vlak voor tijd zelfs het zevende doelpunt opleverde! Het was echter niet genoeg, want B.Z.E. stond inmiddels op acht. Ze zouden hiermee zowaar een plaats klimmen, waardoor De Kiet de rode lantaarn weer over mag nemen. Ware het echter niet dat er twee onrechtmatige spelers hebben meegespeeld, en Solectron United hierdoor alsnog een reglementaire 3-0 overwinning toebedeeld krijgt.

Lasik Centrum - De Linden was geen leuke wedstrijd voor de toeschouwers, die gelukkig ook niet op dit duel waren afgekomen. Weinig spanning, geen hoogstaand voetbal, en amper scoringsmogelijkheden waren de ingrediënten voor dit rustige duel. Lasik trok ondanks alles aan het langste eind. Doelpunten van Henk-Jan Aarts (2), Ernst van Nieuwburg en Joop Donkers zorgden voor een 4-2 overwinning. Hiermee heeft Lasik zich zo goed als verzekerd van de 6e plaats op de eindrangschikking. Wie had dat gedacht, nadat in het vorige seizoen geen enkel punt werd behaald?!Mobiele site | © Zaalvoetbal Competitie Rosmalen