Archief

Welkom op de website van de Zaalvoetbal Competitie Rosmalen. Hier vindt u een overzicht van berichten uit ons archief, gerubriceerd per jaar en maand.

 


Seizoenen

2010-2011
2009-2010
2008-2009
2007-2008
2006-2007
2005-2006
2004-2005
2003-2004
2002-2003
Zaalvoetbal Competitie Rosmalen - www.zaalvoetbalrosmalen.nl

Welkom op de website van de Zaalvoetbal Competitie Rosmalen. Hier vindt u altijd het laatste nieuws, de actuele standen, de laatste uitslagen en uiteraard het programma.


26-08-2006 | A-POULE | Met een aantal fraaie wedstrijden is de zaalvoetbalcompetitie deze week weer van start gegaan. FC Bachus opende het bal tegen Bever/Chambers, en mocht meteen de eerste drie punten bijschrijven. Al bij rust stond een aardige 4-1 voorsprong op het bord, en uiteindelijk werd er gewonnen met 6-3. Voor Bever/Chambers schoten Bram Ploem, Yokito Margoritha en Ruel Tirtotaroeno raak. Grote man was echter Hans van Heumen; hij zorgde voor drie Bachus-treffers. Ricardo van Schijndel maakte er twee, en Joris van Oers completeerde het zestal. Wat moet dat wel niet worden als ook nog eens Tommie de Jong mee gaat voetballen?!

De nieuwkomers van De Bron namen het in hun eerste echte wedstrijd op tegen het degelijke Colorado. Goedgevulde tribunes zagen een fanatieke pot waarin De Bron het meest op zoek ging naar het vijandige doel, maar Colorado de slimste ploeg was door gevaarlijk te counteren. Aan de hand van William van de Hout (drie treffers) wist Colorado de overwinning veilig te stellen. Albert van Hamond zorgde voor twee doelpunten, en een eigen goal zorgde voor een totaal van zes. Voor De Bron vonden Mounir Jouhri (2), Giamo Tenlima en Rick Schellekens het net, wat de uitslag meteen verraad: 4-6. In de letterlijke slotseconde leek Rudi van der Heijden zijn beste maat Nicky van den Dungen nog te passeren, maar helaas voor hem werd deze treffer geannuleerd, en mocht Nicky zich in alle opzichten de winnaar van de avond blijven noemen.

De nummer laatst van vorig seizoen startte de competitie boven verwachting goed. Van een tegenvallend Dollevoet werd met maar liefst 4-10 gewonnen. Opvallend, aangezien Kroezen Verzekeringen vorig jaar na veelal erg ruime nederlagen pas in december (!!) de eerste punten binnensleepte. Toevallig was dat wel in een wedstrijd tegen… Dollevoet. Twan van Rixtel zorgde deze keer voor vijf doelpunten, en Tom Parijs en nieuweling Georgio Das maakten er ieder twee.

Na De Bron ging ook DTS Boys ten onder bij hun eerste wedstrijd in onze competitie. Tegen het gerenommeerde Bouwbedrijf Timmers BV werd lang tegenstand geboden, maar moest men zich naarmate de wedstrijd vorderde toch neerleggen bij een nederlaag. Dat ging niet van harte, getuige de verscheidene kaarten die helaas getoond moesten worden. Johan den Teuling kreeg zelfs rood voorgeschoteld. Timmers trok zich er weinig van aan, en liep na een 1-2 stand bij rust - ondanks het missen van een penalty in de tweede helft - uit naar een 3-6 overwinning. Enrico Zondag zorgde voor drie treffers, maar de mooiste van de avond was ongetwijfeld van Lawrence Heijmans. Hij pegelde de bal van een flinke afstand via beide palen in het doel.

De topper die hierna op het programma stond, werd helaas om vervelende redenen uitgesteld. Sterfgevallen in de families van spelers van zowel WSD/Blank als ZVV '72 zorgden ervoor dat beide ploegen niet in staat waren deze wedstrijd af te werken.


19-08-2006 | Het nieuwe zaalvoetbalseizoen zal alweer op dinsdag 22 augustus aanvangen. FC Bachus en Bever/Chambers, die beide vooral in de breedte zijn versterkt, trappen dan om 21.00 uur af voor de eerste competitiewedstrijd. In de eerste week komen alle ploegen uit de hoogste klasse in actie, waarna de B-poule een week later haar eerste speelronde zal afwerken. Wij maakten voor u alvast een voorbeschouwing op het nieuwe seizoen in de Rosmalense Zaalvoetbalcompetitie:

Er zal komend seizoen uiteraard gestreden worden om beide kampioenschappen, maar nieuw zijn de periodekampioenschappen, en de daarbij behorende play-off ronde aan het eind van het seizoen. De vier periodekampioenen van beide poules zullen tijdens die play-offs d.m.v. een knock out-systeem strijden om een aparte prijs, die de trofee behorend bij de bekercompetitie zal vervangen.

A-POULE | FC Bachus maakt een goede kans op het winnen van deze bokaal. Het heeft in Mourad Demnati en Tommie de Jong twee jonge maar toch al ervaren zaalvoetballers gecontracteerd. Aan het eind van het vorige seizoen voegden ook Jan Maas en Martijn Gerrits zich al bij de ploeg, die hiermee vooral in de breedte erg sterk is geworden, en ook dit seizoen weer hoopt aanspraak te kunnen maken op de titel. Bever/Chambers deed ook al aan het eind van het seizoen haar inkopen. Zij haalden Gert-Jan de Wit en Nicky Geisterfer op de lijst voor de noodgevallen. Marcel van der Doelen vertrok, maar verder bleef het team van aanvoerder en smaakmaker Robert Schapendonk in tact.

Een nieuw team is De Bron, dat hoopt hoge ogen te gaan gooien komend seizoen. Deze zeer fanatieke groep bestaat uit nagenoeg allemaal spelers jonger dan 20 jaar. Toen Arda Havar hoorde van de oprichting het nieuwe team, besloot hij te vertrekken bij Kroezen Verzekeringen, en zich bij zijn maten aan te sluiten. Woordvoerder Giamo Tenlima was duidelijk: "Het zal zwaar worden voor ons. In ons eerste seizoen meteen in de A-poule, maar we gaan ons best doen". Het team van Colorado, de verrassende bekerfinalist van vorig jaar, kende geen veranderingen in de zomerstop. De prima zaalvoetballende Albert van Hamond was al tijdens het lopende seizoen aangetrokken, en ondanks diverse aanbiedingen kon men publiekslieveling Nicky van den Dungen behouden. Dat was maar goed ook, want anders was Colorado zonder doelman komen te zitten.

Dollevoet heeft enkele oudgedienden - die minder tijd en/of interesse hadden - aan de kant gezet, en oriënteerde zich voornamelijk op de internationale transfermarkt, getuige de exotische namen die zij toevoegden. Na Rezan Younis Ali voetballen komend seizoen ook Hajzar Haji en Andaria Nahumurij bij de ploeg die voorheen toch eigenlijk bestond uit louter Kruisstraatse voetbalnamen. Naast De Bron debuteert ook DTS Boys in de hoogste klasse. En wie de Bossche ploeg ooit heeft zien spelen, kan beamen dat zij hier ook zeker in thuishoren. Met Henri, Johan, Lenard, Maickel en Ted vormt de familie Den Teuling meer dan de helft van het nieuwe team, dat in de pas 16-jarige Angelo Stové tevens een van de jongste spelers uit de A-poule herbergt.

Kroezen Verzekeringen nam noodgedwongen afscheid van Arda Havar (hij vertrok naar De Bron), maar kon alle andere jeugdige talenten behouden. Aangevuld met nóg meer jeugd (Georgio Das en Timothy van Loon) en betaald voetbal-ervaring (Ruud Das) hopen zij op een beter seizoen dan het afgelopen, waarin zij roemloos op de laatste plaats eindigden. De gelouterde ploeg van Bouwbedrijf Timmers BV blijft geheel in tact. De enige verschuiving is dat Jack van Schijndel voortaan tweewekelijks op het veld zal verschijnen, en Jeroen Heijmans enkel in noodgevallen de zaalvoetbalkicksen nog onder zal binden. Er wordt gehoopt op eerherstel, want die 6e plaats waarop men vorig jaar eindigde is Timmers-onwaardig.

WSD/Blank wordt bestempeld als onbetwist titelkandidaat. De ploeg die vorig seizoen zonder ook maar een verliespartij naar het kampioenschap ging, won tevens de beker, en pakte derhalve de dubbel. Grote kans dat ze dat ook komend seizoen gaan flikken, want de selectie is ongewijzigd. Wel werden de drie spelers die vorig seizoen niet in actie kwamen van de lijst geschrapt, maar ook zonder hen is WSD/Blank een meer dan grote kanshebber. ZVV '72 is zoals elk jaar ook nu weer een outsider voor de titel. Vorig jaar pakte men de titel 'best of the rest', en die zal ongetwijfeld smaken naar meer. Met dat in het achterhoofd werden in Xander Sips en virtuoos Sonny Leermans twee versterkingen binnengehaald. Er werd daarentegen afscheid genomen van Anthony Gevers, maar de broertjes Van der Heijden blijven actief in de frontlinie.

B-POULE | Voor de B-poule voorspellen de kenners wederom een uitermate spannend seizoen, waarbij het merendeel van de teams een goede kans maakt op het felbegeerde kampioenschap. Eén van die teams is het vernieuwde Bad Brothers. De sportiviteitswinnaars van vorig seizoen hebben afscheid genomen van de helft van het team, en het overgebleven vijftal aangevuld met enkele vooral in FC Den Bosch-kringen bekende namen. Zo werden Edwin Smolders en Danny van der Griendt aangetrokken voor de keeperspositie, en Mark Lakwijk voor de routine in het veld. De andere nieuwkomers zijn Geoffrey van Rosmalen, Maikel Schippers en Raymond Westerlaken. Door de kenners wordt deze vernieuwde ploeg getipt als een serieuze kanshebber op de titel.

B.Z.E. gaat het nieuwe seizoen in met precies dezelfde selectie als vorig jaar. Maar met spelers als Hugo Odijk, Rogier Schreurs, en absoluut uitblinker Joost Claassen in de gelederen hoef je natuurlijk ook niet te denken aan vernieuwing! Wij zijn nu al erg benieuwd naar de technische hoogstandjes die deze heren komend seizoen zullen laten zien. De kampioen van vorig jaar zal ook komend seizoen in de B-poule actief zijn. "Want als we moeten promoveren dan heb ik na een paar weken geen spelers meer over", aldus Hans van Aggelen, aanvoerder van Galvin. Op de toevoeging van Mark Slagter na, ondervond de selectie geen veranderingen. Veel wordt verwacht van de jeugdige inbreng in het team. Erwin van der Biezen is de nieuwe eerste doelman (Jan van der Doelen doet een stapje terug) en aanvaller Ad Pennings, die ook vorig seizoen al regelmatig het net wist te vinden, zal ook komend seizoen weer van de partij zijn. Daarnaast is het nog altijd wachten op een eventuele nieuwe speler die maar niks van zich laat horen…

Sportcafé de Hazelaar (voorheen FC De Bergen) gaat zich dit seizoen ook ongetwijfeld mengen in de strijd om de titel. Het ter ziele gaan van R.E.D. Stars hebben zij slim uitgebuid door Michael van Liempd en Hein van Uden vast te leggen, en daarnaast is ook Jeroen van Dartel transfervrij aangetrokken. De opmerkelijkste nieuweling is echter Steven van der Heijden. Pas 14 jaar oud, en nu al actief in de Rosmalense competitie waarin hij hopelijk snel zijn draai zal gaan vinden. Teamaanvoerder Jan ziet het samenspelen met zijn zoon ongetwijfeld al helemaal zitten. En dat dan ook nog eens in nieuwe tenues met de bekende (OJC-)kleuren: rood-zwart.

De Kiet zal het ook komend seizoen weer gaan doen met de 'ouwe hap'. Het scorend vermogen zal dus niet omhoog gaan, maar doelpunten tegen zullen er ongetwijfeld ook weer niet veel gaan vallen. Het blijft een gedegen kandidaat in de titelstrijd, die ze twee jaar geleden nog winnend afsloten. En als we het dan toch over 'ouwe hap' hebben, dan komen we meteen uit bij Korsten Verzekeringen! De ploeg die grotendeels bestaat uit 50 (en zelfs 60) plus'ers heeft eind vorig seizoen al noodgedwongen moeten verjongen. Marc-Jan Coppens en Jeroen van Hooren werden toegevoegd, en haalden de gemiddelde leeftijd drastisch naar beneden. Of ze het niveau van de geslepen vossen wel aankunnen is echter de vraag.

Lasik Centrum maakte geen gebruik van de transferperiode om de broodnodige versterkingen binnen te halen. Vorig seizoen presteerden ze het om puntloos op de laatste plaats te eindigen, en ook dit jaar zal dezelfde selectie het moeten gaan doen. Met maar een speler (net) onder de veertig beginnen de jaren (en daarbij behorende blessures) natuurlijk wel te tellen. Benieuwd of ze het afgelopen seizoen en dramatische diepterecord kunnen doen vergeten. Café de Linden (voorheen De Hazelaar) gaat het seizoen in met een nieuwe naam en nieuwe tenues, maar met de óude spelersgroep. Op de slotdag van de transferperiode deden zij nog een aankoop. Liverpool haalde Dirk Kuyt, maar De Linden wist op het nippertje Jacco van Hoek aan zich te binden!

Solectron United is de derde nieuwe ploeg in onze competitie. Dit bedrijfsteam stroomt in in de B-poule, en het is de kenners nog niet helemaal duidelijk wat hun inbreng zal worden. Een ding is echter wel zeker: het is maar goed dat de namen niet tweewekelijks omgeroepen hoeven te worden. De selectie herbergt namelijk de meest onuitspreekbare spelersnamen! Zwart Wit zou de laatste club in dit overzicht moeten zijn, maar zij haakten op het laatste moment af aangezien ze niet konden voldoen aan de financiële verplichtingen. Hierna bleken de afvallers van het oude Bad Brothers-team direct bereid de opengevallen plaats in te nemen. In no-time was ZVV De Schutskooi opgericht, en kon het vierde nieuwe team verwelkomd worden. Met groene tenues gaan zij voor een 'Nigeria-look', en wordt er ongetwijfeld gehoopt op een geslaagd eerste seizoen. Ook jullie: succes!


16-08-2006 | Niet veel voor de competitie-aftrap is Zwart Wit helaas per direct opgeheven, omdat de spelers niet konden voldoen aan de financiële verplichtingen. Gelukkig hebben wij in een fanatiek nieuw team gevonden dat de plaats van Zwart Wit zal gaan overnemen. In no-time hebben enkele oud-spelers van Bad Brothers het nieuwe team ZVV De Schutskooi opgericht. Namens het bestuur wensen wij hen veel succes in onze competitie! 


Mobiele site | © Zaalvoetbal Competitie Rosmalen