Archief

Welkom op de website van de Zaalvoetbal Competitie Rosmalen. Hier vindt u een overzicht van berichten uit ons archief, gerubriceerd per jaar en maand.

 


Seizoenen

2010-2011
2009-2010
2008-2009
2007-2008
2006-2007
2005-2006
2004-2005
2003-2004
2002-2003
Zaalvoetbal Competitie Rosmalen - www.zaalvoetbalrosmalen.nl

23-12-2006 | B-POULE | In de week voor de feestdagen kwamen de teams van de B-poule allemaal nog een keer in actie. Op het spel stond voornamelijk de tweede periodetitel, waarvoor voorafgaand aan de speelweek nog vier ploegen in de race waren.

Allereerst was het aan De Schutskooi om de druk bij Bad Brothers - de grootste kanshebbers - op te voeren. Winst op B.Z.E. bracht hen namelijk op tien periodepunten, een meer dan de concurrent die later in de week nog in actie zou komen. Aan deze opdracht werd zonder al te veel moeite voldaan. B.Z.E. kwam (onder aanvoering van Martijn van Vught met in totaal vier treffers) na een 0-3 en 1-4 achterstand vlak voor rust nog goed terug tot 3-4, en later tot 5-7, maar de overwinning was eigenlijk nooit in gevaar voor de "groenen". Uiteindelijk was het aan de B.Z.E.-doelman te danken dat de teller onder de tien bleef steken: 5-9. Opmerkelijk was voornamelijk de eerste gele kaart voor Richard Bout van de verder toch uiterst sportieve Schutskooi-ploeg, en het feit dat er zich bij hen meer doelpuntenmakers meldden dan dat er doelpunten waren gemaakt.

Sportcafé de Hazelaar, al een periodetitel op zak, leek de koppositie zonder al te veel moeite te gaan vasthouden tegen het dit seizoen bedroevend slecht presterende De Kiet. Bij een 4-1 voorsprong ging het opgekomen publiek dan ook - veronderstellend dat de wedstrijd gespeeld was - massaal huiswaarts. In de laatste tien minuten maakte de koploper het zichzelf echter nog onnodig moeilijk. Twee late doelpunten zorgden voor de nodige paniek, maar de gelijkmaker ging er helaas voor de nummer laatst niet in. Uitslag: 4-3.

Galvin had na de overwinning van De Schutskooi geen kans meer op de tweede periode, maar ging natuurlijk wel voor de winst tegen mede-subtopper Korsten Verzekeringen. Al binnen luttele minuten werd dit onderstreept door een doelpunt van Mark van der Donk, maar van de voorsprong kon niet lang genoten worden. Nog voor rust zorgde Henri aan den Toorn voor 2-1, maar ook in de tweede helft werd het weer gelijk door het tweede doelpunt van Marc-Jan Coppens. In de slotminuten kon het alle kanten op, en was het Ad Pennings die uiteindelijk voor de winnende treffer tekende: 3-2 voor Galvin. Mannen van de wedstrijd waren echter ongetwijfeld de Maliskampse keepers Jeroen van Hooren (Korsten) en Erwin van der Biezen van Galvin. Zij hielden beide aanvalslinies met fraaie reddingen van een hogere score af.

Café de Linden en Solectron United waren aan elkaar gewaagd in de wedstrijd die uit ging maken wie aansluiting bij de middenmoot zou houden. De Linden kwam op voorsprong, maar via doelpunten van Ismail Cosovic net voor rust, en Ugur Selvili (net erná) keerde Solectron de kansen. In het laatste kwartier van de wedstrijd wist De Linden de score echter alsnog in hun voordeel te beslissen: 4-2. Door deze uitslag is het tussen beide ploegen stuivertje wisselen op de ranglijst. De Linden klimt langzaam maar zeker op naar een respectabele positie, inmiddels alweer plaats zes.

Bad Brothers wist op de vrijdagavond wat hen te doen stond: winnen van Lasik Centrum en men zou zich verzekeren van de periodetitel, plus daarmee deelname aan de beker-playoffs aan het eind van de competitie. Het leek vooraf een niet al te

Bad Brothers, winnaar 2e periodetitel
moeilijke opgave, maar in de praktijk bleek Lasik - na enkele magere weken deze keer weer wel op volle oorlogssterkte - toch een erg stugge ploeg. Met de nodige moeite kon de overwinning binnengesleept worden: 5-4. Erik van Meurs was met twee treffers topscorer van de avond. Na de Fair Play Cup, die vorig jaar werd gewonnen, betekende dit alweer de tweede prijs in het nog korte bestaan van Bad Brothers. Proficiat!


16-12-2006 | B-POULE | Met een verrassing werd de speelweek geopend. Laagvlieger Café de Linden nam namelijk binnen negen minuten een 3-0 voorsprong tegen de bij de bookmakers zwaar favoriete mannen van De Schutskooi! Drie keer was spits Marco van Doremalen trefzeker, een absoluut wonder. De Schutskooi besloot echter niet bij de pakken neer te gaan zitten, en begon aan een inhaalrace. Nog voor rust werd de achterstand teruggebracht naar 3-2 door doelpunten van Dennis van Loon (uit een strafschop) en Richard Bout. Na rust werd het zelfs een waar offensief en volgde kans op kans. Dennis van Loon was desondanks de enige die nog wist te scoren, waardoor De Schutskooi twee dure punten liet liggen. Het voelde zelfs als een verlies, maar ook De Linden had nog kunnen winnen. Zij zagen even voor het eindsignaal hun beste kans aan de verkeerde kant van de paal belanden.

Galvin had geen kind aan het vijftal van Lasik Centrum. Binnen luttele seconden lag de eerste bal al in de touwen, en er zouden er nog velen volgen. Het duurde nog meer dan tien minuten voordat Ad Pennings de tweede treffer binnenschoot, maar hierna ging de schiettent toch echt open. Via een 4-0 ruststand liep Galvin al snel uit naar 11-0, voordat Ton Gofers (na matig ingrijpen van de Galvin-goalie) de eretreffer voor Lasik maakte. In de laatste minuut wist Hans van Aggelen zijn zoveelste kans eindelijk te verzilveren, waarmee ook hij zijn doelpuntje meepikte, en daarmee voor de 14-1 eindstand zorgde. Rob van der Doelen maakte er vier. Mark van der Donk, Henri aan den Toorn en Ad Pennings ieder drie.

Het was Bad Brothers dat kon profiteren van de misstap van hun oud-ploeggenoten. Nummer laatst De Kiet leek hiervoor het ideale slachtoffer, maar men wist dat de kampioen van amper twee jaar terug niet onderschat moest worden. De eerste mentale tik werd al direct uitgedeeld door met een man meer aan de aftrap te verschijnen, maar gelukkig was de scheidsrechter alert en werd er gewoon vijf tegen vijf gespeeld. Een extra speler bleek Bad Brothers ook totaal niet nodig te hebben, want er werd vrij gemakkelijk gewonnen met 6-1. Peter van der Plas (De Kiet) scoorde evenals zijn concurrenten Stefan van Meurs, Sander van Beek en Maikel Schippers een keer. Topscorer van de avond werd echter Roel van der Krabben met drie treffers.

Voor koploper Sportcafé de Hazelaar was het een heel gepuzzel om aan te kunnen treden tegen Solectron United. Men leek zich in eerste instantie te moeten afmelden voor het treffen, maar toch wist De Hazelaar precies vijf spelers op de been te brengen. Met de geblesseerde aanvoerder Jan van der Heijden, en reservedoelman Hein van Uden in het veld kon er toch gevoetbald worden. Deze creativiteit bleek niet voor niets. Ondanks de personele problemen werd er namelijk knap met 3-2 gewonnen, en kon het gat met de achtervolgers uitgebreid worden naar maar liefst zes punten! Rob Slegers maakte er twee, en ook Freek van Osch tekende voor een heel belangrijk doelpunt.

Tot slot moest B.Z.E. het zonder wisselspelers opnemen tegen de oudgedienden van Korsten Verzekeringen. Na een redelijk gelijkopgaande openingsfase leken de kansen bij een 2-5 tussenstand al verkeken, maar drie doelpunten op rij van Martijn van Vught zorgden alsnog voor 5-5 bij rust. Hierna bracht Korsten het verschil opnieuw terug naar drie, en die achterstand kwam B.Z.E. - ondanks goals van Paul van Helvoort en opnieuw Martijn van Vught - niet meer te boven. Met deze 7-8 overwinning kan Korsten met de hakken over de sloot drie punten bijschrijven. Belangrijk bij hen was Jan van den Boogaard, die voor vier van de acht treffers tekende.


09-12-2006 | A-POULE | Het was een magere week voor het Rosmalense zaalvoetbal. Op Sinterklaasavond werd uiteraard niet gezaalvoetbald, en aan het eind van de week stonden slechts twee inhaalwedstrijden op het programma. Beide keren kwam het later ingestroomde T.G.O. in actie, en zij lieten ook in allebei de wedstrijden zien een absolute aanwinst te zijn voor onze competitie! En dan niet alleen op voetbaltechnisch gebied (want dat zit bij de nieuwe ploeg wel goed), maar vooral ook lieten ze zien met hun sportieve insteek prima in onze competitie te passen.

Twee keer moest namelijk in de slotfase een nederlaag geslikt worden, en even zo vaak werd het verlies zonder enige wanklank gedragen. Allereerst was dat op donderdagavond het geval tegen nummer twee op de ranglijst ZVV '72. Via Danny da Silva en Remco Alkemade kwam T.G.O. tweemaal op voorsprong, maar Marijn van der Heijden bracht zijn ploeg beide keren op gelijke hoogte. Toen Alkemade vijf minuten voor het eindsignaal zijn tweede doelpunt van de avond binnenschoot leek dat de nekslag voor ZVV. Het leek het spelen zonder wissel te moeten gaan bekopen met een nederlaag. Ze toonden echter veerkracht, en wisten zich al counterend knap naar een 4-3 overwinning te schieten. Theo Clevers en opnieuw Marijn van der Heijden waren de goudhaantjes in de slotfase.

Op vrijdag wachtte het naar broodnodige punten smachtende Kroezen Verzekeringen met smart op het gehavende T.G.O.-team. Kroezen was voor het eerst dit seizoen op volle oorlogssterkte, en dat was meteen te zien aan het goede spel. Lang hielden de ploegen elkaar in evenwicht, maar een fraaie goal van Twan van Rixtel (4-3) gaf Kroezen een minuut of tien voor tijd de beste papieren. Nieuweling Maikel Passon bracht de ploegen met zijn derde treffer van de wedstrijd weer op gelijke hoogte, maar de overwinning ging alsnog naar de outsiders. Via Jeroen Verhallen en Michel Parijs werden de drie punten veiliggesteld. In de slotminuut bekroonde routinier Gerrie Schaap zijn puike optreden met de laatste treffer. Uitslag 7-4 in het voordeel van Kroezen Verzekeringen.

Door deze uitslagen - die beide nog meetelden voor de 1e periode - is de winnaar van de eerste A-poule-prijs van het seizoen bekend. FC Bachus was al officieus periodewinnaar, maar heeft zich na de nederlagen van de enig overgebleven concurrent T.G.O. definitief geplaatst voor de playoffs aan het einde van het seizoen. Proficiat!


02-12-2006 | A-POULE | Op jacht naar de tweede periodetitel deed ZVV '72 goede zaken tegen Dollevoet. Voorafgaand aan de wedstrijd zag het er echter nog heel anders uit. Zonder kleding en met slechts vier spelers (waarvan een op doel) werd de wedstrijd gestart. Rees Buitenkamp zette zijn ploeg nog op voorsprong, maar Dollevoet buitte de man-meer-situatie hierna goed uit. Doelpunten van Paul Schimmel, Manfred van Erp (drie stuks) en Haji Hajzar zorgden voor een 5-1 tussenstand, waarna Marijn van der Heijden voor 5-2 tekende. Toen na zestien minuten de vijfde speler zich in de zaal meldde kon ZVV aan een inhaalslag beginnen, en hoe! Bij rust stond het op een 5-6 voorsprong, en in de tweede helft was deze binnen vier minuten al naar 5-9 gebracht. De wedstrijd die inmiddels geen wedstrijd meer was, werd uiteindelijk acht minuten voor tijd afgefloten i.v.m. blessures bij Dollevoet. De winnaar was op dat moment allang bekend, en hierdoor gaat de stand van dat moment de boeken in als uitslag: 5-10.

Bouwbedrijf Timmers BV en Colorado wisten in de wedstrijd hierna wat hen te doen stond. Een overwinning zou een van beide ploegen namelijk op gelijke hoogte brengen met voorlopig periodekoploper ZVV. In eerste instantie leek Colorado hiervoor de beste papieren te hebben. Het spel ging in deze spannende en sportieve wedstrijd gelijk op, maar Tom Passon en William van de Hout brachten hun ploeg op een 2-1 voorsprong bij rust. Voor Timmers had tot dan toe enkel Enrico Zondag gescoord, maar in de tweede helft werd echter alsnog orde op zaken gesteld. Lawrence Heijmans, Christian Quaadvlieg en Sander Steenbakkers brachten de eindstand op 2-4. Met deze overwinning neemt Timmers voorlopig afstand van Colorado, op zowel de algemene rangschikking als de periodestand.

De nog altijd ongeslagen koploper FC Bachus had op donderdagavond weinig moeite met het laaggeklasseerde Kroezen Verzekeringen. Tot aan de rust konden ze nog aardig partij geven (3-1), maar na rust zette Bachus even aan en liepen zij direct uit naar 7-1. Uiteindelijk werd de wedstrijd makkelijk uitgespeeld zonder dat de ruime overwinning in gevaar kwam (8-3). Patrick Mulders maakte na een lange tijd vol blessures een prima rentree bij FC Bachus. Hun doelpunten kwamen op naam van Hans van Heumen (4), Joris van Oers en Randy van Schijndel (ieder twee).

Bever/Chambers had tegen T.G.O. weer eens de kans om eindelijk een overwinning binnen te slepen. Het was een wedstrijd met twee aanvallende teams die elkaar lieten voetballen, en waarbij T.G.O. continu voor stond. In de tweede helft nam het wat gas terug, met als resultaat het terugkomen van Bever/Chambers tot 3-3. Er werd bloed geroken, maar vlak voor het eind van de wedstrijd trok T.G.O. de winst alsnog naar zich toe. Doelpuntenmakers voor T.G.O.: Ricardo Aguado, Remco Alkemade (2) en Michael Valk. Bram Ploem, Yokito Marghorita en Robert Schapendonk scoorden voor Bever.

T. Pennings/De Bron - DTS Boys was tot slot een belangrijk duel voor beide ploegen. Winst betekende namelijk aansluiting bij de subtop, terwijl men bij een nederlaag voorlopig tevreden moest zijn met een plek in de middenmoot. Een duel tussen een technische ploeg en een team dat het moet hebben van de inzet zijn helaas vaak niet de mooiste wedstrijden, en zo ook ditmaal. Drie gele kaarten ontsierden de af en toe te harde wedstrijd, die via een 2-3 voorsprong voor DTS Boys bij rust eindigde met een 5-3 overwinning voor De Bron. Arda Havar was zoals altijd weer een plaaggeest voor de tegenstander, maar Man of the Match was onbetwist Rudi van der Heijden. De immer sober acterende verdediger tekende eveneens voor twee treffers, en was daarmee uiterst belangrijk voor zijn ploeg!


25-11-2006 | B-POULE | Sportcafé De Hazelaar lijkt hard op weg te zijn naar het kampioenschap in de B-poule. Ook in het zevende competitieduel bleef men namelijk ongeslagen, en de koppositie blijft nog altijd onaangetast. Lasik Centrum kon het de ploeg niet moeilijk maken. Pas bij een 4-0 achterstand kwamen men even voor rust voor het eerst tot scoren, maar tot een ander wedstrijdbeeld leidde dit niet. De Hazelaar liep vrij gemakkelijk uit naar een flinke zege: 9-3. Pleun van Stiphout en de van een blessure teruggekeerde Kevin van Liempd tekenden beiden voor drie treffers.

Bad Brothers startte, zonder vaste goalie Edwin Smolders, furieus tegen outsider Solectron United. Binnen zes minuten brachten Roel van der Krabben en Sander van Beek de ploeg op een 2-0 voorsprong. Halverwege de eerste helft kregen ze echter twee gele kaarten binnen een minuut, maar de verkregen overtalsituatie (5 tegen 3!!) werd door Solectron niet uitgebuit. Ook na rust begonnen de mannen in oranje-zwart erg sterk. Via Erik van Meurs (2x) en Maikel Schippers liep de score binnen tien minuten op naar 5-0, en was de wedstrijd al gespeeld. In de slotfase moest de prima debuterend doelman Jordy Bish alsnog een keer vissen toen Karim Abdellaoui de eindstand op 5-1 bracht. Na een matige start wordt er - onder aanvoering van Mark Lakwijk - met de wedstrijd beter gespeeld, en klimt Bad Brothers langzaam maar zeker op naar de koplopers. Solectron behoudt haar plaats in de middenmoot vooralsnog, maar moet uitkijken dat het niet te ver naar beneden gaat zakken.

Galvin heeft na een flinke dip (drie nederlagen op rij) de draad weer opgepakt. Tegen Café De Linden moest nog wel een achterstand geslikt worden, maar na vijftig minuten was de winnaar toch duidelijk en terecht: 6-1. Spits Marco van Doremalen bracht zijn ploeg met een fraai doelpunt - hard binnenkant paal - op voorsprong, maar moest machteloos toezien hoe deze uit handen werd gegeven. Doelman Joop Savelkouls hield met goede reflexen zijn doel lang schoon, maar ook hij kon de nederlaag niet voorkomen. Toen hij bij een 3-1 achterstand uitviel was het verzet helemaal gebroken, en kon Galvin zelfs uitlopen naar een ruime overwinning. Mark Slagter en Henri aan den Toorn maakten er beide drie.

De 'wedstrijd van de week' was ongetwijfeld die tussen de ouwertjes (die nog altijd liever routiniers genoemd willen worden) van Korsten Verzekeringen en de jonge honden van De Schutskooi. Via Roelof Bout en Dennis van Loon kwamen De Schutskooi al snel op 2-0, maar deze voorsprong werd al even vlug weer uit handen gegeven. Een mooi eigen doelpunt van Maurits van Hooren zorgde wederom voor een achterstand van Korsten, maar toch ging men de rust in met een gelijke stand. In de tweede helft brachten Dennis van Loon en Raymond Reinewald de stand op 3-5, waarna het in de laatste minuut alsnog spannend werd. Onder meer twee doelpunten van Ad van Roosmalen waren echter niet genoeg voor Korsten Verzekeringen, waardoor men alweer de derde nederlaag op rij leed (4-5). De goede competitiestart wordt hierdoor heel snel ongedaan gemaakt. Inmiddels is men weer afgezakt naar de middenmoot, terwijl De Schutskooi zich steviger op de tweede plaats nestelt, en ook goede kansen behoudt op het winnen van de tweede periodetitel.

B.Z.E. - De Kiet was in deze beginfase van de competitie al een waar 'degradatieduel'. Voor rode lantaarndrager De Kiet was het zaak om eindelijk weer eens te winnen, want anders zou het gat toch wel erg groot worden. Desondanks moest men de wedstrijd zonder wissels beginnen én uitspelen, en dat gegeven brak hen uiteindelijk op. Lang ging de wedstrijd namelijk gelijk op (ruststand 1-1), maar tegen het einde kon B.Z.E. de overwinning toch naar zich toe trekken: 3-1. Rogier Schreurs maakte twee goals (en een afgekeurde), en uiteraard was ook uitblinker Hugo Odijk een keer trefzeker.


18-11-2006 | A-POULE | De zevende speelronde in de A-poule werd geopend door Bever/Chambers en Bouwbedrijf Timmers BV. Hun wedstrijd werd er een met heel veel doelpunten. Maar liefst achttien in totaal! Bij rust stond Timmers (via onder meer twee treffers van Sander Steenbakkers en Enrico Zondag) op een 1-5 voorsprong, maar Bever probeerde er na de hervatting alsnog een wedstrijd van te maken. Aan de hand van Bram Ploem (drie goals) kwam men terug tot 5-7, maar de absolute eindsprint werd te laat ingezet. Timmers stond toen namelijk weer op 5-9, en was niet onder de indruk van de doelpunten die in de slotfase nog vielen. Einduitslag 8-10. Het teleurstellende Bever/Chambers voetbalde ook deze keer weer aardig mee, maar wacht desondanks nog altijd op de eerste overwinning.

T.G.O. moest zich vanwege een spelerstekort helaas afmelden voor het treffen met FC Bachus. Het betekende hun eerste verlies, terwijl de koploper hierdoor weer een overwinning kon bijschrijven, en zonder puntverlies bovenaan blijft staan. Ondanks het feit dat Bachus aan de winst op het eigen toernooi een aantal blessuregevallen had overgehouden, was het toch jammer dat ze niet in actie kwamen. Zeker gezien de verhalen die rondgaan in het geruchtencircuit. Naar verluid zal publiekslieveling Tommie de Jong namelijk binnenkort zijn debuut gaan maken bij de sterformatie.

Na de eerste wedstrijd van de week, werd ook Colorado - Dollevoet een duel met genoeg doelpunten. Het verschil tussen beide ploegen was het aantal topschutters. Waar Dollevoet in Robert Nierath (vier treffers) haar doelpuntenmachine had, was Colorado gezegend met twee spelers (Tom Passon en William van den Hout) die ieder vier keer trefzeker waren. Doelpunten van Albert van hamond (twee voor Colorado), Rezan Younis-Ali en Ton van der Heijden (samen drie voor Dollevoet) zorgden uiteindelijk voor de 10-7 eindstand. Colorado doet hiermee goede zaken, vooral voor hun eventuele kansen op de tweede periodetitel. Naast Bever/Chambers heeft ook Dollevoet dit seizoen nog altijd niet gewonnen.

Bij het duel tegen ZVV '72 was het voor DTS Boys zaak om te winnen, om zo op gelijke hoogte te komen met de tegenstander, en aansluiting bij de top te behouden. Het liep echter anders, want ZVV ging met de punten aan de haal. Zij hadden, mede omdat DTS Boys teveel balverlies leed, ook het betere van het spel, en creëerden aanval na aanval. Bij rust stond het op een 1-2 voorsprong, en deze score werd ondanks vele kansen en een paar inzetten op de lat 'slechts' uitgebouwd naar 1-5. Opvallend was dat alle veldspelers - Theo Clevers, Stefan van der Heijden, Marijn Mulders, Marijn van der Heijden en Antoine Roelants - een keer tot scoren kwamen voor ZVV '72.

T. Pennings/De Bron moet het voorlopig stellen zonder de langdurig geblesseerden Kevin van Vught en Giamo Tenlima, maar aangevuld met enkele nieuwe krachten had het weinig moeite met Kroezen Verzekeringen. De laagvliegers gaven goed partij, maar kwamen door vroeg storen haast niet tot aanvallen. Uitblinker Arda Havar maakte voor De Bron het verschil. Hij nam zijn ploeg op sleeptouw en was goed voor maar liefst zes treffers. Goals van Mounir Jouhri, en de debutanten Julien Stundebeek en Koen van Grevengoed brachten de eindstand op 9-2.Mobiele site | © Zaalvoetbal Competitie Rosmalen