Archief

Welkom op de website van de Zaalvoetbal Competitie Rosmalen. Hier vindt u een overzicht van berichten uit ons archief, gerubriceerd per jaar en maand.

 


Seizoenen

2010-2011
2009-2010
2008-2009
2007-2008
2006-2007
2005-2006
2004-2005
2003-2004
2002-2003
Zaalvoetbal Competitie Rosmalen - www.zaalvoetbalrosmalen.nl

Welkom op de website van de Zaalvoetbal Competitie Rosmalen. Hier vindt u altijd het laatste nieuws, de actuele standen, de laatste uitslagen en uiteraard het programma.


INHAAL / OEFEN | 24-02-2007
T.G.O. wint en verliest een keer

Het restant van de week na het lange (en voor velen zware) carnavalsweekend, werd benut door het spelen van enkele inhaalwedstrijden – waarbij twee keer het later ingestroomde T.G.O. in actie kwam - en een oefenduel tussen twee ploegen uit verschillende klasses.

Bouwbedrijf Timmers BV had op de donderdagavond een vrij gemakkelijk avondje. Tot aan de rust (3-1) kon T.G.O. aardig bijbenen in dit competitie-inhaalduel, maar in het tweede stuk maakten zij hun ludieke teamnaam (Totaal Geen Omschakeling) helemaal waar. Timmers liet de score flink oplopen, en bleef net onder de dubbele cijfers steken. Via onder meer drie doelpunten van John Schuurman, en twee van Lawrence Heijmans en Geert Peters won de runner-up afgetekend, met liefst 9-2.

T.G.O. zorgde tegen DTS Boys voor een heel wat spannender wedstrijd dan die van een dag eerder. De nagenoeg ongewijzigde ploeg van T.G.O. had met goed voetbal het wat betere van het spel, maar kon maar moeilijk afstand nemen van de opponent. Na enkele malen op achterstand te zijn gekomen, kwam DTS Boys steeds goed terug in de wedstrijd. Het verdiende hierdoor wel een gelijkspel, maar de rode kaart van Mathieu Meeusen (en de vijf minuten die zijn ploeg hierdoor met een man minder moest spelen) zorgde alsnog voor een nederlaag: 3-4. Aanvoerder Ricardo Aguado was de belangrijkste man van zijn ploeg. Hij scoorde twee van de vier treffers, en zorgde er mede voor dat T.G.O. na de nederlaag ook een keer won deze week.

Tot slot werd een vriendschappelijke wedstrijd ingelast om te zien hoe groot het niveauverschil tussen de A- en B-poule zou zijn. Vooral voor Sportcafé De Hazelaar, de ongenaakbare koploper van de 2e klasse en dus zo goed als zeker aankomend promovendus, was het een mooie graadmeter om te kijken waar ze op dit moment staan. Bever/Chambers, de nummer voorlaatst van de A-poule, had vooraf echter aangegeven haar huid zo duur mogelijk te gaan verkopen.
De Hazelaar gaf in de beginfase verdienstelijk partij aan Bever/Chambers. In de eerste twintig minuten van de wedstrijd bleven de doelpunten uit, maar hierna liep Bever/Chambers rustig uit naar een 0-5 voorsprong. Tijn van de Wiel opende de score, en voor rust maakte Robert Schapendonk er nog 0-2 van. In de tweede helft was het de uitstekende spelende “Schapie” die ook de overige drie goals voor zijn rekening nam. Bij de laatste goal zat weliswaar Yokito Marghorita er nog aan, maar de bal was er anders toch in gegaan. In het begin van de tweede helft kreeg De Hazelaar zeker al kansen om tegen te scoren, maar ze verzuimden deze te verzilveren. Opvallend was vooral dat zelfs sterspeler Kevin van Liempd niet tot scoren kwam tegen de ploeg uit de hoogste klasse. Uiteindelijk kregen ze toch de goal waar ze recht op hadden in deze uiterst sportieve wedstrijd. Maurice van den Bosch was het die voor de 1-5 eindstand zorgde. Opvallend detail: Ivan Parto was de laatste drie wedstrijden van Bever/Chambers van de partij, en…. die werden alledrie gewonnen! Sportcafé De Hazelaar zal balen, maar heeft van deze nederlaag ongetwijfeld veel geleerd.


A-POULE | 17-02-2007
Tweede overwinning voor Bever/Chambers

In de week voorafgaand aan de carnaval namen de tien ploegen uit de A-poule het tegen elkaar op. Bouwbedrijf Timmers BV trapte af tegen Kroezen Verzekeringen, en nam binnen vijftien seconden de leiding. De eerste actie van debuterend doelman Marcel Reuser was dan ook het uit het net halen van de bal. Na doelpunten van Enrico Zondag en John Schuurman leek de wedstrijd al snel beslist, en de 5-2 ruststand deed hetzelfde vermoeden. Uw verslaggever ging echter te vroeg naar huis, want Kroezen zou nog aardig terugkomen! Jeroen Verhallen bracht zijn ploeg met twee treffers terug in de wedstrijd (5-4), maar Timmers maakte er op haar beurt weer 7-4 van. In de slotfase werd het nog even billenknijpen toen Kroezen er weer 7-6 van maakte, maar de drie punten kwamen voor Timmers niet meer in gevaar.

T. Pennings/De Bron had hierna een makkie tegen Dollevoet. Het moest nog wel een 1-0 achterstand slikken (doelpuntenmaker Ton van der Heijden), maar draaide de rollen via goals van Mounir Jouhri, Anthony Gevers en Arda Havar al snel weer om. De voorsprong werd voor rust (3-5) niet meer uit handen gegeven, en in de tweede helft zelfs alleen maar uitgebreid. Mounir Jouhri maakte er met zijn derde van de avond 3-6 van, en Anthony Gevers bracht zijn totaal met de 3-7 en 3-8 ook op drie. Nadat Giamo Tenlima eveneens zijn doelpuntje had meegepikt, mocht Twan Schimmel de eer voor Dollevoet redden: eindstand 4-9.

T.G.O. kon te weinig spelers op de been krijgen om op donderdagavond aan te treden. De wedstrijd werd dus afgeblazen, en de punten gingen gratis en voor niks naar DTS Boys. Hun totaal komt nu in de periodestand op zeven, en daarmee zijn ze een grote kanshebber op de titel die recht geeft op playoff-voetbal.

Colorado, een van de concurrenten, liep in het duel met FC Bachus namelijk tegen een nederlaag op. Na de 0-1 ontving men wegens commentaar een gele kaart, en viel in de ondertalsituatie ook nog 0-2. In de tweede helft ging Colorado minder praten en meer voetballen, met als resultaat het knap terugkomen tot 3-4. Verder kwam de ploeg - ondanks dat ze het eigenlijk wel verdienden - echter niet, waardoor Bachus de twaalfde opeenvolgende overwinning van het seizoen binnenhaalde. Benieuwd of ze deze succesreeks kunnen doorzetten zonder doelman en publiekslieveling Jaber Herman.

ZVV' 72, de nummer twee van boven, speelde tegen Bever/Chambers, de nummer twee van onder. Het verschil op de ranglijst was maar liefst twintig punten, maar dit was in het veld niet te zien. In de vijfde minuut was het Bram Ploem die Bever op voorsprong zette, en een minuut later maakte Robert Schapendonk er zelfs 0-2 van. Het hardwerkende ZVV '72 kwam terug tot 1-2, maar Bever/Chambers bleef het betere van het spel houden. Robert Schapendonk en Tijn van de Wiel brachten de ruststand dan ook op 1-4. Een kwartier na rust zette Bram Ploem de 1-5 op het scorebord, en leek de wedstrijd gespeeld. ZVV '72 kwam echter terug in de wedstrijd en scoorde via Antoine Roelants en Theo Clevers 2-5 en 3-5. Enkele minuten voor tijd maakte Tijn van de Wiel de beslissende 3-6 voor Bever, waarmee een belangrijke overwinning (de tweede op rij, én in totaal) werd binnengehaald in de strijd om degradatie.


B-POULE | 10-02-2007
Eerste nederlaag voor Sportcafé de Hazelaar

Lasik Centrum speelde volgens eigen zeggen weer eens ouderwets vreselijk slecht tegen De Kiet. Een blessure zorgde er in de tweede helft voor dat de wedstrijd zonder wissel uitgespeeld moest worden, en wellicht was dat er de reden van dat Lasik zich in de slotfase gewonnen moest geven. Lang hield het namelijk stand, maar drie minuten voor het eindsignaal viel alsnog de beslissende 2-4. Het was Paul Langenberg die met zijn tweede treffer van de avond voor de beslissing zorgde, waarna Eric Voss (eveneens met zijn tweede) de eindstand op het bord zette. Lasik Centrum - De Kiet eindigde derhalve in een terechte 2-5 overwinning voor de nummer laatst.

Café de Linden dacht dat de overwinning op B.Z.E., bij een 4-1 en 5-2 tussenstand, in de knip zat. Marco van Doremalen maakte het verschil met een glaszuivere hattrick. Een gele kaart voor De Linden, en de ondertalsituatie die daaraan gekoppeld was, bracht echter alsnog roet in het eten. Het werd 5-3, B.Z.E. gooide er een schepje bovenop, en won uiteindelijk verdiend met 5-7! Martijn van Vught was belangrijk met vier goals, Rogier Schreurs maakte er twee.

Het was door de hevige sneeuwval nog even onduidelijk of Solectron United wel zou aantreden tegen Korsten Verzekeringen, maar toen de wedstrijd om tien uur aanving, bleken er maar liefst tien (!!) Solectron-spelers present te zijn. Die tien begonnen wel erg slaperig aan de wedstrijd, want binnen drie minuten was het al 0-2 voor Korsten. Die score werd echter knap omgebogen in 4-2, via onder meer drie doelpunten van de onlangs aangetrokken Edin Husicic. Waar met name Jeroen van Hooren zijn ploeg met goed keeperswerk op de been hield, bracht Marc-Jan Coppens hen weer in de wedstrijd. Good old Jan van den Boogaard bleek in de laatste drie minuten goud waard voor Korsten; met twee puntgave treffers draaide hij de score om in 4-5!

Bad Brothers had tot aan het laatste moment de hoop toch te kunnen aantreden tegen Galvin, maar moest tot hun grote spijt alsnog afmelden. Dat de ploeg grotendeels bestaat uit FC Den Bosch-gerelateerde spelers bleek deze avond een grote zwakte. Een reglementaire 3-0 zege voor concurrent Galvin was het gevolg. Die ploeg had liever gevoetbald, maar lijkt op deze manier wel feilloos op het periodekampioenschap af te stevenen.

De topper van de week was bewaard tot het laatst. De Schutskooi zou aantreden tegen Sportcafé de Hazelaar, en ging nadrukkelijk voor een stunt. De Hazelaar was na elf wedstrijden namelijk nog altijd zonder puntverlies, maar stond desondanks al vroeg in de wedstrijd op een ruime achterstand. Twee doelpunten van Benjamin van den Broek leidden de schiettent in. Via Koen Meulensteen, een eigen doelpunt, en topscorer Dennis van Loon, stond het na tien minuten zelfs al 5-0!! De Hazelaar-koppen gingen naar beneden, de verwijten vlogen over en weer, en de wedstrijd leek al na tien minuten compleet verloren. Voor rust kwam men nog wel terug tot 5-2, maar de 'thuisploeg' bleef - mede dankzij doelman Sander van Geel, en zijn engeltje op de lat - in de tweede helft telkens achter de feiten aan lopen. In de slotminuut bekroonde De Schutskooi deze fraaie overwinning met een prachtig uitgespeeld doelpunt, afgerond door Rob van Geel. De ploeg won hierdoor met maar liefst 9-5!


A-POULE | 03-02-2007
Jaber Herman mist kampioenschap FC Bachus

DTS Boys trapte wat later af tegen Dollevoet omdat er geen scheidsrechter aanwezig was, maar dankzij kordaat optreden van Robbert de Boer werd er toch gevoetbald. Voor Dollevoet pakte dit wederom niet best uit, want in de elfde wedstrijd van het seizoen werd alweer de tiende nederlaag geleden. DTS Boys won mede dankzij twee goals van Angelo Stové en Maickel den Teuling met 7-2, en behoudt daarmee aansluiting bij de grote middenmoot.

T.G.O. - Bouwbedrijf Timmers BV werd geleid door Twan Voets, en eindigde zonder noemenswaardige gebeurtenissen in 3-7. Sander van de Hout en John Schuurman tekenden beiden voor twee goals, Lawrence Heijmans, Geert Peters, en Sander Steenbakkers scoorden alledrie een keer. Opvallend was dat de normaal toch aardig productieve Enrico Zondag deze wedstrijd als enige Timmers-speler niet tot scoren kwam. De doelpunten van Jeroen van Hoof, Michael Valk en Jaap Veen waren niet genoeg voor T.G.O., dat na een sterk begin meer en meer begint te zakken op de ranglijst. Inmiddels is de ploeg al gedaald naar de achtste plaatst.

ZVV '72 - FC Bachus was de absolute topper van de week. Om de competitie nog enigszins spannend te houden, móest nummer twee ZVV namelijk winnen van de ongeslagen koploper. Bachus besliste het duel - en daarmee het kampioenschap - echter al vroeg in de wedstrijd. Via een doelpunt van Joris van Oers, en een wonderschone lob van Hans van Heumen, stond al snel 0-2 op het scorebord. Goals van opnieuw Van Heumen, en Randy van Schijndel (die de bal met zijn chocoladebeen in het doel wist te werken) brachten de ruststand zelfs op 0-4, en duidelijk was op dat moment dat ZVV '72 haar minimale titelkansen nu echt compleet had verspeeld. Zonder wissels gingen ze echter alsnog vol op de aanval spelen, maar aan de stand zou niets meer veranderen. Jaber Herman bekroonde zijn afscheidswedstrijd (er wordt gesproken over een transfer naar een Spaanse topclub) dan ook met het houden van de nul. Het zal FC Bachus de nodige moeite gaan kosten om een vergelijkbare doelman te vinden voor de komende periode.

T. Pennings/De Bron kon ondanks nieuwe aanwinst Abdelmajid Abdellaoui geen potten breken tegen Bever/Chambers. Die ploeg had namelijk van hun technisch directeur te horen gekregen dat, wanneer er opnieuw niet gewonnen zou worden, op zoek gegaan zou worden naar een compleet nieuwe spelersselectie. Deze opmerking bleek niet aan dovemansoren gericht, want prompt werd door Bever/Chambers de eerste overwinning van het seizoen behaald: 11-5. Robert Schapendonk en Bram Ploem namen hun ploeg op sleeptouw. De absolute uitblinkers waren respectievelijk goed voor maar liefst zes en vijf treffers. Ook Mounir Jouhri van De Bron kende een prima avond. Hij tekende voor vijf en daarmee álle treffers van zijn team, maar had ongetwijfeld liever gezien dat zijn ploeg had gewonnen.

Kroezen Verzekeringen verloor na zes nederlagen op rij, nu alweer voor de vierde aaneengesloten keer níet. Colorado moest het zonder keeper doen, en had mede daardoor de nodige moeite met de opponent. William van de Hout scoorde drie keer voor Colorado, Jeroen Verhalen maakte er twee voor Kroezen. Zijn ploeggenoot Paul Eerhart ontving twee gele kaarten, en verliet de zaal met de nodige wanklank. Een smet op deze spannende wedstrijd, die geen winnaar kende: 5-5. 


Mobiele site | © Zaalvoetbal Competitie Rosmalen