Archief

Welkom op de website van de Zaalvoetbal Competitie Rosmalen. Hier vindt u een overzicht van berichten uit ons archief, gerubriceerd per jaar en maand.

 


Seizoenen

2010-2011
2009-2010
2008-2009
2007-2008
2006-2007
2005-2006
2004-2005
2003-2004
2002-2003
Zaalvoetbal Competitie Rosmalen - www.zaalvoetbalrosmalen.nl

Welkom op de website van de Zaalvoetbal Competitie Rosmalen. Hier vindt u altijd het laatste nieuws, de actuele standen, de laatste uitslagen en uiteraard het programma.


27-01-2007 | B-POULE | Café De Linden kon bij een overwinning op gelijke hoogte komen, dus had middenmoter Korsten Verzekeringen de nodige moeite met haar tegenstander. Desondanks werd toch een verdiende overwinning binnengehaald. Na de 0-1 achterstand is de ploeg niet meer in serieuze problemen geweest. Nadat de score nog voor rust was omgedraaid naar 2-1, kwam Korsten in de tweede helft namelijk niet meer op achterstand. Uiteindelijk werd het 5-3, en waren vooral de doelpuntenmakers van Korsten opmerkelijk. Maurits van Hooren (bijna 60) en Paul Berendsen (volgende week 55) zijn namelijk beiden zeer zelden doeltreffend, maar scoorden in deze wedstrijd allebei een keer!

Lasik Centrum slaagde er, na een 2-4 voorsprong bij rust, in om alsnog met 10-7 te verliezen van Solectron United. De verdediging hield in de tweede helft volledig open huis. Keerpunt was het missen van twee hele grote kansen door Ernst van Nieuwburg en Frank Verbiessen bij een 7-5 achterstand. Op dat moment had Lasik weer aan kunnen klampen, maar waar ze eerder in de wedstrijd nog scoorden, faalden beide spelers op dit belangrijke moment. Solectron speelde de wedstrijd hierna vrij eenvoudig uit. Zij moeten het vooral hebben van de talentvolle aanval, waarbij Ugur Selvilli goed was voor drie treffers. Nieuwe aankoop Mimoun Jouhri scoorde er zelfs vijf, allemaal na rust. Het ene doelpunt van Solectron was nog mooier dan het andere.

De wedstrijd tussen De Schutskooi en Bad Brothers was erg beladen, zelfs een heuse derby te noemen. Bad Brothers had na de nederlaag van eerder dit seizoen wat goed te maken, en deed dat deze keer ook. Waar vorige keer De Schutskooi met 5-3 te sterk was, trok nu Bad Brothers aan het langste eind. Na de openingsgoal van Roel van der Krabben en de 2-1 van Sander van Beek, behielden ze de hele wedstrijd lang een voorsprong. Dat hadden ze met name te danken aan doelman Edwin Smolders, die een fantastische wedstrijd keepte. Via een 3-1 ruststand, liep de score na de pauze al snel uit naar 5-1. Het leek even op een (geflatteerde) monsterscore te gaan uitdraaien, maar De Schutskooi bleef tot aan het laatste fluitsignaal knokken. Dit werd beloond met een doelpunt van Dennis van Loon, maar echt blij zal zijn ploeg daar natuurlijk niet mee zijn geweest. Ze verloren immers vrij kansloos, met 5-2.

Wie aan 'scorebordjournalistiek' doet, neemt aan dat Sportcafé de Hazelaar, getuige de 3-8 overwinning, een makkelijke avond had tegen B.Z.E. In de praktijk was het echter een stuk zwaarder. Zonder onder meer de gebroeders Van Liempd, aanvallers Maurice van den Bosch en Rob Slegers, en eerste doelman Wesley Hendriks, bleef het lange tijd spannend. B.Z.E. hield de score tot een kwartier voor tijd op 3-4, en mocht blijven hopen op het tweede puntverlies van de koploper dit seizoen. De Hazelaar voetbalde echter beter, en won dan ook dik verdiend. In de slotfase bood zich zelfs een nieuwe topschutter aan; Jeroen van Dartel tekende in totaal voor maar liefst zes treffers!

De Kiet liet in de laatste wedstrijd van deze speelronde eens te meer zien dat het geen schim meer is van de ploeg die ze ooit waren. Anderhalf jaar geleden werden ze nog kampioen, maar tegen Galvin werd nu alweer de achtste nederlaag van het seizoen geleden. Toen Gert Galiart even voor rust de strijd moest staken vanwege een blessure, stond zijn ploeg al met 0-4 achter. In de tweede helft werd het een onmogelijke opgave om zonder wissel nog iets aan die stand te doen. Galvin behaalde dan ook (weer) een overwinning met dubbele cijfers: 2-10. Paul Langenberg en Hans Blom redden de eer voor De Kiet. Voor Galvin scoorden Henri aan den Toorn en Ad Pennings ieder drie keer, Mark van der Donk en Nico Scheutjens maakten er twee. Hans van Aggelen verzuimde ondanks vele kansen doel te treffen, maar kreeg desondanks (of juist -dankzij) een staande ovatie bij zijn publiekswissel in de laatste minuut.


20-01-2007 | A-POULE | De eerste wedstrijd van de week was die tussen de winnaar van de vorige periode (T.G.O.) tegen ZVV '72, de ploeg die onfortuinlijk net naast deze prijs greep. Door de veldtraining moest T.G.O. veel spelers missen. Het daardoor verzwakte team kon een helft stand houden, maar na rust was het klasseverschil veel te groot. ZVV '72 stond tijdens de pauze op 3-0, en liep in de tweede helft uit naar liefst 11-0. Stefan van der Heijden werd topscorer met vier doelpunten, Henri "Joey" Mulders maakte er drie, en T.G.O. hoopt ongetwijfeld dat ze in de volgende wedstrijd - tegen Timmers - weer met een compleet team kunnen aantreden.

T. Pennings/De Bron moest het de eerste wedstrijd na de reprimandes zonder ondersteuning van het publiek opnemen tegen Colorado. Tom Passon, William van de Hout, en wederom Passon zorgden snel voor 0-3 voor de zwart-witten, maar De Bron gaf niet op. Onder leiding van de nieuw aangestelde coach Marcel Tenlima werd de achtervolging ingezet. Frans van de Broek scoorde nog wel voor Colorado, maar twee doelpunten van Mounir Jouhri en eentje van Anthony Gevers bracht de ploeg nog voor rust weer helemaal terug in de wedstrijd. Ook in de tweede helft bleef De Bron echter steeds achter de feiten aan lopen. Debuterend doelman Nicky van den Dungen (opmerkelijk genoeg in de eerste competitiehelft nog het doel verdedigend van de tegenstander) kon ondanks goed keeperswerk niet voorkomen dat Colorado er met de winst vandoor ging. Anthony Gevers bracht De Bron met zijn tweede en derde doelpunt wel tot twee keer toe terug in de race, maar zelfs het inbrengen van smaakmaker Arda Havar (een minuut of tien voor tijd) had niet het gewenste resultaat. Colorado pakt met deze 5-6 overwinning belangrijke punten, en vindt zich terug op de vierde plaats.

Bouwbedrijf Timmers BV moest, na de teleurstelling over de nederlaag (zonder te spelen) tegen FC Bachus, winnen van DTS Boys om nog enigszins aansluiting met de koploper. Dit was echter makkelijker gezegd dan gedaan. Een voorsprong werd namelijk tot twee keer toe ongedaan gemaakt, en in de slotminuut voor rust kwam DTS Boys zelfs voor de eerste maal op voorsprong. Drie minuten in de tweede helft werd het voor de derde en laatste keer gelijk; er werd hierna niet meer gescoord, en 3-3 bleek de eindstand. Maickel den Teuling maakte er twee voor DTS Boys, en opmerkelijk was daarnaast het scoren van doelman Ad Sluiter (Timmers).

Kroezen Verzekeringen lijkt op dreef te raken. Na de overwinningen op T.G.O. en Bever/Chambers, was het deze keer Dollevoet dat met 10-6 aan de zegekar werd gebonden, en de derde winstpartij op rij was een feit. Oudgedienden Gerrie Schaap en Twan van Rixtel (beiden goed voor een treffer) zagen toe hoe de jonge garde voor de hoge doelpuntenproductie zorgde: Tom Parijs en Jeroen Verhallen scoorden drie keer, en Paul Eerhart maakte er twee. Drie doelpunten van Robert Nierath waren niet genoeg voor Dollevoet, dat met een schamel puntje nog altijd onderaan blijft staan.

FC Bachus had volop vertrouwen om de tiende opeenvolgende overwinning van het seizoen te behalen tegen Bever/Chambers, en maakte dit vertrouwen ook waar. Het werd 5-10 en Bachus blijft nog altijd zonder puntverlies. Doelpuntenmakers en scoreverloop zijn helaas onbekend.


13-01-2007 | B-POULE | Het zou een belangrijke speelronde worden in de strijd om het kampioenschap van de B-poule. Allereerst moest De Schutskooi om aan te blijven haken bij de koploper 'gewoon' winnen. Zij hadden echter een lastige kluif aan Solectron United. Rudi Kroon bracht de ploeg nog wel op voorsprong, maar Nick Hormes en Ugur Selvili draaiden de rollen om. Op slag van rust zette Roelof Bout de op dat moment terechte tussenstand op het bord: 2-2. Met liefst vier wissels op de bank werd in de tweede helft de druk opgevoerd, en met succes. De kwetsbaarheid in de defensie van Solectron werd prima uitgebuit, en de wedstrijd eindigde vrij eenvoudig in het voordeel van De Schutskooi: 3-5.

Galvin - B.Z.E. mocht qua scoreverloop de naam wedstrijd niet dragen, maar ging in de praktijk toch wel aardig gelijk op. B.Z.E. stuitte echter telkens op de verdediging of doelman Erwin van der Biezen (die knap de nul hield), terwijl Galvin ondanks vele puike reddingen van Hans van Vught flink aan het doelsaldo werkte. Ver voor rust (6-0) was het gat al geslagen, en in de tweede helft werd dat alleen maar vergroot, naar 14-0 maar liefst. Topscorers waren Mark van der Donk (allemaal na rust) en Henri aan den Toorn met ieder vier treffers. Hans van Aggelen kwam met drie goals aardig in de buurt, maar kon zich niet meten met de twee echte goalgetters.

Lasik Centrum boekte op donderdagavond een fraaie 4-3 zege op Korsten Verzekeringen. Bij rust leidde laatstgenoemde ploeg nog met 2-3, maar zij praatten zichzelf uit de wedstrijd. Lasik bleef doorvoetballen, en wist de achterstand knap om te buigen in winst. De jarige (en steeds jonger wordende) Ton Gofers gaf zichzelf een prachtig cadeau; hij scoorde maar liefst drie van de vier Lasik-doelpunten. Het advies van zijn teamgenoten luidde: "stoppen op je hoogtepunt!".

Tegen Café De Linden was het na meer dan een half seizoen toch eindelijk zover. De eerste overwinning van het seizoen voor De Kiet! En het werd via doelpunten van Gert Galiart (4), Paul Langenberg (2), Geert van de Cruijssen en Eric Voss niet zomaar een overwinning, maar meteen een echte monsterzege: 8-0. Complimenten voor de mannen van De Linden, die sportief bleven voetballen, en ongetwijfeld nog altijd vrij tevreden zullen zijn met de 7e plaats die ze momenteel bezetten. De Kiet staat nog wel onderaan, maar de beer die zich lange tijd in een winterslaap begaf, lijkt eindelijk los te komen. Gaan ze nog stunten in het verdere verloop van de competitie..?

De topper van de week werd bewaard tot het laatst. Nummer een Sportcafé de Hazelaar trof namelijk Bad Brothers, en de taak voor de runner-up was hierbij duidelijk: winnen, en de titelstrijd zou weer compleet opengaan. Onder belangstelling van meerdere titelconcurrenten zou het echter, alle goede bedoelingen ten spijt, heel anders gaan lopen. Binnen de minuut was het al 1-0, en Bad Brothers was niet bij machte om hierna serieus terug in de wedstrijd te komen. Twee doelpunten van Freek van Osch en een hele fraaie van Michael van Liempd zorgden zelfs voor een 4-0 ruststand. Na rust probeerde Bad Brothers het nog wel, maar ze kwamen niet door de Hazelaar-muur heen. Vijf minuten voor tijd maakte Kevin van Liempd er met zijn tweede treffer van de avond 5-0 van, waarna Mark Lakwijk in de laatste minuut nog enigszins de eer redde voor Bad Brothers. De Schutskooi is met deze uitslag de nieuwe nummer twee. Het gat bedraagt echter al zes punten, Galvin volgt op zeven en Bad Brothers daalt naar de vierde plaats. Zij moet nog negen punten zien goed te maken…


06-01-2007 | A-POULE | De ploegen in de A-poule moesten wachten tot 2007, alvorens zij de eerste competitiehelft zo goed als konden afronden. Veel gegadigden (maar liefst 6 van de 10) waren nog altijd in de race, maar na een turbulente week zou dan toch de periodewinnaar bekend zijn.

Met alleen nog een theoretische kans op die titel konden de mannen van T. Pennings/De Bron op volle oorlogssterkte aantreden tegen ZVV '72. Kevin van Vught en Giamo Tenlima maakten na twee maanden blessureleed hun rentree. De nummer twee van de competitie moest zonder wissels toezien hoe diezelfde Tenlima en Van Vught voor respectievelijk 1-0 en 2-0 tekenden. De sterk debuterende Anthony Gevers (vorig seizoen nog actief voor de tegenstander) maakte 3-0, waarna de moegestreden ZVV '72-aanvallers afgelost konden worden door de zojuist gearriveerde gebroeders Buitenkamp. Dit bleek niet zonder succes, want nog voor rust werd de flinke achterstand teruggebracht tot 3-3! Doelman Koen Duyx van De Bron hield zijn ploeg in de beginfase van de tweede helft op de been, totdat aan de andere kant een mooi uitgespeelde aanval voor 4-3 zorgde. Boy Gevers scoorde zelfs voor 5-3, en omdat ZVV '72 hierna op zoek moest gaan naar de aansluitingstreffer, kon De Bron dankbaar gebruik maken van de geboden ruimte. Anthony Gevers en Mounir Jouhri vergrootten de voorsprong, maar wat twee minuten voor het eindsignaal gebeurde, hoort duidelijk niet op het zaalvoetbalveld thuis. Vanwege wanordelijkheden moest de wedstrijd helaas voortijdig afgebroken worden, en zal er een 7-3 overwinning voor T. Pennings/De Bron de boeken in gaan.

Toen de gemoederen weer bedaard waren, trapten de volgende ploegen af, en zorgde Bever/Chambers voor dezelfde cijfers als een wedstrijd eerder. Deze waren echter (zoals eigenlijk al het hele seizoen) in hun nadeel. De mix tussen oud en jong van Kroezen Verzekeringen pakte deze keer namelijk weer prima uit. De routine van Patrick Stoop, Martin van Kampen en Gerrie Schaap, zorgde ervoor dat de jeugdige Mark Hendriks, Paul Eerhart en Jeroen Verhallen voor de doelpunten konden zorgen. Het resultaat was een 7-3 overwinning, wat de tweede overwinning op rij voor de ploeg betekende. Twee doelpunten van Robert Schapendonk, en een van Yokito Marghorita waren voor Bever/Chambers niet genoeg.

DTS Boys maakte een erg goede start tegen Colorado, en leek na drie verliespartijen op rij weer eens naar een overwinning te gaan. Het doelpunt na al drie minuten van Maikel Passon bleek echter geen garantie op een goede afloop. William van de Hout zorgde namelijk een kleine tien minuten later voor 1-1, waarna Maickel den Teuling en Frank van den Broek voor een 2-2 ruststand tekenden. De tweede treffer van William van de Hout, even na de pauze, bleek uiteindelijk de winnende. DTS Boys was niet meer bij machte om de gelijkmaker achter doelman Kees van de Hout (57) te deponeren, uitslag 2-3 in het voordeel van Colorado.

T.G.O. kwam op vrijdagavond voor een lekker potje zaalvoetbal, maar trof in tegenstander Dollevoet een erg slechte. Zij hadden het namelijk te druk met praten, en vergaten daardoor te voetballen. Met name het aanvalsduo Manfred van Erp en Harm Pennings was in vorm, qua praten althans. Dat T.G.O. ondertussen uitliep naar een monsterscore leek hen niet te deren. Ze lieten de tegenstander zelfs, zonder hen een strobreed in de weg te leggen, naar het doel lopen. Al met al een schandalig optreden van Dollevoet, dat werd afgesloten met een 4-18 overwinning voor T.G.O., wat later nog een staartje zou krijgen.

Bouwbedrijf Timmers BV had tot slot helaas niet genoeg spelers om (te proberen) FC Bachus het eerste puntverlies toe te brengen. De koploper schrijft wederom gratis punten bij, loopt er drie uit op de twee directe concurrenten, en lijkt daarmee hard op het kampioenschap af te stevenen.

Hiermee werd ook beslag gelegd op de tweede periodetitel, maar aangezien ze er al een op zak hebben, zal deze naar de nummer twee gaan. Met 9 punten uit 4 wedstrijden maakten hier maar liefst vijf teams aanspraak op, te weten: Colorado, T. Pennings/De Bron, T.G.O., Bouwbedrijf Timmers BV en ZVV '72. Ondanks het verlies leek laatstgenoemde ploeg - dankzij het erg goede doelsaldo - de belangrijkste kandidaat. Door de wanprestatie van Dollevoet, ging de tweede periode echter alsnog naar een andere ploeg. T.G.O. (dat haar doelsaldo even opkrikte met +14) is de lachende derde, maar had deze prijs ongetwijfeld liever op een andere manier willen behalen. Desalniettemin, proficiat en succes in de play-offs! 


Mobiele site | © Zaalvoetbal Competitie Rosmalen