Archief

Welkom op de website van de Zaalvoetbal Competitie Rosmalen. Hier vindt u een overzicht van berichten uit ons archief, gerubriceerd per jaar en maand.

 


Seizoenen

2010-2011
2009-2010
2008-2009
2007-2008
2006-2007
2005-2006
2004-2005
2003-2004
2002-2003
Zaalvoetbal Competitie Rosmalen - www.zaalvoetbalrosmalen.nl

BEKER A-POULE | 02-06-2007
FC Bachus pakt met beker alsnog een prijs

Na het op desastreuze wijze weggeven van het kampioenschap, mocht FC Bachus in de halve finale van de 'play-offs' op zoek gaan naar eerherstel. Tegenstander was DTS Boys, dat zich voor het toetje had geplaatst door de derde periodetitel verrassend te winnen. Bachus maakte haar bedoelingen al snel duidelijk, want vanaf de aftrap werd de aanval gezocht. Via twee doelpunten van Hans van Heumen en Joris van Oers liep men uit naar een 4-0 voorsprong, waarna DTS Boys pas iets terug kon doen. De doelpunten van Henri den Teuling en Angelo Stoové waren niet voldoende voor een plaats in de finale. Uitslag 4-2 in het voordeel van FC Bachus.

T.G.O. - ZVV '72 was de andere halve finale, en beide ploegen bleken aan elkaar gewaagd. ZVV bleek de boel echter te besodemieteren, door twee onrechtmatige spelers op te stellen. Hierdoor kon de scheidsrechter niet anders dan tijdens de rust het duel definitief te staken. De reglementaire 3-0 overwinning ging naar T.G.O., dat het op de laatste speelavond van het seizoen op mocht gaan nemen tegen FC Bachus.

In de week voorafgaand aan de finale bleek het duel in ieder geval op internet flink te leven. Beide ploegen vertelden vol voor de winst te gaan, en dat bleek ook in de praktijk het geval. FC Bachus kwam voor een goedgevulde tribune het best uit de startblokken, en kwam via Hans van Heumen en Mourad Demnati op een 2-0 voorsprong. Maar T.G.O. bleef in de wedstrijd, en Jeroen van Hoof kon uitgerekend in ondertalsituatie de aansluitingstreffer binnenschieten. Binnen de minuut nam Bachus alweer afstand via Ricardo van Schijndel, maar ook T.G.O. was weer snel met het antwoord: 3-2 door Maikel Passon. Direct na rust vergrootte Demnati de voorsprong, en Hans van Heumen leek de wedstrijd op slot te zetten met zijn tweede treffer (5-2). Ricardo Aguado bracht de spanning echter in dezelfde minuut weer terug, en toen ook Coen van Overbeek scoorde werd het billenknijpen voor Bachus. Met pijn en moeite (en dankzij prima keeperswerk van Jan Maas) werd de voorsprong echter over de streep getrokken. De dubbel is het niet geworden, maar FC Bachus heeft toch een prijs te pakken. Ook T.G.O. bleek ondanks de verloren wedstrijd in de prijzen te zijn vallen. Onder groot enthousiasme werd tijdens de aansluitende feestavond de Fair Play Cup ontvangen. Beide ploegen van harte proficiat!


FC Bachus, bekerwinnaar A-poule 2006/2007


BEKER B-POULE | 02-06-2007
Bad Brothers verrassend maar terecht bekerwinnaar

Kampioen SC de Hazelaar, dat al in de eerste periode haar play-off-deelname wist veilig te stellen, moest het in de halve bekerfinale opnemen tegen Galvin. Die hadden op hun beurt de laatste vijf wedstrijden al niet meer weten te winnen, waardoor het duel werd ingegaan met ultraverdedigend voetbal. De Hazelaar mocht het spel maken, en zette de opponent volledig vast op eigen helft. Tot al te veel uitgespeelde kansen leidde het niet, maar toch was de voorsprong bij rust (2-0) volledig terecht. Na rust besliste Michael van Liempd het duel met twee treffers op rij, en liep men zelfs uit naar 6-0. Het mooiste doelpunt van de avond werd gemaakt door wie anders dan Kevin van Liempd. Zelfs "alleskunner" Mark van der Donk kon deze prachtig uitgespeelde aanval (die begon met een kopbal van doelman Wesley Hendriks) niet stoppen. Voor Galvin redden Henri aan den Toorn (die na lange tijd eindelijk weer eens wist te scoren) en Paul van der Doelen in de slotminuten de eer: 6-2. De Hazelaar plaatste zich desondanks gemakkelijk voor de bekerfinale.

Bad Brothers - De Schutskooi was meer dan een strijd om een plaats in die finale. Op leven en dood is misschien wat overdreven, maar het kwam toch zeker in de buurt. Via treffers van Roel van der Krabben nam Bad Brothers snel een voorsprong tegen de oud-teamgenoten, die via Dennis van Loon ook weer vlug terug in de wedstrijd kwamen. Opnieuw Van der Krabben en een benutte vrije trap voor De Schutskooi zorgden hierna voor een 3-2 ruststand, waarmee het nog alle kanten op kon. Erik van Meurs was de eerste doelpuntenmaker na de bankwissel, maar via Marcel den Dekker en wederom topscorer Dennis van Loon kwam De Schutskooi op gelijke hoogte (4-4). Mark Lakwijk werd uiteindelijk het goudhaantje. Hij schonk met zijn goaltje Bad Brothers een plaats in de finale, en liet daardoor een hevig balend De Schutskooi achter. De gewonnen Fair Play Cup bleek een schrale troost voor de groenen, die ondanks alles toch zeker mogen terugkijken op een prima eerste seizoen!

Met het kampioenschap en de gemakkelijke overwinning op Galvin in het achterhoofd, ging SC de Hazelaar als torenhoge favoriet de bekerfinale tegen Bad Brothers in. De dubbel ging wel even binnengehaald worden, zo was de algemene gedachte. Er was echter buiten een vroeg offensief van Bad Brothers gerekend. Binnen enkele minuten stond het (na doelpunten van Erik van Meurs en Roel van der Krabben) 2-0, en daardoor liep De Hazelaar al direct achter de feiten aan. Het niveau van eerder die week werd nimmer gehaald, en Bad Brothers speelde simpelweg beter. De Hazelaar kwam nog wel op gelijke hoogte, maar verloor door doelpunt van playoff-topscorer Van der Krabben terecht (3-2). Bad Brothers won zo, na de sportiviteitsprijs in het vorige seizoen, ook dit jaar een prijs. Gefeliciteerd met de bekerwinst!


Bad Brothers, bekerwinnaar B-poule 2006/2007Mobiele site | © Zaalvoetbal Competitie Rosmalen