Archief

Welkom op de website van de Zaalvoetbal Competitie Rosmalen. Hier vindt u een overzicht van berichten uit ons archief, gerubriceerd per jaar en maand.

 


Seizoenen

2010-2011
2009-2010
2008-2009
2007-2008
2006-2007
2005-2006
2004-2005
2003-2004
2002-2003
Zaalvoetbal Competitie Rosmalen - www.zaalvoetbalrosmalen.nl

B-POULE | 26-05-2007
De Schutskooi winnaar van de 4e periodetitel

Lasik Centrum moest het in haar laatste wedstrijd van het seizoen opnemen tegen Bad Brothers. Die hadden te kampen met een aantal afmeldingen, en besloten daarom speciaal voor deze wedstrijd een nieuweling in te schrijven, "want wij willen boven de Schutskooi eindigen". Of het door de inbreng van Martijn Donkers kwam is onbekend, maar gewonnen werd er wel. En - mede dankzij zijn drie treffers - vrij gemakkelijk zelfs, met 2-9. Al bij rust was het gat geslagen (0-4). Lasik was simpelweg niet bij machte om voldoende tegenstand te bieden. In de tweede helft wisten Joop Donkers en Ernst van Nieuwburg de eer te redden, maar de seizoensafsluitende nederlaag was onafwendbaar. Bad Brothers eindigt met deze overwinning op de tweede plaats, Lasik moet het (na louter nederlagen in het vorige seizoen!!) doen met twintig punten, en een prima zesde plaats.

Voor Café de Linden ging de laatste wedstrijd helaas niet door. Solectron United verscheen met slechts drie spelers in de Hazelaar, en kon daarom niet aantreden. De reglementaire overwinning zorgde op de laatste speeldag nog voor een verschuiving op de ranglijst. De Linden komt uit op plaats zeven, en Solectron United werd verstoten naar de achtste plek.

De Kiet had - ongeacht het resultaat - de rode lantaarn al op zak, maar zorgde desondanks voor een regelrechte stunt. Kampioen SC de Hazelaar werd dankzij doelpunten van onder meer Gert Galiart, René van der Velden en Erik van Peursem met 4-3 verslagen! Lange tijd ging het gelijk op, met telkens De Kiet dat op een minimale voorsprong stond. In de slotfase van het duel tekende Rob Slegers (met de 100e seizoenstreffer van zijn ploeg) voor 3-3, maar het slotaccoord was voor Peter van de Plas die de winnende binnenschoot.

Korsten Verzekeringen moest het tegen Galvin doen zonder wisselspelers, en liet de tegenstander dan ook slim het spel maken. Galvin had daar de nodige moeite mee, en keek (na een snelle tegentreffer) de hele wedstrijd tegen een achterstand aan. De 5-3 ruststand leek nog wel goedgemaakt te kunnen worden, maar het hechte Korsten-collectief gaf ook na de hervatting geen krimp. De overwinning werd ondanks verwoedde pogingen van Galvin knap binnengesleept. Zelfs het inbrengen van stormram Van Aggelen in de spits mocht niet baten. Kansloos werd er verloren met 7-5. De trotse winnaar van de derde tussentijdse prijs wist in het laatste periode geen enkele overwinning te behalen.

B.Z.E. nam niet bepaald afscheid in stijl van de Rosmalense competitie. Tegen het op een overwinning gebrande De Schutskooi moest een ruime nederlaag geslikt worden: 10-2. En dat terwijl ook B.Z.E. nog kans maakte op de laatste periodetitel. De winnende ploeg van dit duel zou die prijs namelijk pakken. Bij De Schutskooi leefde dit feit veel meer, en zij gingen dan ook terecht met een seizoensverlenging naar huis. Meest waardevolle spelers waren Rob van Geel en Dennis van Loon, met beide drie treffers. Marcel den Dekker tekende voor twee doelpunten, en ook Roelof Bout maakte er een. De Schutskooi bleek de terechte winnaar van periode nummer vier! Wij bedanken tot slot uiteraard B.Z.E. voor alle jaren dat zij met plezier hebben meegespeeld in onze competitie. Rogier Schreurs en Paul van Helvoort zorgden met hun doelpunten voor de laatste wapenfeiten van de ploeg die door het leven ging als "Beter Zonder Evert".


De Schutskooi, winnaar 4e periode B-poule


B-POULE | 12-05-2007
Lasik Centrum vecht zich naar gelijkspel

Korsten Verzekeringen - B.Z.E. was een leuke en sportieve wedstrijd met een terechte uitslag. Het hele duel lang waren beide ploegen aan elkaar gewaagd, en dat kwam ook tot uitdrukking in het scoreverloop. Martijn van Vught zorgde voor 0-1, waarna Ron Coolen (Korsten) en Paul van Helvoort voor de 1-2 ruststand zorgden. Ook in de tweede helft ging het steeds om en om, met een hoofdrol voor Martijn van Vught, die nog drie treffers aan zijn totaal toevoegde. Het slotaccoord was echter aan Jan van den Boogaard. Hij bepaalde met de vijfde gelijkmaker van Korsten Verzekeringen (!!) de eindstand op 5-5.

De Schutskooi kende een makkelijk avondje tegen Café De Linden. Het duel kwam langzaam op gang, maar de 2-0 ruststand (doelpunten Mark de Jong en Dennis van Loon) werd flink uitgebreid naar liefst 7-1. Benjamin van den Broek, Rob van Geel, Roelof Bout en Richard Bout kwamen tot scoren voordat Stan van Lokven de eretreffer voor De Linden wist binnen te schieten. Ook Mark de Jong was na rust nog een keer tot scoren gekomen voor De Schutskooi, maar hij moest de wedstrijd helaas voortijdig verlaten met een lelijke blessure. Voor de groen-witten staat de laatste wedstrijd tegen B.Z.E. in het teken van de vierde periodetitel. Winst is voldoende voor een (play-off)verlenging van het seizoen!

De terugkeer van de jonge garde leek bij Galvin al snel beslissend te worden. Lasik Centrum stond na treffers van Ad Pennings en Mark van der Donk namelijk binnen luttele minuten op een 0-2 achterstand. Het liet zich desondanks niet uit het veld slaan. Frank van der Biezen en Joop Donkers zorgden voor 2-2 tijdens de pauze, en ook na rust bleven ze op de counter loeren. Het duurde tot tien minuten voor tijd voordat opnieuw Van der Donk scoorde, maar Van der Biezen zorgde met ook zijn tweede van de avond kort erna weer voor de gelijkmaker. Toen het vierde doelpunt uitbleef volgde een wanhoopsoffensief van Galvin, dat uitmondde in een niet meer verwacht doelpunt van good old Henny van Uden. Vreugde alom, maar er was buiten Henk-Jan Aarts gerekend. Die zorgde in de absolute slotminuut (na vier rebounds) alsnog voor een zwaarbevochten puntendeling: 4-4. Uit tactische overwegingen was Hans van Aggelen (Galvin) buiten de selectie gehouden. De ingreep was zo succesvol, dat de kans groot is dat hij ook de rest van het seizoen op de bank mag plaatsnemen.

Een continu aanvallend Bad Brothers had het op donderdagavond zwaar tegen De Kiet. De ploeg was heel veel in balbezit, maar wist dit overwicht niet uit te drukken in doelpunten. De 1-0 voorsprong bij rust werd uiteindelijk mager verdubbeld. De drie punten tellen echter net zo hard mee, en de tweede plaats op de ranglijst blijft vooralsnog in handen van Bad Brothers.

Solectron United had het moeilijk tegen Sportcafé De Hazelaar. Het ontbreken van vedette Kevin van Liempd (die later ook schitterde door afwezigheid tijdens de jaarvergadering) onthield de kampioen er niet van om het doelsaldo nog maar eens flink op te schroeven. Halverwege was het gat al geslagen (1-5) en uiteindelijk werd het zelfs 2-8. Daniel Goossens was goed voor de helft van de Hazelaar-productie. Rob Slegers maakte er twee, en ook het verdedigingsduo Michael van Liempd en Jan van der Heijden was samen goed voor twee treffers.

In de week van 21 mei staan de laatste B-poule-wedstrijden op het programma, waarna de play-offs zullen volgen. Op 1 juni zal na de beide bekerfinales het seizoen worden afgesloten met een gezellige feestavond.


A-POULE | 05-05-2007
Bouwbedrijf Timmers op laatste speeldag kampioen!

In het onderlinge duel met FC Bachus, dat het hele seizoen bovenaan stond, heeft Bouwbedrijf Timmers BV zich alsnog tot kampioen weten te kronen. Het duel eindigde in een 4-1 overwinning voor Timmers, dat daaraan precies genoeg had. Op doelsaldo gaat de titel nu naar hen. Eén doelpuntje meer van Bachus had betekent dat zij met het kampioenschap aan de haal waren gegaan.

Vooral voor rust was Bachus geen schim van de ploeg die het hele seizoen de fiere koploper was. Via doelpunten van Lawrence Heijmans, Sander van de Hout en Christian Quaadvlieg kwam Timmers dan ook terecht op een 3-0 voorsprong, die precies genoeg was voor de titel. In de tweede helft maakte Lawrence Heijmans er zelfs 4-0 van, waarna FC Bachus wakker schrok en ten aanval ging. Het resultaat kwam rijkelijk laat, want pas even voor tijd viel de 4-1 (Otto Hijnen). In de tumultueuze slotfase belandde er nog een inzet van Hams van Heumen op de paal, en moest Timmers-goalie Ad Sluiter handelend optreden om zijn ploeg naar het kampioenschap te loodsen. Met kunst en vliegwerk bleven ze op de been, en dus konden de bloemen naar Bouwbedrijf Timmers BV. Eenieder die Bachus een warm hart toedraagt kon zichzelf wel voor zijn of haar kop slaan. Hadden ze in een van de vorige wedstrijden maar een doelpuntje meer gemaakt…


Bouwbedrijf Timmers BV, kampioen A-poule 2006-2007

Dollevoet toonde hierna tegen T.G.O. nog maar eens aan waarom ze er na dit seizoen mee gaan stoppen. Bij de aftrap waren pas twee spelers present, en na een kwartier kwamen de andere vier opdraven. Er werd toch een verkorte vriendschappelijke wedstrijd gevoetbald, met als uitslag 7-4. Deze is ook maar meteen de boeken ingegaan. 3-0 of 7-4, het maakt immers weinig uit. Op donderdagavond werd er wel een reglementaire 3-0 overwinning genoteerd. Toen kon Kroezen Verzekeringen namelijk niet genoeg spelers op de been krijgen om het op te nemen tegen Bever/Chambers. Die ploeg is met drie gratis punten op zak definitief gevrijwaard van degradatie, maar zal er ongetwijfeld liever voor gespeeld hebben.

DTS Boys en Colorado traden wel gewoon tegen elkaar aan, en maakten er op vrijdag een boeiende wedstrijd van. De stand wisselde voortdurend, waardoor de spanning tot aan de slotfase werd gehandhaafd. DTS Boys nam in het laatste kwartier wat meer risico, en werd daarvoor beloond. Het aanvallende spel zorgde voor enkele late doelpunten, waardoor met 7-5 werd gewonnen en de zesde plaats werd veiliggesteld. Colorado moest een onverwachte nederlaag slikken, maar handhaafde de vierde stek op de eindrangschikking.

T. Pennings/De Bron kwam namelijk tegen ZVV '72 niet verder dan een 8-6 nederlaag. Zonder wisselspelers, maar mét een van de uitblinkende gebroeders Mulders in de gelederen, ging ZVV terecht met de overwinning aan de haal. Voor beide ploegen was het een erg belangrijke wedstrijd in strijd om de vierde periodetitel. De Bron had bij een ruime overwinning kans om deze te behalen, maar na de nederlaag gaat hiermee ZVV '72 aan de haal. Bouwbedrijf Timmers BV, de uiteindelijke kampioen, wist het klaar te maken om geen enkele periodetitel te pakken!Mobiele site | © Zaalvoetbal Competitie Rosmalen