Archief

Welkom op de website van de Zaalvoetbal Competitie Rosmalen. Hier vindt u een overzicht van berichten uit ons archief, gerubriceerd per jaar en maand.

 


Seizoenen

2010-2011
2009-2010
2008-2009
2007-2008
2006-2007
2005-2006
2004-2005
2003-2004
2002-2003
Zaalvoetbal Competitie Rosmalen - www.zaalvoetbalrosmalen.nl

A-POULE | 31-03-2007
FC Bachus maakt het alsnog spannend

Colorado had een makkie tegen laagvlieger Bever/Chambers. Al bij rust stond een 4-0 voorsprong op het bord, na doelpunten van Tom Passon, William van de Hout (2) en Albert van Hamond. Ook na rust kwam Bever/Chambers er niet echt aan te pas. En de keren dát ze bij het doel van Colorado kwamen, stond de nieuwe doelman Robert Verel in de weg. Aan de andere kant voorkwam Bever-keeper Jeroen van den Broek ook heel wat treffers door goed uitkomen, maar toch verloor zijn ploeg met 8-2. Michel Gabriel, Albert van Hamond, William van de Hout, en Tom Passon waren in de tweede helft trefzeker voor Colorado. Robert Schapendonk en Bram Ploem zorgden voor de doelpunten van Bever/Chambers.

Tegen DTS Boys ging koploper FC Bachus behoorlijk in de fout. Na de onverwachte (maar niet onverdiende) nederlaag tegen De Bron, werden nu opnieuw punten gemorst tegen een middenmoter. Angelo Stoove was een plaag voor de Bachus-defensie; hij scoorde twee keer. Mourad Demnati deed hetzelfde voor de niet geheel complete titelfavoriet, en aanvoerders Hans van Heumen en Michael den Teuling zorgden voor ieder een doelpunt, waardoor het uiteindelijk 3-3 werd. Bachus geeft hiermee een flinke voorsprong op de ranglijst aardig uit handen, en mag zich het PSV van de Rosmalense zaalvoetbalcompetitie noemen. Het verschil is echter dat dit 'PSV' nog tegen 'Ajax' (Timmers) moet spelen in de laatste competitieronde. Het wordt dus nog spannend!

ZVV '72 leek tegen Kroezen Verzekeringen eindelijk weer uit het dal gekropen te zijn. Na liefst vier nederlagen op rij werd er weer eens gewonnen, en nog met goed voetbal ook. Al bij rust was het 4-0, en ook in de tweede helft hield Cornell Erven 'de nul'. Doelpunten van Theo Clevers, Joey Mulders, Marijn van der Heijden (2) en Antoine Roelants (3) zorgden uiteindelijk voor een fraaie zevenklapper: 7-0.

T.G.O. tegen T. Pennings/De Bron werd een erg doelpuntrijke wedstrijd. De Bron was de hele wedstrijd heer en meester, en nam dan ook al snel afstand van de tegenstander. Die maakten hun teamnaam (Totaal Geen Omschakeling) absoluut waar, want al bij rust stond een 2-7 achterstand op het scorebord. Na rust ging het iets beter, en werd er fictief gewonnen (5-4), maar aanspraak op de overwinning mocht T.G.O. nooit maken. T. Pennings/De Bron won voor de zevende keer dit seizoen, en brengt het aantal overwinningen en nederlagen daarmee precies in balans. Mounir Jouhri (4), Kevin van Vught (3), Arda Havar (3) en Boy Gevers zorgden met hun goals voor de 7-11 overwinning.

Bouwbedrijf Timmers BV dacht een makkelijk avondje te hebben tegen Dollevoet, maar dat viel flink tegen. Een vroege voorsprong werd namelijk nog voor rust omgedraaid: 1-2. Na de hervatting maakten Robert Nierath en Ton van der Heijden er binnen vijf minuten zelfs 1-4 van, en hing een stunt in de lucht. Timmers zette echter aan, en kwam sterk terug. Via John Schuurman, Twan Voets en Sander van de Hout kwam de ploeg binnen tien minuten op gelijke hoogte. Het was even later opnieuw Sander van de Hout die na een fraaie individuele actie voor 5-4 zorgde, maar Robert Nierath maakte op eenzelfde wijze in dezelfde minuut weer gelijk. Van de Hout werd uiteindelijk alsnog het goudhaantje, door van afstand - en via de onfortuinlijke Henry Verputten - voor de beslissende treffer te tekenen: 6-5. Het gat tussen Timmers en koploper Bachus is nu geslonken tot drie punten, met de onderlinge clash op het programma op de laatste speeldag…


B-POULE | 24-03-2007
Periodetitel voor ongeslagen Galvin

Café de Linden had het zwaar tegen Bad Brothers, maar kon desondanks aardig bijblijven. In de beginfase zag het daar nog niet naar uit. Bad Brothers kwam dankzij drie doelpunten van Roel van der Krabben, en een van Sander van Beek, met 0-4 voor. Hierna kwam echter de klad in hun spel, en De Linden kon - ondanks dat Bad Brothers niet in de problemen kwam - de uitslag zowaar nog enigszins aanzien geven: 5-8. Marco van Doremalen was drie keer trefzeker, Ger-Jan van de Berg maakte er twee. Roel van der Krabben maakte alle treffers van Bad Brothers in de tweede helft. Hij scoorde er dus maar liefst zeven van de acht!

De wedstrijd van de week was die van De Schutskooi tegen Galvin. Er werd namelijk in een rechtstreeks duel gestreden om de derde periodetitel. Bij een overwinning voor hen zou deze een prooi worden voor De Schutskooi, terwijl Galvin aan een gelijkspel genoeg had. Met geslepen voetbal wist laatstgenoemde ploeg op een 0-2 voorsprong te komen, via Nico Scheutjens (die op het laatste moment de tijdens de training geblesseerd geraakte Erwin van der Biezen verving) en Rob van der Doelen. Schutskooiers Dennis van Loon en Rob van Geel brachten de fanatiekelingen echter nog voor rust op gelijke hoogte. Na rust kwam De Schutskooi zelfs vroeg op voorsprong (doelpunt Benjamin van den Broek), waarna Paul van der Doelen ook weer snel gelijk maakte. Het was Nico Scheutjens die enkele minuten later voor 3-4 voor Galvin zorgde. De periode leek in de knip, maar Raymond Reinewald zorgde met twee puntgave treffers (waarvan een door de benen van goalie Hans van Aggelen) alsnog voor de ommekeer. Dankzij een wanhoopsoffensief wist Galvin alsnog de 'overwinning' naar zich toe te trekken. De stormloop op het Schutskooi-doel was zo groot, dat er een ongelukkig eigen doelpunt werd gemaakt: 5-5. De teleurstelling bij De Schutskooi was groot, maar de periodetitel gaat toch wel terecht naar Galvin. Zij zijn de hele periode ongeslagen gebleven, en hebben veruit het beste doelsaldo bij elkaar geschopt. In de playoffs zullen ze gaan aantreden tegen aanstaand kampioen Sportcafé de Hazelaar.


Galvin, de 3e periodekampioen van de B-poule

Voor Lasik Centrum werd het wel weer eens tijd om weer een keer te winnen. En B.Z.E. leek de ideale opponent om een overwinning tegen te behalen, maar toch zou het uiterst moeizaam gaan. Al binnen 30 seconden lag de bal in de touwen, maar een halve minuut later maakte B.Z.E. alweer gelijk. Zeventien minuten later werd er pas voor de derde keer gescoord, en het was opnieuw Lasik dat op voorsprong kwam. Na rust bleef het spannend, maar werd er wel vaker doel getroffen. Uiteindelijk won Lasik Centrum nipt met 5-4. Voor B.Z.E. scoorden Martijn van Vught (2x), Paul van Helvoort, en Hugo Odijk. Met Hans van Vught hadden ze weer een zeer goede keeper in het doel staan, maar ook hij kon de elfde nederlaag van het seizoen niet voorkomen.

Korsten Verzekeringen moest aantreden tegen Sportcafé de Hazelaar, en maakte hen het uiterst lastig. Na een onrustige eerste helft ging het er na de pauze gelukkig wat meer voetballend aan toe. Korsten speelde als altijd rustig en beheerst, daar waar De Hazelaar iets feller in actie kwam. Michael en Kevin van Liempd hadden de nodige moeite met hun oud-trainer Johan Konings (Korsten), maar toch gingen zij met de overwinning aan de haal. Dankzij twee doelpunten van Maurice van den Bosch en Kevin van Liempd, en een van Freek van Osch werd het 4-5. Jan van den Boogaard, Johan Konings en Hans Wolterink (2) scoorden voor Korsten. De voorsprong van koploper De Hazelaar is na het gelijkspel van de nummer twee gegroeid naar zes punten. Die voorsprong zal met nog vier wedstrijden in het verschiet niet meer weggegeven gaan worden. In de volgende ronde staat wel het treffen met Galvin op het programma. Een eventuele nederlaag zou de druk wel wat op gaan voeren…

Solectron United - De Kiet werd een zeer sportieve wedstrijd met een terechte uitslag. Via een 2-3 ruststand werd het uiteindelijk 5-5, waarmee De Kiet éindelijk van de laatste plaats af is gekomen. Deze wordt nog wel gedeeld met B.Z.E., maar de weg naar boven lijkt gevonden. Paul Langenberg en Erik van Peursem kwamen beide een keer tot scoren voor De Kiet. Peter van de Plas was de belangrijkste in aanvallend opzicht. Hij maakte er zelfs drie.


A-POULE | 17-03-2007
DTS Boys pakt 3e periode met minimale voorsprong

Dat FC Bachus tegen Dollevoet de punten vrij gemakkelijk binnen zou slepen, was vooraf al wel voorspelbaar. Zeker gezien het aanvangstijdstip, wat ervoor zorgde dat de betere spelers van Dollevoet sowieso niet mee zouden doen. Uiteindelijk bleek er zelfs slechts vijf man beschikbaar, waardoor het al bij voorbaat een onbegonnen strijd was. Een vrij compleet Bachus stond bij rust al voor met 0-6, en sloot de wedstrijd af met maar liefst 1-14. Alle spelers kwamen tot scoren, Rezan Younis-Ali redde de eer voor Dollevoet.

ZVV '72 verloor opmerkelijk genoeg voor de vijfde keer in de laatste zes wedstrijden. Colorado deed met de 4-5 overwinning goede zaken. Het klimt voorbij de tegenstander, en gaat naar de derde plaats. Verdere informatie is van deze wedstrijd niet bekend.

Bouwbedrijf Timmers BV is in tegenstelling tot concurrent ZVV de laatste tijd erg goed bezig. Ook tegen het prima voetballende T. Pennings/De Bron werd vrij gemakkelijk gewonnen. Enrico Zondag, Sander Steenbakkers, en Twan Voets zorgden voor de 3-0 ruststand, en opnieuw Zondag, Geert Peters, John Schuurman en Sander van de Hout, zorgden in de tweede helft voor een zevenklapper. Tussendoor scoorde Anthony Gevers nog een fraaie treffer, maar zijn ploeg - die in de vorige speelronde nog verrassend FC Bachus over de knie legde - ging deze keer wel met 7-1 ten onder tegen de routiniers.

DTS Boys moest na de overwinning van Timmers met minstens vijf doelpunten verschil winnen van Bever/Chambers om de derde periodetitel binnen te halen. Of ze het wisten, is de vraag. Maar feit is wel dat het lukte, met een precies groot genoeg verschil nog wel: 8-3. Daarbij hadden ze geluk dat Bever/Chambers zonder wissels en echte doelman moest spelen. Doelpuntenmakers ook hier onbekend.

T.G.O. won tegen Kroezen Verzekeringen eindelijk weer eens. Na het op vreemde wijze veroveren van de tweede periodetitel waren vier (zeer ruime) nederlagen hun deel, maar deze keer werd het weer eens een overwinning. Kroezen liep de hele wedstrijd achter de feiten aan, en bij rust was het al min of meer beslist (5-1). Terwijl Kroezen steeds meer commentaar op elkaar begon te leveren, voetbalde T.G.O. zich met goed combinatiespel naar dubbele cijfers: 10-3. Mitchell Sarucco maakte er vier, Maikel Passon drie, Jeroen van Hoof twee, en Rien Valk eentje. Voor Kroezen Verzekeringen was Paul Eerhart twee keer trefzeker, en maakte ook good old Gerrie Schaap er een.


B-POULE | 10-03-2007
Jan vd Boogaard flink op schot voor Korsten Verz.

Een soort wedstrijd voor 'spek en bonen' was die van Solectron United tegen Galvin. Solectron speelt lekker mee in de middenmoot, terwijl Galvin bovenin meedraait maar het kampioenschap kan vergeten. Het is nog wel in strijd om de periode, maar daarvoor was de uitslag van deze wedstrijd niet van belang. Toch werd er door beide teams volop gestreden om de overwinning, wat een boeiend duel opleverde. Galvin kreeg kansen te over, maar miste zichtbaar het scorend vermogen van het ziek/geblesseerie duo Van der Donk - Pennings, dat als coachend duo op de bank had plaatsgenomen. Nadat Ugur Selvili zijn ploeg op voorsprong bracht, zorgde een foute inschatting van de Galvin-doelman even voor rust zelfs voor 0-2. Maar ook zijn collega aan de andere kant maakte een fout, en promoveerde in de laatste seconden voor rust een rollertje van Henny van Uden tot doelpunt.
Hans van Aggelen kon na de pauze voor open doel niet missen, en schoot de gelijkmaker binnen (2-2), waarna Rob van der Doelen Galvin voor het eerst op voorsprong zette. Laatkomer Chabani draaide deze score echter weer om (3-4), waarna het slotaccoord voor Galvin was. Nico Schutjens maakte met een uiterste krachtsinspanning gelijk, en in de laatste minuten trok men de zwaarbevochten overwinning alsnog naar zich toe. Nadat (achter)naamgenoot Jan van der Doelen zijn ploeg op de been had gehouden met enkele prima reddingen, was het Paul van der Doelen die op aangeven van neef Rob de winnende binnenschoot. Opmerkelijk was vooral dat iedereen van Galvin had gescoord, op de onopvallende aanvaller Henri aan den Toorn na. Het is afwachten of hij de volgende match nog wel opgeroepen wordt…

De Kiet klimt de laatste tijd langzaam op de ranglijst, en voetbalde ook tegen Korsten Verzekeringen zoals altijd weer aardig mee. Het was echter niet bestand tegen Jan van den Boogaard, die zijn ploeg hoogstpersoonlijk naar de overwinning schoot. Al na twee minuten schoot hij de de 1-0 in de touwen, en honderd tellen later had Jan de score verdubbeld. De Kiet gaf echter niet op, en in de laatste minuut voor rust zorgde Eric Voss voor de aansluitingstreffer. In de tweede helft bleef deze score erg lang op het bord staan, maar in de slotfase zouden nog vier treffers vallen. Allereerst was het wie anders dan Jan van den Boogaard die voor 3-1 en 4-1 tekende (en daarmee de wedstrijd op slot zette), waarna René van der Velden nog iets terugdeed voor De Kiet. In de laatste minuut bekroonde Van den Boogaard zijn optreden met zijn vijfde doelpunt van de avond, en zorgde daarmee voor de eindstand: 5-2.

De voetballers van Café de Linden hoopten op een stuntje tegen de koploper, maar mochten hier slechts een helft op hopen. Via een 1-2 ruststand liep Sportcafé de Hazelaar namelijk uit naar een gemakkelijke overwinning: 2-7. Doelpuntenmakers voor hen waren Maurice van den Bosch (3), Kevin van Liempd (2), Freek van Osch en Rob Slegers. Marco van Doremalen en Sander van Lokven waren trefzeker voor De Linden.

Op vrijdagavond werd het een waar doelpuntenfestijn. Tussen negen en elf uur waren maar liefst 37 (!!) doelpunten te noteren. Allereerst was De Schutskooi een van de ploegen die een groot aandeel in deze topscore had. Tegen Lasik Centrum schoten ze er namelijk maar liefst twaalf binnen. Na acht minuten zonder doelpunten ging de schiettent open. De treffer van Rob van Geel was het letterlijke startschot voor een monsterzege. Via 6-1 bij rust werd het uiteindelijk maar liefst 12-4. Lasik had het te danken aan de drie treffers op rij, die de score van 9-1 naar 9-4 bracht, dat de uitslag nog enigszins aanzien kreeg. Raymond Reinewald van De Schutskooi maakte er maar liefst vier op rij (en in totaal), en zag dat ploeggenoten Benjamin van den Broek en Dennis van Loon er ieder twee maakten. Rob van Geel voegde na de openingstreffer nog twee goals aan zijn totaal toe, en Richard Bout maakte met een bekeken balletje tussen de benen van de doelman de twaalf vol. Henk-Jan Aarts, Joop Donkers, Ton Gofers, en Ernst Nieuwburg waren trefzeker voor Lasik Centrum, dat na een prima competitiestart nu alweer de zevende nederlaag in de laatste acht wedstrijden moest incasseren.

B.Z.E. en Bad Brothers hadden hun voorgangers er lustig op los zien scoren, en besloten dit voorbeeld te volgen. Vooral in de eerste helft voetbalde Bad Brothers erg goed, en het zorgde er ook in die fase voor dat de overwinning in de knip kwam. Bij rust was het al 3-10, en de wedstrijd daarmee gespeeld. In de tweede helft gingen de oranje-zwarten erg laconiek met de kansen om, waardoor B.Z.E. een beetje terug kon komen in de wedstrijd. De punten kwamen voor Bad Brothers echter niet in gevaar; het werd 8-13. De gebroeders Stefan (4) en Erik van Meurs maakten er samen zeven. Roel van der Krabben haalde dat in zijn eentje net niet; hij scoorde er zes. Topscorer van B.Z.E. was Bas van der Vliet, hij maakte vijf van de acht doelpunten, maar zag zijn ploeg desondanks vrij kansloos ten onder gaan.


A-POULE | 03-03-2007
De Bron brengt Bachus eerste nederlaag toe

Dat T.G.O. vanwege trainingsverplichtingen niet in volle oorlogssterkte kon aantreden tegen Colorado was bekend. Maar dat het team dat op de been werd gebracht er zó met de pet naar zou gooien, dat had toch niemand gedacht. Na een 1-7 ruststand, kon na vijftig minuten de balans op worden gemaakt: 1-19... Alle zeven spelers van Colorado kwamen deze wedstrijd twee of drie keer tot scoren. Rien Valk deed dat een keer voor T.G.O., dat met deze nederlaag troosteloos onderaan blijft staan in de derde periodestand. De doelcijfers zeggen genoeg: vier voor, en veertig tegen, na vier wedstrijden.

DTS Boys en Kroezen Verzekeringen maakten er gelukkig wel een echte pot van. Alhoewel Kroezen de hele wedstrijd moest spelen zonder wissels, boden zij goed tegenstand. De 2-1 achterstand die bij rust op het bord stond, kon echter niet goedgemaakt worden. Routinier Bert Parijs was de enige die voor Kroezen wist te scoren. DTS Boys zette de eindstand op 3-1, na doelpunten van Maickel Passon, Angelo Stoove en Maickel den Teuling. Met deze overwinning doen ze goede zaken in de strijd om de derde periode. Met nog een wedstrijd te gaan, wordt de eerste plaats gedeeld met Timmers, dat op dit moment over een minder goed doelsaldo beschikt. Het kan over twee weken nog spannend worden!

Dollevoet - Bever/Chambers werd een knotsgekke wedstrijd, met doelpunten bij de vleet. Na een ruststand in het lichte voordeel van Bever, wist Dollevoet alsnog de overwinning naar zich toe te trekken. Een vroege achterstand werd door Harm Pennings in vier minuten tijd omgezet in een 4-1 voorsprong, maar Bever/Chambers herstelde zich prima; via doelpunten van Bram Ploem (2), Benjamin Delhez en Gert-Jan de Wit werd het 4-5 bij rust. Het had ook gelijk kunnen zijn maar Harm Pennings (wie anders) zag de bal van paal naar paal gaan en weer het veld in komen. Na rust werd het 5-7, maar eigenhandig maakte Harm Penning met wederom vier goals op rij de achterstand in vijf minuten ongedaan: 9-7. De keepers van beide teams voorkwamen met fraaie acties en reddingen dat er nog meer werd gescoord, maar met nog drie minuten op de klok werd het alsnog 9-8 en ging het er om spannen. In de laatste minuut van de wedstrijd scoorde Harm Pennings echter nog eens twee goals en daardoor ging de overwinning met 11-8 naar Dollevoet. Drie punten voor coach Bennie Vissers en zijn team, die desondanks op de laatste plaats blijven staan. Het gaatje met Bever/Chambers - dat vandaag verloor van Harm Pennings (10 goals!!) - is echter teruggebracht tot drie punten.

ZVV '72 bevindt zich in een flinke dip, en onderstreepte dat nog maar eens tegen Bouwbedrijf Timmers BV. Voor de vierde keer in de laatste vijf wedstrijden ging ZVV als verliezer van het veld; een beeld dat normaal gesproken toch niet al te vaak voorkomt. Timmers deed het echter erg slim, en liet de wit-blauwen het spel maken. ZVV '72 kwam, ondanks het scorende vermogen dat de ploeg normaal gesproken toch in zich heeft, maar moeilijk tot scoren, en moest enkele tegentreffers incasseren in de counter. Na rust (1-3) ging men met de moed der wanhoop verder met hetzelfde spelletje, maar Timmers speelde zich onder aanvoering van de uitblinkende doelman Ad Sluiter slim naar de overwinning: 1-4. Joey Mulders scoorde voor ZVV '72. Lawrence Heijmans, Sander van de Hout, Twan Voets en Enrico Zondag deden dat voor Timmers.

De absolute topper van de week was wederom tot het laatst bewaard. T. Pennings/De Bron nam het namelijk op tegen FC Bachus, de te kloppen ploeg, en keek naar deze wedstrijd al weken uit. Door de Bachus-aanvoerder was zelfs een "bladje bier" beloofd "voor het team dat Bachus als eerste verslaat." De uitdaging was niet aan dovemansoren gericht, want De Bron kwam sterk uit de startblokken. In een overtalsituatie was het nog wel Joris van Oers die voor 0-1 zorgde, maar doelpunten van Anthony Gevers en Arda Havar maakten er binnen enkele minuten 2-1 van. Vijf minuten later was het echter weer 2-3 voor FC Bachus toen Ricardo van Schijndel en Hans van Heumen beiden na een individuele actie voor hun doelpunt hadden gezorgd. In de laatste minuten voor rust was het toch weer De Bron, dat via opnieuw Havar en Giamo Tenlima op voorsprong kwam: 4-3.
In de tweede helft kwam Bachus met een gelukje op gelijke hoogte, en werd het steeds spannender voor de in grote getalen opgekomen supporters. Arda Havar zorgde minder dan tien minuten voor het eindsignaal voor 5-4 uit een vrije trap, en Bachus kende in deze fase weinig geluk. Randy van Schijndel raakte de lat, Hans van Heumen zag zijn schot tot twee keer toe op de paal belanden. Ook moesten beide keepers Nicky van den Dungen en Martijn Gerrits (die zeer verdienstelijk de plaats onder de lat innam bij FC Bachus) zich enkele malen met man en macht voor de bal werpen. Twee minuten voor tijd zorgde topscorer Havar met zijn vierde goal van de avond voor de luidbejubelde beslissing: 6-4. Eindelijk was de tot nog toe onkrenkbare koploper verslagen, tot grote vreugde van de oranjehemden. Proficiat, en proost alvast!Mobiele site | © Zaalvoetbal Competitie Rosmalen