Archief

Welkom op de website van de Zaalvoetbal Competitie Rosmalen. Hier vindt u een overzicht van berichten uit ons archief, gerubriceerd per jaar en maand.

 


Seizoenen

2010-2011
2009-2010
2008-2009
2007-2008
2006-2007
2005-2006
2004-2005
2003-2004
2002-2003
Zaalvoetbal Competitie Rosmalen - www.zaalvoetbalrosmalen.nl

Welkom op de website van de Zaalvoetbal Competitie Rosmalen. Hier vindt u altijd het laatste nieuws, de actuele standen, de laatste uitslagen en uiteraard het programma.


28-10-2006 | B-POULE | Na de onverwachte maar terechte nederlaag tegen Solectron United, besloot Galvin de selectie maar weer eens te verjongen. En niet zonder resultaat. De rentree van Mark van der Donk in onze zaalvoetbalcompetitie was namelijk direct zichtbaar: bij rust keek de regerend kampioen aan tegen een 0-6 (!!) achterstand tegen De Schutskooi... In de tweede helft kon de schade beperkt gehouden worden, maar de Galvin-fans toonden zich uiteraard allerminst tevreden met de 1-7 nederlaag. Voor De Schutskooi waren Dennis van Loon en Rob van Geel allebei twee keer trefzeker. Raymond Reinewald wist ook te scoren, evenals Benjamin van den Broek en Richard Bout, die hiermee een goede wedstrijd bekroonden met hun eerste treffer in de competitie.

De wederopstanding van Lasik Centrum kent geen grenzen. Ook B.Z.E. moest eraan geloven, al ging het - anders dan de uitslag doet vermoeden - moeizaam voor Lasik. Lange tijd kon B.Z.E. goed bijbenen, maar een eigen doelpunt van vedette Joost Claassen bleek (drie minuten voor het laatste fluitsignaal) het breekpunt van de wedstrijd. Het betekende 2-4 voor Lasik, en in de slotminuten liep de 'thuisploeg' zelfs uit naar een degelijke overwinning: 2-6. Belangrijke mannen waren Henk-Jan Aarts en Ernst van Nieuwburg, met beide twee goals achter hun naam. Lasik lijkt helemaal los. Vorig seizoen puntloos geëindigd, nu al 10 punten na 5 wedstrijden!!

De wedstrijd tussen Sportcafé de Hazelaar en Korsten Verzekeringen was de absolute topper van de week. De winnaar zou namelijk aan de haal gaan met de eerste periodetitel in het bestaan van de Rosmalense competitie, en dus was er vooraf de nodige spanning in beide kampen. Al snel leek de winnaar bekend, toen Maurice van den Bosch binnen vier minuten al twee keer doel had getroffen. Marc-Jan Coppens maakte echter nog geen minuut later 2-1, en dus kon het weer alle kanten op. De betere kansen bleven voor De Hazelaar, maar Jeroen van Dartel (lat) en opnieuw Maurice van den Bosch (paal) zagen hun inzet stranden. Als je zelf niet scoort, gebeurt het aan de andere kant, en dus was het Marc-Jan Coppens die een onoplettendheid in de defensie afstrafte, en daarmee voor een gelijke stand bij rust zorgde. Coppens schoot niet lang na de hervatting op de paal, en zag even later de mee opgekomen Michael van Liempd 3-2 voor De Hazelaar maken. Van Dartel maakte er met een punter zelfs 4-2 van, en dus was hierna Korsten aan zet. Tijdens het offensiefje dat volgde raakte wie anders dan Marc-Jan Coppens de binnenkant van de paal, en deed Ad van Roosmalen hetzelfde met de buitenkant van het houtwerk. Wesley Hendriks zou zijn doel echter schoon houden, en dus konden de champagneflessen in de Hazelaar-kleedkamer ontkurkt worden.

Een zeer sportieve wedstrijd met goed voetbal, was die tussen De Kiet en Solectron United. Twee aanvallende teams maakten er een mooi duel met maar liefst twaalf doelpunten van. En die teller had nog hoger uit kunnen vallen, want beide doelverdedigers hadden een prima avond. Via een 3-2 ruststand in het voordeel van De Kiet, stond diezelfde ploeg even voor tijd nog altijd op voorsprong (6-5). Ook hier was een laat eigen doelpunt beslissend, want de kopbal van een Kiet-speler leverde een puntendeling op: 6-6. Karim Adellaoui was weer topscorer met vier treffers, teamgenoot Jamal Hadad scoorde er twee. Paul Langenberg en Gert Galiart waren ieder twee keer trefzeker voor De Kiet.

Bad Brothers boekte tot slot een zeer zakelijke overwinning op Café de Linden. Al vroeg maakte Maikel Schippers met twee treffers duidelijk wat de bedoelingen van Bad Brothers was, al duurde het lang voordat de winst definitief in handen was. Marco van Doremalen zorgde namelijk nog voor rust voor de aansluitingstreffer, en hierna stond de doelpuntenmachine lange tijd stil. Verwoedde aanvalspogingen mochten niet baten, en De Linden bleef hopen op het goed uitvallen van een countertje. Pas laat in de wedstrijd was het opnieuw Schippers die met zijn derde goal van de avond voor de 3-1 eindstand tekende. Bad Brothers voegt zich met deze drie punten in de grote middenmoot, De Linden blijft na de vierde nederlaag op rij nog altijd onderin hangen.


21-10-2006 | A-POULE | De vijfde speelronde in de A-poule bracht weer enkele prachtige uitslagen in de boeken. Alle teams blijken goed aan elkaar gewaagd, en maken er keer op keer mooie wedstrijden van.

Allereerst deden Colorado en ZVV '72 niet veel voor elkaar onder. Beide ploegen traden aan zonder wisselspelers, en moesten daarom tot het uiterste gaan om de wedstrijd met goed voetbal af te ronden. Tom Passon zorgde voor een vroege voorsprong voor Colorado, maar via Antoine Roelants en twee keer Marijn van der Heijden had ZVV de rollen al bij rust omgedraaid. Niet lang na de pauze maakte nieuwe aanwinst Henri "Joey" Mulders er 1-4 van, en leek de wedstrijd gespeeld. Zeker toen hierna lange tijd het net niet meer gevonden werd. In de slotminuten vielen echter alsnog vier treffers! Albert van Hamond leek de aansluitingstreffer binnen te schieten, maar Antoine Roelants en Henri Mulders maakten met hun treffers aan alle illusies een eind. Het laatste woord was namens Colorado aan Van Hamond, die voor de 3-6 eindstand tekende.

De jongelingen van De Bron, die vanaf deze speelronde door het leven gaan als 'T. Pennings/De Bron', namen het hierna op tegen de routiniers van Bouwbedrijf Timmers BV. Het werd een aardige wedstrijd voor de opgekomen toeschouwers, met een gelukkige winnaar in de persoon van Timmers. Lange tijd hadden zij het namelijk erg lastig. De openingstreffer van Arda Havar (De Bron) werd op schlemielige wijze meteen ongedaan gemaakt door een inschattingsfout van doelman Crozet. Hierna maakte Havar er weer snel 2-1 van, waarna Geert Peters op slag van rust voor de gelijkmaker tekende. In de tweede helft was het opnieuw Peters die op zijn karakteristieke wijze de bal binnenwerkte, en daarmee voor 3-2 zorgde. Terwijl T. Pennings/De Bron op zoek ging naar de gelijkmaker, was het Jack van Schijndel die met een schuiver in de korte hoek voor 4-2 tekende, en daarmee de derde Timmers-zege van het seizoen veilig stelde.

Bever/Chambers speelt tweewekelijks heel aardig mee, maar heeft desondanks nog maar een schamel puntje bij elkaar gesprokkeld. En ook in de vijfde competitiewedstrijd tegen DTS Boys moesten ze weer het onderspit delven. Het duel ging gelijk op, maar de Bosschenaren hadden het geluk dat zij de hele wedstrijd op voorsprong bleven staan. Uiteindelijk werd het 4-6, waarmee DTS Boys een terechte overwinning mocht bijschrijven. Voor hen, na vier wedstrijden, alweer de derde van het seizoen. Henri den Teuling was op schot, hij maakte vier van de zes treffers.

Colorado speelde op vrijdagavond haar tweede wedstrijd van de week. En wel het inhaalduel tegen T.G.O., de nieuwelingen die later zijn ingestroomd in onze competitie. Het werd een wedstrijd met veel goals, maar ook een die te veel overtredingen - vooral van Colorado-zijde - bevatte. T.G.O. deed met zes tegentreffers haar teamnaam (Totaal Geen Omschakeling) eer aan, maar wist er ook aan de andere kant genoeg binnen te schieten. Het had daarbij wel geluk met een aantal afstandschoten waar de keeper van Colorado, spelend met twee nieuwkomers in de gelederen, te laat op reageerde. Via een 3-3 ruststand werd het uiteindelijk 6-7 in het voordeel van DTS Boys. Doelpuntenmakers en scoreverloop zijn helaas niet bekend.

Tot slot stond FC Bachus - Dollevoet op het programma, maar helaas moest Dollevoet zich al aan het begin van de week afmelden. Een feestje op zijn tijd is leuk, maar niet bevorderlijk voor de puntenvergaring! In tegenstelling tot Dollevoet, zit het daarmee bij FC Bachus wel goed: zij schrijven weer een (reglementaire) 3-0 overwinning bij, en blijven de ongeslagen nummer één van de ranglijst.

Na deze speelronde is dan ook zo goed als zeker bekend naar wie de eerste periodetitel in het bestaan van de Rosmalense zaalvoetbalcompetitie gaat. FC Bachus staat namelijk met vijftien punten uit vijf duels fier bovenaan, en kan alleen nog ingehaald worden door het nieuwe T.G.O.. Zij moeten dan wel alle vier de inhaalwedstrijden weten te winnen, en hierna over een beter doelsaldo beschikken dan FC Bachus.


14-10-2006 | B-POULE | De Kiet en Korsten Verzekeringen besloten in het spoor van de A-poulers door te gaan, en maakten er een wedstrijd van met opnieuw een opmerkelijk scoreverloop. Bij rust leidde De Kiet - verrassend genoeg nog zonder overwinning dit seizoen - met 3-1 (doelpunten van Paul Langenberg, René van der Velden en Gert Galiart), en leek er geen vuiltje aan de lucht. In de tweede helft gingen zij echter veel te gemakzuchtig het veld in, wat resulteerde in alsnog een terechte overwinning voor Korsten: 3-5. Het aanvalsduo Ron Coolen (2) en Marc-Jan Coppens (3) nam alle doelpunten voor haar rekening.

De wedstrijd tussen de 'oude en nieuwe Hazelaar' was alleen in de eerste helft (3-1) een echt duel. Daarna kon De Linden (voorheen actief als De Hazelaar) het niet meer bijbenen, en liep De Hazelaar (vorig seizoen FC De Bergen) er overheen: 10-4. Man of the Match werd Daniel Goossens, die een puike wedstrijd speelde, en dit bekroonde met vier treffers. Rob Slegers wist er drie binnen te prikken, en het mooiste doelpunt werd gemaakt na een schitterende actie van Pleun van Stiphout. Goed om te zien dat De Hazelaar ook kan winnen zonder sterkhouders als Kevin van Liempd, Michael van Liempd en Hein van Uden. Vooralsnog wordt de ploeg bestempeld als een absolute kampioenskandidaat.

Lasik Centrum wordt zo zeker niet gezien, maar zij zijn wel hard bezig zich te ontdoen van het predicaat 'lelijke eendje' van de competitie. Tegen het verrassend goed gestarte De Schutskooi werd zeer moeizaam gescoord, maar opmerkelijk genoeg ook de nul gehouden! Net voor rust brak Ernst van Nieuwburg de wedstrijd open, toen hij voor het eerst sinds een jaar of tien weer eens scoorde met rechts. Vijf minuten voor tijd deed hij dat kunstje nog eens over. Dit keer zelfs vanaf eigen helft in de bovenhoek, een wereldgoal! Lasik-doelman Joep von Berg vervulde in deze goed op en neer gaande wedstrijd een heldenrol door geen enkele bal door te laten, en zijn ploeg zo naar een 2-0 overwinning te slepen.

Bad Brothers begon de competitie erg tegenvallend, en dus móest er tegen B.Z.E. wel gewonnen worden, anders zouden er ongetwijfeld koppen gaan rollen binnen de selectie. Zover is het gelukkig niet gekomen, want de rood-witten waren geen partij voor Bad Brothers. Bij rust (4-0) was de overwinning al in de pocket, en na de hervatting liep de score alleen maar verder op. Sander van Beek krikte zijn persoonlijke totaal lekker op met drie treffers. Stefan van Meurs deed hetzelfde, maar dan voor het kaarten-klassement.. Pas tegen het einde scoorde B.Z.E. nog twee keer, om de nederlaag wat draaglijker te maken. Eindstand 7-2, en de eerste overwinning voor Bad Brothers was een feit.

Galvin liet de kans op een goede uitgangspositie met het oog op een eventueel nieuw kampioenschap schieten. Solectron United behaalde uitgerekend tegen de regerend titelhouder haar eerste overwinning. Bij rust leidden zij met 0-2, maar pas in de tweede helft gingen aan beide kanten de doelpuntenkranen open. Uiteindelijk werd het 5-9, en schreef uitblinker Karim Adellaoui vijf doelpunten bij. Ploeggenoot Hocine Bouchouireh maakte er vier. Korsten en De Hazelaar mogen zich na het verlies van Galvin de nieuwe koplopers noemen.


07-10-2006 | A-POULE | In de A-poule was het bij alle wedstrijden een close call. Zo leek Kroezen Verzekeringen tegen DTS Boys naar de tweede overwinning van het seizoen te gaan, maar kreeg het in de slotfase alsnog de deksel op de neus gedrukt. Via doelpunten van Jeroen Verhallen, Paul Eerhart en Tom Parijs stond het al na acht minuten 3-0 voor Kroezen, maar na rust kwam DTS wonderbaarlijk terug in de wedstrijd. Nadat Johan den Teuling ook al voor twee doelpunten had getekend, zorgde Michael Passon met zijn tweede treffer op rij zelfs voor 3-4. In de slotminuut maakte Mathieu Meeusen zelfs aan alle onzekerheid een eind door de vijfde DTS-goal binnen te schieten. Paul Eerhart maakte er nog 4-5 van, maar zijn doelpunt kwam te laat.

Bever/Chambers - Dollevoet was hierna een wedstrijd met welhaast even zo vreemd scoreverloop. Bijna de gehele wedstrijd stond Bever/Chambers op een - zij het magere - voorsprong, maar even zo vaak kwam Dollevoet langszij. In de slotfase kwam het zelfs een keer vóórbij, maar na het laatste fluitsignaal mochten beide ploegen blij zijn met hun eerste puntje. Uitslag: 9-9. Topscorers van de avond: Harm Pennings (4), Manfred van Erp, Yokito Marghorita en Bram Ploem (allen 3). Opmerkelijk was overigens dat Ploem de eerste drie treffers van Bever-zijde voor zijn rekening nam en daarna niet meer tot scoren kwam, terwijl Pennings juist al zijn doelpunten na rust scoorde. Hij ontbrak overigens zoals vaker aan de aftrap vanwege trainings-verplichtingen.

Bouwbedrijf Timmers BV kon tegen ZVV '72 erg goeie zaken doen, maar het faalde behoorlijk. Bij rust stond het - na doelpunten van de gebroeders Van der Heijden - op een 0-2 achterstand, en ook in de tweede helft bleef het telkens achter de feiten aanlopen. Twee bekeken treffers van Enrico Zondag brachten de spanning terug, maar in de slotfase moest Timmers toch het onderspit delven. In de laatste minuten werd hun kamikaze-offensief namelijk prima afgestraft door Stefan van der Heijden en Theo Clevers: 2-5. Met een overwinning had Timmers zich stevig aan de top van het klassement kunnen plaatsen, maar na de nederlaag vormt zich een erg grote subtop, waarbij maar liefst vijf ploegen (waaronder Timmers en ZVV) op 6 punten staan.

Een ploeg die ook op 6 punten blijft staan is De Bron. Tegen 'grote broer' FC Bachus werd stiekem gehoopt op een stuntje, en qua spelbeeld hadden ze dit wellicht ook wel verdiend, maar toch moesten de jonge mannen het afleggen tegen de ervaring van de koploper. Bij rust stond De Bron nog op een 1-0 voorsprong, en ook in de tweede helft bood het verrassend genoeg erg goed tegenstand. Bachus was verrast door het goede spel van De Bron, maar uiteindelijk konden zij met twee late treffers toch de punten binnenslepen (3-5). Door deze overwinning staan ze op dit moment stijf bovenaan, met de volle 12 punten uit 4 duels. 


Mobiele site | © Zaalvoetbal Competitie Rosmalen