Archief

Welkom op de website van de Zaalvoetbal Competitie Rosmalen. Hier vindt u een overzicht van berichten uit ons archief, gerubriceerd per jaar en maand.

 


Seizoenen

2010-2011
2009-2010
2008-2009
2007-2008
2006-2007
2005-2006
2004-2005
2003-2004
2002-2003
Zaalvoetbal Competitie Rosmalen - www.zaalvoetbalrosmalen.nl

Welkom op de website van de Zaalvoetbal Competitie Rosmalen. Hier vindt u altijd het laatste nieuws, de actuele standen, de laatste uitslagen en uiteraard het programma.


30-09-2006 | B-POULE | Een wedstrijd in de - nu al - onderste regionen van de ranglijst was die tussen B.Z.E. en Café de Linden. Beide ploegen willen natuurlijk graag meer dan meehobbelen onderin en gingen dan ook vol voor de winst, met als resultaat dat De Linden voor rust tot twee keer toe op voorsprong kwam. B.Z.E. kwam echter knap terug en ging met een 3-2 voorsprong de pauze in. Na rust werd het snel 4-2 via Bas van der Vliet, en De Linden leek te moeten opgeven. Ger-Jan van den Berg zorgde echter voor 4-3, en dit gaf zijn teamgenoten weer de nodige hoop op een goede afloop. B.Z.E. liet het niet zover komen, en stelde in de slotminuten alsnog orde op zaken; Paul van Helvoort en Roger Schreurs (met zijn derde treffer van de avond) bepaalden de eindstand op 6-3.

De jonge adonissen van Korsten Verzekeringen namen het hierna op tegen het nog puntloze Solectron United. Na twee minimale nederlagen gingen de nieuwelingen dit keer voor een beter resultaat, wat werd onderstreept door een goed begin; Amko Husaric tekende al na vijf minuten voor 0-1. Hierna was het woord aan Korsten, dat de score knap omdraaide tot 3-1, maar in de slotminuten voor rust sloeg Solectron alsnog drie keer toe, wat een 3-4 ruststand betekende. De doelpunten volgden elkaar ook in de tweede helft in hoog tempo op, met steeds een gelijke stand of voorsprong voor Solectron United op het bord. In de laatste minuut kwam Korsten voor de zoveelste (en laatste) keer langszij, dankzij de derde van Jan van den Boogaard: 7-7. Ron Coolen maakte er eveneens drie voor Korsten. Amko Husaric en balgoochelaar Karim Adellaoui flikten dit kunstje voor Solectron.

Galvin begon erg stroef tegen Bad Brothers. Erik van Meurs maakte na een minuut of tien 1-0, en deze stand zou erg lang op het bord blijven staan. Het dichtst bij een doelpunt was Galvin in de laatste minuut voor rust. Een weergaloze actie van Hans van Aggelen kon echter niet bekroond worden door Erwin van der Els, die de bal op de lat poeierde. Na rust ging het scoringsmechanisme wel lopen, en was het allereerst Van Aggelen die een vrije trap - dwars door de muur - binnenschoot. Niet veel later zorgde Henry aan den Toorn voor de 1-2 voorsprong, en was het aan Bad Brothers om terug te komen in de wedstrijd. Beide keepers verdedigden hun doel echter met verve, en zorgden ervoor dat er niet werd gescoord. Vijf minuten voor tijd zorgde de aanvalscombinatie Aan den Toorn-Van der Els voor een counter uit het boekje, en de 1-3. Even leek Maikel Schippers zijn ploeg met een beheerste bal nog terug in de wedstrijd te schieten, maar een grote kans op de gelijkmaker was hierna niet aan Erik van Meurs besteed. Mark Slagter en Hans van Aggelen scoorden in de twee laatste minuten nog wel, en tilden de score hiermee naar een geflatteerde 2-5 overwinning voor de kampioen van vorig jaar. Erg zuur voor de spelers van Bad Brothers, die al drie wedstrijden niets onder doen voor hun tegenstander, maar nog altijd maar een schamel puntje op zak hebben. Galvin gaat met '9 uit 3' aan kop. Een opvallend feit was overigens dat uitblinker Henny van Uden niet tot scoren kwam.

De Hazelaar wordt door de 'kenners' gezien als kandidaat voor de titel, en De Schutskooi was de competitie opvallend genoeg erg goed - met twee prima overwinningen - begonnen. Een mooie wedstrijd dus, en niet alleen op papier! De Schutskooi moest het aanvallen overlaten aan de tegenstander, beperkte zich tot verdedigen, en gokte op gevaarlijke uitvallen. Een tactiek die lang leek te slagen, want na een 1-1 ruststand bleef de score ook in de tweede helft gelijk op gaan. Tot aan tien minuten voor tijd kon De Schutskooi aardig bijbenen, maar na twee treffers die kort achter elkaar werden gemaakt, was het verzet over. Sportcafé de Hazelaar won met 5-3, en blijft hiermee nog altijd ongeslagen. Kevin van Liempd was zoals vaak de topscorer met twee treffers. Broer Michael sierde zijn debuut voor de rood-zwarten op met een doelpunt, en hij stond tevens met een geweldige actie aan de basis van de treffer van Jan van der Heijden. Jammer van het eigen doelpunt dat hij tevens maakte…

Voorafgaand aan het duel tussen De Kiet en Lasik Centrum werd - evenals bij andere wedstrijden van deze speelronde - een passende minuut stilte gehouden, na het overlijden van Lasik-speler Toine van Gorkom (38). Zijn ploeggenoten grepen dit droevige feit aan om zich maar weer eens op volle oorlogssterkte naar de sporthal te begeven. Met liefst drie wissels op de bank gaven zij De Kiet goed partij. De kampioen van twee jaar terug kwam voor en na rust een keer op voorsprong, maar doelpunten van Ton Gofers en Henk-Jan Aarts zorgden voor een zwaarbevochten 2-2 gelijkspel. Een listige punter van Gert Galiart belandde in de slotminuten nog op de buitenkant van de paal, maar de winnende treffer zou niet meer vallen. De Kiet wacht hierdoor nog altijd op de eerste overwinning van het seizoen, en Paul Langenberg reageerde met een knipoog: "Het ligt aan die %#&-plofbal, daar kunnen wij niet mee scoren!". Aarts is eindelijk van een langdurige blessure hersteld, en vooral zijn voetballend vermogen blijkt erg belangrijk voor Lasik. De ploeg die vorig jaar geen enkel punt behaalde, heeft er nu al vier te pakken.


26-09-2006 | Na een opsomming van meerdere incidenten heeft het bestuur helaas moeten besluiten om WSD/Blank uit te sluiten voor verdere deelname aan onze competitie. Het staken van de wedstrijd tegen DTS Boys was de druppel die de emmer deed overlopen.

Hoe de opengevallen plaats ingevuld gaat worden, zal z.s.m. bekendgemaakt worden. De gespeelde wedstrijden van WSD/Blank worden geschrapt, en zullen eventueel opnieuw worden afgewerkt.


23-09-2006 | A-POULE | Met de wedstrijd tussen De Bron en Dollevoet werd de derde speelronde in de A-poule afgetrapt. Na een nederlaag tegen Colorado, en een overwinning op Bever/Chambers, wisten de nieuwkomers in hun derde wedstrijd alweer de tweede overwinning van het seizoen binnen te halen. Na een gedreven wedstrijd wist De Bron aan het langste eind te trekken (7-4), en leek wederom het ontbreken van een keeper de grootste aderlating voor de mannen van de Kruisstraat. DTS Boys - WSD/Blank was hierna een felle en gelijkopgaande wedstrijd, maar werd helaas tien minuten voor - normaliter - het laatste eindsignaal (even nadat DTS Boys de 4-4 had binnengeschoten) gestaakt.

FC Bachus leek op donderdagavond in eerste instantie weinig moeite te hebben met Colorado. Lang stond het op een 1-0 voorsprong, en aan het eind van de eerste helft werd deze score, dankzij twee treffers van Hans van Heumen, zelfs uitgebouwd naar 3-0. Colorado maakte een uitgebluste indruk, en leek tijdens de pauze rijp voor de slacht. Na de rust schakelde men echter een tandje bij, en kwam de ploeg knap terug in de wedstrijd. Binnen tien minuten werd de achterstand teruggebracht naar 3-2, maar verder wisten de zwart-witten niet te komen. FC Bachus heeft hierdoor nog altijd de volle buit in bezit, en gaat samen met Bouwbedrijf Timmers aan kop.

Die ploeg won namelijk ook haar derde wedstrijd op rij, en wel met 7-2 van Kroezen Verzekeringen. Ondanks dat Timmers sterkhouders als Ad Sluiter, John Schuurman en Lawrence Heijmans moest missen, kon Kroezen geen vuist maken. Ook de inbreng van zaalvoetbaltalent Paul Eerhart mocht voor de nummer laatst van vorig jaar niet baten, want Timmers was simpelweg een stuk slimmer en won volkomen terecht. Sander van Hout steekt in een prima vorm, en bekroonde dit met drie treffers. Christian Quaadvlieg (2), Sander Steenbakkers en Geert Peters completeerden het zevental. Het betekende de beste seizoensstart sinds jaren, en naar verluid werd de overwinning tot diep in de nacht gevierd in de kantine van de sporthal.

Bever/Chambers zal minder hard gefeest hebben, want zij verloren ook hun derde competitieduel. Bram Ploem scoorde twee keer tegen ZVV '72, maar moest lijdzaam toezien hoe zijn ploeg naar een nederlaag werd gespeeld. Bij ZVV kende Rees Buitenkamp een prima rentree; hij scoorde er direct twee en had daarmee een redelijk aandeel in de 5-2 overwinning.


19-09-2006 | Met grote ontsteltenis hebben wij kennis genomen van het plotselinge overlijden van Toine van Gorkom, actief lid in onze competitie. Op woensdag 13 september heeft Toine na een hartstilstand op 38-jarige leeftijd het leven gelaten, en vandaag - 19 september - zal hij in Biezenmortel begraven worden.

Fanatiek zette Toine zich reeds meerdere jaren in voor zijn ploegje Lasik Centrum, dat op dinsdag 12 september wonderwel voor het eerst sinds zeer lange tijd weer eens wist te winnen. Helaas werd het Toine's laatste hoogtepunt in onze competitie. Een dag later is hij namelijk 'in het harnas' heengegaan. Na een zaalvoetbalwedstrijd in St. Michielsgestel heeft zijn groot sporthart het helaas begeven.

Graag wensen wij nabestaanden veel sterkte bij dit onverwachte verlies. Bij de eerstvolgende wedstrijden in de B-poule zal voor aanvang een minuut stilte in acht worden genomen.


16-09-2006 | B-POULE | Dinsdag 12 september 2006 werd een gedenkwaardige avond voor de mannen van Lasik Centrum. Voor het eerst sinds 19 april 2005 wisten zij namelijk een competitiewedstrijd te winnen! De slachtoffers waren de nieuwelingen van Solectron United, die na twee duels nog altijd puntloos zijn. Twee keer werd met een minimaal verschil verloren; na de 3-4 tegen De Schutskooi, ging men deze keer met 6-5 de boot in. Helaas bleek deze wedstrijd achteraf ook de laatste keer te zijn geweest dat Toine van Gorkom de eer van Lasik Centrum heeft mogen verdedigen. Hij overleed een dag later op 38-jarige leeftijd aan een hartstilstand….

Bad Brothers - De Schutskooi was een derby die bij beide teams van groot belang is. Vorig seizoen speelde het merendeel van beide spelersgroepen nog samen in een ploeg, en dus was dit een ware prestigestrijd. De wedstrijd begon met een snelle goal van debutant Rudi Kroon (Schutskooi), waarna Dennis van Loon de score verdubbelde. Bad Brothers bleef de gehele wedstrijd eigenlijk de betere ploeg, en qua scoreverloop in de race, maar moest uiteindelijk toch de zege aan De Schutskooi laten. Dennis van Loon was erg belangrijk met drie treffers en een assist. Zijn team is onverwacht erg goed gestart, met 6 punten uit de eerste 2 duels!

Sportcafé de Hazelaar deed wat het moest doen tegen laagvlieger B.Z.E.. Er werd vrij eenvoudig met 5-1 gewonnen, en de eerste overwinning onder de nieuwe naam was een feit. Maurice van den Bosch steekt in een supervorm, en onderstreepte dit met drie doelpunten. Marcel Boelen raakte de bal voor B.Z.E. het best. Met een schitterende volley redde hij de eer.

Galvin en De Kiet zijn de twee B-poulers die de afgelopen jaren met het kampioenschap aan de haal zijn gegaan. In onderlinge duels doen ze meestal niet veel voor elkaar onder, en zo ook deze keer. Galvin won moeizaam met 4-3, en pakte drie belangrijke punten. Jurgen de Wit viel sinds lange tijd weer een keer in, en was meteen goed voor twee goals. Ad Pennings en Mark Slagter waren de andere doelpuntenmakers voor Galvin.

Café de Linden leed een wel heel erg geflatteerde nederlaag tegen de wat oudere jongeren (of zijn het toch gewoon veteranen?) van Korsten. Via doelpunten van Marc-Jan Coppens (6), Johan Konings (5), en Ad van Roosmalen (4) liepen zij uit naar een 2-15 overwinning. Bij tijden was het gallery-play, maar de hardwerkende mannen van De Linden hadden toch wel een iets kleinere nederlaag verdiend. Deze week op de foto de geslepen rotten van Korsten Verzekeringen.


09-09-2006 | A-POULE | Al tijdens haar eerste wedstrijd van dit seizoen kreeg WSD/Blank een flinke tik te incasseren. Waar vorig seizoen in competitie- en bekerverband geen enkele nederlaag werd geleden, was het nu meteen in de eerste de beste wedstrijd raak. In Bouwbedrijf Timmers BV - vorig seizoen erg tegenvallend - kende WSD een lastig te bespelen tegenstander. Even voor rust opende Christian Quaadvlieg de score, snel gevolgd door de 2-0 van Enrico Zondag. Ronald Hulsken zorgde met een prima doelpunt voor de 2-1 ruststand. Halverwege de tweede helft ging Quaadvlieg iets te gretig op zoek naar de bal, en profiteerde Roel Wagenaar optimaal: 2-2. Enrico Zondag zorgde een minuut of vijf later echter weer voor de voorsprong voor Timmers, waarna WSD/Blank in de slotfase een soort alles of niets-spelletje moest gaan spelen. Het werd uiteindelijk niets; Twan Voets besliste de wedstrijd via een counter, en speelde hierbij de WSD-doelman vernederend door de beentjes.

FC Bachus trad hierna helaas zonder publiekslieveling Tommie de Jong aan tegen ZVV '72, de nummer twee van het afgelopen seizoen. Wel debuteerde balvirtuoos Mourad Demnati - niet geheel onverdienstelijk - bij de ploeg van Café Bachus. Nog voordat de ZVV-goalie ook maar een bal had beroerd, zorgde Ricardo van Schijndel voor het eerste doelpunt. Via treffers van Joris van Oers, Antoine Roelants (ZVV), wederom Ricardo, en daarna broer Randy van Schijndel, liep Bachus al snel uit naar een 4-1 voorsprong. Invallend doelman Jan Maas hield zijn ploeg enkele malen op de been, maar moest moedeloos toezien hoe ZVV '72 even na rust knap terugkwam tot 4-4. Hans van Heumen en Antoine Buitenkamp maakten er 5-5 van, waarna het slotaccoord aan de aanvoerder van FC Bachus was. Hij zorgde met zijn tweede treffer, enkele minuten voor tijd, voor de tweede overwinning van zijn ploeg op rij. Voor de fans is het nu al duidelijk: "Bachus gaat de dubbel pakken!".

Tegen Bever/Chambers behaalden de jongelingen van De Bron haar eerste overwinning. Een goedgevulde tribune zag beide ploegen zonder wisselspelers aftrappen, maar al snel versterkt worden door enkele 'veldtrainers'. Na een wat chaotische beginfase, tekende Kevin van Vught precies halverwege de eerste helft voor de openingstreffer. Niet veel later maakte Robert Schapendonk gelijk, waarna de ingevallen Arda Havar zijn eerste balcontact promoveerde tot doelpunt: 1-2. Op slag van rust was het echter weer gelijk, maar niet lang na de hervatting zette Boy Gevers zijn ploeg weer op voorsprong. Ook Giamo Tenlima deed nog een duit in het zakje, door met een slim puntertje voor 4-2 te zorgen. Nog in dezelfde minuut bracht Yokito Marghorita Bever/Chambers weer terug in de wedstrijd, maar Arda Havar besloot anders. Hij had er enkele pogingen voor nodig, maar trapte in de slotfase dan toch de belissende 3-5 binnen.

De laatste twee wedstrijden van deze speelronde waren minder spannend dan hun voorgangers. Colorado had weinig moeite met Kroezen Verzekeringen, getuige de 9-3 overwinning die werd binnengehaald. Colorado moest vanwege een blessure haar doelman missen, en ook bij Kroezen stond een speler onder de lat. Zij deden het daarnaast ook noodgedwongen zonder haar topschutter Twan van Rixtel, maar mag het ruime verlies absoluut naar daaraan ophangen. Door deze tweede overwinning heeft Colorado zich stiekem naar de koppositie gewerkt. Over twee weken wacht de topper tegen FC Bachus.

Dollevoet had tot slot weinig in te brengen tegen DTS Boys. Drie treffers van Harm Pennings waren niet genoeg om ook maar een klein beetje aanspraak te maken op de overwinning. Het werd 5-10, en voor de Bossche ploeg betekende dat haar eerste punten in onze competitie. Zij klimmen met stip naar de vierde plaats, voor wat het natuurlijk waard is in deze fase van de competitie…


02-09-2006 | B-POULE | Ook de B-poule is weer van start gegaan, en er werd direct geopend met een prachtige pot. Het sterk vernieuwde Bad Brothers trad aan tegen Sportcafé De Hazelaar, voorheen FC De Bergen, dat door haar sponsor in het nieuw was gestoken (zie teamfoto). Het begon allemaal zo mooi voor de oranje-zwarten, maar hun vroege voorsprong werd door De Hazelaar alweer even snel weggewerkt. Zij liepen via onder meer twee treffers van Kevin van Liempd zelfs uit naar 1-4, en leken al snel op een overwinning af te stevenen. Bad Brothers kwam echter sterk terug. Het maakte zelfs vijf doelpunten op rij, en leidde met 6-4 en later 7-5. De Hazelaar toonde op haar beurt weer veerkracht door op gelijk hoogte te komen, waarna Stefan van Meurs in de slotminuut voor het winnende doelpunt leek te zorgen. In de allerlaatste seconde van de wedstrijd was het echter Maurice van den Bosch die met zijn derde doelpunt van de wedstrijd alsnog voor een terechte puntendeling zorgde: 8-8.

Aan het hoge niveau en tempo van de eerste wedstrijd zouden de overige ploegen niet komen, maar ook de andere vier duels waren alleraardigst voor de neutrale toeschouwer. Zo won, anders dan de uitslag doet vermoeden, kampioen Galvin met de nodige moeite van laagvlieger B.Z.E.. Doelman Hans van Vught hield zijn ploeg in de beginfase met enkele prima reddingen op de been, maar moest halverwege de eerste helft alsnog vissen. Hierna herpakte B.Z.E. zich en ging de wedstrijd gelijk op. Onder leiding van wie anders dan rustpunt Joost Claassen kon men zelfs verrassend gaan rusten met een 3-2 voorsprong. Na de pauze maakte Galvin echter korte metten, en werd er snel afstand genomen. Uiteindelijk werd het 4-7, en vestigt de titelkandidaat zich meteen weer in de kopgroep.

De eerste verrassing was te noteren bij de wedstrijd van Café De Linden (vorig jaar nog deelnemend als De Hazelaar) tegen de eveneens oudgedienden van De Kiet. Harm Habraken zette zijn ploeg nog wel hoogstpersoonlijk op 0-2, maar hierna was het aan De Linden om de draad op te pakken en met het bekende werkvoetbal terug in de wedstrijd te komen. Even na rust viel de gelijkmaker en werd het zelfs 3-2, waarna de doelen over en weer bestookt werden. Het tweede doelpunt van Erik van Peursem werd echter direct gevolgd door de 5-4 van De Linden, en dat bleek de beslissing. De Kiet deed er nog alles aan om gelijk te komen, maar in de laatste minuut werd zelfs nog het allesbeslissende doelpunt geproduceerd. Met deze 6-4 overwinning kent De Linden een ongewone seizoensopening; de laatste jaren werd nog nooit de eerste wedstrijd van het jaar winnend afgesloten.

Bij Korsten Verzekeringen – Lasik Centrum werd de wedstrijd verrassend genoeg op conditie beslist. Korsten moet het nou niet bepaald van het loopvermogen hebben, maar mocht zich wel gelukkig prijzen dat Lasik niet over een wissel beschikte. Hierdoor konden zij de overwinning aan het eind van de wedstrijd namelijk naar zich toetrekken: 5-2. Deze uitslag was over de hele wedstrijd (sportief en met aanvallend voetbal aan beide kanten) gezien wel verdiend te noemen. Doelpunten kwamen op naam van Jan van den Boogaard (3) en Ron Coolen (2). Joop Donkers en Ernst van Nieuwburg scoorden voor Lasik Centrum.

Voor Solectron United en De Schutskooi was hun onderlinge ontmoeting de eerste officiële wedstrijd in het bestaan van beide teams. Dat gegeven was soms ook wel aan het rommelige spel te zien, maar desondanks werd er gestreden voor elke meter en werd het een wedstrijd die spannend bleef tot het laatste fluitsignaal. Bij rust leidde De Schutskooi met 1-2, en in de tweede helft werd het zelfs 1-3. Solectron kwam even voor tijd knap op gelijke hoogte, maar in de laatste seconden stelde Roelof Bout alsnog de overwinning veilig. Hij schreef geschiedenis door een vrije trap tot grote vreugde van zijn teamgenoten binnen te schieten: 3-4. 


Mobiele site | © Zaalvoetbal Competitie Rosmalen