Archief

Welkom op de website van de Zaalvoetbal Competitie Rosmalen. Hier vindt u een overzicht van berichten uit ons archief, gerubriceerd per jaar en maand.

 


Seizoenen

2010-2011
2009-2010
2008-2009
2007-2008
2006-2007
2005-2006
2004-2005
2003-2004
2002-2003
Zaalvoetbal Competitie Rosmalen - www.zaalvoetbalrosmalen.nl

Welkom op de website van de Zaalvoetbal Competitie Rosmalen. Hier vindt u altijd het laatste nieuws, de actuele standen, de laatste uitslagen en uiteraard het programma.


B-POULE | 26-04-2008
Bad Brothers zeker van de titel

In de zestiende ronde van de B-poule speelden De Kiet en B.N.A. een belangrijke pot voor de 4e periode. Ondanks een goede start van de zwart-witten (2-0 voor B.N.A.), kwam De Kiet goed terug in de wedstrijd. Na rust was het B.N.A. dat weer op voorsprong kwam (4-2) en ging het hard aan beide kanten. In de 43e minuut stond een 6-6 tussenstand op het bord en Peter van der Plas en René van der Velden maakten in de slotfase het karwei af voor De Kiet: 8-6. Bad Brothers had het een stuk gemakkelijker tegen Café de Linden. Via een 6-0 voorsprong bij rust werd er - ondanks dat De Linden in de tweede helft aardig meeging en liefst 5x op de paal schoot - uiteindelijk met 10-1 gewonnen. Door die prestatie heeft Bad Brothers zich verzekerd van het kampioenschap. Proficiat!

De Schutskooi had tegen een zwak acterend Twago International eindelijk weer eens reden tot juichen. Na een pover duel werd er gewonnen met 6-2. Voor nummer drie ERIB gold dat zeker niet. Tegen Brabant United werd kansloos verloren. De ploeg werd zeker niet weggespeeld, maar creëerde geen enkele kans en verloor daardoor verdiend met liefst 6-1 van het vijftal. Korsten Verzekeringen kende in de vriendschappelijke wedstrijd tegen Dixons weinig problemen. Zij wonnen met 6-3, maar mochten sowieso al drie gratis punten bijschrijven.


A-POULE | 19-04-2008
FC Bachus terug aan kop na titanenstrijd

Voorafgaand aan de absolute topper van de week, speelden SC De Hazelaar en Bever/Chambers hun onderlinge wedstrijd. Beide ploegen traden zo goed als op volle oorlogssterkte aan en dus werd een boeiend duel verwacht. De thuisploeg maakte de goede vorm van de afgelopen periode echter meer dan waar en sloeg al snel een gat dat de ‘Beverboys’ niet meer te boven kwamen. Via een 5-1 ruststand won De Hazelaar met liefst 11-3! Sterspeler Kevin van Liempd maakte de laatste tijd weinig klaar in de voorhoede en begon daarom achterin. Good-old Jan van der Heijden schoof een linie door en liet met vier treffers zien het voetballen nog niet verleerd te zijn. De 16-jarige Steven kon zijn vader net niet bijbenen, maar maakte er ook drie. SC De Hazelaar is in de winning mood, terwijl de verslagenheid bij Bever/Chambers na afloop groot was.

In een inmiddels volgelopen sporthal liepen de selecties van T. Pennings/De Bron en FC Bachus zich warm voor wellicht wel de wedstrijd van het jaar. Bij winst was De Bron namelijk zeker van het kampioenschap en een overwinning voor Bachus zou hén juist de beste papieren geven. Een spannende pot was het gevolg. Via Joris van Oers en Frank Willems, die op bijna identieke wijze scoorden, kwam FC Bachus halverwege de eerste helft in een minuut tijd op 0-2. De Bron kwam tot aan de pauze aardig opzetten, maar met goed keeperswerk hield Jaber Herman zijn doel schoon. Rudi van der Heijden was nog het dichtst bij een doelpunt, maar zijn punter raakte de paal. Ronald Gallé liet een deel van het massaal aanwezige publiek zelfs juichen, maar zijn schot was helaas voor hen in het zijnet beland.

Na rust was het wel raak voor De Bron. Uitgerekend verdediger pur sang Rudi van der Heijden kwam opnieuw mee opstomen en poeierde de bal onhoudbaar in de kruising: 1-2. Arda Havar had - op een punter die op de kruising uiteen spatte na - opvallend weinig in te brengen, maar even later was het Gallé die de Bachus-goalie compleet verraste. Hij tekende met een onschuldig lijkende punter voor de gelijkmaker. In de laatste vijf minuten moest Bachus dus aan de bak, maar de nieuwe voorsprong liet niet lang op zich wachten. Willems toonde aan dat het scoutingsapparaat van Bachus prima heeft gewerkt, want de aan het begin van het seizoen aangetrokken spits was niet voor de eerste maal beslissend. Met een uiterste krachtinspanning wist hij de bal met links via de binnenkant van de paal in het net te werken en FC Bachus daarmee de koppositie terug te geven (2-3). “Een mooie wedstrijd met een prachtig einde”, aldus de spits. “Prachtig om in deze sfeervolle ambiance te spelen. De Bron dacht het klusje te klaren, maar had buiten ons gerekend. Nu de voorsprong nog vasthouden, maar met deze ploeg moeten we daartoe in staat zijn.” Een zwaarbevochten overwinning voor FC Bachus, maar daardoor niet minder onbelangrijk. Kunnen ze de druk aan?

Op vrijdag volgden twee verwachtte uitslagen. Colorado, nummer drie op de ranglijst, had getuige de 3-7 overwinning niet al te veel moeite met DTS Boys. In de laatste vijf speelrondes konden zij steeds drie punten bijschrijven en het team bruist weer van zelfvertrouwen. Vooral de inbreng van nieuweling Sander ‘Crouch’ van den Dungen lijkt erg belangrijk te zijn. Met wat meer geluk gedurende het seizoen had er zelfs wellicht nog meer in gezeten voor Colorado!

Ook Bouwbedrijf Timmers BV won tot slot van een lager geklasseerde ploeg. Kroezen Verzekeringen had wederom te weinig manschappen en moest zich ten koste van een reglementaire 3-0 nederlaag afmelden.


B-POULE | 12-04-2008
B.N.A. drukt Schutskooi nog dieper in dal

Bad Brothers kon in de wedstrijd tegen Brabant United goede zaken doen met het oog op het naderende kampioenschap. De tegenstander zit echter in een prima periode - hun laatste puntverlies dateert alweer van januari - dus werd er zonder onderschatting naar het duel toegeleefd. En dat was niet zonder reden. In de zesde minuut werd door Roel van der Krabben het startsein gegeven voor een doelpuntenregen, waarbij de ploegen steeds om en om het net lieten bollen. Na een klein half uur was het dan ook 5-5 en pas in de laatste tien minuten zou het elfde doelpunt volgen. Erik van Meurs bracht Bad Brothers op 5-6 en zorgde na een nieuwe gelijkmaker alsnog voor de zwaarbevochten winst: 6-7. De matchwinner maakte er in totaal, evenals ploeggenoot Van der Krabben, drie voor Bad Brothers. Rogier Peters en Camiel Fijneman scoorden allebei twee keer voor Brabant United.

De wedstrijd tussen Korsten Verzekeringen en Twago International werd in een minder hoog tempo gespeeld, maar was daarom niet minder spannend. Via doelpunten van Jan van den Boogaard en Marc-Jan Coppens kwam Korsten voor rust op een 2-0 voorsprong, maar jongeling Bas von Berg bracht beide ploegen na de hervatting binnen twee minuten op gelijke hoogte. Twago-sterkhouder Ernst van Nieuwburg leek zijn team bij een 3-3 stand naar de overwinning te schieten, maar in de slotminuut was het wie anders dan Jan van den Boogaard die alsnog voor een puntendeling zorgde: 4-4.

De vriendschappelijke wedstrijd tussen Dixons en De Kiet werd helaas voortijdig afgelast. De paars-blauwe middenmoter kon nu helemáál zonder te spelen drie punten bijschrijven, aangezien Dixons over te weinig spelers beschikte en zich al aan het begin van de week afmeldde. Hopelijk is het geen voorbode voor wanneer zij komend seizoen aan onze competitie zullen gaan deelnemen.

B.N.A. wist dat De Schutskooi in een absolute vormcrisis zit en begon daarom gesterkt aan het duel tussen de nummers twee en vier van de ranglijst. De Schutskooi vreesde op haar beurt de tegenstander en had daar alle reden toe. Met slechts een wissel en de ongelukkige inval-doelman Raymond Reinewald onder de lat kon de ploeg totaal geen aanspraak maken op iets dat op een overwinning leek. Richard Bout scoorde nog wel 1-0, maar B.N.A. nam hierna het initiatief en speelde zich gemakkelijk naar een ruime voorsprong. Via 2-5 bij rust werd het uiteindelijk zelfs 3-10! Alweer de derde ontluisterende nederlaag op rij voor de mannen in het groen, die compleet de weg kwijt lijken te zijn en maar moeten hopen dat de batterij weer op tijd opgeladen is voor de play-offs.

ERIB had zelfs met een B-ploeg geen kind aan Café de Linden. Thijs van Pinxteren en Henry aan den Toorn zorgden al vroeg voor een ruime voorsprong en na de eretreffer van John van de Ven ging de doelpuntenmachine van ERIB rustig verder. Uiteindelijk stopte de teller bij 1-9 en had De Linden het geluk dat het ERIB-vizier in het laatste kwartier niet meer scherp stond. Van Pinxteren maakte zes van de negen treffers, haast allemaal op identieke wijze. Met afstand de zwakste man van het veld was de verre van fitte aanvoerder Van Aggelen. Ondanks dat kwam de overwinning geen moment in gevaar en kon de geblesseerde coach opgelucht ademhalen. Met deze winstpunten is ERIB de nieuwe runner-up en dat biedt hoop voor de laatste loodjes van het seizoen. De sterspelers zullen dan ongetwijfeld weer ingezet worden als het echte werk begint tijdens de play-offs.


A-POULE | 11-04-2008
Rosmalen maakt zich op voor zaalvoetbaltopper

Aanstaande dinsdagavond 15 april zal om 22.00 uur de topper van de Rosmalense zaalvoetbalcompetitie worden gespeeld in sporthal De Hazelaar. Grootmacht FC Bachus en nieuwbakken koploper T. Pennings/De Bron mogen in een onderlinge vete uit gaan maken wie - met na het treffen nog slechts twee speelrondes op het programma - zich op mag gaan maken voor een eventueel kampioenschap. Bachus móet winnen om de kampioenskansen in eigen hand te houden, terwijl De Bron bij winst zelfs verzekerd is van het kampioenschap!

Zijn de ervaring van geroutineerde spelers als Hans van Heumen en Joris van Oers, gecombineerd met de vechtlust van de Gebroeders van Schijndel en doelman Jaber Herman, genoeg voor een overwinning van FC Bachus? Of zal T. Pennings/De Bron, met onder meer balvirtuozen als Arda Havar, Giamo Tenlima en Mounir Jouhri in de gelederen, opnieuw verrassen? Mis deze PSV-Ajax van het zaalvoetbal niet! Toegang is geheel gratis. Zorg dat u erbij bent!


A-POULE | 05-04-2008
Colorado helpt nieuwe koploper een handje

Voor Colorado is het seizoen eigenlijk zo goed als gelopen. Ze hebben enkel nog een theoretisch kansje op de titel en zijn zeker van een plaatsje bij de eerste vier. Na het behalen van de eerste periodetitel weet de ploeg bovendien dat aan het einde van de competitie nog een toetje op het programma staat, in de vorm van play-offs. Voor FC Bachus leek na doelpunten van Mourad Demnati en Joris van Oers in eerste instantie dan ook geen vuiltje aan de lucht. Maar schijn bedroog. Nadat William van Hout zijn ploeg even voor rust weer terug in de wedstrijd had geschoten, was na rust Colorado het gevaarlijkst. Albert van Hamond en Sander van den Dungen draaiden de score om en nadat Randy van Schijndel vijf minuten voor tijd de luidbejubelde gelijkmaker binnenschoot uit een vrije trap, werd er in de slotfase alsnog verloren door de titelfavoriet. Frans van den Broek en opnieuw Van den Dungen waren de doelpuntenmakers van het stug verdedigende en sluw counterende team. Zij zorgden daarmee voor een verrassende maar daardoor niet minder verdiende uitslag: 5-3.

Kroezen Verzekeringen trad met een vernieuwde ploeg aan tegen Hijos de Dios. Na meerdere afzeggingen wegens een tekort aan spelers heeft Julien Stundebeek de scepter overgenomen. Hij haalde met Ron van Boxtel, Nicky van den Dungen en Mark van de Ven enkele nieuwe jongens bij de inmiddels Maliskamps getinte ploeg en zij zorgden ervoor dat het een leuke oefenpot werd. Via een 1-1 ruststand (goals van Jeroen Verhallen en Sjors van Zoggel) werd er uiteindelijk vrij eenvoudig gewonnen met 7-3. Stundebeek was evenals Verhallen drie keer trefzeker. Ook Hijos de Dios speelde een prima partij. De komende periode is het voor beide teams zaak het seizoen af te maken door lekker te voetballen. En wie weet tot wat ze na de zomerstop in staat zijn?! Er staan in ieder geval op het eerste oog twee prima zaalvoetbalteams.

Bouwbedrijf Timmers BV leek tegen SC De Hazelaar haar slechte reeks weg te poetsen met een mooie overwinning, maar het kwam bedrogen uit. Christian Quaadvlieg en John Schuurman brachten de gewezen topploeg voor rust nog wel op voorsprong, en ook de 2-1 van Maarten van Schadewijk werd weggepoetst door een doelpunt van Enrico Zondag. Doelman Frank van de Hout hield hierna zijn doel met kunst en vliegwerk (en met heel wat hulp van het houtwerk, dat meer dan eens werd getest) schoon, maar in de slotminuten gebeurde alsnog het haast onmogelijke. De Hazelaar zette nog een keer aan en de 3-1 voorsprong werd weggegeven. Een punter van Günther van Meurs belandde keihard in het kruis, Michael van Liempd liep na een slimme intrap de gelijkmaker binnen en Van Schadewijk werd - nadat hij een minuut eerder nog een goede kans om zeep had geholpen - het goudhaantje. SC De Hazelaar won met 3-4 en vindt door die overwinning weer aansluiting met de middenmoot. Captain Jan van der Heijden was in zijn nopjes: “In november (Hazelaar - Timmers, red.) wonnen zíj nog met 3-4 door twee late doelpunten. Nu is het precies andersom. En we speelden ook gewoon een goede wedstrijd, dus het is niet meer dan gerechtigheid!” Timmers besloot er, ondanks de vierde wedstrijd zonder overwinning op rij, nog een jaar aan vast te plakken. “Mochten we het niet meer aankunnen, dan gaan we maar met z’n allen naar beneden”, aldus aanvaller Sander Steenbakkers.

Op vrijdag won T.G.O. - deze keer zonder zware training in de benen - maar moeizaam van Bever/Chambers. Via een 5-3 stand bij rust werd het uiteindelijk 7-5 en daarmee deden de Bosschenaren goede zaken in de strijd om een plaatsje in het linkerrijtje. De mannen van T. Pennings/De Bron wisten, na het eerdere verlies van FC Bachus, wat hen te doen stond. Winst op DTS Boys zou er voor zorgen dat de oranjehemden de koppositie overnamen en dus mochten ze geen steken laten vallen. En zoals altijd gesteund door een grote schare fans maakten ze geen fout. Vrij eenvoudig eindigde de wedstrijd in een 6-2 overwinning voor De Bron, terwijl zij bij rust al op een 4-1 voorsprong stonden. FC Bachus is door de toevoeging van drie punten ingehaald en T. Pennings/De Bron mag zich de trotse koploper noemen! 


Mobiele site | © Zaalvoetbal Competitie Rosmalen