Archief

Welkom op de website van de Zaalvoetbal Competitie Rosmalen. Hier vindt u een overzicht van berichten uit ons archief, gerubriceerd per jaar en maand.

 


Seizoenen

2010-2011
2009-2010
2008-2009
2007-2008
2006-2007
2005-2006
2004-2005
2003-2004
2002-2003
Zaalvoetbal Competitie Rosmalen - www.zaalvoetbalrosmalen.nl

Welkom op de website van de Zaalvoetbal Competitie Rosmalen. Hier vindt u altijd het laatste nieuws, de actuele standen, de laatste uitslagen en uiteraard het programma.


B-POULE | 31-08-2007
Seizoensvoorbeschouwing B-poule
”Onze doelstelling? Op de fiets komen!”

Op 28 augustus werd het seizoen geopend en dinsdag 4 september is de eerste speeldag voor de mannen uit de B-poule. Het belooft wederom een uiterst spannende jaargang te worden. Kampioen SC De Hazelaar is gepromoveerd naar de hoogste klasse en de twee nieuwe teams worden vooraf niet gezien als gedoodverfde titelkandidaten. Hierdoor ruiken alle ploegen in de grote subtop hun kansen. Zou er voor hen dit seizoen wellicht een kampioenschap inzitten..?

Bad Brothers lijkt een der grote kanshebbers op de titel. Vorig seizoen was voor de oranjehemden de tweede plaats (en bekerwinst) nog het hoogst haalbare, maar nu lijken toch echt alle facetten aanwezig om de zo gewilde promotie af te dwingen. Het is aan ervaren krachten als Edwin Smolders en Mark Lakwijk om de jeugdige ploeg op sleeptouw te nemen. Onlangs werd Rosmalenaar Martijn Donkers nog aan de selectie toegevoegd. Als zijn overschrijving op tijd geregeld is, kan ook van hem het nodige vuurwerk worden verwacht. De selectie bleef verder op peil, maar daar tegenover staan enkele problemen m.b.t. het competitieprogramma. Uitgerekend Bad Brothers moet acht keer op vrijdag spelen, terwijl ze dat liever niet doen i.v.m. de connecties met FC Den Bosch.

B.N.A. is de eerste nieuwkomer, en maakt met haar naam - Biertje Na Afloop - al meteen duidelijk wat de doelstelling is: “Op de fiets komen, zodat we onze teamnaam eer aan kunnen doen zonder een rijontzegging op te lopen.” Die van de prestaties ín het veld is het meedoen om de bovenste drie plaatsen. De transfer van Boy Jimmy Engelkes ketste helaas op het laatste moment af. Een speler met zo’n prachtige voetbalnaam móet haast wel over voldoende kwaliteit beschikken, maar hij had helaas te hoge salariseisen. De aanwezigheid van Hanco en Laurens Ubert in een en hetzelfde team staat in ieder geval garant voor discussies. Zowel onderling als met de tegenstander c.q. scheidsrechter. “De rest van de selectie dient slechts om een veilige afstand tussen mij en mijn broer te bewerkstelligen”, aldus een der gebroeders.

Brabant United is het tweede team dat we mogen verwelkomen in onze competitie. De totaal onbekende ploeg is door de oprichters en beleidsbepalers met grote zorg samengesteld. De selectie wordt - zoals de teamnaam al doet vermoeden - gevormd door spelers die woonachtig zijn verspreid over de hele provincie. Als we conclusies mogen trekken uit het doornemen van de spelerslijst, dan is Benito Otero (eveneens actief in de zaal bij ZV Rimboe) ongetwijfeld de publiekslieveling. Vier van zijn teamgenoten spelen overigens op het veld bij de Roosendaalse zaterdag 3e klasser Alliance, dus zal Brabant United ongetwijfeld een gooi kunnen en willen gaan doen naar de titel.

Het sinds mensenheugenis onder de naam Galvin meespelende team verandert na een kleine twintig jaar van hoofdsponsor. ERIB, een bedrijf dat al zestig jaar gevestigd is in Hintham en gespecialiseerd is in isolatietechniek, luchtkanalen en brandwerende applicaties, is de nieuwe geldschieter. Met nieuwe naam en clubkleuren gaat de ploeg voor verbetering van de vierde plaats van vorig jaar. Aan de selectie zal het niet liggen. Er werden voor de breedte drie nieuwelingen bij de groep gehaald (Stijn van der Doelen, Bas Knapen en Thijs van Pinxteren, red.) en ondanks diverse onderhandelingen met het gepromoveerde SC De Hazelaar heeft Mark van der Donk zijn contract bij ERIB verlengd met nog een seizoen. “De aanbieding was erg interessant. Ik kon het echter niet over mijn hart verkrijgen te vertrekken. Immers, wat moet deze ploeg zonder haar topspeler?”, aldus de vedette.

De Kiet is al jarenlang een gerenommeerde ploeg in het Rosmalense zaalvoetbal en werd in 2005 nog verrassend kampioen van de tweede klasse. Hoewel vele derde helften als vanouds werden gewonnen, verliep het afgelopen seizoen op sportief gebied dramatisch. Er werd slechts drie keer een wedstrijd gewonnen en de ploeg eindigde troosteloos onderaan. De geldbuidel werd daarom opengetrokken, met twee aankopen als resultaat. René Knook en Gert-Jan van Lokven, die beide de veertig zien naderen, moeten de ploeg verjongen en van een impuls gaan voorzien. Wellicht kunnen zij De Kiet zelfs terugbrengen naar de top? Aanvoerder Gert Galiart wil de lat voorlopig nog niet zo hoog leggen. “We willen in elk geval hoger eindigen dan vorig jaar en komen daarom voortaan niet meer met zeven maar met acht spelers naar de wedstrijd. Helaas mogen we er maar vijf opstellen.”

De scouts van Korsten Verzekeringen begaven zich al vroegtijdig op de regionale transfermarkt, en waren hierdoor enkele concurrenten te slim af. Toen B.Z.E. de competitie verliet, was men er als de kippen bij om de transfervrije Bas van der Vliet te contracteren. Daarnaast werden ook Helmut Boeijen en Joan Duffhues vastgelegd. Met de respectievelijk 45, 38 en 40-jarige nieuwkomers wordt ook deze ploeg weer iets verjongd. De bookmakers voorspellen desondanks een plaats in de middenmoot.

Café de Linden doet het al jarenlang met een vaste groep spelers, maar probeert zich elk seizoen te versterken met een nieuwe kracht. Dit keer werd het pas 19-jarige talent Niels Verstegen uit Nuland aan de selectie toegevoegd. Tijdens het onlangs belegde trainingskamp - waarbij de pers niet werd toegelaten - werden hem naar verluid de fijne kneepjes van het vak bijgebracht. Alle ballen inleveren bij Marco van Doremalen is het devies bij De Linden, maar de uitvoering hiervan is zeker niet zo gemakkelijk als op papier. Wanneer de tactiek ook dit jaar weer gaat werken, zal de clubtopschutter van de afgelopen jaren ook komend seizoen ongetwijfeld weer hoge ogen gaan gooien.

De Schutskooi werd kort voor het vorige seizoen opgericht, en bleek direct een meerwaarde voor de competitie te zijn. De in fris groen acterende ploeg werd berucht om haar loopvermogen, en moest in onderlinge duels alleen haar meerdere erkennen in de eeuwige rivaal Bad Brothers. Vooral Dennis van Loon baarde opzien met zijn vele treffers, maar ook Rob van Geel en Raymond Reinewald waren erg belangrijk met ieder zestien assists. “Aangezien ons team niet is gewijzigd hebben we onze doelstellingen voor komend seizoen ook maar hetzelfde gelaten. We willen wederom eindigen in de top drie, een periodetitel pakken en als het even kan wederom minimaal een keer winnen van onze oud-ploeggenoten van Bad Brothers”, aldus de keepende captain Sander van Geel. Helaas moet De Schutskooi het wel doen zonder Mark de Jong. Die is herstellende van een knieoperatie en zal naar alle waarschijnlijkheid het hele seizoen uitgeschakeld zijn.

Ook Solectron United gaat er, ondanks twijfelachtige berichten die ons eerder deze zomer bereikten, gewoon nog een jaar aan vast plakken. De wisselvallige ploeg was vorig jaar een ware reuzendoder, maar liet nogal eens punten liggen tegen de ‘kleintjes’. Een tegenvallende achtste plaats was het resultaat en dus besloot men de bezem door de selectie te halen. Slechts acht contractspelers mochten blijven bij de ploeg van coach Marcel ten Thije. Wij zijn benieuwd of dat genoeg is om de hoge verwachtingen waar te maken.

Lasik Centrum kende vorig jaar een grandioze wederopstanding. Het team, dat in een ver verleden de grootste “successen” behaalde onder de naam Coudewater, wist het een jaar eerder nog voor elkaar te krijgen om het seizoen puntloos af te sluiten. De revanche kwam echter precies op tijd, en de blauwen wisten zich afgelopen jaargang op te werken tot een prima middenmoter. Deze zomer werd besloten (opnieuw) een nieuwe start te gaan maken. Twago International is de nieuwe naam van de groep oude rotten die het plezier in het spelletje nog altijd niet zijn verloren. Er wordt nog steeds vertrouwd op de toenemende routine, al worden pogingen ondernomen om zeer geleidelijk verjonging door te voeren. Twago-doelman Joep von Berg zet vooralsnog laag in: “De doelstelling van dit seizoen is het wegblijven van de onderste plaats.”

Zoals gezegd is deze week de competitie voor de A-poule gestart. Vanaf nu houden wij u natuurlijk weer wekelijks op de hoogte d.m.v. de bekende wedstrijdverslagen. Vaste vlagger c.q. tijdwaarnemer Robbert de Boer heeft er in ieder geval alweer zin in: “Ik hoop dat het weer net zo’n spannend seizoen wordt als vorig seizoen! Ik tip opnieuw Bouwbedrijf Timmers als grootste kanshebber op de titel in de A-poule. Jammer dat Bierelier/D’n Blom niet meespeelt in Rosmalen, want dan was de kampioen al bekend. FC Bachus heeft goed ingekocht, maar moet er eerst maar eens een team van zien te maken.” Over de titelkandidaten in de B-poule wilde De Boer zich nog niet uitlaten. “Ik wil eerst de nieuwe ploegen wel eens aan het werk zien voordat ik me aan een voorspelling waag.”


A-POULE | 24-08-2007
Seizoensvoorbeschouwing A-poule
Promovendus SC De Hazelaar verzekerd van goals

Op dinsdag 28 augustus wordt het nieuwe zaalvoetbalseizoen weer geopend met de wedstrijd tussen ZVV ’72 en FC Bachus. Na het knotsgekke competitie-einde van afgelopen seizoen, waarin Timmers op doelsaldo aan het langste eind trok, volgde een turbulente transferperiode. Vooral het gepromoveerde SC De Hazelaar versterkte zich aardig, hoewel het FC Bachus was dat naam maakte met de transfer van het jaar. Wel of geen topaankopen, veel ploegen hopen zich dit seizoen te kunnen mengen in de titelstrijd. Een uitgebreide vooruitblik op het nieuwe jaar in de A-poule.

Het op een desastreuze wijze mislopen van het kampioenschap ging bekerwinnaar FC Bachus niet in de koude kleren zitten. De selectie werd daarom versterkt en de hoofdsponsor eist komend seizoen het uiterste van haar mannen. “We hebben ze niet voor niets in nieuwe tenues gestoken”, aldus een der gebroeders Langenbach van Café Bachus. Publiekslieveling Tommie de Jong kon ondanks talrijke aanbiedingen behouden blijven voor de Rosmalense ploeg en met Frank Willems haalde Bachus een ware doelpuntenmachine in huis. De topscorer van het gerenommeerde Bierelier/D’n Blom werd met groot tamtam gepresenteerd als de grote verlosser. Wanneer Jaber Herman wellicht ook nog terug gaat keren van zijn Spaanse avontuur, is de kampioen al welhaast bekend.

Voor Bever/Chambers, dat zich afgelopen seizoen ternauwernood wist te handhaven in de hoogste klasse, is de titelstrijd iets wat totaal niet aan de orde is. “Het moet absoluut beter in het nieuwe seizoen”, aldus technisch directeur Van den Broek. “De doelstelling is om een mooie middenmoter te zijn, met af en toe een topprestatie door bijvoorbeeld een van de kampioenskandidaten met een nederlaag naar huis te sturen. Ze zijn dus gewaarschuwd.” Wellicht dat Bever/Chambers er voor het sluiten van de transfermarkt nog in slaagt om een topper te halen om de doelstelling kracht bij te zetten. Er wordt in ieder geval druk overlegd met de sponsors, die beide actief zijn in de markt voor mensen met beperkingen. Zo past Bever Autoaanpassingen auto’s aan en zorgt Chambers Consultancy voor de woningaanpassingen. De ploeg hoopt daarnaast de beloofde nieuwe outfits binnen korte termijn om de schouders te hebben.

Colorado was niet actief op de transfermarkt, en kende daarom een rustige zomer. Opmerkelijk, aangezien de ploeg niet al te ruim in de spelers zit. “We kunnen een keeper en een veldspeler als aanvulling zeer goed gebruiken. Mocht iemand zich willen aanmelden bij dit altijd strijdende team, dan houden we ons aanbevolen”, wisten ze te melden. Wie er ook zullen meespelen, Colorado gaat zich ongetwijfeld ook komend jaar weer van haar beste kant laten zien. De kenners voorspellen een plaatsje in de middenmoot, maar houden de outsider nauwlettend in de gaten.

Ook rondom DTS Boys was het deze zomer opmerkelijke stil. Na de transfer van Maikel Passon naar ZVV ‘72 was de ploeg zelfs volledig onbereikbaar voor commentaar en werd er door de persvoorlichter de hele zomer lang een heuse mediaboycot gehouden. Het is dan ook onduidelijk met welke plannen DTS Boys het nieuwe seizoen in gaat. Wij vermoeden dat de leiding van de Bossche ploeg een extra zwaar trainingskamp heeft belegd en gaat voor een hogere klassering dan afgelopen jaar, waarin ze eindigden als zesde. Het periodekampioenschap van vorig jaar zal hoogstwaarschijnlijk smaken naar meer.

Na afgelopen jaar vrij gemakkelijk kampioen te zijn geworden in de B-poule, gaat SC De Hazelaar met behulp van enkele versterkingen proberen een goede klassering te behalen in de A-poule. Edo van der Kruijs is de eerste nieuweling, die volgens het officiële persbericht een speler met een zeer goede techniek en inzicht is en “als een slangenmens door de verdediging van de tegenstander gaat”. Tel hierbij de rentree van de levensgevaarlijke topschutter Gunther van Meurs op, en de promovendus is in ieder geval verzekerd van veel doelpunten. Voor de toekomst zijn ook twee talentvolle jeugdspelers gecontracteerd. De pas 15-jarige Steven van der Heijden en Maarten van Schadewijk worden langzaam gebracht en kunnen in de komende jaren wel eens uit gaan groeien tot publiekstrekkers. Concurrentie voor de huidige publiekslieveling Kevin van Liempd dus. Zal hij ook in de A-poule doorgaan met scoren, of gaat hij dit jaar soms door het ijs zakken?

De jonkies van Kroezen Verzekeringen groeien met het jaar en hebben zich ontwikkeld tot een sterke formatie. De zonen van de families Hendriks en Parijs zullen op termijn, samen met Jeroen Verhallen, het team moeten gaan dragen. Voorlopig spelen ze nog samen met enkele routiniers, maar met het oog op de toekomst zijn een aantal nieuwelingen aangetrokken. Erik van Beekveld is een talent uit de OJC-jeugd en ook Tjerk Pennings werd gestrikt. Voor de broodnodige routine, en vooral in geval van nood, werd Henk van Lith op de spelerslijst geplaatst. De tendens van afgelopen jaren (achtste, achtste, tiende, achtste) zal men ongetwijfeld willen doorbreken. Een kampioenschap, zoals vijf jaar geleden nog werd behaald, zal te hoog gegrepen zijn, maar een mooie plaats in de middenmoot ligt zeker in het verschiet voor Kroezen.

Ook zonder topper Arda Havar, waarbij de geruchten rondgaan dat hij zo goed als rond is met eredivisionist Malabata uit Breda, gaat T. Pennings/De Bron proberen zo lang mogelijk mee te kunnen strijden om het kampioenschap. Met Ronald Gallé (eerder actief voor R.E.D. Stars) is een bekend gezicht op de reservelijst geplaatst, en Anthony Gevers - die vorig jaar al veel wedstrijden meepikte als reservespeler - zit er dit jaar voor vast bij. Aanvoerder Tenlima: “Wij willen meer doelpunten maken dan afgelopen seizoen en de verdediging moet ervoor zorgen dat we er zo weinig mogelijk tegen krijgen. We gaan voor een periodetitel en hopen zolang mogelijk mee te doen om het kampioenschap. Samen met onze grote supportersgroep, die ons afgelopen seizoen elke wedstrijd geweldig heeft gesteund, moet dat zeker gaan lukken.”

Een andere ploeg die een kampioenschap zeker niet onmogelijk acht is T.G.O. De complete selectie van het zaalvoetbalteam is inmiddels ook lid van veldvereniging Wilhelmina en zij komen allemaal, al dan niet als wisselspeler, uit voor het eerste elftal van die club. Met dat gegeven in het achterhoofd, is de doelstelling zoals die hoort te zijn: minimaal een periode halen en misschien wel lang meedoen om het kampioenschap. Speler/coach Coen van Overbeek: “Ik verwacht dat we als team beter op elkaar ingespeeld zijn in vergelijking met vorig seizoen. Dat was voor een aantal spelers de eerste keer dat ze in de zaal speelden. Dit jaar moet het dus beter gaan, maar het belangrijkste doel van T.G.O. is dat we vooral plezier hebben in het spelletje, ongeacht de uitslag.”

Na een tegenvallende zesde plaats in seizoen 2005-2006 kwam Bouwbedrijf Timmers BV afgelopen jaar keihard terug. De grootmacht in het Rosmalense zaalvoetbal leek lange tijd schijndood, maar pakte op de laatste speeldag alsnog het kampioenschap. Met dezelfde selectie wil de ploeg ook komend jaar weer zo lang mogelijk meedoen om de titel. De spelers worden echter elk seizoen weer een jaartje ouder en het is de vraag hoelang de ‘oude hap’ het niveau nog aan zal kunnen. Wij zijn benieuwd!

Waar de selectie van Bouwbedrijf Timmers BV helemaal hetzelfde bleef, onderging ZVV ’72 een ware metamorfose. Zo raakten ze de gebroeders Van der Heijden kwijt (Stefan helemaal, Marijn als vaste speler), maar werden daarentegen vier nieuwe spelers aangetrokken. Een van die nieuwelingen, en tevens oude bekende, is de moeilijk te stoppen spits Michael Adriaanse, die eerder al uitkwam voor ZVV en WSD/Blank. De overige aanwinsten zijn Maikel Passon, die overkomt van DTS Boys, en Roy van Gestel en Nick Kerkhof, die beide nieuw zijn in onze competitie. Laatstgenoemde Rosmalenaar is pas achttien jaar oud, maar werd door vele clubs begeerd en koos uiteindelijk voor ZVV ‘72. Het is onduidelijk waartoe het grillige team in staat is, maar ZVV zal ongetwijfeld weer mee gaan doen om de bovenste plaatsen.

Volgende week een uitgebreide voorbeschouwing op de B-poule. Na de start van de competitie zult u natuurlijk weer wekelijks op de hoogte worden gehouden d.m.v. de bekende wedstrijdverslagen.


ALGEMEEN | 16-08-2007
Nieuwe competitieprogramma's online

Op 28 augustus zal er weer voor het eerst afgetrapt worden in sporthal De Hazelaar. Hoogste tijd dus om het competitieprogramma over te nemen op de kalender.

Binnenkort zullen uitgebreide voorbeschouwingen volgen. Houd de site en Rosbode dus goed in de gaten! 


Mobiele site | © Zaalvoetbal Competitie Rosmalen