Archief

Welkom op de website van de Zaalvoetbal Competitie Rosmalen. Hier vindt u een overzicht van berichten uit ons archief, gerubriceerd per jaar en maand.

 


Seizoenen

2010-2011
2009-2010
2008-2009
2007-2008
2006-2007
2005-2006
2004-2005
2003-2004
2002-2003
Zaalvoetbal Competitie Rosmalen - www.zaalvoetbalrosmalen.nl

Welkom op de website van de Zaalvoetbal Competitie Rosmalen. Hier vindt u altijd het laatste nieuws, de actuele standen, de laatste uitslagen en uiteraard het programma.


A-POULE | 22-12-2007
Timmers wint 2e periode met een banddikte

Bever/Chambers had de kans om zich tegen Bouwbedrijf Timmers BV weer eens van de goede kant te laten zien. De ploeg voetbalt al tijden beneden haar kunnen en dolf helaas ook dit keer kansloos het onderspit. Zonder sterspeler Robert Schapendonk kon alleen voor rust stand gehouden worden (1-2). In het tweede bedrijf walste Timmers - ondanks prima keeperswerk van Benjamin Delhez - over de arme ploeg heen en liep de score op tot 1-8. Christian Quaadvlieg was goed voor de helft van de Timmers-productie en doelman Jeroen van den Broek wordt bij Bever duidelijk gemist. Welingelichte bronnen hebben bevestigd dat hij daarom tijdens de winterstop voortijdig wordt teruggehaald van een stage aan de andere kant van de wereld. Wellicht is het een optie om voortaan met twee doelmannen te gaan spelen?

Door de ruime overwinning van concurrent Timmers wist FC Bachus wat hen te doen stond om de tweede periodetitel binnen te halen. Of dit bij de koploper wel bekend was, is onbekend, maar feit is wel dat ze het lastig hadden tegen rode lantaarndrager SC De Hazelaar. Gezien het verschil in bij elkaar gespeelde punten (16 tegen 0) leek het een makkie te worden voor Bachus, maar ook zonder routinier Jan van der Heijden bood De Hazelaar goed tegenstand. Mét Gunther van Meurs in de gelederen en rots in de branding Hein van Uden onder de lat was het bij rust 1-1 (goal van Steven van der Heijden), maar na rust stelde Bachus orde op zaken. Het eindigde in 3-1, maar dat bleek slechts genoeg voor drie punten. De periodetitel en daarmee een plaats in de play-offs ging namelijk op doelsaldo naar Bouwbedrijf Timmers BV. Proficiat!

Het ver teruggevallen Colorado - ongeslagen winnaar van de eerste periode maar daarna drie keer op rij niet gewonnen - had iets recht te zetten tegen Kroezen Verzekeringen. Die ploeg heeft op haar beurt de bezem door de selectie gehaald en lijkt daarmee de draad weer te hebben opgepakt. Met een overweldigende start (4-0 na amper negen minuten) leken de punten echter al vroeg in de knip voor Colorado. Kroezen gaf de moed niet op en kwam knap terug. Bij rust was het alweer 6-4 en hierna wisten ze het gat zelfs meerdere malen te verkleinen tot een goal verschil. Verder dan 8-7 kwam het echter niet. Ondanks drie treffers van Julien Stundebeek en Jeroen Verhallen bleef Kroezen met lege handen achter. Het vertoonde spel biedt desondanks genoeg hoop voor de toekomst.

DTS Boys - T.G.O. was een pittige wedstrijd waarbij af en toe op het randje werd gespeeld. Het bleef echter sportief en spannend tot het eind. Een sterk begin en enkele doelpunten van DTS Boys betekende de voorsprong voor hen, maar na twintig minuten herpakte T.G.O. zich en wisten zij hun ploeg nog voor de rust op gelijke hoogte te brengen (3-3). In de tweede helft hetzelfde spelbeeld, met enkel doelpunten van T.G.O. Daarmee wisten ze een verdiende overwinning binnen te halen: 3-5. Michel Valk was goed voor drie van de vijf treffers. Maikel Passon en Jeroen van Hoof maakten de andere twee.

Tot slot speelde T. Pennings/De Bron vriendschappelijk tegen Hijos de Dios. Ondanks de ruime overwinning prees De Bron de instelling van haar tegenstander. “Die jongens moeten nog veel leren, maar vormen samen wel een leuk team. Positief dat ze bleven voetballen tot het einde.” Vermeldenswaardig was vooral dat De Bron-vedette Arda Havar al vroeg in de wedstrijd een panna moest slikken. Dat ging hem niet bepaald in de koude kleren zitten, waardoor hij daarna al zijn tegenstander, een voor een, terugpakte met dit trucje.

Na de feestdagen gaan we weer verder met het zaalvoetbalseizoen. Op 8 januari trappen Bouwbedrijf Timmers BV en T.G.O. af voor de tweede competitiehelft.


B-POULE | 15-12-2007
Bad Brothers wint topper en neemt koppositie over

Na het uit de competitie vertrekken van Solectron United en ZVV ’72, kan er wekelijks een wedstrijd niet doorgaan. Om dit probleem op te lossen heeft het bestuur twee nieuwe teams gevonden die de plaatsen van de genoemde teams in de tweede competitiehelft gaan vullen. Hijos de Dios, een jong team dat pas is opgestart, gaat op vriendschappelijke basis spelen tegen de teams in de A-poule. Een ploeg bestaand uit werknemers van Dixons doet dat tegen de B-poulers.

Nadat Hijos de Dios al eerder een oefenwedstrijd speelde tegen De Kiet, was het deze speelronde Dixons dat vriendschappelijk uitkwam tegen ERIB. Lange tijd konden de nieuwkomers stand houden tegen de gevestigde orde (2-1 bij rust), maar de conditie bleek dusdanig te ontbreken dat ERIB in de slotfase alsnog uitliep naar een monsterscore: 12-2. Dixons maakte desondanks de indruk goed bij onze competitie te passen en is ongetwijfeld van plan in de toekomst beter uit de verf te gaan komen.

Brabant United – Café de Linden was op papier niet de meest vermakelijke wedstrijd, maar werd dit in de praktijk zeker wel. Sander Dieden bracht De Linden al vroeg op voorsprong, gevolgd door de 1-1 van Rogier Peters. Na treffers van Henri Savelkouls en opnieuw Dieden had Brabant United nog een kwartier om iets aan de achterstand te doen, maar De Linden hield knap stand. Joop Savelkouls stopte een penalty en pas in de slotminuut wist United tot scoren te komen. Doelpuntenmaker Rogier Peters wist echter dat het te laat was, want zijn ploeg verloor met 2-3.

Helaas kwam er geen scheidsrechter opdagen voor het duel tussen Twago International en De Kiet. Dankzij kordaat optreden van lijnrechter Robbert de Boer werd er toch gevoetbald, en daarbij ging het mooi gelijk op. Uiteindelijk eindigde het duel in 3-3 en vielen bijna alle doelpunten in de eerste helft. De Kiet leidde toen namelijk met 2-3 maar zag Twago alsnog langszij komen. Joop Donkers, Henk-Jan Aarts en Ernst van Nieuwburg waren trefzeker voor Twago. René Knook, Peter van de Plas en Hans Blom scoorden voor De Kiet.

Bad Brothers - De Schutskooi was de absolute topper waar door beide teams al een flinke tijd naar werd uitgekeken. De hongerige achtervolger ontving de koploper in een heuse derbysfeer en startte direct fel. Ondanks de grote belangen die op het spel stonden, leek De Schutskooi te slap te beginnen en uiteraard maakte Bad Brothers daar dankbaar gebruik van. De groenen herstelden zich nog wel in de tweede helft, maar ze kwamen te laat. De behaalde voorsprong (3-1 bij rust) werd niet meer uit handen gegeven en de overwinning ging dan ook geheel terecht naar Bad Brothers. Maikel Schippers was voor die ploeg drie keer trefzeker en Danny van de Griendt verving op waardige wijze de geblesseerde doelman Edwin Smolders. Beide ploegen hebben stuivertje gewisseld, want Bad Brothers is door deze belangrijke zege de nieuwe koploper van de B-poule.


A-POULE | 08-12-2007
T. Pennings/De Bron haalt uit en stijgt

DTS Boys moest haar meerdere erkennen in Bouwbedrijf Timmers BV. De Bosschenaren streden dapper, maar moesten het voetballend toch afleggen tegen de kampioen van vorig jaar. Timmers leidde de score de hele wedstrijd lang, maar nam telkens gas terug waardoor DTS Boys keer op keer kon terugkomen. Zeker tegen het einde van de wedstrijd kwamen ze sterk opzetten, maar de tijd was te kort om nog iets aan de stand te veranderen. Doelpunten van Lawrence Heijmans, Geert Peters, John Schuurman en Enrico Zondag zorgden voor een 2-4 overwinning voor Timmers.

Colorado was ongetwijfeld van plan de wedstrijd tegen T. Pennings/De Bron af te sluiten met een goed resultaat. In de eerste helft was dat ook te zien, al startte De Bron furieus met een 0-3 voorsprong als resultaat. Colorado kwam echter terug in de wedstrijd, bracht de score nog voor rust op gelijke hoogte, en kon na de hervatting zelfs op voorsprong komen. Daarna zakte het plotseling als een kaartenhuis in elkaar. De Bron profiteerde optimaal en liep uit naar een monsterscore. Na vijftig minuten stopte de teller bij een dikverdiende 5-12 overwinning, mede dankzij drie doelpunten van Arda Havar, Mounir Jouhri en Giamo Tenlima. Voor Colorado alweer de derde wedstrijd op rij die niet gewonnen werd, terwijl in de eerste periode nog álle vijf duels in winst werden omgezet. T. Pennings/De Bron vestigt zich met deze knappe winstpartij nog steviger in de kopgroep en gaat Colorado voorbij.

SC De Hazelaar was vrij, maar vond in B-poule subtopper ERIB een prima oefenpartner. Getuige de 2-2 ruststand waren beide ploegen aardig aan elkaar gewaagd, maar na een keeperswissel bij ERIB was het duel een kwartier voor tijd snel beslist. De Hazelaar maakte er nog voordat de nieuwe doelman Nico Scheutjes ook maar een bal had kunnen keren 4-2 van en gaf de zege niet meer uit handen. Uiteindelijk eindigde het dankzij goed keeperwerk van Wesley Hendriks en adequaat ingrijpen van verdediger Hein van Uden (een sliding op de doellijn) zelfs wat geflatteerd in 6-3 en konden beide partijen terugkijken op een leuke oefenpot.

FC Bachus kon na het verlies van Colorado de koppositie overnemen, maar dan moest er wel gewonnen worden van het lastige T.G.O. Het werd een duel op het scherpst van de snede, waarbij vooral T.G.O. in de aanval was en Bachus loerde op de counter. Op die manier speelden zij zich slim naar een 4-1 ruststand, en het leek erop dat Bachus de wedstrijd gecontroleerd uit zou kunnen spelen. In de tien laatste minuten kwam men echter alsnog goed in de verdrukking, maar er werd stand gehouden. Doelman Martijn Gerrits zorgde ervoor dat T.G.O. het net maar moeilijk kon vinden, waardoor ook hier een wat geflatteerde 6-3 op het formulier werd gezet.

Een duel in de onderste regionen was dat tussen Bever/Chambers en Kroezen Verzekeringen. Eindelijk was Kroezen weer eens op volle oorlogssterkte aanwezig, en er werd meteen weer een goede overwinning bijgeschreven. Dat het slechts 7-4 werd, had het aan zichzelf te danken, want er werden veel te veel mooie aanvallen om zeep geholpen. Julien Stundebeek scoorde er desondanks drie. Bever/Chambers speelde - ondanks dat ze nog redelijk wat kansen kregen – met een veel te slappe instelling en mocht nooit aanspraak maken op meer dan een nederlaag. Door deze uitslag komen beide ploegen op gelijke hoogte en kan Kroezen eindelijk weer omhoog kijken.


B-POULE | 01-12-2007
Bad Brothers en ERIB winnen op het nippertje

Bad Brothers leek in Café de Linden een ideale tegenstander te hebben om een gemakkelijke overwinning bij te kunnen schrijven. Het zou daarmee tevens goede zaken doen in strijd om de periodetitel. Schijn bedroog echter, want het was laagvlieger De Linden die met opportunistisch spel brutaal de beste kansen creëerde. Het duurde echter tot de acht minuten voor tijd alvorens Sander Dieden voor het openingsdoelpunt tekende. Voor Bad Brothers het sein om een slotoffensief te beginnen, wat resulteerde in een late gelijkmaker van clubtopscorer Roel van der Krabben (49e minuut). In de allerlaatste minuut werd Erik van Meurs zelfs het goudhaantje, want hij bezorgde Bad Brothers alsnog de eigenlijk niet meer verdiende winst: 1-2.

De mannen van De Schutskooi moesten hierna aantreden tegen Twago International en zagen aan de wedstrijd van hun conculega’s dat ze ook de kleintjes niet mogen onderschatten. Dit werd dan ook niet gedaan, want al snel had Richard Bout er twee in het netje liggen. Twago kwam echter terug tot 2-2, De Schutskooi liep weer uit naar 4-2 en bij rust stond het weer gelijk. In de tweede helft sloeg De Schutskooi echter een onoverbrugbaar gat (7-4), dat Twago niet meer te boven kwam. Joop Donkers en Ernst van Nieuwburg deden dan nog wel iets terug, maar de overwinning kwam voor de koploper nooit meer in gevaar. Richard Bout kon met zijn vierde treffer van de avond voor de eindstand tekenen: 9-6.

Brabant United kon bij winst op ERIB aansluiting bij de subtop vinden, terwijl ERIB op haar beurt een gat kon slaan met de achtervolgers wanneer er drie punten zouden worden bijgeschreven. De belangen waren dus hoog en dat resulteerde in aanvallend voetbal. Camiel Fijneman bracht Brabant United twee keer op voorsprong, maar Henny van Uden en Mark van der Donk zorgden voor een 2-2 stand bij rust. Na tien minuten in de tweede helft was het Henry aan den Toorn die ERIB voor het eerst op voorsprong bracht, maar het doelpunt werd onmiddellijk gevolgd door de derde van Fijneman. Via goals van Rob van der Doelen en Benito Otero was het vijf minuten voor tijd opnieuw gelijk en leek het duel zonder winnaar te gaan eindigen. Het was echter ERIB-captain Hans van Aggelen die zijn ploeg op sleeptouw nam en met een bekeken trap alsnog voor de winst zorgde: 4-5.

B.N.A. en De Kiet mochten in een onderling duel uitmaken wie de kopgroep in het vizier zou houden en wie genoegen moest nemen met een plaats in de middenmoot. Vanaf de beginfase nam B.N.A. de overhand en achteraf gezien werd daar de wedstrijd beslist. De Kiet kwam regelmatig goed terug in de wedstrijd, maar bleef achter de feiten aanlopen omdat B.N.A. zich al vroeg naar een voorsprong had gespeeld. Uiteindelijk eindigde het via een 5-2 ruststand bij een 8-6 eindstand en was Remco van der Pot de uitblinker aan B.N.A.-zijde. Hij was goed voor vijf van de acht treffers. Gert Galiart scoorde de helft van de Kiet-productie. 


Mobiele site | © Zaalvoetbal Competitie Rosmalen