Archief

Welkom op de website van de Zaalvoetbal Competitie Rosmalen. Hier vindt u een overzicht van berichten uit ons archief, gerubriceerd per jaar en maand.

 


Seizoenen

2010-2011
2009-2010
2008-2009
2007-2008
2006-2007
2005-2006
2004-2005
2003-2004
2002-2003
Zaalvoetbal Competitie Rosmalen - www.zaalvoetbalrosmalen.nl

Welkom op de website van de Zaalvoetbal Competitie Rosmalen. Hier vindt u altijd het laatste nieuws, de actuele standen, de laatste uitslagen en uiteraard het programma.


BESTUUR | 27-02-2008
Nieuwsflash Zaalvoetbal Rosmalen

Een aantal belangrijke aandachtspunten vanuit het bestuur:

• Het bestuur heeft besloten de grensrechter-regel nog eens te herzien. Na overleg met de scheidsrechters is alsnog overeengekomen de regel dit seizoen nog door de vingers te zien. In de jaarlijkse ledenvergadering komen we hier echter zeker nog op terug.

• Er wordt de laatste tijd veel te gemakkelijk afgemeld voor wedstrijden, en veelal ook nog op het laatste moment. Wij hoeven waarschijnlijk niet uit te leggen dat het spelen in een competitie niet vrijblijvend is, maar verzoeken jullie vriendelijk doch dringend om er alles aan te doen voordat er wordt afgemeld. Mocht het een keer écht niet lukken, dan graag tijdig doorgeven aan ondergetekende.

• Bij afmeldingen proberen we het uur in te vullen met een vriendschappelijke wedstrijd (dit is ook de reden dat we het graag tijdig horen). De opengevallen plaatsen worden momenteel ingevuld door veelal dezelfde teams. Mocht ook jouw ploeg openstaan voor een extra oefenwedstrijd, dan horen we dat graag.

• Ten overvloede meldt ik nog maar even dat de aanvoerders na de wedstrijd op het wedstrijdformulier de doelpuntenmakers dienen aan te kruisen. Indien mogelijk graag ook eventuele andere bijzonderheden, scoreverloop, enz, invullen in de ruimte die daarvoor is bestemd. Dit alles i.v.m. het wekelijkse verslag in de Rosbode / op de website!

• Graag horen we van jullie of jullie ploeg volgend seizoen door zal gaan. Ook als dat niet het geval is, willen wij het horen. Dus áltijd even iets laten horen aub! Laat het ons graag uiterlijk 31 maart a.s. weten, zodat we tijdig op zoek kunnen naar eventuele vervangers.


A-POULE | 23-02-2008
T. Pennings/De Bron komt heel goed weg

Waar vooraf werd gedacht dat Bouwbedrijf Timmers BV - FC Bachus de topper van de week zou zijn, werd een hele andere wedstrijd de absolute smaakmaker. T. Pennings/De Bron en SC De Hazelaar maakten namelijk pure reclame voor het zaalvoetbal! Veel strijd, aardig voetbal en een scoreverloop dat niemand voor mogelijk had gehouden, zorgden ervoor dat de massaal opgekomen toeschouwers waar voor hun geld kregen. En dat terwijl er niet eens voor was betaald.

Underdog SC De Hazelaar boog met uitgekiend aanvallen nog voor rust een 1-0 achterstand om in 1-3 en kwam zelfs op een verschil van drie doelpunten. Binnen de minuut was het echter weer 3-4, na twee goals van Mounir ‘Aboe’ Jouhri. De 3-5 liet niet lang op zich wachten, maar Kevin van Vught bracht beide ploegen weer op gelijke hoogte na eveneens twee treffers. In de slotfase kon het nog alle kanten op en leek Pleun van Stiphout (Hazelaar) na goed doorjagen en dito doelpunt de matchwinner te worden. Niets was echter minder waar. Kevin van Liempd liet het na om de “mokerslag” uit te delen en in de daaropvolgende counter zorgde verdediger Rudi van der Heijden (punter met links) voor de gelijkmaker. En de koek was nog niet op, want in dezelfde slotminuut bracht Mounir Jouhri met zijn vierde treffer van de avond T. Pennings/De Bron zelfs de overwinning! Shirt uit en feest voor de fans, maar voor De Hazelaar natuurlijk erg balen. Zij hadden minstens een punt verdiend, maar uiteraard zal De Bron daar maling aan hebben: 7-6.

DTS Boys had het hierna in de snel leeggestroomde zaal lastig tegen Bever/Chambers. Michael den Teuling en Michael Passon zetten hun ploeg nog wel op een 2-0 voorsprong, maar Bram Ploem scoorde net voor rust de aansluitingstreffer. Tien minuten na rust maakte DTS Boys er in de persoon van Patrick Stoové 3-1 van en Bever/Chambers bleef lang hopen totdat Patrick’s zoon Angelo even voor het eindsignaal de 4-1 binnenschoot. Wesley Janssen tekende voor het slotaccoord: 5-1.

De ploegen van T.G.O. en Kroezen Verzekeringen kennen beide veel selectievoetballers, en dus was er door het merendeel getraind voorafgaand aan de aftrap in de zaal. De ‘warming-up’ had beide ploegen blijkbaar goed gedaan, want de goals vlogen de doelmannen om de oren. Bij rust was het al 4-4 en uiteindelijk stopte de teller bij 9-10 in het voordeel van Kroezen. Julien Stundebeek was goed voor de helft van de productie van zijn winnende team.

Bouwbedrijf Timmers BV moest op vrijdag winnen om op gelijke hoogte te komen met koploper FC Bachus. Die ploeg zag Jaber Herman al na drie minuten het veld tijdelijk verlaten, maar Bachus kon zonder haar gestrafte doelman de 0-0 stand op het bord houden. Via Ricardo van Schijndel kwam het later zelfs op voorsprong, gevolgd door een snelle gelijkmaker van Sander Steenbakkers. Het was opnieuw Ricardo die net voor rust FC Bachus alsnog op voorsprong schoot en in de tweede helft was het allerminst genieten voor het publiek. Beide ploegen staan bekend om hun sterke defensies en dus was het logisch dat doelpunten schaars waren. Toch was het Jack van Schijndel die de gelijkmaker binnenschoot en dus moesten beide ploegen nog vol aan de bak. In de slotfase kregen ze allebei - in de personen van Christian Quaadvlieg (kopbal voorlangs) en Frank Willems (schot van afstand) - nog een goede kans op de overwinning, maar het bleef bij 2-2. Lachende derde T. Pennings/De Bron is door deze uitslag de overduidelijke winnaar van de speelronde.


B-POULE | 16-02-2008
B.N.A. houdt koploper op gelijkspel

ERIB leek na de zeperd tegen De Kiet al snel af te rekenen met Korsten Verzekeringen. Een vroeg doelpunt van Henny van Uden werd gevolgd door een treffer Nico Scheutjes en de 2-0 voorsprong was daar. Ron Coolen deed iets terug, maar Hans van Aggelen maakte er weer snel 3-1 van en er leek geen vuiltje aan de lucht. In de slotminuut voor rust was het echter opnieuw Coolen die voor de belangrijke aansluitingstreffer tekende en in de tweede helft liet Korsten zien waar de ploeg voor staat: nooit opgeven en doorgaan tot het laatste fluitsignaal. Voor ERIB-spits Henry aan den Toorn gold dit niet. Hij viel snel na rust uit met een lelijke blessure en is de komende weken uit de roulatie. Na een rommelige fase met doelpunten aan beide kanten, bracht Jan van den Boogaard met zijn tweede goal van de avond Korsten voor het eerst op voorsprong (5-4). ERIB moest aanzetten en kon met de tweede treffer van Mark van der Donk nog wel op gelijke hoogte komen. In de laatste tien minuten kregen beide ploegen de bal echter niet meer tussen de palen. Het bleef bij 5-5.

De Schutskooi scoorde vroeg (in de persoon van Rob van Geel), maar had het daarna lang lastig tegen het fel verdedigende Café de Linden. Sander Dieden bracht de ploegen zelfs op gelijke hoogte en met een 1-1 stand werd van helft gewisseld. In de tweede helft was het verzet van De Linden alsnog gebroken en liep De Schutskooi uit naar een ruime zege. Twee treffers van Dennis van Loon en drie van Roelof Bout zorgden voor een 6-1 voorsprong, en in de slotminuut maakte Raymond Reinewald er zelfs 7-1 van. De Schutskooi lijkt na een negatieve periode weer uit het dal te zijn gekropen, en voert de druk op voor de concurrentie.

ZVV Dixons heeft inmiddels al een paar keer samengespeeld en komt met de wedstrijd beter uit de verf. Dat ondervond ook de vriendschappelijke tegenstander Twago International, want bij rust had het al zeven doelpunten moeten slikken! Gelukkig waren er ook aan de andere kant vier gemaakt, zodat de wedstrijd niet al na een helft was beslist. Na rust werd het 7-5, alvorens Erwin Grijzenhout (Dixons) de beslissende 8-5 binnenschoot. Kevin van ’t Sand maakte er zelfs 9-5 van, maar het slotaccoord was voor Twago: 9-6. Doelpuntenmakers voor Dixons waren Nick van ’t Sand (3), Erwin Grijzenhout en Kevin van ’t Sand (beiden 2). Ook gastspeler Joeri de Bie wist twee keer te scoren. Twago houdt - na het wegvallen van Solectron - ondanks de nederlaag drie punten aan deze speelronde over.

Subtopper B.N.A. was erop gebrand koploper Bad Brothers punten afhandig te maken. Het begon goed en stond al rap op 2-0 via een afgeweken schot van Freek van Kasteren en een doelpunt van Remco van der Pot. Bad Brothers kwam echter terug via een goede counter, en twee afstandsknallen van Maikel Schippers zorgden zelfs voor een 3-2 voorsprong bij rust. Meteen na de pauze viel de 4-2 en leek de wedstrijd beslist. B.N.A. hergroepeerde zich echter en bleef geloven in goed resultaat. Nadat eerst een pingel op de paal werd geschoten door Remco van der Pot en een schot van Robert Slegers via de onderkant van de lat op de doellijn stuiterde, maakte Marcel Pennings alsnog de terechte aansluitingstreffer. Bad Brothers werd zenuwachtig en B.N.A. bleef geduldig tikken om uiteindelijk via een fraaie actie van Van der Pot de gelijkmaker te maken: 4-4. Een mooie pot met een prima resultaat, waar uiteindelijk beide ploegen tevreden over konden zijn.

Brabant United snakt al het hele seizoen naar punten en kende daarom in het verre van compleet zijnde De Kiet de ideale tegenstander. De ploeg die vorige week nog een prima resultaat behaalde tegen ERIB, kwam vandaag vooral moeilijk tot scoren. Ook de doelpuntenmachine van Brabant United haperde in eerste instantie, maar via een 0-1 ruststand won de ploeg alsnog vrij eenvoudig: 1-5.


B-POULE | 09-02-2008
ERIB vergooit voorsprong en verliest voor het eerst

Voor en na het carnavalsgedruis stond speelronde 10 van de B-poule op het programma. Dixons nam het daarin vriendschappelijk op tegen De Schutskooi, dat na twee dure nederlagen wel weer eens een opsteker kon gebruiken. Zonder wissels en vaste doelman had het het echter zwaar tegen de nieuwkomers. Die waren met liefst tien (!!) spelers op komen draven en gebrand op hun eerste overwinning. Een boeiend schouwspel was het resultaat en vooral voor rust gingen de schoten als zoete broodjes de netten in. Na een 4-3 ruststand (in het voordeel van Dixons) tekende Dennis van Loon met zijn derde treffer van de avond voor de zoveelste gelijkmaker. Niet veel later scoorde ook Dixons echter weer en doelpuntenmaker Dave Roset zorgde daarmee niet alleen voor 5-4 maar ook voor een historisch feit in de nog korte historie van zijn team. De voorsprong (5-4) werd namelijk vastgehouden en dus gaat deze wedstrijd de boeken in als de eerste winstpartij voor het Dixons zaalvoetbalteam!

De twee nieuwkomers in onze competitie deelden in de eerste competitieronde de punten nog (6-6). B.N.A. liet in de ‘terugwedstrijd’ echter zien sterker te zijn geworden dan Brabant United. Vrij eenvoudig werd er gewonnen, al leek het daar in eerste instantie niet op. Beide teams begonnen erg mat en speelden vooral om geen tegendoelpunt te krijgen. Dit compacte en verdedigende spel bleek uit de magere 2-0 ruststand (doelpunten Laurens Ubert en Marcel Pennings). Meteen na rust scoorde John Simons tegen en werd er even wat feller gespeeld, maar nadat B.N.A. weer was uitgelopen via goals van Remco van der Pot (twee stuks) en Marcel de Jong zakte de wedstrijd weer wat in. Uiteindelijk eindigde hij in 6-2 en kan B.N.A. wellicht stiekem gaan kijken naar de top drie.

Café de Linden probeert al tijden aan te sluiten bij de middenmoot en kwam daarom in de wedstrijd tegen Korsten Verzekeringen na tien minuten op een belangrijke voorsprong. Doelpuntenmaker? Wie anders dan topscorer Marco van Doremalen. Korsten had moeite om er goals tegenover te zetten en schoot pas na een half uur de 1-1 binnen. De tweede helft hoorde door de vele overtredinkjes en verbale reacties niet thuis in onze recreatieve competitie, en dat kwam het spel niet ten goede. Uiteindelijk was het in de slotminuut Ad van Roosmalen die er alsnog voor zorgde dat er een winnaar uit de bus kwam. Met zijn tweede schoot hij zijn team Korsten naar 2-1 en drie punten.

Het was bij de zaalbeheerder nog even onduidelijk of Bad Brothers en Twago International nu wel of niet in actie zouden gaan komen, maar uiteindelijk werd er toch gewoon afgetrapt. Aanvaller Roel van der Krabben liet zien prima hersteld te zijn van de carnaval en tekende al na twee minuten voor de openingstreffer. Nadat Martijn Donkers er 2-0 van had gemaakt, bracht jongeling Tom Aarts (Twago) de ploegen binnen de minuut weer op gelijke hoogte. Het was echter opnieuw Van der Krabben die voor 3-2 tekende en na rust werd de voorsprong uitgebouwd naar een veilige marge. Twee goals van Martijn Donkers zorgden voor een 5-2 eindstand. Bad Brothers blijft hiermee uiteraard aan kop van de ranglijst.

De Kiet leek een zwaar avondje tegemoet te gaan tegen ERIB, dat ondanks het ontbreken van haar beide sterspelers sterk uit de startblokken kwam. De eerste wedstrijd van het seizoen eindigde in liefst 8-0 en bij rust leek een dergelijke afslachting zich nu te gaan herhalen. Het scorebord toonde namelijk 4-0, na twee doelpunten van Henry aan den Toorn en Paul van der Doelen. De Kiet herpakte zich echter, en kwam helemaal terug in de wedstrijd. Een eigen doelpunt van Henny van Uden leidde de ondergang van het compleet ingestorte ERIB in. Terwijl het houtwerk meer dan eens werd getest door de onfortuinlijke Ad Pennings, was de omschakeling ver te zoeken. Uiteindelijk gebeurde het onmogelijke zelfs; in de laatste minuten scoorde De Kiet 6-5! Het was Gert Galiart die de laatste drie treffers op zijn naam zette, maar rots in de branding Hans Blom werd unaniem verkozen tot Man of the Match.

Tot slot het inhaalduel, dat nog meetelde voor de tweede periode, tussen B.N.A. en Korsten Verzekeringen. Deze wedstrijd leek al snel beslist na twee doelpunten van Laurens Ubert en een van Lucien Leerssen en Remco van der Pot (4-1). Na het met een zware blessure uitvallen van sterkhouder Ubert ging het echter bergafwaarts met de ploeg. Korsten rook haar kans en speelde zich slim naar 4-4. In ondertal wist Freek van Kasteren nog wel de 5-4 te maken, maar in dezelfde strafperiode viel ook de 5-5. Ook het slotaccoord was voor Korsten, maar met de laatste krachten wisten de B.N.A.-ers stand te houden. In de laatste minuut werd zelfs nog de paal geraakt door Robert Slegers. Het bleef echter bij een al met al terechte puntendeling. 


Mobiele site | © Zaalvoetbal Competitie Rosmalen