Archief

Welkom op de website van de Zaalvoetbal Competitie Rosmalen. Hier vindt u een overzicht van berichten uit ons archief, gerubriceerd per jaar en maand.

 


Seizoenen

2010-2011
2009-2010
2008-2009
2007-2008
2006-2007
2005-2006
2004-2005
2003-2004
2002-2003
Zaalvoetbal Competitie Rosmalen - www.zaalvoetbalrosmalen.nl

A-POULE | 26-01-2008
Bachus, Bron en Hazelaar doen goede zaken

De dinsdagavond werd ‘uiteraard’ geopend met een lege zaal. Het lijkt traditie te worden om op dat tijdstip af te zeggen i.v.m. een spelerstekort. Deze keer was Kroezen Verzekeringen de ploeg die over te weinig manschappen beschikte en kon DTS Boys daarom drie gratis punten bijschrijven.

T.G.O. haastte zich van het trainingsveld om wél net op tijd te kunnen aftrappen tegen T. Pennings/De Bron. Michael Valk tekende al snel na het eerste fluitsignaal voor de openingstreffer, gevolgd door de 1-1 van Kevin van Vught. Twee goals van Ricardo Aguado zetten T.G.O. weer op voorsprong, maar nog voor rust kwam De Bron langszij. In de tweede helft liep de score op naar 3-6, maar kwam T.G.O. binnen enkele minuten knap terug tot 6-6. Hierna was het woord echter aan De Bron, dat vrij eenvoudig uitliep naar de winst: 7-12. Mounir Jouhri schoot de helft van de T. Pennings/De Bron-productie binnen.

Na het uitstappen van ZVV ’72 zijn de jongelingen van Hijos de Dios onze redders in nood. Met hun pas opgestarte zaalvoetbalploeg spelen zij vriendschappelijke wedstrijden, deze week tegen het gerenommeerde Bouwbedrijf Timmers BV. Ondanks de staat van dienst van die ploeg, nam Hijos de Dios al na vijf minuten brutaal de leiding na een doelpunt van Sjors van Zoggel. Enrico Zondag en Geert Peters brachten Timmers voor rust alsnog op voorsprong, maar zagen dat Thomas Post zijn ploeg in de tweede helft weer op gelijke hoogte bracht. Pas enkele minuten voor tijd tekende Geert Peters met zijn tweede treffer van de avond voor de moeizame winst voor Timmers. Hijos de Dios kende een tomeloze inzet en gaat ongetwijfeld een aanwinst worden in de A-poule!

Over Bever/Chambers kunnen we dit jaar kort en krachtig zijn: het is werkelijk allerbelabberdst wat ze laten zien. Ook tegen koploper FC Bachus maakten de laagvliegers werkelijk weer geen moment aanspraak op een goed resultaat. Vanaf de aftrap was Bachus heer en meester en vooral na de rust (1-6) regende het doelpunten. Jeroen van den Broek had zijn rentree onder de lat ongetwijfeld anders voorgesteld. Uiteindelijk stopte de teller bij 1-13.

Na heel wat nederlagen op rij, is SC De Hazelaar na hun overwinning op DTS Boys weer helemaal terug in de race. Vol vertrouwen werd dan ook aangetreden tegen het de laatste tijd kwakkelende Colorado, en met resultaat! De Hazelaar speelde zich naar een 6-0 voorsprong en won uiteindelijk geheel verdiend met 8-3. De doelpunten kwamen op naam van Maarten van Schadewijk (3), Maurice van den Bosch (3) en Steven van der Heijden (2). Met twee winstpartijen op rij stijgt SC De Hazelaar met stip op de ranglijst. Zou ze soms voor een periodestunt kunnen zorgen..?


B-POULE | 19-01-2008
De Schutskooi verliest wederom van concurrent

In de eerste B-poule speelronde van het jaar 2008 zou de beslissing in de tweede periode gaan vallen. Maar allereerst was het de beurt aan B.N.A. en de nieuwkomers van Dixons, die in de vriendschappelijke pot andermaal lieten zien een prima aanvulling op onze competitie te zijn. Het onderlinge spel liep vaak mis op onwennigheid, maar de wedstrijd verliep zonder enige wanklank en dat is toch het allerbelangrijkst. B.N.A. won met 9-3, maar had dat vooral te danken aan weergaloos keeperswerk van Laurens Ubert. Zelfs op één schoen ranselde hij alle ballen uit het doel en hield hij de Dixons-teller op drie.

Koploper Bad Brothers kwam een uur later erg goed weg tegen een ontketend De Kiet. Via Gert Galiart kwam laatstgenoemde ploeg op een 1-0 voorsprong en binnen de minuut maakte Gert-Jan van Lokven er zelfs brutaal 2-0 van. Pas tien minuten voor tijd kon Bad Brothers de aansluitingstreffer forceren, gevolgd voor de gelijkmaker in de 42e minuut (doelpunten Sander van Beek en Mark Lakwijk). Pas in de allerlaatste minuut werd de zege alsnog veilig gesteld door de titelkandidaat. Roel van der Krabben werd het goudhaantje met een erg late treffer: 3-2. “We zijn door het oog van de naald gekropen, maar behouden onze koppositie!”, aldus de Bossche topscorer.

Brabant United leek halverwege de wedstrijd tegen Korsten Verzekeringen al verzekerd te zijn van de derde overwinning van het seizoen. Op dat moment stond de ploeg op een ruime 6-2 voorsprong en leek er geen vuiltje aan de lucht. De kenners wisten echter wel beter, want de geslepen vossen van Korsten zijn nooit verslagen. Zo ook deze keer niet, al duurde het nog tot tien minuten voor tijd alvorens de derde Korsten-treffer werd binnengewerkt. Hierna ging het echter hard. Doelpunten van Jan van den Boogaard (2) en Marc-Jan Coppens bogen de stand om naar 6-6! Brabant United was verslagen en niet meer in staat om nog voor de overwinning te gaan. De puntendeling was dus een feit en het commentaar van de scheidsrechter was treffend: Korsten geeft nooit op!

ERIB - De Schutskooi was de absolute wedstrijd van de week. Een beladen duel, dat door een flinke supportersschare van beide ploegen - en ook nauwlettend door een afvaardiging van Bad Brothers - werd gevolgd. Nadat de openingstreffer werd binnengeschoten met de rechtervoet (!!) van Mark van der Donk was de beer los en gingen beide ploegen er vol voor. De Schutskooi strafte een foutje keihard af en kwam op gelijke hoogte, waarna Thijs van Pinxteren zijn ploeg even voor rust alsnog naar een voorsprong schoot. Na de hervatting vloog De Schutskooi uit de startblokken en werd ERIB onder druk gezet. Het was echter Henry aan den Toorn die scoorde met een knal in de kruising, opnieuw snel gevolgd door een tegentreffer. Na de 3-2 was het woord weer aan ERIB, dat de wedstrijd geroutineerd uitspeelde. Via doelpunten van Hans van Aggelen (een zwak schot dat via een Schutskooi-verdediger in de goal belandde) en Nico Scheutjes liep de ploeg uit naar een 5-2 voorsprong. In de slotfase was het opnieuw Thijs van Pinxteren die de eindstand op het bord zette: 6-2. Met deze overwinning blijft ERIB ongeslagen, klimmen ze ten koste van De Schutskooi naar de tweede plaats, en legt de ploeg eveneens beslag op de tweede periodetitel. Proficiat!


ERIB, winnaar 2e periode B-poule

Twago International had de kans om tegen Café de Linden weer eens “ouderwets” te zegevieren. Het was op volle oorlogssterkte op komen draven, om eindelijk eens een veldoverwinning binnen te slepen. De twee ploegen, die beide vol op de aanval speelden, maakten er een boeiend schouwspel van en ontliepen elkaar niet veel. Dat maakte ook de eindstand duidelijk: 3-3. Voor Café de Linden scoorden wie anders dan Marco van Doremalen (2) en Ger-Jan van den Berg. Hun ploeg had zelfs voor de overwinning kunnen gaan, maar dan hadden ze wel de toegekende strafschop moeten benutten.


A-POULE | 12-01-2008
Eerste overwinning voor SC De Hazelaar!

Na een korte feestdagenstop is ook voor de zaalvoetballers weer de tweede competitiehelft begonnen. Voor de teams in de A-poule stond alweer de tiende competitieronde op het programma, maar helaas kon meteen de eerste wedstrijd niet doorgaan. T.G.O. beschikte niet over genoeg mensen om te spelen tegen Bouwbedrijf Timmers BV.

Gelukkig waren de ploegen van Colorado en Bever/Chambers wel compleet en in een uiterst sportieve wedstrijd wonnen de eerstgenoemden vrij eenvoudig. Bij rust was de 3-1 voorsprong al voor Colorado en in de tweede helft werd de score alleen maar uitgebouwd. Bever kan dit seizoen maar geen vuist maken en zag enkel Yokito Margoritha en Robert Schapendonk een keer doel treffen. Albert van Hamond van Colorado zorgde met twee treffers op rij voor de 7-2 eindstand. Zijn ploeggenoot Tom Passon scoorde in totaal zelfs drie keer.

Op papier ook een redelijk eenvoudige overwinning voor T. Pennings/De Bron, maar in de praktijk was het een ander verhaal. Kroezen Verzekeringen gaf zich niet zomaar gewonnen en moest zich pas in de laatste tien minuten gewonnen geven. Na een 2-0 achterstand kwam ze na een kwartier alweer op gelijk hoogte. Bij rust stond het 4-2, maar amper zeven minuten later waren er vijf bijgemaakt: 6-5. Uiteindelijk liep De Bron uit naar een 9-5 overwinning, maar het ging zeker moeizaam. Bram van Eembergen scoorde bij zijn officiële debuut voor de oranjehemden drie keer en ook Mounir Jouhri flikte dat kunstje.

SC De Hazelaar was nog altijd op zoek naar de eerste overwinning van het seizoen en trof in het gehavende DTS Boys het ideale slachtoffer. Het grootste gedeelte van de wedstrijd ging gelijk op, maar in de slotfase sloeg de Rosmalense ploeg toe. DTS Boys streed voor elke meter en was zelfs vaker in de aanval, maar moest lijdzaam toezien hoe De Hazelaar regelmatig wist te scoren na gevaarlijke uitvallen. Uiteindelijk eindigde de pot in 8-5 en mag De Hazelaar de eerste overwinning op het hoogste niveau bijschrijven. Günther van Meurs was met drie treffers een van de belangrijke spelers. Ook verdediger Michael van Liempd kende een goede dag met twee goals.

Een drukke week voor Kroezen, want ook op vrijdag stond een (inhaal)wedstrijd op het programma. Tegenstander was koploper FC Bachus, niet de minste. Toch kon er goed partij geboden worden, getuige de minimale 4-5 achterstand bij rust. In de tweede helft moest Kroezen echter alsnog opgeven, nadat het de wedstrijd met drie veldspelers moest afmaken. De stoppen sloegen wederom door bij een van een langdurige schorsing teruggekeerde speler en dankzij hem kon FC Bachus uitlopen naar een eenvoudige winstpartij: 4-10. De ploeg blijft hierdoor ongenaakbaar aan de leiding.Mobiele site | © Zaalvoetbal Competitie Rosmalen