Archief

Welkom op de website van de Zaalvoetbal Competitie Rosmalen. Hier vindt u een overzicht van berichten uit ons archief, gerubriceerd per jaar en maand.

 


Seizoenen

2010-2011
2009-2010
2008-2009
2007-2008
2006-2007
2005-2006
2004-2005
2003-2004
2002-2003
Zaalvoetbal Competitie Rosmalen - www.zaalvoetbalrosmalen.nl

A-POULE | 31-05-2008
FC Bachus kan dan toch kampioenschap vieren

T. Pennings/De Bron opende de laatste speelronde van de A-poule met een vriendschappelijk duel tegen Hijos de Dios. Ook met een aangepaste samenstelling - talentjes Mo Jouhri en Peter van Ooijen schaarden zich eenmalig bij de succesformatie - werd er gewonnen, zij het met moeite. Bij rust was het 5-2 en in het tweede stuk was de fictieve winst zelfs voor de nieuwelingen. Uiteindelijk won De Bron alsnog ternauwernood, met 6-5. Het duel waar door hen naar werd uitgekeken zou echter twee dagen later volgen. Het lot van een eventueel kampioenschap lag namelijk in handen van SC De Hazelaar.

Maar allereerst kon T.G.O. zich bij winst op DTS Boys verzekeren van de laatste periodetitel, en daarmee deelname aan de play-offs. Het ging echter zeer moeizaam en de voorsprong die men behaalde werd zelfs uit handen gegeven. Er kon ternauwernood een gelijkspel afgedwongen worden: 5-5. Jeroen van Hoof (2) en Ricardo Aguado (3) waren de doelpuntenmakers voor T.G.O. Van DTS Boys ontbreekt helaas iedere informatie.

SC De Hazelaar kon van het puntverlies profiteren, maar dan moest er in een ware thriller wel gewonnen worden van FC Bachus. En uitgerekend daar waren de belangen nóg veel groter, want winst zorgde voor het zo felbegeerde kampioenschap. Een gelijkspel of nederlaag zou wederom een seizoen zonder titel - en daarmee de nachtmerrie voor iedere Bachus-aanhanger - betekenen. De massaal opgekomen bezoekers waren dus verzekerd van spanning en sensatie, en dat kwam er ook.

Maarten van Schadewijk zorgde voor 1-0, gevolgd door de gelijkmaker van Frank Willems en 1-2 van Ricardo van Schijndel. Na rust maakte Gunther van Meurs er 2-2 van, waarna Joris van Oers FC Bachus opnieuw op voorsprong zette. Toen Van Meurs met een prachtige treffer niet lang voor het eindsignaal opnieuw gelijkmaakte moest FC Bachus even slikken en wederom aanzetten voor een doelpunt. Maar aan de andere kant leek routinier Jan van der Heijden in de slotminuut zelfs 4-3 te maken. Een kamikaze-actie van Ricardo van Schijndel voorkwam echter het doelpunt dat iedereen al had geteld. In de hierop volgende aanval gebeurde het onvermijdelijke; wie anders dan Frank Willems poeierde de bal onhoudbaar in de kruising. FC Bachus opnieuw op voorsprong dus, en die moest nog een minuut met man en macht verdedigd worden. De uiterst nerveuze doelman Jaber Herman pakte in blessuretijd nog een bal uit de onderhoek en verzekerde zijn ploeg daarmee van de titel. Zelden zal een zege zo bejubeld zijn in de Rosmalense competitie. Captain Hans van Heumen was duidelijk: "Het móest nu gebeuren. Waren we geen kampioen geworden, dan was ik gestopt met voetballen." In Café Bachus ging het feest tot in de late uurtjes door. Proficiat mannen, het is jullie gegund!


FC Bachus, kampioen A-poule 2007-2008

Kroezen Verzekeringen begon een dag later met slechts drie veldspelers aan het duel met Colorado en kwam de achterstand die men hierdoor opliep niet meer te boven. Ook toen het vijfde Kroezen-lid zich meldde in de Hazelaar, was het Colorado (eveneens zonder wissels) dat de betere ploeg bleef. De winst werd eenvoudig veiliggesteld, getuige de 5-11 overwinning. Colorado verzekerde zich daarmee van een prima derde plaats op de eindrangschikking. Kroezen Verzekeringen kan volgend seizoen onder een andere naam en met een nieuwe spelersselectie gaan bouwen aan .

Bouwbedrijf Timmers BV maakte er een galashow van tegen Bever/Chambers. Al na vijfentwintig minuten leidde de ploeg met liefst 8-1 en na rust werd de score uitgebouwd naar 15-3. Voor Timmers een prima repetitie voor de play-offs, terwijl Bever/Chambers wederom een harde nederlaag moest slikken. Het immer sportieve team van captain Robert Schapendonk zal volgend seizoen toch echt uit een ander vaatje moeten gaan tappen, want op deze manier blijft de doelstelling - lekker meedraaien in de A-poule - toch erg ver weg.

Tot slot de mededeling dat T.G.O. na deze turbulente week dan toch de vierde periodetitel gewonnen bleek te hebben. Zij mogen het in de play-offs op gaan nemen tegen T. Pennings/De Bron. Gefeliciteerd en veel succes.


B-POULE | 24-05-2008
ERIB op valreep alsnog naar tweede plek

Café de Linden speelde op de laatste speeldag een wedstrijd tegen Twago International, met als inzet de een-na-laatste plaats. Het zou een nek-aan-nek-race worden, getuige de brilstand bij de rust. Na de openingstreffer van Niels Verstegen en gelijkmaker van Joop Donkers (in dezelfde minuut), volgden er echter meer doelpunten. Mari van de Berg maakte er 2-1 van, Ernst van Nieuwburg 2-2 en tot slot was het Niels Verstegen die voor de eindstand tekende: 3-2 voor De Linden. Twago leek in de winning mood te zijn, maar moet na deze nederlaag toch genoegen nemen met de titel "rode lantaarn-drager" van het seizoen 2007-2008.

Ook De Schutskooi en ERIB speelden in hun onderlinge ontmoeting nog ergens om. Winst van De Schutskooi betekende de tweede plaats voor hen, ERIB was met een gelijkspel verzekerd van die positie. Het werd een sportief gevecht om leven en dood, waarbij beide ploegen niets onderdeden voor elkaar. Om en om werd een voorsprong gepakt, met aan het einde steeds ERIB dat een doelpunt achter liep. Uiteindelijk was het in de slotminuut Mark van der Donk die - met zijn chocoladebeen - doelman Van Geel op het verkeerde been zette en daarmee zijn ploeg naar de tweede plaats schoot: 5-5.

Bad Brothers trad in een ongebruikelijke samenstelling aan tegen De Kiet. Inval-doelman Theo van Meurs gaf zich echter vol overgave en gooide zich voor iedere bal. Ondanks een achterstand bij rust (3-2), werd er alsnog gewonnen: 5-8.

Korsten Verzekeringen en Brabant United maakten er helemaal een waar doelpuntenspektakel van. Bij rust was het al 6-6 en bij een 6-9 voorsprong voor Brabant United leek de winnaar bekend. In de laatste minuten draaide Korsten de score echter helemaal om. Het arme vijftal van United wist niet wat hen overkwam, want binnen no-time werd de score omgezet in 12-10 voor Korsten!

Voor B.N.A. was het maar goed dat dat het duel met Dixons vriendschappelijk was. Met twee zwaar geblesseerden vooraf en evenveel spelers die arbeidsverplichtingen hadden, moest de ploeg zonder wissels en met coach Van de Ven in het veld starten. Dixons was weliswaar de aanvallende partij, maar lang kon B.N.A. in de buurt blijven. Toen even na rust Robert Slegers met gescheurde enkelbanden van het veld af moest, was het gedaan. Ondanks een invaller van Dixons liep de tegenstander uit naar een grote overwinning: 13-3.

Dankzij de reglementaire 3-0 overwinning, en de nederlagen van De Kiet en Brabant United, mocht B.N.A. alsnog de vierde periodetitel bijschrijven. Al snel was echter duidelijk dat er te weinig (fitte) spelers beschikbaar waren om de halve finale van de play-offs te spelen tegen Bad Brothers. De Kiet, hoogstgeklasseerde ploeg zonder periodetitel, is daarom gevraagd om hun plaats in te nemen.


A-POULE | 17-05-2008
Frank Willems houdt titelstrijd spannend

Het vernieuwde team van Kroezen Verzekeringen kende tegen Bever/Chambers een gemakkelijke avond. Bij rust was het pas 3-2, maar na de hervatting vlogen de ballen doelman Jeroen van den Broek om de oren. Via doelpunten van Jeroen Verhallen (4), Peter van Ooijen (3) en Ron van Boxtel liep de teller uiteindelijk op naar acht. Nicky van den Dungen leek in de slotminuten goed uit zijn doel te komen, maar verslikte zich in de bal en daardoor kon Bram Ploem de Bever-eer redden: 8-3. Bouwbedrijf Timmers BV zorgde hierna, op weg naar het play-off-duel met Colorado, voor een prima resultaat. Tegen DTS Boys werd met 3-1 gewonnen.

De wedstrijd tussen T. Pennings/De Bron en Colorado was een erg belangrijk met het oog op de titelstrijd. William van de Hout en Frank van de Broek brachten de 'gastploeg' nog wel op een 0-2 voorsprong, maar via een 1-2 ruststand kon De Bron al heel vroeg in het tweede stuk langszij komen. Sander van den Dungen bracht beide ploegen weer op gelijke hoogte (3-3), maar in de slotfase werd de pot alsnog beslecht in het voordeel van de titelkandidaat. Arda Havar (3 goals), Ronald Gallé (2) en Mounir Jouhri waren de doelpuntenmakers voor De Bron, dat met deze overwinning op zak nog altijd kans maakt op de titel.

Een aangepaste selectie van SC De Hazelaar speelde de vriendschappelijke wedstrijd tegen Hijos de Dios op een zeer opmerkelijke wijze. Bij rust was de achterstand niet gering (2-5), maar de ploegen eindigden op gelijke hoogte: 9-9. Steven van der Heijden en Peter van Ooijen (jawel, weer hij) namen allebei vier treffers voor hun rekening.

Bij winst van T.G.O. tegen FC Bachus zou T. Pennings/De Bron het kampioenschap al mogen vieren, en dat betekende dat de wedstrijd bijgewoond werd door een flinke delegatie. Het gebeurde niet voor niks, want T.G.O. gaf zeer goed partij en kwam zelfs op voorsprong. In de laatste minuut van de wedstrijd zorgde een punter van Frank Willems echter alsnog voor de bevrijdende 6-6 van FC Bachus. De spelers en supporters van De Bron waren het kampioenschap al aan het vieren, maar moeten nu afwachten of het wel zo ver gaat komen. Bij winst op De Hazelaar wordt het kampioensfeest namelijk gewoon gevierd in café Bachus...


B-POULE | 10-05-2008
Strijd om vierde periodetitel heropend

Nu de kampioen - Bad Brothers - bekend is, is de competitie van de B-poule gespeeld. Ware het echter niet dat er nog een plaats in de play-offs te bemachtigen is, door de ploeg die het best presteert in de laatste vijf wedstrijden. Korsten Verzekeringen kon in strijd om die periodetitel tegen B.N.A. goede zaken doen. Bij winst zou afstand genomen worden van minstens een concurrent, maar het tegenovergestelde werd waar. B.N.A. wilde namelijk iets rechtzetten na de nederlaag tegen De Kiet, en Korsten heeft deze dadendrang gemerkt. Een ontketend B.N.A. liet niets heel van het arme Korsten. Remco van der Pot maakte er vijf, Marcel Pennings vier, Laurens Ubert drie, en Marcel de Jong en Freek van Kasteren ieder twee. Maurits van Hooren zorgde met een eigen doelpunt voor de zeventiende. Jan van den Boogaard scoorde twee keer voor Korsten. De teller stopte dus pas bij 2-17 (!!) en daarmee heeft nu B.N.A. zich op pole-position in de periodestand genesteld.

Periodekoploper De Kiet verloor namelijk verrassend van nummer laatst Twago International. De paars-blauwen moesten noodgedwongen zonder wisselspelers beginnen en keken nog voor rust tegen een flinke achterstand aan. Twee doelpunten van Bas von Berg en eentje van Ton Gofers zorgden voor een 0-3 voorsprong en daarmee ongekende weelde voor Twago. Na rust kon De Kiet ondanks een invalbeurt van vedette Paul Langenberg niet meer langszij komen. Het scoorde wel, maar bleef steken op 1-3. Voor Twago betekende dit de eerste échte overwinning van dit seizoen, proficiat!

ERIB speelde dit keer de vriendschappelijke wedstrijd tegen Hijos de Dios. Behoed op het technisch vernuft van de tegenstander lieten ze zich inzakken op eigen helft om van daaruit te counteren. Het was desondanks Michiel Buijs die de score opende, gevolgd door de gelijkmaker van Henry aan den Toorn. Na rust kwam ERIB zelfs op voorsprong, maar Tom Aarts bracht de ploegen vijf minuten voor tijd weer op gelijke hoogte. In de slotminuten ging de zege alsnog naar de subtopper van de competitie. Op aangeven van Van der Donk scoorde opnieuw Aan den Toorn en Ad Pennings schoot tot slot keihard in de kruising: 2-4. Ook na deze gewonnen wedstrijd klaagde captain Van Aggelen over pijntjes. Dat belooft wat als de vedette van ERIB binnenkort blessurevrij in actie kan komen!

Café de Linden kon aardig tegenstand bieden tegen het de laatste tijd goed presterende Brabant United. Sander Dieden bracht zijn ploeg zelfs op voorsprong, maar Rick Penders, Frank Verhees en Sander van de Waarsenburg draaiden de rollen voor rust nog om: 1-3. De Linden kwam hierna terug in de wedstrijd, maar treffers van Barry Bierstekers en Camiel Fijneman maakten al snel aan alle illusies een einde. Na een doelpunt van Ger-Jan van den Berg was het slotaccoord voor Camiel "Pino" Fijneman. Hij zette met zijn tweede treffer de eindstand op 3-6.

De wedstrijd tussen De Schutskooi en Bad Brothers is altijd beladen, en zo ook dit keer. Veel stond er niet op het spel, maar de eer was voor beide ploegen meer dan voldoende om er vol voor te gaan. Doelmannen Edwin Smolders (Bad Brothers) en Sander van Geel (De Schutskooi) kenden beiden een prima dag en stalen de show met hun keeperskunsten. Desondanks was het Sander van Beek die voor de openingstreffer tekende, gevolgd door de 1-1 van Raymond Reinewald. Maikel Schippers bracht met een prima schot Bad Brothers opnieuw op een minimale voorsprong bij rust, maar ook in de tweede helft kwam De Schutskooi langszij. Er was wel een schlemielig eigen doelpunt van Martijn Donkers voor nodig, maar de 2-2 was een feit. Wie anders dan Roel van der Krabben bracht zijn ploeg in de slotfase alsnog de overwinning. Zijn doelpunt, waarover de meningen van geldigheid verdeeld waren, betekende 2-3 voor Bad Brothers.Mobiele site | © Zaalvoetbal Competitie Rosmalen