Archief

Welkom op de website van de Zaalvoetbal Competitie Rosmalen. Hier vindt u een overzicht van berichten uit ons archief, gerubriceerd per jaar en maand.

 


Seizoenen

2010-2011
2009-2010
2008-2009
2007-2008
2006-2007
2005-2006
2004-2005
2003-2004
2002-2003
Zaalvoetbal Competitie Rosmalen - www.zaalvoetbalrosmalen.nl

B-POULE | 29-03-2008
Knotsgekke competitieronde in de B-poule

In het vorige verslag werd vermeld dat de competitie van de B-poule beslist leek. In de afgelopen speelronde bleek echter niets minder waar. Opmerkelijke uitslagen lieten nog maar eens zien dat niets zeker is en iedereen tot de laatste wedstrijden moet strijden om haar plekje op de ranglijst.

Op dinsdag volgde direct een van de verrassingen, maar desondanks valt over de wedstrijd tussen ERIB en Twago International erg weinig te vertellen. Zeer zelden komt het voor dat een zaalvoetbalwedstrijd eindigt in 0-0, maar deze beide ploegen lukten het dat voor elkaar te krijgen. ERIB startte met aanvaller Henri aan den Toor (die na een blessure zijn rentree maakte) onder de lat, maar dat moest geen belemmering zijn om de nummer laatst te verslaan. Hij hield met enig kunst en vliegwerk de nul, maar ook aan de andere kant werd niet gescoord. Na rust ging de toegesnelde Thijs van Pinxteren het ERIB-doel verdedigen, maar hij heeft op enkele terugspeelballen na amper iets te doen gehad. Onder leiding van Paul van der Doelen en Mark van der Donk stond de verdediging als een huis. Aan de andere kant had Twago-goalie Joep von Berg het des te drukker. Naarmate de tijd begon te dringen werd een ware stormloop ingezet op zijn doel, maar hij hield samen met zijn zeven medestrijders op onbegrijpelijke wijze stand. Een plotseling fluitsignaal voor het slot van de wedstrijd maakte een einde aan de hoop van ERIB. Twago was de morele winnaar en besloot direct om er nog een jaar aan vast te plakken, terwijl het onmachtige ERIB vraagtekens mag gaan zetten bij het functioneren van de voorhoede.

Een uur later namen Dixons en Brabant United het op vriendschappelijke basis tegen elkaar op. En doelpunten vielen hier bij de vleet. Via een vroeg doelpunt van Erwin Grijzenhout kwam Dixons op voorsprong, maar treffers van Benito Otero en Rogier Peters zorgden er al snel voor dat Brabant United langszij kwam. Via een 2-3 ruststand werd het uiteindelijk 4-9 en werd eens te meer duidelijk dat Dixons uit een ander vaatje zal moeten tappen, willen zij volgend jaar in onze competitie (bovenin) mee gaan doen. Benito Otero en Rogier Peters waren de topscorers van Brabant United, met respectievelijk vier en drie doelpunten.

Na de ruime overwinning in de eerste pot tegen Café de Linden (het werd destijds liefst 15-3!) begon B.N.A. dit keer veel te slap aan de ontmoeting. Een uitermate felle tegenstander verraste door het hoge tempo wat ze speelden, maar gelukkig voor B.N.A. stond vaste keeper Pascal weer onder de lat en kon De Linden daardoor niet tot scoren komen. De zwart-witten herpakten zich na een tijdje en na wat scrimmages voor de goal kon Laurens Ubert de 1-0 scoren, even later gevolgd door een prima treffer uit een combinatie van Marcel de Jong. Een minuut of acht voor rust kwam De Linden echter terug in de wedstrijd via een treffer van John van de Ven. Na de pauze bleef het spel van B.N.A. te onrustig en mede door het bijzonder fanatieke verdedigen van De Linden en het missen van kansen door B.N.A. bleef de stand lange tijd 2-1. Café de Linden kon echter ook niet echt gevaarlijk worden en pas de laatste vijf minuten kreeg B.N.A. weer rust in het spel en meteen was het ook raak. Freek van Kasteren rondde een fraaie aanval af en even later had het zelfs 4-1 kunnen worden, maar die kans werd naast geschoten. Uiteindelijk een terechte overwinning van een matig B.N.A. tegen een zeer fanatiek De Linden. Zou er dan toch nog een top 3-klassering inzitten?

Op vrijdag speelden de nummers een en twee hun wedstrijden. Allereerst kwam koploper Bad Brothers uit tegen het altijd lastige en onberekenbare Korsten Verzekeringen. En dat ze onberekenbaar zijn werd meteen getoond! Nog voor de pauze kwam Korsten tot verrassing van alles en iedereen op een alleszeggende 3-0 voorsprong. Bad Brothers kwam na de hervatting nog terug tot 3-1, maar moest lijdzaam toezien hoe Korsten de score opvoerde naar liefst 5-1! In de slotfase maakten Roel van der Krabben en Stefan van Meurs er nog 5-3 van, maar de kater zal er niet minder door zijn geweest. Marc-Jan Coppens, Jan van den Boogaard, Rob Coolen, Ad van Roosmalen en Joan Duffhues waren allen trefzeker voor Korsten Verzekeringen, dat zich ondanks deze prachtige overwinning nog te laag op de ranglijst terugvindt.

De Schutskooi had de titelconcurrent zien verliezen en wist dus wat hen te doen stond. Middenmoter De Kiet moest verslagen worden om op twee punten te komen en de titelstrijd daarmee weer helemaal te openen. Een doelpunt van wie anders dan Dennis van Loon onderstreepte die aspiraties, maar wat hierna gebeurde is onverklaarbaar. Het was De Kiet dat dicteerde en eenvoudig uitliep naar 1-4 bij rust. In het tweede bedrijf hoopte De Schutskooi nog iets te kunnen doen aan deze score, maar men kreeg het deksel op de neus. De Kiet liep, mede dankzij een uitblinkende doelman Jos Korsten, uit naar 1-7 en liet de weerloze Schutskooi-ploeg gedesillusioneerd achter. Weg was de kans om de druk op te voeren. En wellicht nog belangrijker; van de laatste zeven wedstrijden werden er door de (nog altijd) runner-up liefst vijf verloren…

Bij Bad Brothers overheerste na de nederlaag van de concurrent vooral gelatenheid. “Bij ons is er op dit moment eigenlijk alleen maar opluchting dat er aan onze blunder nagenoeg geen gevolgen hangen”, aldus verdediger Van Meurs. We zullen snel zien of ze na deze misstap de draad weer kunnen oppakken.


A-POULE | 22-03-2008
Bouwbedrijf Timmers BV duikelt op de ranglijst

DTS Boys maakte op dinsdag 18 maart kennis met de nieuwelingen van Hijos de Dios. Ze hadden zich de eerste ontmoeting ongetwijfeld anders voorgesteld, want bij rust stond namelijk een 0-4 achterstand op het bord! Gust Langenberg, Sjors van Zoggel en Thomas Post (2x) waren verantwoordelijk voor de flinke score, waarbij aangetekend moet worden dat de geblesseerde speler Johan den Teuling eenmalig bij DTS Boys onder de lat stond. Nadat Sjors van Zoggel er na rust met zijn tweede treffer ook nog 0-5 van maakte, kwam DTS Boys nog wel wat terug in de wedstrijd. Lenard den Teuling (normaliter doelman) en Angelo Stoové (twee treffers) gaven de eindstand een draaglijk aanzien: 3-5.

Bouwbedrijf Timmers BV moest het treffen met Colorado winnen om de opponent achter zich te houden en daarmee bij te blijven in strijd om het kampioenschap. Voor Colorado zo’n beetje dezelfde belangen, wat voor een mooie pot zorgde. William van de Hout (Colorado) en Jack van Schijndel (Timmers) zorgden voor een gelijke stand bij rust, maar in de tweede helft nam Colorado definitief afstand. Aanvaller Frans van de Broek toonde daarin zijn klasse. Hij tekende voor liefst zes doelpunten; twee haarzuivere hattricks! De eerste zorgde voor 1-4 en toen Timmers terugkwam tot 3-5 maakte hij er eigenhandig 3-8 van. Een geweldige prestatie, waardoor Colorado nu Timmers op de ranglijst heeft gepasseerd.

T. Pennings/De Bron kon de tweede plaats simpel vasthouden. Ze maakten er zelfs een galapartij van tegen Bever/Chambers. De arme laagvlieger stond bij rust al met 6-1 achter en werd met liefst 16-5 van de mat geveegd. Ronald Gallé was de absolute uitblinker. Hij was namelijk bij álle zestien treffers betrokken! Negen kwamen er van zijn voet en bij de overige zeven zorgde hij voor de assist, hulde.

Kroezen Verzekeringen meldde zich voor de zoveelste keer dit seizoen af. Althans, dat hadden ze moeten doen, maar niemand werd op de hoogte gebracht. Tegenstander FC Bachus kwam hierdoor voor niks naar de zaal en zelfs een speler van Kroezen kwam doodleuk opdraven met zijn voetbalspullen. Ook hij bleek niet op de hoogte te zijn gebracht. Iedereen kon onbezweet huiswaarts keren, al hebben de spelers van Bachus de drie gratis punten ongetwijfeld eerst netjes afgeleverd bij hun hoofdsponsor.

SC De Hazelaar vroeg de verslaggever speciaal te komen kijken naar het treffen met T.G.O. De woorden “dan kun je eens een keer een écht verslag maken” liet ik me uiteraard geen twee keer zeggen, dus bij deze. Een slap begin werd door T.G.O. keihard afgestraft, resulterend in een 2-0 achterstand. Michael van Liempd zorgde voor rust nog wel voor de aansluitingstreffer, maar ook na de pauze speelde De Hazelaar simpelweg niet goed genoeg om ook maar ergens aanspraak op te maken. Toen Michael Valk na zijn 3-1 ook snel 4-1 scoorde, zat er voor De Hazelaar niets anders op dan aan te gaan vallen. En voor zover die nog niet was uitgedeeld bleek dat de doodsteek. Al counterend speelde T.G.O. het slim uit. De teller stopte bij 8-2, want tussendoor had ook Maarten van Schadewijk de bal nog een keer binnen weten te punteren. Het was maar goed dat de toeschouwers geen entree hadden hoeven betalen...


B-POULE | 15-03-2008
Bad Brothers periodewinnaar en officieus kampioen

Voor zowel De Schutskooi als Brabant United stond een belangrijke wedstrijd op het programma. De nummer twee moest uiteraard ‘gewoon’ winnen om bij te blijven, maar ook het lager bivakerende United had, in de vorm van een eventuele periodetitel, iets om voor te strijden. Naast een overwinning was puntverlies van koploper Bad Brothers voor beide ploegen van belang, maar allereerst moest er natuurlijk wel zelf gewonnen worden. Verrassend bracht Rogier Peters zijn ploeg op voorsprong en ploeggenoot Sjoerd Roset maakte er zelfs 0-2 van. Via een penalty van Dennis van Loon (hands in het strafschopgebied) kwam De Schutskooi nog wel terug, maar even voor en na rust maakte opnieuw Peters er 1-3 en zelfs 1-4 van. Na de tweede van Roset was het helemaal over en sluiten voor het chaotisch spelende De Schutskooi. Roelof Bout wist hierna nog wel doel te treffen, maar zag zijn zwalkende team hopeloos verliezen: 2-5.

Korsten Verzekeringen tegen De Kiet betekende een duel tussen de oude garde en de nog oudere garde. De ‘uitploeg’ was de tenues echter vergeten, waardoor de wedstrijd later begon en er zonder rust veertig minuten werd gespeeld. En hoe! Een prachtig scoreverloop zorgde voor een dito uitslag. René Knook en Peter van de Plas tekenden beiden voor twee doelpunten, maar een eigen doelpunt van Paul Langenberg zorgde bij De Kiet in de slotfase alsnog voor paniek. Jan van den Boogaard, Ron Coolen en Ad van Roosmalen hadden namelijk ook al gescoord voor Korsten. Geluk bij een ongeluk dat Langenberg ook een keer trefzeker was geweest in het goede doel, waardoor zijn ploeg alsnog ternauwernood won. 4-5 voor het langzaam stijgende De Kiet dus.

ERIB speelde een extra belangrijke “Wedstrijd van de Week” tegen Bad Brothers. Bij winst voor ERIB zouden zij namelijk samen met het eerder in de week verrassend verliezende De Schutskooi op twee punten van de koploper komen. Daarnaast pakte Brabant United in dat geval het periodekampioenschap voor de neus van Bad Brothers weg. Winst voor de laatstgenoemden zou ervoor zorgen dat zíj zich plaatsten voor de play-offs. En daarnaast zou de competitie (met een gat van vijf en acht punten) zo goed als beslist worden. ERIB startte met dat feit in het achterhoofd sterk en was in de eerste helft de overheersende ploeg. In doelpunten kon dit echter niet worden uitgedrukt. Een lucky goal van Hans van Aggelen zorgde voor een minimale voorsprong, maar op dat moment na kende doelman Edwin Smolders (die na maanden zijn rentree maakte) een goede avond. Nog voor rust maakte Geoffrey van Rosmalen (eveneens op gelukkige wijze) gelijk en dit bleek het sein voor Bad Brothers om na de pauze sterker voor de dag te komen. Ook ERIB kreeg goede kansen, maar het was Roel van der Krabben die voor 1-2 tekende. In de laatste minuten werd het BB-doel belegerd en kwam er daardoor ruimte voor de counter. Zo kon zelfs de 1-3 worden gemaakt. Doelpuntenmaker was wie anders dan de dribbelende linkspoot Van der Krabben. Thijs van Pinxteren maakte er nog wel 2-3 van, maar zijn doelpunt kwam - ondanks dat een gelijkspel zeker terecht was geweest - te laat. Bad Brothers proficiat met het winnen van de 3e periodetitel, en alvast met het aanstaande kampioenschap!


Bad Brothers, winnaar 3e periodetitel B-poule

Dixons - Café de Linden stond op het programma als een vriendschappelijke partij, maar kon voor van alles doorgaan, behalve dat. Men was meer bezig met commentaar leveren op de spelregels, tegenstander en scheidsrechter, dan dat er gevoetbald werd. Af en toe werd er gelukkig ook nog tegen de bal geschopt en De Linden won met 4-8.

Op de keeper na was B.N.A. helemaal compleet en dat heeft Twago International geweten. Met bekeken combinatiespel wist de ‘thuisploeg’ het arme Twago de eerste helft compleet kansloos te laten. Via goals van Remco van der Pot, Freek van Kasteren, Marcel Pennings en Robert Slegers werd een 4-0 ruststand bereikt en ook in de tweede helft was het beeld niet anders. B.N.A. domineerde en scoorde er op los. Nadat Hanco Ubert gescoord had en direct geblesseerd uitviel, kende Twago eindelijk een periode waarin ze er af en toe uit kwamen. Noodkeeper Marcel de Jong hield zijn doel echter schoon, waardoor B.N.A. in de slotfase simpel verder uit kon lopen. Wederom Pennings, Laurens Ubert en twee keer Van der Pot zorgden voor een monsterscore (9-0).


A-POULE | 08-03-2008
T. Pennings/De Bron winnaar 3e periode

T.G.O. en Kroezen Verzekeringen konden om verschillende redenen niet aantreden tegen respectievelijk Colorado en SC De Hazelaar. De twee laatstgenoemde ploegen kregen hierdoor zonder te spelen een overwinning in de schoot geworpen. Daarnaast mochten ze alsnog een vriendschappelijk duel voetballen, en daarin overklaste Colorado het gehavende Hazelaar totaal. Maarten van Schadewijk was voor de verliezende partij de enige die (drie keer) wist te scoren. Tom Passon,  Frans van den Broek, William van de Hout (ieder 2) en Sander van den Dungen (4) deden dat voor Colorado, waardoor een afgetekende 3-10 overwinning werd geboekt.

ERIB speelde in het vrijgekomen uur tegen een eventuele nieuwkomer in onze competitie, Bor Hoveniers. Het momenteel in Vught actieve team kon vanwege blessures ternauwernood vijf fitte spelers op de been krijgen, maar wist desondanks leuk partij te bieden. Het op de bank houden van de jonge garde liet bij ERIB al snel zijn sporen na; Bor Hoveniers tekende binnen een halve minuut voor de openingstreffer. Na het inbrengen van de jeugd werd de score echter binnen enkele minuten naar 3-1 gedraaid, via doelpunten van invallers Ad Pennings (2) en Mark van der Donk. Bij rust waren de rollen weer gelijkgetrokken (4-4) en na opnieuw enkele treffers bleef de 6-5 voorsprong voor ERIB lang op het bord staan. Bor was vanwege het ontbreken van een wissel niet bij machte om er nog een offensief uit te persen, maar toch werd het in de slotminuut gelijk. Een voorzet werd door aanvaller Pennings ongelukkig in zijn eigen doel gewerkt en de uitslag kwam daarmee op 6-6.

Op donderdagavond leek FC Bachus een vrij gemakkelijk avondje te hebben. Tegen DTS Boys kwam de koploper op een 2-0 voorsprong (doelpunten Frank Willems en Randy van Schijndel) en met die stand werd de pauze gehaald. Na rust kwam DTS echter opzetten en werd het dankzij Angelo Stoové en Johan den Teuling zelfs gelijk! Pas drie minuten voor tijd kon Bachus het rechtzetten. Opnieuw toonde Willems aan waarom hij als goalenmaker is gescout door de Bachus-kenners. Hij zorgde hoogstpersoonlijk voor de 3-2 overwinning. “Het was op het nippertje, maar dat zijn vaak de mooiste!”, aldus de matchwinner.

Bouwbedrijf Timmers BV had in de “wedstrijd van de week” niets te vertellen tegen een ontketend T. Pennings/De Bron. Het duel werd volledig overheerst door De Bron, dat haar tegenstander met snelle counters totaal wegspeelde. Al bij rust was de afstand onoverbrugbaar (0-4) en uiteindelijk werd het zelfs 3-9! Kevin van Vught en Mounir Jouhri maakten er ieder twee, maar Arda Havar maakte het verschil. Hij stoomde keer op keer op van achteruit en was goed voor vier treffers. Twan Voets maakte er twee voor Timmers, maar de routinier toonde zich na afloop geslagen. “Lang geleden dat ik iemand tegen ben gekomen die sneller is dan ik.” T. Pennings/De Bron heeft met deze prachtige overwinning beslag weten te leggen op de derde periodetitel. Vier keer op rij werd er gewonnen, dus mag deze prestatie zeker verdiend genoemd worden. Saillant detail hierbij is wel dat SC De Hazelaar bíjna met de prijs aan de haal was gegaan. Hadden zij in de laatste minuut van het duel met De Bron die twee tegentreffers niet geïncasseerd…


T. Pennings/ De Bron, winnaar 3e periodetitel A-poule

Bever/Chambers toonde tot slot aan ook vriendschappelijk niet te kunnen winnen. Tegen de talenten van Hijos de Dios kon de in sterke opstelling spelende ploeg tot aan de rust (2-3) bijblijven, maar in de tweede helft werd het gat definitief geslagen: 4-7.


B-POULE | 01-03-2008
ERIB zorgt voor afscheiding top 3

In de twaalfde speelronde van de B-poule ging De Kiet met speels gemak langs Café de Linden. Drie doelpunten van Peter van der Plas en eentje van Eric Voss zorgden al voor rust voor een onoverbrugbare voorsprong. Daar kon de tegentreffer van Sander Dieden niets aan veranderen. Na de hervatting was het drie keer op rij Gert Galiart die scoorde, alvorens Paul Langenberg en René Knook de stand op 1-9 zetten. Het slotakkoord was voor Ger-Jan van den Berg en Marco van Doremalen, maar het moge duidelijk zijn dat hun goals te laat kwamen: 3-9. De Kiet stijgt met deze overwinning op zak weer een plaats en is inmiddels opgeklommen naar plek vijf.

Een uur later zorgde ERIB ervoor dat er een duidelijke afscheiding werd gemaakt tussen het kopgroepje en de vele achtervolgers. Thijs van Pinxteren was in de wedstrijd tegen B.N.A. met drie doelpunten het goudhaantje, maar legde het in de strijd om de titel ‘Man of the Match’ nipt af tegen de in een bloedvorm verkerende doelman Erwin van der Biezen. Die hield zijn ploeg namelijk met enkele geweldige saves op de been toen Robert Slegers in de tweede helft de 2-1 had binnengeschoten en diens team bloed rook. De 3-1 viel (na een counter) precies op het juiste moment en via Ad Pennings en Rob van der Doelen liep ERIB uit naar 5-1. Het passeren van enkele oudgedienden deed de ploeg zichtbaar goed. “De oude garde heeft steeds meer last van pijntjes”, aldus een woordvoerder van ERIB. “Het lijkt ons dan ook niet onverstandig om de verjonging door te zetten in de komende periode.” B.N.A. zag het gat met ERIB na deze nederlaag oplopen naar acht punten en lijkt genoegen te moeten gaan nemen met de titel ‘best of the rest’. Mits de vierde plaats, die de ploeg op dit moment nog bezet, vastgehouden kan worden natuurlijk.

De Schutskooi en Korsten Verzekeringen vochten een opmerkelijk doelpuntarm duel uit. De jonge in het groen gehulde honden waren veelal in balbezit en bevonden zich vooral op de helft van de tegenstander, maar het waren de geslepen routiniers die de beste kansen creëerden. De terugkeer van Sander van Geel (Schutskooi) en Peter van de Wouw (Korsten) onder de latten was echter merkbaar. Beide doelmannen ranselden heel wat zekere treffers uit hun doel en zorgden daarmee voor een rustige avond voor tijdwaarnemer Robbert de Boer. Via een minimale voorsprong bij rust, liep De Schutskooi via een treffer van Raymond Reinewald uit naar 2-0. Het sein voor Korsten om meer risico te gaan nemen, maar ondanks grote kansen voor beide doelen bleef de stand ongewijzigd. Sander van Geel hield hiermee de nul; een fabelachtige prestatie in een zaalvoetbalwedstrijd! Teamgenoot Roelof Bout, maker van het eerste doelpunt, was na afloop opgelucht: “In de laatste drie minuten had het nog zomaar gelijk kunnen worden.”

Ton Gofers, gewaardeerd speler van Twago International, behaalde eerder dit jaar de vijftigjarige leeftijd. Dit heuglijke feit diende uiteraard gevierd te worden met o.a. zijn teamgenoten, maar jammer genoeg moest dit uitgerekend op een avond gebeuren waarop het duel met Brabant United gepland stond. Die voetbalden daarom maar een onderling partijtje en gingen met een gratis 3-0 overwinning aan de haal.

Dixons en Hijos de Dios hebben ieder al wat vriendschappelijke wedstrijden gespeeld, maar hadden elkaar nog niet getroffen. Om de krachtsverschillen eens te meten kon een ontmoeting niet uitblijven. Daarin werd al snel duidelijk dat het redelijk technisch voetballende Hijos de Dios weinig moeite had met het nog naar automatismen zoekende Dixons. Bij rust stond een 3-6 voorsprong op het bord en ook in de tweede helft scoorden de ‘zonen van god’ twee keer zoveel als de opponent: uitslag 5-11. Kevin van ’t Sand (2) en Dave Roset (3) waren de doelpuntenmakers voor Dixons.Mobiele site | © Zaalvoetbal Competitie Rosmalen