Archief

Welkom op de website van de Zaalvoetbal Competitie Rosmalen. Hier vindt u een overzicht van berichten uit ons archief, gerubriceerd per jaar en maand.

 


Seizoenen

2010-2011
2009-2010
2008-2009
2007-2008
2006-2007
2005-2006
2004-2005
2003-2004
2002-2003
Zaalvoetbal Competitie Rosmalen - www.zaalvoetbalrosmalen.nl

A-POULE | 25-11-2007
Bachus wint beladen duel van De Bron

FC Bachus trad voor heel wat toeschouwers aan tegen T. Pennings/De Bron, de ploeg die zich voorafgaand aan deze topper verrassend op de eerste plaats bevond. Helaas misten beide ploegen enkele belangrijke spelers, maar toch wisten zij er een mooie wedstrijd van te maken. Vooral in de eerste helft was het een duel met hoog tempo, pure reclame voor het zaalvoetbal. Joris van Oers bracht Bachus op voorsprong, Mounir Jouhri tekende nog in dezelfde minuut voor 1-1 en Hans van Heumen zorgde voor de 2-1 tussenstand bij rust. Na de pauze speelde Bachus slimmer en daardoor won het verdiend. Via doelpunten van Stefan Kramer en Frank Willems liep Bachus snel uit naar 4-1 en het tweede doelpunt van Willems betekende de nekslag voor De Bron. In de slotfase gaf Giamo Tenlima met twee treffers de score nog enig aanzien, maar de overwinning - en herovering van de koppositie - was voor Bachus een feit: 5-3.

Ook Colorado en DTS Boys maakten er een mooie partij van. De koploper, die pas in de vorige speelronde de eerste punten verspeelde, leek de wedstrijd al snel te beslissen via doelpunten van Tom Passon en Franks van de Broek (2x), maar DTS Boys kwam knap terug van deze 3-0 achterstand. Maickel den Teuling scoorde er twee en Dustin Schuurmans bracht de ploegen nog voor rust op gelijke hoogte. In de tweede helft scoorden beide ploegen om en om en lieten ze zien aan elkaar gewaagd te zijn. Doelpunten van William van de Hout, opnieuw Maickel den Teuling en Frank van de Broek en tot slot Angelo Stoové zorgden voor 5-5. Een juiste uitslag van deze spannende en sportieve wedstrijd.

Kroezen Verzekeringen kon helaas niet over genoeg manschappen beschikken om het op te nemen tegen Bouwbedrijf Timmers BV (en leed hierdoor automatisch een 3-0 nederlaag), maar SC De Hazelaar had de complete reservelijst opgeroepen om toch te kunnen spelen tegen Bever/Chambers. Alle goede bedoelingen ten spijt was het binnen een kwartier al 4-0 en de wedstrijd daarmee beslist. Hein van Uden had de eer om al binnen vijf minuten met een gele kaart van het veld te worden gestuurd, maar SC De Hazelaar bleef voetballen en kon er zodoende toch nog een wedstrijd van maken. De tweede helft werd zelfs ‘gewonnen’, want jonkies Steven van der Heijden en Maarten van Schadewijk scoorden beide twee keer en inval-doelman Max van de Vliert moest slechts drie keer vissen. Bever/Chambers had het zelfs aan prima keepende Benjamin Delhez te danken dat de overwinning kon worden binnengesleept. Eindstand 7-4.


B-POULE | 18-11-2007
Peter van de Wouw redt winst voor Korsten

Korsten Verzekeringen deed goede zaken tegen Twago International. De ploeg stond na een half uur op een 0-3 voorsprong, maar maakte het zichzelf nog erg moeilijk door Twago (bij wie de pas 15-jarige Bas von Berg zijn debuut maakte) terug te laten komen. Uiteindelijk werd er met 3-4 gewonnen en dat kon met name toegeschreven worden aan Peter van de Wouw. De 63-jarige doelman hield zijn ploeg in de slotfase op de been en zorgde er persoonlijk voor dat Twago International nog altijd op de eerste (zelf behaalde) punten moet wachten.

B.N.A. was erop gebrand om koploper De Schutskooi het eerste puntverlies van de competitie toe te dienen. Twee afwachtende ploegen begonnen de wedstrijd tam, maar scoorden er na het eerste doelpunt op los. B.N.A. maakte de eerste en laatste goal voor de pauze, maar De Schutskooi wist daar tussendoor drie keer doel te treffen. In de tweede helft wisten ze deze voorsprong zelfs te vergroten door al counterend naar 2-5 uit te lopen. B.N.A. kwam prima terug via een der Marcel’s en een eigen goal van de onfortuinlijke Koen Meulensteen, maar trok in de slotfase alsnog aan het kortste eind. Inval-doelman Richard Bout weerhield de anders zo doeltreffende B.N.A.-aanvallers van scoren en De Schutskooi speelde zich professioneel naar een 4-7 zege.

ERIB speelt de laatste tijd erg stroef en dat was reden voor het management om maatregelen te treffen. Voor de wedstrijd met Café de Linden werden een groot aantal vedettes buiten de selectie gelaten en mochten vele invallers hun kunsten komen vertonen. Het bleek geen verkeerde zet. De ploeg kwam geen moment in de problemen en toen even na rust al een 4-0 voorsprong op het bord verscheen kon de wedstrijd simpel worden uitgespeeld. Mari van de Berg wist de eer nog te redden voor De Linden, maar zag zijn ploeg met 6-1 ten onder gaan. Ad Pennings en Nico Scheutjes scoorden beide twee keer. Mark Slagter en Thijs van Pinxteren waren de andere doelpuntenmakers.

De mannen van Bad Brothers lieten een uitwedstrijd van hun geliefde FC Den Bosch schieten om het met een sterk team op te kunnen nemen tegen Brabant United. En het was niet voor niks, want de punten kreeg men niet cadeau. Twee doelpunten van Erik van Meurs en Roel van der Krabben waren belangrijk in de 7-4 overwinning. Opmerkelijk waren ook de twee eigen goals van Brabant United.


A-POULE | 11-11-2007
T. Pennings/De Bron nieuwe gedeelde koploper

SC De Hazelaar leed alweer de zesde nederlaag van het seizoen, maar werd ook deze keer zeker niet weggespeeld. Tegen Bouwbedrijf Timmers BV hield de ploeg knap gelijke tred en stond even voor het laatste fluitsignaal zelfs een 3-2 voorsprong op het scorebord. Jongelingen Steven van der Heijden en Maarten van Schadewijk groeien steeds meer en kwamen beiden tot scoren. In de slotfase ging het echter alsnog mis. Timmers kwam op gelijke hoogte en wist met een opmerkelijk doelpunt van Twan Voets zelfs de overwinning te stelen: 3-4.

Bever/Chambers – T.G.O. werd een waar doelpuntenfestijn. Voor rust belandden er al negen in de netten en in de tweede helft werd zelfs bijna elke minuut gescoord. In de eerste helft leek het al snel beslist toen T.G.O. met 0-3 voor kwam, maar Bever gaf niet op en kwam terug tot 2-3 en 3-4. Het vijftal was na de pauze echter niet meer opgewassen tegen het voetballende geweld van T.G.O. Uiteindelijk werd het liefst 9-18, waarbij Maikel Passon en Danny da Silva beiden voor vijf doelpunten tekenden. Bram Ploem deed hetzelfde voor Bever, maar zal er ongetwijfeld niet heel trots op zijn. Assistent-scheidsrechter Robbert de Boer heeft naar verluidt nog nooit zoveel gelopen als bij deze wedstrijd. Liefst zevenentwintig keer moest hij aanzetten richting de scorebordbediening.

T. Pennings/De Bron was niet veel beter dan DTS Boys, maar was net iets technischer, sneller, slimmer en gelukkiger dan de tegenstander. Bij rust stond de ploeg op een 2-0 voorsprong, en het lukte DTS ondanks verwoedde pogingen maar niet om terug te komen in de wedstrijd. Angelo Stoové kwam wel tot scoren, maar zag dat ook De Bron er nog twee bijmaakte. Uitslag 1-4.

FC Bachus tegen Colorado was de topper van de week. Opvallend genoeg wisten de Rosmalenaren zonder al te veel moeite af te rekenen met de koploper, die in de eerste vijf wedstrijden nog geen puntverlies had geleden. Beide ploegen speelden aanvallend, waarbij Bachus het meest gevaarlijk was in de counter. Mourad Demnati en Otto Hijnen scoorden beiden twee keer en waren belangrijk in de 6-2 overwinning. Colorado blijft ondanks het verlies bovenaan de ranglijst, maar moet T. Pennings/De Bron op dit moment naast zich dulden. Bachus en Timmers volgen in hun kielzog.


B-POULE | 05-11-2007
De Schutskooi winnaar 1e periode B-poule

Vijf wedstrijden zonder ook maar een enkel verliespunt. Het is niet minder dan terecht dat De Schutskooi zich de eerste periodekampioen van de B-poule mag noemen. Concurrenten Bad Brothers en ERIB speelden in de tweede speelronde hun onderlinge duel gelijk en dat blijkt nu beslissend. Mannen van De Schutskooi, proficiat!


De Schutskooi, winnaar 1e periodetitel B-poule

Met Korsten Verzekeringen had Bad Brothers deze week wat minder moeite. Bij rust was het nog maar 2-1, maar in de tweede helft werd definitief afstand genomen: 5-2. Ron Coolen scoorde beide doelpunten voor Korsten. Roel van der Krabben deed hetzelfde voor zijn team en Erik van Meurs was zelfs drie keer trefzeker. Complimenten voor beide ploegen, want zij maakten er met mooie combinatiespel een echte zaalvoetbalwedstrijd van.

B.N.A. kende een uur eerder zelfs een complete walk-over tegen Café de Linden. Binnen een mum van tijd stond het 2-0 en zelfs een verdwaalde voorzet van Mari van de Berg (die vanaf eigen helft in de kruising waaide!) kon B.N.A. niet verontrusten. Met prima combinatiespel stelde de ploeg orde op zaken en een ware doelpuntenregen volgde. In de tweede helft stokte het even bij B.N.A. toen men veelal op eigen succes uit was, maar even later werd er weer getikt en liep de teller weer, om op 15 te eindigen. Het biertje na afloop smaakte derhalve bij extra goed, zeker bij Marcel Pennings die liefst zes keer doel had getroffen.

De Kiet was voor de wedstrijd tegen de jonge honden van De Schutskooi op komen draven met liefst negen spelers. Die tactiek bleek te werken, want de ploeg kwam verrassend op een 3-0 voorsprong. Nog voor rust zette de koploper echter de inhaalrace in en met resultaat. In de tweede helft was De Kiet compleet de kluts kwijt en kon De Schutskooi alsnog uitlopen naar een 4-8 overwinning. Even was er nog onduidelijkheid over, maar de periodetitel was hiermee wel degelijk een feit.

ERIB had de nodige moeite met Twago International. Chaotisch spel zorgde voor een rommelig scoreverloop in de eerste helft, maar Paul van der Doelen was met een treffer in de slotseconde voor rust en een enkele minuten na de pauze erg belangrijk. Hij zette zijn ploeg op het juiste spoor en zorgde ervoor dat Twago achter de feiten aan ging lopen. De aansluitingstreffer van Henk-Jan Aarts zorgde nog even voor hoop, maar de ERIB-verdediging hield stand (3-5). Met twee gelijke spelen en drie overwinningen is de ploeg nog altijd ongeslagen. En dat ondanks het meespelen van Henry aan den Toorn, die in deze wedstrijd al zijn kansen om zeep wist te helpen. Twago wacht nog altijd op de eerste punten en daarom werden in de derde helft de eerste contacten gelegd met een niet nader te noemen goalgetter.Mobiele site | © Zaalvoetbal Competitie Rosmalen