Archief

Welkom op de website van de Zaalvoetbal Competitie Rosmalen. Hier vindt u een overzicht van berichten uit ons archief, gerubriceerd per jaar en maand.

 


Seizoenen

2010-2011
2009-2010
2008-2009
2007-2008
2006-2007
2005-2006
2004-2005
2003-2004
2002-2003
Zaalvoetbal Competitie Rosmalen - www.zaalvoetbalrosmalen.nl

Welkom op de website van de Zaalvoetbal Competitie Rosmalen. Hier vindt u altijd het laatste nieuws, de actuele standen, de laatste uitslagen en uiteraard het programma.


A-POULE | 29-10-2007
Colorado winnaar eerste periodetitel A-poule

Na de vijfde overwinning op rij heeft Colorado zich verzekerd van de play-offs aan het eind van het seizoen. Regerend kampioen Bouwbedrijf Timmers BV werd verrassend getrakteerd op alweer de tweede nederlaag van het seizoen (4-2) en moet vooralsnog genoegen nemen met een plaats in de grijze middenmoot. T. Pennings/De Bron doet het beter. Zij wonnen vrij gemakkelijk van het gehavende Bever/Chambers (3-7) en zijn momenteel de runner-up van de competitie. Arda Havar was goed voor vier treffers en debutant Peter Jagers pikte ook zijn doelpuntje mee.

SC De Hazelaar verloor opnieuw en is nog altijd puntloos. T.G.O. was zelfs zonder wisselspelers te sterk. Michael Valk maakte er drie en was een belangrijke pion in de 7-4 overwinning. ZVV ’72 trad eveneens met een lege bank aan tegen DTS Boys, maar maakte er desondanks een mooie wedstrijd van. DTS’er Lesley Janssen scoorde na een half uur het eerste doelpunt, maar enkele minuten voor tijd maakte Joey Mulders gelijk. Hierna sloegen de stoppen door en moest de wedstrijd helaas twee minuten voor het eindsignaal gestaakt worden.


B-POULE | 22-10-2007
Doelman redt met late treffer een punt voor ERIB

De B-poule competitie kende afgelopen speelronde een opmerkelijke wending. Uitsluiting van Solectron United zorgt ervoor dat het seizoen afgemaakt zal worden met negen teams. Hierdoor zullen wekelijks slechts vier, i.p.v. de gebruikelijke vijf, competitieduels worden gespeeld.

Het duel der routiniers tussen De Kiet en Korsten Verzekeringen was een van deze vier wedstrijden en bleef tot het einde spannend. Doelpunten van Peter van der Plas (De Kiet), Bas van der Vliert en Marc-Jan Coppens (beide Korsten) zorgden voor een 1-2 ruststand. Paul Langenberg bracht de ploegen een kwartier voor tijd weer op gelijk hoogte, en in de slotfase gingen beide vol voor de winst. Uiteindelijk werd René Knook het goudhaantje. Hij tekende in de laatste minuten voor twee doelpunten en zorgde daarmee voor de tweede overwinning van het seizoen voor De Kiet: 4-2.

Bad Brothers trad in de sterkst mogelijke samenstelling aan tegen ERIB en trok dan ook - na het maken van de zoveelste teamfoto’s voor in de plakboeken - het inititief naar zich toe. De oranjehemden hadden desondanks de hulp nodig van ERIB-aanvaller Henry aan den Toorn om op voorsprong te komen. Zijn eigen doelpunt was het startsein voor meer, want Roel van der Krabben tekende voor 2-0 en niet veel later trokken Rob van der Doelen en Henry aan den Toorn met hun mooi uitgespeelde treffers de stand weer gelijk. Na tien minuten in de tweede helft was opnieuw Van der Krabben trefzeker en leek zijn ploeg af te stevenen op een overwinning. Terwijl de klok al stil stond was het echter goalie Erwin van der Biezen die mee naar voren kwam en met een mooie schuiver raak schoot. Hiermee schonk hij zijn ploeg een niet meer verwacht punt: 3-3.

B.N.A. en Twago International konden in een onderling duel uitwijzen wie er ten onrechte onderin de stand bivakkeert. De ‘thuisploeg’ kon eindelijk haar keeper Pascal Paanakker verwelkomen en telde derhalve ook een volle bank. Bij Twago was de opkomst minder overweldigend en waren de verwachtingen derhalve niet al te hoog. Zelfs na het inbrengen van de jongste spelers duurde het nog even voordat de partij loskwam. Remco van der Pot scoorde na een mooie actie de terechte 1-0, maar meteen daarna kon Twago gelijkmaken uit een counter. Na rust bleef B.N.A. de betere ploeg en schoot opnieuw Van der Pot zijn ploeg naar een 3-1 voorsprong. Twago kon echter wederom terugkomen, waarna Marcel Pennings even later B.N.A. weer naar een grotere voorsprong schoot. Ook Marcel de Jong deed een duit in het zakje en hierdoor was de wedstrijd gespeeld. Twago kon nog 3-5 laten aantekenen, maar de overwinning van B.N.A. kwam nooit in gevaar. De eerste overwinning van de ploeg werd goed gevierd en diep in de nacht werden zij door de prima kantine-gastheren uitgezwaaid.

De Schutskooi begon, evenals haar tegenstander, aan het duel met Brabant United met een volle bank. Daarbij hielden zij in het achterhoofd het trieste nieuws van het overlijden van sponsor Rudi van Uitert. Uiteraard was De Schutskooi er hierdoor extra op gebrand om de vierde, beter gezegd derde, overwinning van het seizoen binnen te halen als uiting van dank. Het lukte, maar gebeurde met de hakken over de sloot. Doelpunten van wie anders dan Dennis van Loon en Richard Bout (beiden 2x) zorgden ervoor dat er lang gelijke tred werd gehouden met United. Koen Meulensteen maakte zijn eerste opwachting van het seizoen, en tekende direct voor de winnende. Hij verwonderde zichzelf erover dat de vrije trap dwars door de muur in het doel kon belanden, maar zijn teamgenoten waren er niet minder blij om. Brabant United schoot in de blessuretijd nog keihard op de lat, maar viste achter het net: uitslag 4-5.


A-POULE | 15-10-2007
Kroezen Verzekeringen behaalt eerste overwinning

SC De Hazelaar nam tegen Kroezen Verzekeringen al vroeg een voorsprong via doelpunten van Maurice van den Bosch en Kevin van Liempd, maar moest toestaan dat Kroezen nog voor rust op gelijk hoogte kwam. Doelpuntenmakers waren Jeroen Verhallen en Michel Parijs. Na rust liep Kroezen, met debutant Tim van Kroonenburg onder de lat, aan de hand van uitblinker Erik van Beekveld uit naar een overwinning. De tweebenige technicus tekende voor twee doelpunten en zag ploeggenoot Tom Parijs er ook een maken. De goals van opnieuw Kevin van Liempd (volgens eigen zeggen een afstandschot “vanaf eigen helft”) en Maurice van den Bosch kwamen hierdoor te laat: 4-5.

FC Bachus kreeg een onverwacht zwaar avondje tegen DTS Boys. De Bosschenaren namen brutaal de leiding via Patrick Stoove en Bachus kon voor rust met moeite gelijk komen door een doelpunt van Joris van Oers. In de  tweede helft brachten Johan den Teuling en Michael Passon DTS Boys tot twee keer toe op voorsprong, maar Man of the Match Van Oers maakte beide doelpunten onschadelijk. Hij was goed voor alle Bachus-treffers en tekende in de slotminuut voor de eindstand: 3-3.

T. Pennings/De Bron trad zwaar gehavend aan tegen Bouwbedrijf Timmers BV. Het moest een aantal sterkhouders missen en speelde met verdediger Ronald Gallé op doel. Timmers profiteerde hier optimaal van en had de wedstrijd al bij rust beslist: 1-5. De Bron bleef zich zo goed mogelijk verweren en hield de score onder de tien (2-8) maar moest toestaan dat Timmers aan het doelsaldo kon werken. Vooral Geert Peters had een goede avond. Hij scoorde maar liefst vijf keer. Enrico Zondag (2) en Christian Quaadvlieg waren de andere doelpuntenmakers.

Op vrijdagavond werden twee zowat identieke wedstrijden gespeeld. Het grote verschil was dat ZVV '72 al bij rust (5-1) afstand had genomen van Bever/Chambers. Na rust werden de doelpunten verdeeld, maar Bever/Chambers kwam over de hele wedstrijd gezien tekort om er een spannende wedstrijd van te maken: 9-5. Henri (Joey) Mulders was bij ZVV ’72 topscorer met drie treffers. Antoine Buitenkamp en debutant Ron Mulders maakten er ieder twee. Bram Ploem deed hetzelfde voor Bever en Nick Kerkhof maakte een eigen doelpunt.

Colorado - T.G.O. eindigde eveneens in 9-5, wat betekende dat de ‘thuisploeg’ alwéér een winstpartij kon bijschrijven. Voor hen ging het echter moeizamer dan bij ZVV, aangezien T.G.O. halverwege nog maar een doelpunt minder had gescoord (5-4). In de tweede helft nam Colorado met effectief voetbal alsnog afstand, waardoor de zwart-witten verrassend de ranglijst blijven aanvoeren met het maximaal aantal punten na vier wedstrijden. T.G.O. speelde zonder wissels en blijft onderaan de ranglijst hangen. Voor hen scoorden Jaap Veen (3), Danny Valk en Maikel Passon.


B-POULE | 08-10-2007
Roel vd Krabben schiet Bad Brothers naar overwinning

B.N.A. werd voor de wedstrijd tegen ERIB gesterkt door het feit dat de kantine heropent was. Of er nou gewonnen of verloren zou worden, het Biertje Na Afloop zou zeker klaarstaan! In een bij tijden (te) felle pot gaven beide ploegen elkaar weinig toe. Een slippertje van de verder uitstekende ERIB-doelman Thijs van Pinxteren betekende 1-0 voor B.N.A., maar Ad Pennings zorgde (uiteraard) met een harde knal voor een gelijke stand bij rust. In de tweede helft schoot ERIB zich naar een voorsprong, maar kwam B.N.A. langszij via een van richting veranderde vrije trap van Remco van der Pot en een subtiel balletje achter het standbeen van Laurens Ubert. In de slotminuut zorgde Henry aan den Toorn met zijn tweede doelpunt van de avond alsnog voor de terechte uitslag: 3-3.

De Schutskooi leek de wedstrijd tegen Korsten Verzekeringen snel te beslissen. Na een helft stond er, dankzij doelpunten van Richard Bout, Dennis van Loon en Raymond Reinewald, al een 3-0 voorsprong op het scorebord. Korsten gaf echter niet op en kwam, mede dankzij goed keeperswerk van Jeroen van Hooren, terug in de wedstrijd. Twee doelpunten van Jan van den Boogaard en eentje van Johan Konings volgden, maar het was niet genoeg. Tussendoor had ook kilometervreter Benjamin van den Broek weten te scoren, waardoor de punten alsnog moeizaam naar de groenen gingen.

Twago International kon het Brabant United lang, maar niet lang genoeg, lastig maken. Na de 1-2 ruststand werd het nog gelijk, maar hierna liep Brabant United uit naar een 2-4 voorsprong die Twago niet meer te boven kwam. Het scoorde nog 3-4 en maakte het daarmee nog enigszins spannend, maar vier minuten voor tijd viel de 3-5 en waren de punten definitief verdeeld. Camiel Fijneman was de grote man bij United. Hij tekende voor drie van de vijf treffers.

De wedstrijd tussen de oudgedienden van De Kiet en Café de Linden werd ontsierd door veel te hard spel. In de eerste helft waren al veel overtredingen te noteren, maar vooral na rust liepen de gemoederen veel te hoog op. Het werd hierdoor een kaartenfestival, waardoor er alleen maar verliezers waren. Tussendoor werd er gelukkig ook nog af en toe gevoetbald en kon De Linden zich naar de eerste punten van het seizoen schieten. Doelpunten van Sander Dieden, Niels Verstegen en Marco van Doremalen zorgden voor een nipte winst: 2-3.

De mannen van Bad Brothers vertrokken vroegtijdig uit stadion De Vliert om het op te nemen tegen Solectron United. Het werd een rommelige wedstrijd, maar dat kan ook haast niet anders aangezien de spelers van Solectron met verschillende kleuren shirts op het veld liepen… Bij vlagen goed voetbal en verdedigende fouten zorgden voor veel goals. Roel van der Krabben maakte met zijn individuele klasse het verschil. Hij tekende voor liefst zes treffers en bracht zijn ploeg Bad Brothers daarmee de terechte overwinning (8-6).


A-POULE | 01-10-2007
FC Bachus wint topper van Bouwbedrijf Timmers BV

Bever/Chambers sloot in de derde speelronde van dit seizoen voor het eerst sinds 16 februari 2007 (!!) een competitiewedstrijd winnend af. Slachtoffer was de tot dan toe fiere koploper DTS Boys. “Onze bijzondere doelstelling is om juist de teams die op de eerste plaats staan met 'n kluitje terug het riet in te sturen”, aldus technisch directeur Van den Broek. De status van reuzendoder leek na zoveel nederlagen op rij echter een stille dood te sterven. N.a.v. de persberichten over overgewicht was de ploeg op een loodzwaar trainingskamp gestuurd. Het gemiddelde gewicht bleek hierdoor net voor de wedstrijd met zeker 10% te zijn afgenomen. Fraaie acties, prima goals en ook een uitstekende keeper zorgden ervoor dat de teller dit keer bij 9-5 bleef staan, in het voordeel van Bever/Chambers. Voor DTS Boys scoorde Maickel den Teuling er drie en Dustin Schuurmans twee. Het bleek niet genoeg voor de winst.

Kroezen Verzekeringen kampt met een spelerstekort en kon tegen T.G.O. maar ternauwernood een team op de been brengen. Julien Stundebeek en Erik van Beekveld debuteerden en tekenden samen voor vijf treffers. De doelpuntenmakers van T.G.O. maakten er samen echter acht: Coen van Overbeek drie, Michael Valk en Jaap Veen ieder twee en Ricardo Aguado zorgde met zijn treffer voor de 6-8 overwinning. Met enkele nieuwe, jeugdige en bovenal Rosmalense spelers probeert Kroezen in de toekomst elke tegenstander het vuur aan de schenen te kunnen leggen. We gaan het zien.

Het duel tussen ZVV '72 en Colorado eindigde in 7-8. Over deze wedstrijd ontbreekt verder helaas elke informatie. Vriendelijk verzoek aan beide aanvoerders en scheidsrechter om in het vervolg doelpuntenmakers, scoreverloop en/of andere opvallende gebeurtenissen te noteren op het wedstrijdformulier.

De topper van de week (en wellicht zelfs van het jaar) ging tussen FC Bachus en Bouwbedrijf Timmers BV. Vorig seizoen sloot af met een onderlinge clash, waarbij Timmers met 4-1 won en op een doelpunt verschil het kampioenschap greep. Bachus wilde er alles aan doen om dit niet weer te laten gebeuren en trad dan ook aan op volle oorlogssterkte. Jaber Herman stond weer als vanouds onder de lat en ook topaankoop Frank Willems was van de partij. Timmers moest Christian Quaadvlieg en Geert Peters missen, maar beschikte eveneens over zeven topfitte spelers. In een zeer boeiende, spannende en sportieve wedstrijd gaven beide ploegen elkaar weinig toe. FC Bachus was sterker voor rust en kon dit tot uitdrukking brengen met een doelpunt. In het tweede stuk kwam Timmers wat meer uit haar schulp, maar maakte Bachus desondanks de 2-0. Die voorsprong kwam niet meer in gevaar, want pas in de laatste minuut kon John Schuurman de eer redden. De goals van Joris van Oers en Otto Hijnen waren dus genoeg voor een 2-1 overwinning van FC Bachus.

SC De Hazelaar kon wederom niet beschikken over al te veel spelers, maar toch probeerde men partij te bieden aan T. Pennings/De Bron. Zonder resultaat. Een routinier, de gebroeders Van Liempd en twee 15-jarigen kwamen op alle fronten te kort en mochten niet ontevreden zijn met de 2-6 nederlaag. Arda Havar en Kevin van Vught scoorden beide twee keer, Giamo Tenlima en debutant Robbie Schenk maakten er ieder een voor De Bron. Good-old Jan van der Heijden en coming man Maarten van Schadewijk waren trefzeker voor De Hazelaar. Doelman Wesley Hendriks van SC De Hazelaar was desondanks de absolute uitblinker. 


Mobiele site | © Zaalvoetbal Competitie Rosmalen