Archief

Welkom op de website van de Zaalvoetbal Competitie Rosmalen. Hier vindt u een overzicht van berichten uit ons archief, gerubriceerd per jaar en maand.

 


Seizoenen

2010-2011
2009-2010
2008-2009
2007-2008
2006-2007
2005-2006
2004-2005
2003-2004
2002-2003
Zaalvoetbal Competitie Rosmalen - www.zaalvoetbalrosmalen.nl

B-POULE | 24-09-2007
Tóch een Biertje Na Afloop voor B.N.A.

Na de tweede B-poule speelronde beginnen de onderlinge verhoudingen al zichtbaar te worden. De sterkste ploegen van vorig seizoen hebben zich alweer bovenin gevestigd en Twago International en Café de Linden wachten beide nog op hun eerste punten.

De Schutskooi had weinig moeite met Café de Linden en maakte haar favorietenrol waar. Bij de start van de wedstrijd was echter het nog even billenknijpen, aangezien door miscommunicatie slechts vier Schutskooiers aanwezig waren bij de aftrap. Toen de hulptroepen (de gebroeders Bout) arriveerden had De Linden het net pas een keer gevonden en kon De Schutskooi de wedstrijd dus alsnog naar zich toetrekken. Voor de rust (1-1) ging dit – met name te wijten aan paal, lat en doelman - moeizaam, maar in het tweede stuk werd De Linden alsnog totaal overklast. Roelof Bout (2), Dennis van Loon (3) en Rob van Geel (2) zorgden ervoor dat de groenen zich met een 1-7 overwinning op zak de nieuwe, gedeelde, koplopers mogen noemen.

Het duel tussen Twago International en Solectron United werd - achteraf gezien - al voor rust beslist. Onder meer sterk spel, enkele individuele acties en twee doelpunten van uitblinker Edin Husicic zorgden voor een 1-3 voorsprong bij rust. In de tweede helft wist Twago zich goed te herstellen, maar liet het teveel kansen liggen om langszij te komen. Solectron wist ternauwernood de overwinning uit het vuur te slepen: 3-4. Het was Dennis Voets die de vierde en beslissende treffer binnenschoot.

Voor B.N.A. bleek de tweede pot een voortzetting van hun debuutwedstrijd in onze competitie. Wederom moest men aantreden zonder doelman en opnieuw zorgde het missen van vele kansen ervoor dat er geen overwinning werd geboekt. Ze speelden weliswaar tegen een degelijk team, Bad Brothers, dat slim op de counter speelde. Deze tactiek werkte regelmatig en met name de 2-0 was een prachtig doelpunt. Na de 5-3 rook B.N.A. nog kansen, maar gescoord werd er niet meer. Drie spelers scoorden twee maal: Erik van Meurs en Roel van der Krabben voor Bad Brothers, Remco van der Pot voor B.N.A. De teleurstelling van het verlies was overigens direct verdwenen. Laurens Ubert had de koelbox van stal gehaald en zorgde ervoor dat eindelijk de eerste biertjes in de Hazelaar naar binnen konden worden getikt!

Brabant United begon veel te slap tegen De Kiet en moest dit bekopen met een 1-4 achterstand bij rust. Het opkomen met drie wisselspelers van De Kiet zette direct zoden aan de dijk en zal ongetwijfeld vervolg gaan krijgen. Peter van der Plas (2), René Knook en Geert van der Cruijssen zorgden voor de doelpunten, maar moesten na rust meeverdedigen om het sterk opzettende Brabant United van het doel te houden. Twee treffers moest doelman Jos Korsten incasseren, maar De Kiet hield stand en mocht de eerste overwinning van het seizoen bijschrijven. Vorig seizoen moest het daar liefst tien (!!) wedstrijden op wachten, dus zal dit ongetwijfeld als een bevrijding voelen.

Bij ERIB was Mark van der Donk, vanwege zijn weinig indrukwekkende optreden tijdens de vorige wedstrijd, voor het duel met Korsten Verzekeringen buiten de selectie gelaten. Hij hees zich nog wel in het nieuwe clubtenue, maar moest dit nog voor de aftrap uittrekken. Prompt kwam zijn ploeg een helft lang niet tot scoren. Na een wervelende actie van Henry aan den Toorn werd de score pas na rust door Ad Pennings geopend, waarna Nico Scheutjes niet veel later, op aangeven van Henny van Uden, voor de 2-0 tekende. Binnen de minuut was het echter alweer 2-1 via Ad van Roosmalen en leek het zowaar alsnog doelpunten te gaan regenen. Niets was echter minder waar. Beide defensies hoefden geen tegentreffers meer te incasseren. Jan van den Boogaard was nog het dichtst bij een doelpunt, maar hij zag zijn inzet op de lat uiteen spatten. Voor ERIB betekende dit de tweede overwinning op rij, Korsten blijft op drie punten staan. “Ik weet niet of we de uitspraak ‘never change a winning team’ ook dit keer moeten laten opgaan”, aldus de winnende coach.


A-POULE | 17-09-2007
Jaber Herman terug in de Rosmalense zaal

Ook de tweede speelronde voor de teams in de A-poule stond helaas in het teken van afmeldingen. Opnieuw twee teams die niet genoeg manschappen op de been konden brengen en dat zet de teller van geschrapte wedstrijden alweer op vier. En dat na slechts tien duels… Hopelijk is er geen trend ingezet!

De mannen van T. Pennings/De Bron balen natuurlijk dat ze nog altijd niet hebben kunnen spelen, maar hebben inmiddels al wel zes gratis punten te pakken. Na een eerder afmelding van Kroezen Verzekeringen, was het dit keer T.G.O. dat voortijdig opgaf. Nog een paar van zulke wedstrijden en de eerste periodetitel gaat naar De Bron.

ZVV '72 – Bouwbedrijf Timmers BV werd voor de verandering wél gespeeld en was zowaar een aardig schouwspel. Een doelpunt van Enrico Zondag bracht de ruststand op 0-1, maar na de hervatting kwam ZVV ijzersterk terug.  Antoine Buitenkamp, Han Mulders en een eigen doelpunt van Sander van de Hout bogen de stand om in het voordeel van de ‘thuisploeg’. Het slotakkoord was echter voor regerend kampioen Timmers. Christian Quaadvlieg tekende voor de aansluitingstreffer en Van de Hout maakte zijn foutje goed. De punten werden hierdoor eerlijk verdeeld: 3-3.

De supportersschare van FC Bachus was deze week in rep en roer. Grote held Jaber Herman zette na een verblijf van een paar maanden in Spanje namelijk weer voet op Rosmalense bodem! Helaas moest hij door het buitenlandse tripje – evenals zijn teamgenoten – het kampioenschap missen, maar nu is hij terug om alsnog de felbegeerde beker binnen te slepen. De technische staf van FC Bachus werd door zijn terugkomst wel met een probleem opgescheept. Reserve-doelman Jan Maas had inmiddels een dusdanige indruk achtergelaten dat hij onmogelijk onder de lat vandaan gehaald kon worden. De oplossing was echter simpel: Jaber in het veld! In de eerste helft was het even wennen – het kostte Bachus twee tegentreffers – maar na rust was de beer los en liep de ploeg over Bever/Chambers heen: 8-4. Topscorer van de avond was Randy van Schijndel met drie doelpunten, maar ook de teruggekeerde doelman van Bachus maakte er twee. Volgens goedingelichte bronnen moeten de mannen van Bever/Chambers maar eens wat meer gaan sporten. Het gemiddelde gewicht van de spelers schijnt bijna honderd kilo te zijn…

Ook Colorado kreeg een reglementaire overwinning en daarmee drie punten in de schoot geworpen. SC De Hazelaar moest zich ondanks de goedgevulde spelerslijst met pijn in het hart afmelden. Teamleider Jan van der Heijden had te kampen met teveel blessures en afmeldingen om er vijf bij elkaar te sprokkelen. Opmerkelijk hierbij was het feit dat zelfs Kevin van Liempd, de sterspeler van SC De Hazelaar, verhinderd was. Hij moest werken bij… de hoofdsponsor van FC Bachus.

Oplettendheid zorgde ervoor dat er toch gevoetbald werd, al was het vriendschappelijk. T. Pennings/De Bron ging graag in op het aanbod om toch in actie te kunnen komen, en wist op het laatste moment nog een team op te trommelen. Ondanks het meespelen van enkele invallers en testspelers wisten ze Colorado aardig partij te geven. Na het inbrengen van Arda Havar werd de 3-3 ruststand zelfs uitgebouwd naar een 7-5 overwinning. Hebben ze toch nog íets moeten doen voor de gedeelde koppositie.

DTS Boys had tot slot geen kind aan Kroezen Verzekeringen. Bij rust leidde het al met 4-0 en in de tweede helft kwam daar nog een doelpunt bij. Angelo Stoove en Maickel den Teuling scoorden beiden twee keer en een treffer kwam op naam van Johan den Teuling. Voor DTS alweer de tweede winstpartij. Kroezen blijft op nul (doel)punten staan. Complimenten overigens namens de scheidsrechter voor het sportieve spel van beide ploegen.

B-POULE | 10-09-2007
Hans van Aggelen eerste doelpuntenmaker ERIB

De eerste speelronde van de B-poule kende geen verrassende uitslagen. Alle ‘topploegen’ begonnen het seizoen met een overwinning en de twee nieuwe teams kwamen na een enerverende pot uit op een gelijkspel. Daarnaast hebben ze allebei aangetoond prima binnen onze competitie te passen, dus is het seizoen prima gestart!


Twago International in de nieuwe outfits

Bad Brothers trapte af tegen het in het nieuw gestoken (zie foto) en zowaar complete Twago International (voorheen Lasik Centrum). Met de debuterende Danny van der Griendt onder de lat en nieuwe aanwinst Martijn Donkers in het veld boekten de oranjehemden een gemakkelijke overwinning. Binnen het kwartier liepen ze uit naar een 0-4 voorsprong en hierna kwamen de drie punten niet meer in gevaar. Twago wist er nog wel een aardige wedstrijd van te maken, maar kon het Bad Brothers niet al te moeilijk maken. De kansen regen zich aaneen, maar omdat o.a. Martijn Donkers en Maikel Schippers wisten te missen voor open doel, viel de score niet al te hoog uit. Na de 27e minuut werd het net door Bad Brothers zelfs niet meer gevonden en het slotaccoord was voor Twago; Ton Gofers tekende in de blessuretijd voor de laatste treffer en eindstand: 3-6.

B.N.A. moest het bij haar eerste wedstrijd meteen doen met een veldspeler in het doel en ook de keeper van Brabant United ontbrak. Zij beschikten daarnaast ook niet over wisselspelers en wisten hierdoor dat ze het conditioneel zwaar zouden gaan krijgen. Desondanks maakten beide ploegen er een leuke wedstrijd van, al ging de doelpuntenmachine pas na rust (1-2) flink lopen. Met een wonderschone lob en niet veel later opnieuw een doelpunt van afstand leek Michel Tolenaars de wedstrijd op slot te zetten. B.N.A. gaf echter niet op en kwam prima terug. Heel wat doelpunten later kwamen ze vijf minuten voor tijd zelfs op 5-5 en even voor het einde leek het vierde doelpunt van Remco van der Pot zelfs genoeg voor drie punten. Een wanhoopsoffensief van Brabant United zorgde echter alsnog voor een terechte puntendeling. Het was de sterk spelende Jurgen la Heijne die met een lullig rollertje voor 6-6 zorgde. Alsnog teleurstelling bij B.N.A. derhalve, al was dat vooral om het feit dat de kantine nog altijd gesloten is.

Met een nieuwe naam en prachtige tenues heeft Galvin (vanaf dit seizoen ERIB) flink geïnvesteerd in de toekomst. De Kiet was het eerste slachtoffer op weg naar een zo hoog mogelijke klassering. Het was aanvoerder Hans van Aggelen, onlangs verkozen tot de meest waardevolle ERIB-werknemer, die voor het eerste doelpunt tekende en voor rust zouden er nog vier volgen. De Kiet voetbalde aardig mee, maar wist doelman Erwin van der Biezen totaal niet in problemen te brengen. In de tweede helft voorkwam Jos Korsten met heel wat reddingen een monsterscore, maar wist zelfs Mark van der Donk – deze wedstrijd met afstand de slechtste speler van zijn ploeg – een goaltje mee te pikken. Henri aan den Toorn maakte er twee en Nico Scheutjes was goed voor drie treffers. Hij tekende voor de 8-0 en bracht daarmee de eindstand in de boeken.

In een zeer sportieve wedstrijd lieten Korsten Verzekeringen en Café de Linden zien dat ze gewoon weer op de oude manier verder gaan. De Linden moet het nog altijd hebben van de werklust en probeerde daarmee het technisch en tactisch betere Korsten te bestrijden. Voor rust lukte het ze niet (3-0) maar in de tweede helft wisten ze er een fictief gelijkspel uit te slepen: uitslag 5-2. Voor Korsten scoorden Ad van Roosmalen en Hans Wilterink beide twee keer. Ook Marco van Doremalen van De Linden was tweemaal trefzeker, maar daarvan verdween er een in het eigen doel. De jeugdige Niels Verstegen debuteerde met een assist op good-old John van de Ven.

De Schutskooi lijkt een van de grootste kanshebbers op de titel en maakte deze verwachtingen bij de eerste wedstrijd meteen waar. Hierbij werd het wel geholpen door Solectron United, dat slechts met een keeper en drie spelers aanwezig was bij de aftrap. Toen na tien minuten de vijfde man binnen de lijnen verscheen stond het nog 0-0, maar het had de nodige moeite en kracht gekost. De Schutskooi kon hierna alsnog al counterend uitlopen naar een ruime overwinning. Roelof Bout en Dennis van Loon schreven beiden drie doelpunten bij. Solectron scoorde slechts eenmaal (Mustafa Chabani) maar had gezien de wedstrijd meer verdiend. Uitslag: 6-1.


A-POULE | 03-09-2007
FC Bachus begint seizoen met flinke nederlaag

Het zaalvoetbalseizoen is weer begonnen! Er werd gestart met een opmerkelijke eerste speelronde in de A-poule. De openingswedstrijd van het seizoen was die tussen de gerenommeerde ploegen van FC Bachus en ZVV ’72, en al direct was de eerste verrassing daar; Bachus had dan wel het excuus dat ze een aantal belangrijke spelers moest missen, maar de 8-1 (!) nederlaag is een uitslag die staat.

Tot een minuut of tien voor tijd kon Bachus aardig tegengas bieden, maar in de slotfase werd er meer gebabbeld dan gevoetbald en liep het goed spelende ZVV er alsnog overheen. Bachus-doelman Jan Maas ranselde heel wat ballen uit zijn doel, maar moest lijdzaam toezien hoe hij er in totaal toch acht om zijn oren kreeg. Nieuwkomer Frank Willems wist het net wel eenmaal te vinden, maar kon de hoge verwachtingen vooralsnog niet waarmaken. Eugene Roelants debuteerde verdienstelijk, maar ook hij kon het grote verlies niet voorkomen.

Bever/Chambers lijkt ook dit seizoen weer door te gaan met hetgeen ze vorig jaar gestopt zijn: aardig meevoetballen, maar keer op keer het deksel op de neus krijgen. Ook door Colorado werd de ploeg zeker niet overklast, maar wel werd de eerste nederlaag van het seizoen geleden. Al voor rust had Colorado – mede dankzij drie treffers van Dave Reeuwijk - een onoverbrugbaar gat geslagen, al leek Bever nog knap terug in de wedstrijd te komen. Door doelpunten van Robert Schapendonk en Benjamin Delhez kwam de ploeg terug tot 3-4, maar verdedigingsfouten zorgden ervoor dat de punten alsnog vrij gemakkelijk naar Colorado gingen. Tom Passon en opnieuw Reeuwijk tekenden voor een 3-6 eindstand.

Promovendus SC De Hazelaar speelde haar eerste wedstrijd op het hoogste niveau tegen DTS Boys en in een weinig spectaculaire eerste helft wist alleen Michael van Liempd tot scoren te komen. In zijn eigen doel welteverstaan. Na rust werd het net vaker gevonden. Na de 2-0 van Maickel den Teuling bracht debutant Edo van der Kruijs de hoop nog terug in de harten van de massaal opgekomen Hazelaar-fans, maar het doelpunt van Johan den Teuling kwam, amper een minuut later, bij hen aan als een mokerslag. Met de moed der wanhoop werd – onder aanvoering van Kevin van Liempd – de aanval nog wel gezocht, maar in de slotfase counterde DTS Boys zich naar een ruime zege. Persoonlijke fouten werden keihard afgestraft en zorgden voor een 6-1 eindstand. Kevin van Liempd was niet te spreken over de eerste wedstrijd. “De fouten die we in de slotfase maakten, mogen gewoonweg niet voorkomen op dit niveau. Het debuut van onze groeibriljant (de pas 15-jarige Maarten van Schadewijk, red.) was het enige lichtpuntje van deze wedstrijd. Ook kan Edo van der Kruijs een goeie worden als hij het zaalspelletje wat beter gaat begrijpen.” De sterkhouder kon de avond toch nog lachend afsluiten. In het hol van de leeuw liet hij optekenen: “Onze doelstelling is hoger eindigen dan rivaal FC Bachus. En kijk maar eens naar de ranglijst, we liggen nog op schema!”

Helaas werden beide vrijdagavondwedstrijden voortijdig afgelast. Zowel T.G.O. als Kroezen Verzekeringen konden niet over genoeg spelers beschikken om hun tegenstanders partij te bieden. Bouwbedrijf Timmers BV en T. Pennings/De Bron beginnen hierdoor met een ‘bye’ en mogen de eerste drie punten bijschrijven zonder in actie te zijn gekomen. Een woordvoerder van De Bron reageerde teleurgesteld: “Erg jammer dat de wedstrijd niet door kon gaan. Wij waren op volle oorlogssterkte en zouden ongetwijfeld gaan winnen met een nulletje of acht, negen.” Zijn collega van Timmers kon er minder om rouwen: “Gelukkig maar. Drie gratis punten op weg naar het kampioenschap en daarnaast was ik zelf toch verhinderd.” Het bestuur van ZVC Rosmalen hoopt desondanks dat het geen voorbode voor de rest van het seizoen is...



Mobiele site | © Zaalvoetbal Competitie Rosmalen