Archief

Welkom op de website van de Zaalvoetbal Competitie Rosmalen. Hier vindt u een overzicht van berichten uit ons archief, gerubriceerd per jaar en maand.

 


Seizoenen

2010-2011
2009-2010
2008-2009
2007-2008
2006-2007
2005-2006
2004-2005
2003-2004
2002-2003
Zaalvoetbal Competitie Rosmalen - www.zaalvoetbalrosmalen.nl

ALGEMEEN | 30-04-2009
All Star-duels geschrapt, aanvang finales gewijzigd

In de laatste bestuursvergadering heeft het bestuur besloten de geplande All Star-wedstrijden te schrappen. Reden hiervoor is het feit dat het merendeel meer ziet in de bekerfinales als voorproefje van de feestavond. De All Star-duels op dinsdag afwerken is geen optie, waardoor deze helaas zullen vervallen.

Het programma van de laatste speelweek is hierdoor wat aangepast, zie de Playoff-pagina.

Aansluitend aan de bekerfinales zal op 5 juni 2009 vanaf 21.30 uur de feestavond incl. prijsuitreikingen plaatsvinden. Hiervoor zijn alle leden van de zaalvoetbalcompetitie (+ aanhang) uiteraard van harte uitgenodigd! We hopen op een grote opkomst en aanwezigheid van alle teams om het seizoen op een gezellige manier gezamenlijk af te sluiten.


B-POULE | 25-04-2009
Dixons, B.N.A. en Schutskooi doen goede zaken

Het wordt met de week spannender in de B-poule. Opnieuw moesten twee van de vier teams uit de kopgroep het onderspit delven en met nog twee speelronden te gaan is het nog allerminst zeker of favoriet De Schutskooi de titel wel gaat pakken. Daarnaast strijden zij samen met Dixons en B.N.A. om de vierde periodetitel.

Dixons zet namelijk, ondanks een erg zwaar programma, opvallend goede resultaten neer in de laatste wedstrijden. De laatste vier leverden allen een overwinning op en ook tegen ex-koploper Brabant United ’07 moest er gewonnen worden om in de race te blijven voor de felbegeerde periodetitel. Brabant United was in de eerste helft echter de betere ploeg. Een laatkomer maakte met zijn eerste balcontact 1-0, om daarna met zijn tweede op de keeper te schieten en het derde balcontact (de rebound) wederom tot doelpunt te promoveren: 2-0. Via een vlammend afstandschot in de kruising van Erwin Grijzenhout kwam Dixons terug tot 2-1, maar United scoorde snel tegen en bracht de marge weer op twee. Dixons, dat heel wat spelers moest missen, kwam nog voor rust op gelijke hoogte na twee identieke doelpunten; Kevin van ’t Sand was de aangever en Joeri de Bie de afmaker.


Rogier Peters ontwijkt Kevin van 't Sand (liggend, 3) van Dixons

De 3-4 en 3-5 (schitterende hakbal) volgden elkaar snel op, waarna de sterk spelende Rob Kampschoër de aansluitingstreffer binnenschoot. Dixons knokte zich terug in de wedstrijd dankzij goed teamspel en hard werken en dat leverde wederom een gelijkmaker op (doelpuntenmaker Kevin van ’t Sand). Dankzij het enthousiaste coachen van Rob Rozet steeg Dixons hierna tot grote hoogte. Via wederom Van ’t Sand en Noël Sual werd de vijfde overwinning in successie gepakt (7-5). Een knappe prestatie van het team dat pas een jaar actief is in onze competitie.


Opnieuw Rogier Peters (Brab. Utd) die voorbij Kevin v 't Sand snelt.
Dixons-spits De Bie, -coach Rozet en arbiter Koningstein kijken toe.

B.N.A. was voor de wedstrijd tegen VersVleesBoerderij.nl wederom, op de keeper na, compleet en dat betaalde zich uit. Pas na tien minuten werd het eerste doelpunt gescoord, maar daarna liep B.N.A. snel uit naar 4-0. VVB kon enkel gevaarlijk worden via lange ballen en zag een kopgoal afgekeurd worden vanwege duwen.


Doelman Marcel de Jong is geklopt, maar het doelpunt telt niet.

Bij rust was het al 5-0 en wist B.N.A. dat het de wedstrijd simpel kon uitvoetballen. Het miste na de hervatting - mede geholpen door prima keeperswerk van uitblinker Joop Savelkouls - kans op kans en met het aanvallende spel werd veel ruimte weggegeven voor de lange ballen van VVB. Op die manier kwam men ook enkele keren alleen voor het doel, maar de voorwaartsen toonden aan dat topscorer Marco van Doremalen node werd gemist. Hij bleef aan de kant met een hamstringblessure.


Laurens Ubert (7) lobt de bal over ploeggenoot
Remco van der Pot, Henri Savelkouls en Ger-jan vd Berg (v.l.n.r.).

Nadat Marcel de Jong in de eerste helft het B.N.A.-goal schoon had gehouden, slaagde ook teamgenoot Laurens Ubert daar de tweede helft met enkele prachtige reddingen in. Hij werd daar overigens wel een keer bij geholpen door de paal. B.N.A. scoorde tussendoor ook regelmatig en zo werd het liefst 10-0. Remco van der Pot maakte er vier, Freek van Kasteren en Marcel Pennings twee, Laurens Ubert en Marcel de Jong ieder een.


VersVleesBoerderij.nl-verdediger Mari vd Berg in de achtervolging
op B.N.A.'ers Freek van Kasteren en Laurens Ubert (met bal).

Bad Brothers startte uiterst voortvarend tegen ERIB. Onder aanvoering van een sublieme Roel van der Krabben werd in no-time een 3-0 voorsprong gepakt. Het radeloze ERIB, dat zonder de afwezige Henny van Uden een rustpunt in de laatste linie miste, leek voor de vierde keer op rij niet tot winst te gaan komen. Alle aanwezigen waren echter getuige van een ware wederopstanding. Thijs van Pinxteren scoorde de 3-1 en toen Mark van der Donk even voor het rustsignaal de aansluitingsgoal binnenschoot was alles weer mogelijk. Henry aan den Toorn en de sinds lange tijd weer inzetbare Hans van Aggelen werden bij de hervatting op de bank gepositioneerd en de jonge garde liet hen zien hoe het moet. Binnen luttele minuten was de stand omgebogen naar 3-5 en moest het verblufte Bad Brothers iets gaan doen om een nederlaag af te wenden. Het kreeg echter het deksel op de neus. ERIB counterde de titelverdediger volledig weg en scoorde dankzij een slechte dag van de normaal zo betrouwbare doelman Edwin Smolders aan de lopende band. De teller stopte pas bij 6-11, waarbij Thijs van Pinxteren liefst zes keer het net gevonden bleek te hebben. De mooiste maakte hij met het hoofd; een prachtige boogbal over de grabbelende doelman. Ad Pennings was goed voor drie goals, Van der Donk scoorde twee keer. “Erg mooi dat we de enige echte topper van de B-poule winnend hebben kunnen afsluiten”, aldus ERIB-doelman Van der Biezen, die weer eens een keer inzetbaar was.

Twago International wisselde heel wat monsternederlagen op rij onlangs af met een prima overwinning op De Kiet. Tegen Korsten Verzekeringen wilde men dit kunstje graag herhalen, maar meer dan een kleine nederlaag zat er voor de mannen in babyblauw en wit niet in. Bij rust had Korsten zich al naar een 3-1 voorsprong gespeeld en in de tweede helft scoorden beide ploegen twee keer. Dat betekende de zevende winstpartij voor Korsten dit seizoen (5-3). Twago verloor alweer voor de veertiende keer, maar plakt er desondanks nog een seizoen aan vast. “Als het kan graag in de C-poule.” Jan van den Boogaard en Joan Duffhues waren de goudhaantjes voor Korsten. Ze scoorden respectievelijk drie en twee keer.

De Kiet miste voor het treffen met De Schutskooi veel spelers wegens vakantie en moest daardoor gehavend aantreden. Paul Langenberg verdedigde het doel met verve, maar is - zoals aandachtig toeschouwer Benjamin van den Broek opmerkte - normaal een van de betere veldspelers. Het bleef lang 0-0, maar jubilaris Rob van Geel (die zijn vijftigste competitieduel voor De Schutskooi speelde) brak de ban. Hij nam niet alleen de openingstreffer voor zijn rekening, maar tekende ook voor 2-0. De wedstrijd werd in een erg laag tempo gespeeld en daardoor kon De Kiet, dat slechts over een wissel kon beschikken, nog aardig bijblijven. Het bleef lang spannend, maar na de 3-0 was het duidelijk wie met de punten naar huis mocht gaan. De derde treffer van de avond kwam overigens wederom van de voet van Van Geel, die een individuele actie prachtig afrondde. Zo'n vijf minuten voor tijd bracht Raymond Reinewald, na een pass van Mark de Jong, de 4-0 eindstand op het bord. De Schutskooi staat nu vier punten los, maar heeft nog wedstrijden tegen Brabant United ’07 en Dixons voor de boeg.

A-POULE | 18-04-2009
DTS Boys en Cheers the Next winnen van favorieten

De kleintjes deden het in de zestiende speelronde van de A-poule opvallend goed. De nummers zeven en acht wonnen hun partij en ook de nummer voorlaatst sleepte een punt binnen. Consequenties had het echter niet. Alle ploegen vinden zichzelf terug op dezelfde plaats op de ranglijst als voor deze speelronde.

FC Bachus was het eerste slachtoffer van een laagvlieger. Het moest zonder goalgetter Frank Willems en de gebroeders Van Schijndel aantreden, maar kon daarentegen wel rekenen op publiekslieveling Tommie de Jong. Tegenstander DTS Boys was nog veel meer gehavend. Zij deden het noodgedwongen zonder wisselspeler en met spits Johan Sluyter onder de lat, maar dat bleek meer dan genoeg. Voor rust kreeg Bachus in sommige fases voetballes. Tijdens de pauze was het al 5-0 voor het vijftal en in de tweede helft kon FC Bachus niets meer aan die achterstand doen. Het duel eindigde in een verrassende 7-2 overwinning voor DTS Boys en vooral het goede teamspel van de winnende ploeg viel op; alle spelers wisten te scoren. Joris van Oers en wie anders dan Tommie de Jong (foto) deden een poging de eer te redden voor FC Bachus.


DTS'er Johan Sluyter (5, voor rust nog keeper) komt te laat om
Bachus-vedette Tommie de Jong van scoren af te houden.

Rosmalen United had voorafgaand aan het treffen met de eenzame nummer laatst volop vertrouwen in een goede afloop. Vaste doelman Nicky van den Dungen werd zelfs opgesteld als veldspeler en vervangen door Mark van de Ven, die normaal gesproken als schoffelaar zijn waarde bewijst. Ondanks de aanpassing was ook hier de wedstrijd al bij rust beslist. Rosmalen United had met een 0-5 voorsprong genoeg afstand genomen en nam wat gas terug. Na de hervatting wist Bor Hoveniers zelfs fictief te winnen. Doelpunten van Patrick de Vaan en Leon de Groot (twee stuks) zorgden voor een 3-7 eindstand. Julien Stundebeek maakte er liefst vijf voor Rosmalen United. Dries Koolen en opvallend genoeg Nicky van den Dungen (!) zorgden voor de andere goals.


Ron van Boxtel (Rosmalen Utd) in duel met Patrick de Gouw van Bor.
Topscorer Julien Stundebeek (9) kijkt toe.

T. Pennings/De Bron gaat hard op weg naar het zo felbegeerde kampioenschap. De horde Bouwbedrijf Timmers BV bleek echter lastiger dan verwacht. Zoals in elke ontmoeting had De Bron het ook dit keer erg lastig met de geroutineerde ploeg en eenvoudig winnen zat er wederom niet in. De aanstaande kampioen had de nodige moeite met het sterke collectief van Timmers, waarbij niet alleen de gemiddelde leeftijd maar ook het voetballend vermogen hoog lag. Na een 1-1 stand na vijfentwintig minuten scoorden beide teams ook in de tweede helft een keer. Rudy van der Heijden en Arda Havar waren trefzeker voor T. Pennings/De Bron, terwijl Enrico Zondag en Sander Steenbakkers scoorden voor Timmers. Het werd derhalve 2-2 en de voorsprong van de koploper op Rosmalen United beslaat - met nog twee wedstrijden voor de boeg - nog maar vier punten. Zou De Bron dit tikje op de juiste manier kunnen verwerken of zijn er nog kansen voor de achtervolger..?

Colorado en Bever/Chambers maakten er ongetwijfeld een mooie pot van. Via wederom een 1-1 ruststand eindigde de wedstrijd in 4-4, maar op welke manier ze dat deden zullen enkel de aanwezigen weten. Scoreverloop, doelpuntenmakers en opvallendheden ontbreken helaas, omdat de aanvoerders van beide ploegen die wekelijks verzuimen te noteren.

FC Basiskeuken lijkt de weg kwijt te zijn na de tweede puntenmindering. Het nam het met slechts een wisselspeler op tegen Cheers the Next, dat eveneens heel wat spelers moest missen. Vijf oproepkrachten, alleskunner Kevin van Liempd en good-old Jan van der Heijden bleken echter goud waard. Keeper Hein van Uden zag er bij de 1-0 niet goed uit, maar pakte daarna alles wat er te pakken viel. Cheers moest een 2-0 en 3-2 achterstand slikken, maar kwam ijzersterk terug en draaide de rollen na rust om. Dankzij onder meer drie treffers van de immer bescheiden Rob Slegers werd de wedstrijd knap omgezet in een 3-5 overwinning. Captain Van der Heijden kon na afloop niet meer lopen, maar was maar wat blij met de niet verwachte drie punten. “En dan was onze eerste keus er nog niet eens bij. Het toont maar weer aan hoe belangrijk een sterke reservebank is!”

Aangezien ook DTS Boys een verrassende overwinning boekte, schiet Cheers maar weinig op met de winstpartij. Goed voor het zelfvertrouwen is het echter wel. In de volgende ronde treffen lijstaanvoerder T. Pennings/De Bron en runner-up Rosmalen United elkaar en kan de strijd op de titel beslist worden. Met het oog op de vierde periodetitel hebben Timmers en DTS Boys de beste papieren. Toevalligerwijs treffen ook zij elkaar, op dezelfde avond. Vrijdag 1 mei wordt er afgetrapt om 21.00 uur in de vernieuwde sporthal De Hazelaar, entree is gratis.


B-POULE | 11-04-2009
B.N.A. klopt wederom koploper, hattrick v. Doremalen

Opnieuw een nieuwe koploper in de B-poule van het Rosmalense zaalvoetbal. Na elke speelronde is het stuivertje-wisselen aan kop van de ranglijst, met als resultaat dat dit keer De Schutskooi met de beste papieren de slotfase van de competitie in gaat.

De groene brigade kende op dinsdagavond nog wel de nodige moeite met Korsten Verzekeringen. Na negen minuten tekende Benjamin van den Broek voor 1-0, maar het lukte De Schutskooi niet om verder uit te lopen. Vijf minuten voor rust kwam Korsten zelfs langszij dankzij een goal van Helmut Boeijen, die tijdens de vorige wedstrijd nog het doel verdedigde maar nu als veldspeler zijn opwachting maakte. Na een half uur zorgde Rob van Geel opnieuw voor een voorsprong voor De Schutskooi en halverwege de tweede helft maakte Richard Bout er zelfs 3-1 van. Hierna werd er niet meer gescoord, waardoor De Schutskooi een belangrijke overwinning mag bijschrijven. “Ik had ervoor gekozen om me alleen met onze wedstrijd bezig te houden”, wist Raymond Reinewald, nummer negen van De Schutskooi, te melden. “Die was er belangrijk genoeg voor, dus dit keer helaas geen foto's om de verslagen te begeleiden.” Zijn keuze bleek de enige juiste, want het team doet met dit resultaat erg goede zaken.

De tweede wedstrijd van de avond kende een knotsgek eerste kwartier, waarin liefst zeven doelpunten werden geproduceerd. Al na twee minuten zag verdediger Ger-Jan van de Berg van VersVleesBoerderij.nl ongelukkig een voorzet via zijn hak in het eigen doel belanden, maar zijn team toonde veerkracht en kwam verbluffend goed terug. Binnen vijf minuten wist de alom gevreesde spits Marco van Doremalen een glaszuivere hattrick te produceren en stond VVB prompt op een 1-3 voorsprong tegen favoriet Bad Brothers! Niet veel later was Van Doremalen weer trefzeker, zij het aan de andere kant. Opnieuw een eigen doelpunt dus, dat binnen de minuut werd gevolgd door treffers van Erik van Meurs en Roel van der Krabben. Enkele hoogst opmerkelijke doelpunten en een 4-3 tussenstand na amper een kwartier voetbal. Hoe mooi kan zaalvoetbal zijn. Martijn Donkers maakte er in de 20e minuut 5-3 van, maar daarmee was het doelpuntenfestival allerminst voorbij. Hoewel VVB goed meespeelde, wist Bad Brothers toch vroegtijdig afstand te nemen via opnieuw goals van aanvalsduo Erik van Meurs/Roel van der Krabben: 7-3. In de laatste tien minuten scoorden Ger-Jan van de Berg en Martijn Donkers ieder nog twee keer, onderbroken door een treffer van wie anders dan Van Doremalen. Bad Brothers - VersVleesBoerderij.nl eindigde hiermee in 9-6 en de neutrale toeschouwers kijken alweer watertandend uit naar de volgende ontmoeting tussen beide teams.

De Kiet won in januari voor het laatst. Daarna werden er drie nederlagen geleden, waarbij alledrie de wedstrijden opmerkelijk genoeg eindigden in 6-3 voor de opponent. ERIB doet het, met een schamel puntje uit de laatste twee duels, al niet veel beter. De runner-up van vorig jaar startte de onderlinge wedstrijd echter prima, wat met een vroeg doelpunt van Mark van der Donk werd onderstreept. De Kiet nam het initiatief echter over en wist met enkele fraai uitgespeelde aanvallen de score in rap tempo om te draaien. Peter van der Plas maakte al snel gelijk en bij rust stond zelfs een 4-1 voorsprong op het scorebord. De van een blessure herstelde Hans van Aggelen had zijn rentree (als doelman) ongetwijfeld anders voorgesteld. Evenals zijn ploeggenoten overigens, die zich meer en meer afvroegen wanneer hij eens een bal ging tegenhouden. Snel na de hervatting maakte Ad Pennings er 4-2 van, maar De Kiet raakte niet in paniek en wist alle ERIB-aanvallen vakkundig af te slaan. De score werd zelfs uitgebouwd naar 6-2, waardoor het slot van de wedstrijd slechts voor de statistieken leek. ERIB toonde echter veerkracht en zette nog eens aan. Van Aggelen kwam meevoetballen op de helft van de tegenstander, maar produceerde er enkel wat losse flodders. Ouderwets met buitenkant voet uiteraard. Via nog twee doelpunten van Pennings en een van Henry aan den Toorn werd het in de slotminuut alsnog 6-5. Even leek De Kiet alles uit handen te geven, maar de wedstrijd duurde voor hen net lang genoeg om de winst vast te houden. “We speelden eindelijk eens (verdedigend) goed, maar wat maakten we het ons nog moeilijk”, aldus Paul Langenberg in de derde helft. Op dat moment waren beide teams de wedstrijd overigens alweer vergeten. In de kantine bleken de aanwezige Ierse hockeydames een interessanter gespreksonderwerp en aandachtspunt.

Brabant United '07 is sinds de vorige speelronde de trotse koploper van de competitie en was er alles aan gelegen om deze plaats te behouden. Het was daarom voor de wedstrijd tegen B.N.A., tegen de teamgewoonte in, present met liefst drie wisselspelers. Maar ook de opponent was op volle sterkte aanwezig en zij waren het die de wedstrijd het sterkst startten. Laurens Ubert opende de score en na een treffer van United was het de van vaderschap teruggekeerde Remco van der Pot die met twee goals de stand op 1-3 bracht. Daar B.N.A. met noodkeeper Hanco Ubert speelde, was het zaak Brabant United ver van het doel te houden en dat lukte redelijk. Toch kon de lijstaanvoerder terug in de wedstrijd komen dankzij enkele klutsdoelpunten. Bij rust kende B.N.A. een nipte voorsprong (4-5), maar de onverwachte 5-5 van United was van hoog niveau en liet zien dat ze niet voor niets bovenaan stonden. B.N.A. schrok echter niet en maakte snel de 5-6 (Marcel Pennings), waarna Robert Slegers aan het eind ook nog de 5-7 binnenschoot. B.N.A. zorgde hiermee voor de derde keer dat de koploper na het onderlinge duel niet meer bovenaan staat. Eerst moest ERIB er aan geloven, daarna was De Schutskooi de pineut en nu moet Brabant United ’07 het onderspit delven. De Schutskooi is de nieuwe nummer een.

“Als we de komende wedstrijden net zo voetballen als afgelopen keer tegen Bad Brothers (7-4, red.), dan moet die vierde periode - ondanks het sterke programma - te doen zijn”, aldus Erwin Grijzenhout voorafgaand aan het treffen van zijn ploeg Dixons met Twago International. Tegen de nummer laatst van de ranglijst moest noodgedwongen aangetreden worden zonder wisselspelers en Grijzenhout, normaliter ijzersterk verdedigend, onder de lat. Het bleek geen handicap, want met vloeiend combinatiespel werd Twago van de mat geveegd. Bij rust was het al 7-1 en uiteindelijk won Dixons met liefst 13-4. Joeri de Bie en Mohamed Bahlaoui maakten er ieder vijf, Kevin van ’t Sand twee en ook broer Nick wist zijn goaltje mee te pikken. Michiel Vijftigschild, interim-doelman bij Twago, heeft er naar verluid nog flinke nachtmerries van gehad. De spelers van Dixons sliepen een heel stuk beter. Zij gaan met 6 uit 2 fier aan kop in strijd om de vierde periodetitel.


A-POULE | 04-04-2009
FC Bachus legt twee topspelers vast

De opmerkelijkste gebeurtenis van de afgelopen week in de Rosmalense zaalvoetbalwereld vond plaats buiten het veld. Tijdens een persconferentie in Café Bachus werd door de trotse hoofdsponsor medegedeeld dat de transfer van een tweetal spelers naar FC Bachus afgerond was. Na diverse onderhandelingen zullen de ervaren doelman Wesley Hendriks en Kevin van Liempd, ieder jaar goed voor vele assists en doelpunten, komend seizoen de clubkleuren van hun stamkroeg gaan verdedigen. Beide spelers komen transfervrij over van Cheers the Next.

Een aderlating voor de ploeg in zwart-rood. En zij hebben het al zo zwaar te verduren de laatste weken. Steeds meer spelers haken om verschillende redenen af en ook voor de wedstrijd tegen Colorado had teamleider Jan van der Heijden weer moeite om een ploeg op de been te brengen. Het lukte hem ternauwernood, maar basisspelers Kevin van Liempd en Maarten van Schadewijk kenden - samen met reservedoelman Hein van Uden, invalkracht Pleun van Stiphout en debutant Coen van Schijndel - een complete offday.


Maarten van Schadewijk komt niet aan de bal bij William van de Hout


William vd Hout (5) prbeert Coen v Schijndel te omspelen

Zeker in de eerste helft ging het dramatisch aan Cheers-zijde. Twee doelpunten van William van de Hout en Frans van de Broek en een van Dave Reeuwijk zorgden voor een 5-0 voorsprong voor Colorado bij rust. Pas in de tweede helft kwam Cheers op gang, maar het was veel te laat om nog iets aan de uitslag te kunnen doen. Uiteindelijk kon het vijftal de score nog wel wat draaglijker maken, maar daar bleef het bij. Het werd het 6-10 voor het goed spelende Colorado.

-
Links: Hein van Uden tegen een overmacht aan Colorado-spelers
Rechts: Nummer 99 Pleun van Stiphout (Cheers) in actie

De wedstrijd tussen T. Pennings/De Bron en Bor Hoveniers heeft de naam wedstrijd zeker in de tweede helft nooit mogen dragen. Tot aan de rust (3-0) kon Bor Hoveniers aardig bijblijven, maar zeker daarna werd het volledig weggespeeld. Daar konden zelfs geen drie wisselspelers op de bank bij helpen. Mounir Jouhri maakte er drie voor De Bron. Giamo Tenlima en Kevin van Vught scoorden ieder twee keer. De teller stopte net onder de tien; bij 9-0. Het kampioenschap komt meer en meer in zicht voor T. Pennings/De Bron. Er gaan al diverse verhalen rond over de locatie van de huldiging.


V.l.n.r. Rudi vd Heijden, Marc vd Mark en Boy Gevers in concentratie


Kevin van Vught (8) in een poging de Bor-muur te slechten

Op donderdagavond stond slechts een wedstrijd op het programma, maar dan wel een uiterst interessante. FC Basiskeuken ontmoette Bouwbedrijf Timmers BV en beide ploegen bleken prima aan elkaar gewaagd. Na een klein kwartier opende Enrico Zondag de score voor Timmers en voor rust kon Basiskeuken hier weinig tegenover zetten. Niet lang na de hervatting was het echter alsnog raak toen John Weber voor 1-1 tekende. Vijf minuten later alweer was het slangenmens Geert Peters die tegenstanders, maar ook zijn teamgenoten én zichzelf, liet gissen naar wat hij deed: 1-2 voor Timmers. Patrick Westelaken maakte in de 42e minuut gelijk, waarna Jeremy de Fretes voor het beslissende doelpunt zorgde. FC Basiskeuken won hierdoor met 3-2, maar deze uitslag is omgezet in een reglementair verlies (0-3) omdat er twee spelers hebben meegespeeld die niet tijdig en op de juiste manier zijn aangemeld. Daarnaast krijgt de ploeg drie punten in mindering. Voor Timmers een meevaller, maar die ploeg liet weten het het meest belangrijk te vinden dat er een lekkere pot was gevoetbald. Met name Mark Kuys speelde, ondanks dat hij niet tot scoren kwam, een beresterke wedstrijd. “Jammer dat we niet op de normale manier hebben gewonnen, maar regels zijn regels. En Basiskeuken heeft het helemaal niet nodig, want het is een leuk en goed team om tegen te spelen”, aldus Twan Voets.

FC Bachus had met een gehavende selectie weinig te melden in het duel met Rosmalen United. De nummer twee van de ranglijst kwam moeizaam op gang, maar won desondanks eenvoudig. Spits Julien Stundebeek zorgde hoogstpersoonlijk voor een 2-0 ruststand en direct na de pauze schoot hij ook de derde goal voor Rosmalen United binnen. Een assist op de 4-0 maakte het feest helemaal compleet, waarna zelfs een penalty versierd kon worden door de United-captain. Bachus-doelman Martijn Gerrits werd voorbij gespeeld, waarna deze vervolgens niet anders kon dan de aanvaller neerhalen. Enig smetje op de voetbalshow van “de Stund” was het feit dat hij de pingel afstond aan Mark van de Ven, die hem vervolgens vakkundig naast wist te schieten. Geen man over boord, want Rosmalen United won zoals gezegd op zijn dooie akkertje van de kampioen van vorig jaar. Het werd liefst 1-6.

DTS Boys en Bever/Chambers maakten er een leuke pot van, waarbij de invaldoelmannen van de ‘thuisploeg’ uiteindelijk de matchwinners bleken. Terwijl Johan Sluyter, normaliter aanvaller, in de eerste helft zijn doel met verve verdedigde, leek zijn uitblinkende teamgenoot Henry den Teuling al na een kwartier voor de nekslag voor Bever te zorgen. Zijn fraaie doelpunt betekende 3-1, maar DTS kon de goede fase waarin ze zich bevonden geen vervolg geven. Ivan Parto bracht Bever/Chambers nog voor rust terug in de wedstrijd en na de bankwissel waren zij zelfs de bovenliggende partij.


Benjamin Delhez (1) zet zijn team neer bij een corner voor DTS Boys

De kansen werden aaneengeregen, maar ook Adrie Halberstadt, die de plaats onder de lat na rust overnam van Sluyter, bleek een aardige sta-in-de-weg. Joost Bosman en Ivan Parto raakten de paal, Robert Schapendonk zag zijn inzet op de lat belanden, maar met name Yokito Margoritha had zijn vizier wél op scherp staan. Hij maakte twee fraaie doelpunten, terwijl ook DTS in de counter een paar keer trefzeker was. Bever/Chambers verzuimde er meer te maken, waardoor het in de slotfase nog alle kanten op kon. Henry den Teuling leek het duel opnieuw te beslissen door drie minuten voor het eindsignaal de 5-4 binnen te schieten, maar Joost Bosman maakte vanaf de aftrap met een dwarrelschot de gelijkmaker. In blessuretijd ging de overijverige Man of the Match Bosman op zoek naar de winnende treffer, maar waren het de gebroeders Johan en Henry den Teuling die zijn balverlies genadeloos afstraften. DTS Boys won dus alsnog met 6-5, terwijl Bever zeker meer had verdiend.

 


Mobiele site | © Zaalvoetbal Competitie Rosmalen