Archief

Welkom op de website van de Zaalvoetbal Competitie Rosmalen. Hier vindt u een overzicht van berichten uit ons archief, gerubriceerd per jaar en maand.

 


Seizoenen

2010-2011
2009-2010
2008-2009
2007-2008
2006-2007
2005-2006
2004-2005
2003-2004
2002-2003
Zaalvoetbal Competitie Rosmalen - www.zaalvoetbalrosmalen.nl

Welkom op de website van de Zaalvoetbal Competitie Rosmalen. Hier vindt u altijd het laatste nieuws, de actuele standen, de laatste uitslagen en uiteraard het programma.


B-POULE | 30-08-2008
De Kiet verrast met vernieuwde ploeg

Na een opvallende seizoensopening van de hoogste klasse, was ook in de B-poule de eerste verrassing direct een feit. Regerend kampioen en bekerhouder Bad Brothers kreeg tegen het versterkte De Kiet het deksel op de neus. Mede dankzij een uitmuntende nieuwe doelman Tonnie Blankhorst won de sinds jaar en dag in paars-blauw acterende ploeg verrassend maar ook verdiend met 3-1. Lange tijd stond een 2-1 tussenstand op het bord, maar het lukte Bad Brothers niet om op gelijke hoogte te komen. “We hebben na rust zo’n twintig keer op goal geschoten, maar De Kiet beschikte over een fantastische keeper. Hij pakte alles klem!”, wist aanvoerder Van der Krabben te melden. Harold Molenschot maakte met zijn tweede treffer, pas in de zevenenveertigste minuut, aan alle onzekerheid een eind. Scheidsrechter Jack Peters wist te melden: “De Kiet is in deze vorm zeker nu al een kampioenskandidaat!”

Ernst van Nieuwburg scoorde tegen Brabant United (sinds dit seizoen met de toevoeging '07) in recordtempo. Al na achtentwintig seconden had hij een bal in de touwen liggen… van zijn eigen doel welteverstaan. In een wervelend eerste kwartier liep United volledig over het arme Twago International heen. Doelman Joep von Berg raakte de eerste bal pas aan toen het al 4-0 was. Bij rust was het al 8-1 (Van Nieuwburg wist ook aan de andere kant te scoren) en in het tweede bedrijf werd de score opvallend genoeg niet meer uitgebouwd cq. teruggebracht. Barry Bierstekers nam de helft van de Brabant United-productie voor zijn rekening, Benito Otero maakte er twee en debutant Rogier Veugen pikte ook zijn doelpuntje mee.

Dixons had voor hun eerste ‘echte’ partij, tegen Korsten Verzekeringen, maar ternauwernood genoeg spelers op de been. Ze lieten desondanks zien over een sterke ploeg te beschikken. Aanvoerder Kevin van ’t Sand loodste zijn team hoogstpersoonlijk naar een 3-1 voorsprong bij rust (hoogtepunt was zijn fraaie derde treffer in de slotminuut), waarna de zege in de tweede helft definitief veilig kon worden gesteld. Het slotakkoord was voor Erwin Grijzenhout, die zijn captain probeerde na te doen en de bal eveneens prachtig in de bovenhoek schoot: 3-7.

VersVleesBoerderij.nl (voorheen Café de Linden) begon het seizoen zeer sterk. Tegen De Schutskooi werd namelijk al na een minuut gescoord, door wie anders dan clubtopscorer Marco van Doremalen. Hierna ging de pot aardig gelijk op en wist De Schutskooi hem met meer mazzel dan kunde naar haar hand te zetten. Sander van Geel, normaliter doelman maar ditmaal als veldspeler actief, tekende voor zijn eerste officiële doelpunt, maar het was niemand minder dan Dennis van Loon die met twee treffers het grootste aandeel in de zege had. Ook gelegenheidsgoalie Richard Bout was met enkele saves in de slotfase erg belangrijk: 4-3.

B.N.A. kon wegens een weekendje-weg helaas niet aantreden tegen ERIB, maar met enig kunst en vliegwerk werd voor een vervangende tegenstander gezorgd. Captain Jan van der Heijden benaderde de complete reservelijst van zijn team Cheers the Next (A-poule) en bond met dat bij elkaar geraapte team de vriendschappelijke strijd aan met ERIB. Het werd een leuke gelijkopgaande wedstrijd, waarbij good-old Frans van Meurs de nodige reddingen verrichtte, maar de overwinning toch voor ERIB was: 5-4. Erwin van der Biezen en Henry aan den Toorn werden totaal niet gemist. Inval-doelman Hans van Aggelen stond letterlijk als een huis onder de lat en ook in aanvallend opzicht werd ERIB er zeker niet zwakker door.


A-POULE | 23-08-2008
FC Basiskeuken als een speer van start

De zaalvoetbalcompetitie van Rosmalen is weer begonnen. Met een complete speelronde voor de A-poule werd het seizoen geopend en direct was de eerste verrassing daar.

De aftrap was aan Rosmalen United (een compleet vernieuwd Kroezen Verzekeringen) en Bouwbedrijf Timmers BV, waarbij het een wedstrijd van de jonge (debuterende) garde tegen de gevestigde orde was. In een wegens veldvoetbalverplichtingen gehavende opstelling kon Rosmalen United goed tegenstand bieden. Christian Quaadvlieg en Sander van de Hout zorgden voor een 1-2 voorsprong voor Timmers bij stand, maar ook na rust gaven beide ploegen elkaar weinig toe. Via doelpunten van Irey Sadal en Julien Stundebeek kwamen de nieuwkomers zelfs op voorsprong, maar Timmers kwam dankzij Enrico Zondag, Sander van de Hout en Lawrence Heijmans langszij: 3-5. “De nieuwe ploeg speelde frivool, maar creëerde te weinig”, wist onze reporter ter plaatse ons te melden. “Timmers bracht meer routine en won zodoende verdiend.”

Regerend kampioen FC Bachus nam al vroeg in de wedstrijd afstand van Bever/Chambers. Via onder meer drie treffers van de sterk spelende Joris van Oers nam het een 4-0 voorsprong, voordat Bever in naam van debutant Giovanni Parto kon scoren. Na rust werd de vernieuwde ploeg van Robert Schapendonk - die zelf niet in actie kwam - sterker, maar kwam de zege voor FC Bachus geen moment in gevaar. Uitblinkers waren beide doelmannen en het goede spel van de twee nieuwkomers bij Bever/Chambers mag ook zeker niet onvermeld blijven. Joost Bosman benutte een strafschop en werd na zijn eerste wedstrijd direct uitgeroepen tot Man of the Match. FC Bachus was echter de collectief sterkere ploeg en won daardoor verdiend met 6-3.

Met een sterk team en inval-doelman Michel Gabriëls onder de lat begon Colorado het seizoen tegen DTS Boys. Die waren op volle oorlogssterkte en beschikten na lange tijd weer eens over de vier gebroeders Den Teuling. Het werd geen grootste wedstrijd, maar de toeschouwers zagen wel volop strijd aan beide kanten. William van de Hout (Colorado) en Johan Sluijter (DTS Boys) scoorden voor rust en in het tweede stuk waren het William van de Hout en Johan den Teuling die de ploegen opnieuw in evenwicht hielden. Pas enkele minuten voor tijd werd de wedstrijd beslist. Een uithaal van Albert van Hamond zorgde voor de 3-2 overwinning van Colorado.

Cheers the Next (voorheen SC De Hazelaar) heeft na de zesde plaats – en vooral de goede tweede seizoenshelft – in de vorige jaargang, hoge verwachtingen van het komende seizoen. Tegen het nieuwe Bor Hoveniers startte het dan ook in een sterke opstelling en ondanks niet al te uitmuntend spel werd er ruim gewonnen. Tot aan de rust kon Bor gelijke tred houden (1-1), maar in het tweede stuk vlogen de mannen van Cheers, onder aanvoering van wie anders dan Kevin van Liempd (door het supporterslegioen uitgeroepen tot Speler van het Seizoen 2007-2008), er overheen. De teller stopte uiteindelijk pas bij 9-2 en Günther van Meurs (4), Kevin van Liempd (3) en Jan van der Heijden (2) konden mede dankzij de inzinking van Bor Hoveniers hun eerste doelpunten bijschrijven.

FC Basiskeuken mocht enkele weken na de oprichting van het team in hun eerste officiële wedstrijd direct aantreden tegen T. Pennings/De Bron, de runner-up en bekerwinnaar van afgelopen seizoen. Er werd zeer goed partij geboden en na rust (2-1) liet de ploeg zelfs zien over een uitgebalanceerde zaalvoetbalformatie te beschikken. Met sluw verdedigingswerk werd De Bron opgevangen en snel uitgevoerde counters werden stuk voor stuk op fraaie wijze afgerond. De uitslag (8-2) was dan wat geflatteerd, maar toch ook zeker verdiend. Met liefst vier treffers van Patrick Westelaken, twee van Emercio Jongejan en eveneens twee van aanvoerder John Weber werkte Basiskeuken meteen aan het doelsaldo. Man of the Match was echter doelman Edwin van Hassel. De Bron was af en toe radeloos als hij wéér een inzet uit zijn doel ranselde. Met FC Basiskeuken heeft zich ongetwijfeld een absolute versterking en nieuwe kampioenskandidaat gemeld in de Rosmalense zaalvoetbalcompetitie.


B-POULE | 15-08-2008
Wijziging programma B-poule

Op verzoek van Korsten Verzekeringen heeft er een wijziging in het B-poule programma plaatsgevonden. Korsten's wedstrijd tegen De Schutskooi van vrijdag 12 september 22.00 uur verhuist naar dinsdag 9 september 22.00 uur. ERIB en De Kiet maken de ruil in omgekeerde volgorde. 


Mobiele site | © Zaalvoetbal Competitie Rosmalen