Archief

Welkom op de website van de Zaalvoetbal Competitie Rosmalen. Hier vindt u een overzicht van berichten uit ons archief, gerubriceerd per jaar en maand.

 


Seizoenen

2010-2011
2009-2010
2008-2009
2007-2008
2006-2007
2005-2006
2004-2005
2003-2004
2002-2003
Zaalvoetbal Competitie Rosmalen - www.zaalvoetbalrosmalen.nl

B-POULE | 23-12-2008
Eerste verlies Schutskooi, periode voor Bad Brothers

In de korte inhaalronde van de B-poule stonden twee belangrijke wedstrijden op het programma. Allereerst nam nummer drie Bad Brothers het op tegen B.N.A., dat langzaam uit het dal lijkt te zijn gekropen. Na een desastreuze seizoensstart (zes nederlagen op rij) werden van de laatste drie duels er weer twee gewonnen. Dit keer ging het vanaf de aftrap weer allesbehalve van een leien dakje. Erik van Meurs was in de beginfase twee keer trefzeker en Martijn Donkers, die begon op de bank, schoot met zijn eerste balcontact de 3-0 binnen. Freek van Kasteren maakte er nog voor rust op zeer fraaie wijze 3-1 van en dat zorgde ervoor dat captain Van der Krabben zijn team tijdens de pauze waarschuwde voor een tweede tegentreffer. “Dan is het weer helemaal een wedstrijd”, vertelde hij, maar het bleek aan dovemansoren gericht. Remco van der Pot knalde de bal na een goede actie met links in de touwen en alles leek weer mogelijk. Jeroen Janssen, eigenlijk als invalkeeper op de Bad Brothers-lijst geplaatst, zorgde hierna echter snel weer voor 4-2 en dat bleek voor B.N.A. de doodsteek. Nog een doelpunt van Janssen en liefst drie van goalgetter Donkers zorgden voor een ruime overwinning: 8-2. Bij een verschil van drie had B.N.A. nog de mogelijkheid terug in de wedstrijd te komen, maar Van der Pot schoot de toegekende penalty naast. Edwin Smolders verdiende rood, maar werd door de arbiter gespaard. “Wat een kerstkaartje al niet kan doen”, vertelde hij de reporter na afloop met een knipoog.

Aan koploper De Schutskooi de taak om met liefst acht doelpunten verschil te winnen van Brabant United ’07. Dat zou namelijk betekenen dat de tweede periodetitel hun prooi zou zijn. Maar vanaf de aftrap werd duidelijk dat het al moeite genoeg zou gaan kosten om überhaupt met een overwinning naar huis te gaan. Brabant United was de betere partij, kwam via een doelpunt van Sam Akkermans op voorsprong en dreef de immer goedgevulde bank van De Schutskooi meerdere malen tot wanhoop. Harde woorden van de coach zorgden ervoor dat de groenen na rust fel uit de startblokken kwamen. Het spel was nog altijd niet geweldig, maar de gelijkmaker liet niet lang op zich wachten. Benjamin van den Broek schoot een vrije trap hard, droog en laag binnen in de korte hoek en leek het geloof in eigen kunnen weer terug te brengen bij zijn teamgenoten. Maar Brabant United besloot, juist in de fase dat De Schutskooi erop en erover leek te gaan, anders. Het kwam prompt opnieuw op voorsprong via een doelpunt van opnieuw Akkermans en in de slotfase moest De Schutskooi weer alle zeilen gaan bijzetten. De tijd tikte echter sneller weg dan hen lief was en voor men het wist blies scheidsrechter Jack Peters voor het eindsignaal. Gejuich in het veld, door de mannen van Brabant United ’07, die hun volkomen terechte overwinning vierden. Maar ook op de tribunes, waar de Bad Brothers-selectie toekeek hoe ze de periodetitel pakten, en een speler van ERIB zijn ploeg de koploper tot op een punt zag naderen.


B-POULE | 20-12-2008
Korsten verliest ruim, tweede periode nog niet beslist

In de B-poule is de strijd om de tweede periodetitel ook na de laatste speelronde van de eerste competitiehelft nog erg spannend. Ruim verlies van Korsten Verzekeringen zorgde er namelijk voor dat zowel De Schutskooi als Bad Brothers nog goede kansen heeft. Zij spelen beide een inhaalduel op dinsdag 23 december a.s. en passeren bij winst net voor de finish periodekoploper Korsten.

Brabant United ’07 en De Kiet bonden in het begin van de laatste volledige speelronde voor de ‘winterstop’ de strijd aan om hun plaats in de subtop te bemachtigen en/of verstevigen. Het werd een spannende partij waarbij doelpunten schaars waren. Al in de eerste minuut was Rogier Peters trefzeker voor United, maar daarna duurde het meer dan een half uur voordat het net weer een keer gevonden kon worden. Harold Molenschot tekende voor de gelijkmaker, maar het was opnieuw Peters die zijn ploeg een paar minuten later alsnog op voorsprong zette. De Kiet had nog ruim tien minuten om iets aan de achterstand te doen, maar ondanks verwoedde pogingen van o.a. Paul Langenberg en Peter van der Plas kreeg het de bal niet meer tussen de palen. Brabant United kon hierdoor een belangrijke overwinning bijschrijven. Ze klimmen naar de vierde plaats op de ranglijst. De Kiet kan hun grote belofte van het begin van het seizoen vooralsnog niet waarmaken. Een plaats in de middenmoot is hun deel.

B.N.A. kon tegen een verzwakt Dixons naar hartelust counteren en dankzij een aantal fraaie treffers een moeizame overwinning bijschrijven. Het gemis van o.a. doelman Piet Disco en aanvoerder Kevin van ’t Sand leek Dixons in eerste instantie niet te deren. Het was de gehele wedstrijd de bovenliggende partij, maar ondanks het vele balbezit en grote veldoverwicht bleven doelpunten uit. Dit was mede te danken aan geweldig keeperswerk van Robert Slegers aan de kant van B.N.A. Hij hield zijn ploeg op de been en zag hen al counterend op voorsprong komen. Laurens Ubert was trefzeker in de zeventiende en twintigste minuut en bracht daarmee de ruststand op 2-0. Toen Marcel de Jong een kleine tien minuten na rust voor 3-0 tekende, werd Dixons steeds wanhopiger. De bal ging er maar niet in, totdat Erwin Grijzenhout plotseling de doelman verschalkte met een simpele voetbeweging. Freek van Kasteren bracht hierna op schitterende wijze 4-1 op het bord, maar Noël Sual (Dixons) deed zijn ploeggenoot op exacte wijze na en in de laatste minuut scoorde Erwin Grijzenhout opnieuw: 4-3. De tijd die nog resteerde was echter te kort, waardoor B.N.A. de tweede driepunter van het seizoen kan bijschrijven. Dixons stijgt, ondanks het steeds beter wordende spel, maar niet op de ranglijst.

Twago International, toch al een ploeg die zich bevindt in de hoek waar de klappen vallen, moest zwaar gehavend aantreden tegen koploper De Schutskooi. Zonder de geblesseerde doelman Joep von Berg, met spits Frank van der Biezen onder de lat en met het ontbreken van de broodnodige wisselspelers kon er wonder boven wonder toch goed partij geboden worden. Twago kwam via Ernst van Nieuwburg en Joop Donkers zelfs tot tweemaal toe brutaal op voorsprong en tot vijf minuten voor rust ging het crescendo met de blauw-witten. Toen was het verzet echter even gebroken en in no-time kon De Schutskooi uitlopen naar een 2-5 voorsprong. Ton Gofers maakte er na de pauze nog 3-5 van, maar de hoop op een goede afloop was toen al aan het verdwijnen. Niet voor niets, zo bleek snel. De Schutskooi liep namelijk uit naar een monsterscore en had het aan zichzelf te danken dat de dubbele cijfers niet werden gehaald. Het werd uiteindelijk 3-9, waarbij Richard Bout (3), Pepijn Peijnenburg (2), Benjamin van den Broek (2) en Dennis van Loon scoorden voor de groene brigade.

Korsten Verzekeringen had het zoals gemeld erg lastig tegen Bad Brothers. Het was in de oudst mogelijke samenstelling op komen dagen en kreeg daarvoor de rekening geserveerd door de kampioen van bekerwinnaar van vorig jaar: 2-13. De gemiddelde leeftijd bij de voor Korsten in actie komende ploeg was 54,7 jaar, waarbij doelman Peter van de Wouw absoluut de kroon spande. Hij was op moment van spelen twee dagen verwijderd van de respectabele leeftijd van 65 jaar. Bad Brothers had uiteraard geen boodschap aan deze cijfers. Zij dachten aan het doelsaldo en scoorden aan de lopende band. Stefan van Meurs maakte er vier, Martijn Donkers en Roel van der Krabben ieder drie. Ad van Roosmalen en Jan van den Boogaard redden de eer van Korsten. In de derde helft wonnen de routiniers overigens glansrijk.

ERIB kende voorafgaand aan het duel met VersVleesBoerderij.nl een ware soap. Een nieuwe doelman, de zesde van het seizoen, leek te worden gecontracteerd, maar op het laatste moment bleek een medische keuring roet in het eten te gooien. Björn Pauwels bleek teveel zwembandjes met zich mee te dragen en moest afhaken, maar uit de hoge hoed werd alsnog een versterking getoverd. Nieuwbakken Bosschenaar Jeroen de Laat kon worden vastgelegd voor de rest van het seizoen en hij bleek direct een toegevoegde waarde. Samen met de immer solide Mark van der Donk vormde hij een ijzersterk verdedigingsduo, waardoor VVB al vroegtijdig de moed opgaf. Bij rust leidde ERIB al met 4-0 en in de tweede helft kon de wedstrijd geroutineerd worden uitgevoetbald. Ad Pennings en Erwin van der Els waren beide goed voor drie doelpunten, Nico Schutjes maakte er twee. Mark Verstegen, debutant bij VVB, mocht er meteen een op zijn naam schrijven en ook John van de Ven mocht zijn goaltje binnentikken. Desondanks won ERIB eenvoudig, met 8-2.


A-POULE | 13-12-2008
T. Pennings/De Bron winnaar 2e periodetitel

De laatste speelronde van de eerste seizoenshelft begon met een prachtig affiche. FC Bachus, de kampioen van vorig jaar, nam het op tegen nieuwkomer FC Basiskeuken, dat momenteel hoge ogen gooit en als koploper pas tijdens de vorige speelronde het eerste puntverlies leed. De wedstrijd kende een opmerkelijk en spectaculair scoreverloop. Bachus liep via drie treffers van doelpuntenmachine Frank Willems en een (hele fraaie) van Ricardo van Schijndel uit naar liefst 4-0, maar gaf die voorsprong weer even snel weg. In de laatste minuut voor rust was het Randy van Schijndel die op ongelukkige wijze zijn eigen doelman verschalkte en na de pauze bleef Basiskeuken scoren. Nieuwe aanwinst Jeremy de Fretes maakte twee doelpunten en zag ook zijn ploeggenoot Patrick Westelaken doel treffen. Uiteindelijk eindigde de wedstrijd in 4-5, in het voordeel van FC Basiskeuken, nadat een inzet van John Weber via Joris van Oers achter de Bachus-keeper belandde. Vreugde en opluchting alom bij de klassementsleider natuurlijk, maar al tijdens de wedstrijd was bekend geworden dat een onrechtmatige speler meedeed bij FC Basiskeuken. Het kost hen een reglementair verlies van 3-0 en daarnaast wordt het team bovendien bestraft met het in mindering brengen van 3 winstpunten. De betreffende speler, Irey Sadal, wordt kwalijk genomen dat hij FC Basiskeuken niet heeft geïnformeerd over zijn eerdere inschrijving bij Rosmalen United. Hij is derhalve de rest van het lopende seizoen uitgesloten van deelname aan onze competitie.

Rosmalen United, waar invalspeler Sadal dus niet meer inzetbaar is, had weinig moeite met DTS Boys. De Bosschenaren kwamen nog wel op voorsprong toen een foutje van Mark van de Ven na vijf minuten keihard werd afgestraft door Johan Sluyter, maar binnen de minuut maakte Van de Ven zijn fout goed door hoogstpersoonlijk voor de gelijkmaker te tekenen. Onmiddellijk maakte Johan den Teuling er weer 2-1 van, maar een prachtig doelpunt van Ron van Boxtel - na dito uitgooi van Nicky van den Dungen - en een benutte pingel van Van de Ven zetten de ruststand op 3-2 in het voordeel van Rosmalen United. Toen Jeroen Verhallen even na rust beheerst de keeper uitspeelde was het gat geslagen en twee minuten later maakte Erik van Beekveld aan alle onzekerheid een einde. Aan de kant van DTS Boys werd de inbreng van Angelo Stoové node gemist. Gevraagd waarom hij niet meespeelde, antwoordde het talent al knipogend: "Geen zin." Verhallen en Johan den Teuling bepaalden met hun treffers de eindstand: 6-3.

Bever/Chambers lijkt na de moeizame maar oh zo belangrijke overwinning op Bor Hoveniers helemaal los te zijn. Tegen het op volle oorlogssterkte aantredende Cheers the Next werd prompt de tweede overwinning van het seizoen behaald: 6-4. Bij rust stond het al 3-1 in het voordeel van Bever/Chambers en bij die ploeg kwamen alle veldspelers een keer tot scoren. Aanvoerder Robert Schapendonk was uiteraard blij met het resultaat: “De wedstrijd was vanaf het begin in onze handen. Er werd goed gespeeld en we lieten het balletje eindelijk goed rondgaan. Een terechte overwinning, op naar de volgende!” Steven van der Heijden was drie keer trefzeker voor Cheers the Next, maar hij kon de nederlaag van zijn team niet voorkomen. Voorafgaand aan de wedstrijd was men nog overtuigd van een goed resultaat. De opmerking “even van Bever/Chambers winnen, dan hebben we tien punten en kunnen we vol vertrouwen aan de tweede competitiehelft beginnen” werd echter keihard afgestraft door de mannen in rood en zwart.

Colorado en T. Pennings/De Bron konden in een onderling duel uitmaken wie de winnaar van de tweede periode zou worden. De ruststand (3-5) was vermoedelijk in het voordeel van De Bron, maar aangezien de scheidsrechter de eindstand in omgekeerde volgorde op het wedstrijdformulier heeft geplaatst, kan het zomaar zijn dat dat ook is gebeurd met de score tijdens de rust. Hoe dan ook, T. Pennings/De Bron won uiteindelijk met 12-7 en legde daarmee beslag op de tweede periodetitel. Voor Colorado was een gelijkspel genoeg geweest, maar ondanks de inbreng van de 20-jarige tweeling Mark en Roy van de Westelaken kwamen de Gestelnaren tekort om daar aanspraak op te maken. Bij De Bron waren Mounir ‘Aboe’ Jouhri en Arda Havar de belangrijkste spelers. Zij scoorden respectievelijk vijf en vier keer. Ronald Gallé (2) en Kevin van Vught namen de overige goals voor hun rekening. De doelpuntenmakers van Colorado zijn helaas onbekend, omdat de aanvoerder hier geen melding van heeft gemaakt.


T. Pennings/De Bron, winnaar 2e periodetitel A-poule

Bouwbedrijf Timmers BV miste heel wat vaste spelers tijdens het duel met Bor Hoveniers, maar kon de uiterst sportieve pot toch winnend afsluiten. Dankzij het meespelen van de geslepen vos John Schuurman en de inzet van jonkies Mark Kuijs (twee goals) en Nicky Kerkhof werd nog voor rust een 4-0 voorsprong op het bord gezet. In de tweede helft werden er geen doelpunten meer aan het totaal toegevoegd, maar scoorden Harald Ploeg en Chris Panday nog wel voor Bor Hoveniers. Het was echter niet genoeg, waardoor de nieuwkomers in onze competitie de eerste seizoenshelft afsluiten met negen nederlagen en daardoor de laatste plaats op de ranglijst innemen. Nieuwe koploper is T. Pennings/De Bron met 22 punten, gevolgd door Bachus (19), Basiskeuken (18), Timmers (17), Rosmalen United (16) en zelfs Colorado doet met 15 punten, als nummer zes, nog mee om de hoofdprijs. De oorzaak van de verschuivingen is minder fraai, maar feit is dat alles weer mogelijk is!


STRAFZAAK | 13-12-2008
FC Basiskeuken wint na comeback, maar verliest toch

Tijdens de wedstrijd FC Bachus - FC Basiskeuken heeft een onrechtmatige speler meegedaan bij FC Basiskeuken. Dhr. I. Sadal stond op moment van spelen genoteerd op de spelerslijst van Rosmalen United, speelde daar eerder dit seizoen al een wedstrijd mee, maar stond desondanks in het veld in tenue van FC Basiskeuken.

Na overleg tussen het bestuur en de strafcommissie is besloten het team FC Basiskeuken, wegens artikel 33 in het Huishoudelijk Reglement, een reglementair verlies van 3-0 op te leggen. Daarnaast wordt het team bovendien bestraft met het in mindering brengen van 3 winstpunten. De betreffende speler, I. Sadal, wordt kwalijk genomen dat hij FC Basiskeuken niet heeft geïnformeerd over zijn eerdere inschrijving bij Rosmalen United. Hij is derhalve de rest van het lopende seizoen uitgesloten van deelname aan onze competitie.


B-POULE | 06-12-2008
Eerste overwinning Twago International is een feit

In een wegens pakjesavond verkorte competitieronde behaalde Korsten Verzekeringen een belangrijke overwinning op De Kiet. Marc-Jan Coppens opende de score al na vijf minuten, maar via René Knook wist De Kiet snel weer langszij te komen. De wedstrijd bleef hierna op-en-neer gaan met kansen voor beide ploegen, maar Korsten’s Marc-Jan Coppens werd het goudhaantje. Na een treffer van Ron Coolen bracht Marc-Jan met nog twee doelpunten zijn ploeg de zege. Dankzij de man of the match werd het 4-2.

Nummer laatst Twago International ging voor een goed resultaat tegen VersVleesBoerderij.nl en kwam voor de verandering een keer níet bedrogen uit. De met liefst vier wisselspelers gevulde bank moest voor rust toezien hoe beide ploegen niet tot scoren kwamen. Het zag VVB het houtwerk een aantal maal raken en ook de Twago-voorwaartsen misten precisie. Frank van der Biezen vond het na vijfentwintig minuten mooi geweest en ging omkleden, maar ploeggenoot Joop Donkers dacht er anders over. Hij scoorde binnen de minuut na de hervatting en verschafte Twago daarmee een goede uitgangspositie. In de 33e minuut kreeg Ton Gofers een prima kans om de score te verdubbelen, maar VVB-doelman Joop Savelkouls redde prima. Thijs Bakker was na een solo trefzekerder. Hij maakte er 2-0 van en gaf Twago wat meer zekerheid. VersVleesBoerderij.nl ging nog wel met vereende krachten op zoek naar de aansluitingstreffer, maar kon de Twago-muur niet slechten. Daardoor was de eerste luidbejubelde winstpartij van Twago een feit. Proficiat mannen!

ERIB moest de ongeslagen status tegen het onlangs versterkte Dixons zien te behouden, maar had daar een zware klus aan. Via een droge schuiver in de korte hoek maakte Thijs van Pinxteren er nog wel 1-0 van, maar Dixons kwam daarna sterk terug in de wedstrijd. Hennie ‘de Slager’ van Uden veroorzaakte een terecht toegekende strafschop en een velddoelpunt van aanwinst Mohamed Bahlaoui zorgde zelfs voor een 2-1 voorsprong voor Dixons bij rust. In de tweede helft kregen beide ploegen een aantal goede mogelijkheden, maar was het alleen Henry aan den Toorn die nog wist te scoren. Doelmannen Piet Disco (Dixons) en Erwin van der Biezen van ERIB hielden hun doel schoon en zorgden daarmee voor een puntendeling waar iedereen eigenlijk wel mee kon leven: 2-2. ERIB-coach Hans van Aggelen was niet helemaal tevreden met het vertoonde spel. “Houd er maar rekening mee dat, met de wedstrijd tegen VersVleesBoerderij.nl in aantocht, een aantal spelers geslachtofferd zullen gaan worden!”

In de laatste speelweek van dit jaar zullen de nog niet gespeelde duels van deze competitieronde ingehaald worden. Op dinsdag 23 december staan de belangrijke wedstrijden B.N.A. - Bad Brothers en Brabant United '07 - De Schutskooi op het programma en daarna zal de momenteel wat vertekende stand weer duidelijk aangeven wie zich op welke positie terugvindt. En wie de winnaar van de tweede periodetitel is natuurlijk. Korsten Verzekeringen heeft met negen punten uit drie wedstrijden de beste papieren, maar treft in de volgende wedstrijd de kampioen en bekerwinnaar van vorig jaar, Bad Brothers.Mobiele site | © Zaalvoetbal Competitie Rosmalen