Archief

Welkom op de website van de Zaalvoetbal Competitie Rosmalen. Hier vindt u een overzicht van berichten uit ons archief, gerubriceerd per jaar en maand.

 


Seizoenen

2010-2011
2009-2010
2008-2009
2007-2008
2006-2007
2005-2006
2004-2005
2003-2004
2002-2003
Zaalvoetbal Competitie Rosmalen - www.zaalvoetbalrosmalen.nl

B-POULE | 14-02-2009
Kopgroep B-poule komt weer helemaal bij elkaar

VersVleesBoerderij.nl moest met slechts een wissel aantreden tegen Dixons, de ploeg waar ze eerder dit seizoen nog met liefst 10-4 van hadden gewonnen. Desondanks konden de routiniers van VVB enkel voor rust aardig bijblijven. Men moest na rust volledig buigen voor de tegenstander. Na vijf minuten was Maik Kentie goed voor de openingstreffer en tot aan de rust kon VVB de schade aardig beperkt houden. Maar in de tweede helft begon Dixons de score al snel uit te bouwen. Een ‘frommelgoal’ in de korte hoek van Mohamed Bahlaoui betekende 0-2 en binnen vijf minuten had de Dixons-aanvaller er nog twee inliggen. Daarmee was zijn hattrick compleet en de wedstrijd gespeeld.

In de slotfase maakte Nick van ’t Sand er met een afstandschot, waarbij de normaliter uiterst solide doelman Joop Savelkouls er niet helemaal lekker uitzag, 0-5 van. De mooiste actie van de avond moest echter nog volgen. Die kwam op naam van Gerjan van de Berg van VersVleesBoerderij.nl. Hij zette met een prachtige schijnbeweging man of the match Bahlaoui (en ook enkele van zijn eigen teamgenoten) aan de zijlijn te kijk. De nederlaag werd er echter niet mee weggepoetst. Onder toeziend oog van Stan van Lokven, die dit seizoen wegens een blessure niet meer in actie zal komen, en laatkomer Henri Savelkouls bleef het 0-5. “Jammer dat we verloren hebben, maar dat is voor ons geen probleem”, was de reactie van de tribuneklanten. “De derde helft winnen we zeker.”

Korsten Verzekeringen leek een uurtje later al snel te moeten passen voor Brabant United ‘07. Binnen enkele minuten moest de prima acterende doelman Helmut Boeijen twee keer vissen en gingen de eerste toeschouwers al naar huis. Men vocht zich echter terug in de wedstrijd en via Marc-Jan Coppens kwam Korsten snel terug. Met die stand zou de rust gehaald worden en ook de tweede helft eindigde in 1-2 in het voordeel van Brabant United. Het werd derhalve in totaal 2-4, waarbij naast Coppens ook Joan Duffhues scoorde voor Korsten. Camiel Fijneman en John Simons waren beide twee keer trefzeker voor Brabant United ’07. Met deze belangrijke overwinning doet men goede zaken in strijd om de bovenste plaatsen en, met een beetje geluk in de volgende speelronde, wellicht ook de derde periodetitel.

De absolute wedstrijd van de week was het treffen tussen Bad Brothers en De Schutskooi. De altijd beladen derby werd binnen twee minuten geopend met een opvallend doelpunt. Richard Bout haalde ter hoogte van de zijlijn uit naar de bal en zag deze op miraculeuze wijze in het doel belanden: 0-1 voor de koploper. Bad Brothers liet zich echter niet van slag brengen en trok het spel als een ware titelfavoriet naar zich toe. Het gouden linkerbeen van Martijn Donkers was al snel goed voor de gelijkmaker en opkomende verdediger Stefan van Meurs tekende na een goed kwartier voor 2-1. Ook De Schutskooi liet van zich horen en wel via een strak binnengeschoten vrije trap Benjamin van den Broek. Het betekende een gelijke stand bij rust: 2-2.

Snel na de hervatting kwam Bad Brothers weer op voorsprong (doelpuntenmaker opnieuw Stefan van Meurs), maar De Schutskooi profileerde zich eens te meer als een uiterst taaie ploeg. Tien minuten voor het eindsignaal was speler/coach Mark de Jong goed voor wederom een opvallende gelijkmaker. Bij zijn vrije trap vormden de spelers Bad Brothers alles behalve een muur en de bal werd van grote afstand binnengeschoten. De pegel belandde strak in het kruis achter de verbouwereerde invalkeeper Danny van der Griendt. Bad Brothers leek van slag en moest het spel even laten aan de opponent. Maar zoals zo vaak is het dan juist aan de andere kant raak. Twee minuten voor tijd werd Erik van Meurs, die een wat ongelukkige wedstrijd speelde, alsnog de bejubelde man toen hij voor 4-3 zorgde. In blessuretijd zag De Jong zijn inzet nog op de lat belanden en kon Bad Brothers opgelucht ademhalen. Op de tribune waren de meningen verdeeld over de uitslag, maar een ding is zeker: het is weer ongemeen spannend bovenaan de ranglijst van de B-poule!

Ook ERIB won namelijk haar wedstrijd. Twago International kon voor rust aardig mee, maar moest de overwinning aan de favoriet laten: 2-10. De uitslag doet anders vermoeden, maar in de eerste helft ging het uiterst moeizaam voor de winnende partij. Henry aan den Toorn scoorde na zeven minuten de 0-1 en pas vijf minuten voor de pauze werd de score verdubbeld. Het was Erwin van der Biezen, normaliter doelman maar wegens rugklachten opgesteld als veldspeler, die een vrije trap binnenschoot. Het hoogtepunt van de wedstrijd was twee minuten na de bankwissel te noteren. Een prachtige pass door de lucht, die van achteruit door Ernst van Nieuwburg werd verstuurd, werd door Joop Donkers in een keer met de linkervoet verlengd en in de bovenhoek gedeponeerd. Een absolute wereldgoal! Het leverde hem zelfs applaus op van de tegenstander.

Lang kon Twago er echter niet van genieten. De doelpuntenmachine van ERIB werd aangezwengeld en in de laatste twintig minuten vielen er doelpunten bij de vleet. Van der Biezen scoorde twee keer van afstand, routinier Nico Scheutjens was doeltreffend en een gouden wissel van de coach zorgde ervoor dat ook Mark van der Donk tot scoren kwam. Ook Twago deed nog mee, getuige het doelpunt van Ernst van Nieuwburg, maar het was in die fase toch zeker ERIB dat de klok sloeg. Tot slot waren een aantal prachtig uitgespeelde doelpunten te noteren. Aan den Toorn rondde er twee van af en ook Van der Biezen mocht er twee binnentikken. Hij bracht daarmee zijn wedstrijdtotaal op vijf en Van der Donk kroonde zich, zij het met enige tegenspraak, tot koning van de assist. De revaliderende ERIB-coach Hans van Aggelen was tevreden met het resultaat. “Dit was een van de beste wedstrijden die ik dit seizoen van ons heb gezien. Vooral in de slotfase waren we heer en meester.”

De Kiet begon net wat sterker dan opponent B.N.A., wat resulteerde in de vroege 1-0. Na een moeizame fase wist Laurens Ubert de te ver uitgekomen keeper te verschalken en die treffer leek B.N.A. te bevrijden. Marcel Pennings wist de 2-1 te maken en het werd 3-1 door Freek van Kasteren. Na rust probeerde De Kiet het wel, maar verder dan wat afstandschoten kwamen ze niet. Remco van der Pot maakte na een prachtige solo 4-1, waarna De Kiet direct terugkwam: 4-2. Maar ook die score hield niet lang stand, want B.N.A. wist eveneens binnen de minuut de marge weer op drie te zetten. De wedstrijd leek beslist, maar De Kiet tekende na een snelle counter voor 5-3 en zette nog eens aan. B.N.A. kreeg daardoor ruimte om de fouten af te straffen en, nadat hij in eerste instantie miste voor een leeg doel, maakte Marcel Pennings zijn fout snel weer goed door een volgende aanval prima af te ronden. Hij tekende daarmee voor de 6-3 eindstand, alweer de derde zege van B.N.A. op rij.

Het betekent dat de zwart-witten bovenaan staan in strijd om de derde periodetitel. Ook Brabant United ’07 (7 punten uit 3 duels) en Dixons (6 uit 3) doen nog mee. United zal moeten winnen van De Kiet en hopen op een misstap van de voorlopige nummer een van de periode. Wil Dixons op haar beurt de felbegeerde prijs binnenslepen, dan zal er gewonnen moeten worden van directe concurrent B.N.A. Daarnaast zal De Kiet hen een handje moeten helpen. De kemphanen treffen elkaar na de carnavalsstop, op 12 en 13 maart.

De bewogen speelronde heeft niet alleen consequenties voor de periodestand. Ook wanneer er naar de ranglijst wordt gekeken is een en ander duidelijk geworden. Zo neemt Bad Brothers de koppositie (op doelsaldo) over van De Schutskooi. Beide hebben 26 punten vergaard in 12 wedstrijden. ERIB volgt op een punt en ook Brabant United ’07 heeft met de minimale achterstand nog alle kans op de titel. In de grote middenmoot volgen Dixons, B.N.A., De Kiet en Korsten Verzekeringen op gepaste - en hoogstwaar-schijnlijk onoverbrugbare - afstand. Voor VersVleesBoer-derij.nl (9 punten) wordt het tijd om punten te vergaren om zich ook bij het peloton te voegen. Twago International heeft slechts een keer weten te winnen en de overige wedstrijden verloren. Tweewekelijks wordt het fanatiek geprobeerd, maar er lijkt toch echt een wonder te moeten gebeuren om hen van de laatste plaats af te krijgen.


A-POULE | 07-02-2009
Eerste overwinning voor Bor Hoveniers

We hebben er twaalf wedstrijden op moeten wachten. Enkele keren waren ze er al dichtbij, maar de nieuwkomers van Bor Hoveniers hebben hun eerste punten en overwinning in de Rosmalense zaalvoetbalcompetitie nu dan toch eindelijk te pakken! Vanwege veldtrainingsperikelen kon DTS Boys op dinsdagavond ternauwernood vijf spelers op de been brengen en dat was koren op de molen voor Bor Hoveniers. Voor rust brachten Johan den Teuling en Johan Sluijter de nummer acht van de ranglijst nog wel op een 0-2 voorsprong, maar in het tweede stuk kwam Bor Hoveniers keihard terug en wist het de score om te draaien in haar voordeel. Met uitgekiend spel speelden ze zich naar een 4-2 overwinning. Doelpuntenmakers waren Maurice Mulders, Marc van der Mark en Leon de Groot (2x). Vooralsnog blijven ze de rode lantaarndrager, maar het gat naar het team op plaats negen is nog maar drie punten. Nog zes wedstrijden te gaan voor Bor Hoveniers om van de laatste plaats af te komen…

In tegenstelling tot hun twee voorgangers presteren Colorado en FC Bachus dit seizoen allebei naar of zelfs een beetje boven verwachting. In de onderlinge ontmoeting stond zelfs een hoge plaats op de ranglijst op het spel. Colorado leek dat belang te onderkennen, want bij rust werd een knappe 4-1 voorsprong veiliggesteld. Maar vooralsnog geen man overboord voor FC Bachus. Een vroege blessure van Randy van Schijndel zorgde er namelijk voor dat publiekslieveling Tommie de Jong van de tribune getrokken moest worden. Hij trok zijn zaalvoetbalkicksen aan en bracht FC Bachus hoogstpersoonlijk terug in de race. Eerst liep Colorado nog wel uit naar een ruime 6-1 voorsprong, maar toen De Jong zijn kwaliteiten liet zien, kantelde de wedstrijd volledig. Hij was goed voor een assist, scoorde een doelpunt en stond ook aan de basis van de 6-4. Ook de 6-5 kon nog worden geproduceerd, maar verder liet Colorado het niet komen. Bachus daalt met de vierde nederlaag van het seizoen prompt naar de vierde plaats.

T. Pennings/De Bron wist dat een titelconcurrent duur puntverlies had geleden. Het kon tegen Cheers the Next dus goede zaken doen en leek de wedstrijd al snel te beslissen. Doelpunten van Mounir Jouhri, Bram van Eembergen, Arda Havar en Kevin van Vught zorgden binnen het kwartier voor een 4-0 voorsprong. Maar Cheers gaf zich niet zomaar gewonnen. Good old Jan van der Heijden en Michael van Liempd brachten de ploeg binnen twee minuten terug tot 4-2, waarna Arda Havar op zijn beruchte wijze de ruststand op 5-2 bracht. Opnieuw Van Liempd scoorde direct na rust en ook Van der Heijden sr. wist het net wist te vinden, waardoor Cheers weer helemaal terug in de wedstrijd was. Ronald Gallé maakte er 6-4 van, Freek van Osch zorgde voor een nieuwe aansluitingstreffer en in de slotfase was het publiek er allerminst zeker van dat haar favoriet met de winst naar huis mocht. Uiteindelijk werd Rudy van der Heijden het goudhaantje. Zijn puntertje zorgde voor 7-5, waardoor de late Cheers-treffer slechts voor de statistieken was. Gemakkelijk ging het echter allerminst voor De Bron. De minimale 7-6 overwinning geeft aan dat Cheers the Next zich met hand en tand heeft verdedigd tegen kampioenskandidaat nummer 1.


T. Pennings/De Bron in verdedigende stelling
Toch zou uit deze corner een tegendoelpunt vallen

Het verhaal omtrent Bever/Chambers begint wat eentonig te worden. Ondanks moedig keeperswerk van Benjamin Delhez heeft het na twaalf wedstrijden al liefst 91 tegendoelpunten te verwerken gekregen en ook tegen Bouwbedrijf Timmers BV had men geen schijn van kans. Voetballend zit het heus wel goed bij Bever/Chambers, maar verdedigen is niet het sterkste punt van de ploeg. Vooral de omschakeling laat nogal eens wat te wensen over, waardoor een degelijk team als Timmers zich gemakkelijk naar een overwinning kan spelen. Bij rust was het al 0-4 en een helft later prijkte zelfs een 0-9 eindstand op het bord. Routiniers Enrico Zondag en Twan Voets konden zich sparen en kwamen niet tot scoren. Teamgenoten Sander Steenbakkers, Christian Quaadvlieg (beide 3), Mark Kuys (2) en Sander van de Hout deden dat wel.

FC Basiskeuken moest in een onderling duel met Rosmalen United uitmaken wie zou aanhaken als runner-up, terwijl de verliezende ploeg genoegen zou moeten namen met een plaatsje in de ruime subtop. Dat beide ploegen aan elkaar gewaagd waren is niet alleen op te maken uit het klassement, maar was ook op het veld te zien. Basiskeuken, met debutant Michiel van Keijsteren in de gelederen, nam dan wel een aardige voorsprong (5-2), maar United was zeker niet te mindere. Via onder meer twee doelpunten van Julien Stundebeek en Mark van de Ven kwamen de Rosmalenaren terug tot 5-5. En met nog veertig seconden op de klok was het oproepkracht Rico van den Hanenberg die met een prachtig schot in de kruising voor de overwinning tekende. “We zijn de hele wedstrijd de betere ploeg geweest, maar de geweldige keeper van FC Basiskeuken hield zijn team op de been. Al met al een laat bewerkstelligde maar terechte overwinning”, aldus aanvoerder Stundebeek van Rosmalen United. Zijn ploeg neemt de tweede plaats op de ranglijst over en nestelt zich samen met Colorado aan kop in strijd om de derde periodetitel. In de volgende speelronde wordt duidelijk wie van de twee de felbegeerde plaats in de play-offs in de wacht sleept.Mobiele site | © Zaalvoetbal Competitie Rosmalen