Archief

Welkom op de website van de Zaalvoetbal Competitie Rosmalen. Hier vindt u een overzicht van berichten uit ons archief, gerubriceerd per jaar en maand.

 


Seizoenen

2010-2011
2009-2010
2008-2009
2007-2008
2006-2007
2005-2006
2004-2005
2003-2004
2002-2003
Zaalvoetbal Competitie Rosmalen - www.zaalvoetbalrosmalen.nl

B-POULE | 31-01-2009
De Schutskooi kruipt door oog van de naald

De elfde speelronde in de B-poule van het Rosmalense zaalvoetbal leek een zeer belangrijke te zijn in de strijd om het kampioenschap. Tot verbazing van eenieder bleek echter niet in de top van de ranglijst, maar onderin het klassement de nodige verschuivingen plaats te vinden.

Zo is B.N.A. weer helemaal de oude en dat demonstreerden ze nog maar eens. De dramatische eerste seizoenshelft lijkt door de opgeleefde selectie volledig te zijn vergeten. De laatste resultaten zijn prima en ook tegen rode lantaarndrager Twago International, die toch slechts een plaats onder B.N.A. vertoefden, werd hard uitgehaald. Twago begon voortvarend en kreeg een tweetal kleine kansjes, maar bij de eerste de beste tegenaanvallen van B.N.A. lag de bal er twee keer in (doelpunten Remco van der Pot en Freek van Kasteren). Ernst van Nieuwburg scoorde nog wel de 2-1 voor Twago, maar daarna begon de score snel op te lopen en werd de arme nummer laatst een speelbal van B.N.A. Het is dat ze niet altijd het vizier op scherp hadden staan, anders had de score nóg hoger kunnen uitvallen. Mooiste aanval van de avond was de laatste; een messcherpe one-touch-counter waarbij alle vijf spelers de bal eenmaal beroerden alvorens Van der Pot zijn derde van de wedstrijd binnenwerkte: 13-4. Het meest scorende team van vorig jaar lijkt weer op de goede weg en kijkt stiekem alweer naar boven. Laurens Ubert was topscorer met vijf goals, Van Kasteren maakte er evenals Van der Pot drie en ook Marcel Pennings was goed voor twee doelpunten. Hanco Ubert fungeerde als altijd als slot op de deur en zorgde er samen met doelman Robert Slegers voor dat de Twago-voorwaartsen slechts vier keer de netten liet bollen.

Titelfavoriet De Schutskooi mocht tegen runner-up ERIB laten zien de favorietenrol waard te zijn en kon het gat bij winst vergroten naar liefst zeven punten. De groenen positioneerden zichzelf echter opvallend genoeg als underdog, maar toch kwamen ze binnen twee minuten op voorsprong. Het was aanvaller Raymond Reinewald die na een goede actie fraai binnenschoot in de bovenhoek en doelman Erwin van der Biezen kansloos liet: 1-0. Daarna zakte de koploper, wederom present met liefst vier wisselspelers, massaal terug op eigen helft en liet het ERIB achtenveertig minuten lang het spel maken. Lang leek die tactiek te werken en toen een toegekende penalty niet door de weifelende Ad Pennings maar de zelfverzekerde (?) Mark van der Donk genomen werd, leek ERIB zelfs niet te wíllen winnen. Zijn inzet kwam via de onderkant van de lat terug het veld in, maar De Schutskooi moest even later toch buigen. Een prachtige aanval, die bij de doelman begon en via Henny van Uden naar de voorhoede werd gebracht, kon op de achterlijn worden afgerond door Henry aan den Toorn. Na rust was het ERIB dat zonder onderbreking de helft van De Schutskooi omsingelde, maar verder dan een aantal afstandschoten, twee ballen op de paal en enkele scrimmagesituaties, die door goalie Sander van Geel onschadelijk konden worden gemaakt, kwam de ploeg niet. De nummer een kon opgelucht ademhalen en mocht met de 1-1 eindstand in haar handen wrijven. Bij ERIB was de strafschopmisser, zoals altijd, de zondebok en sprak men over een gemiste kans om de lijstaanvoerder de genadeklap toe te dienen. “Had ik hem zelf maar genomen…”, was het enige dat coach Hans van Aggelen kon uitbrengen na de wedstrijd.

De Kiet kon de ontmoeting met Dixons aangrijpen om stuivertje te wisselen op de ranglijst en slaagde in die missie. Het ging wel met hangen en wurgen, want bij rust was de minimale voorsprong (1-2) nog voor de mannen van Dixons. In de tweede helft kon De Kiet alsnog langszij komen en won het nipt: 4-3. René van der Velden en Gert-Jan van Lokven scoorden beide een keer voor de negenkoppige (!) selectie die in paars-blauw aantrad. Harold Molenschot was zelfs twee keer trefzeker en daarmee het goudhaantje van De Kiet. Maik Kentie, Mohamed Bahlaoui en Rob Kampschoër wisten te scoren voor Dixons, maar zagen hun ploeg voor de zesde keer dit seizoen aan het kortste eind trekken.

Bad Brothers had met belangstelling de verrichtingen van hun concurrenten gevolgd en kreeg op vrijdagavond de kans om op een punt te komen van de koploper. Er moest dan wel gewonnen worden van nummer vier Brabant United. De provincialen konden bij een overwinning zélf de tweede plaats innemen en waren dan ook met een sterk team aanwezig. Ook aan de andere kant was men op haar hoede. Bijna de voltallige Bad Brothers-selectie liet een avondje supporteren schieten, maar het mocht niet baten. Het werd een gelijkopgaand duel, wat uitgedrukt werd in de score: 4-4. Een uitslag waar beide ploegen vrij weinig mee opschieten. En het betekent ook dat in de top van het klassement totaal níets is veranderd. Alle teams die zich terugvinden in de top 4, mogen slechts een schamel puntje bijschrijven. In de volgende speelronde ontmoeten de concullega’s van Bad Brothers en De Schutskooi elkaar. Het belooft een spannende pot te worden, die dit keer hoe dan ook gevolgen gaat geven voor de stand.

Versvleesboerderij.nl was tot slot voor Korsten Verzekeringen de ideale tegenstander. Na zelf in de laatste twee duels met grote verschillen (13-2 en 13-3) opzij te zijn gezet, was het nu de beurt aan Korsten om zelf voor een monsterscore te zorgen. Met name in de eerste vijfentwintig minuten had VVB niets in te brengen en regen de doelpunten zich aaneen. Na de 7-0 ruststand werd het in het tweede stuk zowaar een echte ‘wedstrijd’. Korsten won die nipt, met 4-3, maar de zege kwam natuurlijk geen moment in gevaar: 11-3. Marco van Doremalen (2) en John van de Ven redden de eer van VVB. Jan van den Boogaard (4), Ron Coolen, Marc-Jan Coppens (beide 3) en Ad van Roosmalen (1) zorgden er echter voor dat die doelpunten slechts voor de statistieken waren. Korsten nestelt zich met vijftien punten op de gedeelde vijfde plaats. Versvleesboerderij.nl is inmiddels verder gezakt dan men lief is. Het vindt zich terug als nummer een-na-laatst en wil in de volgende partij tegen Dixons ongetwijfeld weer eens een goed resultaat neerzetten.


A-POULE | 24-01-2009
T. Pennings/De Bron overtuigt met winst op FC Bachus

In de A-poule van het Rosmalense zaalvoetbal is de spanning om te snijden. Liefst zes van de tien ploegen bevinden zich in de bovenste regionen en de strijd om de titel lag voorafgaand aan de elfde speelronde nog volledig open. Winst van T. Pennings/De Bron op concurrent FC Bachus zorgde ervoor dat de Rosmalense jongelingen zich op een prachtige positie hebben geplaatst. Ze kunnen de laatste zeven wedstrijden van het seizoen ingaan met liefst zes punten voorsprong op de eerste achtervolgers.

Rosmalen United is een van hen en móest winnen van laagvlieger Bever/Chambers om mee te blijven doen in de top van de ranglijst. Speciaal voor die gelegenheid mocht de Maliskampse zaalvoetbalselectie daarom eerder stoppen met de veldtraining, maar bijna leek deze geste van de coach voor niets te zijn geweest. Binnen vijf minuten nam de underdog namelijk een 2-0 voorsprong, na twee puntgave doelpunten van Yokito Marghorita. Julien Stundebeek en Jeroen Verhallen zorgden nog binnen het kwartier voor een gelijke stand, maar de toon was door de Beverboys gezet. Na rust kwam men zelfs opnieuw op voorsprong, toen Robert Schapendonk na een half uur 3-2 in de touwen schoot. Lange tijd leek een stunt in de maak, maar pas vijf minuten voor tijd werden de doelpuntenmachines aangezet. Het zwak acterende Rosmalen United kwam in die fase alsnog langszij. Stundebeek tekende met twee treffers voor 3-4, Bram Ploem zette de ploegen weer op gelijke hoogte, maar de absolute man of the match werd het goudhaantje in de slotminuut. Hij zorgde voor 4-5 en leek matchwinner te worden. Een gele kaart van Ron van Boxtel zorgde nog even voor billenknijpen, maar in ondertal werd niet de gevreesde 5-5 maar 4-6 gescoord. Doelpuntenmaker? Wie anders dan captain ‘de Stund’, die vijf van de zes United-doelpunten binnenschoot.

Cheers the Next en Bouwbedrijf Timmers BV maakten er tijdens hun onderlinge ontmoeting een waar doelpuntenfestijn van. Drie doelpunten van Steven van der Heijden binnen zeven minuten gaven al aan dat Cheers vol voor de overwinning ging, maar ook Sander Steenbakkers scoorde al vroeg voor Timmers. Maarten van Schadewijk was hierna eveneens trefzeker, twee keer nog wel, waardoor Cheers the Next binnen elf minuten een ruime 5-1 voorsprong nam. Goals van Christian Quaadvlieg en Lawrence Heijmans zorgden echter voor een draaglijke achterstand voor Timmers tijdens het wisselen van helft: 5-3. Direct na de aftrap was Heijmans wederom trefzeker en was de strijd weer helemaal terug. En de doelpunten bleven beide doelmannen om de oren vliegen. Kevin van Liempd (Cheers), Mark Kuys (Timmers), Steven van der Heijden (Cheers) en Lawrence Heijmans (Timmers) scoorden in deze volgorde, alvorens Timmers-veteraan Geert Peters 7-7 op het bord liet plaatsen. Binnen twee minuten bracht o.a. Van Schadewijk (2 goals) de score weer op 10-7 en leek de missie van Timmers alsnog verloren. Cheers had echter buiten een wederopstanding gerekend en kreeg de rekening daarvan al snel gepresenteerd. Quaadvlieg raakte een paar minuten voor het eindsignaal de netten en het was Sander Steenbakkers die zijn ploeg in de laatste minuut met twee treffers langszij schoot: 10-10. Een absoluut unieke uitslag in onze competitie, waar niet iedereen even goed mee om kon gaan. Kevin van Liempd (Cheers) kreeg in de laatste minuut de gele kaart gepresenteerd en mocht blij zijn dat in de slotseconden, met een man minder, niet verloren werd.

Hoe groot het verschil op de ranglijst ook mag zijn, FC Basiskeuken had het tegen DTS Boys allesbehalve eenvoudig. De sterke nieuweling in onze competitie kwam nog wel op voorsprong, maar via Maickel den Teuling kwam DTS Boys snel weer langszij. Onder meer twee doelpunten van Coco Nicsi zorgden echter alsnog voor een ruime 4-1 voorsprong bij rust voor FC Basiskeuken. Het werd zelfs 5-1 en niets leek een grote overwinning in de weg te staan. DTS Boys dacht er anders over en opnieuw Maickel den Teuling zorgde voor 5-2. Zijn broer Johan maakte er nog 5-3 van, maar in de resterende acht minuten was DTS Boys niet bij machte om nog iets aan de achterstand te doen. Ook FC Basiskeuken kon de voorsprong niet meer uitbouwen, waardoor een degelijke maar allerminst overtuigende overwinning werd genoteerd.

Naar de heuse topper tussen T. Pennings/De Bron en FC Bachus werd door velen al tijden uitgekeken. Al dagen voor de wedstrijd werd er druk gespeculeerd over eventuele aankopen van De Bron voor deze derby, maar geruchten over nieuwe FCK De Hommel-spelers werden in de kiem gesmoord. De wedstrijd werd er desondanks een om van te genieten. FC Bachus kwam al snel op voorsprong via topschutter Frank Willems, maar Rudy van der Heijden maakte gelijk en daarna heerste T. Pennings/De Bron de gehele wedstrijd. Arda Havar zorgde al snel voor 2-1 en vlak voor rust werd de 3-1 gescoord door Kevin van Vught (of was het een eigen goal van Hans van Heumen?).

Na rust was het zeker Van Vught die scoorde, maar mede door fantastisch keeperswerk van Martijn Gerrits werd de voorsprong voorlopig niet uitgebouwd. Ook Boy Gevers redde een aantal keer voortreffelijk, maar de verdediging van T. Pennings/De Bron moest alsnog zwichten toen een van richting veranderde vrije trap van Ricardo van Schijndel binnenviel: 4-2. Een snelle counter van Arda Havar zorgde ervoor dat het 5-2 werd, maar niet snel daarna volgde de 5-3 na een knappe actie en dito goal van Bachus-routinier Joris van Oers. FC Bachus gaf zich niet zomaar gewonnen, maar Mounir Jouhri tekende, na voorbereidend werk van Bram van Eembergen, voor 6-3 en daarmee leek de wedstrijd gespeeld. Wederom Jouhri en Havar zorgden met hun doelpunten voor duidelijkheid en de 8-4 van Ricardo van Schijndel was dan ook slechts voor de statistieken. T. Pennings/De Bron liet met deze uitslag zien dat het ook zonder aankopen over een sterke zaalvoetbalselectie beschikt. Het blaadje bier dat richting de kleedkamer ging was dan ook terecht. “We lieten duidelijk zien dat FC Bachus een maatje te klein is dit seizoen!”, aldus een trotse Giamo Tenlima namens De Bron.

Bor Hoveniers ging ook tegen Colorado weer op zoek naar de eerste winstpartij van het seizoen en lange tijd leek er eindelijk eens meer in te zitten dan een kansloze nederlaag. Na een kwartier was Leon de Groot zelfs goed voor de openingstreffer, maar William van de Hout maakte binnen de minuut gelijk. Ondanks een optisch overwicht voor Colorado waren er voor beide ploegen kansjes te noteren, maar geen van beiden kwamen voor de pauze tot scoren. Dave Reeuwijk was er nog het dichtst bij, maar zijn inzet belandde in de slotminuut van de eerste helft op de paal. Na rust leek een fraaie rush van Harald Ploeg de inleiding voor de 2-1 te worden, maar De Groot wist zijn assist over het doel te werken. De misser werd meteen afgestraft, want aan de andere kant kwam opnieuw William van de Hout simpel tot scoren. Zijn hattrick kon tien minuten voor tijd genoteerd worden toen een schot/pass van Patrick van de Hout bij de tweede paal werd binnengetikt. Een minuut later raakte William de paal en kon nieuweling Mark van de Westelaken op identieke wijze als zijn voorganger bij de tweede paal binnenlopen (assist Frans van den Broek).


De verslagenheid is groot op de bank van Bor Hoveniers

De rol van Bor Hoveniers leek uitgespeeld, zeker toen Patrick de Gouw zijn schoten tot twee keer toe voorlangs zag vliegen. De derde poging was plots wél raak en toen Harald Ploeg binnen de minuut voor 4-3 tekende was het geloof op slag weer terug. In een waar alles-of-niets-offensief werd met volle bak op een puntendeling gegokt… en verloren. Zoals meestal werd ook nu de aanvallende ploeg verslagen in de counter. Samen met een ploeggenoot liep Dave Reeuwijk alleen op de verslagen doelman Jan Hoedemakers af en hij bepaalde de eindstand simpel op 5-3. Bor kan zich troosten met wederom een aardige wedstrijd waarin wellicht meer verdiend was, maar punten krijgen ze er vooralsnog niet voor. Ze hebben nog zeven wedstrijden op van de hatelijke nul af te komen.

Een bewogen speelronde ligt weer achter ons. Na enkele belangrijke wedstrijden heeft T. Pennings/De Bron afstand genomen van haar concurrenten. FC Bachus staat momenteel samen met Rosmalen United op de tweede plaats, met 6 punten achterstand op de koploper. FC Basiskeuken en Colorado volgen op een punt. Gaat de doelstelling voor De Bron, het pakken van de dubbel, dit jaar dan wel lukken..? Hun twee dikverdiende overwinningen op rivaal FC Bachus zullen in ieder geval heel veel goed doen.


ALGEMEEN | 21-01-2009
Werkzaamheden parkeerplaats De Hazelaar

De parkeerplaats tussen de Hazelaar en de Bron is door de bouw van de turnhal kleiner geworden. De gemeente gaat de gehele parkeerplaats opnieuw inrichten, waardoor uiteindelijk meer parkeerplaatsen ontstaan dan in de oude situatie.

De werkzaamheden betreffen:
• het kappen van een groot aantal bomen. De grote boom bij de ingang van De Hazelaar blijft staan;
• het vervangen van de fietsenrekken;
• het verwijderen van de ‘voetballen’;
• het opbreken van de huidige parkeervakken en opnieuw beklinkeren;
• het planten van nieuwe bomen en struiken en het opnieuw inzaaien van gras.

Er blijven tijdens de werkzaamheden gemiddeld 40 tot 50 parkeerplaatsen in gebruik.

De werkzaamheden veroorzaken overlast, omdat tijdens de werkzaamheden minder parkeerplaatsen te gebruiken zijn. Momenteel bestaat een deel van de toegang naar de sporthal uit een zandbak. Namens de gemeente willen wij onze excuses hiervoor aanbieden. De werkzaamheden zijn, mits het weer een beetje meewerkt, eind februari gereed.


B-POULE | 17-01-2009
Schutskooi wint nipt, ERIB lijdt eerste nederlaag

De Kiet kan de uitgesproken titelaspiraties vooralsnog zeker niet waarmaken. Tegen Bad Brothers werd alweer de zesde nederlaag van het seizoen geleden. Veel te veel voor een aanstaand kampioen natuurlijk, na amper tien wedstrijden. Tot aan de rust (1-2) kon De Kiet aardig bijbenen, maar in het tweede stuk nam Bad Brothers definitief afstand: 2-5. Harold Molenschot en Eric Voss (mooie solo) scoorden voor De Kiet. Erik van Meurs, Mark Lakwijk (beiden twee) en Roel van der Krabben waren trefzeker voor de dubbelwinnaar van vorig seizoen.

Nummer laatst Twago International was met acht spelers present voor het treffen met Brabant United ‘07, maar moet nog altijd de geblesseerde doelman missen. Hierdoor nam opnieuw de geslepen spits Frank van der Biezen plaats onder de lat. Evenals bij de eerste wedstrijd van de avond moest ook nu de underdog tijdens de pauze een minimale achterstand (0-1) slikken. Na rust was het verzet wederom gebroken en liep Brabant United uit naar een ruime zege. Rick Penders was goed voor een (officieuze) hattrick, Sander van de Waarsenburg scoorde er twee, en zowel Rogier Veugen als Jan Sturm namen een doelpunt voor hun rekening. Voor Twago scoorde alleen Ernst van Nieuwburg, waardoor Brabant United '07 een nette 1-7 overwinning mag bijschrijven.

VersVleesBoederij.nl leek vooraf weinig in te kunnen brengen tegen de ongeslagen koploper De Schutskooi, maar schijn bedroog. In de zevende minuut nam de ploeg zelfs brutaal de voorsprong na een doelpunt van Ger-Jan van de Berg en tot aan de rust veranderd die stand, ondanks verwoedde pogingen van de mannen in het groen, niet. De eerste minuut na rust was De Schutskooi wel trefzeker. Dennis van Loon tekende voor de gelijkmaker, maar halverwege de tweede helft was Marco van Doremalen goed voor 2-1 in het voordeel van VVB en kon De Schutskooi opnieuw beginnen. Tien minuten voor tijd bracht Van Loon (die na deze wedstrijd voorlopig niet meer in actie komt i.v.m. een trip naar Australië) de ploegen wederom op gelijke hoogte, om niet veel later zijn ploeg voor het eerst op voorsprong te zetten. Het bleek genoeg, want De Schutskooi kon de score vasthouden en daarmee drie moeizaam behaalde punten toevoegen aan het totaal. Een wijs gezegde luidt dat een ware kampioen ook zijn mindere wedstrijden in winst weet om te zetten, maar de huidige koploper maakt het wel heel bont. De 2-3 tegen VersVleesBoerderij.nl was de zoveelste overwinning van het seizoen die met de hakken over de sloot werd binnengehaald.

Dixons had op vrijdagavond geen kind aan Korsten Verzekeringen. Ze beschikten over slechts een wissel, maar daarentegen ook over een sterke selectie. Snel combinerend werd Korsten van het kastje naar de muur gespeeld. Bij rust was het al 5-1 voor de roodhemden en na rust ging de doelpuntenmachine onverminderd voort. Pas bij 13-3 stopte de teller voor het arme Korsten, waarvoor Jan van den Boogaard, Hans Wolterink en Ron Coolen met hun doelpunten de eer probeerden te redden. In de derde helft wonnen de routiniers overigens eenvoudig van hun jonge opponenten, die in geen velden of wegen meer te bekennen waren.

B.N.A. liet tegen ERIB voor de eerste keer van dit seizoen zien dat het veel te laag op de ranglijst staat, gezien het potentieel aan (zaal)voetbalkwaliteit dat de ploeg herbergt. ERIB mag dan wel het excuus aanvoeren dat het meer dan een half basisteam moest missen en daardoor met veel invallers aan de aftrap stond, maar dat doet niets af aan de puike prestatie van B.N.A. Even na rust stond al een 4-0 tussenstand op het bord en ook na de eerste tegentreffer ging de B.N.A.-trein rustig verder. Negen minuten voor het eindsignaal werd de 8-2 binnengeschoten en leek een monsterscore in de maak, maar zover liet ERIB het niet komen. B.N.A. liet de teugels wat vieren en de afstraffing kon nog wat draaglijker worden gemaakt: 8-5. “Ondanks de dramatische eerste seizoenshelft is ons jaar met deze overwinning alsnog geslaagd. We hebben ERIB kunnen terugpakken van de reglementaire 3-0 nederlaag aan het begin van het seizoen!”, aldus de jubelende Laurens Ubert. “Hopelijk betekent dit de ommekeer en kunnen we ons in de resterende wedstrijden alsnog richting de subtop spelen.”


A-POULE | 10-01-2009
Inhuurkracht schiet De Bron naar belangrijke zege

Speciaal voor de wedstrijd tegen titelconcurrent FC Basiskeuken versterkte T. Pennings/De Bron zijn selectie. Men was de oorwassing in de eerste wedstrijd van het seizoen (2-8) nog niet vergeten en mag geen punten morsen op weg naar een eventueel kampioenschap. Nederlands jeugdinternational (!) Jordy van Dinteren, evenals Arda Havar actief in het eerste team van eredivisionist FCK De Hommel, werd daarom aan de spelerlijst toegevoegd en dus zou het sterke collectief van Basiskeuken de punten zeker niet cadeau gaan krijgen. Desondanks kwam de gewezen koploper op voorsprong. Patrick Westelaken en de van een schorsing teruggekeerde Coco Nicsi brachten Basiskeuken op 2-0, waarna Arda Havar met twee goals de ploegen weer op gelijke hoogte bracht. In de slotminuut voor rust was het alsnog de geslepen Westelaken die zijn ploeg met een minimale voorsprong liet pauzeren, maar ook na rust kwam De Bron weer snel terug. Jordy van Dinteren rondde een fraaie actie subliem af met een lobje over de liggende doelman. Ferry Hubner schoot een minuut later, in de ongedekte korte hoek, de 4-3 binnen. Hij zorgde er daarmee voor dat de De Bron-keeper Boy Gevers de schlemiel van de avond leek te gaan worden, maar niets bleek minder waar. Havar tekende niet lang na de aftrap met zijn derde van de avond voor 4-4 en in de slotfase revancheerde Gevers zich geweldig. Hij hield, evenals zijn collega Edwin van Hassel, enkele zekere treffers buiten de palen, waardoor het tot de laatste minuut spannend bleef. Uiteindelijk schonk ‘huurling’ Van Dinteren, die het strijdtoneel evenals Havar na rust niet meer verliet, T. Pennings/De Bron alsnog de overwinning. In de 49e minuut schoot hij de luidbejubelde 4-5 binnen en daarmee doen de oranjehemden erg goede zaken in strijd om het kampioenschap.

Bever/Chambers strijdt voor hele andere dingen. Ze hebben dit seizoen pas twee keer gewonnen, maar lijken onlangs in een goede fase te zijn aanbeland. Na zeven nederlagen op rij werden namelijk de laatste twee duels om winst omgezet. Het volgende slachtoffer zou FC Bachus moeten worden, maar aan de uitslag (0-9) is te zien dat die gedachte slechts een illusie was. In de praktijk is het treffen nog wel enigszins een wedstrijd geweest, maar kijkend naar de score hebben de mannen van Bever als figuranten gefungeerd. Ondanks de angst van Bachus voor Bever-aanvaller Joost Bosman (“Jongens, houd die nummer 4 met die gele schoenen in de gaten!”, liet coach Randy van Schijndel zich meerdere malen ontschieten), ontbrak bij Bever/Chambers het nodige scorend vermogen. Aan de andere kant vielen de goals juist als rijpe appels van een boom. Joris van Oers opende de score, Frank Willems maakte er met een fraaie solo 2-0 van en Ricardo van Schijndel bracht de ruststand zelfs op 3-0. Na de hervatting was het hek helemaal van de dam. De teller stopte pas bij negen, terwijl Bachus-goalie Jaber Herman de felbegeerde nul hield. Opmerkelijk was - naast de rentree van Hans van Heumen, die lange tijd wegens een blessure buitenspel stond - de goede wedstrijd van Stefan Kramer. De routinier, wiens ervaring de doorslag gaf, viel op door niet op te vallen. Hij speelde sober doch effectief en was uiterst belangrijk voor FC Bachus. Zijn ploeg mengt zich met deze overwinning onverwacht ‘gewoon’ weer in de titelstrijd.

Bor Hoveniers bevindt zich daarentegen onderin en gaat ook in het nieuwe jaar op zoek naar de eerste punten in de Rosmalense competitie. Cheers the Next was de eerste opponent die hen hier vanaf moest gaan houden en dat lukte hen, zij het met moeite. Bor bleef lang aanhaken en kreeg ook kansen, maar de overwinning was aan het eind van de rit verdiend voor Cheers. Het eerst doelpunt viel echter pas tien minuten voor het eindsignaal. Een mooie pass van Pleun van Stiphout werd door Steven van der Heijden keurig afgerond en Bor moest hierdoor op zoek naar de gelijkmaker. Het doelpunt viel echter aan de andere kant. In de 46e minuut was het wederom Steven van der Heijden die met een mooie actie zijn tegenstander passeerde en met links in de kruising schoot. Direct hierna kreeg Harald Ploeg de gele kaart en daarmee een twee minutenstraf voorgeschoteld. Cheers the Next kon de wedstrijd rustig uitspelen en de derde overwinning bijschrijven. Het ging echter niet van een leien dakje. De vorige keer won men nog met 9-2 van Bor Hoveniers, “maar toen deed Steven niet mee en ikzelf wel”, verklaarde de dit keer zieke Jan van der Heijden het verschil.

DTS Boys en Colorado waren aan elkaar gewaagd, getuige de 3-4 eindstand. Colorado won nipt en haakt daarmee aan bij de (sub)kopgroep. Doelpuntenmakers, scoreverloop en verdere informatie ontbreekt helaas omdat de aanvoerders hebben verzuimd dat te noteren. Rosmalen United en Bouwbedrijf Timmers BV lieten wel van zich horen en maakten er eveneens een mooie pot van. United kwam al binnen enkele minuten op een 3-0 voorsprong en leek de wedstrijd vroegtijdig te hebben beslist, maar Timmers vocht zich sterk terug en kon het de jonkies aardig lastig maken. Uiteindelijk moest de ervaren ploeg na een hectische wedstrijd toch buigen. Lawrence Heijmans en Sander van de Hout maakten ieder drie doelpunten, maar Rosmalen United maakte er in totaal zeven en won derhalve met 7-6. Met dit resultaat is het voor de teams stuivertje-wisselen in de subtop van de ranglijst.Mobiele site | © Zaalvoetbal Competitie Rosmalen