Archief

Welkom op de website van de Zaalvoetbal Competitie Rosmalen. Hier vindt u een overzicht van berichten uit ons archief, gerubriceerd per jaar en maand.

 


Seizoenen

2010-2011
2009-2010
2008-2009
2007-2008
2006-2007
2005-2006
2004-2005
2003-2004
2002-2003
Zaalvoetbal Competitie Rosmalen - www.zaalvoetbalrosmalen.nl

ALGEMEEN | 10-06-2009
Waarderingsbokaal voor Korsten Verzekeringen

Nadat de laatste (finale)duels waren gespeeld, werden traditiegetrouw ook meteen de prijzen van de Rosmalense zaalvoetbalcompetitie verdeeld. Tijdens de jaarlijkse feestavond, die ook dit keer weer aardig goed bezocht werd, kon de prijsuitreiking natuurlijk niet ontbreken.

Allereerst mocht aanvoerder Arda Havar van T. Pennings/De Bron de beker die toebehoort aan de kampioen van de A-poule op komen halen. Zijn team flikte het om als favoriet de titel op haar naam te schrijven, ondanks heel wat moeizame wedstrijden tegen concurrenten.

In de B-poule was De Schutskooi - zeker in de ogen van zichzelf - zeker géén titelfavoriet. Het behoorde wel tot de outsiders, maar nadat overwinning aan overwinning werd geregen, kregen zij de favorietenrol steeds meer naar zich toe geschoven. Even leek het nog mis te gaan in de slotfase van de competitie, maar met een puike 5-3 overwinning op Dixons in de allerlaatste wedstrijd toonden de mannen van De Schutskooi aan dat ze de terechte kampioen van dit seizoen zijn.


Richard Bout, de maker van de 5-3 voor De Schutskooi tegen Dixons

T. Pennings/De Bron pakte wél een periode en rekende zich al rijk met winst van de dubbel. Bouwbedrijf Timmers BV stak daar echter tijdig een stokje voor. De nummer drie van de competitie won in de halve finale verrassend van Rosmalen United en ook in de finale steeg men boven zichzelf uit. Het ging lange tijd gelijk op en bij een 5-4 voorsprong voor Timmers leek De Bron er in overtalsituatie een penaltyreeks uit te kunnen slepen. Niets was echter minder waar, want met een man minder scoorde Lawrence Heijmans brutaal twee keer. Timmers won hierdoor met 7-4 en schreef de beker op haar naam.

In de strijd om de beker van de B-poule mocht kampioen De Schutskooi opvallend genoeg niet meedoen. Zij vonden zichzelf aan het einde van de competitie dan wel bovenaan de ranglijst terug, maar een periodetitel hadden ze niet op hun naam geschreven. De ‘troostprijs’ ging hierdoor naar een ander team, maar niet naar de favoriet. Bad Brothers werd in de halve finale namelijk uitgeschakeld door ERIB en die ploeg won in de finale ook met duidelijke cijfers van Brabant United ’07: 6-2.


Een ERIB-delegatie met de beker van de B-poule en een biertje

De sportiviteitprijs in de A-poule kon maar naar een team gaan. Bor Hoveniers stapte aan het begin van het seizoen in en speelde elke wedstrijd, ondanks heel wat nederlagen, uiterst sportief en zonder enige wanklank. Een uitgebreide delegatie nam de prijs met grote blijdschap in ontvangst. Het winnen van de trofee werd tot in de late uurtjes gevierd.


Harald Ploeg haalt voor Bor Hoveniers de sportiviteitsbeker op

Over het meest sportieve team van de B-poule bestond enige discussie. Niet iedereen was het er mee eens, maar Bad Brothers mag zich over het hele seizoen gezien simpelweg de meest sportieve ploeg in de ogen van de scheidsrechters noemen. In negentien wedstrijden kregen ze nooit minder dan een acht (8,79 gemiddeld zelfs) voor sportiviteit en dan ben je de speciale sportiviteitprijs natuurlijk meer dan waardig!

Na het uitreiken van zes bekers kon spreekstalmeester Twan Voets de microfoon nog niet neerleggen. Net voor zijn aftreden had de inmiddels erevoorzitter Jack Peters namelijk een nieuwe prijs in het leven geroepen. De trofee draagt de naam Waarderingsbokaal en zal vanaf dit seizoen jaarlijks worden gegeven aan het team dat om wat voor reden dan ook erg gewaardeerd wordt door het bestuur en alle leden. Als eerste was de eer aan Korsten Verzekeringen, dat al meer dan dertig jaar (!) deelneemt aan de competitie en nog altijd met een groot deel van ‘de ploeg van toen’ haar wedstrijden speelt. Een groot compliment aan de veteranenploeg, die liever niet zo genoemd wordt. Ondanks de jaren die beginnen te tellen zullen ze ook volgend jaar weer deelnamen aan de competitie. Enig smetje op deze winst was het feit dat de bokaal na een gezellige avond plotseling spoorloos bleek te zijn. Eerlijke vinders verzoeken wij de prijs netjes bij de rechtmatige eigenaren te retourneren.


PLAY-OFFS | 06-06-2009
ERIB en Timmers trotse bekerwinnaars

Het seizoen 2008-2009 is door de Rosmalense zaalvoetballers op grandioze wijze afgesloten. Met twee drukbezochte finales en een gezellige aansluitende feestavond werd op vrijdagavond 5 juni een streep gezet onder deze voetbaljaargang.

Sinds enkele jaren zijn de playoff-wedstrijden een mooi toetje aan het einde van het zaalvoetbalseizoen. Dit jaar plaatsten onder meer periodewinnaars Rosmalen United en Bouwbedrijf Timmers BV zich hiervoor. In hun onderlinge duel mochten zij uitvechten wie zich voor de bekerfinale van de A-poule zou plaatsen. De spannende wedstrijd werd na rust (1-1) pas beslist. In het voordeel van de underdog. Timmers ging er verrassend maar ook verdiend met de zege vandoor: 5-3. Rosmalen United heeft ondanks het onverwachte verlies laten zien een aanwinst voor de competitie te zijn. In het debuutjaar werd een knappe tweede plaats behaald en als volgend seizoen het verbale commentaar achterwege wordt gelaten zit er wellicht zelfs nog wel meer in voor de jonge Rosmalenaren, die dan gaan uitkomen onder de naam Bierelier United.

Met een paar dagen vertraging traden ook kampioen T. Pennings/De Bron en FC Bachus tegen elkaar aan. Beide ploegen waren op volle oorlogssterkte aanwezig en dat was vooral voor FC Bachus opmerkelijk. Het was lang geleden dat men weer eens met de kampioensformatie van vorig jaar speelde, maar er werd dan ook alles aan gedaan om dit buitenkansje op het winnen van de beker te kunnen grijpen.


Hans v Heumen is te laat om het schot van Arda Havar te blokken
Randy v Schijndel (links) Joris v Oers (4) kijken verslagen toe


Hij lijkt te zitten, maar Jaber Herman kijkt de inzet op de lat

Voor de pauze leek men ook goede kansen te hebben om de eerste hindernis te nemen. Hans van Heumen bracht FC Bachus op 1-0, maar eigenlijk had de ploeg in bordeaux-rood in de eerste helft al een veel grotere voorsprong moeten nemen. In het tweede stuk kwam het daarvóór wat tegenvallende De Bron namelijk langszij via Kevin van Vught en Bachus moest terug.


Scheidsrechter Eddie Koningstein zet de Bron-muur op juiste afstand

Het was maar goed dat doelman Jaber Herman weer in een ouderwetse bloedvorm verkeerde, want de defensie piepte en kraakte. Lang kon het nog alle kanten op gaan, maar uiteindelijk maakte Arda Havar de beslissende treffer: 1-2. FC Bachus streed dapper, maar moest dit keer toch buigen voor de jongere garde, die zich met deze overwinning plaatste voor de finale.


Deze inzet van Ricardo v Schijndel gaat voorlangs, het bleef bij 2-1


Grote publieke belangstelling voor deze halve finale wedstrijd

Met deze wedstrijd was de koek nog niet op voor de aanwezige toeschouwers. De twee nieuwe ploegen die volgend seizoen in onze A-poule gaan instromen speelden namelijk een oefenduel tegen elkaar. De debutanten in de Rosmalense zaal lieten beide zien uitstekend in de competitie te passen. De jonge ploeg uit Rosmalen moet duidelijk nog wennen aan het zaalvoetbal, maar beschikt wel over zeer veel kwaliteit. Ook met het fanatisme van het team in oprichting zit het wel goed, getuige de liefst vier wissels die present waren. De routiniers aan de overzijde lieten bij tijden, onder aanvoering van captain Jeroen Gösgens, het balletje aardig rondgaan. Ze lieten na afloop weten nog op trainingskamp te gaan tijdens de komende zomerperiode. Dat is wel nodig ook, want er werd met 5-2 verloren. Doelpuntenmakers voor de winnaars waren Amajak Harexian, Ramin Rafati (een wonderschone lob vanaf de middenlijn), Andy van Esch, Scott van der Stappen en Joep van der Heijden. Volgend seizoen gaan we zien wat zij kunnen brengen tegen de gevestigde namen.

Ook in de B-poule werd gestreden om vier plaatsen in de playoffs. Uiteindelijk plaatsten onder meer ERIB en Bad Brothers zich hier, als winnaar van de respectievelijk eerste en tweede periode, voor. In de halve finale gaven ze elkaar zoals altijd weinig toe. Bad Brothers kwam snel op voorsprong, maar vijf minuten voor rust kwam ERIB langszij. Opnieuw nam Bad Brothers na de hervatting een voorsprong en de wedstrijd leek daarmee in handen van de kampioen van vorig jaar. Maar niets was minder waar. Binnen no-time stond het plots 5-2 voor ERIB, nadat persoonlijke fouten door onder andere Ad Pennings en Henry aan den Toorn keihard werden afgestraft. Bad Brothers kwam nog terug tot 5-3, maar met de 6-3 van Mark van der Donk was de wedstrijd definitief beslist.

Brabant United ’07 en Dixons streden een uurtje later om de andere finaleplaats. Voorafgaand aan de nipte nederlaag tegen kampioen De Schutskooi (3-5) wist Dixons liefst zes wedstrijden op rij in winst om te zetten en dus waren zij de grote favoriet. Ze kwamen echter met slechts vijf spelers (en een coach) opdagen en dus waren de rollen daarmee direct omgedraaid. Het vijftal gaf goed partij, maar trok uiteindelijk toch aan het kortste eind. Opnieuw werd er met 5-3 verloren, waarmee Brabant United zich plaatste voor de finale. Dixons-coach Rob Rozet was ontevreden met het resultaat, maar relativeerde de nederlaag al snel. “Het is maar goed dat we niet gewonnen hebben, want voor de finale hadden we wegens diverse omstandigheden niet eens een team op de been kunnen brengen…”

Het was dan ook maar goed dat de finaleavond op vrijdag 5 juni begon zonder Dixons, maar met de wedstrijd tussen ERIB en Brabant United '07. Twee weken eerder ontmoetten zij elkaar ook, in de laatste speelronde van de reguliere competitie, en dat duel won Brabant United met 4-3. “We hebben ze zand in de ogen gestrooid”, werd toen door Henry aan den Toorn verkondigd en zijn opmerking was voor de verandering niet eens bluf. Binnen tien minuten liep de score, dankzij onder meer een prachtige - meerdere keren van richting veranderde - vrije trap van Hans ‘buitenkantje-voet’ van Aggelen, op naar 3-0 in het voordeel van ERIB. Met die score op het bord leek de bekerwinnaar van de tweede klasse vroegtijdig bekend, maar in het zaalvoetbal kan alles gebeuren en dus bleef het oppassen voor ERIB. United werd sterker, maar met kunst- en vliegwerk hield doelman Erwin van der Biezen zijn goal schoon. Pas in de tweede helft moest hij zwichten, maar ook aan de andere kant werd er gescoord. In totaal liefst drie keer door Ad Pennings en Thijs van Pinxteren scoorde deze wedstrijd twee maal. De zege kwam geen moment in gevaar en dus ging de beker volkomen terecht naar de nummer vijf van de competitie. De finale werd glansrijk met 6-2 gewonnen door ERIB.

Onze grote publieke belangstelling streden ook Bouwbedrijf Timmers BV en het onlangs kampioen geworden T. Pennings/De Bron om de beker, die van de A-poule in dit geval. Opnieuw was Timmers de underdog, maar ook dit keer wist het zich meer dan kranig te weren tegen de favoriet. De vooraf uitgestippelde tactiek klopte perfect. Bij rust leidde De Bron nog met 2-1, maar in de tweede helft werd het een waar spektakel. Hoogstaand voetbal was het niet zozeer, maar alle ingrediënten voor een spannende pot waren aanwezig. Een onverklaarbare blunder van debuterend Timmers-doelman Koen Duyx zorgde ervoor dat De Bron bij bleef, maar geweldige reddingen van diezelfde keeper zorgden er daarna voor dat Timmers op voorsprong kwam en bleef.


Lawrence Heijmans schermt de bal af voor Bram van Eembergen

Met nog twee minuten op de klok zorgde een domme gele kaart voor Sander Steenbakkers ervoor dat T. Pennings/De Bron de kans kreeg om in overtal gelijk te maken, maar Lawrence Heijmans besloot anders. Met slechts drie medespelers in het veld zorgde hij voor twee doelpunten, waardoor de stand niet gelijk kwam maar zelfs opliep naar 4-7 in het voordeel van Timmers! Sander van de Hout scoorde drie van de zeven treffers. Twan Voets speelde niet mee, maar had als coach toch zijn bijdrage aan het geheel. Hij was uiteraard content met de overwinning. “Spelmaker Arda Havar van De Bron speelde de overtalsituatie dom uit. In plaats van de bal snel rond te laten gaan, probeerde hij het alleen. Het resultaat is bekend…” Bouwbedrijf Timmers BV, proficiat met de bekerwinst!

 


Mobiele site | © Zaalvoetbal Competitie Rosmalen