Archief

Welkom op de website van de Zaalvoetbal Competitie Rosmalen. Hier vindt u een overzicht van berichten uit ons archief, gerubriceerd per jaar en maand.

 


Seizoenen

2010-2011
2009-2010
2008-2009
2007-2008
2006-2007
2005-2006
2004-2005
2003-2004
2002-2003
Zaalvoetbal Competitie Rosmalen - www.zaalvoetbalrosmalen.nl

INHAAL | 30-05-2009
Bever/Chambers wint laatste competitieduel

Vanwege Hemelvaarts- en Koninginnedag konden twee reguliere competitieduels van de Rosmalense zaalvoetbalcompetitie niet eerder worden gespeeld. Nadat alle ploegen hun achttiende wedstrijd al hadden gespeeld, speelden Korsten Verzekeringen en B.N.A. daarom alsnog het uitgestelde en allerlaatste competitieduel van de B-poule. Helaas eindigde het seizoen voor hen niet zoals beide partijen hadden gehoopt. Het was zeker geen leuke wedstrijd qua sportiviteit, maar wel wat betreft scoreverloop: B.N.A. kwam van een 4-1 achterstand, ondanks geweldig keeperswerk van Korsten-doelman Helmut Boeijen, terug naar 4-4.


Een fraaie solo van Bas van der Vliet vastgelegd in een vijfluik.
-
-

Hierna maakte een onderlinge vete tussen Remco van der Pot en Marc-Jan Coppens helaas een einde aan de sportieve strijd. Nadat beide met een gele kaart uit het veld waren gestuurd voor een afkoelperiode, bleek deze al snel niet te hebben geholpen. Het eerste het beste duel werd weer aangegrepen om elkaar het leven zuur te maken en een overtreding van Coppens werd Van der Pot teveel. Hij ontving voor zijn reactie de tweede gele kaart en kon inrukken. Coppens mocht blijven staan, maar ging ook zeker niet vrijuit. Hoe dan ook, de sfeer van de wedstrijd was definitief verziekt en de eindstand, die niet echt belangrijk meer was, werd 6-4 in het voordeel van Korsten.

Bor Hoveniers en Bever/Chambers zijn de twee meest sportieve ploegen van de A-poule. Zij vochten hun strijd, zoals het hoort, dan ook op een hele vriendschappelijke wijze uit. Na een 2-2 ruststand bleek Bever/Chambers over de langste adem te beschikken. De multiculturele ploeg won met 3-5 dankzij doelpunten van Giovanni Parto (2), Robert Schapendonk, Yokito Marghorita en Bram Ploem. Het betekent dat Bever zelfs een plaatsje klimt op de ranglijst; het matig presterende Cheers the Next werd op de slotdag van de competitie voorbijgestreefd. Bor Hoveniers sluit het seizoen af met de zestiende nederlaag. Maar ondanks de laatste plaats hebben ze een mooi jaar achter de rug en volgend seizoen gaan ze ongetwijfeld voor een beter resultaat.


B-POULE | 23-05-2009
De Schutskooi na winst de terechte kampioen

Eindelijk is het ze gelukt. Na twee jaar in de (sub)top te zijn geëindigd en tweewekelijks hun wedstrijden vol fanatisme af te werken, hebben de mannen van De Schutskooi zich naar het zo felbegeerde kampioenschap gespeeld.

Op dinsdag 19 mei zou in sporthal De Hazelaar de strijd om de titel worden beslist. Allereerst nam Bad Brothers het op tegen Twago International en bij winst op de nummer laatst moest de kampioen van vorig jaar afwachten wat concurrent De Schutskooi een uur later tegen het team in vorm Dixons zou klaarspelen. Allereerst maakten Bad Brothers en Twago er een uiterst sportieve wedstrijd van. Beide ploegen maakten slechts een overtreding in het gehele duel en lieten elkaar lekker voetballen. Ondanks de snelle 1-0 van Erik van Meurs wist de underdog aardig tegenstand te bieden. De beslissing viel in de laatste vijf minuten van de eerste helft. De score liep via een doelpunt van Martijn Donkers en zelfs drie van Roel van der Krabben op naar 5-0 en daarmee was het verzet gebroken. De mooiste was die van Donkers, die een verre uitworp van doelman Edwin Smolders met zijn hoofd vakkundig langs de doelman knikte. De treffer werd opgedragen aan Donker’s pasgeboren zoon Jesse, naar verluid een toekomstige linkspoot waar we nog veel van gaan horen. Na rust was er geen houden meer aan voor Twago. Ze moesten nog vijf tegentreffers slikken en zagen de nederlaag oplopen naar 10-0. Het kreeg zelf ook zeker kansen, maar de verdiende eretreffer bleef uit.

Bad Brothers had gedaan wat het moest doen en kon vanaf dat moment alleen maar afwachten en hopen dat Dixons hen een handje zou helpen. Die verschenen met de sterkst mogelijke opstelling aan de aftrap, maar moesten desondanks twee snelle tegentreffers slikken. Binnen vijf minuten scoorden Benjamin van den Broek en Rob van Geel voor De Schutskooi, maar hierna was het over met de pret. Het initiatief was aan Dixons en de groene brigade werd bij tijden letterlijk met de rug tegen de muur gedrukt. Kevin van ’t Sand wist op gelukkige wijze 2-1 te scoren en in zijn kielzog maakten Mohamed Bahlaoui en Erwin Grijzenhout er zelfs nog voor de korte pauze 2-3 van. De Schutskooi leek op twee manieren te bezwijken onder de druk, maar de collectieve wilskracht zorgde er weer eens voor dat de score kantelde. Na een half uur tekende Dennis van Loon voor de gelijkmaker, waarna speler/coach Mark de Jong zijn ploeg zelfs op voorsprong zette. Dixons probeerde het wel, maar was niet bij machte om een echt offensief in te zetten. Vijf minuten voor tijd scoorde Richard Bout de bevrijdende 5-3 en niet veel later konden de armen juichend omhoog. De Schutskooi had het geflikt, het kampioenschap in de B-poule was binnen! Proficiat mannen, het is jullie gegund.


De Schutskooi, de terechte B-poule kampioen van 2008-2009

Het commentaar van Bad Brothers-goalie Smolders was duidelijk. “De Schutskooi is na deze overwinning de terechte kampioen. Waar wij het hebben laten liggen? Misschien in de eerste drie duels waarin maar liefst zes punten werden verloren. Of vier weken geleden tegen ERIB, toen ondergetekende een complete offday had. Te vaak hebben we ongelukkig gelijkgespeeld, maar we hebben ook heel wat wedstrijden op een diefje gewonnen.” Uit het Schutskooi-kamp waren heel wat minder volzinnen te noteren. “Dit is fantastisch!!”, was het enige dat Raymond Reinewald kon uitbrengen. “Ieder nadeel heeft zijn voordeel. Gelukkig hoeven we nu niet te promoveren en blijft de enige echte klassieker in de B-poule, tussen ERIB en Bad Brothers, overeind”, besloot Smolders.

Over naar de overige teams, die later in de week in actie kwamen. De Kiet en VersVleesBoerderij.nl zijn al even uitgespeeld, maar mochten nog een keer aan de bak op de vrijdag na Hemelvaartsdag. Dat bracht vooral De Kiet in de problemen. Personele welteverstaan. Heel wat spelers haakten af en keeper Tonnie Blankhorst kwam zelfs niet opdagen. Er moest derhalve zonder wisselspelers gespeeld worden en Eric Voss moest onder de lat beginnen. Het was koren op de molen voor VVB, dat wél met een volledige selectie aanwezig was. Toen Paul Langenberg weer eens geblesseerd moest afhaken – en hij daardoor noodgedwongen het keeperstenue aantrok – was het hek helemaal van de dam. Het werd 3-7 en Marco van Doremalen scoorde liefst vier keer. Naar verluid staat de spits bij veel clubs in de belangstelling, maar blijft hij VVB ook volgend seizoen trouw. Stan van Lokven speelde wél zijn laatste wedstrijd voor de ploeg, als vaste speler althans. Hij stopt met zaalvoetbal maar houdt zich eventueel beschikbaar om indien nodig nog eens in te vallen. “Langs deze weg willen wij hem nog bedanken voor alle jaren dat hij heeft meegedaan”, lieten zijn ploeggenoten de verslaggever weten.

Brabant United '07 en ERIB zijn beide al zeker van playoffvoetbal, maar mochten in een onderling duel nog uitmaken wie het hoogst zou eindigen op de ranglijst. Winst voor ERIB zou hen boven United brengen, maar de mannen in rood-zwart lieten het zover niet komen. ERIB startte wel voortvarend en mocht na een fraai doelpunt van Henry aan den Toorn en twee afstandspoeiers van Erwin van der Els en Mark van der Donk (die beide in de kruising belandden) met een 2-3 voorsprong gaan rusten, maar in de tweede helft werd het netje niet meer gevonden. Matig verdedigen zorgde ervoor dat zelfs de verdienstelijk debuterende ERIB-doelman Frank van Lith niet kon voorkomen dat Brabant United nog wel twee keer scoorde. Het won daardoor met 4-3 en eindigt op een prima derde plaats. Nico Schutjens (49) nam afscheid bij ERIB. Hij doet een stapje terug naar de reservelijst. “De jaren beginnen te tellen. Het is een keer mooi geweest”, was zijn reactie. Ook zíjn teamgenoten bedankten hem voor de jarenlange inzet.

A-POULE | 16-05-2009
Timmers en FC Bachus plaatsen zich voor play-offs

De A-poule is bijna aan zijn einde gekomen. Met nog een wedstrijd voor de boeg zijn de kaarten geschud en staan alle ploegen op de plaats waar zij thuishoren. In de laatste volledige speelronde waren enkele flinke uitslagen te noteren, maar ook twee spannende duels met teams die aan elkaar gewaagd waren.

T.Pennings/De Bron mag zich rekenen tot de eerste groep. Zij maakten er na het behalen van het kampioenschap een feestje van tegen Bever/Chambers. Met maar net genoeg spelers, topscorer Arda Havar onder de lat en Boy Gevers weer eens als veldspeler actief, werd de wedstrijd aangevangen. Met name het keepen van Havar bleek geen succes. Op Ivan Parto na wisten alle veldspelers van Bever/Chambers hem een keer te verschalken, wat een 0-5 achterstand tijdens de rust opleverde. Giamo Tenlima nam in de tweede helft de plaats in het doel over en deed dat stukken beter. De Bron kwam zelfs terug in de wedstrijd. Via doelpunten van Havar, Mounir Jouhri, Kevin van Vught en Boy Gevers werd het binnen tien minuten 4-5, maar Bever deed er net op tijd een tandje bij. In de slotfase van de wedstrijd werd T. Pennings/De Bron alsnog op een ruime nederlaag getrakteerd: 5-10. Parto was de aanjager van het offensief. Waar hij voor rust de enige was die niet scoorde, kroonde hij zich na rust alsnog tot topscorer van Bever/Chambers. Hij maakte er in totaal drie.

Cheers the Next startte voortvarend tegen DTS Boys. Maarten van Schadewijk tekende na zes minuten voor 1-0 en niets leek een mooi resultaat in de weg te staan. Niets was echter minder waar. Binnen het kwartier moest doelman Wesley Hendriks, die zijn laatste duel voor Cheers keepte, liefst zes keer vissen! De toch wel vrij kansloze achterstand moest in de tweede helft ongedaan gemaakt worden, maar het tegendeel was waar. Johan Sluijter van DTS Boys maakte er al snel 1-7 van en in de slotminuten liep de score zelfs op tot liefst 1-10. “Een totale offday”, was het commentaar van captain Jan van der Heijden. “We begonnen nog zo goed, maar het zakte als een plumpudding in elkaar. Illustratief voor dit seizoen. We moeten het maar snel vergeten en de ogen richten op volgend jaar.”

Colorado ontbrak tijdens de ledenvergadering, maar was een uur later opmerkelijk genoeg gewoon present om tegen Rosmalen United aan te treden. Punten leverde het niet op, maar een mooie en sportieve partij maakten ze er zeker wel van. Bij rust stond United al op een 0-3 voorsprong en uiteindelijk won de runner-up van de competitie met 3-5. Ron van Boxtel, Mark van de Ven en Dries Koolen scoorden iedereen keer. Aanvoerder Julien Stundebeek was er ook weer bij en tekende voor twee treffers. Raymond van de Westelaken en de weer eens opgeroepen Tom Passon waren trefzeker voor Colorado.

De wedstrijd tussen FC Basiskeuken en Bor Hoveniers werd helaas niet gespeeld. Basiskeuken voldeed niet aan de financiële verplichtingen en moest daarom helaas door het bestuur uitgesloten worden van deelname voor de rest van het seizoen. Bor Hoveniers schreef hierdoor een gratis overwinning bij en verdubbelt daarmee het aantal punten dat het dit seizoen heeft behaald.

De derby tussen FC Bachus en Bouwbedrijf Timmers BV was weer een uiterst fraaie. Voor beide ploegen stond niets meer op het spel, maar dat was niet aan de wedstrijd af te zien. Aangezien Colorado eerder in de week was afgehaakt in de strijd om de vierde periodetitel, was die sowieso al naar Timmers gegaan (proficiat!) en FC Bachus leek al lange tijd te zijn uitgespeeld. Het was echter maar goed dat ze nipt wonnen (5-4) van de concullega’s, want met dit resultaat zijn ze ten koste van Colorado - op doelsaldo - als vierde geëindigd op de ranglijst. Dit houdt weer in dat ze, als hoogstgeplaatste ploeg zonder periodetitel, de plaats van FC Basiskeuken mogen innemen tijdens de play-offs. Tegenstander daarin zal T. Pennings/De Bron zijn. Timmers treft in de andere halve finale Rosmalen United. Beide wedstrijden worden gespeeld op donderdag 28 mei tussen 21:00 en 23:00 uur. Nog even terug naar de wedstrijd; Sander van de Hout, Lawrence Heijmans, Mark Kuijs en Jack van Schijndel scoorden voor Timmers. De geblesseerde Twan Voets blonk uit als lijnrechter en was zoals elke week ook in de derde helft weer ijzersterk.

Volgende week volgt de uiterst spannende ontknoping van de titelstrijd in de B-poule!


B-POULE | 09-05-2009
Periode in de knip na zevenklapper Dixons

Koploper De Schutskooi had tegen Brabant United ’07 het prachtige seizoen kunnen afsluiten met het zo felbegeerde kampioenschap. Een overwinning was genoeg voor de titel, maar de nummer drie van de ranglijst werkte allerminst mee. De eerste kans van de wedstrijd was voor Raymond Reinewald, maar zijn inzet verdween naast het United-doel. Halverwege de eerste helft was de Schutskooi-aanvaller opnieuw de opvallendste man, toen zijn eigen doelpunt voor 0-1 zorgde. Een prima solo en dito afronding van Mark de Jong waren echter al snel goed voor de gelijkmaker en via doelpunten van Barry Bierstekers en, daar is ie weer hoor, Raymond Reinewald gingen beide ploegen met 2-2 rusten.

Ook in het tweede stuk was het vermakelijk wat ze lieten zien en daarbij nam Dennis van Loon de rol van ploeggenoot Reinewald over. Allereerst verdedigde hij op opmerkelijke wijze (via de paal van zijn eigen doel en het been van Schutskooi-goalie Sander van Geel) uit en een minuut later werd een prima aanval, die door Richard Bout en Reinewald werd opgezet, door Van Loon beheerst afgerond. Op zijn beurt scoorde John Simons binnen de minuut, in twee instanties, weer tegen en dus was het met nog ruim tien minuten te gaan 3-3. Meteen na de aftrap schoot Simons opnieuw, maar dit keer voorlangs en Roelof Bout poeierde de bal richting kruising, waar United-doelman Michel Tolenaars prima redding bracht. In de slotfase was de wedstrijd volkomen open, maar beide ploegen scoorden ondanks verwoedde pogingen niet meer. Van Loon was er nog het dichtst bij. Zijn inzet belandde echter op de paal, waardoor de groenhemden alles in eigen hand houden, maar nog altijd niet verzekerd waren van de titel.

Bij De Kiet was wederom geen doelman komen opdagen en moest Paul Langenberg even voor de aftrap, op de vraag of hij het doel zou verdedigen, tot zijn spijt opnieuw antwoorden: “Ik ben bang van wel…” Korsten Verzekeringen maakte er flink gebruik van, want zij leken de wedstrijd al snel te beslissen. Twee vroege doelpunten van Jan van den Boogaard werden gevolgd door een van Martin Vorstermans en nog voor rust bracht Joan Duffhues de score hoogstpersoonlijk naar liefst 0-5. Vorstermans maakte er zelfs nog 0-6 van, maar hierna werd De Kiet eindelijk wakker geschud. David van Dam en René Knook scoorden binnen zeven minuten allebei twee keer en leken er weer een wedstrijd van te maken, maar Korsten riep de tegenstander op tijd tot de orde en kon de overwinning met enige moeite over de eindstreep trekken. Het werd uiteindelijk 5-8.

De wedstrijd tussen VersVleesBoerderij.nl en Twago International betekende een strijd in de onderste regionen van het Rosmalense zaalvoetbal. Rode lantaarndrager Twago hoopte op weer eens een goed resultaat en verscheen daardoor met liefst negen spelers aan de aftrap. VVB, de nummer twee van onder, kampte daarentegen met wat meer personele problemen. Bij gebrek aan een doelman moest Stan van Lokven zelfs onder de lat plaatsnemen. Twago leek te profiteren, getuige een 2-3 voorsprong bij rust, maar VersVleesBoerderij.nl liet het er niet bij zitten en won alsnog met 6-4. Marco van Doremalen en Sander Dieden scoorden beiden drie keer. Joop Donkers en Thijs Bakker maakten er allebei twee voor Twago International, dat na deze nederlaag zeker als laatste gaat eindigen.

Dixons moest heel wat spelers missen voor het duel met ERIB, maar kon desondanks een smalle maar toch uiterst sterke selectie op de been brengen. Maik Kentie was er ook bij en hij zorgde voor de openingstreffer door een vrije trap onberispelijk hard binnen te schieten. Kort hierna kreeg Dixons een discutabele penalty toegewezen en Kentie liet een toonbeeld van sportiviteit zien. Hij schoot de bal met opzet meters naast omdat hij het niet eens was met de beslissing van de scheidsrechter.


Bahlaoui snelt aan de zijlijn langs de geslagen ERIB-voorhoede.


Erwin Grijzenhout (8) verschalkt doelman Van der Biezen.

Kort voor rust kon Dixons alsnog juichen, toen uitblinker Mohamed Bahlaoui voor 2-0 zorgde. Ook de derde en vierde van de avond kwamen op zijn naam, waarna ook Erwin Grijzenhout de bal hard binnenschoot (foto) en dus de 5-0 op de borden noteerde. Goals van wederom Bahlaoui en Kentie zorgden zelfs voor een 7-0 overwinning voor Dixons. Het was zonder meer de betere partij, maar ook ERIB deed - anders dan de uitslag doet vermoeden - nog aardig mee. Zij hadden de pech zeker een keer of vijf de paal te raken en ook Piet Disco stond perfect te keepen. In het ERIB-kamp werd na afloop ten stelligste ontkend dat het verlies te wijten was aan het ontbreken van sterkhouder Thijs van Pinxteren en Mark van der Donk, maar de volgers van de zaalvoetbalcompetitie weten wel beter.


Ad Pennings kijkt toe hoe Erwin vd Biezen geen redding kan brengen.
Mohamed Bahlaoui scoort voor Dixons.

Zelden was er zoveel publiek bij een reguliere competitiewedstrijd in de B-poule aanwezig dan bij het treffen tussen B.N.A. en Bad Brothers. Naast de trouwe supportersschare van beide ploegen zaten daar enerzijds de spelers van Dixons, die met het oog op de vierde periode gebaat waren bij een overwinning van Bad Brothers, en aan de andere kant de nagenoeg voltallige selectie van De Schutskooi, die zich bij puntverlies van Bad Brothers alsnog tot kampioen van de B-poule zouden mogen kronen. Ongeacht de uitslag moeten alle aanwezigen genoten hebben, want beide ploegen maakten er een waar spektakelstuk van.


Remco van der Pot (10) vuurt een schot af op Edwin Smolders.

B.N.A. was de gehele wedstrijd in de aanval en kon veel meer kansen noteren dan zijn opponent, maar desondanks was het Bad Brothers dat op een 2-0 voorsprong kwam. B.N.A. knokte zich sterk terug tot 2-2, maar toch kwam Bad Brothers na de tweede goal van Jeroen Janssen opnieuw voor te staan. Vlak na rust maakte Erik van Meurs er 4-2 van en leek de wedstrijd beslist, maar wederom sterk terugkomen van B.N.A. leverde 4-4 op. Laurens Ubert tekende voor beide doelpunten en zijn ploeg leek in de slotfase door te stomen naar een (verdiende) overwinning. Goede zaken in strijd om de vierde periode en vooral de bladen bier die De Schutskooi had aangeboden lonkten voor B.N.A., maar twee minuten voor tijd gebeurde het onvermijdelijke.


Wederom een hachelijke situatie voor het Bad Brothers-doel.
Wilfred Geurtsen (4) ziet hoe doelman Smolders verschalkt is, maar
Erik van Meurs op aparte wijze redding brengt op de doellijn.


Stefan van Meurs (links) en Raymond Westelaken vormen de muur.

Terwijl Bad Brothers-doelman Edwin Smolders zijn slechte beurt tijdens de vorige partij volkomen goedmaakte door deze wedstrijd werkelijk álles uit zijn doel te ranselen, viel de winnende treffer aan de zijde die zijn collega verdedigde. Mark Lakwijk scoorde een gelukkig maar ook uiterst belangrijk doelpunt en zag in de absolute slotfase hoe Smolders met fabuleus keeperswerk zijn doel schoon hield. Een fabelachtige redding na opstomen van Ubert in werkelijk de allerlaatste seconde van wedstrijd zorgde ervoor dat Bad Brothers met 5-4 won en daarmee is de titelstrijd nog altijd niet beslist. De Schutskooi-spelers dropen ietwat teleurgesteld af met de woorden "Smolders heeft de titelstrijd open gehouden", maar de Dixons-selectie kon met een heel wat beter gevoel huiswaarts keren. Met nog een wedstrijd voor de boeg en drie punten voorsprong op Korsten (dat een aanzienlijk slechter doelsaldo kent) zijn zij de zo goed als zekere winnaar van de vierde periodetitel. Volkomen verdiend in een uiterst zware periode, proficiat!


Van der Pot baalt van wederom een schot dat op de lat uiteen spat.

Alle ploegen in de B-poule maken zich op voor een fantastische seizoensapotheose. De Schutskooi heeft nog steeds de beste papieren voor de titel maar kan zich tegen de ploeg in vorm, Dixons, geen misstap veroorloven. Bad Brothers zal voorafgaand aan die wedstrijd moeten afrekenen met Twago International, om daarna met veel spanning de wedstrijd van de directe concurrent te aanschouwen. Krijgen we een nieuwe kampioen of prolongeert de aftredend kampioen zijn titel? U kunt erbij zijn op dinsdagavond 19 mei vanaf 21.00 uur. Kaarten zijn in de voorverkoop verkrijgbaar en op de avond zelf bij de zaalwacht van dienst.

A-POULE | 02-05-2009
T. Pennings/De Bron kampioen A-poule

Het is eindelijk definitief. Na drie jaar bovenin meegedaan te hebben, pakt T. Pennings/De Bron nu dan toch eindelijk de felbegeerde titel in de Rosmalense zaalvoetbalcompetitie. Het treffen met runner-up Rosmalen United, eveneens een ploeg die gevormd wordt door jonge Rosmalense zaalvoetbaltalenten, was een fraaie kampioenswedstrijd met een prima uitslag.

Allereerst traden echter Cheers the Next en FC Bachus tegen elkaar aan, maar bijna was dat niet het geval geweest. Eerstgenoemde ploeg kende weer heel wat afmeldingen en moest het met slechts een wissel doen, terwijl Bachus de bank zelfs in het materialenhok kon laten staan. Bij hen stond veldspeler Hans van Heumen noodgedwongen op doel en waren geen invallers aanwezig.


Joris v Oers lachend aan de bal. Ook Hans v Heumen ziet er de
humor wel van in. De jagende Steven vd Heijden is minder blij.

Het belette de kampioensploeg van vorig seizoen niet om op voorsprong te komen. Frank Willems en Joris van Oers schoten Bachus naar 2-0, voordat hun teamgenoot Stefan Kramer plotseling op de grond lag te spartelen. Hij moest de strijd (tien minuten voor rust) staken wegens een blessure en FC Bachus moest verder met slechts drie veldspelers.


Joris van Oers (6) scoort, Kevin van Liempd komt te laat en
Cheers-doelman Wesley Hendriks kan de bal alleen maar nakijken.

Waar werd verwacht dat dat het einde van hun verzet betekende, was het tegendeel waar. Willems maakte er zelfs 3-0 van en pas even voor rust scoorde Tim van Boxtel de 3-1. Rob Slegers zorgde even na de hervatting voor de aansluitingstreffer, maar de vier van Bachus gaven niet op en hielden onverwacht stand. De belegering van Cheers the Next zorgde voor enkele onvermijdelijke tegengoals, maar aan de andere kant werd opvallend genoeg ook meerdere malen doel getroffen. Hans van Heumen ranselde met kunst en vliegwerk heel wat inzetten uit zijn doel en onder aanvoering van publiekslieveling Tommie de Jong hielden de geslepen zaalvoetballers Joris van Oers en Frank Willems de bal keer op keer in bezit.


Hans van Heumen redt op een inzet van Tim van Boxtel (9).


Steven van der Heijden scoort gefrustreerd.


Frank Willems (FC Bachus) heeft gescoord en haalt de bal uit het net.
Kevin v Liempd (5) en Steven van der Heijden balen van het verlies.

Uiteindelijk won FC Bachus, na vijfendertig minuten met een man minder te hebben gespeeld (!!), met 8-5. Een geweldige prestatie. Frank Willems maakte er vijf, Tim van Boxtel (Cheers) drie. Joris van Oers vond het net twee keer, terwijl Tommie de Jong, Rob Slegers en Steven van der Heijden allen een keer scoorden.

Colorado schreef een uur later eveneens drie punten bij, maar deed daar heel wat minder moeite voor. Tegenstander FC Basiskeuken meldde namelijk anderhalf uur voor de wedstrijd af wegens een tekort aan spelers en dus was een 3-0 overwinning het deel van Colorado.

Na een rustdag wegens koninginnedag deed Timmers erg goede zaken in de strijd om de vierde periode, en daarmee een plaats in de playoff-ronde aan het einde van het seizoen. Directe concurrent DTS Boys was met acht spelers (waaronder weer eens spelmaker Angelo Stoové) present, maar moest in de tweede helft toch buigen voor de sluwe tegenstander. Voor rust konden beide ploegen het net niet vinden en in het tweede stuk was Timmers het meest trefzeker. Vier keer werd doelman Lenard den Teuling verslagen, terwijl de 58-jarige Frank van de Hout slechts een keer moest capituleren: 1-4. Met nog een speelronde voor de boeg heeft Timmers de beste papieren. Colorado kan nog gelijk komen, maar moet dan wel winnen van Rosmalen United. Timmers treft FC Bachus en is bij een gelijkspel verzekerd van een plaats in de halve finale van de beker.

Vrijdag 1 mei waren de supporters om 22.00 uur in groten getale aanwezig om het kampioensfeest van T. Pennings/De Bron mee te maken. Beide ploegen waren met zeven spelers present, maar opvallend genoeg ontbrak aanvoerder Julien Stundebeek van Rosmalen United voor deze clash. Na een doelpuntloze eerste helft, waarin zeer goed keeperswerk en teveel overtredingen het spel bepaalden, was het - zoals vaker dit seizoen - Arda Havar die van afstand T. Pennings/De Bron naar een voorsprong schoot. Niet veel later bracht Ron van Boxtel zijn ploeg, tot groot ongenoegen van de aanwezige fans op de tribune, op gelijke hoogte en 1-1 werd ook de ruststand.

Ook in de tweede helft werd door beide teams de aanval gezocht. Wederom redden beide keepers fraai op de vele doelpogingen. Kansen voor aanvallers Mounir Jouhri, Kevin van Vught en Bram van Eembergen gingen net naast of werden, net zoals in de eerste helft, gepareerd door United-goalie Nicky van den Dungen. Boy Gevers had het aan de andere kant ook behoorlijk druk met schoten van onder meer Jeroen Verhallen, Ron van Boxtel en Erik “Kaka” van Beekveld. Toch was het uitgerekend Bron-verdediger Rudy van der Heijden die de ban brak. Hij schoot de bal hard in de touwen, achter zijn goede maat die het doel van de tegenstander verdedigde.

Van Beekveld haalde niet veel later de trekker nog maar eens over en schoot zo de gelijkmaker achter Boy Gevers. De zoveelste overtreding en gepraat van Bram van Eembergen volgde, wat hem zijn tweede gele kaart opleverde. Tot ongenoegen van Jeroen Verhallen kreeg de balvaste Arda Havar in de ondertalsituatie die volgde keer op keer een vrije trap mee en hierdoor ontving ook de United-speler een gele kaart. Verhallen reageerde dit wederom af op de scheidsrechter en dat leidde tot de tweede zaalverwijdering van de avond. Met beide slechts drie veldspelers binnen de lijnen, ging Rosmalen United op zoek naar de overwinning, maar T. Pennings/De Bron hield stand. Ron van Boxtel was in de slotfase nog dichtbij, maar hij miste tot opluchting van de aanhang van de kampioen een grote kans.

Nadat het laatste fluitsignaal had geklonken, klonk een gejuich vanaf de tribunes. Spelers vlogen elkaar in de armen, want na drie jaar was het eindelijk zo ver; de mannen van T. Pennings/De Bron zijn dit seizoen de beste ploeg van de competitie. Mede dankzij de sponsoring van Schilder- en Afbouwbedrijf T. Pennings volgde een groot kampioensfeest in café De Bierelier. Tot in de late uurtjes werd de titel gevierd. T. Pennings/De Bron, proficiat!

 


Mobiele site | © Zaalvoetbal Competitie Rosmalen