Archief

Welkom op de website van de Zaalvoetbal Competitie Rosmalen. Hier vindt u een overzicht van berichten uit ons archief, gerubriceerd per jaar en maand.

 


Seizoenen

2010-2011
2009-2010
2008-2009
2007-2008
2006-2007
2005-2006
2004-2005
2003-2004
2002-2003
Zaalvoetbal Competitie Rosmalen - www.zaalvoetbalrosmalen.nl

B-POULE | 28-03-2009
Toppers stellen teleur, Brabant United profiteert

Het was een krankzinnige speelweek in sporthal De Hazelaar. De teams in de B-poule maakten er een waar spektakel van en voor de neutrale toeschouwer was het werkelijk smullen geblazen. Vooral de laagvliegers lieten van zich horen, terwijl de toppers massaal op instorten leken te staan en stuk voor stuk punten verspeelden. Van de kopgroep, die tijdens de winterpauze duidelijk te herkennen was, is nog maar weinig over. Brabant United ’07 profiteerde optimaal van al dit gepruts en vestigde zich voor het eerst in het nog korte bestaan van het team fier aan kop van de ranglijst.

ERIB was het eerste team dat door het ijs zakte. De ploeg begon nog goed tegen Korsten Verzekeringen en kwam al snel op voorsprong via Henny van Uden. Het balbezit was ook veelvuldig voor de mannen in lichtblauwe shirts, maar de marge vergroten lukte niet. Naarmate de wedstrijd vorderde verloor ERIB zijn grip op de wedstrijd. Toen de gelijkmaker viel (doelpuntenmaker Jan van den Boogaard) was dat, volgens de bescheiden Korsten-doelman Helmut Boeijen, tegen de veldverhouding in. Op dat moment had hij een punt, maar Korsten werd wel steeds beter. ERIB-coach van Aggelen zag dit ongetwijfeld ook, maar aangezien hij geen opties had om in te grijpen (routinier Scheutjes was niet komen opdagen), bleef zijn invloed beperkt tot praten in de rust en wat sturing vanaf de bank.

-
Links: Henny van Uden verstuurt een pass, Bas vd Vliet is te laat
Rechts: Mark van der Donk (4) brengt zijn gouden linker in stelling

Toen Korsten in de tweede helft op voor het eerst voorsprong kwam via Marc-Jan Coppens was dat gezien het verloop van de wedstrijd niet geheel onverwacht. De koning van het gelijke spel richtte zich echter op en zette druk op het Korsten-doel. Dit resulteerde in een goede goal van Mark van der Donk, op aangeven van Stijn van der Doelen. Bij ERIB speelde niemand slecht, en de aanval werd keer op keer gezocht maar de wedstrijd kantelde steeds meer de kant van de tegenstander op. Korsten liet ERIB komen en loerde op de counter. Daarnaast combineerde het goed, wat resulteerde in een nieuwe voorsprong. Ondanks het gebrek aan wissels bij de tegenstander overliep Korsten ERIB echter niet. Wel kon het vaker op de helft van ERIB spelen en vergrootte het de voorsprong via treffers van Van den Boogaard, Ad van Roosmalen en opnieuw Coppens tot 5-2. ERIB speelde dapper en bleef komen. Het creëerde ook kansen maar het vizier stond vaak niet goed gericht. De Korsten-doelman had een paar prachtige en soms bizarre reddingen die ervoor zorgden dat ERIB niet meer tot scoren kwam. In een van twee kanten sportief duel trok Korsten uiteindelijk aan het langste eind, en krijgt het in de ogen van de neutrale verslaggever verdiend drie punten bij het seizoenstotaal opgeteld.


Doelman Helmut Boeijen voorkomt een ERIB-treffer

Het tweede duel van de avond ging tussen de mannen van De Kiet en de hekkensluiter van de B-poule, Twago International. Beide teams hadden in de voorgaande speelronde verloren en vooral de stemming bij de drager van de rode lantaarn leek niet bepaald optimistisch. Dat nam niet weg dat de ploeg wederom, evenals de tegenstander, met een meer dan goed bezette bank aanwezig was. De ploeg trad aan zonder boegbeeld Frank "D'n Bies" van der Biezen, maar op de inzet was niets aan te merken. Er werd ook vooral goed verdedigd. Ernst van Nieuwburg strafte een foute uittrap van de De Kiet-goalie binnen vier minuten af door de bal vanaf de middellijn ineens het doel in te jagen, zoals Alfred Schreuder dat ooit voor NAC tegen Groningen deed. En daarmee was de koek nog niet op. Twago moest alle zeilen bijzetten tegen de goede voetballers van De Kiet en door dit te doen slaagden ze erin om uit te lopen. Ton 'One Touch' Gofers scoorde zowel de 0-2 als de 0-3. Vooral de derde Twago-treffer was bijzonder fraai. Thijs Bakker bracht de ruststand op 0-4.

-
Links: René van der Velden heeft alles onder controle
Rechts: Thijs Bakker schermt af voor de aanstormende Hans Blom

In de rust sprak voorzitter Jack Peters, die het duel leidde, van een historische wedstrijd. Toch was er nog niets beslist. En het was voor de verslaggever de vraag of Twago De Kiet lang genoeg van het scoren af zou kunnen houden om de wedstrijd winnend af te sluiten. De Kiet begon onder toeziend oog van clubicoon Harm Habraken voortvarend aan de tweede helft. Het zette Twago onder druk en kreeg daardoor kansen. De verdediging bleef onder leiding van Henk-Jan (de speelde als in zijn beste jaren, ergens halverwege de jaren tachtig) goed overeind en er waren een paar levensgrote kansen op de vijfde treffer. Na zeven minuten slaagde Peter van der Plas er dan toch in om de goed keepende Joep von Berg te passeren.

-
Links: Paul Langenberg ziet doelman Tonnie Blankhorst in actie
Rechts: Joop Donkers beschermt zijn keeper Joep von Berg

Het spelbeeld veranderde nauwelijks, met een aanvallend De Kiet dat daarmee ruimte weggaf. Het leek de kant van de oud-kampioen op te kunnen gaan toen een minuut of vijf later de 2-4 viel (René Knook). Het offensief had echter veel kracht gekost en Twago schakelde steeds goed om. Het gevoel dat de 2-5 de wedstrijd in het slot zou gooien groeide. Toen Joop Donkers de marge daadwerkelijk weer op drie bracht werd het doelpunt ook als zodanig begroet door de spelers. De Kiet bleef aanzetten en kreeg, nadat Joop Donkers opnieuw gescoord had, loon naar werken met een derde treffer. In de slotminuut bracht Van der Plas de eindstand op 3-6, maar dat was slechts voor de statistieken. Na het laatste fluitsignaal liepen de Twago-spelers stralend over het veld en dat is ze ook van harte gegund. Het team heeft vaak te weinig gekregen de afgelopen seizoenen. Het is dan ook mooi om te zien dat het tegen een ploeg als De Kiet, dat heel goed kan voetballen maar vandaag de mindere was, dik verdiend wint.


Ton Gofers brengt Twago met een schitterend doelpunt op 0-3

Brabant United ’07 wordt door velen misschien gezien als grijze muis, maar zal daar ongetwijfeld niet mee zitten. Haast onopvallend werken zij tweewekelijks hun wedstrijdjes af. De ploeg is inmiddels een zekerheidje in de subtop, maar stiekem haalt de ploeg toch wel héél veel punten binnen. Voorafgaand aan het duel met VersVleesBoerderij.nl was United bijvoorbeeld alweer zes wedstrijden ongeslagen. Grote uitslagen blijven meestal uit, maar de punten worden desondanks aaneengeregen. Ook in deze wedstrijd was dat weer het geval. Tot twee keer toe nam VVB, in naam van John van de Ven en Ger-Jan van den Berg, nog brutaal de leiding, maar Brabant United controleerde de wedstrijd en kwam sterk terug. Bij rust was de stand al omgedraaid naar 2-4 en na de pauze werd de score gedecideerd uitgebouwd. Uitblinker Barry Bierstekers bracht de tussenstand met zijn derde en vierde van de avond op 2-6 en daarmee was de wedstrijd gespeeld. Goed keeperswerk van VVB-doelman Joop Savelkouls voorkwam een grotere nederlaag voor zijn team, maar ook in aanvallend opzicht werd nog wat gedaan aan de score. De toeschouwers moesten tot de 41e minuut wachten op een doelpunt van goalgetter Marco van Doremalen, maar konden toen wel binnen twee minuten zijn tweede treffer noteren. Het werd uiteindelijk 5-8.

De ontmoeting tussen De Schutskooi en B.N.A. werd een spannende wedstrijd, met bijzonder geconcentreerd spel van twee kanten. Omzichtig werd er gezocht naar mogelijkheden en er werd weinig weggegeven. De groene brigade van De Schutskooi opende de score na een prachtige actie van Benjamin van den Broek, die de bal opwipte, in de draai van dichtbij inschoot en de keeper Marcel de Jong kansloos liet. B.N.A. raakte niet in paniek en na een schitterende combinatie, waarbij Raymond Reinewald voorbij gelopen werd, doemde Marcel Pennings vrij voor de goal op en die faalde niet. “Best pijnlijk voor het ego”, aldus Reinewald na afloop. Kansen bleven schaars en de mogelijkheden die er waren werden prima gered door beide keepers.

De tweede helft verliep hetzelfde en wederom was het De Schutskooi dat via Dennis van Loon op voorsprong kwam na miscommunicatie in de B.N.A.-verdediging. Al snel viel de 2-2 en hierna was B.N.A. de aanvallendere partij. Nadat Laurens Ubert en Robert Slegers voor de goal hadden gemist, was het aan de andere kant de zeer verdienstelijk keepende Marcel de Jong die een zekere goal voorkwam. In de slotfase mocht De Schutskooi niet mopperen dat het niet met een daadwerkelijke nederlaag naar huis werd gestuurd. De organisatie was verdwenen en vlak voor tijd kwam de ploeg erg goed weg. Laurens Ubert vond vanaf de achterlijn het gaatje in de korte hoek, maar de bal ging er via de binnenkant van de paal het veld weer in. Zo bleef het bij 2-2, een uitslag waar beide teams hun bedenkingen bij hadden. De Schutskooi, lange tijd koploper van de competitie, moet de eerste plaats laten aan Brabant United, terwijl B.N.A. nog altijd genoegen moet nemen met een plaats in de onderste regionen.

-
Links: Rob van Geel stoomt op naar B.N.A-doelman Marcel de Jong
Rechts: De elastieke enkels van Erik van Meurs (Bad Brothers)

Dixons speelde in de laatste wedstrijd van de week tegen Bad Brothers. Het deed dat verrassend sterk, maar ook bijzonder nonchalant. Meerdere keren werd verzuimd het bij tijden matige verdedigingswerk af te straffen. De hakjes, die een op een met keeper Edwin Smolders werden geproduceerd, waren zeker niet nodig geweest en zorgden ervoor dat de uitslag niet al te hoog uitviel: 4-7. Bad Brothers kwam nog sterk terug, maar ondanks enkele poeiers van Martijn Donkers won Dixons uiteindelijk verdiend. Het zat de kampioen van vorig seizoen niet mee, maar ze waren simpelweg de mindere ploeg in deze wedstrijd.

-
Links: Mohamed Bahlaoui probeert Edwin Smolders te omspelen
Rechts: Maik Kentie (Dixons) komt fel in bij Mark Lakwijk

Dixons heeft zich inmiddels ontpopt tot een ploeg waar rekening mee moet worden gehouden. De derde periodetitel ging op het nippertje aan hun neus voorbij, maar de vierde werd met deze driepunter overtuigend begonnen. “Jammer van de vorige periode inderdaad”, mijmerde aanvoerder Kevin van ‘t Sand. Om er klaarwakker aan toe te voegen: “Dan maar de vierde periode winnen, al hebben we daar wel een heel zwaar programma. Bad Brothers hebben we kunnen verslaan, maar nu wachten nog Twago, ERIB, De Schutskooi en Brabant United. Erg zwaar, maar we gaan ervoor!”


A-POULE | 21-03-2009
Timmers neemt even afstand van Colorado

Doelpunten bij de vleet tijdens de veertiende speelronde in de A-poule van het Rosmalense zaalvoetbal. In vijf wedstrijden werd liefst 61 keer gescoord. Opvallende uitslagen bleven uit; de bovenste vijf ploegen wonnen allemaal van de lagergeklasseerden.

Tijdens het treffen met Bouwbedrijf Timmers BV was Colorado het grootste deel van het duel dominant. Ze speelden echter op beslissende momenten niet als team. Sander van den Dungen was goed voor twee teffers (beide voor rust), maar speelde te egoïstisch om van nog grotere waarde te zijn voor zijn ploeg. Via een 2-2 stand tijdens de pauze bracht William van de Hout zijn ploeg direct na de hervatting voor het eerst op voorsprong.

-
Links: Arbiter Jack Peters bekijkt de blessure van Sander vd Dungen
Rechts: Frans vd Broek (Colorado, 11) en Jack v Schijndel in duel

Timmers kreeg in die fase echter meer grip op de wedstrijd en met slimme combinaties speelden ze het vrij eenvoudig uit. Sander Steenbakkers draaide de rollen hoogstpersoonlijk om. Met twee doelpunten bracht hij de stand op 3-4, waarna Geert Peters een kwartier voor tijd al voor de eindstand tekende: 3-5. “Een erg goede wedstrijd van onze kant. Prima samenspel, wat resulteerde in een terechte overwinning”, aldus Timmers-vedette Twan Voets.


Christian Quaadvlieg (6) scoort 1-2 voor Timmers

FC Basiskeuken was met een uitgedunde selectie op komen draven, maar kende desondanks weinig moeite met Bever/Chambers. Het begon wat moeizaam, maar in de laatste vijf minuten voor rust nam de ploeg met grote passen afstand. Bever kon twee keer terugkomen van een achterstand, maar moest lijdzaam toezien hoe Basiskeuken in een mum van tijd vijf keer doel trof en uitliep naar een 7-2 ruststand. Ook na rust werd aan de lopende band gescoord. In eerste instantie met name in het doel van Ruel Tirtotaroeno, maar later ook aan de andere kant. John Weber zette de stand - met zijn derde en vierde van de avond - op 9-2, waarna Bever/Chambers het initiatief overnam en de nederlaag een beter aanzien gaf. Het werd uiteindelijk, na onder meer drie late goals van Benjamin Delhez, 11-7. Patrick Westelaken scoorde er vijf voor Basiskeuken.

Een opmerkelijke transfer bij Bor Hoveniers, voorafgaand aan het treffen met FC Bachus. Op het laatste moment werd Roel van Oss aan de selectie toegevoegd. Hij bleek een prima vervanger voor de geblesseerde eerste doelman Jan Hoedemakers, maar kon niet voorkomen dat (wederom) een ruime nederlaag geslikt moest worden. Binnen vier minuten had Frank Willems er al twee inliggen en in totaal zou hij er vijf maken. Dankzij Maurice Mulders en Marc van der Mark kwam Bor Hoveniers nog wel langszij, maar nog voor rust nam Bachus afstand: 5-2. In de tweede helft werd het doelsaldo opgekrikt (9-2), waarbij ook Tommie de Jong zijn doelpuntje meepikte. “Een mooie overwinning, waarbij ik mijn visitekaartje weer heb afgegeven. Ik loop nog altijd 1 op 1 in de competitie”, aldus de publiekslieveling van de kampioen van vorig jaar.

Cheers the Next kent moeilijke tijden. De laatste overwinning dateert alweer van 8 januari en ook tegen Rosmalen United slaagde de ploeg er niet in een goed resultaat neer te zetten. Er kon nog een 2-1 voorsprong genoteerd worden, maar dat was dan ook het enige positieve. Rosmalen United zorgde nog in de eerste helft voor een 2-3 voorsprong en liep na de bankwissel uit naar een hoge score: 4-9. Kevin van Liempd (Cheers), Mark van de Ven en Jeroen Verhallen (beide United) scoorden ieder twee keer. Dries Koolen maakte er zelfs drie. Julien Stundebeek, aanvoerder en goalgetter van Rosmalen United, wist opvallend genoeg het net niet te vinden.

T. Pennings/De Bron gaat hard op weg naar het kampioenschap. DTS Boys was geen partij voor de oranjehemden, getuige de cijfers: 5-0 bij rust en 9-2 na vijftig minuten. De voorsprong op nummer twee Rosmalen United bedraagt nog altijd zes punten. De kans is dus aanwezig dat hun onderlinge treffen op 1 mei beslissend gaat worden.


B-POULE | 14-03-2009
Derde periodetitel voor Brabant United '07

De derde ploeg die deel gaat nemen aan de playoffs van de B-poule is bekend. Voorafgaand aan de speelronde leek B.N.A. (9 uit 3) de beste kansen te hebben, maar na enige hulp van Dixons ging Brabant United ’07 er uiteindelijk met de periodetitel vandoor.

De week startte met een sterk begin van VersVleesBoerderij.nl tegen ERIB. Of beter gezegd, het verdedigingsduo van de opponent stond nog te slapen even na de aftrap. Een corner werd voorgegeven en kon door Sander Dieden simpel binnen worden gelopen. Mark van der Donk schoot na tien minuten nog wel 1-1 binnen, maar overtuigend was het allerminst bij ERIB. Toch werd er gerust met een voorsprong, nadat een slim genomen vrije trap in de slotminuut door Henny van Uden werd afgerond: 1-2. Na rust bracht Dieden beide ploegen weer op gelijke hoogte en niet veel later liet Van der Donk zich op lachwekkende wijze foppen. Marco van Doremalen hoef je een dergelijk buitenkansje niet te geven: 3-2. Via Henry aan den Toorn en Stijn van der Doelen kon ERIB de rollen nog wel omdraaien, maar VVB kwam alsnog langszij. Een schier ongevaarlijk schotje vanaf de middellijn werd door goalie Bas Knapen totaal verkeerd beoordeeld. Tergend langzaam verdween de bal, tot verbazing van alle aanwezigen, tussen zijn handen en benen het doel in: 4-4. Een slotoffensief werd ingezet, maar kwam te laat. VVB hield stand en vierde het gelijkspel als een overwinning, terwijl ERIB met een kater achter bleef. Voor de laagvliegers een teamprestatie van formaat, terwijl de (sub)topper een collectieve wanvertoning neerlegde. Zij dalen niet geheel onverdiend naar plaats vier. Zelfs ERIB-coach Hans van Aggelen wist hier geen positieve draai aan te geven. “Ik hoop dat ik mijn ploeg weer draaiende krijg voor de play-offs”, was zijn commentaar na afloop.

Bad Brothers begon even slap als hun voorgangers tegen Korsten Verzekeringen. Sluwe vos Jan van den Boogaard zorgde er met twee puntgave treffers voor dat Korsten zelfs op een fraaie 0-2 voorsprong kwam. Het bleek echter niet genoeg, want de kampioen en bekerwinnaar van vorig seizoen raakte niet in paniek en draaide de rollen in de loop van de wedstrijd eenvoudig om. Het werd uiteindelijk 6-2, waarbij Erik van Meurs goed was voor liefst vier treffers.

Dixons en B.N.A. misten beide heel wat spelers voor hun onderlinge duel. De wedstrijd begon wellicht daardoor wat vreemd met veel fouten over en weer. Een van richting veranderd schot zorgde ervoor dat B.N.A. op voorsprong kwam, maar een strak schot van Maik Kentie betekende niet lang daarna 1-1. Mohammed Bahlaoui maakte er zelfs 2-1 van, maar het was allerminst het sein voor Dixons om door te drukken. B.N.A. scoorde namelijk vier goals achter elkaar en nam een ruime 2-5 voorsprong. Nog voor rust kon Dixons toch nog terug in de wedstrijd komen. Opnieuw Kentie, Joeri de Bie en Bahlaoui zorgden ervoor dat het 5-5 was tijdens de pauze. Doelpunten van De Bie, aanvoerder Kevin van ’t Sand en de derde van de avond van Bahlaoui maakten er na de hervatting 8-5 van en de wedstrijd was daarmee gespeeld. Toen B.N.A.’s gevaarlijke spits Remco van der Pot, goed voor twee doelpunten, met spoed door het thuisfront werd opgeroepen (dochter Sophia is inmiddels ter wereld, proficiat!) waren de kansen voor zijn team helemaal verspeeld. Dixons kon nog wat aan het doelsaldo werken en dat lukte. Door goals van Kentie en twee keer Bahlaoui kwam de eindstand op 11-6. Freek van Kasteren scoorde vier keer voor B.N.A. Kevin van ‘t Sand was blij met het vertoonde spel en voorziet een spannend slot van de competitie: “Wij kunnen nog wel eens een beslissende rol gaan spelen in de strijd om het kampioenschap. Met onze wedstrijden tegen ERIB, De Schutskooi en Brabant United kunnen we nog voor verschuivingen gaan zorgen. Maar eerst wacht in de volgende speelronde Bad Brothers, waartegen we ons zo goed mogelijk gaan verzetten.”

De Schutskooi kende wat angst voor Twago International, maar dat bleek ongegrond. Nog voor rust werd voldoende afstand genomen (4-1), waarna in de tweede helft de score uitgebouwd kon worden naar 7-1. Twago was present met liefst negen spelers, maar moest desondanks haar meerdere erkennen in de groene formatie. Met al 87 doelpunten tegen en nog vijf wedstrijden te gaan, lijkt er geen twijfel over te bestaan dat de teller over de honderd zal gaan. “Vorig jaar waren het er slechts 71 in 18 duels, maar ons voornaamste probleem ligt toch voorin. We scoren gemiddeld slechts twee keer per wedstrijd!“, aldus de gedesillusioneerde Twago-doelman Joep von Berg.

Brabant United '07 kende de uitslagen eerder in de week en wist dus wat hen te doen stond: winnen van De Kiet en de periodetitel was binnen. Aan die opdracht werd voldaan. Via een 0-2 voorsprong bij rust, konden de Brabanders zich vrij gemakkelijk naar een overwinning spelen. Het werd uiteindelijk 3-6, waarin met name Barry Bierstekers een groot aandeel had. Hij nam vier doelpunten voor zijn rekening. Rogier Peters scoorde ook een keer en de zesde treffer was een eigen doelpunt van De Kiet. Brabant United ’07, proficiat met jullie eerste prijs in onze competitie en succes in de playoffs!

-
Links: Routinier Paul Langenberg (De Kiet) valt uit
Rechts: Rogier Veugen (Brabant United '07) stoomt op


A-POULE | 07-03-2009
Rosmalen United op speelse wijze naar periodetitel

Na een tweetal weken carnavalsstop, werd de Rosmalense zaalvoetbalcompetitie in de eerste week van maart weer hervat. De teams in de A-poule streden om hun positie op de ranglijst en met name een goede eindklassering in de derde periode.

Bor Hoveniers is een van de teams die de punten hard nodig heeft. Het heeft onlangs de eerste winstpartij op haar naam mogen schrijven, maar tegen Bouwbedrijf Timmers BV ging het allerminst van een leien dakje. Via een treffer van Leon de Groot werd nog wel binnen twee minuten een voorsprong genomen, maar daarna was het Timmers dat de klok sloeg. Bij rust was het al 1-5 en uiteindelijk werd het zelfs 2-13! Sander van de Hout nam zes van de dertien treffers voor zijn rekening. Alle Timmers-spelers kwamen tot scoren. Opmerkelijk was vooral dat enkel Christian Quaadvlieg geen doel trof. Ook Jan Hoedemakers, normaliter degene die bij Bor onder de lat staat, kon ondanks verwoedde pogingen geen doelpunt bijschrijven. Maurice Mulder, plaatsvervangend keeper, deed zijn best maar had het vissen tot kunst verheven.

Colorado was met negen uit drie een van de twee koplopers in de derde periode. Ze moesten een zo goed mogelijk resultaat neerzetten tegen T. Pennings/De Bron en hopen dat concurrent Rosmalen United later in de week steken zou laten vallen tegen DTS Boys. Ondanks deze wetenschap stond binnen 15 minuten een 9-0 (!!) tussenstand op het scorebord. Colorado werd volledig weggespeeld en werkelijk elke aanval van De Bron werd in een doelpunt omgezet. Nadat vijf minuten voor de rust ook de 10-0 werd gemaakt, kon Colorado eindelijk wat terugdoen. Tijdens de pauze was het 11-2 en in de tweede helft won de subtopper zelfs fictief. Meteen na de hervatting scoorde Dave Reeuwijk en in de 33e minuut maakte Frans van de Broek er met zijn tweede van de avond 11-4 van. Ronald Gallé van De Bron was de laatste die doel trof. Hij maakte er in totaal vijf, terwijl zijn teamgenoten Arda Havar (3), Kevin van Vught (2), Rudy van der Heijden en Mounir Jouhri ook scoorden. Eindstand 12-4.

De voltallige selectie van Rosmalen United was aanwezig bij de oorwassing die Colorado kreeg. En dus was hen bekend dat zelfs een niet al te ruime nederlaag tegen DTS Boys voldoende zou zijn voor de periodewinst. Desondanks ging men uiteraard voor de volle winst. DTS Boys is al een tijdje zoekende naar de juiste vorm en moest aantreden zonder vaste goalie Lenard den Teuling. Adrie Halberstadt nam zijn honneurs waar, maar kon niet voorkomen dat Julien Stundebeek al na twee minuten scoorde. Jeroen Verhallen en opnieuw ‘de Stund’ zorgden voor een 0-3 voorsprong bij rust en ook daarna ging Rosmalen United door met scoren. Mark van de Ven, Stundebeek en Ron van Boxtel zorgden ervoor dat met nog een kwartier te spelen een 0-6 tussenstand op de borden kwam, maar in de slotfase moest ook de goed keepende Nicky van den Dungen nog twee keer vissen. Henri den Teuling was beide keren de doelpuntenmakers. Ook Van Boxtel scoorde tot grote vreugde van de fans nog twee keer en Verhallen bracht de eindstand op 2-9. Rosmalen United kroonde zich dus al freewheelend tot derde periodewinnaar van de A-poule. Proficiat! Het gat met T. Pennings/De Bron is nog altijd zes punten, maar United vestigt zich stevig op de tweede plaats van de ranglijst. Een puike prestatie van de nieuwkomers. Captain Stundebeek was te spreken over het resultaat: “Het is een buitengewone team prestatie! We worden elke week sterker, dus zijn nog tot veel in staat.”

Bever/Chambers won voor de derde keer dit seizoen en deed dat niet geheel toevallig voor de tweede maal tegen Cheers the Next. Die ploeg onderschatte Bever in de eerste ontmoeting volkomen en moest ook dit keer - in een aardig gehavende formatie - haar meerdere erkennen. Michael van Liempd is de rest van het seizoen niet meer inzetbaar i.v.m. een ‘wereldreis’, Steven van der Heijden blesseerde zich een dag voor de wedstrijd ernstig tijdens de training op het veld en Freek van Osch moest de wedstrijd al na dertig seconden staken. Het duel werd daarom met een handvol invallers gespeeld. Ze verweerden zich kranig, maar konden niet voorkomen dat Bever/Chambers zich met prima spel naar een fraaie overwinning speelde: 4-7. Giovanni Parto, Ivan Parto en Robert Schapendonk tekenden ieder voor twee doelpunten, Bram Ploem nam de laatste treffer voor zijn rekening. Voor the Next Cheers scoorde Pleun van Stiphout een keer, terwijl Maarten van Schadewijk er drie binnenschoot. Het was niet genoeg, Cheers bleef voor de achtste keer dit seizoen achter met lege handen.

FC Bachus zou het vrijdagavond moeten opnemen tegen FC Basiskeuken, maar meldde zich ’s middags af. Woordvoerder Jaber Herman sprak over erg veel geblesseerden. “We houden slechts vier spelers over en zeker tegen een team als FC Basiskeuken is het een vereiste om met een volledig team aanwezig te zijn.” Basiskeuken schrijft hierdoor een reglementaire 3-0 overwinning bij en plaatst zich daarmee bovenin de subtop. Jammer was vooral dat Tommie de Jong zijn kunsten niet kon vertonen. De blonde adonis was opgeroepen om weer een keer uit te komen voor FC Bachus en leefde vol vertrouwen in een goede afloop toe naar de wedstrijd. Al de hele week werd door het Rosmalense zaalvoetbalpubliek reikhalzend uitgekeken naar het optreden van de FC Bachus-ster, maar het mocht helaas niet zo zijn.Mobiele site | © Zaalvoetbal Competitie Rosmalen