Archief

Welkom op de website van de Zaalvoetbal Competitie Rosmalen. Hier vindt u een overzicht van berichten uit ons archief, gerubriceerd per jaar en maand.

 


Seizoenen

2010-2011
2009-2010
2008-2009
2007-2008
2006-2007
2005-2006
2004-2005
2003-2004
2002-2003
Zaalvoetbal Competitie Rosmalen - www.zaalvoetbalrosmalen.nl

Welkom op de website van de Zaalvoetbal Competitie Rosmalen. Hier vindt u altijd het laatste nieuws, de actuele standen, de laatste uitslagen en uiteraard het programma.


A-POULE | 29-11-2008
Colorado brengt FC Basiskeuken eerste nederlaag toe

De achtste speelronde voor de A-poule startte met een uiterst verrassende partij. Het was namelijk reuzendoder Colorado dat het tot dan toe ongenaakbare FC Basiskeuken de eerste nederlaag in onze competitie toebracht. In een doelpuntrijke wedstrijd konden beide ploegen naar hartelust aanvallen en was het voor het publiek allerminst saai om naar te kijken. Na vroege treffers van John Weber (Basiskeuken) en Sander van den Dungen (Colorado) nam de outsider aan het eind van de eerste helft afstand. Opnieuw John Weber scoorde fraai met een schot in de kruising, maar hij onderbrak daar slechts een goede fase van Colorado mee. Frank Pullen en William van de Hout (2) zorgden namelijk voor een 4-2 ruststand. Met een direct schot vanaf de middenlijn bracht Emercio Jongejan tot verbazing van iedereen meteen bij de aftrap de score op 4-3, maar nog in dezelfde minuut had ook William van de Hout er alweer een inliggen. Sander van den Dungen kon hierna de wedstrijd vroegtijdig beslissen, maar hij zag zijn inzetten op de lat en net over het doel belanden. Jongejan en zijn teamgenoot Patrick Westelaken scoorden wel, waardoor de teams weer op gelijke hoogte kwamen. Nog binnen de minuut zorgden een eigen doelpunt van Ferry Hubner en wederom een treffer van Westelaken voor een 6-6 tussenstand. Tot vijf minuten voor tijd bleef deze stand ongewijzigd, maar toen kwam Colorado weer op gang. De geslepen Pullen tekende voor 7-6, waarna Sander van den Dungen de bal onderschepte en het met een goede actie vanaf eigen helft afmaakte. In de slotminuten was Basiskeuken geslagen en terwijl Hubner op het strafbankje zat bracht wie anders dan Van den Dungen de eindstand geenszins geflatteerd op 9-6 in het voordeel van Colorado.

Het was hierna de beurt aan laagvliegers Bever/Chambers en Bor Hoveniers, die beiden al zeven duels achter de kiezen hadden, maar ook allebei nog op de hatelijke nul stonden. Een waar duel om de rode lantaarn dus, dat werd opengebroken door Ruel Tirtotaroeno. Nadat hij na zo’n zeven minuten was ingevallen scoorde hij direct de openingstreffer voor Bever/Chambers. Even later leek collega Giovanni Parto zijn voorbeeld te volgen, maar zijn rake vrije trap bleek toch echt indirect genomen te moeten worden en werd dus terecht afgekeurd. Een minuut later leek Bor Hoveniers langszij te kunnen komen, maar een katachtige reflex van de al geslagen doelman Benjamin Delhez zorgde ervoor dat hij de inzet van Patrick de Gouw op de doellijn kon keren. Maurice Mulders was het die alsnog voor rust de gelijkmaker binnenschoot. In de tweede helft ging het zeer moeizaam voor beide teams, maar uiteindelijk bleef Bor Hoveniers met lege handen achter. Mulders scoorde nogmaals, maar zag dat zijn teamgenoten het netje niet konden vinden. De gebroeders Giovanni en Ivan Parto tekenden voor nog twee treffers Bever/Chambers, waardoor de eerste overwinning voor die ploeg een feit was. Aanvoerder Robert Schapendonk was euforisch: “Het liep niet lekker, maar eindelijk.. éindelijk hebben we gewonnen!”

Bouwbedrijf Timmers BV moest het tegen DTS Boys doen zonder vaste doelman en dus hees oudgediende Twan Voets zich in het keeperstenue. Hij deed het zeker niet onverdienstelijk (“Ik had besloten maar eens serieus te gaan keepen”), want bij rust was hem nog geen bal gepasseerd. Ook aan de andere kant was nog niet gescoord overigens, wat de technische staf van Timmers deed besluiten hun troef in te zetten. Nick Kerkhof bond zijn zaalvoetbalschoenen onder en maakte zijn debuut in de competitie. Ook na rust werd er lange tijd niet gescoord. Lenard den Teuling hield zijn doel knap schoon en pas na 35 minuten moest Voets buigen. De goal van Dustin Schuurmans werd niet veel later gevolgd door de gelijkmaker van Lawrence Heijmans. Vijf minuten voor tijd werd de straftijd van de Timmers-speler zijn ploeg fataal. De overtalsituatie buitte DTS Boys slim uit. Het was Johan den Teuling die voor de 2-1 tekende en daarmee zorgde voor een knappe overwinning van zijn team.

Rosmalen United moest aanvoerder Julien Stundebeek missen in de clash met T. Pennings/De Bron, maar die moesten op haar beurt starten zonder Arda Havar. Het zorgde voor een mooie gelijkopgaande wedstrijd, totdat Havar de zaal alsnog betrad. De mannen van United bleven zich met hand en tand verzetten, maar moesten hun meerdere toch echt erkennen. Met liefst zes doelpunten was Havar weer eens de grote man. Hij loodste zijn ploeg naar een 5-9 overwinning en daarmee blijven zij in de race voor de tweede periodetitel. In de laatste speelronde van de eerste seizoenshelft neemt De Bron het op tegen favoriet Colorado. Die hebben - na drie winstpartijen op rij - aan een gelijkspel genoeg, terwijl T. Pennings/De Bron (zeven uit drie) bij winst verzekerd is van een plaats in de play-offs. Op vrijdagavond 12 december trappen Colorado en T. Pennings/De Bron om 21.00 uur af in sporthal De Hazelaar, toegang geheel gratis.

FC Bachus dacht in de laatste wedstrijd van de week een vrij gemakkelijk avondje te hebben tegen het zwaar gehavende Cheers the Next. Met slechts twee spelers van het vaste basisteam was captain Jan van der Heijden al blij dat hij überhaupt een team op de been had kunnen brengen, maar desondanks deden de mannen in het rood-zwart het alleraardigst. Invaldoelman Max van de Vliert moest voor rust vier keer vissen, maar verrichte ook heel wat belangrijke reddingen. Invallers Rob Slegers en debutant Kevin van Meurs liepen daarnaast, evenals Van der Heijden en Michael van Liempd, hun longen uit hun lijf om het Bachus zo lastig mogelijk te maken. Van Meurs scoorde zelfs zijn eerste treffer in de zaal en deed dat op fraaie wijze. Steven van der Heijden, die er al een wedstrijd met de jeugd van FCK De Hommel in Dordrecht op had zitten, kwam halverwege de gelederen versterken en zorgde ervoor dat zijn ploeggenoten eindelijk even op adem konden komen. En passant tekende hij ook nog voor twee treffers, maar het was niet genoeg voor de overwinning. FC Bachus won met 5-3 en klimt daarmee naar de derde plaats op de ranglijst.


B-POULE | 22-11-2008
De Schutskooi alleen aan kop na overtuigende winst

B.N.A. zit al het hele seizoen in de hoek waar de klappen vallen en kon ook tegen VersVleesBoerderij.nl weer allerminst overtuigen. De opkomst van slechts vijf spelers was al een veeg teken en die voorspelling werd na een kwartier zonder doelpunten snel waarheid. Het vijftal was drukker bezig met elkaar dan met de tegenstander, die de ideale counterwedstrijd speelde. VVB liet B.N.A. het spel maken en kwam er in balbezit razendsnel uit. Dat resulteerde in een 1-3 voorsprong bij rust, na doelpunten van Sander Dieden (2), Marco van Doremalen en een van John van de Ven in het verkeerde doel. Halverwege de tweede helft maakten Van Doremalen en Ger-jan van den Berg er 1-5 van en leek het gespeeld, maar Marcel de Jong (voor rust nog keeper) bracht met twee goals de spanning terug. De 4-5 van Remco van der Pot viel pas in de slotminuut en kwam te laat, waardoor VersVleesBoerderij.nl won en aanhaakt bij de middenmoot. En dat werd uiteraard uitgebreid gevierd in de derde helft.

ERIB kreeg na de 1-1 tegen De Schutskooi wederom een sterke tegenstander voor de kiezen. Bad Brothers mag dan momenteel als subtopper op de gedeelde vierde plaats bivakkeren, toch is en blijft het de kampioen én bekerwinnaar van seizoen 2007/08. Doelman Van der Biezen van ERIB was vooraf duidelijk: “Alle respect voor De Schutskooi, maar deze wedstrijd is voor mij de enige échte topper in de B-poule.” Aan het spel was dat niet te zien. Bij vlagen oogde het met name aan ERIB-zijde enigszins chaotisch en daarvan wist Bad Brothers, hoewel ze weinig kansen creëerden, te profiteren. Een matige vrije trap van Erik van Meurs, die dwars door het toch zorgvuldig gemetselde muurtje verdween, zorgde na een kwartier voor 1-0. Het was tekenend dat het doelpunt uit een dode spelsituatie viel, want ook toen de overijverige Ad Pennings twee minuten naar de kant werd gestuurd kon Bad Brothers niet profiteren. Na rust werd het op fraaie wijze gelijk. Ad Pennings veroverde de bal een aantal meter voor zijn eigen doel, begon aan een rush naar de overzijde en prikte de bal binnen: 1-1. In de resterende tijd probeerde beide teams nog wel voor de overwinning te gaan, maar bleef de score onaangetast. Dat had ERIB met name te danken aan haar doelman, die zelfs een spaarzame fout van Mark van der Donk op het laatste moment kon herstellen. Coach Van Aggelen, herstellende van een meniscusoperatie, was gematigd tevreden. “Over zes weken sta ik zelf weer in de basis en komt het allemaal goed”, was zijn commentaar. Roel van der Krabben, sterkhouder van Bad Brothers, was minder content met het resultaat: “Natuurlijk ben ik niet tevreden. We hadden moeten winnen, maar mogen ook niet mopperen met dit resultaat.”

Twago International is nog altijd puntloos en toonde in de wedstrijd tegen Korsten Verzekeringen nog maar eens waarom dat het geval is. Onze verslaggever ter plaatse was duidelijk in zijn oordeel: “Twago speelde goed mee, maar heeft geen afmaker in de gelederen.” Een duel zoals vele van Twago International dus, dat keer op keer zeker niet weggespeeld wordt, maar zo goed als altijd met lege handen achterblijft. Doelpunten van Marc-Jan Coppens (2) en Bas van der Vliet zorgden ervoor dat binnen negentien minuten een 0-3 achterstand op het bord kwam te staan, maar via treffers van Ernst van Nieuwburg (nog voor rust) en good old Joop Donkers (zes minuten na de hervatting) werd het toch nog spannend. In het laatste kwart stelde Korsten Verzekeringen echter orde op zaken. Helmut Boeijen tekende voor 2-4, waarna man of the match Marc-Jan Coppens met zijn derde en vierde goal van de avond de eindstand bepaalde op 2-6.

De Schutskooi kon na het gelijkspel van ERIB de koppositie alleen in handen krijgen. Daarvoor moest wel gewonnen worden van De Kiet, dat wisselend presteert maar zeker niet onderschat mag worden. Daar was dit keer echter weinig van te merken, want vanaf de aftrap waren de intenties van De Schutskooi duidelijk. Met name Roelof Bout was ontketend en dat resulteerde in twee treffers van zijn voet binnen drie minuten na het eerste fluitsignaal. Nog voor de pauze kon De Schutskooi - via goals van Raymond Reinewald en Dennis van Loon - uitlopen naar 4-0 en was de wedstrijd gespeeld. Ook in de tweede helft kon De Kiet haar gezicht niet redden. Opnieuw startte De Schutskooi sterk en werd er binnen de minuut gescoord. Het was Van Loon die voor 5-0 tekende en een monsterscore leek in de maak. De nieuwe koploper spaarde in de resterende tijd haar opponent en voegde slechts een doelpunt bij het totaal. Richard Bout was de gevierde man: 6-0 en de eerste plaats voor de groen-witten.

Na vier nederlagen op een rij wist Dixons eindelijk weer eens te winnen. Brabant United '07 was het slachtoffer, waarmee díe ploeg alweer de derde nederlaag in de afgelopen vier duels moest slikken. Ondanks heel wat afzeggingen en dankzij de presentatie van nieuwe aanwinst Mohamed Bahlaoui kon Dixons met een aardig team aantreden en het begon sterk aan de wedstrijd. Een 0-2 voorsprong werd echter verspeeld, waarna opnieuw twee treffers op rij voor een 2-4 voorsprong bij rust zorgden. Na de bankwissel werd de voorsprong niet meer uit handen gegeven. Er werd door beide ploegen nog enkele keren gescoord en na vijftig minuten was het 4-7. Daarmee was de winst voor Dixons een feit. Man van de wedstrijd was ongetwijfeld debutant Mohamed Bahlaoui, die al in de eerste helft een gele kaart kreeg maar desondanks ook drie keer scoorde. Maik Kentie was een goede tweede met goed spel en twee voltreffers.


A-POULE | 15-11-2008
Bouwbedrijf Timmers verrast met sterke comeback

Rosmalen United rekende op een overwinning tegen nummer laatst Bor Hoveniers en kreeg ook gelijk. Het moest wel een achterstand slikken (doelpunt Leon de Groot), maar kon na twee treffers van aanvoerder Julien Stundebeek en een van Kiley Thijs met een gerust hart en een 3-1 voorsprong gaan rusten. In het laatste kwartier van de wedstrijd besliste United de wedstrijd via goals van opnieuw Thijs, Stundebeek (2) en Dries Koolen. Het slotakkoord leek voor Maurice Mulder van Bor Hoveniers te zijn, maar in de laatste minuut bepaalde Jeroen Verhallen de eindstand op 8-2. Rosmalen United behoudt daarmee haar plaats in de subtop en Bor Hoveniers wacht nog altijd op de eerste winst. Waar het aan ligt is onduidelijk. “We doen iedere week ons best, maar het wil maar niet lukken. We houden vertrouwen in een goede afloop!”, was het commentaar na afloop.

Bouwbedrijf Timmers BV had in de eerste helft weinig in te brengen tegen T.Pennings/De Bron. Het was een ware onemanshow die door Arda Havar, de spelmaker van De Bron, werd gegeven. Met vier treffers zette hij hoogstpersoonlijk de ruststand op 4-0 en hierdoor leek de wedstrijd voortijdig beslist. Timmers bewees echter dat onkruid niet snel vergaat. De diesel kwam pas laat op gang, maar na doelpunten van Enrico Zondag, Sander Steenbakkers en Jack van Schijndel begon de fanatieke aanhang van De Bron hem toch aardig te knijpen. Hun ploeg leek met de schrik weg te komen, maar niets was minder waar. In de allerlaatste minuut was het de oude rots Twan Voets die de bal binnenwerkte en daarmee na een kansloze achterstand alsnog voor een puntendeling zorgde.
 
Bever/Chambers leek na de wedstrijd tegen Colorado drie punten te kunnen bijschrijven, maar dat feestje ging niet door. De scheidsrechter bleek op het wedstrijdformulier de scores te hebben omgedraaid, want het was juist Colorado dat er - ondanks het spelen zonder wissels - met de overwinning vandoor was gegaan. Bij rust leidde Bever/Chambers nog wel met 4-3, maar in de tweede helft kon Colorado de stand al binnen tien minuten omdraaien naar 4-6. Hierna werd er enkele keren om-en-om gescoord en maar werd het gat nooit groter dan twee doelpunten. Toen Bever/Chambers met nog vier minuten op de klok de 7-8 binnenschoot leek er zelfs nog iets mogelijk voor de rood-zwarten, maar Colorado stelde orde op zaken en met nog twee late treffers werd het 7-10.

Cheers the Next miste enkele spelers en moest daardoor met invallers in de selectie aantreden tegen het gevreesde FC Basiskeuken. Het spel werd er niet minder door, want na een kwartier kwam de Rosmalense ploeg brutaal op voorsprong. Twee minuten voor het rustsignaal kwam Basiskeuken op gelijke hoogte en binnen vijf minuten na de pauze werd een 1-3 voorsprong behaald. Cheers the Next kon nog wel wat terugdoen, maar niet voorkomen dat de koploper uitliep naar een duidelijke score. Vijf minuten voor tijd was het al 3-8 en pas net voor het einde scoorde Cheers nog een keer. De eindstand werd daarmee bepaald op 4-8. Talent Maarten van Schadewijk was goed voor drie treffers, verdediger Michael van Liempd scoorde ook.

Een aanvallend ingesteld FC Bachus had op vrijdagavond weinig moeite met DTS Boys. Al in de zevende minuut werd voor de tweede keer doel getroffen en nog voor rust kwam een 4-0 voorsprong op het bord. In de tweede helft werd de wedstrijd gecontroleerd uitgespeeld. De teller eindigde bij 6-0.


B-POULE | 08-11-2008
Strijd om koppositie B-poule eindigt onbeslist

De zes speelweek van de B-poule opende direct met de absolute topper. Koplopers ERIB en De Schutskooi, beide nog zonder puntverlies, troffen elkaar en waren er allebei erop gebrand om na afloop van het duel bovenaan de ranglijst te staan. De Schutskooi had zich zelfs zo goed voorbereid dat videobeelden, gemaakt tijdens ERIB - Korsten Verzekeringen, tot in de puntjes waren bekeken en na uitvoerig overleg een tactisch strijdplan uit de hoge hoed was getoverd. Ze trokken zich massaal terug op eigen helft en lieten ERIB de bal tot de middenlijn rondspelen. Het tactisch schaakspel was niet bepaald aantrekkelijk voor het publiek en dus was het maar goed dat dat niet in grote getale was op komen dagen. In de eerste helft was het vooral opmerkelijk dat ERIB-keeper Bas Knapen weinig te doen had en het door hem neerhalen van Dennis van Loon onbestraft bleef. Pas na rust viel letterlijk de eerste bal binnen. Richard Bout leek met een rollertje de wedstrijd open te breken, maar ERIB liet zich niet van de wijs brengen. Het koos haar momenten en kreeg gelijk, toen een klutsbal met veel effect via de ongelukkige doelman binnenviel: 1-1. In de slotminuut vond ERIB een gelijkspel wel best, maar jaagde De Schutskooi’s marathonloper Benjamin van den Broek alsof hij een shuttlerun-test aan het lopen was. Hij kreeg door slecht ingrijpen Mark van der Donk de laatste kans van de wedstrijd, maar faalde tot afgrijzen van Mark de Jong in de afwerking. “We hadden verdiend te winnen”, aldus de Schutskooi-coach direct na afloop. Zijn collega van ERIB was wel weer tevreden met het resultaat. “Ik ben trots op mijn mannen”, liet Hans van Aggelen weten. “Als er een ploeg was die had moeten winnen, dan waren wij het, maar met een puntendeling kan ik ook prima leven.”

Dixons en De Kiet maakten er een uur later ook zeker geen doelpuntenfestijn van. Joeri de Bie was in de eerste helft de enige die trefzeker was voor Dixons en ook De Kiet kende met Gert-Jan van Lokven slechts een doelpuntenmaker. Na een assist van Paul Langenberg zorgde de routinier voor een gelijke stand bij rust zorgde. In de tweede helft scoorde David van Dam als enige, zelfs twee keer, en daarmee stelde hij de zege van De Kiet veilig. Het werd 3-1 en daarmee verzekert De Kiet zich van een plaats in de subtop. Dixons leed alweer de vierde nederlaag op rij en kan de uitspraak ‘outsider voor de titel’, die werd geplaatst na twee overwinningen aan het begin van het seizoen, allerminst waarmaken.

Brabant United '07 begon uitstekend tegen Bad Brothers. Binnen het kwartier was doelman Edwin Smolders al drie keer gepasseerd en hadden de Brabanders een onverwacht ruime voorsprong op zak. Bad Brothers kwam echter terug en scoorde nog voor rust twee keer. In de tweede helft werd definitief orde op zaken gesteld. Drie treffers op rij bracht de kampioen van vorig jaar op een 3-5 voorsprong en ondanks de vierde goal van Brabant United kon de zege veiliggesteld worden. In de laatste minuut werd het 4-6. Doelpuntenmakers aan de kant van United: Rogier Peters (2), Benito Otero en Frank Verhees. Erik van Meurs, Roel van der Krabben (beiden 2), Stefan van Meurs en Sander van Beek waren trefzeker voor Bad Brothers.

Korsten Verzekeringen won de wedstrijd tegen VersVleesBoerderij.nl al in de eerste helft. VVB was het spoor vanaf de aftrap compleet bijster en moest dat bekopen met een 4-0 achterstand tijdens de pauze. Nadat twee minuten na rust ook de vijfde tegentreffer werd binnengeschoten herpakte het zich eindelijk. Marco van Doremalen zorgde voor 5-1 en in de slotfase scoorden ook Stan van Lokven en Sander Dieden een keer. Korsten scoorde eveneens nog tweemaal, waardoor zij een 7-3 overwinning mochten bijschrijven. Bas van der Vliet en Jan van den Boogaard scoorden twee keer, Ad van Roosmalen, Marc-Jan Coppens en Joan Duffhues maakten er ieder een.

B.N.A. en Twago International mochten in een onderling duel uitmaken wie de rode lantaarn zou dragen na zes wedstrijden. De ploegen begonnen beide puntloos aan de wedstrijd, maar al snel was duidelijk dat er nu toch zeker een winnaar zou gaan komen. Twago kwam nog wel op voorsprong, maar was vrij kansloos en verloor ruim, met 9-3. Het vroegtijdig uitvallen van Henk-Jan Aarts zorgde er niet alleen voor dat Twago zonder wissel verder moest voetballen, maar tevens dat de licht-geblesseerde Frank van der Biezen en Joop Donkers de wedstrijd uit moesten spelen. “We hebben het toch maar uitgevoetbald, maar het was een absoluut dieptepunt”, aldus een eerste reactie vanuit het Twago-kamp. “De te krappe selectie brak ons op. Het was echt niet leuk.”


A-POULE | 01-11-2008
T.Pennings/De Bron wint klassieker van FC Bachus

Op de ranglijst zijn na zes speelronden al flinke verschillen te zien, maar kijkend naar de uitslagen van de afgelopen week kruipen de teams in de A-poule qua niveau steeds dichter naar elkaar.

Al tijdens de eerste wedstrijden bleken Bouwbedrijf Timmers BV en Cheers the Next goed aan elkaar gewaagd. Goed storen van Michael van Liempd zorgde voor het openingsdoelpunt. Het blok dat de Cheers-verdediger zette was zó goed, dat de bal prompt in de bovenhoek vloog: 0-1. Niet veel later werd zelfs het tweede fraaie doelpunt achter doelman Ad Sluyter geschoten. Invaller Rob Slegers maakte een goede aanval af met een stift over de liggende goalie en zag ploeggenoot Maarten van Schadewijk de marge in de 19e minuut zelfs op drie brengen. Enrico Zondag bracht Timmers nog voor rust terug in de wedstrijd en in de slotminuut voor rust voorkwam de paal dat het 2-3 werd. Meteen na rust kon Kevin van Liempd de wedstrijd op slot zetten, maar hij faalde voor open doel. Aan de andere kant scoorde Geert Peters wel. Het was wel een lucky goal - via een verdediger - maar die tellen ook en dus kon Timmers op zoek gaan naar de gelijkmaker. Halverwege de tweede helft leek die er te komen, maar tot twee keer toe vond goalie Hein van Uden een engeltje op zijn lat. Eerst raakte Peters de paal en tien tellen later knalde Sander Steenbakkers de bal loeihard op de deklat. Hierna leek het plotseling over. Een toeschouwer verpeste de wedstrijd door meerdere keren tijdens het spel op een fluitje te blazen. Toen hij verzocht werd te vertrekken, wilde hij de zaal niet verlaten en dus staakte de scheidsrechter de wedstrijd. Gelukkig liep alles met een sisser af en in de resterende zeven minuten kon Timmers alsnog een offensief inzetten. En niet voor niets, want het werd toch nog gelijk. Geert Peters worstelde zich nog maar eens door de defensie heen en bepaalde de eindstand op 3-3. Een terechte uitslag.

DTS Boys mocht FC Basiskeuken het eerste puntverlies van de competitie gaan opleggen. In het begin leek daar echter niets van in te komen. Ferry Hubner tekende al na vier minuten voor 0-1. Hierna bleven doelpunten - met name dankzij de twee minst gepasseerde defensies en doelmannen van de competitie - lange tijd uit en voetbalde DTS Boys aardig mee. Toch scoorde Patrick Westelaken net voor rust nog een keer. Na acht minuten in de tweede helft bracht het jonge talent Angelo Stoové de spanning terug en werd de wedstrijd grimmiger. Terwijl Coco Nicsi van Basiskeuken na het uitschelden van de scheidsrechter de zaal uit was gestuurd, scoorde Johan Sluyter (zoon van de Timmers-doelman) in overtalsituatie 2-2 en leek het weer alle kanten op te kunnen. John Weber maakte er echter binnen de minuut weer 2-3 van en toen ook DTS-spelers (twee tegelijk) hun straftijd uit moesten zitten, kon FC Basiskeuken het afmaken. Patrick Koppers en opnieuw aanvoerder Weber tilden de score in de laatste minuten naar 2-5. Het betekende alweer de zesde overwinning op rij voor de koploper.

FC Bachus was voorafgaand aan de topper tegen T. Pennings/De Bron gebrand op een overwinning. Doelman Jaber Herman was fit genoeg om zijn plaats onder de lat in te nemen en zes supergemotiveerde spelers completeerden het team van coach Hans van Heumen. Sterspeler Tommie de Jong hoefde zelfs niet opgeroepen te worden en dus verscheen FC Bachus vol vertrouwen aan de aftrap. Aan de andere kant was het fanatisme even groot. Ook De Bron was met de sterkste opstelling opgekomen en dus beloofde het voor volle tribunes een mooie pot te worden. Binnen zeven minuten kon het publiek (van FC Bachus) echter alweer naar huis. De Bron had een 0-3 voorsprong bemachtigd en leek de wedstrijd al op heel korte termijn te hebben beslist. FC Bachus kwam nog wel terug in de wedstrijd, maar kon geen moment aanspraak maken op de overwinning. Even na rust werd het nog wel 2-4 en 3-5, maar T. Pennings/De Bron speelde wedstrijd gecontroleerd uit. Het werd uiteindelijk 4-7, waarmee de jongelingen de tweede plaats behouden en FC Bachus vooralsnog genoegen moet nemen met een plaats in de grote subtop. Beide ploegen zochten na de wedstrijd direct de kleedkamers op, waardoor de doelpuntenmakers helaas niet bekend zijn.

Bor Hoveniers leek tegen Colorado voor de eerste punten van het seizoen te kunnen gaan, maar kwam bedrogen uit. Na een 1-0 achterstand zorgde Patrick de Vaan nog wel voor de gelijkmaker, maar bij rust was de voorsprong er weer voor Colorado, dat met nog drie goals inmiddels ruim afstand had genomen. Die achterstand kon Bor Hoveniers, ondanks doelpunten van Patrick de Gouw, Harald Ploeg, Maurice Mulders en Leon de Groot, in de tweede helft niet meer goed maken. Colorado scoorde namelijk ook drie keer en won met 7-5. “We willen ons gezicht liever niet tonen na al die nederlagen, maar ook dat hoort bij topsport”, aldus Jan Hoedemakers, doelman van Bor Hoveniers.

Ook Bever/Chambers staat nog altijd puntloos onderaan de ranglijst, maar tegen Rosmalen United leek er voor het eerst dit seizoen meer haalbaar. Na vijf minuten scoorde United 1-0, maar drie doelpunten op rij bracht Bever/Chambers op een 1-3 voorsprong bij rust. Joost Bosman, Robert Schapendonk en nieuweling Ruud Kerkhof tekenden voor de goals. In de tweede helft werd Rosmalen United-doelman Nicky van den Dungen met een gele kaart het veld uitgestuurd en bleek dat voor Bever/Chambers het sein om de aanval te zoeken. Het resultaat was verbluffend; binnen twee minuten was er drie keer gescoord! Door Rosmalen United welteverstaan, dat met een speler op doel en een man minder in het veld Bever/Chambers te kijk zette… Die ploeg kwam de klap - ondanks treffers van Schapendonk en Bosman - niet meer te boven en ook hier eindigde de wedstrijd met een 7-5 overwinning, voor United dus. Een groot deel van de doelpunten kwam op naam van Julien Stundebeek (3 stuks). Kiley Thijs, pas net voor aanvang van de wedstrijd aangemeld, deed het nog iets beter. Hij scoorde zelfs vier keer. De reactie van Bever-aanvoerder Robert Schapendonk was kort maar krachtig: “Het eerste deel was prima, maar we hebben het zelf weggeven met een slechte tweede helft. Met als dieptepunt natuurlijk de twee minuten die we met een man meer in het veld stonden.” 


Mobiele site | © Zaalvoetbal Competitie Rosmalen