Archief

Welkom op de website van de Zaalvoetbal Competitie Rosmalen. Hier vindt u een overzicht van berichten uit ons archief, gerubriceerd per jaar en maand.

 


Seizoenen

2010-2011
2009-2010
2008-2009
2007-2008
2006-2007
2005-2006
2004-2005
2003-2004
2002-2003
Zaalvoetbal Competitie Rosmalen - www.zaalvoetbalrosmalen.nl

Welkom op de website van de Zaalvoetbal Competitie Rosmalen. Hier vindt u altijd het laatste nieuws, de actuele standen, de laatste uitslagen en uiteraard het programma.


B-POULE | 27-09-2008
Schutskooi wint in slotseconden van rivaal

Brabant United '07 leek tegen Korsten Verzekeringen al vroeg de wedstrijd te kunnen beslissen. De 3-0 voorsprong werd echter nog voor rust bijna om zeep geholpen. Korsten liet zoals altijd zien niet zomaar te knakken en kwam knap terug tot 4-3. In de tweede helft kon Brabant United de derde overwinning van het seizoen ternauwernood over de streep trekken: 5-4. Voor Korsten scoorde Marc-Jan Coppens twee keer en wisten verder Jan van den Boogaard en Bas van der Vliet het net te vinden. Wie aan de kant van United een of meer doelpunt(en) mochten bijschrijven, is onbekend.

De Schutskooi kende in de ontmoeting met eeuwige concurrent Bad Brothers een prima start. Nieuweling Pepijn Peijnenburg liet al na enkele minuten zien waarvoor hij bij de ploeg is gehaald en tekende met jeugdig elan voor de 1-0. Martijn Donkers, wat verlaat op de bank plaatsnemend i.v.m. een wedstrijd van zijn grote liefde FC Den Bosch, viel sterk in en opende met een vrije trap die onhoudbaar in de hoek werd gepoeierd. Het was eveneens de nieuwe vaste speler van Bad Brothers die in de tweede helft het eerstvolgende doelpunt wist te scoren. Weer werd het geweldige linkerbeen in stelling gebracht en verdween de bal met grote snelheid en op voortreffelijke wijze in de kruising: 2-1. De Schutskooi schakelde een tandje bij en kwam via Rob van Geel op gelijke hoogte, waardoor de winst in de slotfase naar beide ploegen kon gaan. Doelmannen Sander van Geel (Schutskooi) en Ad Snijders, die door Bad Brothers uit de mottenballen was getrokken en liet zien nog altijd van grote waarde te kunnen zijn, groeiden in de slotfase uit tot mannen van de wedstrijd. Er leek geen winnaar te komen, totdat Roelof Bout anders besloot. In de allerlaatste minuut prikte hij de bal binnen, waardoor de luidbejubelde zege naar De Schutskooi ging: 3-2.

Van de wedstrijd tussen ERIB en Twago International zijn twee wedstrijdverslagen beschikbaar. De eerste versie is uit het oogpunt van Twago geschreven en begint met de zin dat talent Thijs Bakker zich aan het ontbolsteren is tot een onmisbare schakel in het Twago-bolwerk. Hij nam, na een onnavolgbare assist van good-old Jos Goyaarts de eerste echte treffer voor zijn rekening, nadat ERIB via een klutsbal gelukkig op voorsprong was gekomen. Vlak voor rust kwam ERIB weer op voorsprong, nadat een mislukte pass zomaar in het doel plofte, tot ontzetting van het publiek. In de tweede helft wilde Twago doordrukken, hetgeen ook lukte via twee Arsenal-waardige combinaties, waarbij Joop Donkers de rol van afmaker op zich nam. Helaas scoorde ERIB tussentijds ook twee keer en werd de doorgebroken Jos Goyaarts onreglementair afgestopt, wat de scheidsrechter, die verder voortreffelijk floot, helaas ontging. Twago-coach Ton Gofers, groeiende in zijn rol, protesteerde heftig, maar vond geen gehoor. Open doekjes van het publiek waren er voor Henk-Jan Aarts, die de eigen helft met hand en tand verdedigde, en keeper Joep von Berg, die uitgroeide tot de man of the match. ERIB was dan ook dolblij toen de scheidsrechter affloot bij een 4-3 eindstand.

Het ERIB-kamp had uiteraard een heel andere wedstrijd gezien. Zij zagen dat de openingstreffer zeker geen klutsgoal was, maar een geweldig actie en dito doelpunt van Mark van der Donk. Ook de 2-1 was een briljant doelpunt van de weer opgeroepen ERIB-vedette. Hij schoot op slag van rust een streep vanaf de middenlijn (!!) achter de verslagen doelman. Na rust maakte de oplettende Henny van Uden er, nadat een pegel van Ad Pennings via de onderkant van de lat uit de doelmond vloog, 3-1 van. Twago kwam weer terug in de wedstrijd, maar hierna besloot ERIB-verdediger Paul van der Doelen mee op te komen en hij maakte aan alle onzekerheid een eind: 4-2. Het laatste doelpunt, luttele seconden voor tijd, was slechts voor de statistieken.

De reacties na afloop waren even divers als de verslagen. Het coachende duo op de ERIB-bank, Van Aggelen en Aan den Toorn, hadden genoten van de hoogstaande wedstrijd en lieten weten dat dit winnende team zeker niet gewijzigd zal gaan worden. “Helaas is de kans groot dat we onze sterspeler in het volgende duel (ERIB treft medekoploper Brabant United, red.) moeten missen, maar we hebben desondanks vertrouwen in een goede afloop!”, aldus Hans van Aggelen. Twago-vedette Ernst van Nieuwburg verklaarde dat, “zoals nu ook al in de derde helft het geval was”, het publiek nog veel gaat horen van zijn ploeg. Doelman Joep von Berg was opmerkelijk genoeg een hele andere mening toegedaan: “Ik heb bij geen enkele wedstrijd het gevoel dat we gaan winnen en zie niet in hoe dat op korte termijn moet gaan veranderen.” Er zal dus zeker iets moeten veranderen, wil Twago op korte termijn de eerste punten gaan binnenslepen.

B.N.A. tegen De Kiet was een potje waarbij het verschil werd gemaakt door de keepers. Die van B.N.A. had niet zijn sterkste dag, terwijl zijn collega in het doel van De Kiet werkelijk alles pakte. Hij was er mede verantwoordelijk voor dat enkel Marcel Pennings tot scoren kwam. Aan de andere kant werd het netje heel wat vaker gevonden; na het openingsdoelpunt van David van Dam zorgden Harold Molenschot en Peter van der Plas voor een 0-3 ruststand. Na de aftrap was het B.N.A. dat eindelijk doelman Tonnie Blankhorst wist te passeren, maar de zege kwam voor De Kiet geen moment in gevaar. Van der Plas en Molenschot maakten dit duidelijk door beiden voor nóg een doelpunt te tekenen en het slotakkoord was voor Eric Voss: 1-6. De Kiet-coach Paul Langenberg was in zijn nopjes met dit resultaat en onderstreepte nog maar eens dat het aankoopbeleid van zijn ploeg tot op heden zeker niet gefaald heeft.

Niet alleen De Kiet, maar ook VersVleesBoerderij.nl - spelend in fraaie nieuwe tenues - had een prima dag. Tegen Dixons mochten ze een nette, ruime en ook zeker verdiende overwinning bijschrijven. “Alle puzzelstukjes vielen op zijn plaats en dan zijn we tot veel in staat”, aldus clubtopscorer Marco van Doremalen na afloop van de wedstrijd. “Dit is een beloning voor onze goede periode. Na twee nipte nederlagen tegen sterke tegenstanders (4-3 tegen De Schutskooi en 2-5 tegen Bad Brothers, red.) was dit hetgeen we verdienden.” Gesteund door matig keeperswerk van Raymond van der Kallen kon VVB regelmatig scoren, maar ook Dixons bleef dankzij enkele treffers redelijk bij. In de loop van de tweede helft leek nog alles mogelijk, maar in de slotfase kon alsnog een echt gat geslagen worden. VersVleesBoerderij.nl liep uit naar een 4-10 overwinning en Dixons zal zich zeker achter de oren krabben na dit onverwachte resultaat. In de vorige speelronde werd de ploeg nog getipt als outsider, maar dan zal het toch heel anders voor de dag moeten komen dan tijdens deze wedstrijd. En de volgende opponent is ook zeker geen gemakkelijke: De Schutskooi.


A-POULE | 20-09-2008
Jaber Herman redt de Rosmalense zaalvoetballers

Even leek het erop of de eerste twee wedstrijden van de Rosmalense zaalvoetbalcompetitie niet door zouden kunnen gaan. De scheidsrechter van dienst was namelijk niet op komen dagen. Gelukkig besloot Jaber Herman het probleem op te lossen door de fluit ter hand te nemen. Zo konden FC Bachus en Colorado het toch gewoon tegen elkaar opnemen en onderling bepalen wie in het spoor van de koploper zou blijven. Die eer ging uiteindelijk naar het team van café Bachus, dat na een 3-1 voorsprong bij rust met 4-2 won.

Bij Cheers the Next ontbrak Maarten van Schadewijk, maar verder kon de ploeg op volle sterkte aantreden tegen T.Pennings/De Bron. Die waren op hun beurt slechts met zes spelers aanwezig, maar konden wel over een sterke selectie beschikken. Al vroeg in de wedstrijd moest Cheers-doelman Wesley Hendriks de eerste tegentreffers incasseren en dat was een voorbode voor het verdere verloop van de wedstrijd. De teller stopte pas bij acht, terwijl Cheers - mede dankzij uitstekend keeperswerk van Boy Gevers - slechts een keer doel trof. Uitslag derhalve 8-1 in het voordeel van T.Pennings/De Bron. “Het stond vandaag gewoon niet goed bij ons. We zijn simpelweg overklast”, aldus Kevin van Liempd na afloop van de wedstrijd. “De volgende wedstrijd speel ik niet meer in de voorhoede, maar ga ik de verdediging weer ondersteunen”, liet hij de aanwezige pers weten. Zijn teamgenoten zien dit wel zitten. “Achterin loopt hij minder in de weg en dan hebben we aanvallend tenminste weer wat meer te vertellen.”

In fraaie nieuwe tenues nam Bever/Chambers het op tegen de ploeg van Bouwbedrijf Timmers BV. Enkele nieuwe gezichten hebben de rood-zwarten een kwaliteitsinjectie gegeven, maar nog altijd is men niet af van het syndroom waar Bever al jaren mee kampt; aardig meevoetballen, maar telkens weer verliezen. Ook dit keer was het weer een leuke pot, maar keerde Bever/Chambers zonder punten huiswaarts. Via Joost Bosman kwamen ze nog wel op voorsprong, maar Twan Voets en Sander Steenbakkers draaiden de rollen nog voor rust om in het voordeel van Timmers. In de tweede helft probeerde Bever het wel, maar kon het niet echt een vuist maken. Dankzij onder meer drie doelpunten van de toch maar weer een keer meespelende John Schuurman kon Timmers een 6-2 overwinning bijschrijven.

Rosmalen United was voornemens om FC Basiskeuken het eerste puntverlies toe te kennen. Ze leken hierin lange tijd te slagen (voor de rust werd er niet gescoord), maar toch ging het mis. Ondanks dat de tactische verdediger Henk Opstraat node werd gemist aan de zijde van Basiskeuken, kwam de lijstaanvoerder toch op voorsprong via René van der Heijden. Dries Koolen bracht beide ploegen op gelijke hoogte, maar Coco Nisci schoot Basiskeuken alsnog naar de winst. Man van de wedstrijd was wederom Edwin van Hassel, met als goede tweede Nicky van den Dungen, zijn collega in het andere doel. De kwalitatief hoogstaande wedstrijd werd ontsierd door een rode kaart in de slotseconden. Jeroen Verhallen kon zich verbaal niet beheersen en werd terecht de zaal uitgestuurd.

DTS Boys deed goede zaken tegen Bor Hoveniers. Via een 3-2 ruststand werd er met 6-3 gewonnen. Doelpuntenmakers en verdere info ontbreekt (aanvoerders bedankt), maar dat het alweer de tweede overwinning van DTS Boys betekende, is een feit. Daartegenover staat Bor Hoveniers nog altijd met lege handen. In de volgende speelronde treffen de nieuwelingen in onze competitie koploper FC Basiskeuken. Het wordt dus een zware opgave om van de hatelijke nul punten af te komen.


B-POULE | 13-09-2008
Dixons, ERIB, Schutskooi en United winnen opnieuw

Bad Brothers begon met een valse start tegen VersVleesBoerderij.nl, maar toen het vroege (eigenlijk ongeldige) doelpunt werd afgekeurd, was men zo sportief om opnieuw met 0-0 te beginnen. Marco van Doremalen sloeg direct toe, want hij zette niet veel later VVB op voorsprong. Via twee doelpunten van Erik van Meurs en een van Roel van der Krabben wist Bad Brothers de rollen weer om te draaien, maar John van de Ven bracht nog voor rust de spanning in de wedstrijd weer terug: 2-3. Na de pauze maakte de kampioen van vorig jaar het definitief af. Mark Lakwijk en opnieuw Erik van Meurs zetten de eindstand op 2-5 voor Bad Brothers.

Korsten Verzekeringen en De Schutskooi maakten er een mooie gelijkopgaande pot van, waarbij de groen-witten via een 2-3 ruststand met even minimale cijfers wisten te winnen: 4-5. Voor Korsten scoorden Marc-Jan Coppens en Joan Duffhues ieder twee keer. Heel wat Schutskooiers waren trefzeker, maar wie nou precies hoe vaak doel had getroffen, was kort na de wedstrijd nog niet helemaal duidelijk bij de aanvoerder. Verdere info over de wedstrijd ontbreekt helaas eveneens.

B.N.A. speelde tegen Brabant United '07 pas de eerste wedstrijd van het seizoen, en deed dat met een nog altijd uitgedunde selectie. Mede hierdoor speelden ze onsamenhangend, terwijl United goed positiespel liet zien. Bij rust leidden de Brabanders dan ook met 1-2, maar meteen na de hervatting draaide Remco van der Pot de rollen met twee doelpunten om. Brabant United kwam echter terug in de wedstrijd en bij een 5-6 stand in hun voordeel besloot B.N.A. voor de dood of de gladiolen te gaan. Het werd de spreekwoordelijke dood, want een inzet van Van der Pot belandde op de paal, waarna een Brabant United-speler de counter afrondde. Er volgde ook nog de 5-8, maar die was enkel voor de statistieken. Geert Hendrikx debuteerde voor B.N.A., maar had zijn eerste wedstrijd ongetwijfeld anders voorgesteld.

Ook bij Twago International stond met Thijs Bakker een debutant op het veld. Zijn ploeg kon tegen Dixons lang op de eerste punten hopen, maar trok uiteindelijk toch aan het kortste eind. Twago kwam wel als eerste op voorsprong, maar aan de hand van captain Kevin van ’t Sand (drie treffers) won Dixons alsnog: 2-3. Het nieuwe team is hierdoor nog altijd zonder puntverlies en zou wel eens een outsider voor de titel kunnen zijn.

Hans van Aggelen was de absolute Man of the Match bij ERIB - De Kiet. Hij viel na vijf minuten in en staakte niet veel later de strijd alweer, om wegens een blessure niet meer terug te keren binnen de lijnen. In totaal kwam de ERIB-aanvoerder tot liefst vier balcontacten, inclusief de warming-up. Zijn ploeggenoten zetten een stapje extra en maakten het karwei alsnog af. Het zo goed gestarte en daardoor wat gevreesde De Kiet kon even tegengas geven, maar moest toch haar meerdere erkennen: 7-3. Zelfs zonder sterkhouder Mark van der Donk kon een prima zege bijgeschreven worden. De doelpunten werden gemaakt door Ad Pennings, Thijs van Pinxteren, Henry aan den Toorn (allen 2) en Nico Scheutjes. De mooiste assist van de avond kwam (volgens eigen zeggen) op naam van doelman Erwin van der Biezen.


A-POULE | 06-09-2008
Ook Timmers ten onder tegen FC Basiskeuken

Bor Hoveniers herstelde zich in de tweede competitieronde van hun debuut in onze competitie. De beschamende nederlaag tegen Cheers the Next (9-2) werd tegen T. Pennings/De Bron ongedaan gemaakt. Er werd goed partij geboden, maar het leverde nog geen punten op. Via Mounir Jouhri kwam De Bron op voorsprong en Rudi van der Heijden tekende voor 2-0. In dezelfde minuut was de rossige verdediger ook verantwoordelijk voor een eigen doelpunt, maar nog voor rust maakte De Bron er weer 1-3 van. In het tweede stuk verkleinde Bor Hoveniers de voorsprong steeds tot een doelpunt, maar op gelijke hoogte kwam het niet. Uitblinkers waren beide doelmannen, maar Man of the Match moet toch zeker Mounir Jouhri zijn geweest. Hij was goed voor vier treffers en hielp zijn ploeg daarmee aan een nipte overwinning: 4-5.

Bouwbedrijf Timmers BV, de nummer drie van vorig jaar, mocht na de verrassende seizoensopening van FC Basiskeuken laten zien of zij wél in staat waren om de nieuwelingen te stoppen. Het antwoord was nog voor rust bekend: neen. Even kon de Rosmalense ploeg haar tegenstander bijbenen, maar in een tijdsbestek van amper vijf minuten sloeg Basiskeuken een gat dat niet meer te overbruggen was. Bij een stand van 1-2 was Patrick Westelaken hoogstpersoonlijk verantwoordelijk voor drie doelpunten op rij en Coco Nicsi zette de ruststand zelfs op 1-6. De winnaar was hiermee bekend en de tweede helft had beter schriftelijk afgedaan kunnen worden. Beide ploegen scoorden nog eenmaal, waardoor de uitslag op 2-7 werd gezet.

Rosmalen United moest in de eerste wedstrijd met een gehavende ploeg aantreden, maar was tegen FC Bachus op volle oorlogssterkte. De gedeeltelijk Maliskampse rivaal moest op haar beurt enkele belangrijke spelers missen, maar daarentegen maakte verdediger Roel Wittenberg zijn debuut. In een pittige wedstrijd ging men af en toe over de schreef en moest vooral de scheidsrechter het van twee kanten verbaal ontgelden. Beide ploegen kwamen op voorsprong en hadden kansen op de winst, maar geen van beide kon hier uiteindelijk aanspraak op maken. Wie anders dan Bachus-spits Frank Willems bepaalde de uitslag op 4-4.

Bever/Chambers was voor het eerst sinds mensenheugenis niet in staat een team op de been te brengen. Tegenstander DTS Boys ging daardoor zonder te spelen met de punten aan de haal. Cheers the Next overkwam bijna hetzelfde als Bever/Chambers, maar zij konden toch ternauwernood aantreden tegen Colorado. Het was helaas vooraf een haast verloren zaak, want omdat Hein van Uden zich versliep moest er met slechts drie veldspelers worden gestart. Toen invaller Pleun van Stiphout zich na een kwartier meldde, stond al een achterstand op het bord die niet meer ongedaan gemaakt kon worden. Desondanks maakten de ploegen er nog een aardige partij van en werden enkele fraaie treffers geproduceerd. Jonkies Maarten van Schadewijk (2) en Steven van der Heijden (3) zorgden voor de complete Cheers-productie en moesten toezien hoe het Colorado-team negen keer het net trof en daarmee met 9-5 won. 


Mobiele site | © Zaalvoetbal Competitie Rosmalen