Archief

Welkom op de website van de Zaalvoetbal Competitie Rosmalen. Hier vindt u een overzicht van berichten uit ons archief, gerubriceerd per jaar en maand.

 


Seizoenen

2010-2011
2009-2010
2008-2009
2007-2008
2006-2007
2005-2006
2004-2005
2003-2004
2002-2003
Zaalvoetbal Competitie Rosmalen - www.zaalvoetbalrosmalen.nl

B-POULE | 24-04-2010
B.N.A. viert titel met bittere bijsmaak

De kampioen in de B-poule is bekend. B.N.A. won liefst dertien van de eerste vijftien duels en kan inmiddels niet meer ingehaald worden. In het onderlinge treffen met de voorlopig runner-up ERIB werd de titel veiliggesteld. De wedstrijd eindigde echter allerminst in hosanna. Bij een 2-1 stand in het voordeel van de koploper, en met nog slechts twintig seconden op de klok, zorgde een zeer ongelukkig uitvallend duel om de bal voor een dramatische blessure bij Robert Slegers. Hij brak hierbij zijn kuit- én scheenbeen en dus was het zaalvoetbal uiteraard direct bijzaak.

Er werd besloten een 2-1 zege voor B.N.A. de boeken in te laten gaan en daarmee kon men (terwijl Slegers zich in de goede handen van het ambulancepersoneel bevond) toch - zij het in een minder vrolijk humeur dan normaal bij een kampioenschap het geval is - aan het Biertje Na Afloop. De titel is meer dan terecht, zeker nu ook van 'concurrent' werd gewonnen. Pas een kwartier voor tijd maakte Remco van der Pot het openingsdoelpunt, niet veel later gevolgd door de 2-0 van Herman Kasdiran. Een benutte vrije trap van Erwin van der Biezen bracht de spanning nog terug in de wedstrijd, maar ERIB was niet bij machte om op gelijke hoogte te komen. B.N.A. proficiat en Robert uiteraard heel veel sterkte met de revalidatie gewenst!


B.N.A., kampioen B-poule seizoen 2009-2010

In de afgelopen speelronde zijn uiteraard nog meer wedstrijden gespeeld. Zo ging VersVleesBoerderij.nl met een goed gevoel (én 2-1 voorsprong) rusten tegen Twago International, maar de ploeg in het lichtblauw maakte in tweede helft gehakt van haar opponent. Met dubbele coachbezetting op de bank werd de ruststand omgebogen naar een klinkende 3-9 overwinning. Het scorend vermogen is breed aanwezig bij Twago. Ton Gofers compenseerde zijn matige verdedigen met 2 doelpunten. Thijs Bakker en Tom Aarts namen ook ieder twee doelpunten voor hun rekening. Jos Goyaerts en Gijs Eras scoorden 1 keer. Bas von Berg, heel de wedstrijd tevergeefs op zoek naar doelpunten, maakte in de laatste seconden de voor hemzelf bevrijdende 9de Twago-treffer.

De Kiet bood aardig partij aan Bad Brothers, maar kon niet voorkomen dat de ploeg die komend seizoen verder gaat onder de naam BB Shaktar Babbels Dnjepr met 5-8 won. Erik van Meurs tekende voor drie van de acht doelpunten. De Kiet kwam met 1-0 en 2-1 voor en bij rust was het 2-3, maar in het tweede stuk moest men passen voor de aanvalsdrang van Bad Brothers.

Hetzelfde gebeurde bij De Schutskooi, dat moeite had een representatieve ploeg op de been te brengen voor het duel met Brabant United '07. Dat moest men bekopen met een vroege achterstand. In de slotminuut voor rust werd het pas 2-0 en was nog alles mogelijk. Toch kon United na de pauze uitlopen naar een degelijke overwinning. Rick Penders bracht even voor het eindsignaal zijn totaal aantal doelpunten op drie, maar het slotakkoord was voor Raymond Reinewald, die met de enige Schutskooi-treffer de eer nog enigszisn probeerde te redden: 5-1.

Dixons leek al vroeg zeker van een overwinning tegen Korsten Verzekeringen. Binnen het kwartier was het 3-0 en leek Korsten een zware avond tegemoet te gaan. Toch toonde het knap veerkracht en bepaalde oude vos Jan van den Boogaard de ruststand op 3-1. Na rust was de pijp echter alsnog leeg en liep Dixons in rap tempo uit naar een 5-1 en 6-2 voorsprong. De punten leken binnen, maar niets was minder waar; in de laatste tien minuten knokte Korsten zich, met slechts één wissel op de bank, terug tot een verdiend gelijkspel: 6-6! "Dit gaf ons 'oudjes' toch wel een behoorlijke kick", aldus captain Maurits van Hooren na afloop. Desalniettemin heeft de ploeg - toch een van de laatste der Mohikanen - aangegeven volgend seizoen te stoppen in onze competitie wegens een chronisch tekort aan spelers. Eeuwig zonde!


A-POULE | 17-04-2010
Jankovic pegelt Cheers alsnog naast FC Willems

Bierelier United kan het kampioenschap niet meer ontgaan. Er werd nog wat gevreesd naar het treffen met Bakker van Keulen/Colorado gekeken, maar al na een paar keer knipperen met de oogleden was duidelijk dat ook die horde kinderlijk eenvoudig werd genomen. Na drie minuten had Bierelier er al drie in liggen en tien minuten later was het zelfs 0-8… Na rust (1-10) liet Bierelier de teugels wat vieren en kon ook Van Keulen een beetje meevoetballen. De eindstand kwam hierdoor op 4-12. Julien Stundebeek nam de helft van de Bierelier-productie voor zijn rekening. "Echt niet normaal meer. De eerste vier keer dat ik op goal schoot, werd het telkens een doelpunt!"

FC Bachus leek aan de hand van Frank Willems op weg te gaan naar een overwinning tegen Cheers the Next. De ‘gasten’ kwamen na een kwartier op voorsprong door Dani Jankovic, maar Willems draaide de rollen nog in de eerste helft om. Na rust tekende hij ook hoogstpersoonlijk voor de derde en vierde van Bachus en leek het duel - dat op het scherpst van de snede werd afgewerkt - gespeeld. Niets was echter minder waar. Cheers gaf niet op en kwam via Jankovic binnen de minuut op 4-2. Met nog drie minuten op de klok liep Martijn Gerrits ongelukkig een bal in zijn eigen doel en in de allerlaatste seconde van de wedstrijd poeierde Jankovic de laatste mogelijkheid van grote afstand stijf in de kruising. Resultaat: 4-4, waarbij niet alleen de topscorers aan beide zijden, maar ook zeker doelmannen Wesley Hendriks en Hein van Uden de mannen van de wedstrijd waren.

FC Unity heeft zich verzoend met de laatste plaats, maar komt nog wel tweewekelijks vol goede moed naar De Hazelaar. Ook voor het treffen met Den Bosch City was de stemming weer opperbest, maar tot een goed resultaat leidde het niet. Tot aan de rust (2-3) kon Unity aardig meekomen en ook in de tweede helft gaf het prima tegengas, maar toch won City terecht, met 2-5. Johan Sluijter was goed voor 2 doelpunten, maar met name Angelo Stoové maakte het verschil. Hij schoot er 3 binnen, terwijl Stefan van Laarhoven en Robin Meesters allebei maar een keer scoorden voor Unity.

Bij Bouwbedrijf Timmers debuteerde Max Klerkx met een doelpunt, maar toch ging de overwinning naar runner-up Gevers Installatiebureau. Joep van der Heijden was wederom de grote man met vier treffers en mede dankzij hem won Gevers met 4-7. Invalgoalie Geert Peters, die onder de lat stond wegens een blessure van Koen Duyx, deed zijn uiterste best om de jonkies niet tot scoren te laten komen, maar hij kon dat niet voorkomen. Ook aan de kant van Timmers was de jonge garde trefzeker. Naast Klerkx scoorden ook Mark Kuys, Nicky Kerkhof en Christian Quaadvlieg, terwijl de routiniers het net niet wisten te vinden.

Bor Hoveniers bestaat uit louter routiniers en zij scoorden wél. Dat gebeurde echter pas nadat Giovanni Parto en Bram Ploem hun ploeg Bever/Chambers op voorsprong hadden gebracht. En ook na de tegentreffer van Patrick de Gouw was het antwoord voor Giovanno Parto: 1-3. Meteen na de schoot Chris Panday de aansluitingstreffer binnen en het duurde lang, maar Bor Hoveniers kwam langszij. Nieuwe doelman Sander Suurs hield zijn doel na rust schoon en twee minuten voor tijd kreeg hij daarvoor de beloning. Het was de immer hard werkende Marc van der Mark die voor de gelijkmaker tekende: 3-3.


B-POULE | 10-04-2010
Twago maakt koploper punten afhandig

Dat Brabant United ’07 de derde periodetitel mag bijschrijven op haar palmares, was al na de vorige speelronde bekend. Een nieuw hoogtepunt in de B-poule kon tijdens de laatste wedstrijden worden genoteerd. Dinsdag 6 april 2010 gaat de boeken in als een gedenkwaardige dag voor Twago International. Tegen de veelal ongenaakbare koploper B.N.A. stond de ploeg halverwege met 0-3 achter, maar werd op bewonderenswaardige wijze teruggeknokt. Na een kwartier in de tweede helft was het 4-4 en doelpunten van Tom Aarts en Gijs Eras brachten Twago zelfs op een 7-4 voorsprong! Laurens Ubert scoorde in de slotminuut nog een keer, maar dat kon Twago niet deren. Zij wonnen op grootse wijze van de nummer 1 en dat werd - terecht - uitbundig gevierd door de 10-koppige (!) selectie. Ook de drie treffers van Remco van der Pot konden daar niets aan veranderen.

Ook ERIB won, met 6-2 van Korsten Verzekeringen. De festiviteiten bleven daar echter achterwege. Korsten is immers afgezakt naar de laatste plaats en dus was het (op papier) een tussendoortje voor de runner-up van het klassement. Toch werd de winst pas in de tweede helft veiliggesteld. Bij rust was het nog 2-2 , maar de geringe aanvallende capaciteit van Korsten zorgde ervoor dat de drie punten van ERIB nooit in gevaar kwamen. Op Mark van der Donk na kwamen alle veldspelers tot scoren.

Bad Brothers en Brabant United ’07 toonden aan weinig voor elkaar onder te doen. Tijdens de pauze leidden de Brothers met minimale cijfers (4-3) en in de tweede helft ‘won’ United met precies dezelfde score. De wedstrijd eindigde hierdoor in een 7-7 gelijkspel, waarbij Martijn Donkers, Rick Penders en John Siemons ieder voor drie goals tekenden.

De Schutskooi pakte in de vorige speelronde een reglementaire overwinning op Dixons. “Lelijk, maar waar”, aldus Raymond Reinewald. Tegen VersVleesBoerderij.nl werd weer op fraaiere wijze drie punten aan het totaal toegevoegd. Doelpunten van Mark de Jong, Pepijn Peijnenburg en Roelof Bout zorgden voor een 0-3 ruststand, waarna De Jong de uitslag in de allerlaatste minuut van de wedstrijd op 0-4 bracht.

Aan de kant van De Kiet ontbrak ook in de wedstrijd tegen Dixons het scorend vermogen. Tot aan de rust bleef de schade beperkt (1-3), maar in het tweede stuk moest men diep buigen voor de opponent. Kevin van ’t Sand was goed voor drie treffers. Nieuwe aanwinst Kevin van Gulik maakte er twee, evenals Joeri de Bie. Die werd, ondanks de hoge uitslag, ook voor twee minuten uitgesloten na een gele kaart. René Knook redde de eer voor De Kiet. Ook Erik Voss kwam tot scoren, maar dan wel in zijn eigen doel.


A-POULE | 03-04-2010
FC Bachus legt beslag op 3e periode

De derde ploeg die deelneemt aan de play-offs van de A-poule is bekend. FC Bachus won met 11-5 van Bor Hoveniers en zag concurrent Bakker van Keulen/Colorado verliezen van Gevers Installatiebureau. Met die resultaten eindigt Bachus als derde in de strijd om de 3e periodetitel. Omdat er twee eerdere periodewinnaars boven hen staan, gaat de titel naar de outsiders.

Gevers won evenals Bierelier United met 6-4. De runner-up rekende zoals gezegd af met Van Keulen, terwijl de koploper van Den Bosch City won. Maar van een leien dakje ging het in beide partijen allerminst. De underdogs kwamen op voorsprong en Van Keulen nam zelfs afstand met 3-0. Bierelier kon niet voorkomen dat City met een 2-3 voorsprong ging rust, terwijl Gevers nog voor de pauze op gelijke hoogte kwam. Pas in de tweede helft namen beide favorieten - met de nodige moeite - afstand van hun opponenten.

Dat FC Unity wederom verloor is geen nieuws. Dat Bever/Chambers weer eens won is dat wél. In de laatste tien minuten voor rust schoten Ivan Parto en Bram Ploem (2 goals) de ploeg naar 0-3 en in het tweede stuk was de tegenstand helemaal verdwenen. Gemakkelijk liepen de Suriprofs uit naar een 3-10 overwinning. Het gaf hen het nodige vertrouwen voor de toekomst. "We hebben na deze mooie overwinning met z'n allen besloten om nog een jaar door te gaan", liet aanvoerder Robert Schapendonk de toegestroomde pers na afloop weten.

Het duel tussen Cheers the Next en Bouwbedrijf Timmers was er een van hoog zaalvoetbalniveau. Beide partijen lieten zien over enkele specialisten te beschikken en gaven elkaar weinig toe. Toch ging Cheers verrassend met de verdiende overwinning aan de haal. Tijdens de pauze leidde Timmers nog met 2-4, maar na rust was het Cheers dat de klok sloeg. Steven van der Heijden maakte er in de tweede helft liefst 4 en Maarten van Schadewijk's doelpunt zorgde voor een fraaie 7-4 zege.

FC Bachus won zoals gezegd eenvoudig van Bor Hoveniers, maar hoe die overwinning tot stand kwam is de reporter een raadsel. Zeker is dat Chris Panday zijn ploeg Bor al vroeg op een verrassende voorsprong bracht en de stand bij rust 3-1 was. Voor Bachus was vooral nummer 4 op schot, maar wie de doelpuntenmakers precies waren zal altijd een mysterie blijven. De rugnummers waren namelijk niet ingevuld op het wedstrijdformulier...Mobiele site | © Zaalvoetbal Competitie Rosmalen