Archief

Welkom op de website van de Zaalvoetbal Competitie Rosmalen. Hier vindt u een overzicht van berichten uit ons archief, gerubriceerd per jaar en maand.

 


Seizoenen

2010-2011
2009-2010
2008-2009
2007-2008
2006-2007
2005-2006
2004-2005
2003-2004
2002-2003
Zaalvoetbal Competitie Rosmalen - www.zaalvoetbalrosmalen.nl

A-POULE | 30-01-2010
Bor Hoveniers maakt het koploper aardig lastig

FC Unity liet onlangs een onrechtmatige speler meedoen en kreeg daardoor drie winstpunten in mindering. Ook het duel met FC Bachus zorgde er niet voor dat men uit de min kwam. Unity voetbalde zoals elke wedstrijd weer aardig mee, maar kreeg in verdedigend opzicht telkens het deksel op de neus: 5-12. Bachus kwam geen moment in gevaar en kon alle veldspelers laten scoren. Nieuweling Michiel van Keijsteren bleek een aanwinst. Hij maakte er drie en werd topscorer van de wedstrijd.

Bever/Chambers leek tegen Bouwbedrijf Timmers bijna te stunten, maar had buiten Lawrence Heijmans gerekend. Het kanon van Timmers nam na de rust de volledige productie voor zijn rekening en schoot het team met zijn derde van de avond pas drie minuten voor tijd naar een nipte overwinning: 4-3.

Cheers the Next rekende zich tijdens de pauze van het treffen met Bakker van Keulen/Colorado al rijk. De 4-2 voorsprong werd echter prompt verspeeld; Van Keulen won alsnog knap met 6-7. Günther van Meurs scoorde vier keer voor Cheers, maar had zijn treffers ongetwijfeld graag willen inruilen voor een overwinning. Op de ranglijst wisselen beide ploegen van subtoppositie.

De verwachte walk-over van Bierelier United ten koste van Bor Hoveniers (het eerdere treffen eindigde in 14-0) bleef uit. In tegenstelling tot berichten vooraf was Bor present met een volledige selectie en die zeven gaven aardig tegengas. De koploper kwam nog wel op voorsprong via Juliën Stundebeek, maar zag de nummer laatst van vorig jaar via Erik Claassen op gelijke hoogte komen. In de 34e minuut scoorde Mark van de Ven en die goal bleek de winnende. Jan Hoedemakers hield zijn doel knap schoon, maar zijn ploeggenoten konden het net van United niet meer vinden.

Gevers Installatiebureau kende weinig moeite met Den Bosch City. Aan de hand van Joep van der Heijden (6 goals) liep men uit naar een 8-4 overwinning. Robin Gallé scoorde de andere twee doelpunten en Michael Gevers en de debuterende Ismaël Oustou van Den Bosch City deden hem na.


B-POULE | 23-01-2010
B.N.A. pakt tweede periode in B-poule

Brabant United '07 leek in de laatste vijf minuten voor rust een onoverbrugbaar gat te slaan, maar de 3-0 voorsprong werd in de tweede helft knap omgedraaid door ERIB. In de slotminuut werd het door een penalty echter alsnog 4-4. Ook De Schutskooi en Dixons bleven in evenwicht: 2-2. Kevin van ’t Sand en Eelco Falkenburg scoorden voor Dixons. Benjamin van den Broek en Mark de Jong waren de doelpuntenmakers voor De Schutskooi.

Korsten Verzekeringen zit in de hoek waar de klappen vallen. Tegen VersVleesBoerderij.nl werd alweer de vierde nederlaag op rij geleden. Bas van de Vliet was de enige die kon scoren, terwijl dat voor VVB John van de Ven, Marco van Doremalen en Gerjan van de Berg (zelfs twee keer) deden. Het werd dus 1-4. Junioren Tom Aarts en Gijs Eras konden met hun treffers niet voorkomen dat Twago International een gevoelige nederlaag leed. Tegen laagvlieger De Kiet werd het 2-4 en daarbij waren vooral Peter van der Plas en Harold Molenschot belangrijk. Zij scoorden ieder twee keer.

Bad Brothers moest tegen B.N.A. aantreden zonder doelman. Dat gemis kon lang verbloemd worden (vijf minuten voor tijd was het nog 4-4), maar de koploper won alsnog ruim, met 8-4. Remco van der Pot was, getuige zijn vijf goals, de grote man aan B.N.A.-zijde. Zijn ploeg won voor de zevende keer in successie en legde daarmee overtuigend beslag op de tweede periodetitel.


B.N.A., winnaar tweede periodetitel B-poule


A-POULE | 21-01-2010
Drie punten in mindering voor FC Unity

Tijdens de wedstrijd Bouwbedrijf Timmers - FC Unity, die op dinsdag 12 januari 2010 jl. werd gespeeld, heeft een onrechtmatige speler meegespeeld bij FC Unity. Dhr. R. Duives stond vermeld op het wedstrijdformulier, terwijl in zijn plaats een niet ingeschreven speler in het veld stond.

Zoals vermeld in de ‘Boeteregeling seizoen 2009-2010’ staat op straffe van het deelnemen van een niet-speelgerech-tigde speler een boete van 15 euro. Deze zal ingehouden worden op de borg die begin dit seizoen is betaald.

Daarnaast is in artikel 33 van Huishoudelijk Reglement opgenomen dat de betreffende ploeg bestraft wordt met het in mindering brengen van 3 winstpunten. De 6-3 overwinning voor Timmers blijft, in navolging van het genoemde artikel, staan.


A-POULE | 16-01-2010
Gevers Installatiebureau winnaar 2e periodetitel

Bouwbedrijf Timmers had aanvankelijk de nodige moeite met het vlijtige FC Unity, maar toch werd de wedstrijd redelijk gemakkelijk gewonnen. Het werd 6-3. Gevers Installatie-bureau won, na een magere 2-1 voorsprong bij rust, eveneens vrij eenvoudig van Bor Hoveniers (10-5). De jonge debutanten legden daarmee beslag op de tweede periode-titel. Bever/Chambers startte dramatisch tegen Bakker van Keulen/Colorado en dat kwam hen op een 0-7 achterstand bij rust te staan. De tweede helft nam Van Keulen wat gas terug en kon Bever de schade beperken: 3-9.


Gevers Installatiebureau, winnaar 2e periodetitel A-poule

Bierelier United moest tegen het sterk opgekomen FC Bachus eindelijk een keer vechten voor de punten. De ploegen waren gelijkwaardig, maar twee goals van zowel Julien Stundebeek als Arda Havar waren net genoeg. Bierelier won met de hakken over de sloot met 4-3. Den Bosch City leek in de lang doelpuntloze wedstrijd tegen Cheers the Next te kunnen stunten. Het doelpunt van Johan Sluijter werd echter in de slotfase ongedaan gemaakt. Dani Jankovic bracht beide ploegen op gelijke hoogte en Dylan Kusters zorgde voor de 2-1 winst. Twee keer was routinier Jan van der Heijden de aangever.


B-POULE | 09-01-2010
ERIB klimt na winst in topper

Brabant United ’07 - Twago International 2-4
De uitmuntende prestaties van Twago gaan maar door. Ook tegen Brabant United werd de volle winst behaald. Twago begon sterk en kwam op voorsprong door een hard en hoog ingeschoten vrije trap van Gijs Eras. United, zonder wissels, kwam beter in de wedstrijd en hield stug verdedigend stand. Uit wederom een vrije trap viel de gelijkmaker. Na rust wilde Twago wel, maar was het lange tijd onmachtig. Slechte passing en een te laag tempo, waardoor Brabant United meer en meer in de wedstrijd kwam. Tom Aarts scoorde de bevrijdende tweede Twago-treffer, waardoor de tegenstand van het dapper strijdende vijftal gebroken leek. Maar uit de eerste de beste tegenaanval viel prompt de gelijkmaker en moest Twago opnieuw druk gaan zetten om iets te forceren. Het moegestreden United trok meer en meer aan de noodrem, hetgeen tot een minutenstraf en vrije trap leidde. Wederom was het Eras die de bal ditmaal laag en strak inschoot. Hiermee was het definitief gedaan en maakte de jonge topschutter ook nog zijn derde van de avond.

VersVleesBoerderij.nl - De Kiet 4-5
Voor De Kiet werd dinsdag 5 januari 2010 een heuglijke dag. Tegen VersVleesBoerderij.nl werd namelijk de eerste overwinning van het seizoen behaald. Het waren zelfs de eerste punten voor de ploeg die zich amper vijf jaar geleden nog tot kampioen van de B-poule had laten kronen. De overwinning kwam wel met pijn en moeite tot stand. Bij rust was het 1-1 en in het tweede stuk kon De Kiet zeer moeizaam afstand nemen. Ondanks de bejubelde zege blijft de ploeg in paars-blauw nog altijd de rode lantaarndrager.

B.N.A. - Korsten Verzekeringen 5-0
Koploper B.N.A. was voor het treffen nagenoeg compleet, maar miste de keeper. Bij Korsten ontbrak de (jonge) keeper niet, maar speelden verder vijf man van de ‘oude garde’. Die besloten om de pot dicht te houden en dat ging eerste helft behoorlijk. Mede door het ontzettend veel missen van kansen door B.N.A. Zeker vier keer werd voor open goal de paal geraakt, maar Korsten hield stand. Zij konden daar echter nauwelijks iets tegenover zetten. Vlak voor rust viel dan toch de 1-0 voor B.N.A., maar in de tweede helft bleef het beeld hetzelfde. B.N.A. speelde op de helft van Korsten, maar kwam moeilijk tot scoren. Toch liep de score nog op naar 5-0 in de zeer vriendschappelijke en goed geleidde pot. Herman Kasdiran nam er twee voor zijn rekening. Robert Slegers, Freek van Kasteren en Remco van der Pot ieder een.

De Schutskooi - ERIB 1-2
Op vrijdagavond stonden twee heuse toppers op het programma. Zo nam de kampioen van vorig seizoen het allereerst op tegen de bekerwinnaar. Opvallend was dit keer vooral de bankvulling. Daar waar De Schutskooi normaal een compleet team achter de hand houdt, beschikten zij dit keer over slechts twee wissels. ERIB-coach Erwin van der Biezen was daarentegen op komen draven met drie reservespelers. Een ongekende weelde voor de ploeg. Het bracht echter niet het gewenste resultaat. De Schutskooi liet zich inzakken en het spel aan ERIB, maar zij wisten daar niet zo goed raad mee. Het meeste balbezit was er wel, maar tot uitgespeelde kansen kwam het nauwelijks. Dat was vooral te wijten aan het sterk verdedigen van De Schutskooi, dat vooralsnog niet voor niets over de minst gepasseerde defensie beschikt. Al counterend kwam men zelfs op voorsprong, dankzij een treffer van Benjamin van den Broek. Na rust was er echter alweer snel de gelijkmaker voor ERIB. Mark van der Donk leek zich, na een pass van de van een langdurige blessure herstelde Henry aan den Toorn, vast te draaien, maar schoot toch knap raak. Hierna kregen beide ploegen kansen op de overwinning, maar zowel Sander van Geel als Henny van Uden hielden hun doel schoon. Toch kwam er een winnaar. Een geweldige (wanhoops)assist van Hans van Aggelen bracht Thijs van Pinxteren alleen voor de doelman en via de binnenkant van de paal ramde die het projectiel in de netten.

Dixons - Bad Brothers 5-7
De laatste wedstrijd van deze speelronde was de topper tussen Bad Brothers en Dixons. Bad Brothers had nog iets goed te maken na de laatste onderlinge ontmoeting uit het vorige seizoen en had vooral geleerd van de ruime nederlaag die destijds geleden werd. Ze zakten terug op eigen helft en de behendige Dixons-voetballers mochten het spel maken. Deze speelwijze had al snel het gewenste effect, want binnen no-time stond Bad Brothers op een 2-0 voorsprong. De ruststand was uiteindelijk 3-2 en hierbij mocht Dixons zijn handen dichtknijpen en Bad Brothers zich eens flink achter de oren krabben, want zij hadden het nagelaten de wedstrijd al vroegtijdig te beslissen. Na rust was het spelbeeld ongewijzigd; Dixons had het meeste balbezit en Bad Brothers counterde dat het een lieve lust was. Bij 4-5 in het voordeel van Dixons leek de wedstrijd te kantelen maar Bad Brothers toonde karakter en sleepte de wedstrijd uiteindelijk met 7-5 uit het vuur. De laatste treffer kwam van de voet van doelman Edwin Smolders, die zijn collega vlak voor tijd te ver voor zijn doel zag staan en deze bekwaam achter hem in het net wist te leggen. Een heerlijke zaalvoetbalwedstrijd waarbij beide ploegen elkaar lieten voetballen, uiterst sportief en onder leiding van een uitstekende scheidsrechter.Mobiele site | © Zaalvoetbal Competitie Rosmalen