Archief

Welkom op de website van de Zaalvoetbal Competitie Rosmalen. Hier vindt u een overzicht van berichten uit ons archief, gerubriceerd per jaar en maand.

 


Seizoenen

2010-2011
2009-2010
2008-2009
2007-2008
2006-2007
2005-2006
2004-2005
2003-2004
2002-2003
Zaalvoetbal Competitie Rosmalen - www.zaalvoetbalrosmalen.nl

PLAY-OFFS | 19-06-2010
Bierelier en Bad Brothers trotse bekerwinnaars

Aan de al goedgevulde prijzenkast heeft Bad Brothers de volgende troffee kunnen toevoegen. Voor de derde keer in de afgelopen vier jaar legden zij beslag op de beker waarom wordt gestreden door de periodewinnaars van de B-poule. In de finale kon Brabant United '07 een half uur bij blijven, maar moest men toch de meerdere erkennen. In de laatste tien minuten nam Bad Brothers afstand, door liefst vijf keer doel te treffen. Het werd 3-8, waarbij Roel van der Krabben (4 doelpunten), Sander van Beek en Martijn Donkers (beide 2) de goalgetters waren.

Het winnen van de dubbel was al het hele seizoen het doel voor Bierelier United. Dat het geen grootspraak bleek, werd duidelijk in de finale van de beker. Ook die werd namelijk gewonnen, tegen de grootste concurrent uit de competitie. Arda Havar bracht Bierelier op voorsprong, waarna Kiley Thijs Gevers Installatiebureau op gelijke hoogte bracht. Twee puntgave treffers van laatkomer Mounir Jouhri zorgden ervoor dat de kampioen met een 3-1 voorsprong mocht rusten en niet lang na de pauze werd de wedstrijd definitief beslist: 4-1. Robin Gallé deed nog wel iets terug, maar de dubbel kwam voor Bierelier niet in gevaar (5-2). Gevers moet in het eerste seizoen genoegen nemen met een tweede plaats in de competitie en de titel 'verliezend bekerfinalist'.


PLAY-OFFS | 17-06-2010
Bachus en Cheers komen net tekort voor finaleplaats

In tegenstelling tot de eerdere halve finales, waren die van de A-poule zeker wél het aanzien waard. Favoriet Bierelier United, dat ongeslagen kampioen was geworden, won van FC Bachus. Maar van harte ging het allerminst. De rust werd, na een vroeg doelpunt van Julien Stundebeek, gehaald met een minimale voorsprong en snel na de hervatting bracht Michiel van Keijsteren Bachus weer op gelijke hoogte. Hierna maakte Bierelier toch het verschil. Het liep uit naar 6-1 en liet het slotakkoord aan Martijn Gerrits, die met zijn treffer voor de 6-2 eindstand tekende.

De wedstrijd tussen Gevers Installatiebureau en Cheers the Next leek al vroeg beslist. De runner-up van de competitie liep na een vroege goal van Joep van der Heijden uit naar een 4-1 voorsprong bij rust en leek op rozen te zitten. Cheers, dat zich op miraculeuze wijze plaatste voor deze halve eindstrijd, weigerde zich echter neer te leggen bij een nederlaag en kwam verrassend terug. Maarten van Schadewijk en Coen van Schijndel brachten de score op 4-3, maar in het resterende kwartier hielden beide defensies de rijen gesloten. Gevers plaatste zich met pijn en moeite dus toch voor de finale, waarin Bierelier de tegenstander zal zijn.


PLAY-OFFS | 15-06-2010
Dixons en B.N.A. slaan modderfiguur in halve finale

De strijd in de halve bekerfinale van de B-poule werd vanavond flink gedevalueerd. Personele problemen zorgden ervoor dat kampioen B.N.A. ternauwernood vijf manschappen op de been kon krijgen. En daarbij werd zelfs coach Rob van de Ven (57) het veld in gestuurd. Er was geen beginnen aan, tegen het complete Bad Brothers dat weinig van B.N.A. heel hield. Bij rust was het al 0-7 en uiteindelijk stopte de slachtpartij met duidelijke cijfers op het bord: 2-18.

Dixons was eveneens gehavend voor het treffen met Brabant United '07. Het moest het doen zonder de gebroeders Van 't Sand en speelde zonder wissels. United was daarentegen op volle oorlogssterkte en speelde hun tegenstander daarmee helemaal zoek. Tot aan de rust hield Dixons nog wel enigszins stand (4-1), maar daarna gingen de kopjes hangen en walste Brabant United er compleet overheen. Het werd liefst 14-1.


A-POULE | 12-06-2010
Cheers verrast vriend en vijand met periodetitel

De strijd om de vierde plaats in de play-offs van de A-poule leek te gaan tussen Bakker van Keulen/Colorado en Den Bosch City. Beide ploegen verloren echter verrassend hun laatste wedstrijd van het seizoen en dus bleek Cheers the Next de lachende derde.

FC Bachus opende de speelweek met een vrij eenvoudige overwinning op Bever/Chambers. Die ploeg was met slechts vijf spelers op komen dagen en zag dat het gebrek aan wisselmogelijkheden hen opbrak. Tot aan de rust (2-0) hield het aardig stand, maar een zege voor Bachus kon niet worden voorkomen: 6-2. Hans van Heumen en Frank Willems scoorden beide drie keer. Yokito Margoritha en Robert Schapendonk redden de eer voor Bever.

Bakker van Keulen/Colorado moest winnen van Bor Hoveniers en hopen op puntverlies van Den Bosch City om de periodetitel te bemachtigen. Die plannen konden echter al snel de ijskast weer in. Bor nam een brutale 0-4 (!) voorsprong en gaf die niet meer uit handen. Vijf minuten na rust maakte Maurice Mulders er 2-6 van en leek de wedstrijd gespeeld, maar Van Keulen kwam nog sterk terug. In de slotminuut tekende Dave Reeuwijk voor zijn derde van de avond, maar het bleek niet genoeg. Bor Hoveniers, dat nog niet zeker weet of het er volgend jaar weer bij is, sloot het seizoen af met een fraaie overwinning. Het werd 6-7.

Tegen de enige ‘concurrent’ mocht Bierelier United de suprematie nogmaals laten zien. Nummer twee Gevers Installatiebureau had echter hele andere plannen en maakte het de ongeslagen kampioen uiterst lastig. Bij rust was het 3-2 en ook in de tweede helft ‘won’ Bierelier met die cijfers. Zij sloten daarmee het seizoen af met achttien aaneengesloten overwinningen. Gevers eindigt als tweede. Toch ook allerminst een slecht resultaat voor de nieuwkomers in de competitie. Wellicht wacht in de playoff-finale een kans op revanche voor de runner-up van het klassement.

Dat FC Unity op de laatste plaats zou eindigen, was al weken bekend. Desondanks brachten de mannen in lichtblauw ook hun laatste wedstrijdjes van deze jaargang op uiterst sportieve wijze tot een einde. Cheers the Next leek ook uitgespeeld, maar ging toch freewheelend naar een 4-10 zege. Bij rust was het 0-3, vier minuten later 0-6 en ook 1-9 was een van de vele tussenstanden. Dani Jankovic nam de helft van de Cheers-productie voor zijn rekening.

Bouwbedrijf Timmers was in de laatste reguliere wedstrijd van het seizoen de ploeg die - zonder dat men het wist - uit kon maken wie de vierde playoff-deelnemer werd. Den Bosch City wist daarentegen ook niet men hun eigen deelname in eigen hand had. Wellicht dat het daardoor een zenuwachtige wedstrijd werd, waarin goals schaars waren. Bij rust (1-0) waren de kaarten zeker nog niet geschud en het duurde tot ver in de tweede helft voordat beide ploegen nog een keer de netten wisten te bollen. Het ene doelpunt van Johan Sluijter was echter niet genoeg; Timmers won met 2-1 en legde daarmee beslag op de 4e plaats in de eindrangschikking. City moet het, ondanks een goede tweede seizoenshelft, doen met plaats zeven. Maar wat veel erger is: de vierde periodetitel gaat aan hun neus voorbij. Cheers the Next werd de gelukkige. “Dit hadden we totaal niet verwacht, maar is natuurlijk erg leuk meegenomen! Ik zal eens heel snel rond gaan bellen of we een team kunnen formeren, maar we gaan ervoor tegen Gevers”, aldus captain Jan van der Heijden.

Op vrijdag 18 juni worden laatste wedstrijden van de (beker)competitie gespeeld. Om 19:30 uur wordt er afgetrapt in sporthal De Hazelaar met de finale van de B-poule. Een uur later spelen de twee finalisten van de A-poule om de felbegeerde bokaal. Toegang is geheel gratis. Aansluitend vindt de feestavond met prijsuitreiking plaats, waarvoor alle leden van harte zijn uitgenodigd.


B-POULE | 05-06-2010
Korsten neemt afscheid met zege

Het is gedaan voor Korsten Verzekeringen. Na ontelbare jaargangen houdt de ploeg, die er vanaf het begin van de Rosmalense competitie bij was, op te bestaan. Met een prachtige overwinning (4-5) op De Kiet, eveneens een van de oudgedienden, kwam er een einde aan minstens drie decennia met vele hoogte- en dieptepunten.

Spelende teamleider Maurits van Hooren (64) was eind april duidelijk: “Ik heb de beslissing zo lang mogelijk uitgesteld, maar na overleg toch moeten besluiten dat wij niet in staat zijn een team op de been te brengen voor het volgende seizoen. We beschikken over maar vier vaste en een handvol reservespelers. Daar kunnen we niet een competitie mee ingaan.”

Korsten kampte al enige tijd met spelerstekorten. Dit seizoen moest men voor het eerst sinds mensenheugenis zelfs noodgedwongen een wedstrijd laten schieten. Naar aanvulling werd zeker wel gezocht, maar het bleek niet zo gemakkelijk. “Een aantal van onze spelers heeft serieuze pogingen gedaan om spelers te vinden die er bij zouden kunnen passen. Helaas is het niet gelukt. Er melden zich alleen maar spelers aan die ook reserve zouden willen zijn”, aldus Van Hooren.

Korsten was aan het eind van seizoen 2008/2009 de eerste ploeg die de in het leven geroepen Waarderingsbokaal ontving, vanwege hun jarenlange staat van dienst. Ondanks de oplopende gemiddelde leeftijd van de selectie handhaafden de routiniers zich tot 2002 knap in de A-poule. In het veld stond altijd een hecht collectief dat moeilijk te doorbreken was, maar daarnaast stond sportiviteit ook hoog in het vaandel. De laatste doelpuntenmaker in de historie werd niemand minder dan Jan van den Boogaard. Op de alltime clubtopscorerslijst zal de inmiddels 58-jarige goaltjesdief ongetwijfeld een van de ereplaatsen bekleden.

Met het stoppen van Korsten Verzekeringen gaat er een begrip verloren voor de Rosmalense zaalvoetbalcompetitie. Het is aan de nieuwe generatie zaalvoetballers om dit verlies op te vangen. Zij moeten al die sportieve jaren nog maar eens zien te halen. Routiniers van Korsten Verzekeringen, bedankt voor de mooie seizoenen!


B-POULE | 05-06-2010
Bad Brothers als vierde B-pouler naar play-offs

De vierde play-off kandidaat van de tweede klasse is bekend. Bad Brothers speelde op de laatste speeldag van de B-poule gelijk tegen ERIB (4-4) en had daaraan genoeg om beslag te leggen op de laatste periodetitel.

ERIB had ook nog een minimale kans op de ereplaats, maar moest dan met ruime cijfers winnen. Thijs van Pinxteren bracht met twee vroege treffers hoop in de harten van de fans, maar een sterke tweede helft van Bad Brothers draaide de rollen volledig om. Het werd zelfs 2-4 voor de ploeg die volgend jaar Shaktar Babbels gaat heten. In de slotminuut bracht Ad Pennings ERIB echter alsnog langszij. Het was een terechte afsluiting van een mooie wedstrijd tussen twee ploegen die al jarenlang weinig voor elkaar onder doen. Bad Brothers, proficiat met de periodewinst en succes in de play-offs.

Het seizoen eindigde in stijl voor VersVleesBoerderij.nl. De ploeg die het al decennia lang doet zonder hoogstandjes, maar het moet hebben van werkvoetbal, boekt af en toe een mooi resultaat tegen hogergeplaatste teams. Maar VVB moet jaarlijks toch ook vooral veel nederlagen slikken. Zo ook tegen Dixons, dat weinig van hen heel liet. Alle veldspelers van Dixons kwamen tot scoren en zij zorgden samen voor een ruime zege: 9-2. Doelpuntenmaker aan de kant van VVB? Wie anders dan Marco van Doremalen.

Twago International had - achteraf gezien - genoeg aan een overwinning op De Schutskooi om de vierde periodetitel te pakken. De kampioen van vorig jaar had echter hele andere plannen en dus kon de tienkoppige (!) selectie weinig uitrichten. Terwijl Schutskooi-aanvaller Raymond Reinewald tijdens de wedstrijd zijn jetleg probeerde weg te slapen, keepte interim-doelman Dennis van Loon - op de spaarzame momenten dat Twago door de verdediging heen brak - de sterren van de hemel. Sander van Geel, die normaal onder de lat staat, nam de eerste van de avond voor zijn rekening. En twee van zijn teamgenoten volgden zijn voorbeeld. Twago kon ook na rust geen vuist ballen. Alleen Tom Aarts kwam tot scoren en dat was verre van genoeg: 1-3.

Voor het treffen met Brabant United ’07 was B.N.A. wederom verre van compleet op komen draven. Desondanks was de start uitermate hoopgevend. Herman Kasdiran en Freek van Kasteren (2x) brachten de kampioen op een 0-3 voorsprong. Daarna was het echter gedaan met de pret. United kwam in de tweede helft sterk terug en won alsnog vrij eenvoudig, met 7-3. Ook de inbreng van spelende coach Rob van de Ven kon B.N.A. niet redden. Het was alweer de 10e ongeslagen wedstrijd op rij voor Brabant United; een prestatie van formaat! Gele kaarten aan hun zijde zorgden nog wel voor een onnodig grimmig wedstrijdbeeld, maar in de derde helft waren beide ploegen het snel vergeten en smaakte het ‘biertje na afloop’ als vanouds.Mobiele site | © Zaalvoetbal Competitie Rosmalen