Archief

Welkom op de website van de Zaalvoetbal Competitie Rosmalen. Hier vindt u een overzicht van berichten uit ons archief, gerubriceerd per jaar en maand.

 


Seizoenen

2010-2011
2009-2010
2008-2009
2007-2008
2006-2007
2005-2006
2004-2005
2003-2004
2002-2003
Zaalvoetbal Competitie Rosmalen - www.zaalvoetbalrosmalen.nl

Welkom op de website van de Zaalvoetbal Competitie Rosmalen. Hier vindt u altijd het laatste nieuws, de actuele standen, de laatste uitslagen en uiteraard het programma.


A-POULE | 29-05-2010
Belangrijke nipte zege Van Keulen op Timmers: 5-4

De strijd om de vierde periodetitel in de A-poule ligt nog helemaal open. Bakkerij van Keulen is een van de kanshebbers. Zij wonnen nipt, met 5-4, van Bouwbedrijf Timmers. Die ploeg moest het in de tweede helft zonder wisselspelers doen, aangezien Twan Voets uitviel er niet meer manschappen aanwezig waren.

FC Unity en Bierelier United, de nummer laatst en de kampioen, zijn allang uitgevoetbald. Ze scoorden er desondanks op los in hun onderlinge ontmoeting. Beide doelmannen, die normaliter in het veld staan, hadden het druk met vissen. En ook de scheidsrechters hadden hun handen vol met het noteren van de doelpuntenmakers; het werd 7-16. Cheers the Next werkte ook goed aan het doelsaldo. Ze schoten er liefst 11 binnen tegen Bever/Chambers, dat zelf slechts 4 keer tot scoren kwam. Joost Wanders en Dylan Kusters maakten er ieder drie.

Bor Hoveniers bleef aardig bij tegen Den Bosch City, maar moest toch kapituleren. Na een 0-2 ruststand wonnen de Bosschenaren met 2-6. Jurgen Willems was belangrijk met drie doelpunten en hij zorgde er mede voor dat City de beste papieren heeft voor de 4e periode. Wel wacht nog het treffen met Timmers in de laatste speelronde, maar bij winst is de periodetitel een feit.

FC Bachus - Gevers Installatiebureau werd in de rust (bij een 0-1 stand) gestaakt. Onder meer een zware blessure van Joris van Oers zorgde ervoor dat Bachus geen tegenstand meer kon bieden en in onderling overleg werd de wedstrijd afgebroken. Een administratief foutje aan de kant van Gevers zorgt ervoor dat de punten naar Bachus gaan: zij winnen reglementair met 3-0, maar voor beide ploegen was dit niet echt meer van belang.


B-POULE | 22-05-2010
Dixons wint van kampioen B.N.A.

De titelrace B-poule is gespeeld. Toch wordt in de laatste speelronden nog gestreden om de vierde periodetitel. VersVleesBoederij.nl maakt daar geen kans meer op en Brabant United '07 is al verzekerd van de play-offs. Zij waren de beste in periode 3 en wonnen ook nu - zij het met moeite - van VVB. De schoonheidsprijs verdiende het optreden niet, maar de punten waren zeer belangrijk: 4-6. Zowel Rogier Peters als Rick Penders scoorden drie keer.

ERIB en Twago International hadden beiden nog kans op de laatste periodewinst, maar met het 2-2 gelijkspel in hun onderlinge wedstrijd schoten beide niet al te veel op. Joop Donkers bracht Twago al vroeg op voorsprong, Henry aan den Toorn zette de ruststand op 1-1, Ad Pennings tekende even voor tijd voor 2-1 in het voordeel van ERIB, maar in dezelfde minuut zorgde Henny van Uden met een eigen doelpunt voor de eindstand. Twago heeft nog altijd de beste papieren, maar moet hopen op een zege tegen De Schutskooi en daarnaast een goed resultaat van ERIB tegen Bad Brothers op de laatste speeldag.

Voor Korsten Verzekeringen is het echt aftellen tot het einde van het seizoen. Het duel met Bad Brothers moest aangevangen worden met slechts 5 manschappen en dus was het niet verwonderlijk dat er slechts in de eerste helft tegenstand geboden kon worden. Na een 4-2 ruststand liep Bad Brothers uit naar een grote overwinning: 16-4. Erik van Meurs maakte er 5 en ook Roel van der Krabben liet het net 5 keer bollen. Marc-Jan Coppens scoorde drie keer voor Korsten. Voor de geroutineerde ploeg rest nog een wedstrijd en dan zit het er voor hen na enkele decennia op in onze competitie.

Dixons legde een knappe wedstrijd op de mat tegen kampioen B.N.A. In de laatste vijf minuten voor rust scoorde Joeri de Bie twee keer en na de pauze deed Mohamed Bahlaoui hem dat na. De 4-0 voorsprong werd niet meer uit handen gegeven, ondanks dat de gebroeders Hanco en Laurens Ubert nog tegen scoorden. De Bie bracht de eindstand op 5-2.

Bij De Kiet ontbreekt het al het hele seizoen aan scorend vermogen. De Schutskooi scoort er ook niet bepaald lustig op los en tegendoelpunten incasseren zij al helemaal weinig. Geen wonder dus dat het onderlinge treffen voor de neutrale toeschouwers slaapverwekkend was. Na zes minuten scoorde Pepijn Peijnenburg voor De Schutskooi en hij bleek de laatste van de avond die dat kunstje flikte. De Schutskooi won met een - in de zaal - hoogst ongebruikelijke score: 0-1.


A-POULE | 15-05-2010
Bierelier United zonder puntverlies kampioen

Het was een kwestie van tijd voor Bierelier United zich officieel de kampioen van het Rosmalense zaalvoetbal mocht noemen. Nu is het dan zover, want met de 12-1 overwinning tegen Bever/Chambers is de ploeg niet meer in te halen. Eerder in de week verloor achtervolger Gevers Installatiebureau namelijk verrassend een inhaalduel van Den Bosch City.

Bij het duel tussen Bierelier en Bever was al snel bekend wie er met de punten aan de haal zou gaan. Bij rust leidde de kampioen al met 9-1 en de vier verse spelers die na de pauze het veld in kwamen hadden totaal geen uitdaging meer. Het bleef daarom bij 12-1 en de vijf opgekomen spelers van Bever/Chambers werden daarmee gespaard. Gevers verkeek zich volledig op DB City. Tot aan de rust (4-3) ging het aardig gelijk op, maar in de tweede helft nam City ruim afstand: 11-6. Michael Gevers en Johan Sluijter maakten er ieder vier. Joep van der Heijden deed hen dat na aan de andere kant, maar hij kocht daar weinig voor.

Net als Den Bosch City deed ook Bakker van Keulen/Colorado goede zaken. Tegen FC Unity won men met liefst 4-14. Vijf minuten voor rust was het pas 3-3, maar bij de bankwissel had Van Keulen er al drie bijgemaakt. In de tweede helft scoorde topscorer Frans van de Broek er drie op rij en was de wedstrijd definitief gespeeld. In de laatste minuut maakte Stefan van Laarhoven de 4e voor Unity.

Tot slot werd er ook nog een oefenduel gespeeld. Cheers the Next nam het daarin op tegen oude bekende Hijos de Dios, die wellicht volgend seizoen gaan instromen in onze competitie. Daar waar de nieuwkomers nog wel eens vergaten dat (zaal)voetbal draait om het scoren van doelpunten i.p.v. het showen van mooie trucjes, bleef Cheers op zoek naar de goal. En met succes, want de middenmoter won met 6-5.


B-POULE | 08-05-2010
Twago klimt na weer een zege naar plaats 3

Een doelpuntenspektakel. Zo mag het duel tussen Dixons en Brabant United '07 toch wel genoemd worden. In de eerste helft viel de productie aan beide zijden nog wel mee (of tegen), maar na de rust (3-2) gingen alle remmen los. Beide ploegen kwamen niet verder dan een voorsprong van een doelpunt en het eindigde dan ook met een terecht gelijkspel: 8-8. Kevin van ’t Sand (Dixons) en John Siemons van Brabant United waren de topscorer met drie goals.

De altijd beladen derby tussen Bad Brothers en De Schutskooi was voor sommige spelers in beide kampen weer de wedstrijd van het jaar. Mede daardoor kwam het wellicht wat langzaam op gang. De Schutskooi groef zich in en liet Bad Brothers het spel maken, maar die waren niet echt bij machte om door te stoten. Toch bracht Erik van Meurs de ploeg op voorsprong, maar nog voor de pauze draaiden Pepijn Peijnenburg en Roelof Bout de rollen om. Een kwartier voor tijd werd het zelfs 1-3 via opnieuw R. Bout, waarna Bad Brothers toch nog terug kon komen. Erik van Meurs zorgde voor 2-3 en broer Stefan tekende met zijn treffer, drie minuten voor tijd, voor een puntendeling.

Wat moeten we nog zeggen over De Kiet? De ooit zo gevreesde ploeg is daar geen schim meer van. Zelfs tegen het gehavende B.N.A. konden er geen potten gebroken worden. Met nieuwelingen Jouke en Lieuwe Schrover in de gelederen liep de kampioen gemakkelijk over De Kiet heen. Bij rust was het al 1-5 en ook in de tweede helft won B.N.A. met diezelfde cijfers. Marcel Pennings was de verrassende topschutter met vier treffers. De beide Schrover’s wisten doelman Geert van der Cruijssen eveneens te verschalken.

Korsten Verzekeringen is bezig met de afscheidstournee en blijft in de laatste wedstrijden van het bestaan het beste beentje voor zetten. In de eerste helft was het dan ook (qua doelpunten) gelijkwaardig aan Twago International. De 3-3 ruststand was verdiend. Na rust kwam de geroutineerde ploeg met een prachtige vrije trap (direct hard in de kruising) zelfs op een 4-3 voorsprong, maar de krappe selectie brak hen hierna op. Twago speelde sterk op balbezit bleef rustig loeren op de kansen waarvan ze wisten dat die gingen komen. Tom Aarts (2x) en Jos Goyaerts maakten de belangrijke ‘erop en erover’-treffers. Gijs Eras had met drie doelpunten en enkele assists een belangrijk aandeel in de zege. Bas von Berg zorgde net voor tijd ook deze keer voor het Twago-slotakkoord.

ERIB wist dat het de sterspeler moest missen voor het treffen met VersVleesBoerderij.nl, maar de runner-up kwam goed weg. Een dag voor de aftrap moest VVB zich namelijk afmelden wegens spelerstekorten. Hierdoor ging de reglementaire 3-0 overwinning naar ERIB en verspeelde VVB de kans om zich van de rode lantaarn te ontdoen.


A-POULE | 01-05-2010
Toppers hebben het lastig tegen de middenmoot

Tijdens de korte speelronde voor Koninginnedag werden een drietal wedstrijden gespeeld. Bor Hoveniers trad aan tegen Bouwbedrijf Timmers en kon lang bijblijven. Meteen na rust (2-3) nam Timmers echter afstand en was het gedaan. Twee doelpunten van Sander van de Hout en een van Christian Quaadvlieg zorgden voor een 2-6 voorsprong. Bor kwam nog knap terug tot 5-6, maar kon in de slotfase de gelijkmaker niet achter doelman Geert Peters krijgen. Enrico Zondag maakte er even voor tijd zelfs 5-7 van.

Bij het duel tussen Cheers the Next en Gevers Installatiebureau waren het de doelmannen die voor het spektakel zorgden. Hein van Uden wist met heel wat reddingen zijn team op de been te houden, maar in de 33e minuut was het dan toch raak; wie anders dan Joep van der Heijden was de doelpuntenmaker. Tien minuten voor tijd scoorde hij weer, maar Cheers the Next mocht tot in de slotfase op een goed resultaat blijven hopen. Dat kwam er echter niet, want uitblinker Tim van Kroonenburg ranselde werkelijk álles uit zijn doel en hield de nul. Na een goede counter bracht Andy van Esch de eindstand op 0-3 in het voordeel van Gevers.

Op de avond voor Koninginnenacht kwam de oude garde van FC Bachus opdraven voor het treffen met Den Bosch City. Het jeugdige deel van de selectie verkoos een avondje stappen boven het zaalvoetbal en dat kwam Bachus bijna duur te staan. City nam brutaal de leiding en ging met een 1-4 voorsprong rusten. Maar de routiniers toonden karakter. Onder leiding van Hans van Heumen (4 goals) knokte men zich terug in de wedstrijd. Het resultaat was een puntje: 7-7. Captain Johan Sluijter was de grote man aan DB City-zijde. Hij scoorde liefst 6 keer.
Mobiele site | © Zaalvoetbal Competitie Rosmalen