Archief

Welkom op de website van de Zaalvoetbal Competitie Rosmalen. Hier vindt u een overzicht van berichten uit ons archief, gerubriceerd per jaar en maand.

 


Seizoenen

2010-2011
2009-2010
2008-2009
2007-2008
2006-2007
2005-2006
2004-2005
2003-2004
2002-2003
Zaalvoetbal Competitie Rosmalen - www.zaalvoetbalrosmalen.nl

Welkom op de website van de Zaalvoetbal Competitie Rosmalen. Hier vindt u altijd het laatste nieuws, de actuele standen, de laatste uitslagen en uiteraard het programma.


B-POULE | 27-03-2010
Brabant United '07 plaatst zich voor play-offs

De strijd om het kampioenschap in de B-poule lijkt zo goed als beslist. B.N.A. won, terwijl achtervolger ERIB onderuit ging. Het gat is, met nog 5 wedstrijden te gaan, al opgelopen naar liefst 11 punten. Brabant United '07 was de ploeg die ERIB versloeg. Het was alweer de vierde zege voor de ploeg op rij en daarmee heeft men al vroegtijdig beslag gelegd op de derde periodetitel!

Bad Brothers kon het B.N.A. lang lastig maken, maar moest toch haar meerdere erkennen. Inval-goalie Stefan van Meurs verdedigde zijn doel met verve en was mede verantwoordelijk voor het gelijkopgaande scoreverloop. Toch kon B.N.A. in de slotfase, mede geholpen door een slippertje van Martijn Donkers, net voldoende afstand nemen. De spannende wedstrijd eindigde in 6-7.

De Kiet lijkt los. Tegen Twago International werd zowaar voor de tweede keer in successie gewonnen! Binnen drie minuten namen de paarshemden afstand met twee doelpunten, maar daarna bolden beide netten niet tot aan de rust. In de tweede helft gingen de aanvallers als een razende tekeer: een 8-4 eindstand was het resultaat. David van Dam was de absolute Man van de Wedstrijd. Hij gaf 2 assists, scoorde 5 schitterende doelpunten, en moest er aan het eind ook voor twee minuten uit, maar was toen al lang moreel winnaar. De fusiebesprekingen tussen Twago en De Kiet, die al jaren duren, zijn naar verluidt na deze wedstrijd op een lager vuurtje gezet.

Dixons won van De Schutskooi, maar deed dat met een onrechtmatige speler in de gelederen. Naast Kevin van 't Sand was ook de niet ingeschreven Kevin van Gulik goed voor 2 treffers. De 6-3 overwinning wordt daarom omgezet in een 0-3 nederlaag en daarmee is het niet Dixons maar De Schutskooi dat stijgt naar plaats drie.

VersVleesBoerderij.nl kende personele problemen voor het treffen met Korsten Verzekeringen. Desondanks gaat die wedstrijd de boeken in als een van de hoogtepunten in het bestaan. Tegen Korsten, dat met 3 veteranen in de gelederen en een keeper als veldspeler de wedstrijd moest starten, kon VVB naar hartelust aan het doelsaldo werken. De teller stopte pas bij 10-1 voor het arme Korsten. Marco van Doremalen maakte er 4, Mari van de Berg 3, de teruggekeerde Hein de Werd 2 en ook Henri Savelkouls pikte zijn goaltje mee.

Wederom zonder de sterspeler moest ERIB het opnemen tegen Brabant United '07. Het leek geen gemis, want na acht minuten maakte Erwin van der Els de 1-0 en na een kwartier scoorde hij opnieuw. Toch kwam United, geholpen voor het missen van vele kansen door ERIB, terug in de wedstrijd. Even voor rust zorgde een knullig eigen doelpunt voor de gelijkmaker en in de tweede helft ging Brabant United erop en erover. Rick Penders zorgde met de twee laatste doelpunten voor een 2-4 zege voor de trotse periodewinnaars.


A-POULE | 20-03-2010
Miraculeuze comeback Van Keulen na 6-1 achterstand

We hebben er weer een enerverende speelronde in de A-poule opzitten. Er werd gescoord bij de vleet, maar de week opende wat stroef. Den Bosch City scoorde namelijk pas twee minuten voor rust en Cheers the Next deed dat zelfs acht minuten na de pauze voor het eerst. En voor het laatst, naar later bleek. City zorgde in de resterende tijd namelijk voor een overwinning met fraaie cijfers: 1-5. Jurgen Willems was daarbij goed voor twee doelpunten.

FC Bachus trad zonder wissels aan tegen Bierelier United en dus was het bij voorbaat kansloos tegen de ongenaakbare koploper. Desondanks hielden de Bachus-troepen redelijk stand en bleef een monsterscore uit. Arda Havar zette met vier puntgave treffers de ruststand op het bord en toen Michiel van Keijsteren de geleden kwam versterken kon FC Bachus er nog enigszins een wedstrijd van maken. United liep toch uit naar een hoge score, "maar ik heb mijn doel - scoren tegen Nicky van den Dungen - in ieder geval bereikt", vertelde Kevin van Liempd na de wedstrijd trots. In de slotfase kon Frank Willems nog twee goals aan zijn seizoenstotaal toevoegen en daarmee kwam de eindstand op 3-9.

Ondanks verwoede pogingen was ook Bor Hoveniers niet in staat om de favoriet het moeilijk te maken. Runner-up Gevers Installatiebureau nam voor rust een ruime 0-7 voorsprong en de teller stopte pas bij 3-13. Robin Gallé, Joep van der Heijden en Ramin Rafati maakten er ieder 3, Scott van der Stappen 2 en ook Amajak Harexian en Andy van Esch pikten hun doelpuntje mee. Chris Pandey was twee keer trefzeker voor Bor en ook Erik Claassen deed een duit in het zakje.

De wedstrijd tussen Bakker van Keulen/Colorado en Bever/Chambers was de absolute kraker van de week. Een geweldige start van Bever leek voor een vroegtijdige beslissing te zorgen, maar niets bleek minder waar. Al na een kwartier stond er een 1-6 tussenstand op het bord, maar Van Keulen herpakte zich en kwam langzaam terug in de wedstrijd. Bever/Chambers kon niet meer tot scoren komen en vijf minuten voor tijd werd door captain Patrick van de Hout zijn vierde van de avond en daarmee de gelijkmaker binnengeschoten. De koek was daarmee echter nog niet op, want in de allerlaatste minuut was het William van de Hout die de wereld op z’n kop zette. Er was een discutabele goal voor nodig, maar feit is dat er een 7-6 zege voor Van Keulen de boeken in gaat.

Bouwbedrijf Timmers nam het met een gehavende selectie op tegen FC Unity. Mark Kuys werd (op de zaalvoetbalschoenen van de scheidsrechter) op het laatste moment aan het team toegevoegd, zodat men toch over een wissel kon beschikken en dat bleek genoeg voor een degelijke overwinning. Nicky Kerkhof, Lawrence Heijmans en Sander van de Hout zetten de ruststand op 0-3 en ondanks drie treffers van Robin Meesters werd Unity op de dertiende nederlaag van het seizoen getrakteerd. Timmers speelde verre van haar beste spel, maar won eenvoudig met 3-8.

In de volgende speelronde wordt de strijd om de derde periodetitel beslist. Bakker van Keulen/Colorado heeft daarvoor de beste papieren. Zij vinden zichzelf momenteel terug op de derde plaats, achter de twee ploegen die de eerste periodetitels opeisten. FC Bachus en het in een prima vorm stekende Den Bosch City volgen echter op een puntje en ook Bouwbedrijf Timmers is nog kansrijk met een achterstand van twee punten. City en Van Keulen treffen met Bierelier United en Gevers Installatiebureau op papier de lastigste tegenstanders. Timmers moet afrekenen met Cheers the Next en Bachus neemt het op tegen Bor Hoveniers.


B-POULE | 13-03-2010
Brabant United '07 wint ook van Twago

Bad Brothers liet weinig heel van Dixons. Bij rust stonden de ploegen nog op gelijke hoogte (2-2), maar in het tweede stuk werd de nummer drie van de ranglijst volledig overlopen. Illustratief was de te korte breedtepass van Dixons-aanvoerder Kevin van 't Sand in de absolute slotseconde. Zijn fout werd genadeloos afgestraft door Roel van der Krabben, die met zijn derde goal van de avond voor een 10-3 eindstand zorgde.

Ook Brabant United '07 zette weer een prima resultaat neer. De laatste nederlaag dateert voor hen alweer van 5 januari. Destijds was Twago International te sterk. Van die ploeg werd nu wel gewonnen, met 5-2. Bij een 3-0 stand bracht Gijs Eras de spanning nog wel terug met twee doelpunten, maar in de slotfase beslisten Rick Penders en Rogier Peters de wedstrijd definitief in het voordeel van United. Zij lijken zich te herpakken na de dramatische eerste seizoenshelft.

Voor De Kiet geldt hetzelfde. Tegen VersVleesBoerderij.nl werd de derde zege van het seizoen behaald en ook nu ging het weer uiterst moeizaam: 2-1. Het houtwerk, de VVB-goalie en met name de ontbrekende aanvallende kwaliteiten van de paarshemden voorkwamen een hogere uitslag. David van Dam, die dit seizoen pas voor het eerst meespeelde, ploeggenoot Eric Voss en Marco van Doremalen van VersVleesBoerderij.nl zorgden voor de doelpunten.

B.N.A. kon ook geen hoge score neerzetten tegen Korsten Verzekeringen. Die ploeg had zich een dag voor de wedstrijd namelijk afgemeld, wegens een te groot aantal verhinderde spelers. De laatste keer dat Korsten een wedstrijd heeft moeten laten schieten, kunnen zij zichzelf niet meer herinneren. Laten we hopen dat het voorlopig ook niet meer gaat voorkomen! B.N.A. won overigens reglementair met 3-0.

Een overweldigende start van De Schutskooi leek ERIB fataal te worden. Roelof Bout scoorde al na vier minuten en deed dat niet veel later nog eens over. Rob van der Doelen zorgde echter voor de aansluitingstreffer en Ad Pennings bracht de ploegen nog voor de pauze op gelijke hoogte. Meteen na rust trof Van der Doelen opnieuw doel en Henry aan den Toorn zette amper vijf minuten na de rust de eindstand al op het scorebord: 4-2. "We hebben laten zien ook zonder onze sterspeler over de nodige veerkracht te beschikken. Rob (van der Doelen, red.) toonde zich een prima vervanger, dus het is nog de vraag of de eerste keus nog wel opgeroepen wordt", aldus ERIB-goalie Erwin van der Biezen.


A-POULE | 06-03-2010
Gevers haalt uit tegen Unity: 15-1

Cheers the Next kent een grillig seizoen. Kansloze nederlagen worden afgewisseld door fraaie overwinningen. Tegen Bor Hoveniers werd het voor de verandering eens een doelpuntenregen. Bij rust was het al 9-2 en uiteindelijk won Cheers met liefst 13-7. Steven van der Heijden kende een goede avond en vond zeven keer het net. Opmerkelijk waren daarnaast de eigen doelpunten, die eerlijk waren verdeeld. Erik Claassen van Bor Hoveniers verschalkte zijn eigen doelman even voor rust en Dani Jankovic deed dat hem vroeg in de tweede helft na.

De wedstrijd tussen koploper Bierelier United en Bouwbedrijf Timmers ging helaas niet door. De nummer drie van de ranglijst beschikte door uiteenlopende omstandigheden over slechts vier spelers en dus bleef er voor de mannen van Bierelier niets anders over dan het in allerijl organiseren een onderlinge oefenwedstrijd.

FC Bachus en Bakker van Keulen/Colorado waren volledig aan elkaar gewaagd. Bij rust was het 3-3 en ook vijfentwintig minuten later stond er een gelijkspel op het bord: 5-5. Patrick Mulders was de verrassende topscorer van Bachus. Hij tekende voor twee treffers, terwijl onder meer Frank Willems slechts een keer doel trof. “Het vizier van onze targetman staat de laatste tijd allerminst op scherp”, aldus teamleider Stefan Kramer. Frans van de Broek scoorde twee keer voor Van Keulen.

De laatste (en enige) zege dateerde alweer van 22 september. Den Bosch City wist al bijna niet meer hoe het zoet van een overwinning smaakt, maar mocht tegen Bever/Chambers weer eens juichend het veld verlaten. Joost Bosman bracht Bever nog wel op voorsprong, maar via doelpunten van Johan Sluijter en Angelo Stové werd de stand nog voor rust omgedraaid. Meteen na de hervatting schoot Patrick Koppers de 2-2 binnen, maar drie minuten later was het Jurgen Willems die achteraf voor de winnende bleek te tekenen.

FC Unity lijkt zich al verzoend te hebben met de laatste plaats in de eindrangschikking. Gevers Installatiebureau werd geen strobreed in de weg gelegd en binnen no-time was duidelijk dat er wederom een monsternederlaag geïncasseerd moest gaan worden. Gevers liep in de eerste helft uit naar 0-9 en won uiteindelijk met 1-15. Doelpuntenmakers: Joep van der Heijden (5), Scott van der Stappen (4), Robin Gallé (3), Raynor Thenu (2) en Rik van der Lee. Pas vijf minuten voor tijd wist Kevin van der Mooren, voor zover dat nog mogelijk was, de Unity-eer te redden.
Mobiele site | © Zaalvoetbal Competitie Rosmalen