Archief

Welkom op de website van de Zaalvoetbal Competitie Rosmalen. Hier vindt u een overzicht van berichten uit ons archief, gerubriceerd per jaar en maand.

 


Seizoenen

2010-2011
2009-2010
2008-2009
2007-2008
2006-2007
2005-2006
2004-2005
2003-2004
2002-2003
Zaalvoetbal Competitie Rosmalen - www.zaalvoetbalrosmalen.nl

B-POULE | 28-11-2009
Ruime nederlagen voor geroutineerde teams

B.N.A. - VersVleesBoerderij.nl 11-1
De vorige ontmoeting eindigde in 10-0 en B.N.A. wilde die score evenaren. Dat lukte, maar daar zag het in eerste instantie niet naar uit. B.N.A. speelde rustig rond en VersVleesBoerderij.nl wachtte af, waardoor er in de beginfase niet werd gescoord. Nadat Rob Slegers een prachte diepe bal van Laurens Ubert inkopte, gingen de aanvallen van B.N.A. lopen en liep de score snel op. Bij rust was het 6-0 en pas bij 8-0 kon Gerjan van den Berg, na een misverstand tussen keeper Pascal Paanakker en Remco van der Pot, eindelijk scoren voor VVB. Van der Pot scoorde echter meteen 9-1 en daarna liep de teller door tot 11.

Dixons - ERIB 2-4
Koploper Dixons trad met een complete selectie aan tegen ERIB en ging uit van de volgende driepunter op weg naar de titel. Het ging echter anders dan gedacht, want ERIB bleek een moeilijk te kloppen formatie. Dixons scoorde nog wel als eerst, maar zag de voorsprong nog in het eerste stuk uit de handen glippen. Mark van der Donk zorgde met een intikker zelfs voor 1-3 en na de aansluitingstreffer was het Ad Pennings die met zijn derde van de avond voor de beslissing zorgde. Dixons was voetballend gezien de betere partij, maar praatte zichzelf uit de wedstrijd. ERIB scoorde twee keer terwijl ze met een man meer in het veld stonden en verdedigend hield men de rijen prima gesloten. Enkel Kevin van Kilsdonk en Mohamed Bahlaoui wisten de uitstekende doelman Frank van Lith te verschalken.

Brabant United ’07 - De Kiet 8-1
Het ‘verhaal De Kiet’ begint erg eentonig te worden. De trotse kampioen van nog maar vijf jaar geleden is afgegleden naar de onderste regionen van de B-poule. Sterker nog, men is de puntloze rode lantaarndrager. Brabant United, eveneens nog zonder winstpunten, was zelfs zonder wisselspelers veel te sterk. Tot aan de rust konden de mannen van De Kiet het bijbenen (2-1), maar daarna walste United er overheen. John Simons maakte er drie, Rogier Peters en Rob Penders twee en ook Sander Verhagen kwam tot scoren. Wederom was Peter van der Plas de enige aan de kant van De Kiet die hen dat nadeed. Ook de inbreng van Gertjan van Lokven was tevergeefs. De goalgetter van weleer deelde in de malaise en kwam niet tot scoren.

Twago International - Bad Brothers 3-0*
Aan de afzegging van Bad Brothers ging, achter de schermen, een hele soap vooraf. Even leken ze toch te gaan voetballen, maar uiteindelijk bleek vier spelers het maximaal haalbare. De wedstrijd van FC Den Bosch in Helmond zorgde ervoor dat Twago woensdagavond al de winst in handen kreeg geschoven. Voor hen betekende het de tweede zege van het seizoen, maar ze hadden er ongetwijfeld liever voor gevoetbald.

De Schutskooi - Korsten Verzekeringen 7-1
Korsten kende een opvallend goede seizoensstart, maar werd door regerend kampioen De Schutskooi weer met beide voeten op de grond gezet. Drie treffers van Dennis van Loon, twee eigen doelpunten en goals van Mark de Jong en Raymond Reinewald zorgden voor een zevenklapper van de groenhemden. Enkel Joan Duffhues scoorde, in de tweede helft, voor Korsten en dus was de nederlaag er een met duidelijke cijfers.


A-POULE | 21-11-2009
Timmers tikt Bachus volledig weg

Den Bosch City - Van Keulen/Colorado 1-9
Voor de wedstrijd tegen Van Keulen/Colorado leek Den Bosch City te weinig spelers te hebben. Er werden er toch zeven bij elkaar gezocht om aan te treden, maar puur prestatief gezien had men wellicht beter voor een reglementaire 3-0 nederlaag kunnen kiezen. In een uiterst sportief duel trok Van Keulen overtuigend aan het langste eind. Bij rust (1-5) was het gat al geslagen en in de tweede helft kwam City zelfs helemaal niet meer tot scoren.

Bor Hoveniers - FC Unity 10-4
Nieuwkomer Unity wacht nog altijd op het eerste punt in de competitie. Ook tegen de nummer laatst van vorig seizoen werd verloren, met vrij ruime cijfers zelfs. De 4-2 voorsprong bij rust kon door de routiniers uitgebouwd worden naar alweer de derde overwinning van het seizoen. Van de tien doelpunten die gemaakt werden, waren er drie van Eric Claassen en liefst vijf van de herboren topscorer Leon de Groot. Ook Patrick de Gouw en Harald Ploeg mochten een treffer op hun naam zetten.

Bouwbedrijf Timmers BV - FC Bachus 8-3
Uw reporter reisde vol verwachting af naar sporthal De Hazelaar, maar het uitnodigende affiche was helaas al na een kwartier beslist. Timmers nam in die periode via goals van Sander Steenbakkers (3) en Sander van de Hout (2) een 5-0 voorsprong en zette Bachus daarmee op een onoverbrugbare achterstand. Martijn ‘Zwiep’ Gerrits scoorde in de slotminuut voor rust nog wel tegen, maar het vertrouwen bij het te statisch spelend Bachus was volledig verdwenen. In de tweede helft stond Christian Quaadvlieg aan het eind van twee fraaie aanvallen, voordat FC Bachus eindelijk nog twee keer de uitblinkende doelman Koen Duyx wist te passeren. Het slotakkoord was echter aan Steenbakkers, die daarmee voor een ruime zege tekende.

Bierelier United - Cheers the Next 3-0*
Cheers the Next was voor het treffen met de ongenaakbare koploper nog vol vertrouwen in de titelkansen: “Bij winst komen we op drie punten.” Maar gewonnen werd er niet, want tijdens de aftrap was in goalie Hein van Uden slechts een speler present. De rest had naar captain Jan van der Heijden geluisterd, en laat juist die nu hebben gedacht dat de wedstrijd een uur later begon… Het komt Cheers helaas op een 3-0 nederlaag te staan en Bierelier United ontloopt een wellicht toch wel wat gevreesde ontmoeting met de outsider.

Gevers Installatiebureau - Bever/Chambers  8-4
Zonder vaste keeper Tim van Kronenburg trad Gevers aan tegen Bever/Chambers. In Jeroen van Lokven, in de zaal normaliter als speler actief, kenden de jongelingen een goede vervanger. Dat toonde ook de 2-0 voorsprong tijdens de korte pauze aan. Na rust moest Van Lokven toch nog vier keer vissen, maar ook zijn ploeggenoten troffen vaak genoeg doel. Joep van der Heijden nam de helft van de productie voor zijn rekening, Andy van Esch maakte er twee en Robin Gallé en Kiley Thijs zorgen met hun treffers voor een duidelijke overwinning.


B-POULE | 14-11-2009
Dixons haalt uit met dubbele cijfers: 10-0

Korsten Verzekeringen – ERIB 4-4
Mark van der Donk leek eindelijk eens de held in plaats van de pispaal te worden bij ERIB. Hij stevende af op het matchwinnerschap, maar juichte te vroeg. In de allerlaatste seconde zorgde Korsten alsnog voor mineur in het ERIB-kamp. Voor rust hadden Rob van der Doelen en Van der Donk hun team op voorsprong gebracht, maar binnen no-time werd die ongedaan gemaakt. Korsten kwam zelfs met 3-2 voor, waarna Van der Donk de score eigenhandig omdraaide. Tot zijn afgrijzen kwam Korsten op de valreep alsnog langszij: 4-4. Na afloop waren de verschillen dan ook enorm. Terwijl het opvallend stil was in de kleedkamer van ERIB, toostte Korsten in de kantine op ‘de overwinning’.

Brabant United '07 - Bad Brothers 2-4
Kijkend naar de eindstand van het vorige seizoen kon men voorafgaand aan het treffen tussen Brabant United en Bad Brothers praten over een topper. Momenteel staan beide ploegen er echter een stuk slechter voor. De Brothers vinden we terug op een teleurstellende zesde plaats, terwijl United na vier duels zelfs nog altijd puntloos is. Beide ploegen waren dus gebaat bij een overwinning en men liet elkaar in een leuke pot prima voetballen. De scheidsrechter was letterlijk een figurant; hij hoefde welgeteld één keer voor een overtreding te fluiten. Bad Brothers leek de buit bij rust al binnen te hebben. Twee doelpunten van Erik van Meurs en eentje van Mark Lakwijk zorgden voor een comfortabele 0-3 voorsprong. Brabant United weigerde zich echter gewonnen te geven en kwam ondanks diverse reddingen van doelman Edwin Smolders terug in de wedstrijd. Vier minuten voor tijd zette Martijn Donkers het duel echter op slot. Zijn doelpunt werd gevolgd door een late treffer van de Brabanders, maar met 2-4 kregen zij misschien wel iets te weinig.

De Schutskooi – VersVleesBoerderij.nl 8-1
VVB lijkt patent te hebben op eigen doelpunten. Niet voor het eerst dit seizoen liep een verdediger de bal langs de eigen doelman (ditmaal was John van de Ven de gelukkige) en daarmee was de start van de wedstrijd tegen De Schutskooi een koddige. Het bleek koren op de molen voor de groenen. Zij liepen nog voor de bankwissel uit naar een comfortabele 5-0. De wedstrijd werd er helaas niet vriendelijker op. Erevoorzitter Jack Peters, die weer eens de fluit ter hand had genomen, had zich een leukere pot kunnen voorstellen. Na rust bleef het vizier van VersVleesBoerderij niet bepaald scherp staan en liep de kampioen van vorig seizoen uit naar een ruime overwinning. Van de Ven maakte zijn fout wel goed, door ook voor het enige doelpunt aan de góede kant te tekenen.

Dixons - De Kiet 10-0
De Kiet bevindt zich in de hoek waar de klappen vallen. Voor de vijfde keer dit seizoen moesten de routiniers een nederlaag slikken. En hoe! Dixons liet geen spaan heel van de paarshemden. Via een 3-0 ruststand liep de teller in het tweede stuk op naar dubbele cijfers. Mohamed Bahlaoui was goed voor drie doelpunten, Kevin van ’t Sand, Eelco Falkenburg en Kevin van Kilsdonk maakten er twee, en Joeri de Bie maakte de tien vol. Doelman Ruben Jorissen hield de nul en zorgde daarmee voor een fraaie uitslag. Voor Dixons dan… De Kiet zal er ongetwijfeld anders over denken.

B.N.A. - Twago International 7-3
Een opmerkelijke jong Twago International nam het op tegen de oude mannen van B.N.A. Daar deed sterkhouder Hanco Ubert eindelijk weer eens mee en dat was maar goed ook, want Twago was present met liefst elf (!!) spelers. Er mochten er echter maar vijf tegelijk binnen de lijnen komen en dus kon B.N.A. de wedstrijd controleren. Het was de meer ingespeelde ploeg, terwijl Twago voor het nodige enthousiasme zorgde. Remco van der Pot (4 goals) en Herman Kasdiran (3) waren de gevaarlijkste mannen van het veld en Twago had daar geen antwoord op. Het bleef steeds in de buurt, maar kon niet op gelijke hoogte komen. Uiteindelijk liep B.N.A. uit naar een beslissende voorsprong en bleken de doelpunten van Bas von Berg, Henk-Jan en Tom Aarts niet genoeg.


A-POULE | 07-11-2009
Duur puntverlies voor gehavend Gevers

Bever/Chambers - FC Unity 9-7
De tweede periode werd door Bever/Chambers prima gestart. De Suriprofs wonnen van FC Unity, dat nog altijd zonder overwinning blijft. Al bij rust was het gat geslagen (6-2), maar in de slotfase kon Unity nog aardig terugkomen. Bij een tussenstand van 9-5 scoorden ze nog twee keer. Het was echter te laat om aanspraak te maken op meer. Bram Ploem was de topscorer aan de kant van Bever. Hij scoorde vier keer, terwijl Benjamin Delhez drie goals op zijn naam zette. Robert Schapendonk maakte er twee, evenals Erik Braam deed voor FC Unity. Jesse Timmermans werd met drie doelpunten hun clubtopscorer van de avond.


Ook de geblesseerden op de Timmers-bank kijken gespannen toe.

Bouwbedrijf Timmers BV - Cheers the Next 6-4
Deze heuse (sub)topper werd pas in de laatste minuten beslist. Tijdens het eerste half uur ging de wedstrijd gelijk op. Tim van Boxtel bracht Cheers op voorsprong, maar een treffer van Christian Quaadvlieg en prachtige solo van good-old Twan Voets zorgden voor een 2-1 ruststand. Binnen twee minuten kwam Cheers the Next op gelijke hoogte en na de komst van Mark Kuys kwam men zelfs op voorsprong. Twee fouten van de Timmers-invaller werden genadeloos afgestraft door Coen van Schijndel en Dylan Kusters: 2-4. Doelman Hein van Uden hield zijn ploeg hierna op de been, maar Timmers wist (niet voor het eerst) de score aan het eind alsnog om te draaien. Binnen twee minuten waren het achtereenvolgens Lawrence Heijmans, Enrico Zondag en Mark Kuys die de wedstrijd beslisten in hun voordeel. Het was in de laatste minuut Zondag die de eindstand op het bord zette.

Gevers Installatiebureau – Bakker van Keulen/Colorado 0-1
Een opvallend uitslag tussen twee outsiders. In een spannende eerste helft was William van de Kamp de enige die scoorde en dankzij dat ene doelpunt werd hij uiteindelijk matchwinner. Knap doorzetten van Dave Reeuwijk aan de zijlijn zorgde ervoor dat de bal via de keeper voor de voeten van de meegelopen Bakker van Keulen-speler kwam en hij wist daar wel raad mee. Gevers had het aan doelman Tim van Kroonenburg te danken dat de achterstand minimaal bleef en dus kon men in de slotfase van het duel nog ‘alles of niets’, met een speler op doel, gaan spelen. Maar het mocht niet baten. Van Keulen scoorde zelfs nog een keer, maar overleg tussen scheidsrechter en aanvoerders zorgde ervoor dat er een 0-1 overwinning de boeken in gaat. Gevers miste enkele belangrijke krachten en moest dat bekopen met een dure nederlaag.

Bor Hoveniers - FC Bachus 6-8
FC Bachus, dat weer eens met een sterk team in De Hazelaar verscheen, dacht vooraf een makkelijk avondje te hebben tegen Bor Hoveniers. Daar kreeg men deels gelijk in, want bij rust stond de ploeg al met 1-4 voor. De tweede helft wist Bor echter te ‘winnen’, waardoor de uitslag een draaglijk aanzien kreeg: 6-8. Er is nog geen man over boord voor beide teams. Bachus heeft na 5 wedstrijden alweer 9 punten en Bor heeft het seizoenstotaal van vorig seizoen (6) inmiddels ook alweer bereikt.

Den Bosch City - Bierelier United 2-8
Ook Den Bosch City kon de gedoodverfde kampioenskandidaat niet stoppen op weg naar de titel. Bierelier United nam snel na de aftrap een voorsprong en bouwde deze in gestaag tempo uit naar een onoverbrugbaar gat. Via een 0-5 ruststand kon de wedstrijd freewheelend worden uitgevoetbald. Onder meer drie goals van Arda Havar en twee van Ron van Boxtel zorgden voor een ruime overwinning. Johan Sluijter en Angelo Stové waren trefzeker voor de Bosschenaren.Mobiele site | © Zaalvoetbal Competitie Rosmalen