Archief

Welkom op de website van de Zaalvoetbal Competitie Rosmalen. Hier vindt u een overzicht van berichten uit ons archief, gerubriceerd per jaar en maand.

 


Seizoenen

2010-2011
2009-2010
2008-2009
2007-2008
2006-2007
2005-2006
2004-2005
2003-2004
2002-2003
Zaalvoetbal Competitie Rosmalen - www.zaalvoetbalrosmalen.nl

B-POULE | 31-10-2009
Puntverlies ERIB leidt tot periode voor Dixons

Dixons - VersVleesBoerderij.nl 8-3
Kevin van ’t Sand moest verstek laten gaan, maar Dixons liet zien ook zonder haar aanvoerder en wisselspelers te kunnen presteren. Broer Nick nam de honneurs waar en tekende voor liefst vier doelpunten. Joeri de Bie en Mohamed Bahlaoui maakten er ieder twee en dus was het voor VersVleesBoerderij.nl zaak de score beperkt te houden. Dat lukte niet helemaal. Goals van Sander Dieden, John van de Ven en Marco van Doremalen zorgden voor een 8-3 nederlaag. Met dat resultaat bleek Dixons later in de week (dankzij puntverlies van ERIB) de eerste periodetitel te winnen. Namens het bestuur proficiat met dit resultaat.

De Schutskooi - Twago International 5-0
Twago International startte de competitie uiterst sterk. Het toevoegen van twee jonge honden aan de geroutineerde ploeg leek een succesformule, maar tegen De Schutskooi stopte de doelpuntenproductie plots even snel als hij enkele weken eerder was aangewakkerd. Met gedisciplineerd spel speelde de kampioen van vorig jaar zich naar een degelijke 5-0 overwinning en daarmee liet het Twago verslagen achter.

Bad Brothers – ERIB 2-2
Wegens keepersproblemen begon de wedstrijd erg rommelig. Met aan beide kanten veldspelers op doel nam Bad Brothers de leiding, maar doelpunten van Ad Pennings en Mark van der Donk zorgden voor een 1-2 voorsprong voor ERIB tijdens de rust. Ondanks goede kansen werd hierna werd lange tijd niet meer gescoord, maar in de slotfase kwam Bad Brothers alsnog langszij. Roel van der Krabben maakte zijn tweede van de avond dankzij een (door de muur) van richting veranderde vrije trap. In de slotfase konden beide ploegen alsnog met de zege aan de haal gaan, maar de inmiddels ingevallen doelmannen Jeroen Janssen en Erwin van der Biezen verdedigden hun doel met verve. ERIB had aan een zege genoeg om de periode binnen te halen, maar zag deze nu aan de neus voorbij gaan. “Nu hebben we tenminste nog iets om voor te spelen, de rest van het seizoen”, luidde het commentaar van de sterspeler.

B.N.A. - Brabant United '07 8-6
Na een rommelige beginfase en vroege achterstand nam B.N.A. het initiatief al snel over. Een vrije trap van Laurens Ubert en doelpunten van Remco van der Pot en Herman Kasdiran zorgden voor een 3-1 voorsprong. B.N.A. liet het echter na om de genadeslag toe te brengen en hierdoor kon Brabant United ‘07 steeds weer een aansluitingstreffer maken. In overtalsituatie kon B.N.A. na rust eindelijk het gat vergroten, maar aan het eind werd het toch nog bijna spannend. United kwam terug, maar deed dat te laat en had geen kracht meer voor een slotoffensief. De vier treffers van Sam Akkermans ten spijt blijft men ook na de vierde wedstrijd nog altijd puntloos.

Korsten Verzekeringen - De Kiet 7-2
De strijd der veteranen werd al vroegtijdig in het voordeel van Korsten Verzekeringen beslist. Bij rust stond de ploeg al met 2-0 voor en de zege kwam in de tweede helft geen moment in gevaar. Bas van der Vliet (4), Marc-Jan Coppens, Ad van Roosmalen en een eigen doelpunt zorgden voor de zevenklapper, terwijl De Kiet er slechts twee schamele goals van Peter van der Plas en Gert-Jan van Lokven tegenover kon zetten. Terwijl de mannen in paars-blauw nog altijd op het eerste puntje wachten, heeft Korsten na vier duels al negen punten.


A-POULE | 24-10-2009
Bierelier United pakt eerste periodetitel

De eerste prijs van het Rosmalense zaalvoetbalseizoen is alweer uitgedeeld. Bierelier United maakt vooralsnog haar naam als titelkandidaat waar en won de eerste vier wedstrijden van het seizoen. Daarmee legt de ploeg beslag op de eerste periodetitel, die recht geeft op deelname aan de play-offs aan het eind van het seizoen.

Het sterk gestarte Gevers Installatiebureau lijkt een van de weinige teams die de gedoodverfde kampioen kan stoppen. Dit keer lukte dat echter (nog) niet. Onder grote publieke belangstelling werd de onderlinge vete beslist in het nipte voordeel van Bierelier. Het was niet alleen een strijd tussen twee ploegen, maar vooral ook tussen twee gevaarlijke linkspoten. Arda Havar in de kleuren van Bierelier en Joep van der Heijden aan de kant van Gevers. Havar won de wedstrijd op punten. Hij was goed voor twee treffers, terwijl zijn concurrent slechts een keer doel trof. In de slotseconde leek - na een bijna dure fout van Havar - zijn tweede in de maak, maar doelman Nicky van den Dungen trok de overwinning voor Bierelier United over de streep. Met zijn zoveelste fraaie redding zorgde hij voor de 3-4 eindstand van de vermakelijke pot.

Bor Hoveniers is weer compleet en laat zien dat ze met een brede bank tot veel in staat zijn. Tegen Bakker van Keulen/Colorado was men present met liefst vier wisselspelers en werd prompt de tweede zege van het seizoen veiliggesteld. Doelpunten van Patrick de Vaan, Erik Claassen (ieder twee) en Marc van der Mark zorgden voor een 5-3 zege en daarmee vinden we Bor Hoveniers voor het eerst sinds hun entree in de competitie terug in het linkerrijtje. Van Keulen valt erg tegen. Zij moeten het doen met de voorlaatste stek.

Cheers the Next is wél goed begonnen aan het seizoen. Na een nederlaag met minimale cijfers tegen Van Keulen (die daarmee hun enige punten pakten) werd twee keer gewonnen. En ook het vierde duel kon in winst worden omgezet. FC Unity werkte voor wat het waard was, maar bleek geen partij te kunnen bieden. Al bij rust leidde Cheers (5-2) en in de tweede helft liep de score op naar dubbel cijfers. Doelpunten van Dani Jankovic, Maarten van Schadewijk (beiden 3), Michael van Liempd, Coen van Schijndel, Tim van Boxtel en Dylan Kusters zorgden voor een 12-4 overwinning. Aanvoerder Jan van der Heijden luisterde zijn rentree op met twee treffers.

Den Bosch City heeft in korte tijd een leuk team op de been weten te brengen. Reservegoalie Ad Sluijter debuteerde uitgerekend tegen zijn oude ploeg Bouwbedrijf Timmers BV en met succes. Zo leek het althans halverwege de wedstrijd. De Bosschenaren hadden zich naar een prima uitgangspositie gevoetbald (3-1), maar kregen in de slotfase alsnog het deksel op de neus. Bij een 5-4 stand in het voordeel van DBC scoorde Timmers nog twee keer en dus werd de score op het allerlaatste moment omgedraaid. Met de 5-6 overwinning mogen de mannen van Timmers in hun handjes wrijven. Ze klimmen er mee naar de derde plaats op de ranglijst.

Bever/Chambers kon op gelijke hoogte komen, maar moest zijn meerdere erkennen in de ploeg van FC Bachus. De hele wedstrijd keken ze tegen een achterstand aan en uiteindelijk werd het 4-7. Goalgetter Frank Willems had daarbij verrassend genoeg geen doel getroffen. Tommie de Jong deed dat wel. Hij was de absolute spelmaker bij FC Bachus en maakte het ene na het andere mooie doelpunt.


B-POULE | 17-10-2009
Kleintjes bestaan niet (meer)

Twago International lijkt na enkele tegenvallende seizoenen helemaal op de weg terug te zijn. Nadat er al ruim werd gewonnen van VersVleesBoerderij.nl en men zeer nipt verloor van Dixons, moest ook ERIB geloven aan de dadendrang van de nummer laatst van vorig jaar. Rob van der Doelen bracht de bekerhouder nog wel op voorsprong, maar via doelpunten van de jonge aankopen Bas von Berg en Gijs Eras nam Twago brutaal het initiatief over. In de slotfase mocht ERIB van geluk spreken dat er nog een gelijkspel uitgesleept kon worden. Nadat zij enkele goede kansen om zeep hadden geholpen, spatte in de allerlaatste minuut een schot van Twago-speler Jos Goyaerts op de lat uiteen.

De jaren gaan langzamerhand tellen voor de spelers van Bad Brothers en daar maakten de jonge mannen van Korsten gretig gebruik van. Die ploeg verhief namelijk het verdedigen - en met name counteren - tot kunst. De volledige productie van negen doelpunten kwam daarbij op naam van slechts twee spelers, die met de steun van Ad van Roosmalen als enige tijdens de wedstrijd de middenlijn hadden gepasseerd. De overige vier zorgden er met een handbalverdediging voor dat er geen doorkomen aan was voor de kampioen van pas anderhalf jaar geleden en op het moment dat dit alsnog lukte was de wedstrijd al lang en breed beslist. Korsten mocht al gaan rusten met een 3-5 voorsprong en stond twee minuten voor tijd zelfs voor met 3-9. De laatste twee treffers van Bad Brothers waren nog voor de statistieken, maar doen niets af aan de puike wedstrijd van alle Korsten-spelers, met daarin met Marc-Jan Coppens (5 goals) en Joan Duffhues (4) twee absolute hoofdrolspelers. Voor Bad Brothers scoorden Erik van Meurs (2), Roel van der Krabben, Mark Lakwijk en Stefan van Meurs.

Twee van de gevaarlijkste teams van de competitie startten hun onderlinge wedstrijd opvallend behoudend. Dixons was de eerste ploeg die scoorde via een schot in de korte hoek. Niet veel later kwam B.N.A. via Freek van Kasteren langszij en vanaf dat moment waren zij de bovenliggende partij. Via de gevaarlijke Herman Kasdiran werd het 3-1 en daar waar meerdere kansen op 4-1 werden gemist was het vlak voor rust Dixons dat onverwacht tegenscoorde. B.N.A. was even verslagen en binnen twee minuten profiteerde Dixons door nogmaals twee keer te scoren. Hierdoor stond het 4-3 bij rust voor hen. Bij de aftrap van de tweede helft wilde B.N.A. aftrappen maar was het de beurt aan Dixons, dat in de middencirkel de plek van B.N.A. overnam onder de woorden: “Jullie mogen zo nog wel een paar keer aftrappen.” Het antwoord van B.N.A. was: “Reken er maar niet op”, en daarin kregen zij gelijk. Even later was het namelijk 4-4 (doelpuntenmaker Laurens Ubert) en Kasdiran maakte er, met nog tien minuten op de klok, na een mooie actie zelfs 5-4 van. B.N.A. gaf Dixons in de slotfase geen kans om nog gevaarlijk te worden en zo bleef de score in het voordeel van de ploeg in zwart-wit. Zij haken met die overwinning aan bij de grote (sub)top en moeten overigens ook tot de volgende wedstrijd wachten om weer af te mogen trappen.

Het begin van de wedstrijd tussen De Schutskooi en De Kiet was spannend, maar leverde weinig kansen op. Beide teams kregen een grote mogelijkheid, waarvan enkel De Schutskooi die wist te benutten: 1-0 door Benjamin van den Broek, op aangeven van Pepijn Peijnenburg. Even later scoorden de groenhemden opnieuw. Ditmaal was Peijnenburg de doelpuntenmaker en Van den Broek de aangever. Invalgoalie Richard Bout verdedigde zijn doel op prima wijze en hield lange tijd de nul. Zijn collega Geert van der Cruijssen deed het ook verre van slecht, maar kon niet voorkomen dat De Schutskooi uitliep naar een 3-0 voorsprong. Het was Raymond Reinewald die de ruststand op het bord zette. Dennis van Loon besliste de wedstrijd door voor 4-0 te tekenen en nadat ook de vijfde treffer was binnengewerkt, mocht De Kiet de eer nog redden. Paul Langenberg en Peter van der Plas brachten de uitslag op 5-2 in het voordeel van De Schutskooi.


De omstreden 2-1 van United in beeld. De bal zou eerst over de
zijlijn zijn geweest voordat keeper Joop Savelkouls net te laat komt.

Brabant United ‘07droeg de witte hesjes tegen het eveneens in rood-zwart spelende VersVleesBoerderij.nl. Het legde hen geen windeieren. Na een vroege achterstand kwam men nog wel op een (omstreden) 2-1 voorsprong, maar VVB kon nog voor de pauze op gelijke hoogte komen. Na rust ging die ploeg erop en erover en werd er met bloed, zweet en tranen gewonnen. Via een doelpunt van Gerjan van den Berg en twee van Marco van Doremalen en Frank van Nistelrooij werd het 5-4. Sander Verhagen en Rick Penders waren ieder goed voor twee treffers aan Brabant United-zijde. Het betekende alweer de derde nederlaag op rij voor de Brabanders. De volgende wedstrijd zal topploeg van vorig seizoen toch echt weer met wisselspelers aan moeten treden om een beter resultaat neer te kunnen zetten.


A-POULE | 10-10-2009
Bierelier United eenvoudig langs FC Unity

De eerste weken zijn altijd erg belangrijk. Het kaf wordt daarin namelijk van het koren gescheiden en dus zullen de prestigieuze ploegen aan de bak moeten om een plaats in het linkerrijtje te veroveren.

Bierelier United was daarom vooraf wat huiverig voor FC Unity, maar had zelfs met een veredelde B-ploeg geen enkele moeite met de nieuwkomers. Dankzij vier doelpunten van de nieuwe aanwinst Daan Hoefsloot, twee van goaltjesdief Mounir Jouhri en een van Bouke Nguyen (pas zestien jaar oud, maar nu al een van de uitblinkers) won de runner-up van vorig jaar met liefst 7-0. Nicky van den Dungen stond weer uitstekend te keepen en bekroonde dat met het houden van de nul. FC Unity moest Robin Meesters missen en het ontbrak hen daardoor aan de nodige creativiteit voorin om de Bierelier United-muur te slechten. Unity had zich de entree in de competitie ongetwijfeld anders voorgesteld. Na drie wedstrijden staat de teller nog altijd op nul. Bierelier United gaat na drie zeges aan kop, maar treft op dinsdag 20 oktober (22:00 uur) Gevers Installatiebureau. “Ik verwacht dat we een hele lastige avond gaan krijgen, want ook zij hebben een ploeg met veel kwaliteit”, aldus captain Julien Stundebeek, die deze wedstrijd wegens een blessure niet in actie kwam.

Een uurtje later ging het er een heel stuk spannender aan toe. Pas na rust kon Cheers the Next afstand nemen van Bever/Chambers. Met een 1-1 tussenstand werd er gewisseld van bank, maar na een korte pauze liep Cheers uit naar een redelijk ruime overwinning. Via onder meer twee doelpunten van Steven van der Heijden en Tim van Boxtel werd het uiteindelijk 3-7. Ook Michael van Liempd, Coen van Schijndel en Dani Jankovic pikten hun doelpuntjes mee. Voor Bever scoorde good-old Robert Schapendonk twee keer en was Joost Bosman eenmaal trefzeker. Het was niet genoeg.

Den Bosch City startte het seizoen sterk door FC Unity te verslaan. Tegen Bor Hoveniers liep men echter tegen een verrassende nederlaag aan. Het betekende de eerste overwinning van de nummer laatst van vorig seizoen sinds 3 februari van dit jaar. Destijds werd met 4-2 gewonnen van DTS Boys, de voorloper van DBC, en ook dit keer was de marge twee doelpunten. Het werd 4-6 voor Bor Hoveniers, dat met liefst negen spelers present was en de in een nieuwe (oranje-zwarte) outfit gehulde Bosschenaren zo goed als de hele wedstrijd op achterstand hielden. De doelpunten van Jurgen Willems en Johan Sluijter (drie stuks) waren tevergeefs.

Gevers Installatiebureau heeft al na twee wedstrijden zijn naam gevestigd in de Rosmalense zaalvoetbalcompetitie. Timmers, een van de grootmachten in het laatste decennium, werd in de eerste speelronde met 8-2 aan de kant gezet en ook FC Bachus, toch ook geen kleintje in onze competitie, werd met grote cijfers naar huis gestuurd. In de eerste helft kon men nog enigszins bijblijven (4-2), maar na rust was het Gevers dat de klok sloeg. Ze scoorden nog vijf keer en doelman Tim van Kroonenburg hoefde geen enkele tegentreffer meer te incasseren. Het werd dus 9-2, waardoor Gevers na twee wedstrijden over zes punten en een uitmuntend doelsaldo (17-4) beschikt. Er lijkt een nieuwe topploeg te zijn opgestaan, terwijl FC Bachus die titel momenteel niet meer mag gebruiken. Zelfs de inbreng van publiekslieveling Tommie de Jong kon niet voorkomen dat de tweede beschamende nederlaag van het seizoen een feit werd. FC Bachus kreeg in haar eerste drie duels al 24 doelpunten te verwerken en bevindt zich op een plaats die we van hen niet gewend zijn; de voorlaatste.

Bouwbedrijf Timmers leek eenzelfde lot beschoren. De ploeg herstelde zich echter prima van de tegenvallende seizoenstart, waarin tegen Bever/Chambers werd gelijkgespeeld en zoals gezegd Gevers Installatiebureau veel te sterk bleek. Bakker van Keulen/Colorado werd met 7-5 verslagen en dus kon de eerste zege bijgeschreven worden.


B-POULE | 03-10-2009
Dixons en ERIB met volle winst aan kop

Zo spannend als de wedstrijden in de eerste speelronde waren, zo hoog zijn de uitslagen van de laatstgespeelde wedstrijden in de B-poule. De vijf winnende ploegen waren samen goed voor liefst 49 treffers!

Bad Brothers deed een goede duit in het zakje. Men haalde sinds lange tijd weer een keer het hoge niveau dat we van de ploeg gewend zijn en het resultaat mocht er zijn. Slachtoffer van deze dadendrang waren de spelers van De Kiet. De ploeg die het in de competitieopening ERIB nog knap lastig had gemaakt, begon ook nu goed aan de wedstrijd. Een combinatie dwars door het centrum werd door René Knook vakkundig afgerond. Vanaf dat moment kantelde de wedstrijd echter in razendsnel tempo in het voordeel van Bad Brothers. Binnen de minuut werd de 0-1 achterstand omgedraaid in een 2-1 voorsprong, die bij rust was uitgebreid naar 4-1. Wie toen dacht dat het bij een snelle treffer van De Kiet nog een wedstrijd zou kunnen worden, kwam bedrogen uit. Binnen vijf minuten na rust stond er een 8-1 tussenstand op het bord. De uiteindelijke 12-3 eindstand had met iets meer rust en overzicht in de afwerking van Bad Brothers nog véél hoger uit kunnen en misschien wel móeten vallen, maar dit bleef De Kiet bespaard. Opvallend detail was dat alle spelers van Bad Brothers betrokken waren bij de doelpuntenproductie. Bad Brothers kent zo met 4 punten uit 2 wedstrijden een goede competitiestart, iets waar de ploeg voorgaande jaren niet in slaagde. De Kiet staat nog altijd met lege handen en hun commentaar was kort maar krachtig: “Liever geen verslag deze week. Onze drie doelpunten waren overigens wél zeer fraai!”

B.N.A. is al enige tijd een Angstgegner voor ERIB. Nog nooit werd er van die ploeg eenvoudig gewonnen, maar eens moet de eerste keer zijn. En dat was nu het geval. Met uitstekend verdedigingswerk werd een offensief ingesteld B.N.A. vakkundig vastgezet en weggecounterd. Bij rust was het al 0-4 en in de tweede helft liep ERIB via snelle uitbraken uit naar een hoge score. Vijf minuten voor tijd stond een 0-8 voorsprong op het bord, waardoor de sterk keepende Frank van Lith de nul leek te gaan houden. In de slotminuten konden Herman Kasdiran en Remco van der Pot de B.N.A.-eer echter nog enigszins redden. Het werd uiteindelijk 2-9 dankzij onder meer vier treffers van invaller Erwin van der Els, die zichzelf ’s middags nog aanmeldde bij de technische staf. Coach Henry aan den Toorn was, evenals zijn teamgenoten, in zijn nopjes met het resultaat. “De zwakke schakel is eindelijk gevonden. Met dit team kunnen we iedereen verslaan”, aldus de geblesseerde aanvaller.

Kampioen De Schutskooi verloor de eerste competitiewedstrijd verrassend van B.N.A. Tegen Brabant United ’07 was het daarom tijd voor eerherstel en dat lukte de groenhemden. En hoe! De fiere nummer drie van vorig seizoen werd met liefst 9-2 aan de kant geschoven. Bij rust was de ploeg al op een onoverbrugbare 5-0 achterstand gezet en na de kantwissel maakte De Schutskooi het karwei simpel af. Richard Bout, Benjamin van den Broek en Raymond Reinewald scoorden ieder twee keer, terwijl ook Roelof Bout, Pepijn Peijnenburg en Dennis van Loon het net vonden. Rick Penders nam beide treffers van Brabant United voor zijn rekening, maar kon niet voorkomen dat zijn team nog steeds zonder punten staat.

Korsten Verzekeringen won namelijk bij de seizoensopening van United, maar in de vernieuwde ploeg van Dixons moesten de routiniers hun meerdere erkennen. Ze hielden een tijdje stand tegen de aanvalsdriften, maar moesten halverwege de eerste helft toch capituleren. Een individuele actie van Mohamed Bahlaoui brak de ban en nog voor de pauze liep Dixons uit naar 0-4. Pas na zeven goals wist Korsten er eentje te maken en bij een 3-9 stand nam de pas 15-jarige Kevin van Kilsdonk vier Dixons-treffers op rij voor zijn rekening. Uiteindelijk werd het 4-13 en daarmee mag Dixons zich de trotse koploper noemen.

VersVleesBoerderij.nl is een team van uitersten. Zo werd het eerste duel van het seizoen nog zeer knap gelijkgespeeld tegen Bad Brothers (1-1), maar werd nu kansloos verloren van laagvlieger Twago International. Bij rust was het al 3-0 en uiteindelijk won Twago met duidelijke cijfers: 5-0. Doelman Joep von Berg mocht na jaren eindelijk weer eens een clean sheet op zijn palmares noteren, terwijl zijn zoon Bas topscorer van de wedstrijd werd. Hij tekende voor twee doelpunten. Gijs Eras, Jos Goyaerts en Thijs Bakker waren de andere goalgetters voor de ploeg die met liefst vier wisselspelers present was. Laten we hopen dat het niet het hoogtepunt van het seizoen gaat worden voor Twago, maar het begin van een wederopstanding!Mobiele site | © Zaalvoetbal Competitie Rosmalen